login |

Pilot-mustra: The Penguins of Madagascar – 1×01

2009. 03. 31. 21:42 - Írta: winnie

28 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A hírekben már írtam, hogy a Penguins of Madagascar premierje több mint 6 milliós csatornacsúcsot hozott a Nickelodeon-on, amely úgy tűnik, hogy a SpongeBob, a Fairly Odd Parents és az iCarly (meg a Back at The Barnyard meg a Mighty B!) mellé kap egy újabb húzósorozatot a Madagaszkár-filmekből ismert pingvinek kalandjai formájában. (Azt már csak zárójelben teszem hozzá, hogy 1. jövőre érkezik a Kung Fu Panda animált sorozat, 2. már a premier előtt berendelte a Nick a Pingvinek 26 részes második szezonját.)

madagascar-penguins

Hadd ne induljak el a kályhától, hogy mégis mi a tök ez a sorozat, ha valakinek nem is tetszett a Madagascar (Madagaszkár) című mozifilm, azért azt talán elismeri, hogy a pingvinosztag veszett jól sikerült, és valóban sorozat után kiáltott. Ha pedig megfelelő az íróstáb és a technika, akkor nem lehet elhibázni az ötletet.

Ezekkel nem is volt gond, de már majdnem a második percben kikapcsoltam az egészet, mert a főcímben megjelent a lemúrkirály, Julian…, hogy aztán kiderüljön, hogy ő meg két haverja is szerepel az első részben. Hogy állandó szereplő vagy csak vendég, azt passzolom, de tartok tőle, hogy az előbbi.

Tudom, én vagyok a kivétel, akinek nem jött be a lemúr karaktere, de szerintem az elmúlt 5 év legnagyobb cikije, hogy a magyar popkultúra része lett az I Like To Move It Reel 2 Real-klasszikus (videó itt, mert azért a fiatalabbak nem hiszem, hogy ismerik) hazai verziója. Nem a számmal vagy a Madagaszkáron belüli létjogosultságával van “bajom” (bajom nincs, csak “bajom”), hanem, hogy ekkora nagy hype lett az egészből. Jó, oké, de bele a popkultúrába? Hell, tegnap fél füllel elcsíptem, hogy az RTL-es Széfben kérdés lett belőle.

madagascar-penguins-2

Szóval Julian. Földeljék el, mondom ezt annak ellenére, hogy nem a dal miatt nem jött be a karakter, hanem egyszerűen csak. És vajon mekkora az esélye annak, hogy maradéktalanul élvezünk egy olyan sorozatot, ahol egy ennyire irritáló arc van?

Szóval mindez megadta a pilot alaphangját, de a többiről már csak pozitív hangnemben szólhatok, hiszen a Pingvinek hozták azt, amitől ők a Pingvinek, mind verbális, mind képi szinten. A történet zsenge, mennének a Holdra (vagy Dániába, de ott…), mert nem bírják Julian szomszédságát, de nem is ez számít, hanem a lehetőségek a gegekre. (Oké, azt is el kell ismernem, hogy a két vendégszereplő, a galamb meg a girhes macska is elég bénára sikeredett. Nekem legalábbis. Mint karakter.)

Mivel animált sorozatról van szó, ezért nem is szívesen értékelek, s a 10 perces játékidő sem különösebben könnyíti meg a dolgom, de egy biztos, nézős lehet. Ha. Részemről az első rész olyan közepes volt, de ez egyértelműen a fent említett szereplőknek köszönhető. Aki szereti őket, annál a határ értékelésileg a csillagos ég. (Ld. a reggeli kommentek szerint is pazar volt a nyitány, szóval mindenki saját szemével győződjön meg róla.)

Az animáció okés, nem vagyok techguru, hogy értsek hozzá, a hangok meg nem a megszokott filmes sztárhangok, de ez várható volt, nem hiszem, hogy zavaró lenne. (A mindenit, Kevin Michael Richardson. Mennyi hangszerepe van a The Cleaner-ből és a Knights of Prosperity-ből ismert benga néger színésznek. Wow.)

28 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2009. 03. 31. 21:44

persze julian olyan szempontból hálás karakter, hogy az egója és a fura beszédstílusa miatt valóban remek és poénos szövegeket lehet írni neki, de akkor is.

Coyote - 2009. 03. 31. 21:49

én is utálom :)
A 2./3. rész is lement már, sőt elvileg már ma volt még egy belőle (tv.com szerint), de én nem találtam sehol. Mindenesetre a Haunted Habitat fellelhető a kapu túloldalán, az is remek rész :D

és halmot Julianra! :D

Bruzsy - 2009. 03. 31. 21:53

Hát, nekem a film is teljesen kimaradt anno, aztán amikor láttam az óriási hype-ot, gondoltam, hogy meg kéne nézni (a “Nemo-s teknősök is Galambbal mekkorák voltak már” alapon). Örök életemre megbántam, pláne, amikor megtudtam, hogy mi ez a riszálom-mánia. Még a pingvinek se tudták megmenteni számomra, de ennek ellenére úgy voltam vele, hogy talán belenézek a pilotba, valami gyerekanimációs kikapcsolódás néha jól esne (és nem tudok mit tenni, nekem a Clone Wars már sok volt). De a kritikád után? Hát, nem is tudom. Más vélemény olvasok közül? És nem csak annyi, hogy jó volt, ajánlom…

Bár lehet, hogy egyszerűbb lenne 10 percet rááldozni az életemből? Ki tudja?

Coyote - 2009. 03. 31. 21:56

szerintem abszolút megéri. nem az az agyrohasztó rajzfilm, ami manapság megy a mesecsatornákon (gondolok itt a Robotboyra meg a hasonlókra). Szerintem a pingvinek egy az egyben olyanok, mint Motkány az Ice Agben. Értelmet ad annak, hogy végigszenvedjem a filmet.
Itt meg ugye kimondottan főszereplők, leszámítva amikor Julian is van (…), de hozzák azt az idióta barom formájukat, amit a filmben. Szóval szerintem nem lesz 10 perc pazarlás, ha megnézed :)

berc - 2009. 03. 31. 22:01

hú én bírtam juliant, a pingvinek meg tiszta menők, azt hiszem, ebből nézés lesz

SzilviBarack - 2009. 03. 31. 22:06

Sorozatformátumú spinoffot a Shreknek is! El tudnék képzelni abból az univerzumból egy olyan szériát (persze nem túl eredeti az ötlet), amelyben a mellékszereplők (Hótehénke, CsipkeJózsi stb.) kerülnek előtérbe, és szépen kifordítják a klasszikus meséket. Paródia, humor, sok régi sláger feldolgozása stb. stb.

Bruzsy - 2009. 03. 31. 22:16

Coyote, köszi, akkor ránézek szerintem, illetve ránéznék, ha csak ma nem lett volna 6 sorozatom, amikből még nem láttam egyet se. Pedig Chuckban Tricia volt… :'(. De ez már OFF.

Frank Luck - 2009. 03. 31. 22:17

Julian…istenem, förmedvény.
Nos, átérzem a helyzetet, ha nem írod, hogy két perc után majd’ kikapcsoltad, akkor én ki is kapcsolom. Utána valamit javult, mondjuk egy közepes szintre, voltak benne jó pillanatok, sőt, én csíptem a galambot is. Én se dobálnék pontot, hirtelen nem tudom mihez viszonyítani (Tom és Jerryhez képest 0, pl. Robotboyhoz képest 10).
Azt hiszem nem adom fel, még egyszer 10 percet elrabolhat az életemből.

f.fredericks - 2009. 03. 31. 22:31

Húúú ezt most nem értem, nem a fényképezős volt az első rész, és utána a popcornos a 3. meg a haunted habitat? Julian idegesítő egy kicsit de Mort az a kis szörmók forma benne. Nézős.

winnie - 2009. 03. 31. 22:44

a fényképezős egy sneak peek volt ősszel. és még volt két rész, majd kapnak egy videóposztot.

Dohi - 2009. 03. 31. 23:03

És vajon mekkora az esélye annak, hogy maradéktalanul élvezünk egy olyan sorozatot, ahol egy ennyire irritáló arc van?

het kerdese material! bar a maradektalanul az tulzas, de hadd ne soroljam a sorozatokat :)

winnie - 2009. 03. 31. 23:18

há, de linkeltem is a hét kérdését, bár az nem százalékra, hanem konkrátumra kérdezett:)

Dragi29 - 2009. 03. 31. 23:27

Nekem eddig 4 rész van meg: a fényképezős, a “holdra”szállós, a popcornos meg a haundted habitat.
Remélem lesz többis:)
tv.com-on elég összevissza van írva sztem, remélem majd javítják és akkor megtudjuk mia helyzet:)

Dohi - 2009. 03. 31. 23:36

tenyleg, ezt beneztem.

Platschu - 2009. 03. 31. 23:40

Nekem meg éppen Julian a kedvencem. Imádom a stílusát!

“Egyenesen oda kell masíroznod a ladyhez! Igaz? Egyenesen a szemébe nézel… Előre hajolsz… Csak egy kicsit, nem teljesen… Aztán hagyod, hogy előre hajoljon, csak egy picit, amíg az ajkatok már majdnem teljesen összeér…. És akkor megmondod neki, mennyire UTÁLOD.” :D

Malachi - 2009. 03. 31. 23:41

nahát, nekem baromira bejött Julian figurája. bár magyarul nem láttam és a riszálom izé is kimaradt hála égnek. a sorozat is tetszik, a karácsonyi pingvines rész is…szóval részemről maxpont.

Panyi - 2009. 03. 31. 23:48

Én azt hittem először erre, hogy valami kis minirész megint a második madagaszkárhoz, mint anno volt egy karácsonyos az elsőhöz.

http://myepisodes.com/
Ajánlom, mert rendszerezve van, hogy mikor jelennek megy az egyes sorozatrészek és nagyon korrektek. Kapsz kis naptárat is.

Raziel Anarki - 2009. 03. 31. 23:54

az egészestés filmekbe juliant még elviselhetővé tette sascha baron cohen hangja (ali g, borat) de ez a rajzfilm-cserehang sajnos naon irritáló

a pingvinek viszont királyok :D, bár a haunted rész kicsit bárgyú volt

aljasPOD - 2009. 04. 01. 05:19

Legalább a pingvinek se szeretik őt :D

Flanker - 2009. 04. 01. 08:10

Én 2 részt láttam, nekem bejön. És az is jó h. nem hosszú, pont elég egy kis röhögésre..:)

Rhod - 2009. 04. 01. 10:03

King Julien a legnagyobb király! :))) Persze csak a pingvinek után. “Rico, nagyi nem látott semmit…” :)/pingvinek karácsonykor (?)/

valaminick - 2009. 04. 01. 10:32

Winnie

Megyugtatásul.. nem csak a magyar popkultúra részévévált, hanem a világon mindenhol erröl a számról mindenkinek ez jut már az eszébe.
Nem kell sarkitani.

winnie - 2009. 04. 01. 10:44

ó, kár fennakadni egy véleményen.

nem sarkítok, csak magyarországon élek, ezért értelemszerűen a magyar popkultúráról tudok beszámolni, annak létét tapasztalatom. ez annak része.

de a mondandóm lényege nem az volt, hogy melyik PK-nak a része, hanem az, hogy mennyire übergáz a jelenség, hogy része.

amerikában meg világszerte (meg nálunk) maga a szám ismert volt, kvázi része a PK-nak, mint ahogy nem véletlenül került be a folytatásba is, szóval levonható a következtetés a sikerét illetően.

de abban nem hiszem, hogy valami ciki lenne, hogy szeretták. (mint ahogy, ha odakint azt mondja valaki, hogy i like to move it, akkor még nem feltétlenül tudni, hogy mire céloz – én legalábbis nem rendelkezek olyan tudással, miszerint “mindenkinek az jut az eszébe róla”. itthon viszont, ha valaki a magyar verziót dünnyögi, akkor pontosan tudjuk, hogy mit szajkóz)

valaminick - 2009. 04. 01. 11:53

a magyar verziot nem is ismerem:)

valaminick - 2009. 04. 01. 11:54

egyébként úgyvan, ahogy írtad “kár fennakadni egy véleményen” :P

tygger - 2009. 04. 01. 15:40

na most megnéztem.
az a baj, hogy ez nagyon gyerekeknek szól, míg a pingvinek korábban éppen azért voltak viccesek, mert valahogy felnőttesebbek voltak.
és nem tudom, a magyar hangok nagyságrendekkel jobbak :)

betmen - 2009. 04. 01. 23:38

persze, reviczky büntet :)
de igy is jó volt az első rész

Flanker - 2009. 07. 30. 16:06

20 rész után azt mondom: kiváló szórakozás, vicces, jó sztorikkal, iszonyat ekmény pingvin dumákkal. bJulien továbbra is idegesítő, de ő is tud vicces/vicc forrása lenni.. Erősen ajánlom, 10 perc egy rész, pont jó, se kevés, se sok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz