login |

Pilot: Southland

2009. 04. 06. 16:50 - Írta: human

22 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Egyetlen kínzó kérdést hagyott maga után a sorozat kezdőrésze, amikor véget ért: ezt hogy képzelték országos televízióra? Mindjárt mondom miért, de előbb a sorozat egyetlen vicces képe, a sok komolykodás között.

I'm from the OC, bitch!

Nem kell megijedni, hiába látjátok az O.C. főszereplőt épp a képen, ez nem tinisorozat, hanem vérkomoly zsarudráma. LA egyik legkeményebb körzetében játszódik, ami épphogy csak egy picivel nyugisabb mint a Shieldben látott terep.

Engem ott megvettek a pilotban, hogy megcsinálták azt amiről majd 1 éve elmélkedtem: kisípolt káromkodások ezerrel. Bizony, bepróbálják országos tévén azt, hogy a sorozatban vannak káromkodások, csak sípolnak rá egyet. Nem tudom, hogy ezért nem ütik e meg a bokájukat, de mindenképp derék húzás. Mondjuk a koncepcióba illik, hiszen az egész sorozat ilyen dokumentarista hatású, dv kamerás, ami mindenképp sérülne egy jól elhelyezett “k*urvaanyád” helyetti “ejnyebejnye”-vel. Meg van azoknak is a helye, csak azok a sorozatok nem próbálnak realisták lenni.

Az egész amúgy olyan, mintha az NYPD Blue meg a Shield meg a Wire meg a Third Watch zabigyereke lenne, kicsit felhigítva, hiszen azért minden nem fér el országos tévén, de a megengedett dolgok határát biztosan feszegetik a készítők. Természetesen az alap témákkal támadnak itt az elején, a pedofillal, a bandaháborúval és a zsaruk elbaszott magánéletével.

shoootthem

A főklisét nem is említettem, de így a bejegyzés vége előtt nem sokkal már muszáj, ez pedig az lenne, hogy egy újonc első napját mutatják be itt a kezdőrészben. Bizony, az első hulláját, az első akcióját, a kemény, de igazságosnak tűnő felettesével. Ezzel bizony nem csábítanának túl sok nézőt azt hiszem.

A szereplőgárdáról egyelőre nem sokat lehet elmondani, mert túl nagy a csapat. Konkrétan szinte mindenki van egy kicsit a vásznon, de egyelőre nem eleget ahhoz, hogy igazán érdekeljen minket a sorsuk. Ez alól az újonc valamennyire kivétel, hiszen mégiscsak rá van kihegyezve ez a felvezetés.

Részemről a pilotnak 7/10 mindeképp jár. Dicséretes törekvés az NBC részéről, de nem tudom elképzelni, hogy ez siker lenne, leginkább azért, mert még az FCC (az ő ORTTjük) is megizélheti a sorozatot.

22 hozzászólás Ne habozz!

superr0x - 2009. 04. 06. 16:58

RYAN!!!! <3

Dark Wolf - 2009. 04. 06. 17:04

Én megvárom, amíg leadja az NBC, aztán vetem rá magam. Ez az írás elég biztató.

winnie - 2009. 04. 06. 17:05

“ezt hogy képzelték országos televízióra? ”

egyre többször tesszük fel ezt a kérdést:) kings, swingtown, castle.

Bruzsy - 2009. 04. 06. 17:13

OFF

“egyre többször tesszük fel ezt a kérdést”

közben meg sorra k*rvulnak el a nagyobb kábeles adók és mennek át a “mert megtehetjük” irányba. sose hittem volna, hogy valaha ezt fogom nyilatkozni, de talán az FX az egyetlen, ami még tartja magát, ki tudja meddig (USA még talán ilyen, de arról most nem nézek semmit)…

ON

amúgy dark wolf mellett vagyok, egyelőre még ráér, az írás miatt tuti nézem a pilotot, de egyelőre van annyi elmaradásom, hogy örülök, ha azokra sort kerítek vizsgaidőszak kezdetéig.

McEwan - 2009. 04. 06. 17:39

nem jött be ez a rángatott kamerás dolog, mert már hányingerem lett tőle a végére. a story is elég unalmas volt az újonc szállal. az egyetlen tetszetős rész az a ‘ha sapka van rajtad akkor azé, ha nem akkor azé’ drive-by volt, ami a képen is látható (igen, imádom a wiret). kábel nem kábel, ez nekem nem nézős, pedig a szereplőgárda elég jó.

human - 2009. 04. 06. 17:45

a Kings az HBo-ra ez pedig az FX-re illene, szerintem, mindeképp érdekes amit mostanában művelnek az országosok, kár, hogy a Faceless pilot nem ebben a közegben várja a berendelését, mert most lehet, hogy lenne esélye.

kaito - 2009. 04. 06. 18:36

nagyon profin össze volt ez rakva, de semmi újat nem láttunk. tényleg a rendőrös doku- és drámasorozatok, ill. ismert filmek alaphelyzeteit ismételték. szereplők jók lesznek, főleg a két fiatal nyomozó. tényleg a fekete nőcinek miért nem volt partnere? (kicsit fura)
értékelve 6/10, de nézős.

Seeley Booth - 2009. 04. 06. 21:15

pénteken néztem meg, szerintem remek volt. Hát utána letoltam egy feelgood-osabb sorozatot, mert ez belevisz a depibe azért, kemény. Remélem az újonc (eyecandy) szépen bedurvul majd azért…

dr. Fünke - 2009. 04. 06. 21:48

Azért voltak már kisípolt káromkodások network tévén: Arrested Development:)

Yeto - 2009. 04. 06. 23:01

És amiről már volt szó, de nem mellékes: adásba e hét csütörtök este kerül majd a pilot, az ER helyén.

Maniac84 - 2009. 04. 07. 00:36

Egész jó volt, annak ellenére hogy a történet kicsit sablonosra sikerült. Kaptunk az arcunkba egy rakat karaktert, meg jópár ismert sorozatos arcot. Pár részre még tuti maradok.

human: a Faceless-t mai napig nem értem, hogy nem került berendelésre. Simán Top3-ban van nálam az a pilot, brutáljó sori sülhetett volna ki belőle :(

Donnie - 2009. 04. 07. 08:33

Sima nyomozóst vártam, és valószínűleg úgy is be lett volna próbálva, de így azért lelkesebben várom. Sokáig egyébként a Kings-é volt az ER megüresedése utáni cs-i spot, de végül a Southland mellett tették le a voksát a pávás csatorna. Úgy érzik, hogy a kettő közül ez valamelyest fogyaszthatóbb azért.

Bruzsy: azért AMC szépen előretört, csak két sorozat, de azokkal simán lenyomják minőségben az HBO-t. És Showtime is még hozza magát. HBO-nál már más a helyzet, de ők évek óta szenvednek. A többiek nagyjából ugyanazon a szinten vannak, mint pár éve – Starz próbál előretörni, de egyelőre a próbálon van náluk a hangsúly. Vagy másra gondoltál elk*urvulás alatt – nyelvezetre, erőszak megjelenítése?

zsemlye - 2009. 04. 07. 11:10

Nekem spec bejött 8/10 – pedig nem nagyon nézek zsarus sorikat mert idegesítenek

pisketi - 2009. 04. 08. 14:28

Kicsit eröltetett, kicsit klisés, de azért tetszett. Remélem jó sorozattá növi ki magát, megvan hozzá minden feltétel, hogy kárpótolni tudjon minket a Shieldért és a Third Watch-ért(kétlem, hogy bármelyiket is lekörözné). Akinek a két említett sorozat tetszett, mindenképpen adjon a pilotnak egy esélyt. 7/10

Fasza lenne, ha beleraknának pár színészt a Shield vagy a Harmadik müszak gárdájából, nagyon megszerettem azokat az arcokat:) Jason Wiles például sokkal jobban játszotta volna az újfiú oktatótisztjét…

Ja, kösz a headsupot human!:)

Necros - 2009. 04. 10. 01:26

Michael Cudlitz a BoB-ből meg Regina King = meg is nézem mindjárt a pilotot. :)

maedve - 2009. 04. 11. 21:01

Most esett le. hogy a kezdő zsaru első letartóztatottja, a sportkocsis csóka, az O.C-ban is szerepelt, mint a nem teljesen százas gyerek, aki le akarta Ryan csaját.

Dark Wolf - 2009. 04. 12. 20:38

Tetszett.
Én egy új Third Watchra vágyom, asszem meglesz. A színészek alapból megvettek már, Cudlitz, Shawn Hatosy és Kevin Alejandro végre főszerepekben, és Ben MacKenzie is jó volt. És még a nézettség se lett rossz, remélem szépen kinövi magát a sorozat.

“Fasza lenne, ha beleraknának pár színészt a Shield vagy a Harmadik műszak gárdájából”
-Josh Stewart? Biztosra veszem, hogy jönnek még mások is a TW-ból, a Criminal Mindsban is kábé mindenki volt már, az meg ugye Ed Bernero sorozata.

CalverKelevra - 2009. 04. 13. 02:15

pilot megnézve, igényesnek igényes, de ez nekem túl lehúzós.

Donnie - 2009. 04. 13. 22:15

Jó volt a pilot, a sorozatban is van bőven lehetőség, és még talán azt is megérjük, hogy az NBC sikerre viszi az egyik új sorozatát :) Karakterekről korai még mit mondani, pár rész kell, amíg a nagyszámú szereplőgárdát megfelelően bemutatják. Hangulatilag is rendben van, amihez a képi világ is sokat hozzátett. 7/10

Dark Wolf - 2009. 04. 17. 18:53

Jippí, a nézettség szinte alig csökkent a premierhez képest. Te jó ég, lesz idén egy NBC-sorozat, ami nem bukta?!

pisketi - 2009. 04. 21. 13:22

A második rész elég nagy csalódás volt a számomra, se íze se szaga…

danger - 2009. 04. 29. 10:58

jonak igerkezik, de meg nem kiabaljuk el, penteki idopont picit szopoag szerintem…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz