login |

A House, ami mindent megváltoztat!

2009. 04. 08. 13:54 - Írta: human

38 hozzászólás | kategória: hétfői mészárszék,

A FOX-szal megint elszaladt kicsit a promó-ló, ezáltal a net 0,00[soknulla]1%-a be is pörgött, hogy micsoda nagy rész lesz most a House-ban, ne lőjje el senki magának a spoilert, mert nézni fog ezerrel meg a satöbbi. Hát, én sem lövöm el, csak a tovább mögött, az 5. évad 20. részének meglepetését.

Azért elöljáróban annyit, hogy mintha csak sweeps lenne, a múlt héten a Szkafander és Pillangós megoldás, ezen a héten meg Meat Loaf, mint vendégszereplő, szóval igyekeznek, de nem merték meglépni azt amitől jobb lett volna az évad hátralevő 2-3 része.

haousenez

winnie külön cikkben kielemzi nektek, hogy pontosan miért távozott a színész, Kal Penn a sorozatból. Mert igen, a nagy sokkolás az volt, hogy megölte magát Kutner úgy, hogy előtte a karakter semmi jelét nem mutatta a világ felé a depressziójának. Ez természetesen megrázta az összes munkatársát, és mindenki igyekezett valamit találni a dologban, elmerülni magában, gyászolni. A kedvenc doktorunk, House nem, ő nekiállt magát megkérdőjelezni, hogy miért nem ő vette észre.

Tudom, én vagyok rejtélymániás, de amikor Wilsonnal ott voltak Kutner lakásán, akkor én is ezt a fordulatot vártam, hogy valaki megölte. És bevallom nektek, hogy ha jól megírják, akkor ebből valami fasza melléktörténet lehetett volna. Mert igenis érdekes lenne egy nyomozás, csak akkor ugye még egy karakternek annyi, hiszen nem valami kívüálló ölte meg, mert akkor nem maradhatna díszletek között a dolog. Oké, cápa felhangokat pengetne ez a szál, de érdekes lenne, ahogy House másra használja az agyát.

Ehelyett egy gyásszal foglalkozó rész lett, viszont erre kevés volt a 42 perc úgy, hogy mellette még egy ügy is volt a részben. Kicsit kapkodós lett az egész, rosszul vágott massza. A temetést tényleg megrázóra sikerült elkészíteniük, de a rész többi része olyan téblábolós volt, mintha az írók nem tudták volna, hogy most mit tegyenek, ezáltal igenis súlytalan lett.

Ami viszont tetszett, az a képi világ sötétebbre váltása a halál után. Felkerült a szűrő a kamerára, ahogy azt kell.

Gondolom mindenkinek világos a rész végi képsor, ahogy House megtalálja azt az egy képet — ebből gondolom valami olyasmi lesz, hogy tényleg megkérdőjelezi a képességét, de ezt majd meglátjuk a hátralevő részekben. Részemről ennek csak 6/10 járt, és sajnos az évadban ritkán jár a sorozat efölött nálam.

38 hozzászólás Ne habozz!

norbucso - 2009. 04. 08. 14:05

Az origón sajnos belefutottam a spoilerbe. Damn it!!!! Még csak nem is figyelmeztettek. Kár, hogy elhagyja a sorozatot az a bizonyos szereplő.

CyClotroniC - 2009. 04. 08. 14:12

Hülyeség ilyet írni, de talán ő az, akivel a legkevesebbet vesztett a sorozat, hiszen ő volt a legkevésbé kidolgozva eddig az írók által. Igazából a kiírása inkább csak eszköz ahhoz, hogy valamit kavarhassanak a közeljövőben. Mert a 4. évados casting elég jó volt, és végülis azzal sincs bajom, hogy új csapat jött House-hoz, de ahogy a régieket meg az újakat is egyszerre akarták ide-oda tologatni a díszletben, így elvesztette az egész azt a családias diagnosztizálós feelingjét, még ha rendszerint ugyanazon a minta alapján is épültek fel a részek.

Remélem ezzel a lépéssel meg tudják úgy kavarni a kártyákat, hogy valami új, de értelmes koncecpió alakuljon ki az új és a régi “segítők” felhasználásával, mert egyre több a súlytalan karakter a törnézetben. 13 és Taub rendben van most is nekem, de Kutner kiiktatásával talán új lehetőség nyílik a régiek előtt, hogy nagyobb teret kapjanak a bábszínházban.

human - 2009. 04. 08. 14:15

én Taubot nyírtam volna ki

naughtyL - 2009. 04. 08. 14:19

Tőlem mehetne mind a három..

EPluribusUnum - 2009. 04. 08. 14:26

Volt egy nem mindennapi hangulata a résznek, 7/10 nálam. Tényleg sokkolóra sikerült az a bizonyos pár képsor az elején, House a végén a fényképpel pedig zseniálisan elgondolkodtatóra sikerült, én sokat filóztam ezen részen miután megnéztem.

Qwertre - 2009. 04. 08. 14:29

en nem tudtam, hogy meg fog halni, es mar az elso perctol idegesitett az a hulye sotetkek filter
pontosabban nem ertettem, hogy az elso, betegbemutatos, sirankozos jelenet utan miert maradt fenn a filter a korhazban is, mielott barmi tortent volna
amugy nekem unalmas volt, egyharmadanal lelottem ,majd maskor folytatom
es varom az uj segedet, vagy akarhogy is oldjak meg a helyzetet

Alex - 2009. 04. 08. 14:31

42 percben ennél többet nem nagyon lehetett kihozni ebből. Egy dupla rész nagyobb mozgásteret adott volna, de arra sajnos nem volt lehetőség.

leonora - 2009. 04. 08. 14:39

Egyetértek humannel. Nagyon jól megfogalmaztad, gratula. Én is azon füstölgök, hogy ha már mindenáron csak egy halálesettel tudták kiírni, akkor miért nem használták ki a lehetőségeket.

Sajnos az utolsó mondattal is egyet kell értenem, bár Neked jobb szíved van, mint nekem.

bullseye - 2009. 04. 08. 14:58

honnan veszitek, hogy vége ennek a szálnak? Még szépen bebogozódhat az évad végére…

amúgy azon képen Kutner ugyan nem vigyorgott, de nem tűnt igazán halálosan, érfelvágósan szomorúnak. 12-es részben meg olyan lazán beszélt róla, hogy pláne túl egyszerű a magyarázat. legalábbis nekem, de asszem Castle is egyetértene :)

makepeace - 2009. 04. 08. 15:01

A promo jobb volt mint maga a rész.
Ami viszont megint 100% volt /mint mindig/az a zene.

CyClotroniC - 2009. 04. 08. 15:15

gabbor: A házivideónál gondolom azért használunk software post-processing-et, mert nincs pénzünk a fent említett méreg drágára szűrőre. Fényképezésnél is mást kapsz, ha eleve fekete-fehérben fotózol, mintha utólag Photoshopban állítanád a képet BW-re. Ennyit a “böszmeségről”…

Alex - 2009. 04. 08. 15:28

http://blogcritics.org/archives/2009/04/07/130500.php

Javaslom ezt olvasásra mindenkinek, elég korrekten leírja mi történt és mi történhet.

Aurus - 2009. 04. 08. 15:37

Szerintem kicsit korai és hirtelen volt Kutner halála és megmondom őszintén ha ennyiben hagyják – értsd a következő részekben nem foglalkoznak vele -, akkor nagy butaságot követnének el.
A karakter eddig semmi különös szerepet nem kapott, szóval remélem azért kezdenek vele valamit, főleg House-ra tett hatásával. Másrészt pedig remélem ezáltal valamiképp visszacsempészik a régi csapatot (ami még mindig szimpatikusabb, mint az új még élő tagjai).

Alex - 2009. 04. 08. 15:39

A Shore/Jacobs interjút is elolvasva elég egyértelmű, hogy milyen szálakat építenek ezzel. És hogy a rész minden pillanata szükségszerű volt ehhez. Leginkább az ok nélküli öngyilkosság.

kla - 2009. 04. 08. 15:48

http://www.fox.com/kutner/

House üzenete nem túl meglepő. :)

yaze - 2009. 04. 08. 16:09

Teljesen érdektelen számomra is, hogy 13/Taub/Kutner mi a rákot csinál, és ezt nagyon sajnálom. Jó, ha havi egy house részre rá tudom venni magam az ötödik évad eleje óta.

Pá Dee - 2009. 04. 08. 16:38

ÉN is Taubot nyírtam vona ki, nem mintha nem bírnám a karaktert, de érdekesebb lenne az ő halála.

Alex - 2009. 04. 08. 16:43

Pont azért nem Taubot nyírták ki, mert az lett volna a kézenfekvő és mindenki azt tette volna. (most attól eltekintve, hogy nem ő lépett le a show-ból)

Thrasher - 2009. 04. 08. 16:45

nemtom, miért húzzátok még mindig a szátokat annyira az “új” karakterek miatt, tényleg jobb lenne, ha mondjuk Cameron+Chase románcáról szólna minden mellékszál? rengeteg lehetőség maradt még bennük, esetleg néha összevesznének, aztán kibékülnének, tök jó lenne.

Kutnerért ezel együtt se kár, néha olyan volt, mintha csak egy tokenkarakter lenne, annyira nem használták semmire az írók.
csak az a baj, hogy ha ilyen tempóban ölik a karaktereket, akkor tényleg túltöltik a dolgot, és senkit nem fog majd megrázni egy következő hasonló dolog. bár ha azt nézzük, hogy a sorozat úgy indult, hogy kb. azonnal kijátszották a “Ház születésnapján mindenkivel bunkó, aki kedves akar lenni hozzá”\a “haldokló csecsemők”\és a “Ház karácsonykor mindenkivel bunkó, aki kedves akar lenni hozzá”-kártyát, meg hasonló olcsó húzásokat, akkor ez bőven előrelépés…

human:
“Oké, cápa felhangokat pengetne ez a szál.”
igen. pont. :p

mondjuk az is igaz, hogy ha ezzel se kezdenek semmit, és ugyanúgy nem nyúlnak Ház karakteréhez, mint pl. amikor a függőségét, vagy éppen valamelyik majdnemmeggyógyulását dobták fel, aztán hagyták a francba rövid idő után, és tértek vissza a kényelmes, megszokott dolgokhoz, akkor az is gány lesz.

Sanna - 2009. 04. 08. 17:30

“A promo jobb volt mint maga a rész.”
egyetértek, nekem ez a rész a leggyengébbek között van. Az öngyilkosság miatt az egész heti betegek téma háttérbe szorult, és én is Taub-ot nyírtam volna ki, mondjuk én nem bírom a karakterét. Hát várom a következő részeket, hátha javítanak az évad helyzetén.

Tweener - 2009. 04. 08. 18:11

Kutner volt a legjobb arc eddig House keze alatt.

bullseye - 2009. 04. 08. 18:44

érdekes, hogy Taub a legkevésbé szimpatikus, holott ő az egyetlen, aki ki mer állni néha komolyabban is House önkénye ellen. Más kérdés, hogy ált nincs igaza, mert House mágikus…

darkspell - 2009. 04. 08. 20:29

Nekem bejött a rész, durván depresszív volt. Remélem az utórezgések is jó messze elérnek majd, ne legyen értelmetlen a dolog.

Részemről 8/10, mert végre történt valami a House-ban, nem csak a szokásos minidrámák.

Desperate HOUSEwife - 2009. 04. 08. 20:34

Nem illett volna a sorozathoz a gyilkosság. Akkor az azt jelenti, hogy a rejtély megoldódott, és a magyarázat olyasmi, amivel House tud mit kezdeni. De így éppen az a lényeg, hogy egy ilyen esemény alapjaiban rengeti meg House világát, hiszen itt van valami, amire NINCS MAGYARÁZAT (legalábbis nem fogja megtudni), és nem voltak rá jelek, egyszerűen kívül esett a radarján a dolog, pedig az ő konstansa az, hogy mindent képes előre látni. Vagy legalábbis értelmezni, magyarázni. House-nak Istennel és a hittel is az a fő baja, hogy nincs rá válasz, tudja, hogy soha nem fogja tudni bizonyítani, hogy nincs Isten, bármennyire is szeretné, ezért még csak rendes ateista sem tud lenni, hiszen az állítását nem tudja bizonyítákokkal alátámasztani. Kutner öngyilkossága ugyanez. Itt van előtte, megtörtént, de nem tud vele mit kezdeni, mert az általa ismert dolgokkal nem magyarázható. És ebben a tekintetben maximálisan illik ez a húzás a sorozathoz, és bármennyire is sajnálom a karakter távozását (nagyon :( ), ütős és bátor lépés volt. Ha elkezdték volna racionalizálni, vagy kiderül, hogy gyilkosság, nagyon csalódott lettem volna.

Amúgy ezt a spoilert a magyar tévén követőknek nehéz lesz megúszni, mert nagyon tele van vele a net sajnos. :(

Raziel Anarki - 2009. 04. 08. 22:57

megmondom öszintén én thirteenre tippeltem amikor azt hallottam h valaki elhagyja a sorit (a huntingtonja miatt, de gondoltam ilyen hamar? aztán a múlt rész után azt hittem most búcsúzik taub. erre meg egész addig nem tudtam mivan, amig meg nem láttam az ajtónyílásban a két lábat… szal erre számítottam legkevésbe. nekem bejött rész összvissz.

svencsike - 2009. 04. 08. 23:33

Én bírom Taubot…
Nekem inkább 13-as jellegtelen a betegségétől eltekintve…

avada - 2009. 04. 09. 11:50

Az halt meg akire számítottam. :)
Bár Kutner szerintem jellegtelenebb nála, de Kutner sem fog hiányozni, nem úgy mint Cameronék. Szerintem az volt a leginkább cápagyanús amikor őket eltüntették.
Ezektől a vizuális effektektől néha már hányingerem van. Mondjuk a csi miami ennél sokkal ocsmányabb, narancssárgaság…

norbucso - 2009. 04. 09. 22:55

Kutner egy arc volt, poénos meg vicces, még az a Harry Potteres poén is ütött.

dbazsi - 2009. 04. 10. 13:27

Talán ha nem tudtam volna, hogy valaki meg fog halni, jobban ütött volna. Sajnos azt is sejtettem, hogy Kutner lesz az ( pedig bírom ). Így elég uncsi rész volt.

sYnTax - 2009. 04. 10. 17:52

Sajnálatos módón mielőtt neki keztem nézni az adott részt, azelőtt 3 perce szoltak nekem hogy Kutner öngyilkos lett a sorozatban. Kutner nem csak jó orvos, hanem jó és szükséges karakter is volt. Igaz Taub-nak felfujtak a hazasságát, 13-asnak a betegségét, mindenkivel volt valami kivéve Kutnerrel nem. Attol még ő nem oda való volt ? Ez butaság!

krugman - 2009. 04. 12. 16:33

nemvágja valaki hogy ki volt az elöadója, és mi volt a cime a rész végén elhangzott számnak ?

Su22 - 2009. 04. 12. 17:13

háát nem tom nekem nagyon összecsapott volt a rész, nem csak a vége de az egész.. nekem nem elég az h vki főbe lövi magát minden jel nélkül, és a válasz erre csak annyi h nem vetted észre.. szért ez sztem nem teljesen így működik és Kutner mint szereplő igenis megérdemelt volna vmi emelkedettebb elmélyültebb esetleg kicsit logikusabb véget is… ehhez pedig nem feltétlenül kell a gyilkosság.. pl én nagyon bírtam volna ha House fejében Kutnerrel együtt próbál rájönni h mért tette..(lehet h nem egyedi de végig ezt vártam).. mindenesetre remélem továbbviszik mert ez nálam így csak 5/10

Yookie - 2009. 04. 13. 22:03

En a 3 ‘uj’ kozul biztos a masik kettot elobb nyirtam volna ki. Kutner ugy szologatott be House-nak hogy az vicces is volt, nem ugy mint a tobbi. Szemely szerint nagyon sajnalom, es igazi hidegzuhanykent ert.

Dante - 2009. 04. 21. 17:17

krugman: pete yorn: lose you

seven - 2009. 04. 22. 15:47

sajnos ez a rész 4/10-nél többet nem ért nálam – semmi érzelmet nem váltott ki belőlem, és messze nem volt olyan jól megcsinálva mint lehetett volna. szerintem úgy nagyon sokkoló lett volna ha az epizód azzal indít hogy Kutner mászkál a lakásba, leül az ágyra és kinyírja magát – csak úgy.

na mindegy… csalódtam, de ez a house 5. évad, végülis, miért is lepődnék meg?

uTomi - 2009. 04. 26. 23:05

Szerintem viszont az eddigi legjobb rész volt. Persze nem úgy ahogy a többit szeretjük mert House egy idióta és lehet rajta röhögni, hanem az az igazi döbbenet, a dráma, hogy öngyilkos lesz egy ember egyik napról a másikra úgy, hogy semmi előjelét nem mutatja. Na ez szerintem átjött. Gyakorlatilag ez látszott House-on is. Ráadásul nem csak Kutner halt meg hanem ezzel összefüggésben megölték a betegüket is mivel senki sem volt 100%-on. House pedig próbált rájönni, hogy miért lett a srác öngyilkos, miért nem vette észre a dolgot és mivel nem talált magyarázatot (hacsak nem az utolsó képet, habár ez sem magyarázza, hogy House a nagy érzelmi szakértő miért nem vette észre) egyszerűen összezavarodott. Nekem a top momentumok a Willson Cuddy párbeszéd volt amikor Willson gyakorlatilag Cuddy szemébe vágta, hogy le se szarja az ő gondolatait, érzéseit neki csak House fontos. Valamint az ahogyan Taub összeomlott. Ezek tetszettek.
Lényeg számomra 9/10 a rész mert a dráma és a káosz nagyon átjött és valljuk be ilyen esetben a káoszon kívül nem sok minden történhet.
Még egy gondolat. Az 5. évaddal nincsen semmi baj csak éppen maga a formula már közel sem annyira ütős mint az 1. és 2. évadban. Próbálkoznak újításokkal de nem könnyű mert az alap akkor is kell. Van egy eset, a kis segédek ráugranak, House össze vissza kitalál mindent, a beteg majdnem meghal de végül House rájön az utolsó percben a megoldásra és mindenki megmenekül. Hát ennyi. Ha nincs ez akkor nem House, ha meg csak ez van akkor ebbe könnyű beleszürkülni. Alapvetően azonban ezek az alapfelállások mindenhol megvannak lsd. még: CSI, CSI NY és társai. Lehet, hogy csak nekünk állandó House nézőknek kevés ez már.

fikusz - 2009. 04. 29. 18:19

Kicsit el vagyok maradva a House-zal, most értem csak ehhez a részhez és hát… Egyébként is elég szar napom volt, gondoltam megézek egy részt, hátha felvidít. Erre nem kinyírják benne a kedvenc újoncomat!? Ne már. Semmit nem tudtam a részről (OFF Le hype-pal! Néha úgy érzem kártékonyabb, mint a spoiler. ON) így szinte valósággal sokkolt.
Pedig a múltkori macskás rész végén, a fotelba pisiléssel végleg a szívembe zárta magát. :D

Azóta is azon morfondírozok, hogy ha nem ma nézem, akkor talán Taub-ot írják ki… (persze nem komolyan, csak én így dolgozom fel :))

zizou fan - 2009. 05. 01. 12:49

Most jutottam oda, hogy megnézzem az 5×20-at. Fura, hogy számomra egyáltalán nem jött át ez az agyonhype-olt (pfuj, de csúnya szó ez) hangulat. Ez az új (illetve már nem is annyira új) csapat eddig sem volt képes igazán súlyossá válni a szememben, a karakterek alig-alig érnek valamit. Nem rázott meg Kutner halála. A negyedik évad végén Amber esetében sokkal drámaibb hangot tudtak megütni. És az TÉNYLEG ütött. Hiába a tragédia, ha a nézőnek nem fáj..legalábbis nekem nem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz