login |

Pilot-mustra: Surviving Suburbia – 1×01

2009. 04. 08. 21:14 - Írta: winnie

26 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Kezdjük insider infókkal – mivel human-nek bőven van/volt írnivalója, ezért megbeszéltük, hogy én írom meg a Surviving Suburbia-t, annak ellenére, hogy szitkom. Persze ő is megnézi, de mostanság (sajnos) elég gyakori (de ár nem sokáig), hogy csak egy pilot-kritika van a Junkie-n, így ha hasonló a véleményünk, vagy nem ad ihletet az 1. rész a másiknak, akkor egy írással kell beérnetek. Van egy olyan érzésem, hogy human-nek nem adott.

[22:47] <human> ez a suburbia gigaszar
[22:47] <human> úristen
[22:48] <human> mázli h nem nekem kell írni :)
[23:11] <human> ezt én nem tudom végignézni

SURVIVING SUBURBIA – 1×01 – 3/10

surviving-suburbia

Kösssz. Nesze neked, prekoncepció. Most hogy nézzem úgy, hogy tudom, hogy gyenge. A lelket az tartotta bennem, hogy kommentben olvastam, hogy teljesen jó volt. Majd meglátjuk, kinek lesz igaza, mert szerintem meg nem. Ti vagytok a döntőbírók. Én már az első pár másodpercnél éreztem, hogy bajok lesznek.

tévé: – Ne feledjék, holnap este jön a Dancing With The Stars eredményhirdetése!
anyu: – Ó, olyan gyönyörűek mikor táncolnak.
kislány: – Táncolnod kéne anyával.
apu: – Neked meg aludnod kéne. (közönségkacaj)
anyu: – Igaza van. Gyere, táncoljunk.
apu: – Nem. (közönségkacaj)
kislány: – Táncolj vele, apu!
apu: – Umphh! (közönségkacaj)

Szerencsére annyira nem hánytam le, mint human (nála ez nagy szó, ha szitkom az alany), de, ha azt írtam, hogy az In The Motherhood-nál mérföldekkel előre lehet látni a poént, akkor itt galaxisokkal. Tudom, itt jön be a klasszikus, többkamerás szitkomokkal szembeni herótom, de hiszem, hogy ha valami igazán jó lenne, akkor nekem is tetszene.

Sajnos a Surviving Suburbia nem tetszett, semmilyen volt. Egy családi szitkomról van szó, papa-mama-gyerekek a kertvárosban laknak és a főhős, apu (Bob Saget) valamiért kissé deviáns, mogorva, mufurc, de hogy milyen (cinikus? legyen!) és miért, azt nem tudom, mert valahogy a karakter eleve nem jött le nekem. A szomszédokért nincs oda, de a családját szereti – a lényeg, hogy a száraz humorra utaló félmosoly a szája szegletében futkározzon.

surviving-suburbia-2

Történeti fronton valahogy a levegőben lógott az egész, mintha nem is pilot-ról lett volna szó. Feltűnik egy random barát(?) meg félúton túl kiderül, hogy nem 3, hanem 4 tagú a család, bár a Dan Cortese alakította új szomszéd most mutatkozik be, szóval mégis csak pilot lehet – de annak gyenge.

Folyton csak ezt tudom ismételni, de tényleg gyenge volt, mint írtam semmilyen, abszolút felejthető, igaz mintha a 13-14. perc könyékén rémlene egy poén, ami bejött. Ettől függetlenül kellemesen “antiszociális” apás családi szitkomról van szó és tudom, hogy sokan szerették például a The War At Home-ot, így egy 20 perces próbát lehet, hogy megér. (Bár ott Michael Rapaport hozta magát, de itt Bob Saget úgy tűnt, mintha kivételesen kellemetlenül érezné magát. Feszengett.)

(Tudnivaló: a sorozatot eredetileg a CW-nak készítette az MRC cég, mely ugyebár megvette a CW vasárnapját, hogy eredeti programokat készítsen oda, más kérdés, hogy minden megbukott, mint a sicc. A Surviving Suburbia készítése elhúzódott, ezért nem került sor ősszel a premierre, s a vasárnap bebukása után az ABC le is csapott a sorozatra. Ők tudják.)

26 hozzászólás Ne habozz!

DaneeVN - 2009. 04. 08. 21:20

…and this a story of how i met your mother…:D

winnie - 2009. 04. 08. 21:21

:) (nem tudtam, hogy említsen-e, hogy mennyire tudja a nép, hogy ki ő)

Bruzsy - 2009. 04. 08. 21:31

Én szóltam, hogy szokásos családi sitcom. Igen, történetileg nem volt ott annyira, poénok előre láthatók, de még mindig fenntartom a véleményem, hogy a szokásos multicam pilotok szintjét hozta.

FlasH - 2009. 04. 08. 21:42

hát, szerintem meg inkább a party down-t próbáltátok volna be az in the motherhood, meg e helyett. kicsit meglep, hogy azt hanyagoljátok, hiszen csak rob thomas, remek cast, jó vendégszereplők, s még egy szót sem szóltatok róla. na mindegy.

winnie - 2009. 04. 08. 21:46

OFF

flash: nyitott kapukat döngetsz, de igazából, ha már 2-3 hetet kések vele, +-1 nap nem számít, míg ez friss.

holnap vagy azután lesz party down kritika, megint csak tőlem.

FlasH - 2009. 04. 08. 21:54

winnie:
remek.

na hogy ne csak off legyek, szerintem is hihetetlen gyenge volt ez. pedig én még a war at home-ot is néztem, mert ott Rappaport azért jó volt. olyan 3/10 nálam is a pilot.

Gabe - 2009. 04. 08. 21:57

Szerintem is idézem: “gigaszar” volt. :D
2/10
Nálam idén családi sitcom-ok tekintetében a Rita Rocks az istenkirály 7.5/10
Azon mindíg dőlök. Csak a gagyi zenélést hagynák már, de igaz akkor meg nem lenne értelme a sorozatnak. :D

Qwertre - 2009. 04. 08. 22:24

az ilyen sitcomokrol mindig az Extras jut az eszembe

CyClotroniC - 2009. 04. 08. 23:11

Qwertre: Annyira szar, vagy annyival jobb? :D

Dohi - 2009. 04. 09. 00:36

ezt meg nem lattam, de sok remenyt nem fuzok hozza. ugyanakkor sitcom, szoval akarmi lehet. az abc meg igazan megvehette volna a valentine maradek epizodjait is, ha mar leforgattak azokat is…

vape - 2009. 04. 09. 03:43

Bob Saget a Full House óta nem találja a helyét. :)

Qwertre - 2009. 04. 09. 07:32

cyclo: akkor ugy mondom, hogy a When the whistle blows es David Bowie

Adäm - 2009. 04. 09. 08:08

“…and this a story of how i met your mother…:D”

Először nem esett le a poén, aztán csekkoltam imdb-t. Áááááúú :) :D :D

Feddo - 2009. 04. 09. 08:42

Hát ez tényleg elég gyengének tűnik, hagyták volna berendelve a Single with paretnset Alyssa Milanoval…

wice - 2009. 04. 09. 09:08

““…and this a story of how i met your mother…:D”

Először nem esett le a poén, aztán csekkoltam imdb-t. Áááááúú :) :D :D”

most mar vki nekem is mondja el, mert akarhogy nezem a cikket, sehogy se latom, hogy kapcsolodik hozza a fenti idezet.

Adäm - 2009. 04. 09. 09:44

“most mar vki nekem is mondja el, mert akarhogy nezem a cikket, sehogy se latom, hogy kapcsolodik hozza a fenti idezet.”

Az itteni főszereplő a HIMYM-ben a narrátor, vagyis az idős Ted. :)

Real013GSF - 2009. 04. 09. 15:00

A cikkben lévő idézett beszélgetés vicces is lehetne, csak Bundy-éknak kellene előadni. Ed O’Neil feje mentené az egészet :D

fm! - 2009. 04. 09. 20:32

Ezért kell itt mindent elolvasni, hogy egy (számomra) teljesen ismeretlen új sorozatba botoljak (The War at Home). Thx! :)

winnie - 2009. 04. 09. 20:59

és még nem is linkeltem ami íráainkat róla. akkor próbálok még többször visszautalgatni:)

Frank Luck - 2009. 04. 10. 11:43

Oké, én vagyok az egyetlen, aki ezt nézni fogja :-)
Tehát: jó látni Cynthia Stevenson-t (Dead Like Me), még jobb látni Jere Burns-t (Help Me Help You). A sztori maga tényleg felejthető, de elég sokat röhörésztem rajta.
Illetve: saját szitkomot a kislánynak! Egyszerűen annyira jó volt a Zac Efron-féle sztori, hogy lefordultam a székről.
Nem világmegváltó, de nálam a sztori 5, poénok 6, szereplők 8, kislány 10/10, tehát 7/10 a pilotra.

Bruzsy - 2009. 04. 10. 11:47

Végre egy egyetértő! :-D

ThAnK - 2009. 04. 12. 11:30

Mindenképpen nézős számomra, még akkor is ha nem kapott normális Pilotot. Persze egyedül Bob Saget miatt, aki nagy kedvencem és bírom a poénjait, igazi stand up-os elég durva nyelvezettel:) Aki tud angolul és szeretne többet megtudni Bob-ról az egykori Bírlak-os (Full House) mintaapukáról” :D annak ajánlom, hogy nézzen szét youtube-on, megéri.:P

Bruzsy - 2009. 04. 14. 16:48

Második rész, kicsivel talán jobb mint az első, de szerintem aki a pilot után eldobta, ne folytassa. Egyértelmű, hogy milyen stílusban operál, énnekem szerintem marad nézős. Kicsit tényleg olyan, mint egy új Rém rendes, és szerintem még mindig megvan benne a potenciál (bár én is kezdek gyanakodni, hogy itt igencsak durva részcsereberélés volt).

Másrészt, most jut eszembe, Bob Saget feszengéséről. Igen, ott van, de szerintem vagy a karakterhez tartozik hozzá, vagy annak a része, hogy Saget elég régóta nem sorozatozik (most azt a pár mondatot minden himym részben ne vegyük hozzá). Jay Mohrt is izzadtságszagúnak éreztük a Gary első pár részében (most nem fogom előkeresni, de asszem human még talán azt is le merészelte írni anno a kritikáiban, hogy ő a leggyengébb láncszeme a sorozatnak), most pedig viszi a hátán az egészet. Nem tudom eldönteni, hogy azért, mert hozzászoktunk, vagy ő vetkőzte-e le. Úgyhogy szerintem ilyen téren szignifikáns javulás várható.

Bruzsy - 2009. 04. 14. 16:50

Szörnyű, anno Heroes posztokban hozzászoktattak egyesek, hogy minden egyes gondolat elejére írjak oda egy szerintemet, mert a sok agyas nem bírja felfogni, hogy minden komment egy egyén SAJÁT véleményét tükrözi (már amikor). Most meg szokhatok le róla. :-P

Frank Luck - 2009. 04. 18. 09:21

Hehe, már értem. A második rész kicsit olyan volt, mintha egy Old Christine-t néztem volna. No, azt se nagyon nézi senki. A második rész tényleg jobb volt, mint az első, de én is azt tudom mondani, hogy akinek az elsőnél kasza, az hagyja is abba, nincs komolyabb változás. Ellenben én tutira maradok. És igen, akarok egy olyan jegesmedvét.
Illetve: tekintve, hogy kb. hárman nézzük, lett egy privát kibeszélőnk is :-)

Big River - 2010. 02. 25. 20:41

Szerintem igényes és kiváló sorozat. A Zac Efron poént például honnan tudtátok előre? Na jó az első rész kicsit laposan indul, de később jó lesz. Szerintem amugy Bob Sagetnek ez jobban áll, mint az álszent Full House Danny Tanner figura. Képzeljétek el a sok blue comedyje, a that ain’t right stand up meg a többi után újra olyen szerepben! Kár hogy nem forgattak belőle többet. Eredeti hanggal néztétek ugye?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz