login |

One Life, One finálé

2009. 04. 10. 13:30 - Írta: human

56 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika,

Mint tudjátok, a Life, jelenleg tévében futó nyomozós sorozatok egyik legklasszabbika, a szerdai napont befejezte az aktuális szezonját. Az NBC nyilatkozatait és a show nézettségét közelebbről megvizsgálva az látszik, hogy tisztában vannak a minőségével, de nem nézik elegen, így valószínűleg cancel lesz. Persze, ha megnézzük a többi sorozatuk nézettségét, akkor lehet itt még csoda.

Amit a bevezetőből ki akartam kanyarítani, hogy ha tényleg ez volt a sorozat utolsó része, akkor sincs baj, mert bizony nagyjából lezárták ezt a két évadot, összefutottak a szálak, szólt a zseniálisan beválasztott zene, és megtudtunk dolgokat.

— People like to do favors for me, always have, i don’t know why.
— Maybe it’s because you’ll kill their families if they don’t.

lifelife

Ismételjünk? Kell? A sorozat arról szól, hogy egy ember, rendőrjárőr, ártatlanul ül 12 évig börtönben, majd amikor kiengedik, visszakéri magát nyomozónak. A napi munkája ez lesz, gyilkosságok ügyében nyomoz, de a sorozat kapott egy főszálat is, amiben azok után ered Charlie, akik börtönbe juttatták.

Azért ismételtem át, mert a 2 évad alatt sokat haladt előre a nyomozással, hogy végül ide érjen, a 2. évad 21. részébe, ahol összeérnek a szálak, felgöngyölödik a gombolyag. Apróságok az elmúlt évadokból, 2-3 részben összefoglalva és lezárva. Igen, a sorozat során kiderül, ki követte el azt, ami miatt Charlie börötönben volt, meg sok más is. Ezt tényleg azért mondom, mert én is kompletista vagyok, így pár hozzám hasonlót próbálok még szerezni a sorozatnak, hogy higgyétek el, hiába lesz cancel, megéri.

Most kéne valaki, aki nagy filmbe összevágja csak a főszálat, atyaég milyan cool lenne már! Mert hogy az írók el voltak vele, egy bazi jó rendőrfilm lehetett volna belőle simán.

Amúgy így a végefelé egyedül az nem tetszett, hogy Sarah Shahi terhes volt a valóságban, de a sorozatban nem. Csodálatos dolog a terhesség, ne értsetek félre, az egyedüli baj vele, ha épp egy nem terhes nőt játszotok kamerák előtt. Annyira igyekeztek csak a fejét mutatni, meg hasonló trükköket bevetni, hiszen ő kellett a fináléhoz, de nem tudták elrejteni.

Részemről ez a két évad megkapja a 7/10-es átlagot, ami nyomozós sorozatok között szinte már kitüntetés. Kevés percet bánok a belefektetettekből, talán 1-2 ügy volt unalmasabb. A tényleges berendelés–nemrendelést majd megírjuk nyilván, amint eldől.

56 hozzászólás Ne habozz!

Domcsi - 2009. 04. 10. 13:51

Jo, hat az a terhesseg eltakarasa tema mindig is vicces volt..
Papirzacsko, ujsag, konyv a kezbe, csak fej mutatasa..
De mondjuk a HIMYM-ban vicces volt, mikor Lilly nagy pocakjat mutattak, mikozben “jol tele ette magat hotdoggal” :)

Waterlord - 2009. 04. 10. 14:10

Life a legjobb nyomozós sorozat sztem. Iszonyat jó karakterek (Crews figurája zseniális – külön dicséret Damien Lewis-nak), iszonyat jó zenék, iszonyat jó párbeszédek. Nagyon sajnálnám, ha nem lenne S3.

Dohi - 2009. 04. 10. 14:14

_a_ legklasszabb nyomozos. illetve valszeg csak volt…

Rossy - 2009. 04. 10. 14:33

ZENzációs sorozat. Nagyon nagy kár (lenne) érte. Ted és Charlie karaktere nagyon el lett találva. Biztos engem minősít, hogy nem ismertem Lewist a sorozat előtt, de most már nem fogom “szem elől téveszteni”, bármi is legyen a Life sorsa.

Maniac84 - 2009. 04. 10. 14:36

Az egyik legjobb nyomozós sori, ha úgy alakul akkor ez a finálé bőven elmegy sorozatzárónak is. A főszálat nagyjából elvarrták, de biztos ki tudnának még találni valamit egy esetleges 3. évadra is. Egyébként én nem is annyira a főszál történesei miatt néztem, hanem inkább a karakterek miatt. A Crews-Reese nyomozópáros és a 2. évadra behozott főnökük is zseniális és a többi mellékszereplő se rossz. Nagyon tudnék örülni még egy évadnak.

.Anakin. - 2009. 04. 10. 14:41

első évvad kicsit döcögősen kezdődött, de aztán beindult, a második meg….
Abszolút kedvencem lett, heti feelgood adagom túlnyomó részét ez a sorozat tette ki.

kaito - 2009. 04. 10. 15:04

a fináléról: a zenék tényleg szokásos minőségűek voltak (főleg a két orosz szám tetszett), de min. egy zenés jelenettel lehetett volna kevesebb. az nem zavart, hogy shahi-nak csak a fejét mutatják, az már inkább hogy szépre sminkelték, leveszik a fejéről a zsákot és nem hunyorít, nincs kiszáradva a szája, stb. összeségében tetszett, folytatás mindeképp jó lenne.

egyébként csak szerintem gagyi színész ez a garret “chromartie” dillahunt? (fenti képen) én egyáltalán nem csípem

Gregie - 2009. 04. 10. 15:07

-volt még 3 ismeretlen egyén Crews falán, akik az ügy hátterében álltak, egyáltalán nem lenne rossz, ha egy évadot rá tudnának szánni
-kikívánkozott már ez a Reese-Crews kapcsolat :D

remek évad, tényleg 1-2 kivétellel, de színvonalas, izgalmas sztroikat tákoltak össze
nekem 10-es skálán 15-ös :D

mo - 2009. 04. 10. 15:11

garret dillahunt szerintem kifejezetten jó volt, imádtam, mint roman. a karakterek, a bűntények mind furcsák és különlegesek, nagyon eltalálták. nagyon sajnálnám, ha vége lenne, a Lost mellett ezt a sorozatot vártam a legjobban hétről hétre.

carlos - 2009. 04. 10. 15:23

Tenyleg nagyon jo az osszes karakter,a fo szal neha kicsit mar tul lassu volt az evad kozepen,de a vegere jol osszekaptak,a megoldasra varo ugyek szinten jobbak,mint mas sorozatokban.
En is sajnalnam a cancelt.

Mann - 2009. 04. 10. 15:29

Hogy szakkifejezéssel éljek: az utsó rész odab@sz :)

Spoiler: pont mostanában gondolkodtam azon, h mekkora hülyeség már ilyen bandaháborúban a gyalogokat kinyírni amikor ha a vezért veszik le a legelején, könnyebben szétszélednek a footsoldierek.

Egyébként nekem nem tűnt fel, h Sarah terhes, csak Lilly.

Sage - 2009. 04. 10. 15:37

Mann (SPOLIER): Jó, de ezt csak itt lehetett eljátszani, ahol a főnök félelemmel tartotta fenn a fegyelmet, nem pedig tisztelettel. Teszem azt, ha ez a Keresztapában történt volna…

spyblat - 2009. 04. 10. 16:32

Egyet értek az előttem szólókkal. Nagyon jó sorozat. Az első évad tényleg kicsit nehezen indul, de aztán nagyon faja. A második évadra rengeteget fejlődtek. Az új kapitány karaktere zseniális, a zenék k**va jók, szóval tukmálom én is ezerrel másokra.

Itt jegyezném meg, hogy rohadtul idegesítő, hogy az egyébként nem is rossz szinkront tönkrevágták azzal, hogy kicserélték a zenéket. értem én, hogy jogdíj, de remélem, ha egyszer kijön itthon DVD-n, akkor az eredeti hangsávon a normál zene lesz…

Wynonna - 2009. 04. 10. 16:51

Egyszerűen nem értem miért nem nézik elegen, tényleg az egyik legjobb nyomozós sorozat. Nagyon nem szeretném ha vége lenne, de legalább le lett nagyjából zárva…A zenék mindig is nagyon jók voltak de most különösen tetszettek.

cinty - 2009. 04. 10. 16:56

imádtam már az első évadot is, amire aztán az új szereplőkkel rátettek még egy lapáttal.
remélem lesz folytatás.
az utolsó rész engem különösen eltalált, mert valamiért azt hittem még van belőle.

mo - 2009. 04. 10. 17:03

cinty: én is azt hittem. későn jöttem rá, hogy nem :S

Tso - 2009. 04. 10. 17:05

Life for life! Az évadzárót szerintem annyira eltalálták… Miután megnéztem kb. 30-60 percig a hatása alatt voltam.

winnie - 2009. 04. 10. 17:18

“em is rossz szinkront tönkrevágták azzal, hogy kicserélték a zenéket. értem én, hogy jogdíj, de remélem, ha egyszer kijön itthon DVD-n, akkor az eredeti hangsávon a”ű

nmax annak vágták tönkre, aki látta wwarez, de valóban engem is meglepett, hogy már a nemzetközileg kiadott verzión is más a zene.

spyblat - 2009. 04. 10. 17:32

Én is azt hittem, de például az egyik barátom a tévében tolta, és mondta, hogy nem nagyon jött be. Aztán szóba került a zene is, és az utolsó két részt lenyomta felirattal. Na azóta rajongó ő is.

DaveBrubeck - 2009. 04. 10. 18:16

azért a finálé nem ért fel a “Dig a Hole” “Fill It Up”-al, mert az a 2 rész az csodálatos volt… főleg a Goldfrapp nyitánnyal! Mindenesetre sajnálnám a Life-ot akkora mosolyt csal mindig az arcomra a hangulata

neoprimitiv - 2009. 04. 10. 19:04

Nagyon tartok a canceltől. Nekem a második évad sok szempontból kevésbé jött be, mint az első, de még így is a heti krimiadagomat jelentette. Kicsit sajnáltam, hogy Reese-ből inkább eyecandy-t csináltak – a promóképeknél az évad elején ez már sejthető volt – így óhatatlanul háttérbe szorult a két, saját múltjával küzdő ember kapcsolata. Kár volt a sok félbehagyott mellékszálért (ex-feleség, Rachel, Olivia) ezek elég esetlegesen hol előkerültek, hol eltűntek, pedig jó dolgokat ki lehetett volna hozni belőlük. Az évad utolsó harmadára megfogyatkozott a zen, hiányoztak a kocsik, a gyümölcsök.
Az, hogy mindezen – nekem – negatív változások ellenére nem csak nézhető, hanem kifejezetten várós sorozat volt, az első sorban a nagyon jó szereplőgárdának, másodszor a jó sztoriknak volt köszönhető, amit minden részben megfejeltek nagyon jó zenékkel és poénokkal.
Az intrika-fal többi szereplője még bőven szolgáltatna muníciót a folytatáshoz, de ezek nélkül is ki lehetne találni olyan szálakat (volt rabtárstól kezdve bármit), amik egy-egy évadon átívelve vinnék a sztorit. Sajnos az NBC ezzel a “mindennapi Lenonkat add meg nékünk ma” műsorpolitikával majdnem biztos, hogy taccsra fogja tenni.

Flóra - 2009. 04. 10. 19:26

Amellett, hogy ez az egyik legjobb nyomozós sorozat (top 3-ban mindenképp benne van) valami hihetelen jó a zene választás, hihetetlenül… :)

matula - 2009. 04. 10. 20:03

a legjobb. minden része egy élmény. nincs az a mogyoró, amit ne küldenék el :) bár, ha stílusosak maradunk, nincs az a gyümölcs, amit ne küldenék el :) a kedvencem, nagyon sajnálnám, ha pont ezt kaszálnák el :(

Ihi - 2009. 04. 10. 20:20

És ezt kinek köszönheted? :D
Én is igazán sajnálnám, ebben az idényben a Life-ot vártam mindig legjobban. Nagyon nagy kár lenne érte, nálam is az egyetlen nyomozós sorozat a listán. Maradt még kifejtetlen, lezáratlan szál bőven a 3. évadra is, ha lesz, amit nagyon remélek. :)

Ropesszor - 2009. 04. 10. 20:50

Best season finale ever!
Én nagyon sajnálnám, ha vége lenne a sorozatnak…

Ropesszor - 2009. 04. 10. 20:59

ja amugy most szerelem-ügyileg mi is van pontosan, mer ez kicsit még magasan száll nekem…. Reese+Crews?

human - 2009. 04. 10. 21:15

… dude…

atekk - 2009. 04. 10. 21:34

Ez az egyetlen nyomozós sorozat, amit nézek/néztem. Hetente. Ez azért durva, mert kb. 15 sorozatot követek, ezekből csak 5-öt hetente, a többit darálva évente. És a nyomozósakat unalmasnak találom.
De a Life minden percét élveztem. Damian Lewis személyében kiváló színészt találtak Crews szerepére, minden jelenete egy élmény volt. A többi szereplő is bejött, a második évadon sokat javított Tidwell megjelenése. A kedvenc részeim egyébként azok voltak, amikor Stark volt Crews társa.
Ja, és az autók. Az első, a Bently :D Aztán a Buick Grand National is odab.szott (főleg sárgán virágokkal), és a Maserati… Amikor szétlőtték majdnem sírtam.
Legyen harmadik évad!

zs - 2009. 04. 10. 21:50

Mar Winters ornagy is kiraly volt :)

Paladin - 2009. 04. 10. 21:55

Először én is azt hittem, hogy az első évad döcögősen indult, aztán rájöttem, hogy nekem kellett pár rész a ráhangolódáshoz. Újranézve őket ugyanúgy élveztem, mint a későbbieket.

Mindig is gondban voltam, amikor el kellett magyaráznom valakinek, hogy miért jó a sorozat. Mert jó és kész, imádom(tam). :)

A második évad második fele nem annyira jött be, hiányzott Reese, de akkor is egyike volt azoknak, amikkel nem bírtam ki, hogy több rész összegyűljön, mindig néztem az adott hetit :)

Sunsetjoy - 2009. 04. 11. 08:29

Mivel mire ideértem, mindent elmondtatok, amit úgyis akartam, én csak rábólintok minden egyes véleményre, hasonlóan érzek. (Zene, beszólások, szituációk, szereplők, és mellékszereplők, sztorik).

zs: én ott, ahol mondod, más kedvencet találtam a szerepe miatt (Donnie Wahlberg, Marky Mark bátyja :)

Juhika - 2009. 04. 11. 09:02

I am not attached to this…. dehogynem
és igen,kell nekem egy narancsliget

lex - 2009. 04. 11. 12:25

az egyetlen nyomozós sorozat, amit szinte mindig már másnap meglestem. A legjobb nyomozós sorozat számomra.

A sorozat befejezése óriási veszteség lenne. Óriási veszteség lenne nem hetente látni egy olyan kvalitású színészt, mint Damian Lewis. És hozzá felnőtt Sarah Shahi is. De a 2. évad összes állandó szereplője is kiváló volt.

Remek zenék, ötletes és izgalmas ügyek, feszültséget fenntartó főszál.

Áh… nagyon kár érte….

Ropesszor - 2009. 04. 11. 14:46

Sunsetjoy: nekem ott Donnie volt a második Lewis után… észrevettétek, hogy mostanság egy csomó sorozatban van benne a BoB valamikori csapata (najó, páran)?
Standoff állandó: Ron Livingstone, Micheal Cudlitz;
itt meg 2x12ben Richard Speight

Daphne - 2009. 04. 11. 16:54

Csak most néztem meg az évadzárót. Imádtam a sorozatot, a karaktereket, és a zenéket, minden annyira jól meg volt csinálva, és simán lehetne még folytatni a történet szempontjából. Charlie új társa is teljesen jól felépített személyiség volt, és nagyon sajnálnám, ha nem lenne több évad:S

lex - 2009. 04. 11. 18:24

kis apróság: a zárórész utolsó jelenete ugyanúgy Charlie napba nézése volt, mint ahogy a sorozat első lényegi jelenetében, a Pilotban, az előzmények összefoglalását követően.
Keretet adtak.

tbm - 2009. 04. 11. 21:06

lehet, hogy kicsit OFF leszek, de egy dolog foglalkoztat a Life-al kapcs. már egy ideje. A Zen kazis hang, az Sean Pertwee lenne? Bocs, ha volt már erről szó korábban!

Klunks - 2009. 04. 12. 09:19

Azt hiszem a Zen kazis hang Adam Watts

blabla - 2009. 04. 12. 14:45

nagyon jó, nagyon jó, wow (első gondolat a vége után)

remélem, hogy visszatér, kíváncsi lennék, mi jön ezek után

zsolti - 2009. 04. 13. 00:19

és tök büszke vagyok magamra hogy már a pilot promó után tudtam hogy ezt nézni fogom és örülök hogy idáig eljutottam ezzel a sorival. főszál fura volt de hát ez a show sem volt mindennapi :)
mellesleg ebben a sorozatban a zene+buddhizmus tényleg kalapemelés. zenebuddhizmus-az új akkezdet tök összepaszolnak nekem
tudjátok everything connecting :P

owlman - 2009. 04. 13. 00:20

Az utolsó rész nekem is sorozatzárónak tűnt.
Nagyon jó 2 évad volt, de félek hogy a minőséget nem tudnák örökké tartani.

Ropesszor:
Scott Grimes: ER (Dr. Archie Morris)
Neal McDonough: Boomtown, Desperate Housewives, Tin Man, Traveler
Dexter Fletcher: Hotel Babylon, Stardust (film)
Rick Gomez: What About Brian
Frank John Hughe: 24 Season 7

Sok jó színészt válogattak össze a BoB-ra az biztos. :)

tamp - 2009. 04. 13. 21:22

Jó volt a sorozat, de nekem nem áll össze a kép (a hiba valszeg nálam van). Segítene valaki?

SPOLER SPOLER SPOLER SPOLER SPOLER SPOLER SPOLER

Pár zsaru kirabol egy bankot, a pénz kezelését egyikük, Rayborn végzi. Ő Crews-t szemeli ki utódjának és erre a célra Crews társát használja fel. Az akció balul sül el, a család meghal, Crews börtönben, múlik az idő.
Novikov időközben Rayborn közvetlen embere lesz, aki számít a Rayborn által kezelt vagyonra és a megbecsülésre. De Rayborn ismét Crews-t választja és ez elindítja Novokov bosszúhadjáratát…

Ez történt? Lényeges dolgok kimaradtak? Kiderül, hogy miként rabolták ki a bankot? Hogy mi a többi bandatag sorsa? Reese apját valóban Novikov ölte meg?
Nálam 1-2 rész közben kimaradt, de a végén vártam egy nagy összegzést, helyette most próbálom összerakni a puzzle-t…

Pancs - 2009. 04. 13. 22:59

bennem is felmerült, hogy ha lenne még tovább, egy idő után biztos nem tudná hozni a megszokott minőséget, lehet, hogy ez csak sokára következne be, de bekövetkezne, akkor meg amiatt sírna a szám/nk, persze én se akarom, hogy abbahagyják, de így legalább a csúcson fejezik be (azt hiszem ezzel a dumával győzködöm magam, hogy ‘jó’ lesz ez így….).

Madmi - 2009. 04. 14. 11:47

A Life nekem is az egyik kedvencem lett az elejétől kezdve, asszem ez az egyetlen ilyen nyomozós sorozat, amit nézek/néztem. Örülnék, ha nem tennék cancelre, mert egy rakás olyan dolog maradt még, amit lehetne bontogatni… Kár, hogy nálunk nem futott be annyira, pedig megérdemelné, Crews karaktere zseniális…

Donnie - 2009. 04. 15. 10:56

Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire odaleszek majd egy nyomozós soriért. De a Life megmutatta, hogy miként lehet belevinni pluszokat ebbe a már sok esetben csak kliséket tartalmazó műfajba. Nagyon jól megírt és eljátszott karakterek és a közöttük lévő remek interakció volt a kulcs, persze számos egyéb összetevő is volt még. A zene, amelyet szinte mindig a megfelelő időben nyomtak be, az operatőri munka, okosan csöpögtetett átívelő szál, és érdekes nyomozások. Visszatérve a karakterekhez, ez adta a sava-borsát a sorozatnak, és nem csak a Crews-Reese páros, hanem Charlie, Tidwell és a többiek is.

Nagyon hiányozna a Life, nagy valószínűséggel kasza lesz, ezért is vagyok külön hálás a sorozatzárónak is tökéletesen beillő befejezés miatt. 8.5/10 a sorozatnak összességében.

passatgt - 2009. 04. 16. 18:05

Először ebbe a cikkbe olvastam bele, másnap elkezdtem nézni, ma fejeztem be. Benne van TOP 5 sorozatban, amit láttam. Párbeszédek zseniálisak, Tidwell zseniális, poénok pedig hangosan röhögősök.

Nincs valami petíció megmentésre?:)

Feliratkoznék rá, alap.

owlman - 2009. 04. 16. 22:08
Tod - 2009. 04. 17. 01:22

Most fejeztem be.
T Ö K É L T E S !
Annyira, de annyira jó, és a legapróbb részletig stílusos, hogy az agyam eldobom.

botii - 2009. 04. 17. 22:53

Ted: Charlie…What are you thinking?
Charlie: I’m thinking about what i want and what i need.
Ted: What do you want?
Charlie: I want a peaceful soul.
Ted: And what do you need?
Charlie: I need a bigger gun.

Ez volt a legjobb… :D

human - 2009. 04. 17. 23:37

owlman : most komolyan, egy kérdőjeles cikket linkelsz? úúú, még a bevezetőben is írtam, amit tudni lehet a Life sorsáról, minden más csak találgatás, bárhol olvassátok bármilyen nyelven is. Kérdőjeles cikket írni nagy divat lett az utóbbi években, mert még mindig eszi a nép.

PL:
Owlman olvasási nehézségekkel küzd?

És akor egy 3-4 bekezdéses magyarázat nulla tényleges válasszal. Éljen az újságírás, olvasóhajkurászás

Madmi - 2009. 04. 18. 12:34

Nesze nektek petíció:
http://www.petitiononline.com/life0708
Nem hiszem, hogy segít, de hátha :)

passatgt - 2009. 04. 18. 13:27

Mondjuk a aszavazás kicsit egyértelmű

Should NBC give Life another chance?
No! Are you kidding? (2%)
Maybe, it’s an okay show. (1%)
Yes! Of course! (97%)

SpockCooper - 2009. 04. 23. 19:51

Megvettem az első évadot dvd-én , megvettem a Chromofobia filmet Damiennel, megvettem Stephen E. Ambrose-tól a D Nap könyvet but no I am not attached to this guy.

Réta - 2009. 09. 13. 22:09

Most daráltam le a sorozatot, tényleg nagyon jó volt. Szavaztam is a fenti linken, de még csak 5000 szavazat gyűlt össze, ami szerintem nem elég a megmentéséhez.

winnie - 2011. 06. 01. 11:56

“Most kéne valaki, aki nagy filmbe összevágja csak a főszálat, atyaég milyan cool lenne már! Mert hogy az írók el voltak vele, egy bazi jó rendőrfilm lehetett volna belőle simán.”

egyszerűen nem hiszem el, hogy komolyan gondoltad ezt.

ati - 2013. 01. 03. 21:30

Én még csak most tudtam megnézni ezt a remek sorozatot, de ugyanúgy jártam, mint itt feljebb tamp írja: “Pár zsaru kirabol egy bankot, a pénz kezelését egyikük, Rayborn végzi. Ő Crews-t szemeli ki utódjának és erre a célra Crews társát használja fel. Az akció balul sül el, a család meghal, Crews börtönben, múlik az idő.
Novikov időközben Rayborn közvetlen embere lesz, aki számít a Rayborn által kezelt vagyonra és a megbecsülésre. De Rayborn ismét Crews-t választja és ez elindítja Novokov bosszúhadjáratát…

Ez történt? Lényeges dolgok kimaradtak? Kiderül, hogy miként rabolták ki a bankot? Hogy mi a többi bandatag sorsa? Reese apját valóban Novikov ölte meg?”

Nem világos, hogy miért is ölték meg azt a családot és miért kenték Crewsra az egészet?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz