login |

Terminator: The Sarah Connor Chronicles: vége a 2. évadnak – írta darkspell

2009. 04. 11. 15:50 - Írta: vendegblogger

452 hozzászólás | kategória: kritika, merre tovább,

Nos, ez is megvolt. Hogy végleg vége, vagy csak átmenetileg, jelen pillanatban számunkra nem ismert – legkésőbb májusban kiderül. De egy dolgot biztos: a 2. évad tegnap kifutott.

ttscc-2

Mit is tudnék elmondani róla spoilermentesen? Határozottan jobb volt, mint az első. Mintha több ötlet lett volna, több visszatérő szereplő, akik néhol kifejezetten jól játszottak. És még valamit: határozottan pocsék a nézettség. Ez ugye a lehetséges 3. évadra lehet kihatással, kérdés, hogy van-e megfelelő lobbi a TSCC mögött, vagy hagyják belepusztulni a pénteki halálnapba. De ez most (még) nem annyira fontos, lássuk mi volt az elmúlt 22 epizódnyi krónikában – de leginkább a fináléban, az él még bennem erősen. Spoileresen a tovább mögött.

Az évad egyik fő rejtélye ugye M(r)s. Weaver és (sötét?!) ténykedése volt, amiről most őszintén szólva fogalmam sincs hogyan minősítsem.

Egyrészt ugye hullottak alatta az emberek gőzerővel – bár ez a Fémeket sosem érdekelte -, viszont most akkor kiderült, hogy mégsem ő-minden-SkyNet-anyja. Azt egyelőre még nem értem, hogy egy SkyNet-féle MI létrehozása és bibliai meg mindenféle etikus dologra tanítása hogy akadályozza meg az eredeti SkyNetet abban, amiben, de… valahogy biztos. Mi azt ugye elég hamar megtudtuk, hogy Weaver kisassony a folyékony fémek táborát erősíti, de nagyon erősen él most bennem az a késztetés, hogy ez az egész “jéé építettek egy repülő robotot (valakik)”, meg amikor az beleszállt a toronyba dolog csak két dologra volt jó:

  1. John, anyuci meg ex-FBI srácnak megmutassák, hogy ki is ő;
  2. Hogy végre robbantgathassanak egyet.

ttscc-3

A másik dolog, amin fennakadtam, a John Henry-féle “Will you join us?” kérdés volt. Az egyetlen lehetőség, amire gondolni tudok: sikerült valamiféle adatot kinyernie a sérült chipről. De ezt mondjuk nem ártott volna közölni velünk. Mert ugye John Henry nem tud a jövőben történtekről, nem tudja mi fog következni, mi a szerepe benne, mit kell tennie… És amilyen gyermeki megnyilvánulásai eddig voltak, elég nehéz lenne elhinni, hogy hirtelen meg criminal masterminddá változott.

A harmadik, számomra legzavaróbb dolog a fináléban: az időutazás. Az időgép. Honnan tudta John Henry, hogyan kell? Ha Camerontól, akkor honnan tudta, hogy pont ott van a gép? Egyáltalán hogy kerül oda a gép? Mit keres egy MI (szerver)szobájában? Szerintem ez kicsit mellé ment…

Na nézzünk kicsit vissza is az évadba: volt nekünk elég sok részen keresztül egy Jesse-nk, egy Derekünk meg egy Riley-nk.

Sokat nem akarok pötyörögni… Riley mindig is tetszett, jó volt ez a Johnnak érzései vannak szál (főleg hogy a jövőben nem győzik hangsúlyozni, hogy senkit sem enged közel magához), Jesse marha irritáló volt mind cselekedet, mind beszéd szempontjából. John mostani cselekedeteit megkérdőjelezni future-John tettei miatt pedig szerintem minimum arcátlanság.

Derek… majdnem végig ő volt a jófej csávó, aki John mellett áll, aztán az utolsó pár részben ezt jól hazavágták. A halála ugyan váratlan (és totál értelmetlen) volt, de könnycseppet elmorzsolni semmiképpen sem fogok miatta. A végén kicsit már nem értettem akkor most mi is az ő szerepe az egészben.

A zenére panasz nagyon nem lehet, Bear McCreary-t gondolom nem kell bemutatni senkinek sem. Akinek be kell, az szégyellje össze magát gyorsan, és hallgassa meg a BSG soundtrackeket. De ízibe!

Mit mondhatnék összességében: sok helyen vontatott, csapkodó, túldramatizált volt ez az évad, de valahogy azért mégis nézhető. Mert terminátorok vannak benne, meg robotok, meg világvége. És mert örök reménykedő vagyok, azt mondom: legyen 3. évad. Ha most is annyit javulna, mint az elsőről a másodikra, talán még pár nézőt is visszanyernének. Mert annyira nem rossz ez.

ttscc-1

Bár nem szeretek pontozni, azért illik mégis ezzel zárni: egy 6/10-et megszavaznék. Nem egy világmegváltó, de bőven a nézhető kategória.

/szerkesztőségi közlemény by winnie:

Ezennel le is váltanám a régi kibeszélőt erre az újra. Éppen ezért a régi pár kommentjét átmentettem ide – aki kéri, annak természetesen törlöm az önkényesen áthozott hozzászólását. Remélem emiatt nem lesz kavar vagy duplázás. Egy próbát megér:)

Bár még nem tudni hivatalosan sem azt, hogy lesz, sem azt, hogy nem lesz új évad, azt azért lehetne találgatni, hogy merre haladhat innen a sorozat. Meg aztán egy esetleges (és papírforma) kasza esetén, hátha Josh Friedman is nyilatkozni fog arról, hogy merre vitte volna a sorozatot./

452 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2009. 04. 11. 15:53

átkopiztam pár kommentet engedelmetekkel:)

spoilerfélelemből nem 100%-osan olvastam el a fenti írást, így ha helyesírás, formázási vagy egyéb hiba maradt benne véletlenül (egy az egyben átemeltem a levélből a cuccot), akkor jelezzétek.

st0rmy - 2009. 04. 11. 15:54

2×22 Ez a rész azthiszem feltette az i-re a pontot… Ilyen cliffhanger és ilyen meglepetés még egy sorozatba sem ért! FANTASZIKUS! GRAT!

Ezekután már csak egy kérésem van: 3 ÉVADOT!!!!!!!

chris - 2009. 04. 11. 15:55

Neeeee! Neeeeee! Neeeee!
Kell a harmadik évad. KEEEELLL!!! Így nem lehet vége. Nem és nem!

santi - 2009. 04. 11. 15:55

Hát ezt nem hiszem el, ez nagyon ott van. Na erre aztán tényleg nem számítottam. Imádom. Várjuk a folytatást. Ezt egyszerűen nem kaszálhatják el. Nem itt, és nem most.

chris - 2009. 04. 11. 15:55

Bear McCreary – Alap! Zseniálisan komponálta meg a TSCC zenéit, erre panasz nem lehet. Nem tudok betelni vele.

pocok - 2009. 04. 11. 15:55

Kb akkorát ütött mint a We have to go back! vagy nagyobbat is, viszont kicsit meg is vagyok zavarodva, ha a sorozat történéseit nézzük, meg a T3 történéseit. Valaki kisegíthetne, hogy ekkor ezt most hogy?

Csak ne kaszálják el :P

chris - 2009. 04. 11. 15:56

A francokat már. Mi a jó büdös izéért csinálnak ilyet ha ott kasza. Most komolyan? Mi a jó büdös lesz velünk, ha ezt elkaszálják??? Ne már!! Mindjárt sírok.

winnie - 2009. 04. 11. 15:56

nincs kasza.max lesz. minél nagyobb a cliffhanger, annál esélyesebb, hogy a fox azt mondja, hogy ” najó, gyertek vissza egy újabb évadra” – ezt kell csinálni a túlélésért. egy normál befejezés a halálos ítélet lenne.

chris - 2009. 04. 11. 15:56

“nincs kasza.max lesz. minél nagyobb a cliffhanger, annál esélyesebb, hogy a fox azt mondja, hogy ” najó, gyertek vissza egy újabb évadra” – ezt kell csinálni a túlélésért.”

A FOX-nál volt már ilyen?? Remélem ez elég erős lesz, hogy visszahozza, mondjuk egy normális befejezésű Final Season-ra. Lehet így akarnak hatni a rajongókra.

chris - 2009. 04. 11. 15:57

“átkopiztam pár kommentet engedelmetekkel:)”

Néztem is, hogy most én írok lassan, vagy sokan rácuppantak a cikkre. :D

justy - 2009. 04. 11. 15:57

Hát ez überdurva volt. Megnézem még vagy kétszer legalább ma :D csalódtam már bőven a készítőkben, de ez vmi hátborzongatóan jó befejezés s ide nekünk a folytatást…ezt nem lehetne 1 tv filmmel megoldani, ide kell még egy szezon legalább… s végre ott vagyunk a jövőben, hát szerintem mindenki ezt akarja. Nem lehet itt vége :D

SASI - 2009. 04. 11. 15:57

Ez odabaszott nem kicsit!:)

UndokBeka - 2009. 04. 11. 15:58

A legkeményebb az lenne, ha ezzel a résszel vezetnék fel a T4-et. Akkor az kőkemény WTF lenne. :) És akkor nem sírna a szánk, hogy húúú, kell a folytatás, mert ott van a folytatás. Az másik kérdés, hogy lehetne kőkeményen folytatni és tényleg odabaszós volt a finálé. :)

browncoat - 2009. 04. 11. 15:58

Úristen
mivolt ez
hát ilyen részt hogy lehetett összehozni??

Ennyi történetszálat összefűzni a végén, csavarni egyet rajta úgy, hogy a végén kihúzzák a néző lába alól a talajt teljesen!!

SPOILER!!!

Pirosan világító szemű (nem kék? na mindegy:), félig fém fejjel mennyire dögös volt Cameron, te jó ég :D És a végén a szelíd mosoly, hát az is… meg a hangja is (az megvolt, hogy átment gépiesbe a végén?), áááá, ülök itt, mint akit fejbevertek, majd BZL-ék összefoglalják a részt, mert én ezt most nem tudom feldolgozni :D

chris - 2009. 04. 11. 15:58

“nem kék?”

Elvileg az.

“félig fém fejjel mennyire dögös volt Cameron, te jó ég :D”

Én kiborultam attól a jelenettel. Vártam, lőjje le valaki mert rossz volt ránézni szerencsétlen Glau-ra. :D

De Allison is ott volt. És Kyle, Derek.
Weaver meglepett. Azt hittem ő is Connor gyilkos akar lenni. De nem.

pocok - 2009. 04. 11. 15:59

Az időgépet Weaver, vagy a másik robot építette? Szóval ő fogja akkor a jövőben is építeni nem?

Illetve ezt a will you join us-t nem értem még, valaki? :P Most akkor ki a rossz, és ki van az emberekkel?

EPluribusUnum - 2009. 04. 11. 15:59

A jó k.életbe, mi a f*** volt ez? Hát ez odab***ott de nagyon! Ha ezek után kaszát kap és megőrülök! De jó hogy kitartottam eddig, pedig közel voltam, hogy abbahagyjam de mindig adtam egy újabb esélyt, de jól tettem! Megérte, ilyen brutáljó befejezést, te jó ég!!!

chris - 2009. 04. 11. 15:59

“Illetve ezt a will you join us-t nem értem még, valaki? :P Most akkor ki a rossz, és ki van az emberekkel?”

Ezt kérdezte John a jövőben a T1000-től, aki azért hagyta életben Jesset, hogy közölje Johnnal, hogy a válasza: nem. Ezt mondta Jesse Cameronnnak.
Minden bizonnyal ez azt jelenti, hogy az a T1000-es Weaver volt.

jani - 2009. 04. 11. 16:00

A join us nekem sem világos. Ki miért kihez csatlakozik akkor?

A tengeralattjárós résznél a távolabbi jövőben vagyunk, és ott is van egy folyékony fém (weaver gondolom), és annak is ezt tették fel, csak nem értem, hogy akkor a múltban, miért kérdezik Camerontól? És Henry hová tűnt? A jövőbe, de Skynettel, és/vagy a tesókájával mi van?

A vége tényleg brutál volt.

samedi - 2009. 04. 11. 16:00

SPOILER SPOILER SPOILER

sztem a megfejtés: weaver egy renegade vagy vmi, önálló robot, akiről jövő jhonvhogy tudomás szerzett, és megpróbálta felvenni vele a kapcsolatot, hogy közösen harcoljanak. Weaver viszont nem csatlakozik, hisz az ő elképzelése más, méghozzá az, hogy visszaténfereg a múltba, és egy ellen MI-t nevel. Ezt meg is teszi vidáman. Glau kisasszonnyal kölcsönösen tudnak egymás létezéséről, hisz Glau vmiféle bizalmasa Jhonnak, ugye, a jövőben.
Ezt követően glau is visszakerül, megérkezünk az első évad, első részéhez.
Most, mikor Weaver felismeri Glaut, ugye, azt üzeni, amit neki üzentek anno (a jövőben :D:D)
Glau innen gyanut fog, és hát jobban bízik a gépekben, mint az esendő kis mafla emberekben, de szemében a végtelen jóság, és bízik John Henryben, hogy kivezeti az emberiséget az sanyarú sorsból.
Az epizód végén viszont nem a terminátor Glau látható, hanem az eredeti, akiről mintázták. Hisz a terminátorokat a kutyák nem szívlelik, az meg ott babusgatott egy blökit ezerrel.
Alkotók ezzel is finoman jelezni próbálták, hogy a 3adik évadban hormontúltengéses dolgok is lesznek, szal jól gondolja meg a Fox, hogy kaszál-e… rohadtak…

én - 2009. 04. 11. 16:01

ha ezt itt abbahaggyák én felakasztom magam

pocok - 2009. 04. 11. 16:01

én is. Mármint én (pocok). HAHA tudom szar volt.

A kutyás résznél azt mutatjék meg, hogy milyen törődő a csaj, emberi. De az is igaz, hogy a kutyák utálják a robotot.

SPOILER SPOILER:

Azt tudtuk, hogy Summer kisasszony igazi ember volt, csak később kinyírta egy robot, és felvette a kinézetét, gondolom ő is ment vissza később megváltozva. SPOILER VÉGE

jani - 2009. 04. 11. 16:01

SPOILER

Igen, láttam, hogy az Allison volt. A kutya, meg az egész szituáció utalt rá . . .

A chipes dolgot nem értem igazán, Henry elment(?), de minek? Ő egy skynet-elleni MI lenne, de hová vitte Cameron chipjét?

Wizardus - 2009. 04. 11. 16:02

és most akkor miért jó az hogy John Connor-ról azt se tudják hogy kicsoda, mert az egész judgement day-t átutazta? nemvágom az egészet, valami wiki-oldal vagy okosember kifejthetné nekem.

browncoat - 2009. 04. 11. 16:02

“Ő egy skynet-elleni MI lenne, de hová vitte Cameron chipjét?”

John Henry-nek kellett egy chip, hogy ne kelljen drótra kötve mászkálnia. Valószínűleg Cameron chipjére töltötte fel “magát”, a “Cameron-személyiséget” pedig itt hagyta a Turk-on (”I’m sorry John”-feliratok a monitoron) Lehet, hogy Cameron mondta meg neki, hogy pontosan hova és miért kell mennie.

Summer Glaut látni ebben a közegben nem robotként, hanem egy kedves Allison lányként nagyon jó volna. Többet nem kéne bambán néznie és érzelemmentes hangon beszélnie, sőt, végre ebben a szerepében nem volna elmebeteg sem :D

pocok - 2009. 04. 11. 16:02

De gondolom visszafog menni, mivel a T3ban a hegyben volt amikor elkezdődött. Gondlom a kövi évadban történne meg ez. Hülyét kapok ha nem folytatlják.

Wizardus - 2009. 04. 11. 16:03

az hogy mi van a t3-ban, azt felejtsd el.
a sorozat története és a filmeké ezen a ponton teljesen elvált.

Hunnenkoenig - 2009. 04. 11. 16:03

OH
MY
F UCKING
GOD!

Ez az evadzaro valami eszmeletlen volt!

AAAAAHHHHH

Nem is tudok mit mondani.

3. evadot neki, de nagyon gyorsan!!!!!

Hunnenkoenig - 2009. 04. 11. 16:03

SPOILER

Logikus, hogy John erez valamit Cameron irant, de mivel Cameron eddig gep volt, elegge ize lett volna a cucc. A jelenetnel huztam is egy kicsit a szamat, hogy ezt miert eröltetik.

Aztan az utolso jelenetnel nyilvanvalova valt minden.

Mos az igazi Cameront talalta meg, akivel viszont mar siman lehet romantikus szalat kiepiteni.

Mivel atugrottak az eletenek jo reszet, igy azt a John Connort ebben az idösikban (igen human, read my lips: idösik! :-P) nem ismerik, mivel nem fejlödhetett ki azza, akinek lennie kellene.

Valahogy nem akartam elhinni, hogy Derek meghalt es sejtettem, hogy vissza fogjak valahogy hozni, mert tul hirtelen es egyszerü volt a halala (ami igazabol zsenialis huzas lett volna akkor is, ha tenyleg ugy marad). Mikor a nevet meglattam kiirva, akkor mar tudtam, hogy lesz valami umbulda.

De hogy ilyen überbrutal modon hozzak vissza, azt nem gondoltam volna.

Az irok szerintem leckeket vettek a LOST iroitol.

Zsenialis!

chris - 2009. 04. 11. 16:03

“és most akkor miért jó az hogy John Connor-ról azt se tudják hogy kicsoda, mert az egész judgement day-t átutazta?”

Pontosan. Alternatív idősíkba került, ahol az ítélet napja előtt ő eltűnt. Nem állt a megmaradt emberek élére, mint vezető, megtette ez más (Reese fiúk esetleg?). Ezért ő egy ismeretlen kis fiatal p*cs.

Hunnenkoenig - 2009. 04. 11. 16:04

Wizardus: Ha tudnank, hogy ez miert jo, akkor nem kellene 3. evad.

Hunnenkoenig - 2009. 04. 11. 16:05

Darkspell, biztos vagy benne, hogy neked kellett megirnod ezt az összefoglalot?

En ugy ertelmezem, hogy van a skynet, es van Weaver frakcioja.

Mindekttö visszajött a jövöböl es most itt dul a hideghaboru. Skynet epitgeti a kis repülö izeit, Weaver epitgeti John Henry-t. Weaver siman irthatja a skynet “embereit” a nagyobb cel erdekeben.

Derek az egyik legjobb karakter volt es a halala valoban ertelmetlennek latszott, de zsenialisan aldoztak fel a WTF? oltaran.

—-

sok helyen vontatott, csapkodó, túldramatizált volt ez az évad, de valahogy azért mégis nézhető.

Mivan?
Hat ebböl is latszik, hogy te Salvationst vartal, pedig ez nem erröl szol.

Zsenialis karakterepites, csodalatos jelenetek, hatalmas DRAMA.

A zene külön fenomenalis.

Jo, voltak lassabb reszek es talan 1-2 ami mar kicsit tul lassu volt, de azt betudom a hangulatomnak a nezes pillanataban.

Az egyetlen gyenge resz, amit kapasbol fel tudnek hozni, az az, amikor Anyut elraboljak es a furgonban szadizzak.

Amugy az egesz evad fenomenalis volt es egy erzelmi hullamvasut, fergeteges szineszi alakitasokkal. Nem is tudok olyat mondani az alap szereplök közül, akinek lettek volna gyenge pillanatai. Mindenki tökeletesen hozta a szerepet.

—-

Jesse egy rohadt jo nö volt es a karaktere olyan mely, mint az ocean. Az utolso jelenetei meg fenomenalisak.

En egyedül Riley-t nem csiptem igazabol, de az csak szemelyes ellenszenv volt, mert ugye nem lehet mindenkinek minden tökeletes. A szinesszel es a szereppel nem volt semmi baj.

En erröl a sorozatrol csakis szuperlativuszokban tudok beszelni. Majd’ minden resz utan katarzisom van, de 90%-ban tuti.

Hunnenkoenig - 2009. 04. 11. 16:17

minél nagyobb a cliffhanger, annál esélyesebb, hogy a fox azt mondja, hogy ” najó, gyertek vissza egy újabb évadra” – ezt kell csinálni a túlélésért.

Wiinie: a latnok szoljon belöled!

Ha valaki mutat a filmtörtenelemben ennel nagyobb Cliffhangert, akkor en labat csokolok neki.

Szoval, ha csak ez szükseges a 3. evadhoz, akkor tuti nem lesz kasza.

Farcsi - 2009. 04. 11. 16:51

“Szoval, ha csak ez szükseges a 3. evadhoz, akkor tuti nem lesz kasza.”

Ezt remélem lekopogtad :)

seven - 2009. 04. 11. 16:54

ez a fox legalacsonyabb nézettségű scriptelt sorozata. nem hinném, hogy lesz 3. évad.

endel - 2009. 04. 11. 17:04

ezért megérte várni 22 részt. rég láttam ilyen jó epizódot tőlük.

Olman - 2009. 04. 11. 17:07

A másik oldalon szerintem Miles Dyson fia van (akiről említették, hogy 3 hónapja eltűnt), aki azt hiszi, hogy Sarah Connor a gonosz, és őt akarja megölni bosszúból. Vagy a jövőből visszatért terminátorok kapták el és kényszerítették egy Skynet megalkotására.

Annak a repülő izének én sem látom értelmét…
Meg annak sem, mi a búbánatért volt meztelen a külseje a folyékony fémnek, miután kilépett az időgépből? :D Oké, a T2 filmben is úgy volt, de elég fura, ha bármilyen alakot fel tud venni.

A végén a folyékony fém muréna vicces volt. :)

Olman - 2009. 04. 11. 17:09

időgépből = időburokból :P

H5N1 - 2009. 04. 11. 17:13

Hát sztem is jó volt az évadzáró, csak kár , hogy ennyit kellett várni egy ilyen részre. Mármint az évadban sokat nyüglődtek Rájlíval. A legidegesítőbb karakter volt, és az a szála a történetnek egyáltalán nem tetszett.
Derék Rész jó kis hero volt, de azért ahogy kinyírták hát….Egy az, hogy az előtér közepén campel, majd amikor hallja, hogy jön a terminátor, egyenesen felé indul el.Mintha egy lövéssel le tudná szedni, meg ő lesz a gyorsabb.Bár lehet critical hitben reménykedett, plus a magas morál szint miatt aszitte egy körben 2x támad..na mind1 ezt nézzétek meg:
http://www.youtube.com/watch?v=Uy-_Gyg7U1Q

darkspell - 2009. 04. 11. 17:25

Hunnenkoenig

Azért kezeljük a helyén a dolgokat: ha ütős drámát akarsz, nézz BSG-t. Az ott kezdődik. Ez attól azért még messze van.
Nagyon jó lett az évadzáró, de az évadközi részek egy része ettől a színvonaltól igencsak messze volt.

Tetszett, de valahogy a rész vége után inkább voltam zavarodott, mintsem katartikus, szerintem kicsit összevissza lett ez a rész. És jópár dolog nagyon a levegőben lóg, mintha gyorsan találni kellett volna egy helyet, ahova be lehet gyömöszölni.

(Lásd repülő robot esete)

Jack - 2009. 04. 11. 17:31

baszki enyhen spoileres a front kep :|

CsMisi - 2009. 04. 11. 17:36

Micsoda evad finale … nekem bejott. sajnos azonban nem latok eselyt ezekkel a szamokkal a haramdik evadra. Az egyetlen lehetoseg az az, hogy a FOX latja, hogy pentek ellenere a TSCC novekvest idezett elot a penteki eredeti premierhez kepest es latjak a potencialt s atdobjak egy masik napra. Vagy ertekelnem ha berendelenek egy utolso csonka evadaott mint a Jericho 2-es szazon de eleg atipikus lenne a FOXnak … Remenykedem, de szerintem foloslegesen. Majd a blu-ray kiadasban bizti megtudjuk kommentarbol, hogy mi lett volna a folytatas …

winnie - 2009. 04. 11. 17:38

jack: nem éreztem annak, pedig nem láttam. vagy csak én nem tudom, hogy mi a többletjelentése? (nemvagyok benne a mitolgóiában, de gondoltam a terminátornál ez olykor előfordul)

ha spoileres a többség szerint, akkor leveszem, de én, a 2. évad nélkül bármelyik részből származónak érezhettem.

Dusi - 2009. 04. 11. 17:42

hmm én 14nél hagytam abba akkor mégis jó?

darkspell - 2009. 04. 11. 17:43

Jack mi benne a spoiler?

fleki - 2009. 04. 11. 18:00

ok, john átugrotta az ítéletnapot, tehát ismeretlen. De az egész sorozat arról szólt, ha nincs john, akkor az emereknek vége, mert nem vezeti őket senki. most akkor mégis meghalhat? Ezzel a sorozat alapkövét rombolnák le…

Hunnenkoenig - 2009. 04. 11. 18:11

Darkspell: Na ezert nem te voltal alkalmas a cikk irasara szerintem.

Mar bocsi, de a BSG kamerarangatason kivül sokmindent nem ad a dramahoz. Jo a zeneje, jo a hangja, a szereplök valoban komoran tudnak nezni, de szamomra ennyi.

Engem a BSG csak idegesitett, akarhanyszor probaltam megnezni.

Unalmas faszsagokkal van tele. Kb Baratok közt szintü törtenesekkel es dialogusokkal.

Köszönöm. Ha neked ez a drama, akkor nem tudom miröl beszelünk.

Butyokanime - 2009. 04. 11. 18:12

Remek volt ez az évadzáró!!!
Amugy tényleg spoileres a kép, szerintem is vegyétek le. Aki nézte végig a sorozatot annak az.

Hunnenkoenig - 2009. 04. 11. 18:17

Szerintem semmi spoiler nincs a kepben.

Egy random akciojelenetben ez barmikor elöfordulhat Cameronnal. Abszolut nem mond semmit a törtenesekröl, csak annyit, hogy valakivel összeakasztotta a bajszat. Kesz.

Sokan ugyis azert rinyalnak, hogy nincs akcio a sorozatban es ez nem terminator. Hat most legalabb latjak, hogy de.

Attol ez meg semmit nem spoilerez el.

Pocok - 2009. 04. 11. 18:22

A kép nem spoileres. Maradjon.

Maniac84 - 2009. 04. 11. 18:24

Remek finálé volt egy közepes évad után, összeségében fejlődött az elsőhöz képest. Én még el tudnám nézni egy-két évadon keresztül.
Hunnenkoenig: viszont a BSG-vel még csak egy lapon se nagyon lehet említeni, pláne nem a drámát tekintve, amiben a BSG üt mindent.

browncoat - 2009. 04. 11. 18:31

Winnie,

Nem véletlenül gyűlt össze 1500 hozzászólás abban a kibeszélőben, sokan szerettünk oda írni. Volt egy törzsgárda és lehetett visszautalgatni akár hónapokkal ezelőtti beszólásokra. Én kíváncsi voltam, meddig húzza még a téma egy kibeszélőn belül. Te vagy itt a főnök, de nagyon rossz ötlet volt elvágni csak úgy a társalgást és berakni egy ilyen félkész, értetlen “kritika” alá, majd ezt kinevezni kibeszélőnek. :/ Ezer hozzászólás fölött már járhatott volna annyi autonómia, hogy rákérdezel, jó-e így :)

chris - 2009. 04. 11. 18:36

Sztem is spoileres a kép. Legalábbis a cselekmény egy részére elég erősen utal.

winnie - 2009. 04. 11. 18:40

“Te vagy itt a főnök, de nagyon rossz ötlet volt elvágni csak úgy a társalgást és berakni egy ilyen félkész, értetlen “kritika” alá, majd ezt kinevezni kibeszélőnek. :/”

használni használhatjátok, de eddig is minden sorozatnál úgy volt, hogy évad végéve a finálés merre tovább a kibeszélő, utána pedig ismét a premieres.

des - 2009. 04. 11. 18:46

Eh.. kb a 2×15. résznél kaszáltam el a sorozatot, de ha lesz 3. évad akkor nem tudom mi lesz, mert már elolvstam a spoilereket is, hogy legalább tudjam mi lett a “vége” a sorozatnak. Szóval érdekes helyzetbe kerültem. De mindegy. Annyira végülis nem érdekel már a dolog. De majd megáltjuk, hogy egyáltalán folytatják-e, és hogy milyen szinten…

Qmy - 2009. 04. 11. 18:55

Áhh ez a befejezés nálam teljes elérzékenyüléshez vezetett. Cameron emberi mosollyal + a zene + a végére átcsúszott üzenet… 3.évadot de gyorsan!!!

A kép nem spoiler. Az évadzárásra borítékolni lehetett, hogy akció lesz és nem John Connor a golyófogó :)

Butyokanime - 2009. 04. 11. 19:02

Pedig spoileres a kép. Mivel szinte egy részben se “zúzták” így szét Cameron-t így spoiler, de azt csináltok amit akartok :) Számomra az volt. Meg egy pár embernek is még, akik felőttem szóltak.

KELL A SEASON 3!!!!!!

browncoat - 2009. 04. 11. 19:14

“évad végéve a finálés merre tovább a kibeszélő, utána pedig ismét a premieres.”

“Tudjuk a dolgok menetét”, de itt úgysem lesz már premier, maradhatott volna ott, de whatever. Még a sorozat előtt megkapta a kaszát a kibeszélőnk, ez ám a judgement day.:/

De hogy a részről is dumáljunk:

SPOILER!!! (ha kell ez még egyáltalán:)

Az “ágyjelenetnek” szerintetek mi értelme volt azon kívül, hogy a rendező a szívbajt hozza a rajongókra?:)
1. Cameron John-nal ellenőriztette, nem szivárog-e a melle alatt az atomreaktora?:)
2. Cameron meg akarta mutatni John-nak, hogy nincs ott belül semmi más, csak hideg fém, hátha ettől megjön az esze és nem úgy kezeli többet, mint egy igazi lányt?
3. Cameron olyan mély lelki traumát akart elültetni Johnban (talán az első meztelen csaj az életében és késsel kell nyitogatnia??), hogy vezér korában eszébe se jusson a szex és csak a harci stratégián meg taktikán járjon az esze?? :D

jani - 2009. 04. 11. 19:18

Ha ez lett “kinevezve”, akkor ez lett, annyira nem izgat, hogy hová írom azt az 1-2 kommentet :)

A John+jövő+hogyisvanez problémával kapcsolatban (illetve, hogy nem is probléma) már írtam a másik kibeszélőbe, bemásolom hát ide is:

öööö nem biztos, hogy megváltozott az idő. mondjuk előreugrott 2020-ba, a legendás Connort istenként tisztelők meg 2027-ből jöttek. A kettő között meg kialakult a fantasztikus (négyes :D) legenda. Így ez akár lehet a történelem része is.

Aztán fokozatosan megismeri az “embereit”, és lényegében legörgeti az egész történelmet úgy, mint ahogy – részeiben már – megismertük. Allisont kinyírják, Cameront maga mellé veszi, aztán visszaküldi, apjával egyetemben. A kör bezárult. A Babylon 5-ben is Sinclair Valenné vált, és a jövőből a múltba érkezve, és ott harcolva lett kvázi Jézus Krisztus. Itt Connor a múltból érkezik a jövőbe, amely nyílván a nem túlságosan távoli. Az eredeti időpontokat nem nagyon tologatva talán 2020-as évek eleje, vagy a 10-es évek vége.

Anthrax - 2009. 04. 11. 19:25

hát ha itt elkaszálják a sorozatot nagyon morci leszek a FOX-ra.
egyébként remek ötletek az íróktól, szép csavarok, néhány wtf momentum de sosem veszti el a szálat végleg az ember, és a végére azért összeáll egy ha hiányos is de összefüggő kép (nem úgy mint pl a heroesban ahol annyira csűrték s csavarták állandóan, hogy sose tudtam egyáltálán kinek kell drukkolni). pont elég nyitott szálat hagytak, hogy legyen mit folytatni bőven, úgyhogy legyen 3.évad!!!
főleg a Will you join us? tetszett, nagyon jó ötlet volt, hogy így akarta Weaver megüzenni Cameronnak, hogy metál vagyok, hello. Weaver egyébként egyértelműen egy ilyen antiSkyNet underground robotmozgalomhoz tartozik aki itt próbálja a múltban aláásni a Skynetet, csak abban nem vagyok biztos, hogy Cameronnal, hogy állunk. Mondjuk az tutifix, hogy a humánus alteregóját involválni fogják némi romantikába ami mondjuk nekem nem a zsánerem, de sokaknak igen, szóval üssekő. Jut eszembe, kiváncsi vagyok hányszor röhögték el a nudista jelenetet az “I need to show you something. This body.”-val, mert én baromi nagyot mosolyogtam rajta, pedig ott se voltam. :D

Desmond Wallace - 2009. 04. 11. 19:26

Nem olvastam még el a posztot, mert még csak most végeztem a 21. résszel. A 18. résztől fokoztosan javult az évad, és ha jól sejtem a finálé visz mindent. A nézettség viszont az utolsó részre nem sokat javult (kb. 3,5 milla).

Anthrax - 2009. 04. 11. 19:28

egyébként a kép mitől spoileres? én a tovább gombig olvastam a rész előtt így a képet is láttam és tőlem lehetett volna heves szóváltás eredménye is a sarki zöldségesnél. most komolyan a terminátorban miért olyan meglepő vagy sokat mondó egy szétlőtt robotfej? megesik, ez a terminátor!

Butyokanime - 2009. 04. 11. 19:31

Már van hivatalos szám?

spyblat - 2009. 04. 11. 19:33

Spoileresen beszélek:

Nos meglestem. És remélem senki nem fog megkövezni engem, de én azt mondom, hogy nem legyen 3. évad! És nem azért mert nem tetszett, hanem mert szerintem ez most így zseniálisan kerek lett.

Nos ha lezárás, akkor simán lehet úgy értelmezni, hogy Eljött és el is múlt az ítélet napja, és aztán jött a semmiből egy ember, és életet lehelt az ellenállásba. Benyomtam gyorsan az első részt. Az ellenállás nem Johnnal kezdődött, de tehetetlenek voltak. Teljesen logikus, hogy John felbukkan, és tud mindent a gépekről, és az emberek megbíznak benne, mert írtja a robotokat. Szóval szerintem jó lezárás.

Ha meg lesz harmadik évad, akkor lehet úgy értelmezni, mint ahogy előttem már említették, hogy John átugrotta az ítélet napját, ezért senki nem ismeri. Innen akkor elég érdekes lesz, hogy mit hoznak ki.

Bár az a mondat, amit Derek mond: “I think you gonna be famous”, az bennem az első verzió képét erősíti. Szóval nekem így kerek egész, még akkor is, ha már a LOST topikban kitárgyalt “valami nem lehet önmaga előidézője” dolog kurva nagy logikai baki, de mondjuk már az első rész is erre épült:)

chris - 2009. 04. 11. 19:33

Igen. 3,56.

Dattila - 2009. 04. 11. 19:56

Hát azért én a BSG-vel nem emlegetném egy lapon, az klasszisokkal jobb volt mint ez. Bár az évad végére egészen jó részek is kisültek, de összességében néhol idegesítően vontatott volt, valahogy úgy éreztem mintha az íróknak fogalma sem lett volna sokszor hogy ki miért szerepel és mit akarnak velük kezdeni. Nem tudom hogy egy ilyen alapsztoriból miért annyit lehet kihozni több részen keresztül hogy a szereplők kóvályognak össze vissza és közben nem történik semmi. Talán jobb lett volna egy 16-18 részes évad ami tényleg cselekményes..

Olman - 2009. 04. 11. 19:59

Szerintem is jó ez így, de azért Weaver tevékenységére kíváncsi lennék.

browncoat - 2009. 04. 11. 20:00

“ne legyen 3. évad! És nem azért mert nem tetszett, hanem mert szerintem ez most így zseniálisan kerek lett.”

Ebben is van valami. Nem csak a történet lezártsága miatt, hanem mert mit is kapnánk a folytatásokban? Sarah szenvedhetne egyedül a jelenben (és a nézettség még zuhanhatna tovább), megpróbálhatná kiirtani az egész Dyson családot és felvenni a harcot a terminátorok ellen fegyver és szövetségesek nélkül, a John-féle jövőben játszódó részekhez meg majdnem akkora költségvetés kéne (romos városok, plazmafegyverek, tömeges robottámadás minden nap?), amennyiből kihozták a Salvationt. Persze továbbra is azt mondom, hogy nagyon kíváncsi volnék Summer Glaura, amint sci-fi környezetben _normális_ lányt játszik, mert olyat még nem nagyon láttunk tőle.:)

Aztán meg mi lenne még? Megint eltűnne és meghalna mindenki, aki a jövőben van? Újraforgatnák a T1-et és T2-t ezekkel a szereplőkkel? (Lenát csípem, megnézném, de ez már tényleg irreális:)

Egyébként meg nektek is beugrott a Jedi Visszatér legvége az epizód végén? :D Már csak az hiányzott volna, hogy Derek, Kyle és Allison mellett megjelenjen a békésen mosolygó Yoda mester és Obi-van Kenobi, meg Anakin :D

Racoon - 2009. 04. 11. 20:12

Huh.
ez így ütötte a BSG bármelyik részét a 4.10 után, beleértve a finálét is.
kell a 3 évad…

jani - 2009. 04. 11. 20:32

Dehogy ütötte a BSG-t. Önmagához képest viszont kiemelkedő volt. Tényleg kerek, nem kell(ene) harmadik évad, annyira szépen megoldották így is (bár nem vagyok a foxnál, de biztosra veszem, hogy nem is lesz, ha igen, megadom a címem és leverhetitek rajtam :D), mert a nyitva hagyott egy-két rés nem hajamtépős jellegű, inkább csak alibi. A T1000-es megérkezett “haza”, azt csinál amit akar (rögtön át is vedlett majd felszívódott), “Sarah a múltban” nincs is, mert meghalt, lezárták, John a jövőben indíthatja a háborút (vagy folytathatja, vagy elkezdheti, nézőpont kérdése). Allison meg Allison, aki mehet spinoffba United States of Tara – Samantha Who-féle, Glauhoz amúgy is passzoló témájú sorozatban :d

Hunnenkoenig - 2009. 04. 11. 20:35

BSG-röl inkabb ne vitatkozzunk. Szerintem egy rakas szar, szerintetek istencsaszar. Nem kell tovabb ragodni rajta. Ez a Terminator topik.

A cikkhez meg annyit szeretnek hozzafüzni, hogy en ugy erzem, olyan irta, akinek a Terminator igazabol nem sokat jelent. Azt is megmernem kockaztatni, hogy talan kicsit rühellve, csalodottan nezi, csak azert, mert hat “kell”.

Egy kimondottan fan sorozat eseteben ez nem igazan szerencses szerintem.

Ha valaki “Jencike naploja” cimü tucat sitcomnak ül neki teljesen neutralis hozzaallassal es aztan lehordja a sarga földig, kizarolag azon az alapon, hogy a tapasztalatat hasznalta fel es max összevetette a többi sitcommal, akkor az rendben van.

Ha valaki fanboikent ül neki egy fan sorozatnak, de megprobal a lehetösegeihez merten objektiv maradni, az is rendben van.

De amikor valaki akit nem erdekel a tema, vagy meg idegenkedik is töle, es ugy ir kritikat, az szerintem nem jo.

En pl a Heroesrol sosem akarnek irni, mert abbol csak anyazas lenne (nagy kedvenc volt, aztan “megutaltam”).

NA mindegy, lehet, hogy tevedek es csak tulspirazom a dolgot, de ez kikivankozott.

——-

A 3. evad sem lenne sokkal dragabb, mint az idei szerintem, micvel romos hely van eleg amerikaban is, nem kell külön felepiteni es lerombolni minden egyes reszhez külön.

Söt, szerintem meg olcsobb is mindenfele pincekben meg alagsorokban meg szemettelepeken forgatni, mint külön diszleteket szerezni.

Szerintetek mennyit ker egy szemettelep tulajdonosa egy forgatasert, ahol 10 evente 1x (sem) kerik meg, hogy hadd hasznaljak, es mennyit ker egy menö irodaepület tulaja?

A plazmafegyverek is ki vannak mar öntve müanyagbol. A lövedekeket rakopirozni a filmre kb 10 perc photoshop a mai technologiakkal.

A kosztümök is kesz vannak.

Terminatort sem kell többet mutogatni, mint eddig.

Smink olcso.

Valoszinüleg ilyen drama marad es nem megy at hirtelen Salvation szintü akcioba.

Szoval nem tudom, hol a problema.

Dattila - 2009. 04. 11. 20:37

Szerintem 3. évad akkor lesz sanszos, hogy mekkora sikere lesz a salvation-nek, akkor lehet valószínű átgondolják, hogy egy kicsit több pénzt költve a sorozatra is meg lehet lovagolni a sikert.

Dattila - 2009. 04. 11. 20:42

Én terminatorra nem mondtam hogy szar, egyszerűen kevés volt benne a történet, és nagyon vontatott volt, ennyi.

browncoat - 2009. 04. 11. 20:44

Nekem is abszolút bejönne egy romos pincékben játszódó minimál Terminátor, ami a karakterekre és a párbeszédekre volna kihegyezve, de azt még ennyien se néznék. :( Summer Glau meg nem biztos, hogy szívesen aláírna arra, hogy egy év minden forgatási napját egy szeméttelepen töltse :D

Most jutott eszembe: John otthon hagyta a Polaroid képet Sarah-ról, kénytelen lesz elmesélni Kyle-nak, milyen jó nő az anyja, ha rá akarja venni, hogy utazzon vissza érte az időben (de ebbe ne is kezdjünk bele inkább:))

darkspell - 2009. 04. 11. 20:52

Hunnenkoenig

Csak nem pszichiáternek készülsz, hogy így sikerült kielemezned?
Véleményem szerint nem írtam semmi valótlant, ráadásul ez csak személyes vélemény. Nem tetszik? Felőlem.

“De amikor valaki akit nem erdekel a tema, vagy meg idegenkedik is töle, es ugy ir kritikat, az szerintem nem jo.”

Ez honnan jött le? Mert nem azt írtam, hogy minden szép és jó és tökéletes? Ezt hívják objektivitásnak. Nem azt, hogy az egekig marasztalsz valamit, ami esetleg mégsem tökéletes. Nem értem mire fel kell kötözködni. Más a véleményed, szíved joga. De azért ugyanmár-kérlek-hamegengeded ne döntsd már el én mit érzek.

spyblat

Erre szoktam mondani, hogy de, legyen új évad. Mert lehet, hogy annak még ennél is jobb lenne a lezárása. Lehet, hogy nem, de ha nem próbálod ki, nem tudod meg. Szóval legyen, max csalódunk :)

Dattila - 2009. 04. 11. 21:00

Nem is értem minek itt vitatkozni, mikor a comedy centralon irigy hónaljmiriggyel büntették az enberiéget ezidáig :)

Dattila - 2009. 04. 11. 21:01

emberiséget…..:)

bigbang - 2009. 04. 11. 21:29

Cameron teste miért is nem jött át?

Egyébként az utolsó részekben mindíg kinyírtak egy fontos szereplőt mintha tudták volna, hogy nincs új évad, nem spóroltak velük…
Persze ha úgyis a jövőben játszódna majd a 3.season akkor úgyis mindegy.

symor - 2009. 04. 11. 21:30

Terminator sorozat, nem kis elánnal húztam a számat már a puszta gondolatára is, aztán jött, láttam és néha egész jó kikapcsolódásnak bizonyult az igencsak ingadozó részek, epizódok ellenére.

Eleinte haragudtam rá John miatt, hisz nyápicot csináltak a T2 legvagányabb koraérett kiskorújából, se erő, sem keserű indulat nem volt már benne a szerepe szerint. Melodrámai figurává vált, ahogy szerepe szerint Sarah figurája is, mintha koncepciózusan elpusztítani igyekeztek volna a helyzet adta karakterjegyek legjobbjait a sorozat szerzői.

Summer, a karcsú női szövetbe csomagolt halálosztó viszont tetszett, szűkre szabott lehetőségei ellenére felüdülés volt látni gyakorlatias kegyetlenségét, melyet igyekeztek egyre inkább elkendőzni karakterfejlődés címén, egyértelműen rossz koncepciót követve, mégis jó volt elnézni ezt a terminátort.

Derek komolyan meglepett, végre egy kellően megszálott tekintet (ha nem is túl változatos), erőteljes karakter, hihetetlen, hogy még egy Beverly Hills-ről érkezett ficsúr is felnőhet a szememben, ha megfelelő feladatot bíznak rá. Miatta már csaknem hinni kezdek a Húsvéti nyusziban is.

A kispénzűek kreatívitása érződött végig a sorozaton, kénytelenné váltak a készítői dramatizálni, szituációt, párbeszédet gyártani, néha keservesen elnyújtva az eseményeket, rontva a színvonalat, máskor egész kellemesen megoldva a “problémát”.

Minden ellene szólt, de valahogy jó érzéssel töltött el az eddigi két évad, mélységes unalmamban megfelelő unaloműzővé vált egy-egy hétköznapon. Kellene az a harmadik évad megfelelően lezárni az egészet!

Talán jót tenne neki egy csatornaváltás, ha volna rá lehetőség…

Olman - 2009. 04. 11. 21:38

Chronicles of John Connor – Redeem the Past címmel jöhet a harmadik évad. :P

vargatom - 2009. 04. 11. 21:44

Hát ez tényleg váratlan csavar volt…

Pár gondolat:
– T3 meg T4 továbbra sem fog semmilyen módon kapcsolódni a sorozathoz… felesleges ezen agyalni, az írók százszor elmondták.
– Főszereplő karaktereket tévésorozatokban nem nagyon szoktak kicsinálni, tehát kétlem hogy Cameron ennyi lett volna (feltételezve egy harmadik évadot).
– Ez a Kaliban nevű csapat valószínűleg második nekifutásra kicsinálta volna JH-t, hiszen előadta a technikus hogy nem nagyon lehet máshova vinni és Weaver önmagában azért kevés a védelméhez. Azt meg nem hiszem, hogy egy Cameron bonyolultságú valamivel csak úgy helyet cseréljen, tehát az ott hagyott hardver üres volt, egy
10 print “I’m sorry John”
20 goto 10
bonyolultságú program futott csak rajta.
– Egy Terminatornak viszont valószínűleg bőven van elég memóriakapacitása ahhoz, hogy a chipjében az egész JH programot elmentse. Cameron meg a szétlőtt fejével és feltételezhető sérüléseivel elég esélytelennek tűnt 2008-ban (bár végül is Cromartie is rendbe hozta magát… úgy-ahogy).
– John ennyi idősen kábé semmihez se ért, nem hiszem hogy nekiállna az ellenállást vezetni. Viszont első kézből nézheti meg, hogy milyen lenne a jövő nélküle, ami érdekes trip lehet – ha elég rosszul áll az emberiség szénája, az elszántabb tinédzsert faraghat belőle. Kyle és Allison további bónusz… ;)

Következtetések:
– Cameron azért ment a jövőbe Cromartie-t használva, hogy új testet keressen magának, aztán visszatérve újra biztonságba helyezze JH-t?
– John tök feleslegesen ment utána?
– Sarah + Ellison közösen menekülnek, bújkálnak 2008-ban?
– Némi kavarás után John és a vidám robot csapat visszatérnek a jelenbe, hogy újra rendbe tegyék a jövőt + harcoljanak a Kaliban csapat ellen?
– Esetleg bónusznak hozzák Dereket? :P

chris - 2009. 04. 11. 21:47

“Egyébként meg nektek is beugrott a Jedi Visszatér legvége az epizód végén? :D Már csak az hiányzott volna, hogy Derek, Kyle és Allison mellett megjelenjen a békésen mosolygó Yoda mester és Obi-van Kenobi, meg Anakin :D”

LOL! Ez üt! :D

Hunnenkoenig - 2009. 04. 11. 21:49

Ah ez jobb lenne:

Terminator: The Sarah Connor Chronicles of John Connor – Redeem the Past

:-D

vargatom - 2009. 04. 11. 21:50

Ja és még egy fontos info…

A sorozatot NEM a Fox gyártja, csak az elsőkénti sugárzási jogokat fizeti. A licensz tulajdonosa és a tényleges kivitelőző elvileg a Warner.

Ha tehát a Fox májusban (kb. 5 hét múlva) cancelt nyomna, elméletileg még akkor is át lehet vinni pl. a Syfy (…) channelre, ott ez a stabil rajongói nézettség is elegendő (és nem hiszem hogy drágább lenne, mint egy BSG volt).

Ami mindenképpen pozitív, az a kifejezetten ígéretes filmmé változó T4, aminek sztori szinten ugyan semmi köze a TSCC-hez, de ugyanaz a franchise és a kettő elvileg erősíthetné egymást. Főleg hogy a Salvationből is trilógiát akarnak csinálni, tehát a sorozat műsoron tartásával egyszerre lehet fenntartani az érdeklődést és megpróbálni profitálni a mozifilm sikeréből…

milanello81 - 2009. 04. 11. 21:52

most mit mondjak?kezdtem feladni kb ugy a 2 evad kozepe fele gyakorlatilag szar volt ugy ahogy van.legfokeppen az a rész mikor a sara-t elrabolják.
ez egy tényleg jo kis fnalé volt de sztem lehetett sejteni valamit mert mar 20 -ik resz is felporgott.
mi van azzal a fém féreggel ami a weaver lababa belemaszott?hello!!!
most akkor ki is kuldte a repulo izet?weaver sajat maganak vagy mi?lehetett latni h varta h belemasszon es csak aztan indult a tobbiek utan.ugyanez a “randalirozott” a tengeralattjaron es ez adta at a választ!!

chris - 2009. 04. 11. 21:54

Na most lenne egy kérdésem. Lehet hülyeség, de talán nem.

Nos elkezdett mindenki irogatni a DirecTV-nek, mert az megmentette a FNL-t. És most nézem, hogy majdnem minden részben kint van a “Presented By DirecTV”. Most ez jelent valamit vagy bilibe lóg a kezem és kell egy pofon, hogy felébredjek?

vargatom - 2009. 04. 11. 21:56

Egyébként Friedman se gyenge. Többször nyilatkozta, hogy össze akarta hozni Johnt az apjával, de a saját írói és a rajongók is kórusban ordibálva tiltakoztak ellene, mondván hogy nem jöhet újra egy Kyle Reese a jelenbe, ő meghalt, ennyi volt. Erre Josh gondolom vállat vont, hogy hát ha a hegy nem jön Mohamedhez… :D

Pocok - 2009. 04. 11. 21:59

“mi van azzal a fém féreggel ami a weaver lababa belemaszott?hello!!!”

Az az angolna volt az akváriumból, és úgy néz ki hogy az egy darab volt belőle. Így tudta figyelni az irodáját, amikor ott sem volt :P

vargatom - 2009. 04. 11. 22:01

Ja és milyen volt már, amikor a spanyol csaj megszólalt? :D :D :D

Biohazard - 2009. 04. 11. 22:06

darkspell: ne aggodj,teljesen rendben van ez a cikk. Az egyetlen baj,hogy nem vagy elegge fanboy es nincs leeresztve a szemellenzo. En meg szelsosegesebben fogalmaztam volna,de szerencsere most nem en tettem :)
Szerintem tovabbra is a Terminator tortenet megeroszakolasa a sorozat,de majd ugyis jon par zseni,aki lehulyez es elmond mindennek.

A mokas az,hogy az OSSZES felvetes ami ertetlenkedo kerdeseket vet fel teljesen jogos! Es van meg ezer meg egy hasonlo kerdes es felvetes es baki es logikai bukfenc, de ez ugye tabu-tema mert szemelyes sertesnek veszik a nepek.

Most olyat mondok,ami meg nem volt (a reszemrol): ha valoban annyival jobb lenne a harmadik evad,mint a masodik volt az elsonel,akkor legyen.

blogen - 2009. 04. 11. 22:08

Nohát ezt itt kell abbahagyni. Az utolsó részre szépen összeszedték magukat, visszont egy kutyákat babusgató Summer Glaura legföljebb a kutyák lesznek kíváncsiak, szal innen a TSCC nincs tovább, hacsak el nem mesélik azt a történetet, ami az Allison from Palmdale-ben abbamaradt onnantól, hogy Cameron magát Allisonnak nekiindul levadászni John Connort. De azt egy teljes évadba nem lehet kihozni, mármint a csatornákban szaladgálást, így legföljebb egy Jericho-hoz hasonló tíz részes lényegében ismert alaptörténetű az időhurkot önmagába záró évadot tudnék elképzelni, ami ott végződne, hogy a már átprogramozott Cameront visszaküldi John Connor a múltba.

Dreamland12 - 2009. 04. 11. 22:19

Én is most fejeztem be 1-ből fől is pattantam és látom az új kibeszélőt átdaráltam a kommenteket és
erre jutottam:D :
Ezt főleg azoknak írom akikkel együtt 5 letelhettünk a régi kibeszélőn
Köszönöm a közös 5leteléseket a régi kibeszélőn a végig kitartó embereknek (jani Hunnenkoenig Pocok chris JBG vargatom Wyatt Don Loader Troy blogen hogy csak párat mondjak)
1500 komment azért nem rossz egy végig kasza mellett lévő sorozat rajongóitól :) Na meg persze az itthoni “remek fogadtatás”…

Jó volt hogy a végére csak páran maradtunk és egymásra kontrázva lehetett írni :D

Őszintén megmondva nem tetszik hogy így a középpontba került a terminátor fináléja (főoldal) ráadásul 1 közel sem pozitiv véleménnyel.

Mert 1ből az eddig meglévő 1 sorozatot folyamatosan kiveséző társaságból egy fajta jé ez még van?
Na akkor rúgjunk bele még 1et és hasonlítsuk össze olyan sorozatokkal mint pl bsg
(ahol kifejezetten nincsenek mondjuk idősíkok – időutazás nagy szereplő gárdával dolgoztak sok-sok szálon stb stb)emberek megjelenése lett…

Most komolyan ha pl már elkaszáltad akkor minek ide bejönni?
Na ennyi és bocs a nyavalygásért.

A rész tetszett bár néha megállítottam mert zavaró volt hogy most mi van ? Főleg ugye az itt a chipp hol a chipp dologban illetve először le se esett hogy időgépet indítanak pff

“It’s hot in here. Must be Summer”

Most látom hogy még mindig 3 hét után is ez a hét idézete :D Lehet ez jelent valamit :P :?

Tetszett a befejezés, hogy adtak a készítők maguknak 1 lehetőséget :P hogy valamilyen formában folytathassák – nem hiszek 1 berendelésben 1 kis csodával talán pár részes befejezésesre (csonka évadnak nem is mondanám) elég pénzt össze tudnak koldulni.

A karakterekről, fejlődésükről meg hogy éltem meg később majd irok még 1 rövidet csak megvárom míg az alkalmi szókarate postolok arrébb mennek

(Akinek nem folyékony ötvözete ne vegye magára :P).

winnie - 2009. 04. 11. 22:20

“A sorozatot NEM a Fox gyártja, csak az elsőkénti sugárzási jogokat fizeti. A licensz tulajdonosa és a tényleges kivitelőző elvileg a Warner.”

épp ezért sanszosabb a kasza, mert ha van egy saját gyártású, akkor azt választják. (dollhouse? hmm, asszem az fox.) mint ahogy a syfy meg nbc csatorna, de ne feledjük, hogy nagyon ritka az efféle vándorlás, a színészeknek pedig nem biztos, hogy a kábeltévé perspektíva lenne.

bízzunk.

winnie - 2009. 04. 11. 22:21

“Nos elkezdett mindenki irogatni a DirecTV-nek, mert az megmentette a FNL-t. És most nézem, hogy majdnem minden részben kint van a “Presented By DirecTV”. Most ez jelent valamit vagy bilibe lóg a kezem és kell egy pofon, hogy felébredjek?”

nem függ össze. a directv (vagy a comcast) az olyan, mint nálunk a upc, kábelszolgáltató, szóval csak onnan készült a rip.

vargatom - 2009. 04. 11. 22:33

A jelek szerint nem elég világos:
Amikor John az epizód végén előreutazott az időben, akkor MINDEN korábban látott jövő érvénytelen lett. Ebben az aktuális jövőben John sosem lett az ellenállás vezére, mert kvázi meghalt 2008-ban.
Tehát valószínűleg nem fog most nekiállni vezérkedni, Kyle Reese-t múltba küldeni, aztán Cameront múltba küldeni, se semmi.
Ezek miatt előbb vagy utóbb vissza kell térnie 2008-ba, mert Skynet már ott van, ott kell vele szkandereznie.

Plusz a szerzőknek valahogy indokolni kell azt hogy honnan lesz egy új Cameron váz… lehetséges magyarázat: Kyle Reese a célpont, akit Skynet ki akar csinálni, és mivel Allison a csaja, ezért pont őt rabolják el és másolják le.
Bónusznak John rögtön megutálhatja a korábban istenített faterját ;)

soulles - 2009. 04. 11. 22:34

!!SPOILERVESZÉLY!!

Paff 10/10-es rész, kérem kapcsolja ki.

Viszont én örülnék is, meg nem is egy új évadnak, let me explain. Ha azt vesszük, hogy pont az alapvetően drámás alapok miatt és az elhúzott cselekmény miatt lett ennyire “nézetlen”, akkor szerintem, ha egy hasonló, beszédes, szerelmetes évadot összehoznak, nem lesz sokkal nagyobb közönsége. Ennél fogva, ha lesz is 3. évad, tuti nem a FOX-ról kell majd rippelni. Ámde, én nagyon örülnék egy 3. évadnak a jövőben, rég várom már, hogy lássak valami jövőbeli dolgot is, ne mindig csak a ‘Sarah és John + 1 jó robot futnak a gonosz robotok elől’ témát. Ezt a 3 évadban nagyon faszán ki lehetne bontani, tömegjelenetekkel, esetlegesen terminator bázisra való behatolással, sok-sok future stukkerral, miegymással.

Viszont, ha így maradna sem bánnám. Élveztem minden percét, most így visszagondolva, amik rosszak voltak, azokat is élveztem. Kapott a végére egy OMFGWTF befejezést, amibe bármit bele lehet magyarázni, nekem kicsit Matrix feelingem is lett tőle. Ebben az utolsó részben még sikerült a Summer Glau utálatomat is megfordítaniuk az íróknak, nagyon tetszett az ágyas jelenet. Weaver végig szimpatikus figura volt. Sarah megtette a dolgát, csak tudnám mi ellen akar harcolni a múltban, mikor John ugye már nincs ott. Én úgy gondolom, hogy abban az idősíkban is el fog jönni az ítélet napja… vagy nem ^^.

De mostmár elég a dumából, várjuk szépen a Salvationt és az esetleges harmadik évadot, én mindenképpen tovább nézném :-).

Anthrax - 2009. 04. 11. 22:35

a weaverbe visszamászó metálkukac csak egy része volt, ami gondolom a repülő gizmo becsapódásakor vált le róla.
egyébként csak én vagyok az egyetlen akinek feltűnt, hogy miután minden lefutott, a jövőbeli szemétdombon villant egyet az elektromosság és megszólalt sarah connor, hogy “i love you too?” mert itt írogatták hogy a harcos mama majd a múltból erősíti az ellenállás sorait, meg, hogy ellisonnal fognak bujdokolni azerbajdzsánba, de szerintem ezt egy cliffhangernek akarták meghagyni, hogy hoppá lehet átjött a mama is.
egyébként nagyon remélem, hogy ezután nem az lesz hogy cameron mint száj-borg végleg eltűnik a vászonról mert nem szeretem az ilyen limonádé részeket amik eljönni látszanak a john-allison fronton viszont Summer Glau 10-ből 11-es szóval neki adhatnának valami fémes szerepet is. mondjuk kap egy csippet a mikulástól, ő is utazik egyet az időben és ott keveri a szart, de természetesen a humánus oldalon.

Fuller - 2009. 04. 11. 22:36

Azt mondanám hogy legyen 3., de az teljesen igaz, hogy ez így szép és kerek. A romantika felőlem jöhetne, de mondjuk én inkább Cameron párti vagyok mint Allison. :)
BAG nevébe belefutottam az elején, de a végére már teljesen elfelejtettem, úgyhogy meglepetés volt.
A rész nekem nagyon tetszett, csak azt vettem észre hogy vége, egy unalmas rész sem volt benne.
Örülök, hogy a végére egyre jobb lett a sorozat. Sajnálom, ha vége.

(Nem tudtam hogy a spanyol csajnak a hangja miért tűnt furának, dehát azért mert még nem is hallottam XD)

jani - 2009. 04. 11. 22:44

“Az az angolna volt az akváriumból, és úgy néz ki hogy az egy darab volt belőle. Így tudta figyelni az irodáját, amikor ott sem volt :P”

Én elsőnek azt hittem, belőle szakadt le :D

De a kezét szétterítős palacsintasütős védelmi póza sem volt semmi, Six “bukj le” jelenetére emlékeztetett Baltarral . . .

vargatom - 2009. 04. 11. 22:44

Tematikus szempontból fontos lenne az, hogy John legalább egy ideig távol legyen az anyjától, hogy végre kiléphessen az árnyékából. Most ott van tök egyedül és védtelenül, eleinte csak magára számíthat (Weaver nem tűnik túl lelkesnek) – ráadásul végre az a kényszer sincs hogy valahonnan ki kéne szabadítani Sarah-t.
Ettől még utána mehet a jövőbe anyu, de legalább egy ideig önállóan kéne végre aktív szerepet vállalnia. De sztem érdekesebb lenne két párhuzamos szál, a múltban Sarah Ellisonnal plusz azzal a bónusz FBI ügynökkel, a jövőben meg John és Weaver meg a Reese fiúk próbálják meglelni a JH+Cameron párost…

blogen - 2009. 04. 11. 22:46

Ez világos vargatom, de ebből nem lehet folytatást csinálni. Nem tudod begyömöszölni egy teljes évadon át Kyle Reese-t John Connor helyére még kábelen sem, szal itt vége is van a történetnek. Amit max ki lehet préselni belőlle, hogy JC itt is vezér lesz, majd megalapozza a saját múltját, mert mást nem tehet.

blogen - 2009. 04. 11. 22:48

Viszont a T4 erről fog szólni, hogy John Connor az ellenállás vezére lesz, szal még erre sincs esély, hiszen a lowtech tévés látvány nem fogja tudni felvenni a versenyt a mozival.

jani - 2009. 04. 11. 22:51

“A jelek szerint nem elég világos:
Amikor John az epizód végén előreutazott az időben, akkor MINDEN korábban látott jövő érvénytelen lett. Ebben az aktuális jövőben John sosem lett az ellenállás vezére, mert kvázi meghalt 2008-ban.
Tehát valószínűleg nem fog most nekiállni vezérkedni, Kyle Reese-t múltba küldeni, aztán Cameront múltba küldeni, se semmi.”

Ez ugyanannyira elmélet, mint amennyire az “ez a normális jövő” scenario (amely nagyon is lehetséges), csak extraerős fanboy szirupot kapott. . . szó nem volt róla, hogy mi változik, mi nem. Pl. honnan tudod, hogy nem ez a “normális”, attól függően persze, hogy az alkotási folyamat során,ezt – itt, most, a Földön – emberek írják? Ugyanúgy lehet a történelem menete, amelyet a Cameront visszaküldő John ismer, de a fiatal nem? És ha – feltételezés – tényleg “mi történik nélküle” lenne a célja, akkor minek Derek? Minek Reese? John nincs, de a kutyák megvannak, Derek járőrözik, szervezett ellenállás működik, szóval nem tűnik kifejezett tragédiának az egy szem Connor hiánya. És azt honnan tudod, hogy mikorra mentek vissza? Időpont nem volt, ilyen sorozatnál (direkt nem írom hogy gagyi) meg vajmi keveset foglakoznak azzal, hogy Derekről legalább a borostát kaparják már le, hogy fiatalabbnak tűnjön . . .
de a visszatéréssel kapcsolatban egyetértek, nagy az esélye, hogy ha folytatják, visszakászálódnak a múltba.

blogen - 2009. 04. 11. 22:53

Jaja Anthrax! Ha nem társul valamilyen izgató képzet Summer Glauhoz, mint a beteg lány, killer lány vagy éppen mint itt beteg killer robot lány, akkor ő csak a lány a szomszédból. Annak pedig nem lesz közönsége.

chris - 2009. 04. 11. 22:58

“Köszönöm a közös 5leteléseket a régi kibeszélőn a végig kitartó embereknek (jani Hunnenkoenig Pocok chris JBG vargatom Wyatt Don Loader Troy blogen hogy csak párat mondjak)”

Hát köszi, de ha nem más chris-ről van szó (én nem láttam), akkor szólok, én csak pár kommentet köhögtem be. Ha névrokon, akkor sry, benéztem :D

“nem függ össze. a directv (vagy a comcast) az olyan, mint nálunk a upc, kábelszolgáltató, szóval csak onnan készült a rip.”

Hát köszi, én még reménykedek. Kaptam tőlük választ. Azt írták továbbítják a management-nek… Remélem jelent valamit.

vargatom - 2009. 04. 11. 23:02

De most komolyan, mi a fenének kéne belőle az ellenállás vezérét csinálni? Egy tinédzser a szerencsétlen, fogalma sincs semmiről, ami ehhez a szerephez kellene, és tuti senkivel nem bírná elfogadtatni se magát.

Szerintem a tervezett sztori egy véges időtartamú kirándulás a jövőbe. A cselekmény meg az lehet, hogy John és Weaver megkeresik a Cromartie vázban mászkáló Cameront és együtt visszatérnek a jelenbe. Előtte persze valahogy megoldják, hogy JH utána már mozgatható legyen, plusz kerítenek egy új Cameron vázat, amibe szépen átrakják az ő chipjét.
Közben további pár részre elegendő téma lesz John viszonya Kyle-al és Allisonnal, meg hogy hogyan tud senkiházi suhancként boldogulni, felnőtté válni – elvégre hozzá kéne férnie a végén az időgéphez is, amit lehet hogy ebben a jövőben (nélküle) az ellenállók még nem is szereztek meg.

Aztán mehet tovább a harc a Kaliban akárkik ellen 2008-ban, de egy lényegesen tökösebb John Connorral, és Weaverrel meg Henry-vel szövetkezve. Plusz még mindig homályban van az egész Cameron-sztori jelentős része, meg a “pontosan hogy kerül a Skynet és a HK a múltba”, emlegették Miles Dyson fiát… Szóval minden arra utal hogy nem véglegesnek szánták ezt a jövőbe utazást és bőven van még ötletük a folytatásra a jelenben.

Csak a béna filler részeket kéne valahogy elkerülni…

Desmond Wallace - 2009. 04. 11. 23:02

Egész jól összekapták magukat így az évad végére. A 18. résztől már egész élvezetes volt ez a sorozat, de addig volt néhány veszett unalmas rész.

A 3. évadnak örülnék, bár kicsi rá az esély. Érdekes lenne így a jövőben, főleg, hogy Sarah Connor krónikái a sorozat címe.

Mefi - 2009. 04. 11. 23:08

Úristen, mennyire durva volt már a finálé. Ahogy az kell, szép lassan bontakozott ki, a végén pedig gyakorlatilag orrba verte a nézőt egy folyékony vaskalapáccsal.

Egyébként Mrs. Weaver “titkát” az utóbbi három-négy rész óta lehetett tudni-sejteni.

Nagyon bízok benne hogy lesz harmadik évad.

kex - 2009. 04. 11. 23:08

Nagyon tetszett a finálé és szörnyű lenne, ha elkaszálnák, mert annyi dolgot kéne még megmagyarázniuk.
Egyedül az hiányzott nekem az epizódból, hogy John és Sarah “jobban” elbúcsúzzon egymástól, mert ha innen John nem megy vissza, akkor most látták egymást utoljára. Persze az utolsó mondat így is szép volt :) Kellett oda.

vargatom - 2009. 04. 11. 23:11

Jani, sorry de erre így nem nagyon tudok mit és hogyan válaszolni, igazából a kérdést se értem…

Próbáld úgy kezelni, mint amikor a Vissza a jövőbe második részében 1955-ből előremegy Doki és Marty a jövőbe, és azt látják hogy Biff a király és teljes a káosz.
És ez egyébként is ugye egy harmadik féle 1985 volt (legyen mondjuk a C változat), hiszen az eredetiben (A) Marty apja egy lúzer, aztán az első rész végére a második változatban (B) menő csávó lett. A film végére pedig a C-t csinálják vissza, de nem A-ra hanem B-re.

Egyébként ez az egy baj van az időutazós filmekkel, nincs hozzá semmi valós támpont. Ráadásul a T1 és a T2 még egymással sem konzisztens… Nem véletlen, hogy a Lostban periodikusan a szereplők szájába adják a szerzők az általuk felállított szabályok részletes ismertetését, és még így se bírja mindenki követni azt sem…

blogen - 2009. 04. 11. 23:20

John Henry és Cameron összeolvadtak vargatom. Cameron nem véletlenül beszélt róla a motelban, hogy az alapjai egy gyilkos robot alapjai, nohát ez most megváltozott, immár John Henry-re épül fel, Cameron már nem a Skynet átprogramozott robotja, hanem Andy Good MI-nak új személyisége (csatlakozott hozzájuk, ugye Weaver ezt kérdezte Ellisonon keresztül Camerontól), ráadásul a Skynet elleni harc főszereplője, szal nem megkeresni mentek a jövőbe, mert nem veszett el, hanem küldetésen van. Lényegében ő a jó Skynet. Nem kirándulnak a jövőben, hanem megvívják a döntő ütközetet a Skynet ellen, azután meg nincs tovább csak a már ismert végjáték, miszerint a legyőzött Skynet még egy utolsó heroikus kísérletet tesz a kezdeményezés megragadására: időgépet épít.

Így John sem senkiházi suhanc a jövőben, hanem a haditerv része, ő vonultatja fel az emberek seregét az utolsó felvonásra a gépisten alkonyára.

blogen - 2009. 04. 11. 23:23

Azért szép, hogy végül a gyengécske TSCC úgy megembereli magát, hogy az utolsó részre előadja azt, amit a BSG kemény évadok után szánalmasan elszalasztott, csak itt nem űropera van, hanem időopera. :)

milanello81 - 2009. 04. 11. 23:24

a love you too mar nekem is feltunt!
erdekes dolgok vannak a vegen van egy csomo felmerulo kerdes amit minek tettek volna bele ha nem akarnak folytatni?gyakorlatilag semmi ertelme mert ha nem akajak folytatni nem tesznek bele ilyeneket.
kovetkezok:

1.a legfontossabb felmerulo kerdes h ki a fia a weavernek!mert azt mondta h a fia nelkul a jhon semmire sem megy!!!most mi van nem tudjuk meg ki az?

2.minek van a legvegen ‘i love you too’?megneztem es nem mondott semmit john az anyjanak.

3. minek mondana a reese h ‘i think you gonna be famous’

erdekes dolgok ezek de az is lehet h ugy keszultek h lesz 3 evad aztan vegul elkaszaltak.

Csabi - 2009. 04. 11. 23:24

Sziasztok! Szerintem ez az évad finálé elég ütös lett,szerintem itt az idő,hogy újra megnézzem,mert hagytak bennem érdekes kérdéseket :) Miért szólitjátok Cameront Alisonnak,amikor Cameron a neve :) utánna nézek!!

jani - 2009. 04. 11. 23:27

vargatom:

akkor olvasd át még egyszer, mert én 1. értem amit írtál 2. azt is, amit én írtam :) Nem tévesztek semmit, át tudom gondolni – nagyjából – az időutazás csavarjait.

Semmi nem biztos, de a “mi lenne Connor nélkül-teória” abszolút agymenés, vaktában találgatás. Az időutazásos “minden el van törölve azáltal, hogy előre jött” megint teljesen elméleti, semmi sem támasztja alá. A megváltozott jövő (Connor nélküli) megint ugyanilyen, fentebb leírtam, miért is… túl nagy feneket kerítettek neki, és ott ragadtok le, ahol – szvsz- nem kellene.
Az egész valószínűleg csak egy “egyszerű” csavar, amely – előre nem látható módon – a történelem RÉSZÉT képezi, nem pedig ők mókolták oda most (vagyis ők csinálták, csak meg volt írva. Sors, Isten, force of nature . . . ). Lehet istennek, sorsnak vagy mittudomén minek nevezni, de Cameron tudta, hogy így lesz, és az a John is, aki hátraküldte őt. Egyszerűen ez a történelem, pont. Előrevitték, a jövőbe, nem túl távolra, amikor már van ellenállás, de még nem forrott ki, nincs ott Connor. Vezér lesz, aztán lesakkozza a játékot, aztán visszaküld mindenkit meghalni, és happy end. Én legalábbis így látom, egyszerű, tiszta, logikus. Nincs benne semmilyen alternatív idővonalas, logikátlan és vaktában találgatós hülyeség, meg mi lenne ha.

Viszont, abban egyetértek, hogy vannak a történetnek olyan elemei, amelyek azt sugallják, hogy csak egy “kirándulás” jellegű a dolog. Nyílván nem fognak mindent lezárni, hiszen ezért maradt ott a jövőben Henry is, Cameron chipjével, meg az egész testvér-AI problémával és kérdéskörrel. Egy kiút, ha mégis történne valami csoda.

“De most komolyan, mi a fenének kéne belőle az ellenállás vezérét csinálni?”

Akkor mégis minek John Connor? Megtanítja a jövő terminatorait és ellenállóit papírhajókat hajtogatni? A szerepe tényleg túllihegett, de attól még létezik, és rá épül a történet jelentős része, hiszen belőle indult ki. Egy ember nem sokat tehet – mondhani, de ha egy Hitlert vagy Napóleont (1-1 ember mindkettő) eltörölnénk, azért más lenne a helyzet.

blogen - 2009. 04. 11. 23:34

Azt, hogy John vezér lesz Weaver mondja meg, miszerint John Henry nélkül Connor fia nem fogja tudni megmenteni a világot. John Connor ígyis-úgyis megmenti a világot.

vargatom - 2009. 04. 11. 23:39

“Egyszerűen ez a történelem, pont. Előrevitték, a jövőbe, nem túl távolra, amikor már van ellenállás, de még nem forrott ki, nincs ott Connor. Vezér lesz, aztán lesakkozza a játékot, aztán visszaküld mindenkit meghalni, és happy end. Én legalábbis így látom, egyszerű, tiszta, logikus. Nincs benne semmilyen alternatív idővonalas, logikátlan és vaktában találgatós hülyeség, meg mi lenne ha.”

Többször is cáfolta ezt a sorozat… Derek és Jessie különböző jövőkből jöttek vissza a múltba.

A T1 volt az a logika, hogy a történelem megváltozhatatlan: Sarah-t mindig meg akarja ölni egy Terminátor, Kyle mindig meghal hogy megmentse, mindig ő lesz John apja, aki legyőzi Skynetet, ezért mindig visszaküldenek egy Terminátort… a saját farkába harapó kígyó és az ultimate nyomasztó befejezés.

A T2 gigaköltségvetése miatt csak úgy lehetett sikeres közönségfilm, hogy elvetették ezt a logikát és helyette lehetségessé vált megváltoztatni a jövőt. A TSCC is ezt követi.

Ez az egyik, ami alapján azt gondolom, amit most már kétszer leírtam. A másik meg a közönségfilmes forgatókönyvírás logikája.

Ha a sorozat arról szól, hogy meg akarják állítani Skynetet _a J-day előtt_ a jelenben, akkor nem lehet az a folytatás, hogy oké, ezt buktuk, küzdjünk ellene a J-day után.
Ha John csak azért megy a jövőbe, hogy megmentse Cameront, akkor nem lehet az, hogy Cameronnak már annyi mert “összeolvadt” John Henry-vel és John helyette inkább megpróbál vezérkedni egy szénné bombázott jövőben, ahol mindenki többet tud nála a Skynet elleni háborúról.

Persze ezt csak én gondolom, szóval nyilván lehet más is a vége. Meg eleve kell hozzá egy harmadik évad…

vargatom - 2009. 04. 11. 23:47

Egyébként ez a kirándulás a jövőbe is pont azért a legérdekesebb, mert a Terminátor filmek egyik legérdekesebb kérdését lehet feszegetni.
Vagyis: John Connor tényleg különleges képességű ember, és azért lesz ő a nagy megmentő – vagy semmi extra nincs benne, de mivel így történt a jövőből érkezettek szerint, ezért kénytelen felnőni a feladathoz. Vagy csak az teszi alkalmassá, hogy ismeri a jövőt, tehát különleges is meg nem is?

Ebben az alternatív jövőben valószínűleg van egy másik vezér helyette, az epizód alapján maga Kyle Reese (!), és be lehet mutatni, hogy vele mire jutott az emberiség, többre vagy kevesebbre…

blogen - 2009. 04. 11. 23:51

Dehát ez van. Ezt láttuk ebben a részben. Összeolvadtak és időutaztak bele a csata kellős közepébe. Cameronnak meg nem annyi, megmaradt, ő John Henry új személyisége, John Henry lett a szoftveres motor, ami a Skynet Cameron testében hátrahagyott az áttett chipről meg leformatált MI kópiája helyett futtatja.

Hunnenkoenig - 2009. 04. 11. 23:56

“Időpont nem volt, ilyen sorozatnál (direkt nem írom hogy gagyi) meg vajmi keveset foglakoznak azzal, hogy Derekről legalább a borostát kaparják már le, hogy fiatalabbnak tűnjön . . .”

Miert kene fiatalabbnak tünnie?

Ez csak egyesek fixa ideaja itt, hogy nem az idös John Connor idejebe mentek, hanem korabbra.

Te magad mondod, hogy nincs idö megadva. Tehat reese lehet, hogy meg idösebb is ebben a jövöben, mint az eredeti jövöben akkor amikor visszajött. Mennyi idöt töltött el a jelenben? Nehany honapot, max 1 evet.

——

Siman el tudom kepzelni, hogy ez a szal megoldodik 3-4 resz alatt a 3. evadban es aztan irany surany vissza a jelenbe (persze Summerrel es Derekkel), s John ott folytatja, ahol abbahagyta.

Ebben Vargatommal ertek egyet.

Szoval nem ertem mit kell rinyalni, hogy igy meg ugy. Mar megint 10 masodperc alapjan akarjatok meghatarozni az egesz evadot.

—–

@milanello81:

– Weaver John Henry-t mondja fianak, hiszen gyakorlatilag ö hozta letre. Atvitt ertelemben beszel rola igy.

– Az “I love you too” nekem is fura volt, de siman lehet az anya kisse csalodott bucsuja, mivel a fia nem mondta ki, pedig tudta, hogy esetleg sosem latjak egymast ujra.

– A “famous”-os dolog csak egy kis (szo)jatek volt. Az irok ki akartak babralni velünk. Elöször azt hisszük, hogy na, megis lesz a sracbol valami, aztan kiderül, hogy csak azert mondja, mert soha senki nem merne elvenni Kyle Reese kabatjat. Mivel ö el merte, ezert hires lesz (föleg ha tuleli, amit azert kap?)

Nekem ezek lennenek a magyarazataim.
Semmi különleges nincs ezekben a dolgokban. Te akarsz valamit odalatni, ami nincs.

bufurc - 2009. 04. 12. 00:02

Ez tuti, hogy JH és Cameron összeolvadtak? Nem lehet, hogy átengedte a chipjét JH-nek és ő meg ottmaradt a szerverfarmba bezárva? Aztán meg onnan pötyögte, hogy “I’m sorry John”.
Valaki felvilágosíthatna, mert igen gyatra az angolom. Lehet, hogy nagyon félreértettem valamit.

kex - 2009. 04. 12. 00:07

“Az “I love you too” nekem is fura volt, de siman lehet az anya kisse csalodott bucsuja, mivel a fia nem mondta ki, pedig tudta, hogy esetleg sosem latjak egymast ujra.”

Még régebben mondta neki John (amikor indultak Weaver irodájába), hogy “I love you”, lehet, hogy arra válaszolt a végén Sarah.

“A “famous”-os dolog csak egy kis (szo)jatek volt. Az irok ki akartak babralni velünk. Elöször azt hisszük, hogy na, megis lesz a sracbol valami, aztan kiderül, hogy csak azert mondja, mert soha senki nem merne elvenni Kyle Reese kabatjat. Mivel ö el merte, ezert hires lesz (föleg ha tuleli, amit azert kap?)”

Ez is lehet, de szerintem azért, mert ha visszakéri, akkor John mindenki előtt meztelen lesz :D

Hunnenkoenig - 2009. 04. 12. 00:08

“Summer Glau meg nem biztos, hogy szívesen aláírna arra, hogy egy év minden forgatási napját egy szeméttelepen töltse”

Summer Glau csak ne nyavalyogjon. Kap eleg penzt ahhoz, hogy akar egy hetet vizalatt töltve is jol erezze magat. Es hidd el, ha eleget kinalnak neki, rohadtul mindegy neki, hogy hol forgat.

Ismerek nehany szineszt, tudom milyen a hozzaallasuk.

Na meg ha mar alairt egy szerzödest nem ö mondja meg, hogy hol forgat meg hol nem.

Studioknal nem ritka, hogy valaki X millio összeger alair peldaul 5, a studio altal meghatarozott filmre szerzödest.

Ezert voltak pl Whoopie Goldbergnek olyan gagyi filmjei, mint az a badarsag, mikor egy T-Rex meg ö voltak a nyomozoparos. Pff…

Mivel a penzt mar felvette es kötötte a szerzödes, meg kellett csinalni. Gondolhatod, hogy a “Lila”-oszkar utan mennyire jol erezte magat ebben a filben.

Hunnenkoenig - 2009. 04. 12. 00:09

Kex, igen, igazad van. A meztelenseg jobb magyarazat. Erre nem is gondoltam :-)

Na attol tuti hires lesz.

vargatom - 2009. 04. 12. 00:18

Összeolvadásról:
– kezdésnek egyetlen szóval sem említették az epizódban, sőt igazából semmit sem mondtak arról hogy mi történt
– valószínűtlen, hogy JH szoftvere bármiben is hasonlítana egy Terminator szoftveréhez, hogy csak úgy összeolvasszák a kettőt
– valószínűtlen, hogy JH hardvere elegendő lenne Cameron szoftverének futtatásához
– viszont Moore törvénye alapján egy Terminatornak bazi nagy memóriakapacitása lehet, amire simán lementheti az egész JH szoftvert
– sőt akár még a hardver összes egyedi tulajdonságát is eltárolhatja és akár emulálhatja is, szóval az mondjuk belefér, hogy _egyszerre párhuzamosan_ fut a két személyiség egy chipen
– továbbá az összeolvadással kvázi kinyírnák Cameront, és az egész Johnnal felépített viszonya is megszűnne, amit a fanatiker rajongók aligha tolerálnának

jani - 2009. 04. 12. 00:20

Hunnenkoenig:

“Miert kene fiatalabbnak tünnie?

Ez csak egyesek fixa ideaja itt, hogy nem az idös John Connor idejebe mentek, hanem korabbra.”

Köszi a kellemes célzást, nyugodtan kiírhatod, hogy az én hülyeségem, nem kell féken tartani a fanboyizmust . . .

Derek születési ideje FIX. Akármi legyen az, fix, a jelenkori akcióiban a kora attól függ, a jövőbeli Connor mikor (hány évesen) küldi át. Mivel a háború legeslegvégén indultak vissza (a pincés részben utalnak erre), amely időben Connor már az ellenállás lobogó hajú vezére, logikus, hogy amikor most megérkezett, és Connor nem a lobogó hajú vezér, hanem egy lyukban találnak rá egy szál f*szban, akkor fiatalabb. Lehetséges, hogy ez nem így van, de az lerombol minden logikát, és feltételezi, hogy az időgép valamiféle térörvényként működik, és onnantól sliders az egész. A következő évadban indulnak a kőkorszakba terminatorok után, majd megmentik a világot a dinoszauruszoktól, stb. stb.

“már megint tíz másodperc balbla”

Na ja, de ki is kezdett elképesztő csodafantasztikus fanfictionöket gyártani? Nem én voltam, de engedtessék már meg, hogy egyesek logikátlan agyfolyására reagáljak. Plusz, légyszi ne add a számba azt, amit ki sem mondtam.

Anthrax - 2009. 04. 12. 00:20

szerintem olyan értelemben olvadtak össze, hogy JH felkopírozta magát cameron csipjére, mobilitás céljából aztán berakta a saját fejébe, elhúzott a jövőbe, cameron üres testét meg itt hagyta. most meg mindkét személyiség a JHban lévő cameron csipben él, biztos elfér rajta, elvégre “She’s the most sophisticated motherf*cker in the world” aztán majd johnék valószínüleg befogják a jómadarakat szeparálják őket és vagy visszahozzák a múltba vagy ott kezdenek velük valamit. Mondjuk ha már ez van igazán mehettek volna Cameron testében az ifjak, valahogy jobban komáltam volna már csak a két színész kromoszómális adottságainál fogva.

vargatom - 2009. 04. 12. 00:26

Anthrax, egyetértek ;) de nézd így: Cameron testét széjjellőték, nem igazán tudna elrejtőzni a jövőben, főleg hogy ott van Allison. Plusz így Johnnak nem kicsit lesz fura egy Cromartie-nak látszó Cameronnal beszélgetnie ;)))

blogen - 2009. 04. 12. 00:42

Azt nem érted vargatom, hogy John Henry nem létezik, nincs személyisége, csak egy üres váz, ezt próbálják azzal érzékeltetni, hogy kvázi gyerekesnek ábrázolták, egyszer, majd évek múlva John Henry személyiséggé válhatott volna. Cameron ellenben nem több mint egy már létező személyiség, az ő váza a Skynetről lemásolt, a Skynet által minden terminátorra felinstallált MI töredék, vagy éppen egész kópia föggően attól, hogy az adott példánynak a Skynet mekkora szabadságot engedélyezett. Ez pedig gyilkolásra van tervezve, ezért is remeg a keze amikor ölnie kellene, de nem teszi, Cameronban lényegében a Skynet MI küzd Cameron személyiségével egy skizofrén szituációban. Cameron mint személyiség anno úgy jött létre, hogy a gép mindent amit csak lehetett megtudott Allisonról, majd ehhez hozzáadódott minden megszerzett tapasztalata. A személyiség, a mi emberi személyiségünk is csak ennyi, egy élet tapasztalata és beidegződése. Cameron pedig rendkívül értékes személyiség, ismeri az embereket, gyakorlatilag a főhadiszállásukon küzdötte végig a háború egy szakaszát, plusz járt egy olyan világban is, ahonnan a Skynet származik, abszolúte ideális a feladatra, hogy ő legyen a Skynettel párhuzamosan kifejlesztett MI személyisége.

John Henry szoftverét pedig már feltörte egy másik terminátor szal van kompatibilitás, vagy éppen igen gyorsan kiépíthető. John Henry így egy pillanatra sem futtatta Cameront, egyszerűen felmásolta magát a Skynet MI helyébe.

SpockCooper - 2009. 04. 12. 00:53

Take my love, take my land
Take me where I cannot stand
I don’t care, I’m still free
But don’t take my Summer from me.
Nem mondom, hogy ajánlanám másoknak ezt a 2. évadot, de az utolsó pár rész nagyon ott van. Én a magam részéről a fox terminátoros aloldalának napi tízmilliószoros betöltésével jelzem a folytatás iránti igényemet.

vargatom - 2009. 04. 12. 00:53

Ez semmiben sem mond ellent annak, amiket én leírtam. Mivel a JH program relatíve egyszerű (ha egyszer mai hardveren fut), ezért simán elfér a Cameron-féle fejlettebb hardveren – akár a Cameron “program” vagy MI (vagy minek nevezzük) mellett is.

De JH igenis létezik, semmiképpen sem üres váz; inkább azt mondhatnánk hogy egy egyelőre fejletlen MI, de nagyobb a potenciálja, mint a sima Terminátoroknak. Skynet meg talán a szerzők szerint egy személyiség nélküli MI, és akkor Cameron közte és JH között lehet valahol.

smaszi - 2009. 04. 12. 01:17

“Azt tudtuk, hogy Summer kisasszony igazi ember volt, csak később kinyírta egy robot, és felvette a kinézetét”

Milyen érdekes, nem pont ez lesz a Salvations-ben is??? :D

Kerub - 2009. 04. 12. 01:23

Tetszett a sorozat. Nem értem miért nincs nézettsége. Bezzeg az agymosó barátok közt mónikasó, győzikesó, helyszinelők mindenhol és társainak van (pl. Magyarországon). Talán az emberek túlságosan földhözragadtak. A pitiáner viszájkodásokon kívűl képtelenek felfogni bármit is.
Remélem az evolucio majd segít rajtunk. Bár mostanában inkáb az elkorcsosulás jelei mutatkoznak szerintem. Azért reménykedni még szabad.
Béke

blogen - 2009. 04. 12. 01:23

John Henryből nyilván marad egy kis gyerekes huncutság az új Cameronban, merthogy John Henry össze-vissz ennyi volt. John Henry mint személyiség kezdemény éppúgy nem program, ahogy Cameron se program. A program az MI ami “mozgatja” azt a memóriamennyiséget amit személyiségnek nevezünk. A személyiség nem program, a személyiség elmentett adat, ami befolyásolja az adatot kezelő program működését, fusson az a program akár egy emberi agyban, vagy éppen mint a sorozatban egy chip-ben. Ez a program az, amit intelligenáciának nevezünk. Mintha csak Cameron személyes emlékeihez hozzáadtuk volna John Henry csekélyke személyes emlékét.

Ez szimplán az intelligencia cseréjéről szólt a hardveren. A sima terminátoroknál pedig Cameronnak is nagyobb a potenciálja, az ő modellje egy teljes, vagy legalábbis majdhogynem teljes MI másolatot tartalmaz korlátozások nélkül. Nem véletlen, hogy a Skynet nem gyártott belőlle többet, potenciális veszélyforrás a Skynetre nézve, hiszen így például az ő chipje képes egy teljesen önálló MI befogadására.

Aidamn - 2009. 04. 12. 09:53

Spoilert tartalmaz a kommentem. Direkt szólok.
Szerintem is megköveteli a 3. évadot. Nekem inkább csak a Sarah szál lett letisztázva. Bár ottmaradt, és nincsen rákja de nem értem, hogy miért nem ment Johnnal, hiszen ő a fő védelmezője és a legjobb katonája is. És, hogy ebben a jövőben nem ismerik John Connort? Érdekes.
Úgy nézem Cameron ugyan marad a lehetséges 3. szezonra, de inkább csak Summer Glau, élő karakterrel.

A technikai dolgoktól eltekintve John-Henry személyiségileg eléggé gyermekcipőben járt ahhoz, hogy a világ megmentője lehessen. Weaver remélem marad. Szeretem Shirleyt és nem csak a Garbage miatt (mostmár).

A szezonban az elnyújtott részek furák voltak. Sarah hallucinációi meg ilyenek, de igazából nem voltak unalmasak azok a részek sem. Én várom a harmadik évadot nagyon.

CsMisi - 2009. 04. 12. 09:54
BiL - 2009. 04. 12. 10:08

húú-ú nem kis reagálások mentek itt le :) sajna nem is tudtam végik olvasni őket, de átrágom majd rajta magam…
nekem sajna a pilot nem jött be de nagyon jó dolgokat láttam végik mind a 2évadban az alapötletek nagyon jók voltak meg amit sugallni akartak velük, de Shara és John karakterét nagyon elcseszték s örültem, h behozták Jesse-t s Derek-et végre igazi karaktereket kaptunk. Én legalábbis hasonlót vártam volna a címszereplőktől…

Elvileg a sorozat a második s a harmadik film közötti vonulatot mutatja be s ez John szemszögéből sajnos nagyon is látszott, ettől rettegtem a legjobban :( (a második filmben sokkal tökösebb gyerek volt mint a harmadikban)

Szerintem nem lesz “kasza” egyszerűen csak nem rendelik be a 3. évadot végül is a lezárás megtörtént sok kérdésre kaptunk választ a hosszadalmas s jó néhány résznél fájdalmas felvezetés után. Végül is elérkeztünk a T4 filmhez, elkezdődött a háború s John mindenkit megismert aki számított a jövőben s ebben a két évben…elkezdöthet az ellenállás szervezése.
A film készítői is beismerték hatással van rájuk a sorozat története s vissza is…

serious - 2009. 04. 12. 11:15

DUUUUUUUUUUUUURVA!!!!!!!!!!!!

ez még jobb volt mint a többi most meg izgulok hogy mi lesz a továbiakban ha lesz:D
remélem lesz…

SpockCooper - 2009. 04. 12. 11:49

És, hogy ebben a jövőben nem ismerik John Connort? Érdekes. Whatever happened, happened! John még csak most lesz híres.

samedi - 2009. 04. 12. 11:52

@blogen: a memória nem csak egyszerű adat, az emberi biztosan nem az, van annak egy formája is, azok a kapcsolatok, amikben letárolva van, nem kicsit befolyásolják, hogy mikor, mi bukkan elő belőle.
Namost az az elmélet, hogy Cameron és JH összeolvadtak, nekem nem tetszik, azért nem mondom, hogy logikátlan, mert ettől még akár zökkenőmentesen része lehetne a TSCC-nek :D
JH semmi más, csak egy személyiség, egy mesterséges személyiség, de az. 3szobányi jelen-hardwere-n, vagy egy répányi jövő-hardweren “fut”. A kettő kompatibilitásához valszeg a függetlenség napjából kölcsönözték a hacket :D De ezt már akkor megoldották, mikor a Cromartie testtel összekötötték, vagyis a mai-hardweren Cameron vidáman printelgethette, hogy Sorry John, és a teljes kis terminátor lénye ott csücsülhetett a gépben.
Nem hsizem, hogy Weaver hónapokig babusgatja JH-t, hisz benne van az a potenciál, hogy ő legyen az ellenSkynet, erre zsipsz-zsupsz “összeolvad” egy terminátor MI-vel, ami nála 5ször zártabb, egysíkubb és korlátortabb rendszer.

vargatom - 2009. 04. 12. 11:57

SpockCooper
A “whatever happened, happened” szabály a Lostra érvényes, a TSCC-ben igenis meg lehet változtatni a történelmet. John Connor ebben a jövőben egyelőre egy senki és valószínűleg az is marad…

CsMisi - 2009. 04. 12. 12:04

BiL tevedsz. A TSCC nem a 2-3 kozti torteneteket mutatja be. A helyzet az, hogy a sorozat folytatja a 2-es storyat de semmi koze sincs mar a 3-hoz, vagy a 4-eshez. Ez egy masik, parhuzamos idosik, ezt elmondtak a sorozat irok mar a sorozat elejen.

vargatom - 2009. 04. 12. 12:21

Így van… a T3-at azért vetették el, mert bénának tartják, a T4-hez meg nem lehet alkalmazkodni tök különböző írókkal, stábokkal és határidőkkel…

amber - 2009. 04. 12. 12:24

és a Riley? hiszen anno ő is a jövőből jött….

vargatom - 2009. 04. 12. 12:31

John simán találkozhat vele is a jövőben… meg Jessie-vel, sőt Martin Bedell meg Andy Good is ott lehetnek…

Hunnenkoenig - 2009. 04. 12. 12:35

En azt nem ertem, miert mondanak le egyesk ilyen könnyen a sorozatrol, hogy szerintük ez egy melto befejezes is lenne es nem kell 3. evad.

Hat nem tudom, ki hogy van, de en igazabol nem sok mindenre kaptam valaszt. Legalabbis nem ugy erzem. S az utolso percekben felvetett millionyi kerdesre vegkepp nem.

Es gondoljunk bele, az egesz törtenet lenyege, a harc a skynet ellen, meg föleg nincs lezarva.

Szamomra akkor lehetne befejezni a sorozatot, mikor A: eljön a Judgement Day, vagy B: konkretan 100%-osan megsemmisitik a Skynet irmagjat is.

Addig amig ez a ket lehetöseg nem következett be, addig senki ne beszeljen nekem melto befejezesröl.

Szamomra ez a sztori most kezdödik igazan.

——-

Azt sem ertem, sokan miert nem tudnak elvonatkoztatni a moziktol.

Ez a sorozat egy alternativ lehetöseget bemutatva.
En nagy Terminator rajongo voltam mindig, mar a film elsö megjelenesetöl kezdve, es akkor is, ha altalaban ultrakonzervativ vagyok ilyen dolgokban es pl gyülölök mindenfele expanded universe baromsagokat barmi legyen a franchise, ebben az esetben siman nem erdekel, hogy mi volt az elsö 2 moziban es esetleg miben lehet logikatlan a sorozat azokhoz kepest.

En elvezem igy ahogy van. Nekem megadja a terminator feelinget es ez a lenyeg.

Azok akik mindig ilyen leragadt szemleletekkel jönnek, hogy mozik igy meg ugy, azok csak gondoljanak bele, hogy mar ott bukik az egesz, hogy John Connort es Anyut mindig valaki mas jatssza. Engem mar ez idegesiten a helyetekben, hogy nem a mozibol megismert karakterek szerepelnek.

HA ezen tovabb tudtok lepni, akkor nem ertem, a többin miert nem?

Desmond Wallace - 2009. 04. 12. 13:39

Mondták itt többen, hogy jó volt a zene. Tény, hogy nem rossz, de nekem ez A Terminator zene:
http://www.youtube.com/watch?v=uXQTzJgU6qc&feature=related

Bo - 2009. 04. 12. 13:44

Nagyon örülnék a 3. szezonnak, de szerintem nem lesz. Talán a T4 után…

vargatom - 2009. 04. 12. 13:51

T4 itt van a nyakunkon :) szóval már csak utána lehet.

Zsóti - 2009. 04. 12. 14:16

Ma néztem meg én is a befejezö részt és mit mondjak levagyok döbbenve, fantasztikus évadzáró volt.Határozottan kell 3.évad!Szerintem lesz is vagyis nagyon remélem :D

Zsóti - 2009. 04. 12. 14:20

http://www.petitiononline.com/scc2009/petition-sign.html

Nyújtsunk be mi is petíciót :) csak 1 név és email cim ;) Szerintem hülyeség de sohasem tudni. 17000 szavazat már van :)

magyarázom - 2009. 04. 12. 14:43

Szerintem meg az a bajotok, hogy amikor egy szerintetek logikátlanságba ütköztök, rögtön azt mondjátok: ez baromság, nem illik a képbe. Ahelyett, hogy egy kis fantáziával megpróbálnátok kitölteni a réseket.

Az alkotók megmondták ez nem kapcsolódik a T3 sztorihoz. Accepted. Bár én még mindig úgy vélem, miért ne? Ha valamit tanultunk a T3-ból, az az, hogy Connor se egyedül lesz hős. Ott főként, vagy azért is küldték vissza a terminatort, hogy John embereit likvidálja, vagyis azokat, akik tudása révén John a jövőben igazán nagy sikereket érhet el. Ő csak összehozza őket. Egy team megsemmisítése két módon történhet. Vagy a főnököt iktatod ki, így a részegységek nem tudnak kommunikálni, vagy a részeket pusztítod el, és akkor a főnök egymagában nem megy semmire. Vagy a terminátor csipjét veszed ki, és anélkül a test mit sem ér, vagy a testet olvasztod be, mert anélkül a csip “tehetetlen”. A T3-ban ez utóbbirakra láttunk példát. A lényeg, John-nak nem kell agyontápolt level 100-as death mágusnak lennie ahhoz, hogy az ellenállás vezére lehessen, és ebben a sorozat és a T3 még fedheti egymást.
Ha a sorozat végső vége az lesz, hogy a fiatal John visszatér a jelenbe, ahol már nem lesz több terminátor, nincs Sarah, azt hiszi a Skynetnek vége, és elmegy egy építkezésre dolgozni, akkor tényleg nincs gond ezügyben.:)

Ez a mostani jövős dolog szerintem is csak kiruccanás, és John később majd visszatér a jelenbe. Az, hogy Reese-ék nem ismerik, betudható annak, hogy a J-day óta még nem találkoztak vele. Amikor a T3-ban John felveszi a mikrofont, és bemondja, hogy én vagyok a főnök, az nem jelenti azt, hogy a világon egyszerre mindenki megtudta, hogy mostaztán ő a főnök.
Hogy Derek azt mondta, híres lesz? Felettem már elhangzott néhány variáció, amik tök jók. Tényleg.
Azonban tényleg valószínűbb, hogy most Reese a vezér John időugrásával. De történni fognak dolgok ebben a jövőben, John visszamegy, és újra a régi JC sztori lesz. (Az időugrálós kérdésekre mindig van válaszom, csak kérdezzetek, profi vagyok. :P )

“I love you, too.” dolog.
Valaki már mondta felettem. 34:09-kor modja John az anyjának, mikor a felmennek Weaverhez. :)

Ez az egész renegát terminátoros dolog tetszik nekem. Teljesen új ötlet, valszeg ezért. De kíváncsi lennék a kialakulására is. Vajon hogy jött létre?

Szintén elhangzott már a Cameron-JH magyarázat is. JH Cam csipjébe töltötte magát, akinek Cam adott valami feladatot, hogy teljesítse. Cam pedig JH hardverében van. A két program kicserélte egymást. Ha rádugják a zsinórt Cam testére, akkor Cam lesz Cam testében, csak nem lesz vezeték nélküli, mert nincs hozzá csip.
Kicsit kavarja a dolgokat az, amit Cam mondott, hog yőt gyilkolásra tervezték. Valószínű, hogy a rossz gyilkos ösztön felül fog kerekedni JH-n, akármilyen jó/rossz szándékkal küldte el Cam. Ebbe nem illik bele pl. az, hogy a T3-ban Arnoldon a jó programozás győzte le a vírust.
De ez már az írók fantáziájára van bízva, hogy ők mit akarnak…

magyarázom - 2009. 04. 12. 14:44

Bocsa helyesírási hibákért, jobbkezes gipszem van, és bal kézzel pötyögök csak. :)

winnie - 2009. 04. 12. 14:56

“Szerintem meg az a bajotok, hogy amikor egy szerintetek logikátlanságba ütköztök, rögtön azt mondjátok: ez baromság, nem illik a képbe. Ahelyett, hogy egy kis fantáziával megpróbálnátok kitölteni a réseket.”

de jó ilyet olvasni, én is ezt próbálom egy ideje tudatosítani:) nem a TSCC-vel kapcsolatos, de attól, hogy valaki “nem ért” valamit, más még megmagyarázhatja. ez főleg sorozatoknál igaz, hiszen több tucat ember van az írók környékén, aki jelzi, ha valami gebasz van, ha valami logikátlan. (más kérdés, hogy itt nincs direkt visszajelzésre mód (max a dvd-n), nem tudják szájba rágni, hogy ők mire is gondoltak.)

vargatom - 2009. 04. 12. 15:04

“JH Cam csipjébe töltötte magát, akinek Cam adott valami feladatot, hogy teljesítse. Cam pedig JH hardverében van.”

John ezt mondja a végén:

He’s got her chip… he’s got her.

Vagyis JH bizony vitte magával azt, ami Cameronnak számít.

Karbonade - 2009. 04. 12. 15:30

Én már korábban elkaszáltam, de ha azt mondjátok hogy ilyen jó az évadzáró, akkor újra felveszem a fonalat … :)

jani - 2009. 04. 12. 15:33

Hunnenkoenig:

“En azt nem ertem, miert mondanak le egyesk ilyen könnyen a sorozatrol, hogy szerintük ez egy melto befejezes is lenne es nem kell 3. evad.”

“Addig amig ez a ket lehetöseg nem következett be, addig senki ne beszeljen nekem melto befejezesröl.”

Jó lenne, ha nem állandóan magadból és a véleményedből indulnál ki, és azt etalonnak tekintve néznél le mindenkit, akinek más a véleménye.
Gáz, ha valaki a saját értékítélete alapján mond véleményt mindenki másról. Szeretem a kék farmert, tehát aki feketét hord, az rohadt szemétláda, és dögöljön meg. Kb. ez süt minden kommentedből. Szép dolog a vélemény, meg – általában – tisztelni is illik (nem letámadni az eltérő véleményen lévőket), de kicsit unalmas már a fanboyos panaszáradatot hallani minden kommentedben. Nekem így pont megfelel a vége, van nyitás, van zárás is, ennyi.

HARDMADIK ÉVAD MEG NEM LESZ, meg lehet nyugodni, lehet menni locsolkodni boldogan.

vargatom - 2009. 04. 12. 15:43

“Jó lenne, ha nem állandóan magadból és a véleményedből indulnál ki, és azt etalonnak tekintve néznél le mindenkit, akinek más a véleménye.”

vs

“HARDMADIK ÉVAD MEG NEM LESZ, meg lehet nyugodni, lehet menni locsolkodni boldogan.”

Ez asszem így nem a kívánt hatást érte el.

serious - 2009. 04. 12. 16:00

kicsit ja:D

jani - 2009. 04. 12. 17:04

Vargatom:

“Ez asszem így nem a kívánt hatást érte el.”

Ezt viszont nem értem . . . :D Rózsaszín álmokon és a zöld gyepen békésen legelő birkákon túl van egy nagy, gonosz, szőrös fekete mumus, amelyet úgy hívnak, hogy realitás. Nekem nem fájna, ha lenne harmadik évad, sőt, járnék egy örömtáncot, de ott a “ha”, amely soha nem fog beteljesedni. Le kell számolni a tévképzetekkel, főleg a nézettségi adatok tükrében. A friss postban ott van, hogy nem növekedett az előző rész óta (legalábbis én azt okumláltam ki), pedig az utolsó 5 rész az egész sorozat legjobbja volt. Egyéb kérdés?

jani - 2009. 04. 12. 17:13

Ah, már leesett, mire írtad. Nincs igazad, nem a saját véleményemből indulok ki akkor sem, ha azt mondom, a Földön gravitáció van. Mondhatnám, hogy nincs, de minek? Kb. ehhez hasonló a két dolog közötti összefüggés. Az egyik egy vélemény, ami extrém fanboy-fertőzés jeleit mutatja, a másik meg egy ellenpólus, amely gyógyszer is egyben.

fixeh - 2009. 04. 12. 17:24

tscc >>> heroes

skynet vs john henry, a technikai fejlodes elkerulhetetlen, ez kiderula a t3bol is, ezert inkabb 1 emberbarat MI fejlodjon ki mint 1 olyan ami halomra henteli a nepet. en pl igy ertelmeznem

spike0007 - 2009. 04. 12. 17:40

John lesz a vezér ez tuti, Kyle a végén úgy néz rá mint egy kísértetre,mint aki ismeri valahonnan! Allison és John között lehet románc ha lesz haramadik évad, de az is lehet másképp alakulnak az események mint eddig. Cameron is visszatérhet ahogy írtátok, mint ellen skynet és szerez magának olyan testet mint amilyen korábban volt,és akkor lenne nem kis kavar de könnyebben lenyomnák skynetet. Viszont a rész ugy fejeződött be hogy villanás és hallottuk Sarah hangját, lehet Sarah is átjött a jövőbe.
Jó így is ha így van vége de azt mondom jöjjön a harmadik évad!!!! Mert az lenne a csúcs!

Wizardus - 2009. 04. 12. 17:43

mégegyszer mondom hogy felejtsd el a t3-at, béna szarság volt.
A sorozatnak így esélye van történetileg visszatérni abba a mederbe, ami a Salvation lesz.

Cameron teste meg azért nem ment át, amiért nem megy át se ruha se fegyver, se alkatrész, mert már csak egy halom ócskavas a chipje nélkül. (és amiért egy robotnak se szabadna logikusan időutaznia, de ez van, nem kötök bele)

vargatom - 2009. 04. 12. 18:19

Az is lehet hogy a Zeirások hozhatják rendbe Cameron testét, végül is Cromartie fél fejét is sikeresen pótolták már… És ugye egy félig szétlőtt Terminátorral nem sokat tökörészne 2029-ben az ellenállás.

jani - 2009. 04. 12. 18:37

teória

Akkor az elméleti folytatásban:

Dyson fia apja munkáját folytatva megépíti Skynetet, párhuzamusan a ZeiraCorpban történő fejlesztésekkel. Sarah megkísérli megtalálni (egyedül) őt, és megölni/semlegesíteni. Közben a jövőben Cromartie teste Johnny fiú agyával + Cameron service packkel csinál valamit, talán egy új testet magának, majd valahogy az egész társaság visszateleportálja magát az időben.
Ha ez így marad, szvsz túlerőben lesz az ellenállás a múltban, mert lesz egy plusz AI, amely velük van. Ha nem lesz, mert elpusztul, akkor viszont az egyész szál teljesen értelmetlennek tűnik JH-val. És, van egy érzésem, hogy Weaver sem térne vissza a múltba, bár jó lenne, ha megmaradna szereplőnek.

magyarázom - 2009. 04. 12. 19:12

Vargatom:
“John ezt mondja a végén:
He’s got her chip… he’s got her.
Vagyis JH bizony vitte magával azt, ami Cameronnak számít.”

Valóban, ez elég egyértelműnek látszik. De az is lehet, hogy csak a csipre gondol, hiszen anélkül mit sem ér a test ott előttük, vagy maga Cam a hardverben, feltételezve persze, hogy ott van, és ő írogatja az I’m sorry-kat. John eléggé ki volt borulva a végén, lehet csak összevissza fecsegett. :P
Na, de a józan ész is azt diktálja, hogy igazad van, mert simán rádughatták volna Cam-re az utp kábelt, és megkérdezhették volna tőle, hogy miért csinálta? Ehelyett tettek egy elég elhamarkodott időutazást.
Szóval reméljük, hogy igazad van, mert különben az írók tényleg jó nagy hülyét csináltak az emberiség megmentőjéből. :)

A másik ami eszembe jutott most, Cam ugye épített egy robbanótöltetet a csip mellé, és szerintem nem hagyhatják ki azt a ziccert, hogy azis átkerült JH-be, és Johnnak majd fel kell őt robbantania, mintegy feláldozva Cam-et, vagy ilyesmi.

Hunnenkoenig - 2009. 04. 12. 20:26

Na ide figyelj janikam:

Neked mi nem erthetö az én, nekem, szerintem es hasonlo szavakbol?

Hogy te milyen frusztralt hangulatban olvasod a hozzaszolasaimat, azt nem tudom, de nem is erdekel.

Amennyire eszrevettem, te vagy az, aki folyton magara vesz mindent es odakepzeli azt, ami nincs ott. Feltehetöleg azert, mert te magad vonod ketsegbe sajat magad es ezt probalod kivetiteni masok posztjara.

Csak mert kijelentö mondatokban beszelek, az nem jelenti azt, hogy en azt tartom etalonnak, amit en mondok.

Ha elolvasod a sajat hozzaszolasaidat, ugyanaz süt belöle, mint amit te az en szememre vetsz.

Kicsit vigyazni kellene am az ilyesmivel, ha te sem tudsz a hozzaszolasaid vegen mast odabiggyeszteni, mint a sajat etalonod masokra valo raeröszakolni vagyasat.

Ha frusztralt vagy, jatsz a husveti tojasaiddal.

UndokBeka - 2009. 04. 12. 20:46

Ha lenne 3-ik évad, akkor Sarah-t ki lehetne hagyni némileg, lehetne végre koncentrálni a jövőbeli eseményekre. Pl hogy milyen lesz Alison és John kapcsolata, Derek + Kyle mint legjobb barátok, keresés John Henry után, közben az apró kis harcok a Skynet ellen, ráadásul Weaver/T1001-es igazi motivációja, stb stb. Aztán mint mellékszál lehetne az, hogy Sarah keresi a Zeira Corp-ot a múltban egyedül, aztán jön a világvége úgy 2-3 rész múlva és akkor máris ki lehet pipálni 1 storyline-t, nem is szólva az FBI-os ügynök se lenne többet benne. :) Vagy még az lenne kőkemény, ha Sarah is megjelenne a jövőben, de ez már eléggé elborult dolog lenne. Viszont poén lenne Savanah-t a jövőben elővenni, amikor találkozik a T1001-essel, de Savanah már mondjuk 20 éves. Lehetne 1 érdekes kvázianya-lánya kapcsolat kettejük között, meg ilyen jópofa dolgok. :)

jani - 2009. 04. 12. 21:09

Hunnenkoenig

Haha, ez gyenge volt. Ennyi? Így nem lesz harmadik évad :P

Amúgy elmehetsz a *ba.

Pukkate - 2009. 04. 12. 21:13

“- A “famous”-os dolog csak egy kis (szo)jatek volt. Az irok ki akartak babralni velünk. Elöször azt hisszük, hogy na, megis lesz a sracbol valami, aztan kiderül, hogy csak azert mondja, mert soha senki nem merne elvenni Kyle Reese kabatjat. Mivel ö el merte, ezert hires lesz (föleg ha tuleli, amit azert kap?)”

Vagy azért mondja, mert látja, hogy jön vissza Kyle és így le kell vennie Conornak!!! Ebből következik, mesztelen lesz, mindenki röhög rajta és majd szájról-szája megy a story róla és a kabátról…

Én is várom a folytatást, bár az évad közepe elég nyomi volt! Főleg a furgonos, klinikás rész! Bár mostmár egyértelmű azért kellett, h feljeladózzák Saraht.

winnie - 2009. 04. 12. 21:14

emberek. ne személyeskedjünk. törölnöm kéne az efféle üzengetéseket…

Hunnenkoenig - 2009. 04. 12. 21:39

Jani te flame versenyre jarsz ide, vagy mi?

Na csö.

/ignore.

talamasca - 2009. 04. 12. 22:12

Nekem Blogen okfejtései jönek be a legjobban.
Nagyon nagy részt egyet értek az elgondolásaiddal.
Beszállhatnál a forgatókönyvírásba. :)

Biohazard - 2009. 04. 12. 22:31

jani: ne alacsonyodj le az o szintjere. Had kopkodjon, mondjon el funek-fanak es szemelyeskedjen. Ez a mai divat..ha kifogynak az indokokbol, jon az arogancia es a bicskanyitogato megjegyzesek.
Eleg szomoru,hogy mar itt is meg lehet tenni buntetlenul..

Tyberius - 2009. 04. 12. 22:49

Ááááá, hát ez baszott jó volt. A vége egyszerűen kurva jó, csak kár hogy egyes szálak sejthetőek belőle, de az hogy áthelyezték a cuccost a jövőbe, ráadásul mivel törlődött a jelenből, így nem vezér a jövőben… Mindig is tudtam, hogy a Terminatornál fosabb módon nem írtak meg még időparadoxont, de én így szeretem. Már ’84-ben meg ’91-ben elkúrták, de azóta folyton rátesznek még pár lapáttal és hát így már majdnem zseniális.
Hát sajnálnám ha nem lenne 3dik évad, mert ez ütött azért, bár tény, hogy a vége egy kicsit kapkodós lett. Eddig minden szép lassú mederben folyt, most meg hirtelen semmire nem volt idő…
Na mindegy… Remélem lesz 3. évad, mégha valami rövidített formában is (pl. 13 rész).

jani - 2009. 04. 12. 23:37

“Hunnenkoenig – 2009. 04. 12. 21:39

Jani te flame versenyre jarsz ide, vagy mi?”

Nem, csak kevés, ennyire beállt rajongót látni. És ha nem egy követ fújnak veled, akkor aztán indul az alázás. Csak végig kell olvasni a kommentjeidet, ha fizetnének, megdolgoznál érte. De így . . . kicsit szánalmas.

Na mindegy, én itt befejeztem, a továbbiakban egyszerűen átugrom a hülyeségeidet.

Imurai - 2009. 04. 13. 00:14

Alig olvastam a kommenteket, de rajtam kívül senkinek nem jutott ezsébe, hogy John Connor majd kétezersokban fiatal srácként vezeti az emberiséget? Csak nekem jutott eszembe, hogy ez így, akár sorozatfinálénak is ku…lturálatlanul jó?
Újradefiniálva az egész terminátor univerzumot. Nekem naon bejött. Kár, h Cameronból oly keveset láttunk :P You need to see this body. :D

Vas - 2009. 04. 13. 00:50

én is azokkal értek egyet, akik néznék tovább. nekem tetszik. függetlenül a sok érthetetlen dologtól, meg a kusza szálaktól, pont ezért jó, ezért sci-fi. aki nem szereti, ne nézze.

az, hogy John előrement az időben, és nem fejlődött vezérré, egy dolog. viszont pont a terminator történet a jó példa erre, hogy hiába ölsz meg valakit, aki állítólag a Skynet alapjait teremtette, jön egy másik, legyen az Dyson vagy Goode, meg még ezer ember. elpusztíthatták a Törököt, de lett másik. – ha nincs a fővezér Connor, lesz másik híres vezető az alternatív idősíkban, akár Kyle. de ha korábbra küldték vissza, még mindig van ideje vezérré fejlődni, főleg, hogy később vissza kell küldeni Kyle-t, hogy megcsinálja Sarah-t, és legyen John a múltban :)

Weaver azt mondta, h kell John Henry John Connornak a győzelemhez. így most mindenki előre ment az időben és ketten sikert arathatnak, mert az eredeti idősíkban bekövetkezett az ítélet napja. de a T1000 (vagy hány) visszament 2000 akárhányba, megcsinálta JH-t, előrementek 2020-on akárhányba, és így John Connor és John Henry ketten együtt még csinálhatnak valamit, hogy ne legyen ítélet napja (és így máris bukik a T3-as szlogen: az ítélet napja nem kerülhető el, csak elodázható)

my theory :)

vargatom - 2009. 04. 13. 00:55

John minden jel szerint 2028-ba érkezett, Judgment Day megtörtént, Kyle és Derek és Allison kábé pont ugyanannyi idős mint a többi jövőben játszódó jelenetben, és ugyanúgy Terminátorokkal harcolnak.

chris - 2009. 04. 13. 01:24

Nem 2027-ből jött Cameron?

Don Loader - 2009. 04. 13. 02:46

Uhh. Ez igen, ez nem semmi volt. Ha nem lesz harmadik évad, a FOX nem kap képeslapot karácsonyra, az tuti.. :)

Bujkált bennem egy olyan, hogy ha ezt most annyira elrontották volna, amennyire nem, akkor nem érintene ilyen fájdalmasan az esetleges Kaszarém eljövetelének lehetősége, de nem működik. A finálé nagyon jó lett, innentől lélegzetvisszafolyt míg ki nem derül, lesz-e következő évad. Pedig én esküszöm hogy el akartam kerülni..de nem lehetett. Kész, ennyi, újra megvettek kilóra… Utálom, amikor ezt csinálják. :) Nagyon ajánlom hogy a kicsi(?) de lelkes fanok között legyenek páran a csatorna döntéshozói közül is, különben szereznem kell egy FOX alakú vudubabát, meg pár ROZSDÁS kötőtűt… ;)

BZL - 2009. 04. 13. 07:55

“Egyáltalán hogy kerül oda a (idő)gép? Mit keres egy MI (szerver)szobájában?”

… amit egy jöbőből jött “folyékony fém” MI épített, és amihez hasonlót még legalább 20 évig nem fog építeni senki.

Nem értem a kérdést, egy ilyen “szerverszobában” az időgép szinte alaptartozék.

BZL - 2009. 04. 13. 08:04

Erre nem is gondoltam, de a kutyás csaj tényleg Allison lehetett, a kutya miatt is, meg azért is mert enélkül elég nehéz lenne értelmezni hogy ennek a Cameronnak (ha az lenne) most pontosan milyen emlékei is vannak.

hbbst - 2009. 04. 13. 08:29

Na szép lassan csak összeáll a kép, megnézve sokadjára az epizódot. :) Egy dolog nem tiszta: Kik voltak azok a faszok, és kik küldték azokat, akik Charlie-t kinyírták? Ez a szál nem akar összeállni…

CsMisi - 2009. 04. 13. 08:49

hbbst szerintem a Dyson srac emberei …

Don Loader - 2009. 04. 13. 08:49

SPOILER

Szerintem a takarítónak álcázott fickókat (ha rájuk gondolsz) ugyanaz(ok) küldték, akik a repülő izét Weaver irodájába, meg a két ólomkatonát Savanah és John Henry után: vagy a cég amely a Skynet mögött fog állni vagy maga az épülgető-szépülgető Skynet. Elvégre tudjuk, hogy van egy másik MI, ami meg akarta ölni John Henry-t…

Ami nekem nem világos, az az utolsó 5 perc eseményei. Ugyebár: Ahhoz, hogy John Henry “elmozguljon”, át kellett költöztetni Cameron chipjébe, majd belerakni a testbe. Mi is történt akkor Cameronnal? Talán ő meg belekerült oda, ahol eddig John Henry volt, amiből a vezeték jött? Vagy megsemmisült, feláldozta magát Henry-ért? Mindegy, a lényeg hogy mivel nem volt két chip, Henry nem vihette magával Cameront sehogy, mert az egyetlen chipben ő “lakott”, amikor elugrott. Akkor John miért gondolta, hogy Cameron vele van?

Aztán: Amikor Sarah megértette, hogy itt bizony 10 másodpercen belül utazás lesz, és John is megy, miért hátrált ki a gömbből, miért nem akart vele menni? Nem az az élete értelme, hogy John mellett legyen és kiképezze/megvédje? Mellesleg ha már végképp kukacoskodni akarok, akkor azt sem értem ebből, hogy hogy fog folytatódni a sorozat, ha egyszer ez ugye Sarah Connor Chronickles, de a jelenben nem maradhatunk, Sarah mellett, mert itt már se John, se Cameron, se John Henry. Igaz, itt viszont itt van ez a titokzatos ellenség, a cég és a másik MI. Vagyis a folytatásban mindkét időben fog majd ugrándozni a sorozat, hogy lássuk mit csinál John, és mit Sarah? Vagy John-t Cameroostól, Weaverestől kiírják, és marad Allison és Sarah csatározása? Mert az nem valószínű, hogy a jövőben folytatják, és Sarah Connor nem lesz benne, csak flashbeck-ben..

Fuller - 2009. 04. 13. 09:07

milanello81
“1.a legfontossabb felmerulo kerdes h ki a fia a weavernek!mert azt mondta h a fia nelkul a jhon semmire sem megy!!!most mi van nem tudjuk meg ki az?

2.minek van a legvegen ‘i love you too’?megneztem es nem mondott semmit john az anyjanak.

3. minek mondana a reese h ‘i think you gonna be famous’”

1. Weaver “fia” Johny Henry
2. John akkor mondta az anyjának h i love you, amikor Ellisonal találkoztak a liftnél és erre jött a “válasz”
3. Derek azért mondta, mert Kyle kabátja volt Johnon és hogy ebből balhé lehet v vmi hasonló, de nincs jelentősége

BZL - 2009. 04. 13. 09:43

Az rendben van hogy k. nagy WTF volt hogy John összefutott az apjával, és tényleg nagyon jó befejezés volt (amit akár folytatni is lehet, vagyis megoldották a “lehetetlent”), de attól még elég nehéz értelmezni a részt – illetve az egész sztorit.

Talán a “de mit akar Józsi bácsi” módszerrel lehetne legjobban megfogni a dolgot (“Hugyos Józsi”-t ismeri valaki ? – Markos Nádas klasszikus)
Vagyis: gyors körkérdés: ki mit akar.

Elison ügynök: legegyszerűbb, maradni akart semmi köze a jövohöz, “(JH) nem az én fiam”. Weaver nem is erőltette, Elison nem kulcsfigura – majd gondoskodik a kislányról.

Sarah: gondolom maradni akart hogy itt a jelenben állítsa meg Skynet-et. Mindig ez volt a célja, a fia védelme is ezt szolgálta. Az ő végzete – legalábbis ezt hiszi – hogy a jelenben harcoljon. Most kellett először választania hogy a fiát védi vagy Skynet ellen harcol, idáig ez a kettő egy és ugyanaz volt. Nagyon gyorsan kellett döntenie, és a döntés talán megkönnyítette hogy látta hogy John elég hatékony testőrt kapott.
És azért ő egy anya, emiatt az hogy John-t elengedte Weaver-el, azt jelenti hogy hitt neki (Weaver-nek), ami nem volt túl nehéz, miután megmentette mindannyiuk életét.

John: már megint a pöc.e, vagyis bocsánat: a szíve után megy, kb. annyira racionális mint egy ijedt kiskutya akinek elvették a kedvenc játékát.
Cameron kell + Cameron (legalábbis egy része amit leginkább Cameronnak lehet nevezni) a jövőbe ment -> Menjünk a jövőbe.
Olyan egyszerűen gondolkodik mint egy tengerimalac.
Ennek ellenére még azért ő sorozatban az AI szakértő, ezért higgyük el neki hogy Cameron “lelke” nincs a Turk-ben.
Ezt támasztja alá az is, hogy a képernyő csak egy “sorry john” üzenetet írt ki. Ha Cameron a gépben lett volna, eltársalgott volna John-al a képernyőn, vagy akár rá is dughatta volna a testét Cromartie helyett a szerverre.

Cameron: áttette a chip-jét a Cromartie testbe (talán az a test jobb állapotban volt), rátöltötte a chip-re JH személyiségét, talán ő is a chip-ben maradt a háttérben, és hagyott egy “sorry john” üzenetet – persze ezt csak JH-vel együttműködve tudta megtenni, de ez részletkérdés.
Viszont ennek még nem sok értelme lenne:
JH-ben nem a személyisége fontos, “csak” egy gyerek. Most van a jöbőben egy szabvány terminátor chip (egy a millióból), amire rá van töltve egy személyiség aki szeret babákkal játszani, és esetleg a háttérben ott van Cameron is.
Csak úgy van értelme, ha Cameron nem csak JH személyiségét töltötte magába, hanem az MI technológia teljes dokumentációját is, mindazt a tudást amit a kutatócsoport összegyűjtött, mert ez a tudás az alapja Skynet hatalmának is.

Weaver: mit csináljon egy jóravaló, gyilkolásra termett folyékony fém hölgy, aki nem tud énekelni, de utálja a főnökét.
Az ellenállás akivel szövetkezhetne fegyelmezetlen, kezd darabokra esni – vesztes ló, amire nem akar tenni.
Skynet sokkal erősebb nála rengeteg erőforrással, és főleg: ismeri az MI technológiát (Weaver-t is ő alkotta), míg Weaver nem (miért ismerné ?).
Weaver csak egy katona, egy a legfejletebbek közül, de akkor is csak egy a sok közül. Az összes erőforrása a teste és a saját agya.

Így hát gondolkodni kezd: mi Skynet előnye ?
Nagyjából kettő van neki:
1.) kb. 20 évvel előbb kezdte az ipart mint mindenki más
2.) Ismeri az MI technológiát, míg a többi robot ugyan működik, de nem érti hogyan (pont úgy mint mi emberek)

De honnan jött ez a technológia ? – az emberek megcsinálják, csak szükségük van kb. 20 évre.
Hoppá: tehát Skynet mindkét előnyét kilövi ha előreugrik az időben és az emberekkel MI-t kezd fejleszteni.
Ez a tökéletes terv, semmi más nem működhet. Ahogy mondta: John-nak egyedül nincs esélye.
Saját léte, az emberek léte, a világ sorsa mind attól függ hogy meg tudja-e szerezni a technológiát (amit JH személyesít meg). Nem csoda hogy gondolkodás nélkül öldös békésen pisá.ó, kefé.ő faszikat, senkit nem tűr meg az útban.

Miután elérte a célt, persze az ellenállással is szövetkezni akar, mivel az Skynet másik gyenge pontja. Az ellenségem ellensége a barátom.
Így hát visszapostázza a kérdést, mert tudja hogy a jövőből jött Cameron emlékszik rá: “Will you join us ?”

Így már érthető az is hogy lett JC-ból vezér.
Megjelent a semmiből két robottal az oldalán. Az egyik egy folyékony fém mastermind, Skynet volt elit harcosa, aki feltétel nélkül hisz John Connor-ban.
A másik egy masszív terminátor, kettős személyiséggel, amiből az egyik Cameron, JC volt testőre és barátja, a másik egy fiatal lélek, a matermind fia, akinek a legjobb barátja egy kislány volt. + Az agyukban valahol ott van a Skynet féltve őrzött kincse, az MI technológia.

Hát, ilyen támogatókkal, ha mondjuk John Connor hétfőn jelent meg, akkor úgy számolom hogy kb. szerdára ő lesz a vezér. Pont. Lefutott meccs.

BZL - 2009. 04. 13. 09:51

“Mindegy, a lényeg hogy mivel nem volt két chip, Henry nem vihette magával Cameront sehogy, mert az egyetlen chipben ő “lakott”, amikor elugrott.”

Miért ne vihette volna, nem ismerjük a chip kapacitását.

BZL - 2009. 04. 13. 09:55

“azt sem értem ebből, hogy hogy fog folytatódni a sorozat, ha egyszer ez ugye Sarah Connor Chronickles, de a jelenben nem maradhatunk, Sarah mellett, mert itt már se John, se Cameron, se John Henry.”

Jogos, de nem féltem őket, ha kell megoldják.
Elég furcsa lenne ha egy esetleges 3. évados megrendelésre azt mondanák a Fox-nak: köszi de bocs, nem tudjuk folytatni a sztorit, inkább elmegyünk krumplit kapálni.

magyarázom - 2009. 04. 13. 10:37

BZL, vazz, kicsit szerintem túlkomplikáltad. :D

Mellesleg úgy lehet továbbra is TSCC a cím, hogy John rövidúton visszakerül a jelenbe. Valamelyikbe…

“Nem értem a kérdést, egy ilyen “szerverszobában” az időgép szinte alaptartozék.”

Ezen viszont meghaltam. :D

Neton - 2009. 04. 13. 10:39

Amúgy meg a T1-ben ugye azt mondja Kyle, hogy de jött egy ember a semmiből, akit John Connornak hívtak és összefogta az ellenállást és győzelemre vitte az emberiséget. Tehát, ha a sorozat a T1-T2-t veszi alapul, akkor bizony az időutazás történt valójában, amit itt Kyle-ék nem láttak. Ami viszont az Alyson szálat illeti, John tudja, hogy a Skynet lemásolja Alisont valamikor, tehát ha románcba kezd vele, akkor tudnia kell, hogy meg fog halni a lány. S akkor pedig újra előjön majd Cameron, akit át kell programozni majd visszaküldeni az időben. Vagyis John újra belehabarodhat Cameron-ba Alison után (Rylie más kérdés). De ez meg megint egy akkor már régi sebet fog felszakítani, hogy valójában Cameron-ért jött vissza. Weaver meg gondolom kiszabadul a bázisról, megtalálja JH/Cameron-t, beszambáznak édes kettesben a Skynet bázisra majd leállítják a Gépistent egy Mester kóddal. :) Háborúnak vége, lehet felszámolni a gépcsoportokat, illetve az egyéb anomáliákat a múltban. Az más kérdés, hogy ha az emberek győztek volna valaha is a jövőben, akkor megtudják utólag, hogyan lehet leállítani Skynetet, visszaküldenek valakit az Ítéletnap előttre, és az leállítja egyszer és mindenkorra.
De ahogy Janeway kapitány is mondta: Ne próbáld megérteni az időutazást, csak fejfájást okoz. :)

BZL - 2009. 04. 13. 10:48

Ja, de maga a sztori annyira komplikált, hogy szerintem csak így van értelme. :)

vargatom - 2009. 04. 13. 10:55

A jelenbe visszatérés SZVSZ kvázi biztosra vehető, hiszen a sorozat gyártásának korlátai (mindig azt nyilatkozták hogy a jövőben játszódó részek drágák) és a történet logikája is indokolja (2008-ban kiegyenlítettebbek az erőviszonyok és nem csak egy szétbombzott Földet nyerhetnek ha legyőzik Skynetet)

Hunnenkoenig - 2009. 04. 13. 11:57

“jani: ne alacsonyodj le az o szintjere. Had kopkodjon, mondjon el funek-fanak es szemelyeskedjen. Ez a mai divat..ha kifogynak az indokokbol, jon az arogancia es a bicskanyitogato megjegyzesek.
Eleg szomoru,hogy mar itt is meg lehet tenni buntetlenul..”

Biohazard: Ki szemelyeskedett?
Nem is tudom ki küldött el kit a picsaba.

Esküszöm vaze nem ertem a vilagot. En itt irogatoma szereny kis velemenyeimet, mindig szepen odairva, hogy SZERINTEM, meg NEKEM, meg EN es erre jön valami faszkalap, aki ok nelkül belem köt, aztan mikor elmagyarazom neki, hogy nincs igaza, akkor ervek hianyaban elküld a picsaba es akkor jön az ilyen amsik faszkalap, aki beleszol anelkül, hogy valami köze lenne hozza es meg engem allit be mint valami bunkot es meg az “en szintemre” kell lealacsonyodni.

Hat tudjatok vaze, nezzetek mar tükörbe!

Es igen, ez most szemelyeskedes, mert ti kezdtetek nem en, de ha mar ez kell:

Bö nyallal leszophattok mindketten.

NA ez hogy tetszik?

G@bi - 2009. 04. 13. 13:10

Szerintem is szuper a sorozat és természetesen következzék a 3. évad!Ha tényleg jobb lesz/lenne,mint a második,akkor nagyon várom!Főleg Summer Glau jön be,ha már a nőkről van szó…

chris - 2009. 04. 13. 14:06

Ketrecharcra készültök? Mert már eltértetek a tárgytól, vagy ennyire sokkolt az évadfinálé? Mert akkor nem vagyok méltó a “rajongó” címre. :P

Power100 - 2009. 04. 13. 14:33

Nagyon jó volt…, de akkor a legjobb ha lesz folytatás…, így nem lehet vége…, ne legyen vége soha :) ez az egyik kedvenc sorozatom… és várom a 3. évadot :)

Crias - 2009. 04. 13. 16:37

” Amikor a T3-ban John felveszi a mikrofont, és bemondja, hogy én vagyok a főnök, az nem jelenti azt, hogy a világon egyszerre mindenki megtudta, hogy mostaztán ő a főnök.”

Ahoyg látom te se érted :)
nem mondta be a mkrofonba hoyg ő a főnök mert nem volt ott …

Crias - 2009. 04. 13. 16:49

“Cameron teste meg azért nem ment át, amiért nem megy át se ruha se fegyver, se alkatrész, mert már csak egy halom ócskavas a chipje nélkül. (és amiért egy robotnak se szabadna logikusan időutaznia, de ez van, nem kötök bele)”

Nem nem és nem azért nem ment át mert a fél arca hiányzott és nem volt a fém bőr kötésben/fedésben ergo nem tudott átmenni…

chris – 2009. 04. 13. 01:24

Nem 2027-ből jött Cameron?

Mikor 2027-ből ? (már ha érted mire célzok :) )

Ádám - 2009. 04. 13. 16:50

valakinek van ötlete hogy az ablakon beszálló repülős jelenet végén, mikor Weaver visszanyeri a pajzs formából eredeti alakját mi az ami a lábába “mászik”? Az a repülőből jött vagy Weaver egyik leszakadt része? Mert pont olyan mint ami a tengeralattjáróban volt..de hogy kerül oda?

Don Loader - 2009. 04. 13. 16:55

Az a muréna az akváriumból.

Ádám - 2009. 04. 13. 17:02

a muréna????
Miért vette fel vmi muréna alakját Weaver egy része?

T800-101 - 2009. 04. 13. 17:11

Hogy akkor is figyelje a dolgozószobáját, amikor nincs ott. Végülis nem volt rossz ötlet, hatékonyabb, mint egy kamera… :)

Pocok - 2009. 04. 13. 17:45

Ezt már párszor kérdezték, olvass kommenteket Ádám :P

Don Loader - 2009. 04. 13. 18:19

Nekem fel is tűnt, hogy amikor a nyomozó aki az elrabolt lánya ügyében nyomozott, bent volt az irodájában, és elkezdte piszkálni az akváriumot (lásd még Tökalsó: HALUCIHALUICI-jelenet :) ), rászólt, hogy ne csesztesse. Furcsa volt, hiszen mi tudjuk, hogy gép, mit érdekli őt egy dekorációnak számító muréna, még ha élőlény is. De most szépen ez is kiderült…

Ares90 - 2009. 04. 13. 19:00

Engem egy dolog zavart végig. Jesse karaktere, meg az hogy valahogy furán lett elhelyezve az időben. Most akkor ő nem egy robot? Hiszen az egyik részben az évad elején kicsinálta a jövőből visszatért Jesse-t egy robot és szerintem átvette a helyét. Valaki elmagyarázná? :-)

T800-101 - 2009. 04. 13. 19:13

Melyik részre gondolsz??? Nekem nem ugrik be ilyesmi…egyébként Jesse nem volt terminátor, mindvégig ember volt.

magyarázom - 2009. 04. 13. 19:48

“Crias – 2009. 04. 13. 16:37
” Amikor a T3-ban John felveszi a mikrofont, és bemondja, hogy én vagyok a főnök, az nem jelenti azt, hogy a világon egyszerre mindenki megtudta, hogy mostaztán ő a főnök.”

Ahoyg látom te se érted :)
nem mondta be a mkrofonba hoyg ő a főnök mert nem volt ott …”

Igazad van, minden valószínűség szerint(biztosant azért nem merek írni :P) azért nem ismerték meg, mert nem volt ott,nem ő lett a főnök.
De később írom is, látod? :

“Azonban tényleg valószínűbb, hogy most Reese a vezér John időugrásával. De történni fognak dolgok ebben a jövőben, John visszamegy, és újra a régi JC sztori lesz.”

vargatom - 2009. 04. 13. 20:27

Egyéként érdekesség, hogy ez a jövő lényegében pont ugyanolyan, mint ha Cromartie 2008-ban megölte volna John Connort…

clooney55 - 2009. 04. 13. 20:38

Spoiler és saját fantázia által kreált találgatások lehetnek!

Nah,elég érdekesre sikerült ez a 2×22!
Persze jó értelemben.
Hogy mi célja volt az időutazásnak…nem ilyen befejezésre számítottam,de mostmár ezért is kell,hogy legyen egy 3. évad!!
És a Miss Vívör szerepére is kíváncsi leszek ugyanúgy,mint Dzson Henriére.
Szal most átment Connor a fjúcsörbe,és megossza a “tapasztalatait” az emberi ellenállással,és elindul a Connor-legenda?
Ha a jövőbe játszódik,akkor Sarah anyukának is annyi?
Viszont több látványos jelenetnek kellene lennie,ha már fjúcsör,és bevallom sztem nem minden rész sikerült igazán látványosra.
Mert sajnos várjuk a cseekményt,a látványt,jiába sorozat,és fontosak lennének a történeti szálak is…

T800-101 - 2009. 04. 13. 21:04

A nyakamat teszem rá, hogy ez csak egy kirándulás, és az esetleges 3×01-ben jön haza John, mert rádöbben, hogy az ő Cameronjának annyi…

hbbst - 2009. 04. 13. 21:23

Ahogy olvaslak titeket, nem segítettetek abban, hogy milyen szálon lehetne még készíteni 800 percnyi sorozatot úgy, hogy az színvonalas legyen. Persze ez nem is az én dolgom, de ha ez az íróknak sikerül, akkor le a kalappal. Ez a sorozat nem egy Szellemekkel suttogó, vagy House, ahol ez (viszonylag) egyszerűen megoldható, nem épülnek annyira egymásra az epizódok. Ez a sorozat kívánja azt, hogy a 40 perc nézés után további 40 percig elmélkedj a fürdőkádban, és szerintem pont ez lesz a sorozat halálának az oka is. Nem akarunk gondolkodni, fröccsenjen a vér, folyjon az agyvelő, de ne kelljen gondolkodni. Ahhoz túl elfoglaltak, fáradtak vagyunk…

vargatom - 2009. 04. 13. 21:45

Ebben az egy befejező epizódban kb. másfél évadnyi puskapor van SZVSZ.

Továbbá igenis legyen ilyen scifi sorozat, főleg most hogy a BSG véget ért.
(Egyébként “véletlenül” a TSCC egyik fő írója, Toni Graphia a BSG első két évadján dolgozott korábban mint executive producer és író)

chris - 2009. 04. 13. 22:22

“chris – 2009. 04. 13. 01:24

Nem 2027-ből jött Cameron?

Mikor 2027-ből ? (már ha érted mire célzok :) )”

Szerintem mellé lőttél. :D Próbálkozz újra. XD

akyyy - 2009. 04. 13. 22:56

BSG zenéje nálunk nagy kalkap kaki, van attól sokkalde sokkal jobb soundtrackek, már bocsássa meg.

Crias - 2009. 04. 13. 23:17

Chris nem lőttem mellé csak te nem érted hogy mit mondok :)

azzal hoggy conor gyerek kilépet a téridőből azzal megváltozotta jövő eddig is egyre tolodot a JD is ergo ami eddig 27 volt az simán eltolodhat … de nem jelenti azt hoyg ne következne be

Biohazard - 2009. 04. 13. 23:38

A ter-ido kintinuumot alapul vevo okfejtesek sztem elegge okafogyottak -> mar az alapkoncepcio is kivagja az ablakon az elmeletet,maga a sorozat pedig paros labbal tiporja, kb 2 reszenkent rugva bele meg egy alaposat. Ha valoban komolyan szamitasba vettek az irok a dolgot,akkor valamilyen nagyon rejtett belso logikaval dolgozhatnak.
Ismertebb filmes-sorozatos ‘furrasmuvek’ a temaban:
-Journeyman
-Day Brek
-Back to the Future 1-3 :D

A 11:57-kor keletkezett posthoz nehez erdemben hozzatenni barmit. Nem eleg hogy szemellenzo, de meg sotet es belulrul tukrozodik. Azt hiszem erre mondjak,hogy “ping timeout”.. :)

Waldi - 2009. 04. 14. 00:03

Nem is tudtam, hogy ekkora rajongo kozossege van a TSCC-nek, foleg, hogy Hunnenkoenig is rajongo :)
Hat ezutan az evadzaras utan, beleertve az elmult 5-10 resz, hulyeseg lenne nem folytatni, foleg ha a Salvation sikeret is meg lehet lovagolni. Mikozben mondjuk a Heroesnal meg fel se nagyon merult a cancel.

Crias - 2009. 04. 14. 00:41

Biohazard – 2009. 04. 13. 23:38

Senki sem ismeri a tér-idő amugy kontinuum -ot de mind1 :)
mivel elég kicsik vagyunk hozzá a hatás viszont egyértelmű akárhányszor visszaküldenek egy robotot megváltoztik a történelem ami azt indukálja hogy ujabb robotokat küldjenek vissza ez egy bazi nagy paradoxon amit a T nem csak sori hanem a filmek is beállítanak egy “kiindulási” dimenziót ami folyamatossan modosul … szerintem
de valaki már írta is hogy pl a T1 történései hatottak a T2 re mert a T1 miatt a T2 jövöje más lett (nyilván)

Biohazard - 2009. 04. 14. 01:08

“Senki sem ismeri a tér-idő amugy kontinuum -ot de mind1 :)”
Most vagy funkcionalis analfabeta vagyok, vagy valami kimaradt…arra celoznal,hogy kotojellel kellett volna irnom a kifejezest? :o
Vagy elhagyott a humorerzekem es benezek egy poent :o

Kivetelesen nem annyira vitatkozok. En is azt mondom, hogy mar az eredeti filmek is egyre nagyobb es nagyobb mertekben tertek el az ter-ido elmelettol, a sorozat meg ugye kb figyelmen kivul hagyja. Namost ket verziot tudok elkepzlni:
a- barmit is csinal az ember, a jovot nem lehet erdemben befolyasolni. Ha ismered (ismerni veled) a jovot,akkor bele van kalkulalva hogy meg akarod valtoztatni es a vegen ugyanott vagy. (ezt tartom a valoszinubbnek)
b-a jovo keplekeny es a jelen formalja. Ez a lehetoseg elmeletileg nem jatszhatna,hiszen mar annyiszor valtoztattak a jovo multjan, hogy az eredeti jovokep nem letezhet. Itt johetnenek be az alternativ idosikok,de mindenki biztos (a filmben es a sorozatban) benne,hogy VALOBAN a sajat jovojuket formazzak es nem csak alternativ valosagokat teremtenek.

Mivel szerintem a ‘b’ lehetoseg kiesett,ezert kb minden ami tortenik eleve resze az ido-vonalnak es eleve ‘bele van kalkulalva’. Apro szepseghiba, hogy igy hurkok hozhatoak letre,amikor pl egy szemely talalkozik sajat magaval a jovoben/multban. Cselekmeny lancolatok,amikbol kiveszunk koztes elemeket, igy a a lancolat megszakad…esatobbi hasonlo moka :)

Szerintem, a 3 filmnel meg tureshataron belul volt ez a kis ‘felrenezes’..vagy akkor mondjuk azt,hogy a ter-ido kontinuum monnyon le es egyaltalan nem vesszuk figyelembe. :)

karit - 2009. 04. 14. 02:31

A T-t felesleges kronofizikai modellezésnek alávetni, aki megpróbálja, magára vessen. : )

Miután Andy Goode-t megölte Derek, a jövő megváltozott: de a Skynet létrejött másképp, hiszen egyébként már a jelen is megváltozna; eltűnnének belőle a visszajött gépek (remélhetőleg, sic!).
(A Lostban persze Andy Goode sérthetetlen lenne, mert ott a jövő – egyelőre – nem változtatható meg.)

Ebben a záró “Új” jövőben eddig nem létezett John Connor (épp az időugrása miatt); de a tudásával és az elvileg ugyanide kerülő 1+1 db jó oldalon harcoló terminátorral talán befogadják és mégis ő lesz a vezető – ugyan kicsit fiatalabban mintha nem ugrabugrált volna… Na ez elég broáf.

Mivel azonban elvitték magukkal az időgömb-technológiát (remélhetőleg nem hagyja cserben a folyékony fém terminátor és “csatlakozik”), újra visszatérhetnek a jelenbe, folytatni a szélmalomharcot, a “másik John Henryt” megkeresni és kiiktatni.

Ha “szerencséje” van Johnnak, Cameron chipjét visszaviheti, vagy talán egy komplett zsír-új példányt is – bár én a helyében a fémváz nélküli verziót vinném… Igaz, akkor már Dereket is “újra”… elhozhatja; nem beszélve a papáról, Kyle-ról: mekkora kommandó lenne (és mekkora bullshit…).

Ha az Ítélet Napja véglegesen nem kerülhető el, csak elodázható, már az időnyerés is eredmény, bár elvileg ha az összes forrást kiiktatják, akkor az okozatnak meg kell szűnnie az ide küldött robotokkal – és Sarah Connor priuszával együtt. Jópofa, hogy ha egyszer mégis kitör a világbéke, akkor John sem születhetett volna meg.

Persze mindig lesz egy kiskapu: a skynet.html valahol ott bújkál a világhálón már most is, mivel “mindkét” John Henry a neten lógott, és az Isten irgalmazzon nekünk, azon rohadt nehéz lesz megnyomni a sátdán gombot.

vargatom: “Ebben az egy befejező epizódban kb. másfél évadnyi puskapor van SZVSZ.”
Tegyük hozzá, a kreatív stáb itt vabankot játszott, de a CBS se hülye: ha nem tudnak életképes vázlatot lerakni egy teljes évadnyi hogyan továbbról, a Skynet se mentheti meg ezt a sajnos nagyon hullámzó sorozatot.

BZL - 2009. 04. 14. 07:58

“BSG zenéje nálunk nagy kalkap kaki, van attól sokkalde sokkal jobb soundtrackek”

Szerinted.
Legalább írhatnál egy hosszú listát a (sokkal) jobb soundtrack-ekből, az legalább hasznos lenne.

Egyébként melyik BSG soundtrack rossz ? Az összes ?

Don loader - 2009. 04. 14. 09:31

:D Kicsit imdb-ztem, hogy ki hogy áll, és Króm Artiról találtam egy olyan képet, hogy szerintem nem kérdés, hogy tényleg egy terminátor, és tényleg felvette szegény Dillahunt személyiségét. Az az arckifejezés…

http://www.imdb.com/media/rm4266955520/nm0226813

Érdekes, hogy a 4400-ban is volt, akárcsak Summer Glau, nem emlékeztem rá valahogy…elő kellene keressem a lemezeket, úgysincs most sci-fi a BSG végeztével…

magyarázom - 2009. 04. 14. 12:05

karit:
“… Jópofa, hogy ha egyszer mégis kitör a világbéke, akkor John sem születhetett volna meg. …”

Az egyik Voyager epizódban Harry Kim jövőbeli énje úgy menti meg a hajót, hogy a jövőből üzenetet küld a múltba. Harry jelenbeli énje nem érti, hogy ha az a jövő megszűnt, mert az űrhajó nem pusztult el, akkor hogy küldhetett üzenetet? És ez nem egyedüli eset a ST-ben.

Cathrin Janeway kapitány frappáns felelete: “Az időparadoxonokat illetően, a javaslatom egyszerű: ne erőlködjön!”

A Star Trek univerzumban gyorsan rövidrezárták az ilyen vitákat egy szóval: időparadoxon. Hiába változik meg a jövő, ammi onnan jött, az bizony már itt van. Punktum.

Ha meg is előzi John Connor az ítélet napját, és ezzel együtt megszűnteti az okot, hogy a saját apját visszaküldje, az apja már akkor is ott van, és megcsinálja John Connort. Ennyi. Legalábbis a ST szerint. És szerintem is ehhez kellene ragaszkodnunk.

Az megint érdekes, hogy a T3 egy másik verziót sugall. Amolyan LOST-osat, ha jól vettem ki a szavaitokból, ugyanis azt nem nézem. Vagyis, hogy az ítélet napja nem kerülhető el.
Azt persze nem mondják ki a filmbem, hogy ez időtudományi tény-e, vagy csak jól hangzik. :D

Crias - 2009. 04. 14. 12:39

Bio nem néztél be semmit én nem láttam akkor már :D

amugy az a változat tul egysíkú ez kb a végkifejletet jelentené tehát amikor már nem megy vissza semmi és senki, ugyanakkor a b is önmagában kevés :)
Gondolj bele multba küldték elöször swarcit jövöben látták nem jó küldtek egy T1000-est, kudarc küldték az anti terminator terminatort alapesetben sosem érik el az a-pontodat mert a multra reagál a jelen(jövö).
De ebbe tényleg hülyeség belemenni

Biohazard - 2009. 04. 14. 13:08

Jaja,mokas lehet az a jelenet,amikor visszakuldik az orzoket…es varjak hogy vajon mi tortenhetett. A jovo beli JC ott all az idogep mellett es butan nez,hogy nah,akkor most mi van..eltunik,mert megoltek 30 eve,vagy hirtelen gondolatai tamadnak es emlekkepeket kap, mert tulelte? :)

Don loader - 2009. 04. 14. 13:30

Hát ez az. Mert ugye mire ott áll a gép előtt, a múltban történt csatározások már emlékek, és mivel ott áll, túlélte. Ez a probléma az időparadoxonnal, hogy senki nem érti, mert nincs ilyen “tapasztalatunk”. pl.: a változtatásról, a jövő megváltozásáról talán soha nem is szerzünk tudomást, hiszen a két idősíkban(idővonalban, mákostésztában, hívhatjuk akárhogy) is létezett dolog, ami érzékelheti a változást (mert ugye onnan tudjuk hogy valami megváltozott, ha ismerjük legalább két állapotát, ami eltérő) csakis az, aki/ami okozta, ahonnan kiindul. Vagy ki tudja.

Felesleges belemenni szerintem is, talán Hawking-nak van valami fogalma róla, de ha létezne ez a technológia, ő is csak nézne nyilván rengeteg dolgon és mellékhatáson. Egy rajzolt figura sem értheti meg, hogy lehet egyszerre vastag és széles…

pancho_sanza - 2009. 04. 14. 13:50

Na de hol lesz Sarah Connor a harmadik részben. Ő meg a Ellison nyomozó lennének túl drágák anyway a harmadikban?

magyarázom - 2009. 04. 14. 15:01

A ti fejtegetésetek végeredménye, hogy az időutazás nem lehetséges. Hiszen, ha visszamehetnél az időben, akkor megölhetnéd az apád, de akkor nem születhetnél meg, és nem mehetnél vissza. Ergo udőutazni nem lehet.

De mivel időtutazni köztudottan lehet, vagy elfogadjátok, hogy vannak paradoxonok, vagy felszívódtok egy logikai buborékban, ahogy Isten tette.

Don loader - 2009. 04. 14. 15:50

:) Akkor nézzünk egy eredeti okfejtést egy hallhatatlan írótól:

“Az időutazást egyre fenyegetőbbnek tekintik. Szennyezi a történelmet.
Az Encyclopaedia Galactica sok elméleti és gyakorlati tudnivalót közöl az időutazásról, legtöbbjük megfoghatatlan bárki számára, aki nem tanult legalább négy emberöltőnyi ideig haladó
hipermatematikát, és minthogy az időutazás feltalálása előtt ez még lehetetlen volt, egy bizonyos mértékig zavaros, honnan is eredt először a gondolat. A kérdés egyik magyarázata az, hogy az időutazást – természeténél fogva – egyszerre fedezték fel a történelem mindegyik szakaszában, de ez nyilvánvalóan egy nagy marhaság.
A gond az, hogy a történelem nagy része is már egy nagy marhaság.
Íme, egy példa. Néhány ember számára nem a legfontosabb, de mások szerint döntő fontosságú. Már csak azért is feltétlenül jelentós, mert ez volt az az egyszerű esemény, ami miatt a Valós Időért Mozgalom először megalakult (Vagy utoljára? Attól függ, melyik irányból szemléljük a történelmet, és
ma már ez is egyre inkább vitatott kérdés).
Van, vagyis volt egy költő. Lallafának hívták, és ő írta a szerte a Galaxisban létező legszebbnek tartott verseket. Kötetének címe: Dalok a Hosszú Földről.
Kimondhatatlanul gyönyörű költemények (voltak). Be kell ismerni, hogy nem sokáig lehet beszélni
róluk anélkül, hogy úgy úrrá ne legyenek az emberen az érzelmek, az igazság, és a dolgok
teljességének és egységének érzete, hogy ne legyen szüksége igen rövid időn belül egy fürge sétára a háztömb körül, esetleg beugrani visszafelé egy kocsmába egy gyors pohár szódás perspektívára.
Annyira jók voltak.
Lallafa az effai Hosszú Földek erdeiben élt. Ott lakott és ott írta verseit is. Szárított habralevelekből készített papírra írta őket, az oktatás és a hibajavító festék adta előnyök nélkül. Írt az erdő fényeiről,
és arról, hogy mit gondol róluk. Írt az erdő sötétjéről, és arról, hogy mit gondol róla. Írt egy lányról, aki elhagyta őt, és arról, hogy pontosan mit gondol róla.
Halála után jó sokkal verseit megtalálták és csodálni kezdték. A hír úgy terjedt, mint a reggeli napfény.
Századokon át megvilágították és megöntőzték sokak életét, amelyek máskülönben sötétebbek és
szárazabbak voltak.
Majd nem sokkal az időutazás feltalálása után néhány jelentősebb hibajavítófesték-gyárosnak eszébe jutott, vajon nem lennének-e még jobbak a költeményei, ha hozzájuthatott volna egy kis minőségi hibajavító festékhez, és hogy meg lehetne-e győzni, hogy mondjon róla valamit.
Meglovagolták az idők hullámait, megtalálták, elmagyarázták a szituációt – némi nehézségek árán – és sikerült is meggyőzniük. Valójában olyannyira meggyőzték, hogy az ő jóvoltukból hihetetlenül gazdag lett, és a lánynak, akiről a sors rendelése szerint oly szabatosan kellett volna írnia, eszébe sem jutott, hogy elhagyja, és ki is költőztek az erdőből egy jó kis városi kéglibe, ahonnan sűrűn ingázott a jövőbe
néhány tóksóra, ahol szellemesen sziporkázott.
Természetesen meg sem fordult a fejében, hogy megírja a verseket, ami probléma volt, de könnyen
megoldható. A hibajavítófesték-gyárosok egyszerűen elzavarták valahova egy hétre könyvének egy későbbi kiadásával és egy kupac szárított habarlevéllel, hogy másolja le őket, és így a furcsa és szándékos hibát ki is javították.
Sokan most azt mondják, hogy a költemények hirtelen elvesztették az értékűket. Mások azzal jönnek, hogy ugyanolyanok, mint voltak, akkor hát mi változott? Az első csoport szerint nem ez a lényeg.
Hogy mi a lényeg, azzal maguk sincsenek tisztában, de abban biztosak, hogy nem ez. Megalapították hát a Valós Időért Mozgalmat, hogy az ilyen dolgoknak megpróbálják elejét venni. Elhatározásukban meglehetősen megerősítette őket az, hogy egy héttel a megalakulásuk után elterjedt a hír nem elég, hogy lebontották a nagy Chalesm Katedrálist, hogy egy új ionfinomítót építsenek; a finomító felépítése olyan sokáig tartott, és olyan messzire vissza kellett nyúlnia a múltba, hogy az ionelőállítást időben
elkezdhessék, hogy a Chalesm Katedrálisát soha nem építették fel. A katedrálist ábrázoló képeslapok hirtelen roppant érdekesek lettek.
Így hát a történelem nagy része örökre odaveszett. A Valós Időért Mozgalmisták azt állítják, hogy amint a kényelmes utazás elmosta az országok közti távolságokat, úgy most ez az időutazás is elmossa a korok közti távolságokat. A múlt – mondják – most már tényleg olyan, mint egy idegen
ország. Ott is pontosan ugyan így megy minden.

Bocs, remélem nem off, de mindenképpen zseniális…

serious - 2009. 04. 14. 16:50

ez a sok szöveg minek bajlódni vele? aki nem érti az megérti majd aki meg érti az ilyen szövegektől meg belekavarodik:D szóval jobb ha nem írtok ide ilyet:D

Bruzsy - 2009. 04. 14. 16:52

OFF

Azért aki Douglas Adamst nem érti, az szerintem felejtsen el minden gondolkodós sorozatot, mert kevés hozzájuk.

Silenzio - 2009. 04. 14. 17:01

A sorozat zenei anyaga valóban fenomenális, a Marco Beltrami-féle T3-nál biztosan jobb. Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy a jellegzetes lírai dallam, ami az évadzáró utolsó percében is szól, teljes egészében a Kraftwerk Computer Liebe (Computer Love) c. nótájának dallama. Dehát a téma adott, jótól lopni pedig nem szégyen, pláne, mivel az egyik elektronikus zene, a másik mégis zenekari alapokra helyezett filmzene.

Amúgy szerintem is legyen 3. évad, végre megtalálta a sorozat a saját hangját. Kár lenne érte, a kezdeti botladozások és hullámzó színvonal ellenére is. A Pilot pl. borzalmas lett, T2 kicsiben, később viszont az egyik kedvencemmé vált a széria a Firefly, a BSG és a House mellett.

Don loader - 2009. 04. 14. 17:06

Tudom hogy hosszú, és elnézést kérek mindenkitől, akit zavar, de egyszerűen képtelen voltam megnyírbálni. Ha a bárki adminisztrátor képes rá, nyugodtan.

A zene néhány kivételtől eltekintve (Cromartie “halála”, Samson & Delileah, stb..) nem volt túl emlékezetes, de mivel sehol sem volt idegesítő, zavaró, teljesen rendben van.

Ja, és persze

TADAM-TAM-TADAMM!!

Ez természetesen mindezek fölött áll. :)

G@bi - 2009. 04. 14. 18:13

Ha valaki fikázza a film zenéjét,akkor töltse le és hallgassa meg!Szerintem nem éppen rossz…

Bear McCreary.
Download:
Code:
http://rapidshare.com/files/1764394/tscc.part1.rar
http://rapidshare.com/files/1764331/tscc.part2.rar

Password Code:
bi0f0raLL

Amugy a befejező részhez nekem az lenne a teóriám-ami akár egy folytatás is lehetne-,hogy a jövőbeli John Connor egy hús-vér lányról mintázta a fém-Cameront,mert szerette és talán ezért kedvelte meg a “mi” Johnunk is…Hmmm?!
És az utolsó jelenetben talán Cameron ember volt (a jövőben).Nézzétek csak meg a jelenetet!John meg tutira érte ment át a jövőbe! :D

G@bi - 2009. 04. 14. 18:16
jakkabb - 2009. 04. 14. 18:29

“Mivel atugrottak az eletenek jo reszet, igy azt a John Connort ebben az idösikban (igen human, read my lips: idösik! :-P) nem ismerik, mivel nem fejlödhetett ki azza, akinek lennie kellene.”

vagy az is lehet h innen lesz john connor az aki,és innen lesz kokemény
de ez lehet hülyeség

jani - 2009. 04. 14. 19:06

“akyyy – 2009. 04. 13. 22:56”

Fikaföldön más a zenei ízlés, ezt már ismerjük. Mekkora loller már, egy komplett sorozat EGÉSZ filmzenéje “szar”, nincs semmi átmenet, minden egyes szám, alaposan átmérve, leszűrve, SZAR, SZAR és SZAR.

Hát lol, ennyit tudok hozzáfűzni.

Kezdetben a TSCC soundtrackjét nem kifejezetten szerettem, béna gépzenének hatott, de a tadam-tadam féle alapdallamot például (terminator theme?) olyan szépen feldolgozta, hogy később megváltozott a véleményem. Sarah Connor témája is jó (emlékeim szerint ez is a t-themere épül), és a Shirley Manson-dal is jó, talán a legjobb az egészben.

De a listát én is várom, vakítsd a népet, hajrá-hajrá!

Hunnenkoenig - 2009. 04. 14. 20:36

G@bi! Feltalaltad a spanyol viaszt! Gratulalok :-P

Crias - 2009. 04. 15. 02:03


Biohazard – 2009. 04. 14. 13:08

Jaja,mokas lehet az a jelenet,amikor visszakuldik az orzoket…es varjak hogy vajon mi tortenhetett. A jovo beli JC ott all az idogep mellett es butan nez,hogy nah,akkor most mi van..eltunik,mert megoltek 30 eve,vagy hirtelen gondolatai tamadnak es emlekkepeket kap, mert tulelte? :)

AAAAA látom hiába tépem a számat hiába áll ott a jövöbeli JC az csak az ismert multat ismeri tehát ha csak arra vár akkor baszhatja mert minden visszatérésnél megváltozik a mult ő viszont azt nem fogja látni 2 ok miatt

1 ha látná akkor a természetnek baromi sokat kellene ujraszámolnia értsd rekurzio ez lehetetlen
2 mint egy fában (gráfelmleti fa) ha ugy tetszik minden visszatérésnél egy uj ág keletkezik ami a többitől függetlenül folytatodik.

Én azt mondtam hogy mindig az aktuális jelennél már tudják az idő előre haladtával hogy visszaküldtek előtte valakit aki nem járt sikerrel … nemtudom mi olyan nehéz ebben

xido - 2009. 04. 15. 03:11

G@bi

elfeledted azt a részt,mikor Cameron flashback-eket látunk és megmutatják,hogy ki volt ő,aztán hogy kapták el,alkották meg a mintájára a gépet és azt hiszem ki is nyírták?…kicsit paradox lenne,ha John megalkotná..
A végét nem vágom,mennyit mehetett előre,ha Derekék soha az életben nem hallottak még Connor-ról?.Azt hittem alapból ő kezdte az egész ellenállást és amolyan master-commander volt és a nevét illik ismerni..vagy ez most alternatív jövő és John itt nevelődik fel és válik azzá,aki?
Remélem kimagyarázzák ezeket a 3.évadban,mert kicsit zűrös lett..de tetszett amúgy…

xido - 2009. 04. 15. 03:41

most elkezdtem olvasni a commenteket..ne zavarjatok már össze ezzel a folyamatos Allisonozással ott a jövőben..nem is értettem,mit keresne az FBI a jövőben..a csaj Cameron..világos?..Allison a feka..na:)))

xido - 2009. 04. 15. 04:12

na..exkuzálom magam…llison A-val nem azonos E-vel..köcsög írók,fene se emlékezett már erre,azt hittem FBI A-val írja..:)

xido - 2009. 04. 15. 05:40

2 dolog még am eszembe jutott…..hogy cserélt tudatot a két terminator?..úgy értem,fizikailag?..hiszen ha át is lépek azon,hogy nem tudnak öngyilkosok lenni és ártani maguknak,akkor is ha cpu-t cserélnek,egyidejűleg mindkettő kikapcsol…avagy a cpu amit JH nézett,az a sajátja volt és ő a törökről ment az usb-n keresztül és azért nem volt mobilis,mert eleve nem volt benne cpu?

a másik,ha elment a jövőbe…miért nincs nyoma?..jó,az időgép nem egyszeri használatos..de miért volt meg az asztal,szék,Cameron…nem kellett volna ezeknek az energiaburokban megsemmisülniük ahogy szokás?

vargatom - 2009. 04. 15. 09:28

Cromartie testében nem volt CPU, csak üres váz volt, JH meg mögötte a számítógépekben volt. Tehát simán ki tudta venni a chipet Cameronból, aztán berakta Cromartie-ba, aztán letöltötte magát rá.

“A végét nem vágom,mennyit mehetett előre,ha Derekék soha az életben nem hallottak még Connor-ról?”

Abban a pillanatban amikor John előreutazott a jövőbe, lényegében megszűnt létezni vagy húsz évre. Sosem lett az ellenállás vezére, ezért nem hallottak róla. Olyan, mintha Skynetnek sikerült volna megöletnie valamelyik Terminátorral.
Megpróbálkozhat azzal, hogy majd most vezér lesz, de hiányzik hozzá vagy egy évtizednyi tapasztalat… tehát jobb ötlet, ha minél hamarabb visszamegy a jelenbe.

BZL - 2009. 04. 15. 14:41

“2 dolog még am eszembe jutott…..hogy cserélt tudatot a két terminator?..úgy értem,fizikailag?”

Nem tudom, de ha véletlenül meg tudnád válaszolni a saját kérdésed, biztos vagyok benne hogy kapnál legalább 3 Nobel díjat, és Bill Gates-t felvehetnéd portásnak.

Don loader - 2009. 04. 15. 15:03

:) Ok, ez amúgy tényleg olyan kitalálós, mint hogy hogy teszel be egy elefántot a hűtőbe, vagy még inkább mint a Hanoi-tornyai klasszikus programozói feladat…

Én viszont attól félek, nagyon nehezen tudják majd Cameron-t feltámasztani. nem, nem a hús-vér Allisonra gondolok, szerintem (és nem hiszem hogy egyedül lennék ezzel) ő közel sem olyan érdekes, mint a fém Summer Glau. Robotpoénok, titokzatosság, igazi ötletbánya, csak válogatni kell. Allison meg…tinédzser, aki valami kalandos úton (1-2 rész max. utána úgyis laposodik) túléli a JD-t, és eljut az ellenálláshoz VAGY a másik jövőben: túléli a JD-t, ellenállás (hiszen volt karszalagja=színkódja), amikor is elfogják, az átnevelő/lemásoló tankhajóra viszik, tanulmányozgatják, majd a végén Cameron elveszi az utolsó titkát, a színkódot, és kitekeri a nyakát… Ebben messze nincs annyi potenciál szerintem, mint egy kissé már megbomlott TPU-jú fémleány, aki küzd az elsődleges direktíva kontra John iránt érzett hűsége, meg a múltjának fázisai, (miért balettozott a pincében, pl.), és még 100 másik, amit a sorozatban fellebbentettek. Erre most csip ki, Cameron feláldoz, “I’M SORRY”, és kész? Még a testét is, előbb félig szétlövik, majd elenyészik az időgömbben (Cromartie feje bezzeg egy kis cafat hússal már átjött, Camről meg alig hiányzott, mégse?)

Ha lesz következő évad, és ha John nem tér vissza nagyon gyorsan a jelenbe és ha Cameront “halva hagyják”, akkor olyan John-megnemértett-érzelmei-Allison-iránt-aki-sose-látta-nyűglődés fog következni, amit a hátam közepére sem kívánok. De ne legyen igazam. (Bárcsak ne)

znono - 2009. 04. 15. 15:18

Sosem volt a kedvencem ez a sorozat. Egynek elment, megnéztem, de a terminátor filmek által létrehozott szférát lerombolja teljesen. Mármint gondoljatok bele, hogy a ha mindez a 3. film előtt történik akkor John miért olyan tudatlan, és szerencsétlen. Miért győzködi Schwarcit, hogy megállították az ítélet napját mert felrobbantoitták a syberdint, stb. Sehogy sem passzol már a sztori idővonalába a sorozat.
Az időutazás meg azért marhaság, mert az első filmben világosan elmondja Kyle Sarahnak, hogy SENKI nem térhet vissza. Ezek meg úgy utazgatnak az időben mintha csak valami légitársasággal utazgatnának.
Mindenképpen csalódás a sorozat, ami a terminátor filmek tőgyét feji, hogy John Cassarnak és Vajnának még több pénze legyen. A lehető legtöbb bőrt próbálják lehúzni róla. Mivel ők filmet nem csináláhatnak, mert eladták a jogokat. A 4. filmhez szerencsére semmi közük nem volt.
Megnéztem minden részt, de valóban hatalmas csalódás, még ha az utolsó 2 rész valóban kellemes is volt. Összességében 4/10.

Don loader - 2009. 04. 15. 15:51

Azért a 3. filmet ne vegyük már az első kettőhöz, kb. mint a tokaji aszú-tablettás cudarka a minőségi arány. A 3. volt az ami tipikus bőrlenyúzás a béna castingtól az összecsapott forgatókönyvig mindent felvonultattak, ami ahhoz kell, hogy kielégítsék a “mindegy csak legyen már kész a kasszasiker” elvárást. Még akkor is, ha az eredeti alkotóknak több köze volt hozzá.

Persze, elment, akció meg bögyös (fém) maca, de köze sincs az első kettőhöz.

:D Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első kettő 1080p-s HD-ben van meg, 4 DVD-n, a 3 meg 700megás xvidben…

Hunnenkoenig - 2009. 04. 15. 16:17

“2 dolog még am eszembe jutott…..hogy cserélt tudatot a két terminator?..úgy értem,fizikailag?”

Cameron: – Hi, I am cameron. Van itt egy csipem, amire fel kene teged tölteni es akkor elmehetnel a jövöbe, mert en ugye kicsit meg vagyok roggyanva.

JH: – Hi, ok, figyi, add ide a chiped, majd en elintezem.

Cameron: – Ok, itt ez a kes, kivagod a fejem jobb oldalabol es berakod magadnak.

JH: – De akkor te nem fogsz tudni mozogni.

Cameron: – nem baj, figyi, csak arra kerlek, hogy elöbb ezt az I’m sorry kodot nyomasd mar fel erre a pentium 2-re itt a sarokban.

Es ezzel Cameron leült, John Henry pedig elvette töle a keset, kiszedte a fejeböl a chipet, aztan behelyezte maganak, majd beütötte a terminalba, hogy “Upload John Henry from F.ucking Big Computer to Tiny little chip”.

Miutan ez megtörtent, kihuzta a fejeböl az USB kabelt es elindult vandorutra 2027-be.

—-

Na, akkor mikor szoltok Bill Gates-nek, hogy jöhet hozzam portasnak?

Hunnenkoenig - 2009. 04. 15. 16:38

Esküszöm tök hülyesegeken gondolkodtok, mert ha mar szörszalat kell hasogatni, kezdjük ott, hogy egy vekonyka kis 8 polusu csatlakozo hogyan lehetne kompatibilis Cromartie “iedegrendszerevel” hogy az _üres_vazat mozgassa (mivel az agya ugye a mögötte levö geppark).

De meg ez elött el kene azon gondolkodni, hogy a Turk MI-je hogyan lehet kompatibilis egy jövöbeli robot designnal?

Honnan tudja, mit hogy kell mozgatni peldaul?

Szoval tök fölöslegesen kötekedtek hülyesegeken, mikor sokkal nagyobb logikai bukfencek vannak a törtenetben, ami felett mindenki elsiklik.

Semmi ertelme. Fogadjatok el es elvezzetek. Ha meg nem tudjatok, akkor ne nezzetek.

Nezzetek a Baratok Köztet. Az az eletröl szol es nincsenek benne idöutazasok, meg robotok, meg egyeb cuccok, amik “valotlanna” tehetik a sztorit.

Csak Carlos Menciat tudom idezni:
“Stop whining that parts of a movie are unrealistic! It’s a F**ing movie! Let me get it straight: Lightsabers, that’s ok. Jedi mindtricks, that’s ok. A dude that looks like a dog, going *grrrrr*, that’s ok. But Jar Jar Binks with a jamaican accent: aah that’s where they went too far!”

:-D

jani - 2009. 04. 15. 18:16

“2 dolog még am eszembe jutott…..hogy cserélt tudatot a két terminator?..úgy értem,fizikailag?”

1. Cromartie feláll
2. Cromartie oldalra lép
3. Cameron a helyére áll
4. Cameron leül
5. Cromartie Cameron helyére áll

??

browncoat - 2009. 04. 15. 18:21

Mindenki a “mér nem jött át Cameron teste a jövőbe” és “miért piros a szeme”* kérdéseken kattog. Ja meg hogy a “miért nem égett szét a szoba, amikor John Henry elteleportált”**?

Azért.:)

A terminator wiki fórumán sokkal prózaibb a téma: Cameron átkulcsolta-e a lábaival Johnt, amikor az ráfeküdt ahhoz a késes vizsgálathoz? :D

*erre valaki azt írta, hogy a mesterségesen előállított szemecskéiben volt valami, ami bekékítette a fényt!
**amikor a pilotban időutaztak, akkor ott volt még a páncélkamrában egy nukleáris (jellegű) fegyver is, lehet, hogy az pukkant akkorát, hogy szétrobbant tőle az egész bank. Bár legalább egy tüzes kört oda cgi-zhettek volna most az utolsó részben oda, ahonnan JH eltűnt. Ha viszont az időugrásnak tényleg ilyen pusztító hatása van, akkor Sarah már nem nagyon ment utána Skynet ellen harcolni, mivel egy fél lépésnyire volt az időgömbtől…

kex - 2009. 04. 15. 18:47

“A terminator wiki fórumán sokkal prózaibb a téma: Cameron átkulcsolta-e a lábaival Johnt, amikor az ráfeküdt ahhoz a késes vizsgálathoz? :D”

:D :D :D
Szerintem nem… :D Még jobban kitért volna John a hitéből :D De vajon ilyet nem programoztak Cameronba, hogy az emberekre ezzel milyen hatással van?? Az első évadban is flangált fehérneműben… :D :D

BZL - 2009. 04. 15. 23:40

Na, akkor mikor szoltok Bill Gates-nek, hogy jöhet hozzam portasnak?

Bill gyerek üzeni hogy megy, sőt a lelkét is szívesen eladja, feltéve ha cserébe megkapja az “Upload John Henry from F.ucking Big Computer to Tiny little chip” parancs forráskódját. :D

Amúgy a jeleneted 10/10. :D

Hunnenkoenig - 2009. 04. 16. 00:26

:-D

Ok, amint megjelenik Billy portasruhaban, atadom neki disketten.

Bar USB 2.0 kell hozza, mert különben elegge lassu. Ja es csak Vista kompatibilis Terminatorokkal müködik, mert directX 10 vezerles van benne shader 3.0-val a vizualis egyseghez.

Crias - 2009. 04. 16. 01:14

“mér nem jött át Cameron teste a jövőbe”

azért mert fém basszus és a fejéből kilátszot a vas (tudom hogy nem vas)

magyarázom - 2009. 04. 16. 01:16


Esküszöm tök hülyesegeken gondolkodtok, mert ha mar szörszalat kell hasogatni, kezdjük ott, hogy egy vekonyka kis 8 polusu csatlakozo hogyan lehetne kompatibilis Cromartie “iedegrendszerevel” hogy az _üres_vazat mozgassa (mivel az agya ugye a mögötte levö geppark).

Egy UTP/KM* átalakító dekóderrel.
Én mondjuk megvoltam győződve róla, hogy csináltak JH csipje helyére egy ugyanolyn nyomtatott áramkörszart utp kimenettel. Mért’ nem ilyen egyszerű terminátort hekkelni?

* Killing Machine


De meg ez elött el kene azon gondolkodni, hogy a Turk MI-je hogyan lehet kompatibilis egy jövöbeli robot designnal?
Honnan tudja, mit hogy kell mozgatni peldaul?

Nem tudja. A Turk sakkozásra való. JH annak segítségével sakkozta ki, hogy Szavannát meg akarják ölni, és nem meg akarjék puszilni.
JH alapfunkcióit nem a Turk irányította, hanem a F*ucking Big Computer.

És ha már Douglas Adams, itt a válasz A legvégső kérdésre, az Élet a Világegyetem meg Minden kérdésére is: Hogyan cserélt helyet Cam JH-val?
Én értem a többiek problémáját. Ha Camből kiveszi a csipet, az nem tud mozogni. És ha kihúzza a saját drótját, ő sem tud. Tehát hogy teszi be a csipet, ha a csip helyén az utp van, amit ki kell húzni ahhoz, hogy berakhassa a csipet?

A.) Az utp nem a csip helyén van.
Tehát, egy valamirevaló szerverszobában, ahol még időgép is van, biztosan van egy terminator csip ríder (tudjátok, mint a flash card reader).
Szóval. JH kiveszi a csipet. Cam-et feltolja egy külön partícióra, de a biztonság kedvéért F5-tel és nem F6-tal, nehogy hiba legyen az áthelyezéskor. Aztán mivel előrátó, csinál egy biztonsági másolatot Camről, és magáról is, amit jól eldug, hogy szóljon valamiről a 4. évad is. Aztán lemásolja magát a flash drive-ra szintén F5-tel. Beteszi a csipet, kihúzza az utp-t, és letörli magát a F*cking Big Computerről.

B.) Az utp a csip helyén van. Cam visszaküldi magát az időgéppel egy perccel korábbra, így két Cam lesz, és az egyik végrehajtja azta k*rva a cserét.

Hunnenkoenig - 2009. 04. 16. 02:53

LOL

(remelem ezt most nem komolyan gondoltad :-P )

“JH alapfunkcióit nem a Turk irányította, hanem a F*ucking Big Computer.”

Teljesen mindegy mi iranyitja. Akkor sem valoszinü, hogy kompatibilis.

Probalj meg egy linux driverrel egy windows CD ROM-ot vezerelni… meglatjuk mennyire fog menni. Es itt a technologia valojaban ugyan az.

Hunnenkoenig - 2009. 04. 16. 02:54

Marmint a CD ROM eseteben.

blogen - 2009. 04. 16. 05:35

De igen kex, ám akkor már tudta, hogy le fog lépni, szal az egész egy nagy előadás volt arról, hogy ő egy bádogember akinek jeges a szíve, és senkit se tévesszennek meg a véres mellei!

browncoat - 2009. 04. 16. 07:50

“azért mert fém basszus és a fejéből kilátszot a vas (tudom hogy nem vas)”

Ez így teljesen rendben van, de Cromartie feje sem volt jobb állapotban, amikor átjött a pilot után!
Valahol azt írták, hogy csak chippel a fejben gerjeszt olyan energiamezőt, amivel utánozza az élő szervezetet, nadehátezmilyenmár

Don loader - 2009. 04. 16. 09:48

browncoat, ezt írtam fentebb én is, valamelyiknek nem így kellett volna történnie. (vagy Arti nem jöhetett volna át, vagy Cameron teste át kellett volna menjen) Ez keményen ISZA volt megint, amivel nem lenne gond, pláne sci-finél, csak ne nyúlnának érte ilyen gyakran…

a_n_d_r_e_w - 2009. 04. 16. 13:44

Ehhez mit szóltok: Cameron felnyiszálja Cromartie fejét, Cromartie feláll, felnyiszálja Cameron fejét. Cameron chipjét kiszedi, beteszi magának. kábelen keresztül elkezd uploadolni. Connorék közben futnak lefele a 100. emeletről, lépcsőn. Leérnek a pincébe, addigra upload kész, John “Cameron” Henry már a jövőben flangál.

Hunnenkoenig: Egy MI tanul. Nem úgy mint egy CD driver. Egy MI-nek adsz egy környezetet (Cromartie) aztán figyel és tanul, mint egy kisgyerek. Alkalmazkodik. Lehet látni az első részek között mikor rákötötték Henryt Cromartiera, hogy azt se tudja hogyan kell használni. Aztán jött Garbage, felemelte a kezét. John Henry látta, hogy a keze tud mozogni, sőt, valószínűleg “idegi” visszajelzést is kapott a pozícióváltásról. Innentől gyakorolt. Így tudja magát uploadolni egy pendrivera is.

UndokBeka - 2009. 04. 16. 15:41

Én azt mondom a “Cameron fejéből félig kilátszott a vas” kérdésre, hogy igen, csak akkor gerjeszt elektromos mezőt a bőrhöz, ha van benne chip. Elvégre ha meghalsz (kvázi nincs benned a chip), meghalsz, nincs ami regenerálja a bőrszöveteket, majd a hús lebomlik és csak a csontváz marad. Ha így fogjuk fel, teljesen reális és hihető. Miért pont 1 terminátor működne másképp?

Silenzio - 2009. 04. 16. 17:04

Komolytalan ez a beszélgetés. Nem kell, hogy technikai realitásalapja legyen. Ez csak sorozat, hahó! A T2 is hülyeség volt már. A mimetikus polialoid vagy mi a tököm teljességgel képtelen elgondolás, mégis, kellett bele, hgy villogni tudjanak a CGI képességeivel. Karakternek zseniális volt, de technikailag gyakorlatilag kivitelezhetetlen, míg a sima T800 felfogható és átgondolt koncepció.
Más: a T3 egy fos, sokkal jobban rombolja a mítoszt mint a sorozat. Mellesleg az alkotók elmondták, hogy nem fogják figyelembe venni a 3. részt, és sztem a T4 sem fog semmit átvenni belőle.

magyarázom - 2009. 04. 16. 21:27

Hunnenkoenig:
“(remelem ezt most nem komolyan gondoltad :-P )”

Nem, nem komolyan, de egyrészt a sok kukacoskodónak most van válasz a sok kukacoskodó kérdésre, másrészt meg jót röhögtem, míg írtam. :-D

hbbst - 2009. 04. 16. 23:08

“T3 egy fos, sokkal jobban rombolja a mítoszt mint a sorozat”

Támogatom, pár év elteltével végignéztem újból a trilogy-t, de sajnos ez a T3…hát kilóg a sorból. Viszont így a filmeket újra végignézve , magam mögött tudva a sorozatot, nagyon kellemes volt. És ugye a sorozat készítői is eléggé kihagyták a T3-at. szal’ ők is így gondolták, jobb lesz az nélkül… :)
Jah kérdés: olvastam valahol, a Salvation megint egy trilógiát fog indítani? Szal’ nem igazán lesz befejezve a dolog? Ne b*sszanak már ki velem ennyire, éveket kell várni, hogy valami infóhoz jussunk a jövőről? :)

Hunnenkoenig - 2009. 04. 17. 00:33

@magyarazom: akkor jo :-P Remeltem is. Igaz mire odairtam a postot mar egeszen biztos voltam benne.

Nekem tetszett a T3 is. Az egyetlen ami nem tetszett az John Connor karaktere volt. A szinesz sem passzolt a szerephez, meg nem igazan vagtam, hogyan lett a cool John Connorbol, akit baba kora ota keszitetttek fel, az a rinyalos vezna kis pussy…

browncoat - 2009. 04. 17. 08:48

Eszembe jutott valami: még akik szeretik a sorozatot, azok is felróják általában, hogy erről a John Connorról nem is lehet igazán elhinni, hogy valaha is ő lesz az emberiség kőkemény vezére (nem eléggé Christian Bele:)). Láttunk egyáltalán olyat, hogy lelőtt valakit? Legalább egy terminátort? Egyáltalán sütött el fegyvert, amióta ismerjük? Aztán rájöttem: egy olyan sorozat, ahol egy tizenéves kölök lövöldözik, robbantgat meg minden, sose kerülhetne még adásba se Amerikában… még a végén rá hivatkoznának a mindenféle középiskolai ámokfutó killerek :/

vargatom - 2009. 04. 17. 13:36

Puszta kézzel megölte Sarkassiant…

browncoat - 2009. 04. 17. 14:06

Az jogos védelem vót! :D

vargatom - 2009. 04. 17. 22:33

De talán elég kőkemény, nem?

spike0007 - 2009. 04. 17. 23:08

John kilett képezve fegyverhasználatra kinyírta sarkassiant cromartienak Ő adta meg a kegyelemlövést, a terminátorok felépítését is vágja és be tud törni bármilyen rendszerbe. Megölték a hús-vér nőjét, a nagybátyját, egyik embere elárulta,Cameron volt az egyetlen aki mellette volt végig és az anyja. Szerette Cameront. Ezek után mondja valaki hogy nem kemény!!

blogen - 2009. 04. 18. 00:53

Na jó, de közben elment a jövőbe, ahol a túlélők minimum erre a felálásra ébredtek és azóta rájuk is esteledett. Szal most éppen nagyon puha.

ensign - 2009. 04. 18. 13:15

3 petíciós linket már találtam a kommentekben, de ezt nem:
http://www.gopetition.co.uk/petitions/the-sarah-connor-chronicles.html

UndokBeka - 2009. 04. 18. 19:53

Silenzio: Azért a mimetikus polialoidnak van némi valóságalapja, mégpedig az emlékező fém képesség.
http://nyuz.elte.hu/archiv13/szam12/nabla.htm

Egyébként tény, hogy csak sorozat, de ez olyan, hogy lehet róla vitázni. Elvégre az sem mindegy, hogy az Enterprise-on hanyadik fedélzeten van a deflektor vezérlő. :)

Egyetértek, hogy a t3 ritka gyenge volt, s félek attól, hogy a T4 is akkora ökörség lesz, mint a T3 volt. Persze tudjuk, hogy James Cameron elmesélt mindent, amit akart és ezért nem csinál új Terminátor filmet, pedig szerintem jól tenné, ha mégis a kezébe venné a gatya madzagot, elvégre a T2 3D piszkosul jó lett, pedig szinte csak egy színpadi produkció volt. Az Aliens-szel is milyen jót tett azzal, hogy Ő csinálta. Az utolsó kettő olyan is lett. :)

Fuller - 2009. 04. 18. 20:47

Nem tudom írta e már vki(elég sok hsz van már), de John a végén nem igazán örül Allisonnak. Amikor a kutyákhoz hajol, inkább csalódott lesz, hogy nem Cameron. Ez nekem sokkal jobban tetszik, mintha elkezdenék összehozni Allisonnal. (Cameron párti vagyok.) Persze ha lesz 3. évad (légyszi légyszi) attól még lehetséges, hogy mégis ez lesz a sorsuk.

vargatom - 2009. 04. 18. 20:49

James Cameron az Avatar című kiskedvencével van elfoglalva, haverom heggesztett hozzá effekteket Új-Zélandon, elmondása szerint elképesztő lesz…

(egyébként meg a jogok nincsenek nála, és sztem ahhoz már túl nagy az arca hogy bérmunkában csináljon Terminator mozifilmet… meg nem is biztos hogy tudna újat hozzátenni)

sledge - 2009. 04. 18. 20:56

Bocs, srácok, egy kérdés: Allison hány éves volt 2008-ban, a jelenben? Mert sztem jóval idősebb Kyle-nál és Dereknél, viszont a végén fiatalabbnak tűnik náluk. Ez vajon hiba az íróktól v. szándékos?

kex - 2009. 04. 18. 20:59

Amikor Cameron Allisonnak hitte magát és felhívta az anyját, akkor még csak terhes volt vele, tehát akkor még 0 éves volt :) Így nem idősebb Derekéknél.

browncoat - 2009. 04. 18. 22:03

“Nem tudom írta e már vki(elég sok hsz van már), de John a végén nem igazán örül Allisonnak.”

Szerintem az inkább megdöbbenés, mint “nem örülés”. Elvégre ő sosem hallott Allisonról, Cameron nem mesélt neki róla soha. Az érzelem, ami végigfut a búráján, az jelenthette ezt is: “Úristen, az én Cameronom ezt a lányt nyírta ki azért, hogy úgy nézhessen ki, ahogy.” Durva.:)

serious - 2009. 04. 18. 23:07

ezééééééééééééééééé kell 3. évad:P:PP

BZL - 2009. 04. 19. 01:51

“Elvégre ha meghalsz (kvázi nincs benned a chip), meghalsz, nincs ami regenerálja a bőrszöveteket.”

Fordítva :D

(Nem azért nem működnek a szövetek mert “nincs benned a chip”, hanem a “chip” elpusztul mert nem működnek a szövetek.)

BZL - 2009. 04. 19. 02:09

“Tehát, egy valamirevaló szerverszobában, ahol még időgép is van, biztosan van egy terminator csip ríder (tudjátok, mint a flash card reader).”

LOL :D

12 in 1.
Az összes terminátor típust olvassa, sőt ha kitöltesz bele egy kis T1000-est, akkor azt is.

BZL - 2009. 04. 19. 02:20

“Esküszöm tök hülyesegeken gondolkodtok, mert ha mar szörszalat kell hasogatni, kezdjük ott, hogy egy vekonyka kis 8 polusu csatlakozo hogyan lehetne kompatibilis Cromartie “idegrendszerevel”…”

A coax is egypólusú (+föld), de a száloptika meg pláne “egy pólus”, attól még lehet nagy a sávszélesség, átmegy rajta bármi.

Egyébként meg egy számítógép bármely más típusú számítógépet képes emulálni.

blogen - 2009. 04. 19. 07:25

A legtöbb szövet a halál beállta után is él még néhány órát, így a bőrszövetek is. Tehát a mondat helyesen így hangzik BZL:

Ha meghalsz, attól még a bőröd él egy rövid ideig akár van benned chip, akár nincs. :)

BZL - 2009. 04. 19. 08:56

“Ezek után mondja valaki hogy nem kemény!!”

Nem kemény. :)

Az számít hogy mennyire képes megőrizni a hidegvérét, mennyire stabil.

OK megölte a pasit (erős felindulásból), de utána hónapokig remegett a szája.
Mindenre hisztirohammal reagál – akár az anyjával volt vitája, akár Derek-kel.
Ha Cameron (egy robot!) a közelébe megy, azonnal megáll az agya.
Amikor elment Riley-ért és összeakadt a trikós kisráccal, még őt sem tudta kezelni – ott is ment a hiszti minden irányba (az is hiszti volt, mikor a végén elkezdte verni).

Nem mondom hogy egy tizenévesnek máshogy kellene viselkednie, de keménynek nem kemény. Picit se.

adrii - 2009. 04. 19. 21:23

a ter-ido kontinuum monnyon le:-) óriási
amugy egy csillagkapu sori végignézése is profivá nevelhet ebben a témában.
végigrágtam magam a hozzászólásokon kiokosodtam:-) mivel érdemben már mindent előttetek ezért csak megköszönöm a felvilágosításokat ötleteket lesz min elgondolkodni pár napig:-)

ace05 - 2009. 04. 19. 22:12

A EW -n azt olvastam, hogy a kampec a Terminátornak ,valaki erősítse meg hogy igaz!

T800-101 - 2009. 04. 20. 00:31

Megerősítem: Május 18-ig nem tudunk semmi biztosat.

adrii - 2009. 04. 20. 07:15

előttetek=ellőttetek

browncoat - 2009. 04. 20. 09:51

Majd írunk ide fan fictiont :)

Én arra tippelek, hogy Cameronnak így is-úgy is annyi. Josh Friedman (producer) is megírta, hogy nem akarja ennél emberibbé tenni, és nem lesz több “Jameron” (John+Cameron, ahogy a külföldi fórumokon írják). Nekünk még lett volna ötletünk bőven:), de ők mindent kihoztak a karakterből, amit akartak, ezt többször is mondták. Viszont nagyon megnéznék még pár olyan részt, ahol Summer embert játszik (akik szerint az már “nem is érdekes”, azok csak régen látták az Allison from Palmdale-t vagy a Firefly-t, sokkal többet tudna adni, mint bamba tekintetű robotként). Mekkora csavar lenne, ha John próbálkozna nála a jövőben, ő meg simán lekoptatná, mert mittudomén, Kyle-t szereti :D

De annyira új alapokra tették az utolsó epizódban a dolgokat, hogy még olyan lezáró duplarésznek (mint mondjuk a PB-nél majd) sincs sok esélye, ebből a szituból másfél óra alatt nem jönnek ki…

kex - 2009. 04. 20. 13:15

Biztos sokan láttátok már, én nemrég bukkantam rá:
http://www.youtube.com/watch?v=xpPLvhjtzco
Első évados bakivideó :D

És van egy rövid reklámféleség a második évadból, ez is egy elnevettet jelenet :D:
http://www.youtube.com/watch?v=Dm2D3-OjyjE

adrii - 2009. 04. 20. 13:59

Allisont kinyírják, John megszerzi a csipet visszamegy Cam ottmaradt testéhez. csip bedug és minden mehet a régiben:-)

browncoat - 2009. 04. 20. 14:05

Csak onnantól kezdve Cameron majd állandóan legózni meg énekelni akar, mert elvileg most már rajta van a chipjén John Henry :/

John, where’s your trousers??

adrii - 2009. 04. 20. 14:36

áá ugy nem jó. Cam volt az egész gerince. mondjuk tanulhatna John egy kis robotikát és törli JH részét a chipnek. a pucolgatás ugyis jól megy neki (2×1)

adrii - 2009. 04. 20. 14:44

bakiparádé: legjobb mikor Cromartie beépül a rolóba:-)

T800-101 - 2009. 04. 20. 16:09

adrii: Ha kitörli Henryt, akkor üres lesz a chip. Ergő, nem sokat ér vele.

adrii - 2009. 04. 20. 19:17

igaz, de a JH adatokat elmenthetné és másik csipre feltölthetné. eszembe jutott ha a törökben van Cam adata még ez sem kell. elég egy üres csipet szereznie.
na abbahagyom mert ez már nekem is sok.

technicLEGO - 2009. 04. 21. 01:57

Nagyon remélem, hogy lesz folytatás, mert a befejezéssel borítottak minden eddigit amit tudtunk, márpedig a film John Connorról szól aki majd az embereket vezeti a háborúban, itt a befejezésben viszont John-t nem ismeri senki-nem lett a háború vezetője. Nem is beszélve a több idősík által bekövetkezhető gondokra, gondoljunk csak Derek és Jessy történetére. Szóval lehet itt kalamajka nem is kevés!:) Ha nem lesz folytatás szerintem nagy hibát követnek el a rajongókkal szemben. Tény hogy talán nem olyan sikeres a sorozat mint a 24 vagy más sorozatok, de a rajongók szerintem örültek minden egyes résznek, mint ahogy én is, és várjuk a folytatást! Remélem az I’ll be Back érvényes lesz most is! :)

housemdave - 2009. 04. 21. 11:09

Sziasztok,

Alapult egy csoport Facebook-on, hogy megmentsük a sorozatot. Igyekszünk annyi embert összegyűjteni, hogy még a Fox is meglepődjön rajta, és mivel a Facebook elég globális talán sikerülhet is. Gyertek és lépjetek be ti is.

http://www.facebook.com/group.php?gid=72515159802&ref=mf#/group.php?gid=72515159802&ref=mf

Tscc - 2009. 04. 21. 14:18

Siralmas lett a vége.
100 kérdésre nem adták meg a választ + 100 jött hozzá.

Az utolsó jelenetben ki mondta? “Én is szeretlek”
+ mi a gyíknak mentek oda ahová mentek?
így kicsit felborult az téridőkontinium :)

browncoat - 2009. 04. 21. 15:07

“Az utolsó jelenetben ki mondta? “Én is szeretlek””

Sarah mondta bele az éppen eltűnő időbuborékba, az meg átvitte a szavakat a jövőbe. Sok értelme nincs, de hatásos. Plusz írta valaki a készítők blogján, hogy ez az utolsó mondat igazából a sorozat rajongóinak szólt.:)

browncoat - 2009. 04. 21. 15:10

“A téridőkontinuum is meg van törve.
Fluxuskondenzátor, Luke Skywalker luxuskompenzáló
Konzervzápor, szuper buszmegálló.
Hubertuszkolózisos plazmagenerátor,
Han Solo-hoz hasonló torz hangszóró.”
(Bobakrome: Pirx)

adrii - 2009. 04. 21. 20:18

“kicsit felborult az téridőkontinium”

Az egésznek az a lényege, hogy a kozmomágikus turbulenciák dinamikáját lineárisról spirálisra változtatjuk így ugyanazt a fluxust többször is felhasználhatjuk.

jani - 2009. 04. 21. 20:28

Így van, de azzal kiegészíteném a gépészkollegát, hogy ehhez mindenképpen fel kell használni a deflektort, amely segítségével szubatomikus nadionokat gerjesztve, quantumszingularitáson átvezetve meg lehet oldani a tér-idő variánsainak korlátozását úgy, hogy a térhajtómű szubtér-invertereinek fázis-diszkrimátorát nem bántjuk, ezáltal növelve a bináris transztér-örvények számát a mi galaxisunkban, cserébe viszont lehetővé téve az időutazást.

Neton - 2009. 04. 22. 03:01

jani: szerintem elég lenne egy polaritás váltás a fluxuskondenzátoron. Az mindig bejön. :D

pww - 2009. 04. 22. 07:20

tegnap néztem csak meg, de már hiányzik Summer:(((( úristen, mi lesz velem:(

blogen - 2009. 04. 22. 11:12

Az a baj, hogy egy gyakorlati problémából elméleti kérdést csináltok. Szóljatok a gépésznek, hogy ha kijózanodott, egy kalapáccsal másszon le a rezonenciakamrába!

mark - 2009. 04. 22. 12:35

nah valaki azt magyarázza meg nekem mi a bánatnak volt az a repülő bizbasz ? kié volt ? mit akartak vele ?

előre is köcc, 2 évad 5/10 … befejező rész 15/10 :)))) 3adik évadot akarok ágyjelenettel, bamba summer glau nélkül, fémmel és plazmával. dícsértessék

adrii - 2009. 04. 22. 15:28

szerintem nincs sok jelentősége.
valaki irta feljebb hogy termikisasszony-Manson igy megmutathatta ki is valójában.

kex - 2009. 04. 22. 15:36

“nah valaki azt magyarázza meg nekem mi a bánatnak volt az a repülő bizbasz ? kié volt ? mit akartak vele ? ”

Szerintem, ha Weaver a gépek ellen szövetkezett, ahogy mondta, akkor lehet, hogy a gépek küldték oda az a repülő dolgot, hogy megakadályozzák, hogy előre menjen a jövőben és legyőzze őket. Én valami ilyesmire gondolok.

magyarázom - 2009. 04. 23. 02:09

technicLEGO:

“Nagyon remélem, hogy lesz folytatás, mert a befejezéssel borítottak minden eddigit amit tudtunk, márpedig a film John Connorról szól aki majd az embereket vezeti a háborúban,…”

A film Sarah Connorról szól. :D

A gépész megcsak holnap érkezik az új 304-essel. Addig érjétek be a transzporterfőnökkel. A következő sorozatban úgyis ő lesz a főgépész…

kérdés - 2009. 04. 23. 15:43

Mikor John meglátta az apját és Allisont a kutyával, utána van még egy jelenet, amikor valaki megérkezik az időben-de nem tudni ki az, s ez hallatszik: Én is szeretlek…
Ezt nem értettem…

válasz - 2009. 04. 23. 16:06

Nem érkezik meg senki,csak Sarah utolsó mondata jön át,amit John-nak mondott.

kérdés - 2009. 04. 23. 17:11

Hogy ez nem esett le???
Köszi…

válasz2 - 2009. 04. 23. 18:23

Atért nem esett le, mert filmnézés közben ti még popkornt rágcsáltok, kólát isztok, e-mailt írtok, iwiw-eztek, msn-eztek, dvd-t írtok, NASA-t hekkeltek, Barátok Közt-öt anyáztok, dzsánkit olvastok meg árpádsávos zászlót lengettek.

Félreértés ne essék, ezekkel semmi gond, de ha csak nézitek a filmet és nem látjátok, akkor születnek ilyen kérdések.

Na jó, a másik lehetőség, hogy hülyék vagytok, nade ilyet nem feltételezek senkiről, mert elvisz az szadesz…

válasz2 - 2009. 04. 23. 18:29

Azért nem esett le, mert filmnézés közben ti még popkornt rágcsáltok, kólát isztok, e-mailt írtok, iwiw-eztek, msn-eztek, dvd-t írtok, NASA-t hekkeltek, dzsánkit olvastok, Barátok Köztöt anyáztok, kormányt döntötök és árpádsávos zázslót lengettek.

Félreértés ne essék, ezekkel nincs semmi gond, de ha csak nézitek a filmet és nem látjátok, akkor születnek ilyen kérdések.

A másik lehetőség, hogy agyilag zoknik vagytok, de ilyet nem feltételezek senkiről, mert a végén még elvisz a szadesz… vagy a moderátor.

yo - 2009. 04. 23. 18:32

Szerintem nagyon jó befejezés volt.

válasz2 - 2009. 04. 23. 18:33

Azért nem esett le, mert filmnézés közben ti még popkornt rágcsáltok, kólát isztok, e-mailt írtok, wiw-eztek, msn-eztek, dvd-t írtok, NASA-t hekkeltek, dzsánkit olvastok, Barátok Köztöt anyáztok, kormányt döntötök és árpádsávos zázslót lengettek.

Félreértés ne essék, ezekkel nincs semmi gond, de ha csak nézitek a filmet és nem látjátok, akkor születnek ilyen kérdések.

A másik lehetőség, hogy agyilag zoknik vagytok, de ilyet nem feltételezek senkiről, mert a végén még elvisz a szadesz… vagy a moderátor.

serious - 2009. 04. 23. 19:04

lol igazad van én az egész részét megnéztem az évadnak és nem maradt felmerüő kérdésem mert mindenre kaptam választ szóval csak figyelni kellet ennyi:D

kérdés2 - 2009. 04. 23. 19:27

Nekem meg az nem tök vili,hogy amikor mentek megmenteni Savannah-t a gonosz tripla8-astól,honnan tudták,hogy hol lakik?

válasz2 - 2009. 04. 23. 20:17

A kérdés2 inkább úgy hangzik, honnan is ismerték Szavannát?
Nos Szavannát a pszichológus doki révén ismerték. Egyrészt odajárt Szavanna, másrészt a doki is JH-n dolgozott korábban.
Connor nagy hekker, feltörte a doki gépét, és megnézte a páciens adatait, ennyi.

kérdés2 - 2009. 04. 23. 22:15

Kösz,az világos volt,honnan ismeri,csak a hekkelés nem ugrott be rögtön.

jani - 2009. 04. 23. 22:17

Vagy megnézte a telefonkönyvben, ami az első filmben már bevált :)

És Cameron is kideríthette, aki – mint tudjuk – nem alszik :D

aaa - 2009. 04. 24. 14:41

írjatok a foxnak, h ne canceleljék vagy írjatok ide http://www.fox.com/blogs/terminator/2009/04/17/no-fate-but-what-we-make/ vagy valami, de tényleg

G@bi - 2009. 04. 25. 11:09

Ha valaki profi angolban,akkor forditsa le ezt,aztán talán kiderül,hogy lesz-e folytatás…:D

The third season is going to be incredible, if it happens. There were no intentions of this being a series finale. It was absolutely a season finale. There’s a plan where this can go and it’s so good….

You have this episode where John Connor travels to a future where John Connor never existed. I don’t know if people completely get it because we work on a string theory, which we’ve dealt with during the season. We dealt with that with Jessie, in the future that she came from there was Charles Fisher, who tortured everyone. In the future I came from, he never existed. I don’t remember him. We were still together within these parallel futures but they were still different and they still had their own paths. This is the same concept. For John Connor to travel to a future where he never existed, where Kyle Reese never left, where Derek and Kyle are still fighting side by side, where Allison (the human Cameron was based on) is still very much present, what becomes of John? What better situation for somebody to grow up in and become the future leader than that? Than to be fighting in what he’s been trying to prevent? Not just being the top dog, being listened to for everything, but having to actually listen and follow.

De bizonyára ezt már páran olvastátok;valami nyagykutya írta egy riportjában. :)

kex - 2009. 04. 25. 13:09

Úgy tudom, ezt Brian Austin Green mondta egy interjúban. Lényegében annyi, hogy ha lesz harmadik évad, az hihetetlenül jó lesz. A második évad utolsó részét évadzárónak szánták, nem sorozatzárónak. Van egy tervük, hogy innen hogyan mennének tovább. És részletezi, hogy John Connor most egy teljesen új jövőbe került (példának felhozza erre a másféle jövős dologra, hogy Jessie olyan jövőből jött, ahol Charles Fisher kínzott embereket, Derek olyanból, ahol nem), ahol ő nem is létezik, ahol Derek és Kyle együtt harcol (mert Kyle nem ment el), ahol Allison is jelen van. És ebből a helyzetből fejlődne John vezetővé.

Zoo - 2009. 04. 25. 13:21

G@bi: Here you are:

A évad hihetetlen lesz ha lesz. Nem állt szándékunkban sorozatzáró epizódot készíteni. Ez abszolút évadzáró volt. Elterveztük milyen irányba vigyük tovább a történetet és (az irány) nagyon jó…

Van ez a rész ahol John Connor elutazik egy olyan jövőbe ahol John Connor sosem létezett. Nem tudom hogy az emberek ezt így megértették-e, mivel “többszörös idősík” elméleten dolgozunk, amivel az évad során foglalkoztunk.
Ezzel foglalkoztunk Jessie kapcsán, aki egy olyan jövőből jött ahol Charles Fisher mindenkit megkínzott.
A jövő ahonnan én jövök ő sohasem létezett. Nem emlékszem rá. Még mindíg együtt voltunk a párhuzamos jövőn belül de ők (Charls Fisher-ek) még mindíg a saját útjukat járták. Ez ugyanaz a elképzelés. Ha John Connor elutazik egy olyan jövőben ahol ő sosem létezett, ahol Kyle Reese sohasem ment vissza (a múltba), ahol Derek és Kyle még mindíg vállvetve harcolnak, ahol Allison (Cameron emberi alapja) még mindíg létezik, vajon mivé válik John? Létezik e jobb alkalom valaki számára hogy felnőjön és a jövőbeni vezetővé váljon? Annál hogy az ellen harcol amit megpróbál megakadályozni? Nem olyan vezérnek lenni, aki mindezt csak hallomásból ismeri, hanem aki maga is átéli mindezt.

Zoo - 2009. 04. 25. 13:22

Látom kex már megelőzött..
Így jár aki lassan gépel :D

Zoo - 2009. 04. 25. 13:28

És ráadásul hibásan is! :(

Szóval immár helyesen:

A 3. évad hihetetlenül jó lesz, ha lesz…… a többi ugyanaz

OFF
Miért nincs utólagos szerkesztés?
Bocsánat az off-ért
OFF

jani - 2009. 04. 25. 13:33

Akkor jobb is, ha kaszálják. Undormány lenne az állandó “mi lenne ha”, sosem lehetne semmit tudni biztosan. Szerintem inkább frusztráló lenne, semmint izgalmas. 1 részben OK, de hogy egy egész évadot (ha lesz harmadik, kettőt) erre húzzanak rá :S

Vissza a jövőbe-kavarás időparadoxonokkal, meg hetente változó jövővel.

HALÁL A TSCC-re! Most, míg kegyelmes lehet!

Zoo - 2009. 04. 25. 13:46

Jani, még semmit sem tudunk, ez csak egy nyilatkozat Brian Austin Green szájából.

Egyáltalán nem biztos hogy az egész 3.évad erről szólna.

Szerintem csak pár rész erejéig látogat John a jövőbe hogy személyesen is megtapasztalja hogy mi ellen harcol, hogy megedződjön, és hogy “felnőjön” a feladathoz amit az ellenállás vezetése jelent. Hogy végül visszatérve a jelenbe még elszántabban és immár sokkal céltudatosabban küzdjön a “jövőért”.

És nem mellesleg Allison nem Cameron, csak egy része annak, a sorozat legfőbb vonzereje pedig Cameron kettős (human/robot) “énje” és ezt tudják a készítők is ;)

blogen - 2009. 04. 25. 14:52

“És nem mellesleg Allison nem Cameron, csak egy része annak, a sorozat legfőbb vonzereje pedig Cameron kettős (human/robot) “énje” és ezt tudják a készítők is ;)”

Jaja, ha valaki azt hiszi, hogy Summer Glau majd csak úgy nézőket fog vonzani, ha nem gyilkos robot, akkor az nézze meg a Mammutot és követeljen második részt is hozzá! :)

jani - 2009. 04. 25. 21:50

“Jaja, ha valaki azt hiszi, hogy Summer Glau majd csak úgy nézőket fog vonzani, ha nem gyilkos robot, akkor az nézze meg a Mammutot és követeljen második részt is hozzá! :)”

Nem kell robotnak lenni ahhoz, hogy vonzza a nézőket. A Fireflyban se robot volt, bár ez övön aluli, hiszen ott nem ő volt a lényeg, de ma már szvsz nem kellene feltétlenül és kizárólag gyilkos terminatornak lennie, hogy nézzék.

jani - 2009. 04. 25. 21:51

Mármint úgy értem, hogy nem ő volt a lényeg (hiszen elég komoly szerepe volt a sztoriban), de ÚGY nem ő volt a főattrakció :D

béláné - 2009. 04. 25. 23:02

én csak egy dolgot nem értek. és előre elnézést, ha ez egy idióta hülye primitív kérdés lesz, de tényleg nem vágom. és arra tippelek, hogy a terminátor filmek egyikében van a válasz, amit a sorozatban nem magyaráztak el, vagy én nem figyeltem kellően. szóval kérek vkit, hogy magyarázza el, hogy hogy a bánatban van ez a kyle reese sarah connor dolog, és hogy lehet kyle gyereke john, pláne, hogy fiatal, meg az új terminátor filmben ( ami még nem jött ki, christian bale-el, majd jön a nyáron ) is egy gyerek játssza kyle reese-t. szal ha valaki megtenné, hogy erről felvilágosít, az tök jó lenne, és tényleg bocsi, ha ez egy durva vagy hülye kérdés

Zoo - 2009. 04. 25. 23:54

“Nem kell robotnak lenni ahhoz, hogy vonzza a nézőket. A Fireflyban se robot volt,”

Nem ott “beteg” őrült kislány volt, aki aztán a Serenityben mindenkit szíjjelcsap :D
A másik szerep ami kurvajól állt neki :)

Zoo - 2009. 04. 26. 00:13

A Serenityben egyébként igazi badass volt, ha jól számoltam nem kevesebb mint 50! ellenféllel bánt el, a leghúzósabb jelenetben 13 másodperc alatt 16-ot mészárolt le.

Tiszta Kill Bill :DD

magyarázom - 2009. 04. 26. 00:29

Ej-ej béláné. :)
A poén az, hogy énsem láttam még soha – SOHA – az első mozifilmet, pedig itt csücsül egy dvd-n. Ideje lenne már.

Az első terminátor film története: A Skynet visszaküld egy terminátor a múltba, hogy megölje az emberi ellenállás vezetőjének, John Connornak a szülőanyját akkor, amikor John Connor még meg sem született, ezerkilenszázvalahányba. John Connor erről tudomást szerez, és szintén visszaküld a múltba egy darab katonát, Kyle Reese-t, hogy mentse meg Sarah Connort a terminátortól. Kyle ezt megteszi, miközben párosodást hajt végre Sarah Connorral, létrehozva John Connort, aztán meghal.

Szóval azért lehet fiatal John apja, mert visszamegy majd az időben.

T800-101 - 2009. 04. 26. 00:43

Sztem sürgősen pótold be az első részt. :)

béláné - 2009. 04. 26. 00:51

köszönöm a választ :) vmi ilyesmit kalkuláltam ki magamban, de nem hagyott nyugodni a megerősítésig :)

amúgy klassz évad volt ez is, nagyon nagyon nagy kár lenne a sorozatért, pláne, hogy elindítottak egy érdekes storyvonalat a fináléban

adrii - 2009. 04. 26. 19:24

Nekem ez a mostani 2009-es évjárat jobban bejönne mint egy jövőbeni idősík a 3. évadban ha megoldható lenne kedves írók akkor plíííz nekem egy ilyen változatot a nagyközönségnek mehet amit ti akartok:-)

BZL - 2009. 04. 28. 01:26

“A Serenityben egyébként igazi badass volt, ha jól számoltam nem kevesebb mint 50! ellenféllel bánt el…”

Megszámoltad? :D

“No power in the verse can stop me” – abban a jelenetben is igazi badass volt.

BZL - 2009. 04. 28. 01:38

“énsem láttam még soha – SOHA – az első mozifilmet”

Nagyon egyszerű, csak az első 5 percet kell megnézni – úgysem fogod tudni lekapcsolni. :)

Zoo - 2009. 04. 28. 18:18

BZL: “Megszámoltad? :D”

Meg én :DD

Hunnenkoenig - 2009. 05. 02. 02:15

Szentsegtöres!

Hogy a picsbe nem lehet latni az elsö Terminatort, a kult megalkotojat es megis Terminator rajongonak lenni!

Azonnal szorjatok hamut a fejetekre es indulas megnezni a vilag egyik legnagyobb filmjet!

Nemertemvazeazembereket….

SpockCooper - 2009. 05. 03. 00:47

É rendes vagyok, nekem megvan Blu Rayen, mivel elég régi film, nem került sokba.

magyarázom - 2009. 05. 03. 20:33

Ki mondta, hogy rajongó vagyok? :P

Egyébként a második mozifilm sokat nyom a latba. :D

terfun - 2009. 05. 05. 19:30

Én sem láttam az első részét a mozifilmnek de azon kívül a többit igen (+ a sorozat összes részét :D )

jani - 2009. 05. 06. 20:12

Konor Sáriékkal mi van? Skynet helyett legyőzte őket a csatorna?

T800-101 - 2009. 05. 07. 00:14

Várják az Ítélet Napját. (2009.05.18. – FOX Upfronts)

Hunnenkoenig - 2009. 05. 08. 01:15

mar csak tizet kell aludni akkor.

adrii - 2009. 05. 08. 12:54

10 nap

browncoat - 2009. 05. 08. 16:05

Hiányérzet hetek óta :/ Üresek a szombat reggelek gyilkos kiborgok nélkül…

Ha annyira egyértelmű az az elkaszálás, már rég bejelenthették volna. Így meg olyan, mintha még rágódnának rajta :D (tudom, hogy nem, de akkor is)

adrii - 2009. 05. 08. 21:56

igazad van! vakarózok össze vissza asssetom’ mit nézzek…

Mr.Furkó - 2009. 05. 09. 01:32

Ez már a vég.Nézem az az első évadot szinkronizálva.

Don Loader - 2009. 05. 09. 21:58

Tegnap kezdtem a 4400-at…

Don Loader - 2009. 05. 09. 21:58

Megint.

megyo - 2009. 05. 11. 21:02

Nagyon komoly lett a második évad.
Mindennap megnézem szinte teljesen a két évadot.
Akkora volt a második évad befejező része, hogy szinte megkönnyeztem rajta.
Így tényleg nem lehet vége a sorozatnak kell belőle legalább egy 3. évad

SpockCooper - 2009. 05. 11. 21:29

Summer a háttérképem(lingerie) és talán megrendelem a Serenityt Blu-Rayen annak ellenére, hogy megvan dvd-én.

Neton - 2009. 05. 12. 03:55

Tekintve, hogy Brian Austin Green leszerződött a Green Lantern filmre, nem sanszos, hogy visszamegy 1 évig Terminátorozni. Ha igen, akkor max visszatérő szereplő, aminek sok értelme nem lenne szvsz. Szóval én a kaszát 99%-ra mondanám, nem beszélve arról, hogy Manson kisasszony visszamászott a ködös Albionba, mondván nincs szerződése a Fox-szal úgyse. S bár a lepényhal meg utoljára, meg nagyon örülnék 1 harmadik évadnak, de nem sanszos. :(

chris - 2009. 05. 12. 13:35

Én is azt mondom, hogy 99%.

“Manson kisasszony visszamászott a ködös Albionba, mondván nincs szerződése a Fox-szal úgyse”

A FOX-szal nincs is szerződése, mivel nem az gyártja a sorozatot, hanem a WB.
Egyébként pedig Shirley ide vagy oda, ő egy T1001-es, szóval más színész is el tudja játszani a szerepét. Nem egy Lena Headey ő. De legalább jobb hangja van, mint Headey-nek. :D

Neton - 2009. 05. 13. 05:40

Lehet, hogy Shirley Mansonnak jobb hangja van, de Lena Headey mennyivel jobb nő (MILF :D). S azért szeretném látni Shirley Mansont a következő évadban, ahogy osztja John-nak az észt. :) Már csak azért megérné megcsinálni a 3-ik évadot. :))

Amúgy meg gőzöm sincs, hogy melyik sorozatot épp melyik társaság csinálja, számomra felfoghatatlan, hogy ha a Fox-nak van filmes meg tévés vállalkozása, akkor miért nem házon belül oldja meg a sorozat gyártást, nem lenne olcsóbb valamennyivel? Ettől függetlenül amíg élek remélek. :D

jani - 2009. 05. 13. 07:36

Én nyitott vagyok, de én is Shirleyt kedvelem jobban. Lena egy nagy 0, a másik karakter sokkal jobb. Uncsi a sírás, meg a félelmetes(nek tűnő) monológ. Béna ez a szerep neki, kár, hogy sírósra, és nem T2-s Sarah Conorra vették.

De Cameronon kívül szvsz mindenkit kiírhatnak, talán még John maradhat(na), lévén elvileg ő lenne a középpont. A mama elmehetne meghalni, a többi szereplő meg amúgy sem zavar semmilyen vizet.

Don loader - 2009. 05. 13. 14:18

Deee…ez Sarah Connor Chronickles, csak nem fogják kinyírni. :)

UndokBeka - 2009. 05. 13. 14:37

Don Loader: A sorozat érdekében át lehetne keresztelni Terminator – The Series-re. Mellesleg a Heroes-nál is ki kéne nyírni a szereplők legalább felét, hogy érdekes legyen a story, mivel ahogy olvasom szánalmasan rossz lett. :)

Amúgy meg tényleg gáz a picsogós Sarah Connor, a T2-es “énvagyokamuteragáton” hozzá álást lehetne belevenni jól, s akkor még a végén elég kis fain sorozat lehetne belőle. Persze kell még hozzá sok Summer Glau (lehetőleg félig meztelenül :D), s máris olyan nézettsége lenne a sorozatnak pénteken, hogy ihajj. IMHO. :D

Hunnenkoenig - 2009. 05. 14. 03:42

Na mar csak 1-et kell aludni (nekem kettöt, mert ugye minya megyek aluszni, de mar 14. van.

Drukkoljunk sracok.

Ezen a sorin nem szabad valtoztatni. Mindenki ugy jo ahogy van.

Aki a glau ribit akarja meztelenül nezni, menjen el xxx oldalakra…biztos talaltak mar valami hasonmast, akivel csinaltak rangatozos videokameras elmosodott felvetelt es eladjak mintha ö lenne…

chris - 2009. 05. 14. 06:34

“Na mar csak 1-et kell aludni (nekem kettöt, mert ugye minya megyek aluszni, de mar 14. van.”

A FOX Upfronts nem 14-én van, hanem 18-án. Kb még legalább 4-et kell aludnod. :D

Passzivista - 2009. 05. 14. 13:53

Hi! Nekem nagyon bejon a sorozat! Vannak hibai, de megis egy kultuszfilm sztorijat viszi tovabb, es nem is akarhogy. Rengeteg sorozatot nezek, megis talan ezt vartam legjobban hetrol hetre.

Don loader - 2009. 05. 15. 13:32

Na, még 3 nap….

Whehehehe - 2009. 05. 15. 14:29
Dreamland12 - 2009. 05. 15. 16:03

na ja még 3 hosszú nap:(

Dreamland12 - 2009. 05. 15. 16:07

a vid nagyon jó köszi!!

Whehehehe - 2009. 05. 15. 17:16

Dekker próbál nagyon laza lenni,de inkább állati röhelyes.De ez a FOX feltárcsázása jó poén.

Hunnenkoenig - 2009. 05. 16. 01:06

@chris: fu vaze ezt nagyon beneztem. Köszi! Akkor meg egy kicsit türelmesnek kell lennem…

Hunnenkoenig - 2009. 05. 16. 01:19

Ja, most nezem ezt a Dekkeres videot. Baro, hogy igy kijön youtube-ra a por nep köze, de a stilusa kicsit eröltetetten vagany.

De azert jo fej.

chris - 2009. 05. 16. 09:55

Bakker, akkor a TSCC-nek tényleg annyi? Gáz…

Whehehehe - 2009. 05. 16. 10:19

úgy tűnik,hogy a “gyépé barbie” Dollhouse megkapta a 2. évadot.Ez nagy valószínűséggel nekünk kaszát jelent.((((

chris - 2009. 05. 16. 10:27

Pedig nem értem. Most én vagyok ennyire hülye, hogy szerintem Summer Glau jobb HD-ben nézni mint Eliza Dhuskut?

Whehehehe - 2009. 05. 16. 11:17

Szerintem is Summer jobban nyomja,mint Eliza,csak pénz beszél,kutya ugat…A dollhouse házi gyártású,így olcsóbb és az összesített ratingjei hangyafasznyival jobbak voltak .:S

chris - 2009. 05. 16. 13:29

Jobbak??? Nem egészen. Egyszer vagy kétszer előzte meg a babaházat.
Azért érdekes:
TSCC 2×22 3,5 millió néző
Dollhouse 1×12 2,75 millió néző

Fox szintet nézve: mindkettő kaszát érdemelne…De csak érdemelne.

Nem baj, Dhusku ezek után se tudja legyőzni Summert, annyi szent. Kasza ide vagy oda…

jani - 2009. 05. 16. 15:11

Látom, megy a sz*rrágás, ízlésről vita (Glau – Dushku) . . .

//Csak azt nem értem, ha ennyi brutálfanatik van, hogy a pokolba csökkenhetett a nézettség a péntekre rakás után annyival . . .

A Dollhouse meg úgy kapta meg a második évadot, ahogy a TSCC is megkapta az eszméletlen (mindenki úgy érti, ahogy akarja) első évad után . . .

jani - 2009. 05. 16. 15:16

Ez de aranyos:
“Egy jó írógárdával a Terminatorból sokkal többet ki lehetne hozni, mint a bugyuta Dollhouse-ból. Annyira erőltetett volt azzal a bamba képű csajjal, hogy néha már fájt. Pénzkidobás az egész. :(”

Tisztára, mint a TSCC. Itt is rendszeresítettek egy darab bamba képű csajt :D

A fanoknak ennyire egy kaptafára jár az agyuk?

SpockCooper - 2009. 05. 17. 19:27

Lefordítottam egy 2008 januári interjút Summerrel, egész érdekes. Mivel itt nem hiszem, hogy reklámozhatom, hol posztoltam, rajtatok áll, megtaláljátok-e. A Dollhouse vitához annyit szólnék hozzá, ha valakinek bejön Eliza akkor jó sorozat, ha nem akkor kevésbé.

chris - 2009. 05. 17. 19:30

“Mivel itt nem hiszem, hogy reklámozhatom, hol posztoltam, rajtatok áll, megtaláljátok-e”

??? Annyira titkos?

Whehehehe - 2009. 05. 17. 19:33

Most olvastam,hogy megvan a döntés,de holnapig szívóznak még velünk.:S

SpockCooper - 2009. 05. 17. 20:40

Nem titkos, de volt már olyan, hogy saját blogomat linkeltem ide és mindig törölték a hozzászólást. Aki tud angolul annak nem nagy dolog, mert az eredeti interjú a scifichick.com oldalon van. Google my nick ha érdekel.

chris - 2009. 05. 17. 20:59

@Whehehehe:
Ebben az a gáz, hogy szinte az összes futó sorozatnak megtudtuk a jövőjét, csak a TSCC-nek nem. És holnapig várni, hogy bejelentsék a kaszát… :S

@SpockCooper:
Én itt már jártam korábban (mármint a blogodon) :D

Whehehehe - 2009. 05. 18. 01:59

Még mindíg kiváncsi vagyok,hogy a babakégli S2 mire viszi a Terminátor nélkül csökkentett költségvetéssel.Így jó modikám?

hammett79 - 2009. 05. 18. 14:26

Sajnos kasza.
Pedig erre vártam már mióta…

Don loader - 2009. 05. 18. 16:49

:(

Hunnenkoenig - 2009. 05. 18. 18:11

Szopjon ki a FOX!

Remelem a Sci-Fi vagy valaki atveszi, ha ugye nem sajat cucc volt, hanem bevasarolt.

Remelem Andy Vajna azert meg megprobalja valahol eladni a gyermekét.

Sci-Fi-re amugy is raferne valami normalis cucc, mert legalabbis a nemet Sci-Fi az nagyon harmatosan teljesit szar B horror es ezereves sci-fi filmekkel.

Kal - 2009. 05. 18. 19:08

Kasza???? Már biztos?? Neeeeeeeeeeeeeeeeeeee :(

chris - 2009. 05. 18. 20:06

Nem tudom felfogni. Nem tudom elhinni. Nem akarom elhinni…

Don Loader - 2009. 05. 18. 20:24

Most…akkor…papírzsepit vagy mogyorót vagy mit küldjünk???

Vajon megveszi valamelyik másik csatorna?

Olvastátok a főnök kommentárját? “We tried”, hát ja, meg “We make no apologies.”, gyönyörű. Jó, valahol meg lehet érteni, a pénz beszél, drága is volt meg nem is túl nézett, de akkor is!(nem hiszem el hogy múlt időben kellett írjak róla) Bezzeg Firefly után meg “I believe in Joss”…. Hamár flame, akkor Glau:Dushku 5:1 :D

browncoat - 2009. 05. 18. 20:44

:(

Nem megy ki a fejemből, hogy Summer Glau most biztos ugyanilyen üres tekintettel néz maga elé.
:(

Viszont Whedon igazán bevehetné a Dollhouse-buliba, ha már ekkora mázlija volt a berendeléssel!! :)

chris - 2009. 05. 18. 21:53

“Olvastátok a főnök kommentárját?”

Azon kiakadtam. Próbált ő a f***
Legalább annyit kinyögött volna: sajnáljuk, de nem tudjuk megmenteni, értések meg. Nem így…

Summer meg nem menjen babázni. Ő többet ér ennél. Ő kincs. Mindem más másodlagos.

Zoo - 2009. 05. 18. 22:09

A szívem szakad meg a TSCC-ért, de tényleg!

Az első és egyetlen sorozat évek óta ami teljesen magával ragadott, elvarázsolt, függővé tett :)
aminek minden részét tűkön ülve vártam mert tudni akartam hogy végződik.
Valószínűleg már sosem tudjuk meg…

Annyira testhezálló volt Summer Glaunak Cammeron szerepe, hogy nehezen tudok neki jobb szerepet elképzelni.
Hiányozni fog…

Whehehehe - 2009. 05. 18. 23:45

Hát legyőzött minket a shithouse…A fox egy rakás szar.

adrii - 2009. 05. 19. 07:39

ááááá……
nem is tudom mit írjak.
áruljátok már el az ilyen szellemekkel suttogó meg dollhouse mitől annyira nagy szám?

jani - 2009. 05. 19. 07:57

Hát ja, Summer kvalitásai tényleg hihetetlenek. Egyáltalán nem szabad mennie “babázni”, inkább játssza tovább a gagyi robotos B kategóriás akciófilmeket / sorozatokat, mint ez :D

kex - 2009. 05. 19. 08:49

Egyk külföldi fórumon olvastam, hogy elkezdtek e-maileket küldözgetni kevin reillynak, mert azt mondta, hogy azért a TSCC lett kasza, a Dollhouse helyett, mert nem akar 110millió utálkozó emailt a joss whedon fanoktól. Arra kérnek mindenkit, hogy küldjön egy üres emailt ide: kevin.reilly@fox.c
om. Csak a tárgyba legyen beleíva, hogy: “110,000,000 e-mails for TSCC”. Gondolom sokra nem megyünk vele, de mégis levezet egy kis feszültséget :)

winnie - 2009. 05. 19. 08:50

“áruljátok már el az ilyen szellemekkel suttogó meg dollhouse mitől annyira nagy szám?”

miért kell, hogy nagy szám legyen? más mást néz, ez nem bűn

winnie - 2009. 05. 19. 08:52

“kevin reillynak, mert azt mondta, hogy azért a TSCC lett kasza, a Dollhouse helyett, mert nem akar 110millió utálkozó email”

épp azt mondta, hogy semmi köze a két sorozatnak egymáshoz túléls szempontjából.

az, hogy a dollhouse kapott egy esélyt, az pont arra rímel, hogy tavaly meg a terminátor kapott esélyt, pedig az 1. évad nézettsége alapján a kasza lett volna papírforma.

kex - 2009. 05. 19. 09:13

Sajnos igazad van, de elkeseredett vagyok :D

Hunnenkoenig - 2009. 05. 19. 18:15

Küldtem neki mailt minden cimemröl :-)

Tudom, hogy nem fog hasznalni, de azert hatha…

A remeny hal meg utoljara

kex - 2009. 05. 19. 18:51

Én is három email címről nyomom időközönként, most tartok 130-nál :D :D

Hunnenkoenig - 2009. 05. 19. 19:33

Lol

en azert ennyire nem vagyok elvetemült.

Nem tudom jo-e ha ugyanarrol a cimröl jön 100 mail.

Az nem fogja öket meggyözni, mert az meg mindig csak 1 ember, aki 100x küldte el… Meg esetleg egy DOS attackot is radvernek, illetve letiltjak a mail cimedet :-P

Whehehehe - 2009. 05. 19. 20:04

“az, hogy a dollhouse kapott egy esélyt, az pont arra rímel, hogy tavaly meg a terminátor kapott esélyt, pedig az 1. évad nézettsége alapján a kasza lett volna papírforma.”
baba
Az első évadnak nem 5-6 millió volt a nézettsége?Hol van ehhez képest a babakégli?!

winnie - 2009. 05. 19. 20:13

nem a szám a lényeg, hanem, hogy mindkét sorozat bizalmi jelként kapott egy második évadot. hátha él. a tscc nem élt. a dollhouse is megkapja az esélyt. ritkák a tévében az efféle húzások, de igazából semmi logika (max a T4) nem indokolta volt a tscc újabb esélyét sajnos.

Whehehehe - 2009. 05. 19. 22:04

Friedman elcseszte azzal pár Sarah cenrikus nyavajgós résszel.De a nagyszerű évadzárás miatt jobban megérdemelte volna a SCC azt a 13 űj részt,mint a DH.

adrii - 2009. 05. 20. 08:43

nem azt irtam hogy ha valaki nézi az bűn. én is néztem. de annyira nem érdekfeszítő hogy a kereskedelmi tévé ledani ugyanazt a részt 3x mert nem tud mást leadni a délutáni műsoridőben.
persze nem baj ha nézi valaki de “annyira nem izgi” hogy SMG-t nézzem minden délután.

thetan - 2009. 05. 20. 11:16

Hali!

Most szerintem már nem az a feladatunk, hogy a fox-ot nyomjuk tovább levelekkel (hiszen már semmi értelme), hanem inkább találjunk egy másik csatornát, aki tovább vinne a sorozatot. Volt már ilyen, nem?! Mit lehetne ezzel kapcsolatban tennünk?
Egyébként szerintem Johnt azért volt értelme elküldeni a jövőbe, hogy lássa végre a felelősségét, hogy megismerhesse az apját (mindig zavarta, hogy nem ismeri), és hogy felkészíthessék a harcra a gépek ellen. Mert azért lássuk be, a mostani John nem egy harci gépezet… Aztán ott van még Cameron. Akiről tudjuk, hogy később már mással nem is nagyon tartja a kapcsolatot. Még közelebb kell kerülniük egymáshoz. Még azt is megkockáztatom, hogy Cameront John építette. Neki ezért vannak érzései. Megismeri, beleszeret, majd meghal a csaj, de John annyira akarja őt, hogy Frankesteint játszva felépíti magának. Mennyi lehetőség….Mekkora szenvedés, hogy elvesznek tőlünk egy ilyen sorozatot…

thetan - 2009. 05. 20. 11:19

Egyébként Sarah tényleg egy nyafogós pi**a lett.
Jobban állt volna neki, ha tanítja és képzi Johnt. Ha nem ennyire ellene van, hanem kezdene mellé állni, esetleg valamiért tisztelni a fiát, stb.

chris - 2009. 05. 20. 11:22

Nagy kereskedelmi tévéket nem érdekli a TSCC. A Sci Fi Channel ideális lenne, de olyan drasztikus költségcsökkentés kellene, hogy bukna az egész a fenébe.
A Sliderst átvették aztán bele is bukott.

SpockCooper - 2009. 05. 20. 11:56

Már többször eszembe jutott , hogy rajzfilmben kellene folytatni , ha arra sincs pénz akkor a sorozathoz hű képregényben. Nekem már ennyi is elég lenne.

adrii - 2009. 05. 20. 13:09

egyébként tényleg volt pár rész amitől a falnak ugrottam a TSCC-ben is. Sarah Connor “nyavajgása” tényleg sz@r.
tudtok valami sorozatot ajánlani addig is amit érdemes nézni?

Whehehehe - 2009. 05. 20. 23:58

Babakégli?Csak vicceltem…:D

browncoat - 2009. 05. 21. 18:44

Summer írt “nekünk” köszönőlevelet:

http://www.summer-glau.net/wp/?p=945

“Toni, thank you for giving me Allison from Palmdale…”

Whehehehe - 2009. 05. 21. 19:40

Az Allisonos rész baromi jó rész volt,kár,hogy nem ismerhetjük meg jobban a karakterét.:(
Az amcsi fanok alkottak pár montit a fox fő fejeséről.)))
http://i39.tinypic.com/ay11c4.jpg
http://terminatorwiki.fox.com/photo/5765158/Terminate+Kevin+Reilly?t=anon

Don loader - 2009. 05. 22. 17:48

:(

Summer-t nem féltem, elvégre no power in the ‘Verse can stop her….

Nagyon sajnálom a sorozatot, jó lett volna látni ahogy kibontanak néhány érdekes szálat…

Újabb fejfa a FOX temetőjében….

adrii - 2009. 05. 22. 20:24

Whehehehe:-) marad a Rosalinda:-)

Whehehehe - 2009. 05. 22. 23:43

Vagy:Paris Hilton:Öribari kerestetik:))))))))))))

Zoo - 2009. 05. 24. 20:46

Egy kis összefoglaló a TSCC-ről, érdemes megnézni. :)

TMR – “The Sarah Conner Chronicles” (2008) (Pt. 1 of 2)
http://www.youtube.com/watch?v=2pMJZpu8gLU
TMR – “The Sarah Conner Chronicles” (2008) (Pt. 2 of 2)
http://www.youtube.com/watch?v=hmnLtrAsPFs&NR=1

Kele - 2009. 05. 29. 16:07

Hát én nagyon vártam anno a sorozat indulását, de sajnos már az első részen megborultam az oriási karvaly-orrú terminátoron, aki a semmiből húzza elő a fegyvereit….sajnos a színészi alakítás nulla majdnem minden részben, a Reese-t alakító ,,fiú”-t azonnal elzavartam volna, de hát sajna nincs beleszólásom…. persze azért én is végignéztem a két évadot fan lévén, bár ne tettem volna, az uccsó rész kiábrándító. Az igazi terminator a nagyfilm első része volt, a 2. meg a 3. mér vicc…(ok, a 2. még elmegy). A baj szerintem az, hogy ma már az emberek teljesen igénytelenek bárminemű komolyabb produkcióra, ezért szúrják ki a szemünket ilyen, az alap filmet megszégyenítő sorozattal.

bufurc - 2009. 05. 29. 17:52

“A baj szerintem az, hogy ma már az emberek teljesen igénytelenek bárminemű komolyabb produkcióra, ezért szúrják ki a szemünket ilyen, az alap filmet megszégyenítő sorozattal.”

Szvsz valószínűbbnek tűnik, hogy az igények szándékos formálásáról van szó. Lassan hozzáhülyülünk a számunkra összeállított menühöz. Magamon is észrevettem, hogy inkább kikapcsolom az agyam, mint hogy bosszankodjak az általad is felvetett problémákon.

T800-101 - 2009. 05. 29. 22:14

Kele: Ha akkora fan lennél, akkor már ezer éve utánanéztél volna annak, hogy mennyiből készülnek a filmek, illetve mennyiből a sorozat. Ez – azt hiszem – megmagyaráz mindent. Értse már meg mindenki: NEM SZABAD A TSCC-T A T-FILMEKHEZ HASONLÍTANI!!!

Hunnenkoenig - 2009. 06. 02. 19:01

“Az amcsi fanok alkottak pár montit a fox fő fejeséről.)))”

Ez a gyik a felelös? Hat kb igy kepzeltem el… kb igy kepzelem el Humant is :-P

Kele az intellektualis szopottgomboc… asz vagy. Imadhatunk?

slypy - 2009. 06. 03. 19:51

Sziasztok! Először is nekem nagyon bejött a sorozat mind a 2 része( de komolyan)! Remélem lesz 3, évad mert ezt nem csinálhatják hogy csak így lesz vége! Egyszerűen lenni kell 3. évadnak! Minél hamarabb kell hogy legyen! Komolyan mondom ha meglenne a sorozat írójának a telefonszáma akkor rácsörögnék hogy mire is vár!!!!

Slypy

Welt - 2009. 06. 03. 23:02

Csörögj rá de a bankszámlaszámot is add meg neki, ahol lehetőleg csücsül pár tíz millió dollár :))

browncoat - 2009. 06. 12. 14:27

Salvation bejött nektek? A látvány párszor odavágott, de az durva volt, ahogy a közönség többször is gonoszul felröhögött az idétlen párbeszédek meg fordulatok, meg Christian Bale világfájdalmas arca láttán! Látszik, hogy McG valami nagyon nagyot akart dobni ezzel az új sztorival (ez mennyire tipikus má? Kiborg már volt, folyékony fém már volt, akkó’ most legyen igazi ember, fém szervekkel ápgrédelve…), de mindenki csak értetlenkedett rajta. Ha tényleg bukott a film (ennyi hét alatt sem hozta vissza a költségeit asszem), akkor aztán nagyon hosszú időre annyi a Terminátor-mítosznak… Kezdhetjük írni a fan fictionöket, és ha Terminátort akarunk látni, akkor majd rajzolunk magunknak :/

Zoo - 2009. 06. 12. 15:04

Ennyit “keresett” a Salvation eddig:

http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=terminatorsalvation.htm

, de a küldöldi (amerikán kívüli) bevételeket csak hetente frissítik.
Az árát már visszahozta, de egy ekkora név esetén ennél mindenki jobb számokat várt.
Gáz, na, de sajnos a film is az, nem volt rossz az alapötlet, de a forgatókönyv háát… :/

Azt tudtátok hogy:

***Salvation SPOILER***

eredetileg az lett volna a film vége, hogy a T800-as megöli John Connor-t, de nehogy ez az ellenállás összeomlását okozza, ezért John bőrét lenyúzzák és átültetik Marcusra, aki így a megszólalásig hasonlított volna John Connorra, ő lett volna az új John Connor.
A záró képsorok alatt pedig pirosan felvillant volna a szeme. TA-DAM-TAM-TA-TAM.

http://www.sg.hu/cikkek/66379/megvaltozott_a_terminator_megvaltas_vege

***SPOILER OFF***

browncoat - 2009. 06. 12. 17:16

“…ezért John bőrét lenyúzzák és átültetik Marcusra, aki így a megszólalásig hasonlított volna John Connorra, ő lett volna az új John Connor.”

…aztán jól megugatta volna minden kutya a bázison, mint a többi terminátort :)

Don Loader - 2009. 07. 02. 21:35
Conquistador - 2009. 07. 05. 05:12

Basszus-basszus. most végeztem fináléval. :D hát az utolsó előtti rész ütősebb volt szerintem,de ez sem volt vészes. Derek halála nagyon hirtelen és váratlan volt. Ügyesen megoldották h a láv azért mégse a robot Cameronnal legyen. Kicsit kapkodó lett a vége, de remekül bizonytalanságban hagytak minket. Magáról évadról: volt bőven unalmas rész,de szerintem bocsánatos. Kár h nem lesz folytatás, én maradnék, főleg persze Glau miatt. Összességében azért nem bántam meg h elkezdtem darálni.

off: és most megyek aludni mert délután Wimbledon döntő :)

Zoo - 2009. 07. 05. 20:08

Hát igen az utolsó előtti rész nekem is nagyon bejött:
Riley-Jesse halott, Charly halott, Derek halott, Saraht letartóztatják (és mellesleg rákos, tehát hamarosan ő is meghal), Johnnak pedig Cameronnal menekülnie kell.
A végén az a szomorkás zene és John arca ahogy a TV-ben nézi Sarah letartóztatását…
Mindenki meghal/meghalt aki fontos volt neki, egyedül maradt… na ott nagyon elkapott a “Terminátor életérzés”, kemény volt. :)

De a befejező rész ha lehet még csavart rajta egyet, kettőt, hármat, aztán csak ültem mint akit fejbevertek és közben hangosan mondogattam: ILYEN NINCS! :D

Pixelmaster - 2009. 07. 23. 13:00

végre leírhatom valahol:
b*ssza meg magát a fox :@
nem hiszem el
de summer glaunak sincs szerencséje, a serenityt is idő előtt befejezték, pedig az is milyen jó volt :(
sírhatnékom van

tévécaprica - 2009. 07. 24. 12:38

MA 28 éves Summer Glau…

Sehol semmi hír arról, hogy mihez kezd a sorozat után, pedig vele aztán bármit…

winnie - 2009. 07. 24. 12:55

gondolom jár lelkesen meghallgatásokra. remélhetőleg mihamarabb lesz valami.

Straw - 2009. 08. 01. 13:24

Zoo és Pixelmaster teljesen egyet értek veletek, nekem is ugyanilyen volt amikor olvastam hogy nincs tovább…
De talán lesz egy lezáró film mint a Serenity.

kex - 2009. 08. 03. 00:47
Lestat - 2009. 08. 24. 20:13

Úrísten nem bírom tovább mikor lesz már 3. évad??? legjobb sorozat a világon sőtt mindennél jobb

winnie - 2009. 08. 24. 20:32

nem lesz. vége a sorozatnak.

Hunnenkoenig - 2009. 08. 30. 12:28

de summer glaunak sincs szerencséje, a serenityt is idő előtt befejezték, pedig az is milyen jó volt :(

Rajöttem! Ö a hibas!
Nem szabad egy soriba se betenni, mert az tuti cancel akkor.

J3ckson - 2010. 02. 22. 18:04

Nemáááááár vége?:S Summer Glau szerintem jó szinésznő és remélem lessz 3. évad:(:S vagyha nem valki világosítson már fel most mivolt a 2. végén hova került john? hogy kerül oda Cameron? Meg áh valaki vilgáosítson!!!!

winnie - 2010. 02. 22. 18:42

nem lesz 3. évad, vége a sorozatnak, nem kapunk válaszokat

DooM - 2011. 02. 25. 14:23

Kar hogy nincs harmadik evad, a masodik sokat javult az elsohoz kepest!!! a harmadik tuti atuto lenne , a masodik evad zavaros es osszecsapott veget hivatna tisztazni es erdekfeszitoen folytatni… hiba hogy nem folytatjak…. Amugy a Terminator filmeknek lessz folytatasa??? (5. resz)

Gabee - 2013. 02. 01. 02:55

OMG !!!
Ez eszméletlen volt ! :DD
Nekem nagyon bejött, imádom és minden egyes rész után izgatottan kezdtem bele a következőbe.
A szereplők nem is lehettek volna jobbak, mindenki nagyon komolyat alakított és Summer Glau… áááá Imádom :DDD a legnagyobbat ő alakította ,de Jonh is elég komoly meglepetéseket okozott :D
Ez az utolsó rész kemény volt, erre egyáltalán nem számítottam :D vagy fél biztos kellett míg felfogjam ,h most tényleg vége (sajnos)
Én szívesen nézném a folytatást is, ameddig lenne :D ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz