login |

Pilot-mustra: Parks and Recreation – 1×01

2009. 04. 12. 16:22 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Mi van már itt? Ha nem lenne a Surviving Suburbia és az In The Motherhood, azt hinném, megkergültem, hogy rövid idő alatt a harmadik szitkom (12) jön be nekem. (human is kergül, mert ő talán 5-ből, ha kettőt nézett végig.) A Parks and Recreation-t baromi hamar el lehet amúgy intézni, hiszen kétféle vélemény lehetséges utána: a.) tök jó volt, ez egy az egyben The Office vagy b.) de gáz volt, ez egy az egyben The Office.

PARKS AND RECREATION – 1×01 – 7/10

parks-and-recreation-cast-kis

Jelentem, az a.) verzióra tenném le a voksomat, de míg a Party Down-nak The Office-szerű beütése és humora volt, addig a P-Rex (le nem írom még egyszer ezt a címet) minden aspektusa The Office, csak éppen a polgármesteri hivatalban játszódik egy városkép-fejlesztési osztályon és a főhős nő, valamint nem genetikailag genyó, hanem inkább naivan naiv. (Meg szereplő is kevesebb van. Meg nem csak irodában, hanem szabadban is játszódik. Meg…)

A hasonlóság persze nem véletlen, hiszen Greg Daniels (és Michael Schur) készítette, aki az amerikai The Office agya. Ha emlékeztek, némi kavarás is volt a sorozat körül. Először The Office-spinoffról volt szó, majd egy sorozatról, amit Amy Poehler-nek adnak, majd arról, hogy a kettő egy és ugyanaz, s végül kiderült, hogy egy és ugyanaz, de legalább nem The Office-spinoff. Vagyis elméletben nem az, de egyébként az. Kellően bonyolult? Most nincs lelki erőm linkelni a korábbi híreket, viszont annak ellenére, hogy végül a P-Rex nem kapta meg a Super Bowl utáni slotot, korrekten nyitott a The Office-szendvicsben.

Ja, hogy valami a sorozatról is legyen? A történet szerint Amy Poehler lelkes karaktere szeretne jót tenni, s egy nővért (Rashida Jones) választ ki célpontjául, akinek a barátja beleesett egy nagy gödörbe. Cél: a gödör befedés, s rajta park létesítése. Baromi izgalmas, nem?

Nem is a sztori a lényeg, hanem a bürokrácia és a hivatali lét dokumentarista bemutatása, amiben Amy Poehler (Saturday Night Live, ugyebár, de én sosem voltam rajongója – itt szerencsére nem zavar, elfogadtam) mellett szerencsére Aziz Ansari-nak is szerepe van, plusz a többi magában lehetőséget rajtő arcnak (főnök, “ex”, pasi, gyakornoklány), úgyhogy nem is érdemes túlhúzni ezeket a sorokat: The Office 2., nővel és biztató pilot-tal.

Ez a kulcsszó. A “biztató”. Mert a pilot egyszer elment, jó volt nézni, még ha térdcsapkodásról nem is volt szó, de ezért már jár a 7/10. A potenciál is adott, de valami pluszra mindenféleképp szükség lesz, ha azt akarják, hogy egy The Office-t megnézve is üssön. (Hmm, lehet, hogy nem egy nap fogom nézni őket.)

(Osztályzási kisokos: Nehéz osztályozni. Az az igazság, ha ez és a Party Down nálam 7/10 volt (tényleg jók voltak), akkor a Better Off Ted – 1×01 nem 8, hanem minimum 9/10. Csak éppen az előbbieket egy tipikus 6/10-hez viszonyítottam, utóbbit meg a 10/10-hez és hagytam neki még fejlődési helyet. De látszik is, hogy a magas érdemjegyek adásában még tapasztalatlan vagyok:)

14 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2009. 04. 12. 16:39

amy poehler szornyen ellenszenves volt mindig is, gonosz feje van :) de azert beprobalom majd, csak hadd menjen le tobb epizod.

btw, klikkre is a kis kep nyilik meg.

blackSheep - 2009. 04. 12. 16:45

Az iráni arc Khalid az Ádám Almáibol?

JoHn - 2009. 04. 12. 16:46

Sajnálatos hogy amy poehler a fsznő. Pedig nézném. Mindenesetre nem gond mert ha egy az egyben office, akkor elég ha nézem az office-t:)

Ellenszenves fejek abban meg szerencsére nincsenek:P

Effie - 2009. 04. 12. 16:50

Nekem kifejezetten tetszett az egész, Amy miatt főleg (sokakkal ellentétben, akik nagyon nem bírják :))

sliderz - 2009. 04. 12. 16:51

Nagyon bejött a pilot, jókat nevettem, simán 7/10. Csak azt nem értem, hogy hogyan akarják Rashida Jones karakterét megtartani. Az egy dolog, hogy ott lesz amíg elkészül a park, de aztán kiírják? Vagy ennyire fogják húzni a sorozatban a park készítését?
A lényeg, hogy maradok a sorozattal.

Frank Luck - 2009. 04. 12. 17:22

“A Parks and Recreation-t baromi hamar el lehet amúgy intézni”
És ekkor jövök én. Nem nézek Office-t, mert a pilotot szerényen 1/10-re értékeltem. Erre dobnék egy 6/10-et.
Igazából ez volt az egyik pilot, amit nem tudok hova tenni. Volt, ahol jókat röhögtem, volt, ahol nem, pedig (gondolom) kellett volna. Amy Poehler iszonyat, de asszem megszerettem a 20 perc alatt. (Ez fontos, mert az ellenszenves karakterek hada nálam kaszát jelent.)Office-ellenességem ellenére mindenképpen maradok, szerintem (még nekem is) jó lesz ez.

FlasH - 2009. 04. 12. 17:57

hát én valahol az a.) és b.) pont között vagyok. mert szerintem ez a pilot nem volt túl erős, néhol tetszett, hogy office-os, máshol meg nem. még sokat kell javuljon, de azért második részre visszatérek. a pilot csak 5/10 volt.

Kenseth - 2009. 04. 12. 19:16

nem nagyon tetszett (Amy Poehler pedig kifejezetten ellenszenves) – ilyenkor visszagondolok, hogy mennyire rühelltem az Office pilotját (sőt, nagyjából az egész első szezont) és mennyire bejön most, emiatt ez is kap még némi esélyt, meglátjuk.

Gabe - 2009. 04. 12. 19:18

Ahhoz képest, hogy sokan csak Office 2.0-nak emlegetik én hatalmasat csalódtam.
Az Office számomra nézhetetlen, ezen viszont MAJDNEM végig dőltem. Tuti nézni fogom még egy pár részig.

David191 - 2009. 04. 13. 00:09

Nem nezek office-t es csak Amy Poehler miatt adtam eselyt a pilotnak… Nagyon tetszett, Amy nagyon jol jatszik, a karaktere is vicces, a tobbi szinesz es szereplo is jo:)++

8/10 Better Off Ted utan, a legkellemesebb csalodas.

winnie - 2009. 04. 13. 00:39

szeretném kiemelni aubrey plaza első blikkre nem kicsi weirdo karakterét. kíváncsi vagyok rá, mi lesz vele.

Domcsi - 2009. 04. 13. 11:23

hat. sajna en hanyok az office-tol, igy a hasonlo sema, es a semmilyen poenok miatt ez is cancel.
Pedig nagyon szeretem Amy Poehler-t, de meg miatta sem.
Nem olvastam utana, de remelem nem ezert a remekmuert hagyta ott az SNL-t, hanem, hogy tobb ideje legyen babazni..

Beliboy - 2009. 04. 14. 01:00

Megnéztem, végül is annyira nem volt rossz szerintem, tényleg stílusra egy az egyben olyan mint az Office, annyi különbséggel, hogy az Office vicces, ez meg nem. Én olyan 5/10-et adnék rá, de fogom nézni, mert bízom benne, hogy hátha kialakul…

Leslie - 2010. 01. 22. 12:51

Nem rossz sorozat.
Lévén, hogy Office klón, rossz nem lehet. Bár pont ettől lehet rossz is.
Nálam az Office 10/10, akkor a P&R 6/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz