login |

Pilot: The Unusuals

2009. 04. 13. 21:12 - Írta: human

25 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Azaz a különleges esetek, amikből a pilotban semmi nem látszott sajnos. Nem titok, hogy Adam Goldberg (az egy állat) miatt vártam valamennyire a pilotot, így még nagyobb volt a koppanás, amikor végre vége lett.

unusualsz

Az a véleményem, hogy szemétség volt ilyen címet adni ennek a tipikus nyomozós sorozatnak. Unusuals a fenét. Az ember tényleg kirívó és különleges bűneseteket várna, ehelyett tudjátok mit kapunk az első részben? Rendőri korrupciót. Hah, nyomozós sorozat amiben korrupció van? Ne már, ezt tényleg nem hiszem el. Mert rendben, a Kemény zsaruknál láttuk, hogy lehet ilyesmihez is nyúlni jól, de most remélem nem árulok el nagy titkot amikor kijelentem, hogy az Unusuals készítőinek nem sikerült.

A korrupció nem lenne elég, ezért bevetették a másik talonban levő, általuk ásznak hitt lapot, a gyilkossági osztályon első napját töltő új embert. Ha újoncot akartok látni rendőri kötelékben, akkor ezerszer inkább a most indult Southlandet ajánlanám a tavaszról.

Sajnos a szereplőgárdáról sem lehet túl sok jót elmondani, talán mert ennyien vannak így hírtelen. Adam Goldberg persze adott, és a társát játszó Lost-os “WAAALT” is egész jó, de a többiek egyelőre egy masszát alkotnak, pedig már most láthatjuk, hogy az elkúrt magánéletükkel sokat fognak foglalkozni majd a sorozat során.

Azthiszem ismét érik a csömöt, a nyomozós sorozat csömör. A sok hasonló felépítésű együgy-egyrész nyomozás lassan elérte a tűréshatárt nálam, főleg amikor ilyen, semmivel sem kitűnő sorozattal szennyezem az agyam. Ez így 4/10 lett, a második rész esélytelen most részemről.

25 hozzászólás Ne habozz!

Donnie - 2009. 04. 13. 21:30

Nekem bejött a pilot, elsősorban a karakterek miatt. A nyomozós sorozatok nagy része felejtős nálam, de itt nem éreztem a legtöbbükre jellemző sablonosságot. Igen, persze kapunk klisét, elsősorban a korrupciós szálat tekintve, de amíg hangulatilag és karakterekben el tudja adni magát a sorozat, addig nézős lesz. Részemről 7/10.

Bruzsy - 2009. 04. 13. 21:48

Az a baj, hogy én is a karakterek miatt néztem volna, de tényleg semmit nem tudtunk meg (legalábbis az első fél órában). Goldberg agyrákos és titkolja, Harold “WAALT” Perrineau fél a haláltól, új csaj családi háttere idegesítő, meg van egy köcsög seggnyaló. És slussz, semmi nem jön át a személyiségükből (najó, azért amikor Goldberg beszélteti a halott macskát az durva volt). Ez valahogy kevés, emellé a nyomozások ötlettelenek, sajnos ez így nem nyerő. Pedig akartam szeretni.

bullseye - 2009. 04. 13. 22:21

szerintem viszont nagyon ígéretes anyag, kellemesen beteg humorral, kellően kattant szereplőkkel. A nagy körzetsöprés ugyan tényleg gyenge, főleg, hogy a halott is sáros, a (feltételezhető) gyilkosa is – és valszeg mindenki az lesz a nap végére. Sok múlik a következő részek önálló/átívelő arányán.

Morph - 2009. 04. 13. 22:26

sajnos tényleg nem nyújtott semmi pluszt, pedig a jó helyszín (New York), Adam Goldberg és Amber Tamblyn adott. Kicsit olyan érzésem volt, hogy az író se tudta, hogy mit akar kihozni az egészből.

Dohi - 2009. 04. 13. 22:31

hatha goldberg nem olyan karaktert jatszik, mint a joeyban…

CalverKelevra - 2009. 04. 13. 23:21

nekem nagyon bejött, elvont és morbid humor, elcseszett szereplők… Adam Goldberg vállrántása és könnyed megfordulása a puskacső felé pedig egyszerűen epikus volt :D bár a macskás jeletek sem voltak egyszerűek… ha így folytatják én fanatikusan fogom bámulni. :D

8/10. lazán.

Analist - 2009. 04. 13. 23:59

Az a vicces, hogy egy csomó hasonlóság van a Southland és az Unusuals kösz. Első nap, mindketten lepuffantanak valakit, mindketten jómódú családból származnak.

Ennyire nincs már új ötlet? :)

Egyébként nekem tetszett.

FlasH - 2009. 04. 14. 00:07

én is jobbat vártam picivel. de azért nem volt olyan rossz, és főleg Adam Goldberg miatt bepróbálom a második részt.

a pilot meg 5/10 volt.

zalika - 2009. 04. 14. 00:08

nem rossz ez meg egy 5résznyi esélyt kap, mert van benne potenciál…szerintem nálam váltani fogja Castle-t, mert hát ott meg Nathan Fillion, de szereintem a Castle nagyon gyenge, és ugyan arra az útra fog térni mint a Mentalist, so pont jókor jött nekem a Southland meg a The Unusuals, mind a kéettő megkapja az esélyt aztán majd elválik…ja még annyi hogy szerintem több humort kellett volna belecsempészni, mert pont ez a sorozat ami elbírná a szolid jó időben jó helyen beszúrt poénokat..

human - 2009. 04. 14. 01:06

ez lehetne az új job, tény, de nincs benne humor

JoHn - 2009. 04. 14. 02:08

Hát nekem bejött, 6/10 minimum. A fő szál tényleg gáz és sablon azon be is aludtam és az újonc családi háttere tényleg ultragáz, viszont amit goldberg művel a macskás szálon, hát kérem szépen, arra külön sorozatot lehetne szánni vsz. S ami még nagyon bejött az a diszpécser millió ‘hét idézete’ gyanús beszólása:)))

JoHnnál marad-goldbergék szála, a diszpécser és eddie alvarez miatt.

“2nd squad. This is dispatch. Possible 0-11 at Delancey and Allen. Suspects are elderly twins in matching pink-and-white sweaters…”
Hehe és később a háttérben látszik ahogy behozzák őket;)

Donnie - 2009. 04. 14. 10:00

“de nincs benne humor” – azért ez így kategorikusan kijelentve nem igaz, főleg Goldberg karaktere szállította a kissé elvont humort és még mellette is akadt néhány. Az már más kérdés, hogy egy dramedy-nek szánt sorozathoz képest túlságosan is elcsúsztak az arányok, természetesen a dráma felé.

Visszatérve még egy kicsit a tipikus nyomozós sorozatokhoz: az utóbbi időben nálam a Lie to Me és a Castle kapcsán játszódott le ugyanez – pár rész után kasza lett mindkettő, és pont az Unusuals volt az, amelyiknél ezt kevésbé éreztem. Persze itt egyelőre csak a pilot kapcsán, benne van, hogy itt is belefásulok 2-3 rész múlva…

zalika - 2009. 04. 14. 10:15

human, pontosan a Job-ra gondoltam, mert ha rendőrös sorozat akkor az minden téren jól teljesített, de azt nem sajnálom hogy vége mert kaptunk RM-t, ezt se sajnálnám ha most vége lenne és egy Head Cases-es sorozatot kapna Goldberg…

zalika - 2009. 04. 14. 11:09

ja még valami…ha Trust Me-t lelőtték, akkor ez sem fogja sokáig húzni…

human - 2009. 04. 14. 14:26

ez hoyg függ össze? a trust me kábeles adón megy, ez országoson, másikon, tökra nincs összefüggés (szerintem is le fogják lőni, de a Trust me emlegetése vicces ennek kapcsán)

zalika - 2009. 04. 14. 19:24

ezt csak úgy értettem hogy ha Trust Me-t lelőtték akkor ezt is lefogják, és most jön a magyarázat : a TM-et lehetett nem szeretni, viszont nagyon minőségi darab volt és nagy nevű sorozatszínészeket szedtek össze Tom,Eric,Potter, a The Unusuals hoz is nagy neveket szedtek össze, Waaalt:) Adam Goldberg aki nem csak sorozatokban szokott szerepelni, ha jól emléxem akkor én még az Egy csodálatos elmében is láttam, de lehet hogy tévedek, a lényeg a lényeg hogy mindkettő minőségi és itt most szerintem mind1 h kábeles vagy sem, valszeg, egyre csökkeni fog a nézettség aztán kasza, de ha jobb példát akarnák hozni a TM helyett akkor a Womens Murder Club-ot hoznám, lement az évad azt sanyi, csak az még egy igazán szar sorozat is volt, de kb ugyan akkora volt az első résznek a nézettsége mint a TU-nek…de az is lehet hogy f+szságokat beszélek itt össze-vissza :D

AbyssR - 2009. 04. 15. 11:23

Hát azért nagy névnek nem nevezném Adam Goldberget. Megbocsásson minden Goldberg-fan, de mit mutatott fel eddig? A Joey-ban folyamatosan egy – amúgy neki a legjobban álló – leszarom a világot/laza vagyok mint a rigalánc arckifejezést/mimikát használ. Egyet. Ugyanezt upgrade-elte az Entourage-ben, de ott már kifejezettel idegesítően hatott. A Ryan közlegény megmentésében megint ilyen figurát játszott. Pont olyan szar színész mint M. Fox (Dzsekk) a Lost-ból, csak szerintem túl van Hájpolva. Még hogy nagy színész…pff

AbyssR - 2009. 04. 15. 11:25

Ja még egy: sokan összekeverik a szezon a fazonnal. Nem az nagy színész, aki itt is ott is feltűnik. Az max azt jelenti, hogy jó az ügynöke, jók a kapcsolatai. Láttunk már szar színészt le nem takarodni a vászonról, kifolyni a tévéből, csak azért, mert volt kontakt.

winnie - 2009. 04. 15. 15:16

“TM helyett akkor a Womens Murder Club-ot hoznám, lement az évad azt sanyi, csak az még egy igazán szar sorozat is vo”

egyáni ízlésből nézettségre, kaszára következtetni merész:)

zalika - 2009. 04. 15. 18:40

winnie : nézd meg a nézettségét mind kettőnek… ha egyéni izlésre támaszkodnék akkor akkor a WMC az egyévadot sem élte volna túl…ez még esetleg
AbyssR : a második kommenten szakadtam, ott a pont:)

winnie - 2009. 04. 15. 20:49

az ügynök csak a meghallgatást szerzi, a szerep a színész sara.

zalika: arra célzol, hogy nincs sz-r sorozat a képernyőn, ami ráadásul sikeres? csak erre céloztam.

zalika - 2009. 04. 15. 22:15

jaaaa nem, nem erre gondoltam, de akkor elbeszélünk egymás mellett, mind1:D, de az nagy baj hogy túl sok sz-r sorozat van képernyőn:)

CalverKelevra - 2009. 04. 17. 01:24

igazándiból beszéljünk inkább arról túlélési esélyek helyett h bizony a második rész is kurvajó lett :D

earl - 2009. 08. 29. 07:11

Az első 1-2 részben zavaros a sok szereplő, meg tényleg nem túl extra esetek vannak, de aztán minden résszel egyre jobb lesz, most már az egyik kedvenc sorozatomnak számít az Unusuals. A karakterek valami hihetetlen jók, persze főleg Goldberg meg Perrineau. Lehet, hogy a cím inkább a karakterekre utal, nem az esetekre.

cinty - 2009. 10. 03. 18:26

én is végignyomtam. és biza a cím tényleg a karakterekről szól.
az egész nem hoz annyira extrát, de emberi szinten egész jól összehozták. rengeteg kellemes pillanat van benne.

az első rész meg különösen zseniálisra sikerült, csak sajna ehhez legalább kétszer meg kell nézni, hogy minden apróság leessen.
a kezdő zene meg…
http://vimeo.com/1646116

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz