login |

EgyKétesélyes az American Idol?

2009. 04. 17. 15:55 - Írta: winnie

32 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Egyesélyes, mert kábé a döntők kezdete óta egyértelműnek tűnik a győztes személye, más kérdés, hogy ha csak két főre lehet szavazni, akkor a protestszavazók véleménye is érdekes lesz.

kris-allen-allison-adam-lambert

Adam vagy Danny? Danny vagy Adam? Tippre minden más nagy meglepetés lenne. Azért tipp, mert én ilyenkor szoktam kiszállni a rendszeres Idol-nézésből, amikor a legjobbak énekelnek. Nem mondom, ha lett volna időm, akkor csekkoltam volna az előző fordulókat (így beértem annyival, hogy az eredményhirdetés összefoglalóját megnéztem), bár egy country vagy Motown tematikus adást úgy sem biztos, hogy kibírtam volna.

Oké, a keddi filmzenés Quentin Tarantino mentoroskodása mellett lehet, hogy bepótlós lesz – emlékszem, hogy annak idején az American Idol 3-ban, az első Idol-omban is ott volt (videó az akkor még zsűriző Tarantino osztásairól), viszont két dolog mellett nem lehet elmenni, már csak a nézők kedvéért sem.

Egy. Ami Amerikában megbocsáthatatlan bűn: megint túllépték a műsoridőt – és nem az előre tervezett 2 perccel, a TiVo-k meg persze leálltak. Lehet, hogy direkt csinálják, de van egy olyan érzésem, hogy nem, s mégis, egy ilyen profi tévéműsor nem képes tartani a korlátot. Durva. Emiatt volt a (sokak szerint) skandallum, hogy a héten csak 2 zsűritag szólalt meg egymást váltva egy-egy versenyzőnél. Mondjuk talán, ha nem azzal ment volna az idő, hogy az előző heti időtúllépést magyarázzák…

danny-gokey

Kettő. Volt WTF-pillanat is, s nem az, hogy Lil Rounds (megint) összekapott Simon-nal, hanem, hogy a zsűri csak megmentette valakinek a bőrét – jövő héten kiderül, hogy volt-e értelme ennek a csavarnak.

Szóval? Adam vagy Danny? (Tudom, Allison) A válasz egyértelmű és mégsem. Mert Adam Lambert hiába olyan amilyen, egyesek szerint mégis csak egypoénos előadó, egymás mellé rakva az eddigi zseniális számait, látszik a sorminta. Hasonló előadásmód, a musical-rutin ezerrel, viszont kérdés, hogy milyen albumot adna ki, ha lenne rá lehetősége?

32 hozzászólás Ne habozz!

phantom - 2009. 04. 17. 16:32

Adam Lambert már a legelső selejtezők óta frontrunner. Kétfelé mehet a karrierje: David Cook-féle rock-ish album vagy Clay Aiken féle Broadwaykodás.
Mindenesetre azért ennek nem kéne ilyen egyértelműnek lennie, túl van egy kicsit ragozva a gyerek. Allison és Lil Rounds sztem hangilag ugyanott van, habár nem vagyok pro a témában, az is biztos.

FlasH - 2009. 04. 17. 16:42

Adam a legjobb a mezőnyben, ez egyértelmű. biztos döntős, de félek, hogy Danny megfoghatja a döntőben, mivel a Kris és Matt rajongók java szerintem felé fog fordulni.

bár nagyon reménykedem benne, hogy vagy Kris, vagy Allison be tud furakodni a top 2-be Adam mellé.

phantom: Lil? pff, egyértelműen a legrosszabb énekes a top7-ben. szerintem a producerek is fogják a fejüket, hogy hogy lőhettek ennyire mellé vele. nem tudom mit láttak benne.

na mindegy, akkor is Megan Joy FTW.

hades - 2009. 04. 17. 16:51

Lil-el szerintem semmi baj nincs.
Persze nem lesz döntős, és esélyes, hogy kiesik következőnek, de azért voltak nála jóval rosszabbak is.

Adam szerintem is befutó lesz. Tavaly legalább tényleg lehetett izgulni, hogy David 1 vagy David 2 fog nyerni.
Itt annyira tolják, hogy szerintem másnak nincs sok esélye.
Kétségtelen tényleg, hogy talán ő a legjobb, de igazából a Mad Worldön kivül a többi száma csak “jó” volt.

Allison és Kris szimpatikus nekem, szeretném ha valamelyikük párbajozna majd.
Danny annyira viszont unszimpatikus, mint a vak gyerek volt.
Valahogy kaparni tudom a képernyőt tőle.

idol_fan - 2009. 04. 17. 17:00

Danny szerintem nem lesz benne a TOP3-ban, Alison és Kris lesz ott Adam mellett.

sixx - 2009. 04. 17. 17:01

a hang az egy dolog, ha csak azt nézzük, a 16 éves csitri, akinek a torkába egy aretha frankliba oltott tina turnert dugtak el, simán nyerne. itt az előadásmód, az eladhatóság, a személyiség is számít, és a féprofi lambert ezekben kilométereket ver minden eddigi idol versenyzőre. az olyan gesztusok, mint amikor kiszól a zenekarnak, hogy nélkületek nem ment volna, és meghajol nekik, meg tapsol, illetve az a látszólagos szerlnység, amivel fogadja az egészet, az “ójaj, ne mondjátok már, mindjárt elpirulok” nézés és mosoly – ezeket a többiek nem tudják. ezért fogja megnyerni. a kérdés persze jogos, amit winnie felvet, hogy ezzel a hanggal hová lehet eladni, de majd kitalálnak valamit.

hades - 2009. 04. 17. 17:08

Sorry a duplaposztért, de most értem a végére a Tarantinos videonak.

Egyre jobban azon gondolkodok, hogy jobban jártak volna vele 4. zsűritagnak, mint Karaval.
Hiába szimpatikus, meg jobban is néz ki mint QT:), de igazából nem sokat ad hozzá.
0 konstruktív kritika, kb annyi mint Paulanál, aki csak annyit mond, hogy szép a ruhád, meg magic igy magic úgy.

Másik ez az időtúllépés.
Inkább az időhúzásokból vettem volna el az időt, mint a zsűriből. Mert hát mégiscsak ez az egész lényege.
Így nagyon gagyi volt ez a páros zsűrizés.

kacagomikulas - 2009. 04. 17. 17:08

Az az igazság, hogy amikor Adam énekel mindig abban reményekedem, hogy egyszerre zuhan rá az összes refelktor, vagy bejön Butters a South Parkból és halálra stappeli a srácot, de egyszerűen nem tudom elviselni. De ha ez még nem lenne elég, amit Paula művel vele szemben zsűrizés szintjén az még Adamnél is kibírhatatlanabb és gyomorforgatóbb nekem, mostanában már át is tekerem.

dzsordzso - 2009. 04. 17. 17:23

Egyértelmű, hogy Adam. Ahogy átvariálják a számokat az nagyon profi. Lehet, hogy egysíkú, de azért Mad World is bebizonyította hogy mégsem.

dr.Fünke - 2009. 04. 17. 17:27

Szerintem nem véletlenek ezek a túlnyúlások, azt akarják elérni, hogy a Lostot vagy a mást Tivozzák, az ő reklámjukat meg nézzék liveban. Más: Szerintem Danny hangja a legjobb.

winnie - 2009. 04. 17. 17:32

a keddiek szívnak és ezzel az idol rajongót szivatják: épp az idol végét nem tudják felvenni. (meg hát eddig is csinálhattak volna hasonlót. de épp ezért van az amcsi tévében pár műsor, ami :01-kor végződik. itt szerintem csak bénák, de bármi előfordulhat.

FlasH - 2009. 04. 17. 17:59

dr.Fünke: Danny hangját akkor bírtam a legjobban, amikor Allison utánozta :)

m - 2009. 04. 17. 18:44

“Motown tematikus adást úgy sem biztos, hogy kibírtam volna”

azert remelem legalabb egy kicsit elszegyellted magad mikozben ezt irtad

mrspock - 2009. 04. 17. 21:01

Adam simán nyer,remélem!
Egyszerűen az a könnyedség ahogy előadja a számokat.és a hangterjedelme,meg fantasztikus.
Még hogy egysíkú?Miért Kelly Clarkson pl milyen?Szeretem de hangja ugyanaz mindig,csak néha kiabálva énekel.Danny ottlesz még,de 3.kérdéses.Lehet Allison,de Anoop-ot senki nem említette? Szerintem nagyon jó a hangja főleg ha lassút énekel!
Először amikor néztem a válogatást ott már egyértelműsítettem Adam győzelmét.Semmi erőlködés nincs benne.
Ez van nem mindenkinek tetszik mindenki.Liol-nekem nemjön be én még mindig Alexis-t siratom,ő sokkal jobb volt,szebb hang.

winnie - 2009. 04. 17. 23:15

“azert remelem legalabb egy kicsit elszegyellted magad mikozben ezt irtad”

cseppet sem.

hihetetlenül sok zenei stílis van, amit nem ismerek, amit szinte soha nem hallgattam, amiről nem is tudok. épp úgy a klasszikusokat sem szeretem (a barokkot igen), a jazzt sem (a big bandet igen), idővel megtanultam, hogy inkább egy témakörben vagyok nagyon otthon, mint sokban kicsit.

a country-val ugyanez a helyzet – az ánekeseket addig jó nézni, míg olyasmit énekelnek, amit ismersz. amúgy nem teljes az élmény, nem tudom, hogy jól vagy rosszul énekel, hogy mi volt az eredeti, stb.

gáz valahol, hogy zenét szinte abszolút nem is hallgatok.

Frank Luck - 2009. 04. 18. 09:02

Én rengeteg zenét hallgatok (cserébe egyáltalán nem nézek filmeket), de amiket énekelnek, azokat nagy százalékban utálom. Michael Jackson, country, uhh… no mindegy.
Tehát: nem érzem, hogy annyira kétesélyes lenne, bár Danny-t is a döntőbe várom. Anoop meg Allison? Ugyan. Allisont csípem a legjobban, de már kétszer volt az utolsó háromban, kb. jövő héten fog kiesni. Anoop dettó, még akkor is bottom three, amikor jó volt. Kizárt, hogy a háromba kerüljön.
Az én tippem a top 3ra: Adam, Danny és Kris (Kris nem azért, mert olyan jó, hanem mert cuki vagy mittomén).

daniba - 2009. 04. 18. 09:42

engem nem érdekel Adam milyen. Ő egy Isten. Ha nem nyer az se érdekel. Ő egy Isten

daniba - 2009. 04. 18. 09:43

meg mi az már hogy egypoénos. Ne viccelj már most komlyan. MOndj még egy ilyen eredeti egypoénos előadót és leborulok eléd komolyan. Még hogy egypoénos. De remélem nincs harag winnie :D

mrspock - 2009. 04. 18. 10:23

Kris-nek nincs helye a top3-ban.de mivel sok lánynak tetszik lehet ott lesz.
Ő most a leggyengépp a fiúk közül akik benntvannak..szerintem.
Annop-ot is csak azért írtam,tudom valszeg kipottyan.de jó hang.
De végülis teljesen mindegy ki esik ki,milyen sorrendben a győztes már megvan.
Egyébként minden műfajt kedvelek,countryt is nagyon,főleg női vonalon,hihetetlen sok jó hang van.Carrie Underwood sem véletlen nyert.

winnie - 2009. 04. 18. 10:29

“MOndj még egy ilyen eredeti egypoénos előadót és leborulok eléd komolyan. ”

sok ilyen van, de a musicalesek egy poénosok. nem hallottam dolhai attila albumát, így nem tudom, hogy miket énekel, de a színpadon, ahányszor láttam, mindig azonos a stílusa. ami nagyon jó, de attól még egypoénos. (annyira nem ismerem mondom a zenéketm de biztos ki tud segíteni valaki:)

ez a jelző nem negatív, csak annyit jelent, hogy eddig annyit láthattunk egy stílusban, egyféle előadási módban remekel. hiába a különböző műfajok, azokat alakította magára (ami megint csak, nem baj) – lehet, hogy tud változatosabb is lenni, de eddig nem mutatta, és nem is biztos, hogy kéne mutatnia, hiszen így jó ahogy van.

winnie - 2009. 04. 18. 10:36

megjegyzem a hollywoodi első körben énekelt what’s up-jára kíváncsi lettem volna.

daniba - 2009. 04. 18. 11:08

jogos “kritika” hogy ahangja mindig ugyanolyan, de annyira eredeti amiket a zenékkel csinál, hogy iszonyat.

Például Daninek is iszonyat jó hangja van, de az endless love-al amit most énekelt totálisan nem csinált semmi különlegeset a dallal.

Adamet ez különbözteti meg az össze eddigi előadótól.

Ugyan ilyen eredeti arc volt David tavaly, viszont neki fele ilyen hangja se volt.

Prescott - 2009. 04. 18. 11:55

Go Kris, go!

Prescott - 2009. 04. 18. 11:56

(nem haza, hanem a nyereményekért :D)

ngia - 2009. 04. 18. 12:36

Hiába van jó hangja Dannynek, ha mellé a viselkedése, a személyisége olyan visszataszító, nem beszélve a 5713 leszbi-szemüvegéről, meg az egész deadwife história is baromi unalmas. Persze az idősebbek, bible-belterek biztos rá szavaznak, és ha nem Adam nyer, kb. annyira lesz sikeres az albuma, mint Taylor Hicksé annak idején, akit a hasonló demográfia hozott ki győztesnek.

Mellesleg a motown week sokkal-sokkal jobb volt, mint a mozis, mert Kris kivételével iszonyú elcsépelt mozidalokat választottak.

winnie - 2009. 04. 18. 12:43

utóbbi állítás igazságtartalmában nem kételkedem, csak könnyebb rárezonálnom az ismert stílusra.

Floppsy - 2009. 04. 18. 17:28

Azért az, hogy David Cook-nak fele olyan hangja nincs mint Adam-nek, az kissé durva felvetés. Én is bírom Adam-et mert iszonyat jó, énis neki drukkolok. De ilyeneket ne mondjunk már, mert kidöfi a szememet, akkora hülyeség. Mindketten tudnak énekelni, mint az állat. Pont és vége.

Thomas - 2009. 04. 19. 13:21

Pontosan, David Cook profizmusa és hangja is elkepesztő volt, teljesen megérdemelten nyert. Adam is zseniális, de valahogy nem sikerült annyira megkedvelnem, mind Davidet.
Szerintem is Adam-Danny döntő lesz és még nem döntöttem el, melyiküknek fogok szurkolni. Ezen a héten pl. Danny jobb volt nálam, de a country héten meg Adam alakított emlékezeteset, azt a dalt mindenkinek hallania kell:)
Allison nagyon jó, de nem szimpatikus, Kris nem Top 7 material, ahogy Lil és Anoop sem (a 13. döntős, bakker, inkább lett volna Top 12), Matt-et viszont nagyon bírom. Való igaz, hogy most a leggyengébb volt (a múlt héten viszont nálam ő nyert), de tudott javítani a results show-ban, és ez szerintem nagyon fontos dolog.

Gugu - 2009. 04. 19. 22:30

Nemtudom ki mennyire zenerajongó, én nagyon, hifi-kre/ és fülhallgatókra költöm pénzem egy nagy részét, így az adások után mindig megszerzem a Studio felvételeket.

Adam fantasztikus a műsorban, hihetetlen show, és jól szól ki van találva és minden, de komolyan mondom Studio felvételeken mindig ő a leggyengébb. Teljesen halottak ott a számai, olyan mintha a közönség hozná ki belőle amit előad.

Nekem Megan Joy volt a Favorit, bár a vége felé tényleg gyengült, LIL Rounds hihetetlen hang, mégis egysíku. Allison egyre jobb, igazából most inkább neki drukkolok, srácokból még Kris-t kedvelem.

winnie - 2009. 04. 19. 23:51

“de komolyan mondom Studio felvételeken mindig ő a leggyengébb. Teljesen halottak ott a számai, olyan mintha a közönség hozná ki belőle amit előad.”

ez érdekes, hmm.

idol_fan - 2009. 04. 25. 22:50

A stúdiófelvételek alapján Kris a legjobb, és most már ő is a legnagyobb esélyes Adam mellett, és mivel Adam kezd egy kicsit unalmas lenni, Kris előtt megnyílhat az esély a győzelemre. Az iTunes letöltési listában Adam után Kris dalait töltik a legtöbben, Gokey nagyon le van maradva harmadikként.

Ági - 2009. 04. 28. 15:26

Szerintem Adam hangja a legjobb.Danny-t egyáltalán nem .Csípem jó a hangja meg minden de….Krissel az a baj hogy télleg cuki:)A hangja jó de nem elég erős mint pl Adamnek..de amikor mosolyog…ajjajj…de hangilag mindenképpen Adam a legerősebb:)(kövezzetek meg…de azért egy picit hajrá KrisXD)

Thomas - 2009. 04. 29. 17:10

Tényleg én is ezt vettem észre, Adam közönség előtt zseniális, a stúdió felvételeken meg nem tudja azt a színvonalat hozni. Megan meg pont fordítva, élőben gyenge volt, stúdióban meg hétről-hétre az egyik legjobb.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz