login |

Harper’s Island – 1×04 – Bang

2009. 05. 03. 16:41 - Írta: winnie

41 hozzászólás | kategória: kritika,

És, igen! Megvolt a “one by one” jelenet! Persze megint apadt a gárda. Vagy mégsem? Hmm. Nem lesz ez így jó, nem bírom rávenni magam, hogy ne gondolkozzak, pedig nem akarom kitalálni a megoldást. Csak ugyebár előttem van a Tíz kicsi néger fő csattanója és félek, hogy itt is látunk párhuzamokat. Aki ismeri a könyvet, tudhatja mire gondolok, aki nem ismeri, annak nem lövöm el.

harper5

Épp ezért nehezemre esik fórumozni meg elmélkedéseket olvasni a sorozatról, legszívesebben hibernálnám magam, hogy a végén daráljak egy nagyot nulla tudással. Addig is, a részek kibeszélő mellett, itt egy “ki a gyilkos?” társalgás. Mivel olyan sok lehetőség nincs, ezért hiszem, hogy már szerepelt a végső megoldás vagy nemsokára szerepelni fog (majd visszakeressük a finálé után). Ennek viszont az a negatív oldala, hogy aki olvasta, annak nem fog 100%-osan ütni. Vagy de.

harp3

Mivel a hibernáció ma nem jöhet szüba, ezért inkább írok. Spoilereket is, így csak az nézzen a tovább mögé, aki látta a részt.

Tudom, ez a rész is okozhatott csalódást (bodycount: 1(?)), de nekem maradt az eddigiek minősége, nem volt gondom vele, de még mindig nem mozdul el a teljesen korrektnek számító 6/10-ről. Tudom, klisé meg a szappanos alkotóelem nem túl erős meg még mindig nem tudom mindenkiről, hogy kicsoda (gáz… nekem… is) meg nem keresik a halottakat, pedig már legény+lánybúcsú is volt meg egyébként is <tetszés szerint kitöltendő>.

harp4

Az epizódból megvallom, hogy a természetfeletti belebegtetése nem tetszett, s nem mellesleg rögtön tudtam, hogy a random mellékszereplő megjelenése általában gyilkossággal ér véget, így a 2. percben kipipáltam a jósnőt, hogy ő tuti meghal a rész végére (nem halt meg, ez van.). Mint ahogy a többiek közül adta magát, hogy a frat boy-ok egyike bajba kerül, viszont a másik gyilkossági kísérlet (Trish) némi reményre adott okot, miszerint mégsincs biztonságban a pár fő-főszereplő. De aztán jött a deus ex machina… Kár érte.

Egyébként is fura volt a rész, mert megvallom nekem bejött a geek és a sötét oldal meséje, az elég lehúzó, depis volt, másrészről az önmeglövős jelenet és főleg az utóhatás botrányos volt színészileg meg valahogy egyébként is teljesen snassz, ahogy a szenvedésből halálba megy át. Persze akkor hiszem el, hogy meghalt, ha mutatják, addig viszont… (Gondolom az is teória lehet, hogy mégsem véletlenül lőtte le magát.)

harp2

A lehúzás mellett ismét próbálkoztak némi humorral a készítők, plusz mivel éjszaka néztem végre valahára bejöttek az ijesztgetések (az a kettő), főleg az első, a fékezés volt veszélyes a szívemre. Szeretem, amikor nem vezetik fel látványosan, hogy “nemsokára meg kell ijedned”, de mégsem a semmiből érkezik. (Ijesztgetésből még mindig a Felejtés, a The Forgotten viszi nálam a pálmát. Ott van egy durva, de két közepesen durva is akad. Na, jó, megy a Rémálom az Elm utcában első fake ijesztése. 10 évesen láttuk haverokkal és az egyik billegett a széken. És hátraesett. Nevettünk.)

Egyébként maradt minden a kiszámítható menetben, még akkor is, ha kicsit szedettvetettnek tűnt a rész, s azért az istenesen látszik, hogy tévésorozatról van szó, hiszen, ha van egy díszlet, akkor azt elég gyakran használják, mint ahogy a vendégszereplők egyike-másika egy-egy részben kvázi eltűnik (most Henry tesója, például.) Vagy ez nem véletlen?

Ami korrekt, hogy a készítők nem elégedtek meg a fő rejtéllyel, a gyilkosságokkal, hanem egyéb fura dolgokat is jeleznek nekünk, kezdve Madison-tól a szadomazo kapcsolatig. Meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.

Tényleg Callum Keith Rennie lenne Wakefield? Mármint az újságkép alapján. Vagy csak hasonlít? Fura egy dolog, valljuk meg, mert ha ismert az arc, akkor nagy a sansz, hogy nem csak a fényképe miatt szerződtették le, hanem…

41 hozzászólás Ne habozz!

Lyana - 2009. 05. 03. 16:45

Ilyen híres színészt wakefieldnek berakni, ugyan ki ne mondaná azt hogy még él? Nem ő áll az újabb gyilkosságok hátterében, de még él szerintem.

SunyiMad - 2009. 05. 03. 16:59

Nekem ez a rész most csalódás volt, eddigi három teljesen tetszett, de most ott volt ez a jósnős dolog, ez a természetfelettis, ez is alap klisé, de ez már sok. Másik meg a lábonlövős jelenet, az mi volt? És ha ezek után a szemüveges lesz a gyilkos, az nekem totál csalódás lesz. Valamint, hogy Trishhel elszórakoztak. Lehet, hogy azt kellett volna sugallnia, hogy a főszereplők sincsenek biztonságban, de szerintem így, hogy megmenekült, csak még jobban bebiztosították őket, én így érzem. Szóval ez a rész nekem gyengébb, 5/10.
Lew Ashby meg hmmm, nekem is úgy tűnik, hogy ő van a fényképen, bár élőben nem szúrtam ki. De eddig jó, mert most már jó sok potenciális lehetőség van a gyilkosra.

Gaines - 2009. 05. 03. 16:59

Ez egyértelműen CKR a képen. Az is lehet akár, hogy majd flashbackekben fog szerepelni. Ha majd felbukkan, vissza is térek a sorozathoz. :)

winnie - 2009. 05. 03. 17:01

“de szerintem így, hogy megmenekült, csak még jobban bebiztosították őket, én így érzem”

jaja, dettó. de hátha triplacsavar lesz és csak altatnak.

add, hogy merészek legyenek az írók és tényleg ne legyen senki bitonságban.

Wondorog - 2009. 05. 03. 17:38

Én még mindig nem értem ezt a lábonlövős részt, lelövi magát nem érzi meg, aztán meg hirtelen ömlik a vér? Vagy ötször néztem meg a jelenetet de még mindig nem tiszta, már az elején az az érzésem volt, hogy nem is saját magát lőtte le, hanem valaki a fák közül lőtt rá, éppen jókor. De akkor sem értem, hogy nem érzi valaki ha áthatol egy golyó a lábán.

agisn - 2009. 05. 03. 17:41

Nekem tetszik ez a “természetfeletti belebegtetés”,.
7/10

winnie - 2009. 05. 03. 17:45

“Én még mindig nem értem ezt a lábonlövős részt, lelövi magát nem érzi meg, aztán meg hirtelen ömlik a vér? ”

lehet, hogy a sokk?

JBG - 2009. 05. 03. 17:47

A fékezős jelenetnél én is besz*rtam, pedig nem vagyok fogékony az ilyen direkt ijesztős baromságokra általában.

A hangulat jó volt, de nekem nagyon gyenge, hogy 1 ember patkolt el az egész epizódban (főleg, hogy már az előtte lévőben is csak 1 gyilok volt).
Így vagy úgy de rossz volt. Ha kamu volt és ő lesz a gyilkos(ami ugye…), szerintem az is gáz, ha tényleg meghalt az meg azért gyenge, mert egy sorozatgyilkolós történetben 1 hulla/rész, az is véletlen lábonlövés következtében, hát….

Na mindegy, reméljük a legjobbakat, kár hogy Trisht nem nyírták ki, az jobban ütött volna , mint ez.

endel - 2009. 05. 03. 17:48

Még csak az kéne, hogy Trish-t írják ki.. :)
Abba is hagynám. Az epizód viszont megért 7/10-et.

winnie - 2009. 05. 03. 18:27

“Ha kamu volt és ő lesz a gyilkos(ami ugye…), szerintem az is gáz, ”

ezzel akár el is indulhat egy szükségből párhuzamosan gyilkoló szál, más motivációval – páran mentik a pénzt stílusban.

tenorx - 2009. 05. 03. 18:30

Kicsit lassú volt ez a rész, több embert kéne meggyilkolni, mert én remélem, hogy az utolsó részekben nem az lesz, hogy hopp még él 10 szereplő, akkor most egyszerre 2-3at, hanem tényleg “one by one” :) Kicsit beparáztam, én is azt hittem, hogy meghal a menyasszony :D És jelentem, lassan megtudom különböztetni a nőket, nemcsak a szőke-barna kategória alapján. 5/10

Hirnalon - 2009. 05. 03. 19:43

Wondorog: winnie válaszában rejlik a megoldás, 2 évvel ezelőtti szilveszterkor haverom arcába harapott egy kutya, haverom utána fél, ha nem 1 percig csak ült a fotelben, és csak utána ordított fel, és rohant a fürdőszobába. Mondjuk senki ne gondoljon mészárszékre, épp csak odakapott a durrogtatásoktól megijedt kutya, de így is durva volt, azután pálinkával fertőtlenítettünk :D a lényeg, hogy akármennyire is bénának tűnik ez a jelenet, épp emiatt valóságos.

SunyiMad - 2009. 05. 03. 19:56

de nem is vérzett, ott volt egy véres folt, és azt mondta nem érez semmit, aztán hirtelen ömleni kezdett, és meghalt. csak olyan furcsa volt :/

LuPuS - 2009. 05. 03. 20:15

“Persze akkor hiszem el, hogy meghalt, ha mutatják, addig viszont…”

Aki olvasta vagy látta a pontosan tudja mire gondolsz,de ez még nem igazán lehetséges még szerintem:égés,fej hullik,akasztás csak jön majd gyanús haláleset is….

naughtyL - 2009. 05. 03. 20:18

Kár,hogy mindig úgy féltik a főszereplőket,pedig az lenne a nagy WTF ha ők is elhullanának:D

gyusi - 2009. 05. 03. 20:47

én ezt a sorozatot a nyári darára tartogatom :D:D:D:D

Risi92 - 2009. 05. 03. 21:07

“Még csak az kéne, hogy Trish-t írják ki.. :)
Abba is hagynám.”

egyetértek :D

Pálmafa - 2009. 05. 03. 21:13

Wakefield egy Cylon!

Huhh, nem hiszem el, hogy ezt a poént még nem sütötték el. Ennyire vége lett volna a BSG-nek…? :(

Nah de hogy ON is legyek, ez a rész tényleg picit bénábbra sikerült, a kislánytól még mindig kiráz a hideg, creeepy. Viszont nagyon nem tudom hova tenni ezt a szellemes izét… o_O Remélem nem Wakefield szelleme öldös vagy vmi…

…És már tényleg épp ideje, hogy megtalálják a hullákat és elkezdődjön a mészárlás, a házban való üldözgetés, a paranoia hangulat, meg minden. Ejjdejólesz.

naughtyL - 2009. 05. 03. 21:51

Miért érzem,hogy itt mindenki azt szeretné ha végre patakokban folyna a vér:D:D

v0m1t - 2009. 05. 03. 21:53

több vért

agisn - 2009. 05. 03. 21:56

“Még csak az kéne, hogy Trish-t írják ki.. :)
Abba is hagynám.”

Hogy lehet csak egy szereplő miatt nézni egy sorozatot?

Prophet - 2009. 05. 04. 01:00

Jó láttam, hogy Leoben a gyilkos… elegem van az ijesztő kiscsajokból. Pofont! Ne csak vért!

Abby barátjával is lehet foglalkozni kéne (nem ugrik be a név). Majd.. még bogozom kicsit.

Domcsi - 2009. 05. 04. 11:13

nem akarom, h Wakefield legyen a gyilkos, az annyira snassz lenne.. :(:(:(

Thomas Cook - 2009. 05. 04. 12:22

Oké, kicsit lightosabb részt kapott a nép, de szerintem ennek kicsit felvezető szerepe is volt. A vége szerintem teljesen oké, és most, hogy meghalt az egyik span lassan vége a vigadozásnak is..xD
Amúgy, vagy tényleg több tettes van (ejsze igen) vagy Henryéket lehet húzni, mert ők legénybúcsúztak, mig a szemcsis pali (nem ugrik be) elvérzett. szal várom a következő részt:)

Thomas Cook - 2009. 05. 04. 12:26

Na igen, az önmeglővés szerintem sem volt oké, ezért irtam a második bekezdést.

norbucso - 2009. 05. 04. 15:27

Most hogy írtátok, hogy jó kis sorozat, bepróbáltam, de milyen nehéz megszerezni az nem kifejezés.

Thomas Cook - 2009. 05. 04. 15:38

norbucso: sima torrent oldalakon is sok seedje van, szal..

vgxuk - 2009. 05. 04. 21:04

Ez a sorozat nagyon gáz.. Ebből egy filmet kellett volna csinálni, nem egy sorozatot.. Ilyen sztorit bűűn így húzni..

Biohazard - 2009. 05. 04. 21:54

Ok,most megaszondom a frankot: nincs is sorozatgyilkossag! A felsorakoztatott 30-40 ember jatszik orosz rulettet. Mindenki utal valakit es a vegere a maradek egyik fele fogja utalni a maradek masik felet es mindezt valami banalis modon fogjak a tudtunkra hozni :)
Szokasos kommunikacio hianya, valahogy senkinek nem akar feltunni,hogy egyre tobb ember tunik el…mert ez egy horror film es kesz.
Miert kell minden wannabe-horror filmbe berakni egy dilinyos kislanyt, aki potencialisan szadomazo?! Akarom mondani pszihopata-gyilkos :)

tghcs - 2009. 05. 05. 16:04

Bocs, hogy off leszek, de amit írtál Winnie, a Forgotten, az nekem is a legijesztőbb volt, amit valaha láttam. Gondolom a székből hirtelen kirántás az égbe, amire gondolsz (remélem, ez nem spoiler). Emlékszem, gépen néztem, és kiestem a székből ijedtemben. Máskor is ijedtem már meg nagyon, de ettől még fel is ordítottam.

berz - 2009. 05. 05. 17:08

Csak nehogy valami “belemászik valakibe a szellem” típusú dolog legyen a végére, mert az nagyon gáz dolog lenne. Meg harapnék is érte. Én még mindíg ragaszkodni akarok a plakátokon szereplő “1 killer”-hez (akinek persze oka is van rá). Ha ezt a mait betudjuk véletlen öngyiloknak, még van esélyem.

Desmond Wallace - 2009. 05. 05. 22:06

Ezt a részt egy cseppet untam. A lábon lövöm magam rész nagyon gáz volt. Meg utána, hogy egy szót se mond róla a dagi a vőlegénynek.
A természetfeletti cucc nekem se tetszett.
Az ijesztgetésen még dolgozhatnak, mert eddig nem ijedtem meg.:)
A szemüveges gyerek szerintem egyértelmű, hogy meghalt.

Desmond Wallace - 2009. 05. 05. 22:11

Szombati nézettség nem lesz?
Harper’s 4,6 millió körül volt. Southland ismétlés majdnem lenyomta.

E - 2009. 05. 06. 14:14

Szerintem egy jegesmedve a gyilkos,vagy egy fekete füst! XD

Dark Wolf - 2009. 05. 08. 16:02

Az este láttam ezt a részt, és utána csak bámultam ki a fejemből. Ezt most viccnek szánták, vagy mi? Amikor azt várná az ember, hogy beindul a dolog a 4. részre, akkor előjönnek egy ilyen röhejes epizóddal. A pénzes kínlódást még el lehetett volna vhogy viselni töltelékszálnak, de az, hogy megspékelték ezzel a lábonlövömmagaméselvérzek dologgal… Nem csak a szituáció volt röhej, hanem az alakítások is. Jajjj. Az meg már egyre gázabb, h senkinek nem hiányoznak az eltűnő emberek. Valamit mostmár csináljanak, mert kezd elegem lenni.

mckinley - 2009. 05. 08. 20:23

Most láttam az ötödiket, nem lehet így vége, neeeem, következő részt, mooooost!!!!!!!!!!!!!!!!!

svencsike - 2009. 05. 08. 21:55

mckinley, egyet értek:S:S:S:S

winnie - 2009. 05. 10. 02:40

“Az meg már egyre gázabb, h senkinek nem hiányoznak az eltűnő emberek. Valamit mostmár csináljanak, mert kezd elegem lenni.”

csináltak:)

Desperate HOUSEwife - 2009. 05. 31. 21:22

Itt tartok most, és élvezem, mert szeretem a műfajt, és abszolút műfaji sorozat minden jellegzetes jeggyel ahogy kell, de szerintem is jobb nem gondolkodni közben. Mert attól félek, nem olyan okos a sorozat, mint reméljük. Látom, midnenki reménykedik itt triplacsavarban, WTF-ban, “ez nem lehet igaz, hogy ő tette!” -élményben, nem vagyok benne biztos, hogy bármelyiket is megkapjuk, persze én is remélem. Ami tetszik, hogy válalltan klisés az egész, és éjszaka, sötétben, egyedül nézni a szobában tényleg hangulatos. Jó kis sorozat darlálásra.

seven - 2009. 06. 09. 16:09

omg az erdős jelenet akkora gáz volt

seven - 2009. 06. 09. 16:29

amúgy 4/10, végülis nézhető volt :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz