login |

Criminal Minds: a 4×21-4×23 után és a finálé előtt – írta uTomi

2009. 05. 13. 17:07 - Írta: vendegblogger

43 hozzászólás | kategória: kritika,

Már csak egy hét és jön a dupla évadzáró, amit a tavalyival ellentétben nem fognak félbevágni. Elvileg. Meglátjuk. Az biztos, hogy én kíváncsian várom. S hogy miért?

criminal-minds-4x25

Amikor 2005-ben először találkoztam a Gyilkos elmékkel azt hihettük, hogy ez is csak egy újabb rókabőr, ha úgy tetszik a CSI egy 60. utánzata, persze hamar kiderült, hogy hatalmasat tévedés esete forog fenn. Maga a sorozat az alapfelálláson kívül (nyomozók vs gyilkosokkal) alig mutat egyezést a nagy öreggel. Hogy mi az a plusz, amiben a Criminal Minds többet ad, ami miatt minden héten remegve várjuk a folytatást? Minden bizonnyal a brutális realitás.

A Criminal Minds-ban nincsenek cool mondatok, vagy hatalmas tanulságok, mint Horatioéknál, nincsen olyan, ami igazán oldaná a feszültséget egy-egy rész végén. A CM sötét és vészjósló képet fest a világról, lehúz magával és ott is tart.

criminal-minds-4x25a

winnie-vel ellentétben nemigen találkoztam olyan résszel amely unalmas lett volna. Az alap persze szinte minden részben ugyanaz, azt hiszem ezt nemigen lehetne elkerülni. Adott egy gyilkos vagy sorozatgyilkos, a rendőrség tehetetlen ezért az FBI BAU-hoz (azaz a Behavioral Analysis Unit-hoz, bővebben róluk itt) fordul, akik alapvetően megpróbálja megérteni a gyilkosok motivációit és így kitalálni következő cselekedetüket – fel kell állítaniuk egy profilt. A tovább után spoilerekkel folytatom.

A 22. rész meglehetősen eltért az alapfelállástól, mert összesen egy szándékos, kényszeredett gyilkosság van benne, a többit Vincent menekülés közben követi el. Érdekes motivációja volt, hiszen nála a hangsúly a filmezés volt, raádásul egyértelműen kérte, hogy állítsák meg. Persze nem volt ilyen egyszerű a képlet.

Miközben egyébként érzésem szerint Prentiss karaktere részről-részre súlytalanabbá (de nem feleslegesebbé) válik, látni, hogy mekkora fejlődésen megy végig az első részben még csak totális mellékszereplő Garcia. Oké, aláírom, hogy erősen ellentmondásos a karakter, de látszik a törekvés, hogy próbálják kihozni a háttérből és ennek szerintem örülhetünk. Ezúttal már terepmunkát is végzett és, legyen bármennyire is szokatlan, jól állt neki.

A legjobb ebben az epizódban, s talán az egész sorozatban az, hogy a gyilkos(ok) nem csak egyértelműen rossz(ak), mert szinte mindig kiderül, hogy valami olyan trauma hatására lettek elmebeteggé, melyek után nyilván nem egyszerű normálisnak maradni. Ezért pedig jár a plusz pont, azért ahogy a sorozat igyekszik a maga módján a dolgok mögé pillantani, hiszen az éremnek mindig KÉT oldala van. Na jó, mivel a 4×22 előtt a 4×21 volt, ezért meg kell említeni, hogy akadnak kivételek, hiszen ott a Gonosz megszületésének lehetünk tanúi.

E legutóbbi részből is látszott, hogy a Criminal Minds nem akar vicces, nem akar cool lenni, mindössze egyet tesz: bemutatja mindazt a sok rosszat amellyel valószínűleg nap mint nap találkozik a való életben is a BAU, s teszi ezt a lehető legőszintébben. Csoda, ha azt gondolja az emer, hogy az összes “nyomozós” sorozat közül a Criminal Minds áll legközelebb a valósághoz?

43 hozzászólás Ne habozz!

berz - 2009. 05. 13. 17:42

Emlékszem, a Cool-on csíptem el pont a legelső részt. Azt hittem, hogy a szokásos DNS a köröm alatt, meg szövetdarab elemzős dolog lesz ez is. Meglepődtem mert nem. Komor, durva, és alapvetően realista sorozat, mindenféle sallang, vagy csilivili labor nélkül. Utazótáska mindíg összekészítve, repülőre fel. Végre olyan nyomozós sorozat, amire azt mondom, hogy igen, ez logikus, így kell megoldani valamit. És mindezt szinte mindíg a látottakból, meg az adatbázisból. Príma karakterek, mindegyik kidolgozott háttérrel. A négy év alatt két szereplő már kibukott, mindkettő teljesen jó sztorival. Azon kevés sorozatok egyike, amibe nem tudok belekötni. Az idézetek meg az elején meg a végén… Nem tudom ki találta ki, de pirospont neki.
Nem is értem, hogyan élhetett meg eddig ennyi évadot. Az ennyire jót nem szokták szeretni.

Sigma7 - 2009. 05. 13. 18:11

Az utóbbi részekből ami tetszett: “Go bag. I don’t have a go bag, sir” mondat, és amikor az idézet Terry Pratchett volt … azon meglepődtem eléggé.

bug jr. - 2009. 05. 13. 18:14

Egyik kedvenc sorozatom volt,de Gideon kiszállása után már vhogy nem tud érdekelni.
Nagyon szimpatikus volt a karaktere meg a filmvégi idézetei,vele vhogy sokkal összetettebb volt az egész,érdekesebb izgalmasabb részek voltak.
a 3.évadot még végignéztem,de nagyon nem szimpatikus az új csóka,a néger csávó meg a dagadt csaj állandó nyálazása meg egyenesen irritáló.
szval a 4.eddig kimaradt,unalmas napokon azért majd bepótolom,de sajnos nálam már csak csi szinten van.azaz ha már végképp nincs más csak akkor.

tomaj - 2009. 05. 13. 18:45

Az egyetlen nyomozós sorozat amit nézek, és nagyon szeretem. Tényleg igaz amit írtál, nagyon jók a karakterek, nagyon jó a történet, és tényleg realisztikus, semmi sallang, semmi csillogás. Volt egy-két rész, amit nekem annyira talán nem tetszett, de azok sem voltak rosszak.
Nekem nem hiányzik Gideon, és Prentisst sem szeretem annyira, a régebbi csajt (mi is volt a neve, már nem emékszem, talán Elle?)sokkal jobban bírtam. A többieket szeretem, főleg Morgant és Garciát.

Dark Wolf - 2009. 05. 13. 18:47

“Amikor 2005-ben először találkoztam a Gyilkos elmékkel azt hihettük, hogy ez is csak egy újabb rókabőr, ha úgy tetszik a CSI egy 60. utánzata, persze hamar kiderült, hogy hatalmasat tévedés esete forog fenn.”

Érdekes, nem tudom, miből hihettük volna ezt. Csak mert mindkettő nyomozós? Ezzel az erővel minden nyomozóst a CSI utánzatának lehet hinni. Kicsit béna ez a felütés, bár értem, hogy azt akartad hangsúlyozni, hogy ez más, mint a többi nyomozós.

winnie - 2009. 05. 13. 18:51

abból biztosan, hogy a csi-t csi-utánzatok követték ezerrel, mindenki ráment a procedural vonalra.

uTomi - 2009. 05. 13. 18:54

Érdekes, nem tudom, miből hihettük volna ezt. Csak mert mindkettő nyomozós? Ezzel az erővel minden nyomozóst a CSI utánzatának lehet hinni. Kicsit béna ez a felütés, bár értem, hogy azt akartad hangsúlyozni, hogy ez más, mint a többi nyomozós.

OK. Talán erőltett volt a példa de tény, hogy a Gyilkos Elmék címből és az alap felállásból simán ez jött nekem le elsőre. Ráadásúl ahogyan winnie is írta, akkor mindenki ráment a CSI-ra.

Red Fox - 2009. 05. 13. 19:14

nekem ebben az évadban a 4×11 tetszett Normal volt a címe

brutális sorozat tényleg és nagyon félelmetes tud lenni néha

viszont a terrorista átvezetéses rész a két évad között nagyon gyengére sikeredett szerintem

persze nézem azért folyamatosan :)

Red Fox - 2009. 05. 13. 19:20

még annyit, hogy a Dead like Me miatt kezdtem el nézni, pontosabban Mandy Patinkin miatt

nagyon profin kiírták és nagyon jól helyettesítették

Eszty - 2009. 05. 13. 19:32

Nagyon megörültem, hogy végre a CM is kapott egy kis blog-helyet:)
Leszögezném, hogy én nagy CM rajongó vagyok. Eddig egy részt sem hagytam ki, mindig letöltöm az új epizódokat, és már most nagyon várom, hogy mi lesz az idei cliffhanger-ben.. DE.. azt kell, hogy mondjam, hogy ez az évad nem az igazi. Csalódott vagyok, mert azt látom, hogy Ed és az alkotógárda megmaradt a jól bevált kaptafánál és nem akarnak változtatni ezen. Legalábbis ez az évad már marad a kaptafánál, az biztos.
A sorozat koncepciója persze, hogy az FBI profilozói sorozatgyilkosokat elemeznek. De ez így a 4. évad végére.. már egy kicsit unalmas.
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én már nagyon örülnék, ha kapnánk egy kis “több magánéletet”. Persze most nem azt mondom, hogy legyen Grace Klinika effekt és mondjuk Hotch és Morgan egymás vállán sírja ki magát (bár vannak, akik örülnének is ennek..), de ha csak egy kicsit lazítanának a szoros koncepción, akkor lehet, hogy izgalmasabb lehetne az 5. évad.
A 4. évadból csak három részt tudnék kiemelni. Az Omnivore (18.) az abszolút győztes nálam. Ott valahogy úgy tudták keverni a lapokat, hogy az ember tényleg majdnem hogy halálra izgulta magát, a végén pedig még jól pofára is estünk:)
Második helyezett.. Mayhem. A szezon évadnyitó epizódja.. Bár túl sok újdonság nem történt benne, ennek ellenére mégis fent tudták tartani azt a bizonyos mércét.
Harmadik helyezett.. Normal.. Ott is az volt a képlet, hogy jól meglepődtem és kerestem a szavakat. Meg persze a végén az a Hotch-JJ jelenet sem volt semmi:)

A karakterekkel egyébként túl nagy bajom nincs. Nálam a kedvencek Hotch és Morgan.. A lányok közül Emily az, aki egy kicsit semleges.. de még ettől függetlenül is szeretem.
Rossi nekem teljesen közömbös. Olyan mintha nem is lenne..
.. és talán én vagyok az egyetlen ezen a Földön és Univerzumban, aki úgy ahogy van utálja Spencer Reid fejét! Pedig eleinte nem volt ez így.. De aztán valahogy.. ahogy egyre jobban erőltették a karakterét a 4. évadban.. a lényeg, hogy egyre jobban nem kedveltem..

Minden esetre remélem, hogy az 5. évadban végre több lesz a Hotch-JJ jelenet.
És bár reméltem, hogy Foley bekavar az évadzáróban, az ő visszatérésében is nagyon reménykedem:)

winnie - 2009. 05. 13. 19:46

(OFF: jó olvasni az ilyen kommenteket. máris érzem a késztetést, hogy több criminal minds legyen a blogon ősztől)

Eszty - 2009. 05. 13. 19:49

OFF winnie-nek..
Támogatom az ötletet:)

No name - 2009. 05. 13. 19:55

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Szintén nagy Gyilkos elmék rajongó vagyok és örülök, hogy írtok/írtatok róla.

Én sem vagyok teljesen megelégedve a sorozattal. Legalábbis ami a 4. évadot illeti. Míg az első 3 évad valahogy jobban lekötött, ez a mostani mondhatni kínszenvedés. Pár szuper és (a többihez képest) jobb résztől eltekintve arról szól hétről-hétre, hogy üldözik a gyilkos elméket. Amit persze muszáj, hisz erre épül minden. De hol van a magánélet? Mert ugyan minden szereplőnek ki van dolgozva valamelyen háttér és szépen adagolva meg is kaptuk 4 évad alatt, valahogy elképzelhetetlen, hogy egyik szereplőnek sincs magánélete. Eszty jól írta, nem kell, hogy Grace klinika legyen. De mégis valahogy hiányolom a magánéleti szálakat a történetből. Vagy ennyire törvényszerű, hogy az ilyen témájú sorozatokból ez kimarad? Netán én látom – bocs, Eszty… mi látjuk – úgy, hogy többet kéne a szereplők hátterével foglalkozni? Legalábbis ami a kapcsolatokat – és itt elsősorban a szerelmi/érzelmi dolgokra gondolok – illeti. Mert az nem normális, hogy adott ennyi főszereplő és ezek közül kettőnek van gyereke (egyik elvált, a másik kapcsolatban él, amiből hála Istennek nem sokat látunk – ugyanis Will (JJ pasija) valahogy nem tartozik a kedvenceim közé), Rossi szintén elvált, Garcia együtt van valakivel (bár erre a vonalra sem fektettek túl sok figyelmet az írók), Emily szingli, Morgan csak hajtja a nőket, Reid meg…. na mondjuk ő az, akinek a magánéletére a legkevésbé vagyok kíváncsi. És igen, én sem kedvelem. Sőt… már nagyon unom, hogy minden évadban előhúzzák a Jolly Joker-t, vagyis a “szenvedjen egy kicsit Reid, hadd sajnáljuk” storyline-t. Újra meg újra csak Reid, Reid, Reid, Reid.

Őszintén szólva Edward Allen Bernero ennél sokkal többet is kihozhatna a sorozatból, ha nagyon akarna. De megértem, hogy nem az a lényeg, hogy ki kivel kavar. Még egyszer mondom, hogy nem Grace klinikára vágyom. Abból egy is bőven elég.

Szintén Eszty-hez csatlakozva Hotch-ot és JJ-t én is szívesen látnám együtt :)

Ezek után nem számítok valami ultra szuper körömrágós, egész nyáron a Gyilkos elméken agyalós, lélegzetelállító season finale-ra. Bár lehet, hogy pont most fogok meglepődni.

Ez kicsit hosszúra sikerült, elnézést érte.

No name - 2009. 05. 13. 20:02

OFF: Én is örülnék több Criminal Minds-nak a Junkie-n, winnie :)

uTomi - 2009. 05. 13. 20:02

Azért sikerült rendesen leültetni az utolsó két résszel a feszített tempót, szóval szerintem lehet itt még bármi.
Ami azt illeti érdekes amit Eszty meg No Name ír mert én egyáltalán nem éreztem unalmasnak a sorit, sőt, bár valóban nincsen magánélet, de nekem nem is hiányzik. Ebbe a sorozatban erőltettnek érezném. A kaptafáról meg annyit, hogy persze megvan, de a CSI 9 évad alatt vajmi keveset változott mégis töretlen a népszerűsége. De említhetném a House-t is. Riktán változtattnak valamin ami népszerű.

winnie - 2009. 05. 13. 20:03

bernero, ha berendelik a washington fields-et, akkor lehet, hogy azzal fog inkább foglalkozni, de.

azért a CM csi, nem csi, még így is procedural, ami azt jelenti, hogy minimális nem nyomozás van a sorozatban (a jj-féle terhesség az volt, nem? meg azért voltak 1-2 szereplőnek rokonai jelen). nagyjából mostantól tudják megtenni szerintem, hogy bővítik a hátteret, most már hűségesek a nézők, de azt sosem szabad feledni, hogy a siker titka az is volt, hogy csak a nyomozással törődött a sorozat és nem a bones/ncis-féle karakterizálós szálon indultak el. (itt általában csak az eseten belül van lehetőség karaktert építeni s épp ezért jóval nagyobb a teher a színész vállain)

Eszty - 2009. 05. 13. 20:05

Drága Anonym-mel (No name..) teljes mértékben egyetértek.
Lehet, hogy alapból az a baj, hogy a három évad alatt elég sok mindent kihoztak a magánéleti szálból, már amennyire ez lehetséges a sorozat alapjait nézve.
Egy kicsit félek az évadzárótól.. persze várom is, de ha abból indulok ki, hogy Ed Bornero-nak ebben az évadban nem sok fantáziája volt.. nem akarok csalódottan felállni a géptől. Pedig másfél órás epizód lesz, úgyhogy ebbe kapaszkodom. Másfél óra alatt valamennyire csak elszakad a történet a gyökerektől. Legalábbis merem remélni.

Egyébként a sorozat – a negatív kritikám ellenére is – igazi csemege. Én nem nézek egy CSI sorozatot sem, úgyhogy nekem ez a vonal teljesen új volt.
Külön piros pont, hogy nincsenek szájbarágós tanulságok, hiszen a történetek magukért beszélnek.
Csak a karaktereken kellene egy kicsit változtatni, illetve ami mögöttük van, és akkor csillagos ötöst is tudnék majd adni, így ez most egyelőre egy nagyon erős négyes alá.
Ha az évadzáró nagyon-nagyon-nagyon jó lesz, akkor fel tudom tornázni az átlagot egy négyes fölére.:)

No name - 2009. 05. 13. 20:09

uTomi: bár lehet, hogy azt írtam (vagy az érződött), unalmasnak úgy általában én sem mondanám. Csak kevésbé érdekes ügyek mellett lehet akármilyen csavaros, ahogy eljutnak az elkövetőig, még nem dobja fel a színvonalat. Bár a fene tudja, lehet, hogy csak én látom rosszul.

Ami azt illeti a magánéletet mi sem úgy értettük – szerintem Eszty nevében is szólhatok -, hogy mindenki mindenkivel, vagy az összes szereplőnek egy barátnőt/barátot/férjet/feleséget azonnal. Ha jól megnézzük, akkor a CSI-ban (mindháromban) van érzelmi vonal, ettől függetlenül nem lett kevesebb és nem ment a színvonal rovására sem.

A House más tészta, de talán nem elrettentő példa.

Eszty - 2009. 05. 13. 20:13

Kedves uTomi!
A te meglátásoddal és winnie-ével is egyet tudok érteni. Mert hát igazatok van.. ez a történet, és maga a CM nem arról szól, legalábbis nem az a szerepe, hogy elsüllyedjen a szövevényes hátterekben.
Úgyhogy ez is egy meglátás, és mondom.. van igazatok.
És nem is azt mondtam, hogy boruljon fel minden, és fektessék új alapokra a sorozatot avagy történetet, mert akkor lehet, hogy nem is nézném. (A GK-ba épp ezért pislantok csak néha bele.. nekem pl. sok az a sok lelki- meg magánéleti dolog, ami ott folyik – kis OFF vége.. )
Én csak egy kicsi, és ugyancsak hatásos változást szeretnék.
Egyébként magával a nézettséggel nincs baj, mert a CBS legjobbja a sorozat, még akkor is, ha mondjuk nincs akkora nemzetközi visszhangja mint a House-nak.
De Ed B. – a spoilereket olvasva, és most szemeket becsukni… – alapból változtatást akar az ötödik évadra, ami azt is jelentheti, hogy egy vagy két alaptagtól vagy karaktertől meg szeretne válni.. Erre persze az amerikai rajongók vérszemet kaptak, és most megy az aláírás gyűjtés, amibe persze csak hazai (amerikai) rajongók szállhatnak be.
Úgyhogy szerintem valamit érezhet Ed is..
Mindenki igényét meg nem lehet kielégíteni.. nekem ez az évad egy kicsit langyosabbra sikeredett. De ettől függetlenül hű nézője maradok a fiúkáknak és lányoknak:)

No name - 2009. 05. 13. 20:26

Nagy kár, hogy Ed Bernero nem tud mindenkinek eleget tenni és úgy alakítani a sorozatot, hogy azzal az összes néző 100%-ig meg legyen elégedve. Bár ahhoz minimum mágusnak kéne lennie. Meg persze olyan nincs is, hogy egy sorozatot mindenki egyformán lát. Az túl unalmas lenne.

Majd meglátjuk, hogy mi lesz ebből a mostani évadzáróból. Remélem nem olyan mézesmadzag-elhúzós lesz, mint a 3. évad végén. Ott tényleg sikerült elhitetni, hogy a 4. évad első részében valaki minimum kórházban köt ki a főszereplők közül, ehhez képest “csak” egy mellékszereplő lett az áldozat. Oké, Joyner-t is sajnáltam, de már idő előtt lehetett tudni, hogy ő sérült meg. És ugyan a Mayhem ezektől függetlenül nagyon jól sikerült, bennem maradt utána egy kis hiányérzet.

aspe - 2009. 05. 13. 20:47

Ez az éved kicsit , de tényleg csak picit gyengébb a többinél. De ha jobban belegondolok akkor minden évadban voltak gyenge részek. Nekem azok a részek jönnek be ami azért a BAU-t is meg izzasztja.
Abból, hogy a finalé dupla részes nekem az jön le a hogy nyomozósdi részét befejezik. Így szerintem a cliffhanger valamilyen változás a karakterekben, “magánéletben”.
Egyébként pedig kis adagokban kapunk magánéletet, de tényleg keveset bár a sorozatban többször utaltak rá, hogy mindenkinek vannak titkai. Tartogatják is rendesen.
winni: ősztől több CM a junkie-n? KIRÁLY

koac - 2009. 05. 13. 20:47

Úgy látom, nagyon egy húron pendülnek a CM-rajongók, én is csak egyet tudok érteni az előttem szólókkal. Egy kis magánéleti plusz csak jót tenne a szériának. Érdekes, hogy hébe-hóba megpengetik a szerelmi szálat (pl. Morgan és a helyettes liaison, vagy Reid és a pultoscsaj között) ám ezek olyan szinten minimálisra vannak véve, hogy inkább zavaróak, mintsem feldobnák a sorozatot. Ha ezekből sikerülne egy kicsit többet kihozni, az sztem hasznára válna a Criminal Mindsnak.

Ami az évadot illeti, véleményem szerint hozta a korábbi átlagot. Jómagam a “hagyományosabb” sorozatgyilkosos részeket preferálom, különösen amelyekben visszaköszönnek a való életben is tevékenykedő serial killerek tettei, de ez valszeg csak az én bomlott (gyilkos) elmémben lehet szempont. :)

Ami érdekes, valamiért el sem tudom képzelni, hogy elő tudjanak állni valami igazán komoly cliffhangerrel a zárásra, ám igazán nem tudom megmagyarázni, miért érzek így. Ettől függetlenül várom a záró duplát, remélem odateszik (tették) magukat az alkotók.

Eszty - 2009. 05. 13. 20:56

Koac.. egy kicsit én is “félek” az évadzárótól.. Lehet, hogy sok lesz az a másfél óra.. Abból a szempontból értem ezt, hogy másfél óra még egy filmben is sok, hogy fenn tartsák a nézők figyelmét, nem még egy sorozatnál. Még bízom abban, hogy talán Ed ügyes lesz és jól megoldja a feladatot. Ha minden igaz, holnap már lesz promó is a YT-on.. Talán abból már okosabbak leszünk egy hangyányit.

No name - 2009. 05. 13. 21:02

“Egyébként pedig kis adagokban kapunk magánéletet, de tényleg keveset bár a sorozatban többször utaltak rá, hogy mindenkinek vannak titkai. Tartogatják is rendesen.”

Az biztos. Mármint hogy nem nagyon akarják elárulni a nagy titkokat. Persze egy pár már kiderült, de pl. JJ eddig még “tiszta”. Nem is nagyon tudom elképzelni, hogy az ő múltjában mi lehet a sötét titok. A North Mammon-ban erősen utaltak rá, hogy azért nála sem lehet minden olyan tökéletes. Oké, legyek én a túl élénk fantáziájú, ha ezt a következtetést nagyon elhamarkodottan vontam le. De szerintem tuti, hogy van valami a családjával. Mert a többi szereplőnek (ha nem is az összesnek) említették/szerepeltették már valamelyik rokonát (Hotch öccse, Reid anyja, Rossi volt feleségei, Emily anyja, Morgan anyja és a húgai, azt is tudjuk, hogy Garciával mi történt). JJ viszont nem említette a családját, ha jól emlékszem. Ebből merek arra következtetni, hogy lehet valami gubanc.

“..de ez valszeg csak az én bomlott (gyilkos) elmémben lehet szempont”

Nem csak a tiedben :D Tényleg érdekesebbek a valóságot felhasználó részek.

No name - 2009. 05. 13. 21:04

** … és Reid apja is, őt elfelejtettem (vajon miért?) :)

f.fredericks - 2009. 05. 13. 21:42

Szerintem a CM 4. évad simán verte a CSI 9. évadot (mind a kettőt nézem, és mostanában jobban bejönnek a Quanticoi arcok mint a Vegasiak). Patinkinnel mondjuk jobban tetszett, de szerintem azért mert az ő karaktere egyszerűen jobb volt. Riedet régen én is nagyon bírtam, de mostanában nem annyira jó. Néha vannak nagyon gyenge részek, pl a tüzes ha jól tudom 4×19 volt, vagy a Ried gyermekkori rémálmai, meg a két pedofil barát (4×12) de a többség nagyon jó, a kedvenceim az évadban a 4X16, a 4×18 és a 4×22 (lehet azért mert ezek frissebben élnek bennem) várom már az évadzárót.

OFF: jöhetnek az öszi CM kibeszélők (ahogy elnézem lassan nagyobb igény lesz rá mint a Heroesra:D

AbyssR - 2009. 05. 13. 21:58

Legalább tudom már honnan jött Jack BAUER neve..(Behavioral Analysis Unit – Emergency Room) :D:D

bullseye - 2009. 05. 13. 22:22

Azért amíg volt Gideon, addig volt egy szép csöndes, de érezhető Pickard-Data féle mentor/apa vonala a sztorinak… ha az még lenne, nem hiányozna a háttér, meg család

uTomi - 2009. 05. 13. 23:18

Szerintem a CM 4. évad simán verte a CSI 9. évadot (mind a kettőt nézem, és mostanában jobban bejönnek a Quanticoi arcok mint a Vegasiak).

Érdekes de igen ezzel pontosan én is így vagyok. Habár én csak szinkronosan követem a CSI 9. évadát annyira nem jön be. A 8. de főleg a 7.évad sokkal jobb volt.
Én is remélem, hogy több CM lesz mert szerintem sokan szeretik ezt a sorozatot.

uTomi - 2009. 05. 13. 23:20

“Koac.. egy kicsit én is “félek” az évadzárótól.. Lehet, hogy sok lesz az a másfél óra.. Abból a szempontból értem ezt, hogy másfél óra még egy filmben is sok, hogy fenn tartsák a nézők figyelmét, nem még egy sorozatnál.”

Azért ezt általában megoldják elég ügyesen a srácok. Nem hisze, hogy ezzel baj lesz. Csak meg kell figyelni, hogy az utolsó két részben nem volt semmi durvulás, szépen csendben leültették a sorozatot. Tipikus vihar előtti csend.

castro - 2009. 05. 14. 08:26

Nekem ebben a témában a Profiler – Pszichozsaru a király, és azt továbbra sem tudták überelni.

Nekem viszont úgy tűnik, hogy (egy-két rész kivételével) Joe Mantegna inkább csak mellékszereplő lett. Csak rohangál ide-oda, abszolút nincs akkora súlya a történetben, mint anno Patinkinnek volt. Több tiszteletet érdemelne (a színész is, a karaktere is)

mistral23 - 2009. 05. 14. 11:54

“máris érzem a késztetést, hogy több criminal minds legyen a blogon ősztől)”
Ó az nagyon jó lenne, úgyhogy érezzed csak azt a késztetést!Nekem egyáltalán nem hiányzik a magánéleti szál, szeretem hogy ilyen “steril” ez a sorozat.

aspe - 2009. 05. 14. 14:03

Igen a JJ-nek háttere eléggé titok övezi. Szerintem most jön Ő. Vele még nem történt semmi.
Minden szereplő volt már a középontban, Hotch-nál az autót robbantották fel, Reid-et elrabolta a kölyök (nem jut eszembe a neve), Morgan volt gyanusított, Foyed megölhette volna, aztán az évad elején a mentő, Garciát lelőtték, Az eredeti szereplők közül vele még nem történt semmi. Prentissel viszont végképp semmi nem történt. Egyszer szerepelt az anyja és ennyi. Prentissre vagy JJ-re tippelem a végét. Szerintem valamelyikük lesz a középpontban.
Foyed (4×18) szerintem őt még látni fogjuk. Ő az egyetlen gyilkos aki nem halt meg vagy nincs a sitten. Javitsatok ki ha tévedek.
Az én kedvenc részeim általában azok amik igazán agyalósak és persze meglepőek is végén. Van egy kettő ami adja magát és igazán csak azt látjuk, hogy a BAU hogyan jut el hozzájuk. Bár az utóbbi részben Garcia nem kicsit volt hanyagolva ez remélem csak “véletlen”. Most olyan csendes… De épp ezért lesz zsír a vége.
Nekem a BEST of CM a darabolós, utazgatós, Sarah Jane-es részek.

xD - 2009. 05. 14. 17:50

Milyen brutális realitás?:DXD

Edig nem érzek ebből a brutáli realitásból semmit.XD
Én most kezdtem bele az első évadba.Hát azért megpróbálok kitartani mellette, mert tetszenek a karakterek, de remélem lesznek sokkal genyóbb, ravaszabb”gyilkos elmék” is feltűnnek, mert ami az első két részben volt, az elég szánalom kategória.

Azt szeretném megtudakolni, hogy sokkal betegebb, paranoiásabb lesz a sorozat hangulata vagy a tipikus minden rész egy gyilkos, felépítik a profilját(ami általában egy mondatból áll..XD)azt csókolom sémát követik a készítők, mert akkor cancel baby.^^

Eszty - 2009. 05. 14. 18:13

xD..
A sorozat koncepciója az a bizonyos “csókolom séma”.. de ennél többről is szól a sorozat.
Amúgy is igényes krimi sorozatról beszélünk, nem pedig egy “betegebb és paranoiásabb” szériáról.
Ha csak ezen múlik.. az átlagosnál nem lesz sem betegebb, sem paranoiásabb.

xD - 2009. 05. 14. 18:40

“Ha csak ezen múlik.. az átlagosnál nem lesz sem betegebb, sem paranoiásabb.”

Eddig két rész alapján teljesen átlagos és kiszámítható.Egyedül Gideon karaktere(csak a színész miatt), ami említésre méltó, a többi meg csak dísznek van.
Remélem lesznek kemény megbotránkoztatós gyilkosok,(nem csak ilyen egy rész alatt letudott csicskák…XD) amire azt mondom, hogy ez aztán a “sick f#ck”..XD

No name - 2009. 05. 14. 19:45

“Reid-et elrabolta a kölyök (nem jut eszembe a neve)”

Tobias Hankel-re gondolsz…. legalábbis én így tippelem :)

“Prentissel viszont végképp semmi nem történt. Egyszer szerepelt az anyja és ennyi.”

Demonology (4×17), azt azért nem nevezném semminek. És így ő is előrébb van, mint JJ.

Szerintem Joe Mantegna sokkal jobb, mint az elején Mady Patinkin volt. Igaz, hogy Gideon sokkal több szerephez jutott, mint most Rossi. De én akkor is inkább utóbbit választanám, pedig nem igazán kedvencem. De nem is utálom.

Az eheti (4×24] kifejezetten jó rész volt. És ezt úgy mondom, hogy tegnap még pont arról beszéltem, mennyire nem klappol ez az évad :D

bug jr. - 2009. 05. 14. 22:39

“Egyedül Gideon karaktere(csak a színész miatt), ami említésre méltó, a többi meg csak dísznek van..”

és ez így van.miután kiszáll maradnak a díszek és eljő a nagytömény unalom

f.fredericks - 2009. 05. 15. 11:26

Na az a Demonology is egy nagyon szar rész volt pedig az volt a sztárparádés, amit valamelyik hírhétfőkeddszerdás postban írtatok.

Eszty - 2009. 05. 15. 13:24

A Demonology tényleg nem volt nagy szám.. De Emilyről szólt, és róla így már tényleg többet lehet tudni, mint JJ-ről.
Egyébként a mostani rész vééégre megint zseniális volt!!
(Nem elsősorban a Jotch-jelenetek miatt…:D )

Aki egyébként még nem látta az évadzáró promoját..:
http://www.youtube.com/watch?v=7uVnljpfF6I

.. vészjósló és egyben ijesztő epinek tűnik.

aspe - 2009. 05. 15. 22:00

ok, ezt el kell fogadnom megelőte JJ-t. Vagy mondju egyenlő.
Azaz Tobias.

winnie - 2009. 05. 15. 23:29

“Azt szeretném megtudakolni, hogy sokkal betegebb, paranoiásabb lesz a sorozat hangulata v”

ajánlom a profilert.

annamria - 2009. 05. 24. 07:42

Nagyon kedvenc sorozatom. És pont azért, mert unom, hogy minden sorozatnak az a lényege, hogy ki kivel flörtöl, ki ki miatt szenveleg. Két olyan sorozatot láttam eddig, ahol nem ez volt a lényeg: ez és az Esküdt ellenségek, bűnös szándék. Nekem nem hiányzik a magánéletük. Igazából egy krimi számomra arról szól, hogy milyen logika szerint, milyen cselekvéssorozatok segítségével göngyölítenek fel egy bűnügyet. És a lényeg, hogy legalább a filmen győzzön mindig az igazság. Úgyhogy ezek alapján nekem nagyon tetszik a Criminal minds. Az egész teljesen valósághű, nem kell folyton ismételgetni, hogy mesében minden lehetséges. Vagyis nekem ez az egész úgy tetszik, ahogy van.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz