login |

Everybody Hates Chris 4. évad finálé

2009. 05. 16. 19:21 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika,

Aki már 4 éve is junkie volt, emlékezhet, hogy annak idején a Chris együtt indult az Earl-lel és a How I Met-tel. Még azt is mondhatjuk, hogy itthon is népszerű volt, bár a kinti hype-pal nem vehette fel a versenyt.

everybody-hates-chris-4x22-02

Chris Rock sorozatáról (nem csak ötletadó, hanem minden egyes részt ő narrál) röviden itt írtunk (a szitkompilot, ami human szerint 2/10, szerintem meg 8/10 – itt eldől, hogy ki melyikünk szitkomízlésére üt:), az S3 finálét itt, az S4 premiert meg itt vettem górcső alá. És most úgy tűnik, hogy véget ér egy korszak és örökre búcsúzik a Chris. De milyen fináléval!

Ááá, kritikában nem illik lelőni a végepoént (nem is fogom), de csak néztem, hogy mi történik az utolsó percben ÉS. NEM. ESETT. LE. Még akkor sem, amikor az a figura bejött, még akkor sem, amikor megállt a kocsi, még akkor sem… Szóval csak a legutolsó pillanatban. Ezzel majdnem el is vesztettem a junkie-jogosítványomat, legalábbis látom a telefonomom, hogy van egy nem fogadott hívásom a Junkie-rendőrségtől…

everybody-hates-chris-4x22-05

Szóval a finálé fináléja frenetikus volt, még akkor is, ha lejárt lemez – maga a rész meg, háát, olyan jó is, meg semmi extra is, de összhatásilag sima a 6,5/10, mert az Everybody Hates Chris-ről tudni kell, hogy a sok változás után is az egyik legszórakoztatóbb szitkom, ami a verbális és vizuális poénok hadát (és a fiatal Michael Cudlitz-ot) zúdítja a nézőkre, kár, hogy nem minden popkult utalás esik le elsőre.

A fináléban Chris-nek szembe kellett néznie a 10. osztály ismétlésével, mert a szokás szerint überg*ci Paul Ben Victor-nak nem tetszett a pofája, s ez a sztori hozta is a rasszista és egyéb szoftos poénok halmazát, míg a két melléksztori most nem kavart különösebb vizet, bár nyilván ahol feltűnik Terry Crews Julius szerepében, ott szem nem marad szárazon.

everybody-hates-chris-4x22-01

Nem akarok nagy nekrológot írni, szerintem nyáron még utoljára meg fogunk emlékezni a sorozatról (már a hazai premier is megvolt, hasonló csendben), így maradjunk annyiban, hogy a tökéletes, felszabadult, vidám utolsó perceket némileg over-the-top szituk vezették fel, de egy pillanatig sem lesznek rossz emlékeim a sorozatról.

11 hozzászólás Ne habozz!

i'm_rick_james - 2009. 05. 16. 20:09

az első két évadot követtem, ám a harmadiknak csak most álltam neki nemrég, a felén vagyok épp túl.
nekem nagyon bejön.
“anyámnak minden rendben volt, feltéve, hogy nem árultunk drogot.
– asszonyom, a fia merényletet követett el az egyesült államok elnöke ellen.
– de ugye nem árult drogot?
– nem.
– akkor jól van.”

jaja, tényleg a sok rasszista poén is hatalmas. terry crews is hatalmas.
valamint, amikor a narrátor CR mindig ellent mond a szereplő szájából épp elhangzott mondatnak.

“rochelle: julius, ugye nem azért akarsz idén kwanzaát ünnepelni a karácsony helyett, mert sajnálod a pénzt ajándékokra.
julius: nem.
narrátor: de.”

szerintem ez az egyik leginkább underrated szitkom. kedvet is kaptam hirtelen a folytatáshoz.

Álmos - 2009. 05. 16. 23:38

Ennyire biztosak vagytok benne hogy kasza lesz?

winnie - 2009. 05. 16. 23:40

hááát, igen. a nézettség sehol nincs, semmi pletyka, hogy lenne folytatás. a lezárás tökéletes szezonfinálé, a cw csak drámákat rendelt be és azokból is túl sokat.

parányi nagyon az esély a folytatásra…

Adäm - 2009. 05. 17. 00:03

“a lezárás tökéletes szezonfinálé”

Sorozatfinálénak is elmegy? Az első évadot láttam még csak.

winnie - 2009. 05. 17. 00:06

akarom mondani. igen. elmegy. sőt, illetve mondhatjuk, hiszen…, de nem akarom lelőni a poént.

amúgy meg szitkom, szóval nem sok lezárandó van benne.

brk - 2009. 05. 17. 16:00

a végén volt vmi utalás is, vagy csak, hogy vége? mert ha volt, akkor attól tartok nem esett le, pedig direkt megnéztem újra. ki volt az a faszi?

Béla - 2009. 05. 17. 16:13

Én sem értem. Winnie, magyarázd el :P

winnie - 2009. 05. 17. 16:49

a megoldás itt van. egy másik sorozat befejezése. annak, aki még meg akarja nézni, annak spoileres lehet.

http://www.freevlog.hu/video/13345.html&ch=13

i'm_rick_james - 2009. 05. 29. 15:09

most értem a végére. nekem akkor esett le, miről van szó, amikor chris keresgéli a zenét, és megakad a szeme a bon jovin.
aztán onnantól kezdve, ahogy rochelle megérkezik végig folyamatosan, hangosan, a székem karfáját csapkodva röhögtem.

hát ez egyszerűen qrvanagy. még azzal együtt is, hogy nem eredeti ötlet, legalább annyira üt, mint az eredeti.

amikor elkezdtem nézni a 4×22-t, végig az járt az eszemben, hogy nem hiszem el, hogy vége, de most, hogy a végére értem, azt mondom, hogy köszönöm. ez nagyon nagy volt. az elejétől a végéig.
nagyon nagyon sajnálom, hogy ennyire nem kap semmi figyelmet ez a sorozat. megérdemelné.

paul ben-victor hatalmas benne, terry crews is hatalmas, de most felsorolhatnám az egész szereplőgárdát. nagyon bírtam greget a 4×01-02-ben. és tony rock, mint chris nagybátyja, le sem tagadhatná.
és persze “lúdúfromkrosztösztrít” – ahogy írtam, egy másik posztnál, hogy mr. omar “tragic”-je is nálam simán top 50 sorozatos duma, ugyanúgy ez a “lil dude from ‘cross the street”, és a “lemme hold a dolla” is az.

nagyon fog hiányozni.

RIP EHC!

Fishy - 2010. 11. 08. 22:50

Amikor megláttam hogy egyedül ül az étteremben és vár, rögtön sejtettem hogy milyen utalás lesz a dologból. Élvezetes 4 évad volt ez.
BIG MAAAAN

Róbert - 2011. 03. 26. 03:16

De menjenek már a fenébe, hogy nem folytatják… Szerintem hatalmas sorozat volt. Reménykedem benne, hogy hát ha folytatni fogják… :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz