login |

Bones: vége a 4. évadnak – írta lazy & kabuki

2009. 05. 18. 14:07 - Írta: vendegblogger

47 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika,

Ez lenne a kezdet vége? Egy évad ismét befejeződött és újra zabos rajongók hallatják hangjukat a net adta lehetőségekkel élve. Tavaly a Gormogon sztori kicsit elnagyolt és bugyuta lezárása miatt tépték a hajukat a sorozat lelkes hívei, idén más miatt félhet Hart Hanson, készítő, a hímzőszakkörben vudu-babát fabrikáló háziasszonyok átkától.

bones-1

A teljes évad összességében kicsit felemásra sikerült, ami az egyébként elég pörgős, és koherens 3. évad után nem volt annyira pozitív. Jelentősen visszavettek a BB-dinamikából és rosszul ütöttek le annyi olyan szépen feladott, előző évadokból szállított magas labdát, pedig a 26 rész bőven elegendő időt adott volna a készítőknek a rendes kibontásra.

Előzetesen annyit, hogy a finálé egyrészt ajándék volt azoknak, akik már 4 éve arra vártak, hogy…, másrészt az írók mindent bevetettek, hogy ez ne jelentse a sorozat fő mozgatórugójának halálát. Azt hiszem, ez utóbbit kicsit túlzásba is vitték. De erről spoilerekkel a tovább mögött.

A 3. évad végi Gormogon szál kurta-furcsa lezárását még írhattuk a forgatókönyvírók sztrájkjának rovására, de Brennan családjának szinte teljes mellőzését, Parker minimális jelenlétét, vagy a Sírásó ügyének hiteltelen megoldását már nem magyarázhatjuk ezzel. Elkezdték Zack rehabilitációját, de aztán szépen megfeledkeztek róla. Szétrobbantották a Hodgins/Angela duót, hogy a totál béna leszbiszálat is kipipálhassák, amit azóta hál’ isten, le is építettek.

De az évad második felére kezdett visszatérni a régi kerékvágásba a sorozat. Különösen jól sikerült a részecskegyorsítós rész, a kétszer meggyilkolt ember esete vagy Gordon-Gordon visszatérése, és még a Stewie cross-overt is képesek voltak jól beleszőni a cselekménybe. Brennan igaz kicsit visszament érzéketlen robotba, ami nem áll rosszul neki és éppen ezért szeretjük naiv zsenijét, de némiképp ellentétesnek hatott az elmúlt három évad után és okozott meglepetést váratlan bejelentésével, hogy gyereket akar. Booth pedig…

Az évad és így a finálé is főképp Booth köré épült. Öccse személyében megjelent a családja és sokat megtudtunk arról az előző 25 részben, milyen is volt kis Booth-nak lenni. A betegségére utaló jeleket elhintették az évad során, és az előző rész vége után nem volt meglepetés, hogy csak hallucinálja vagy álmodja – vagy nem is tudom, mit csinál – alternatív közös életüket Brennannel.

Nem is ez volt a lényeg. A lényeg, hogy megkaptuk Brennant és Booth-t együtt, mint funkcionáló, szerelmes házaspárt a körítéssel karöltve. Volt kis szex, smaci, és még a „gyereket várunk” bejelentést is hozzácsapták ráadásnak. Sőt, megkaptuk a teljes pakkot a többi karakter találó, humoros és okos beleszövésével a rész főcselekményébe.

bones-2

A labor éjszakai klubbá változott, ahol Booth és Brennan a tulajok. Sweets az egyik nagy kedvenccé nőtte ki magát, most csapost alakított és oltári volt a Gormogon tánczenekar énekeseként – még hangja is van. Angela butuska hostesst játszott, míg Hodgins minden slejm és bogár tudósa egy ponyva krimiíró szerepében feszített. Feltűntek a Zack helyébe lépett gyakornokok is, a depis volt a séf, Wendell a kidobó, az angol Okoska a DJ, míg Clark a színpadra vágyott.

Zack is visszatért, mint Brennan asszisztense, Booth öccse zsaru és Cam a partnere, Caroline a klub ügyvédje, és Max a korrupt politikus. De még Birimbau-t is visszahozták, mint Clark gengszter bátyját. Találnak egy hullát és megindul a nyomozás. Minden benne van tehát, ami egy hagyományos részhez kell, csak szokatlan szerepekben hozzák a karakterek önmagukat és még ráadásnak a Mötley Crue is vendégszerepelt.

A következő évad egyik szálát megpendítő párbeszéd, amikor Okoska a pisztoly megtalálásakor közli Zackkel, simán kinéz belőle akkora hülyeséget, hogy börtönbe menjen olyasmiért, amit nem követett el. Ez a mondat már csak azért is bírhat nagyobb jelentőséggel, hiszen utalhat arra is, hogy Booth/Brennan sincs meggyőződve Zack bűnösségéről. Valószínű, hogy Zack történetét a következő évadra tartogatják.

Tehát Brennan Izland. A felszínen jeges, de a mélyben ott a vulkán. Ha ő írta a történetet, akkor vajon készen áll arra, hogy kapcsolatukat Booth-szal kimozdítsa a holtpontról? De akkor miért törölte ki a szöveget? Ha Booth álmodta, akkor miért nem emlékszik? Brennan ugyanis mikor a betegágynál örömködik látva, hogy Booth visszatért 4 napos kómájából, azzal kell szembesülnie, hogy a társa nem ismeri fel.

Sikerült tehát úgy összehozni Booth-t és Brennant egy elképzelt valóságban, hogy a sorozat valóságában pedig nyomjanak egy büdös nagy kapcsolati resetet. Igazából nem tudni, ez mire lesz jó. Csak Brennan esett ki, vagy minden? Csak időleges amnézia, vagy újra indul a buli az alapoktól? Mi lesz azzal, hogy Brennan gyereket akart Booth-tól, igaz, hogy érdekes módon?

bones-3

Hanson megígérte, hogy még az évad vége előtt összehozza Booth-t és Brennant, de talán a kevesebb több lett volna. Néha nem tudom, miért szeretem ezt a sorozatot. Nyomják a tudományos blablát, hihetetlen felfedezéseket tesznek pár homokszemcséből, felkapnak egy cselekményszálat, majd több részen át elfelejtkeznek róla, de valahogy mégis működik. Működik, mert oly sok más bűnügyi sorozattal ellentétben nem félnek a humortól, a személyiséggel rendelkező karakterektől, mert tudják, hogy sokunk nem az élet értelmét keresi, mikor megnéz egy filmet, hanem egyszerűen szórakozni akar.

Még szerencse, hogy már 100%, hogy jön az 5. és a 6.(!) évad. Szóval, hajrá!

47 hozzászólás Ne habozz!

darkspell - 2009. 05. 18. 14:32

Felemás, de nagyon szeressük.
Az évadzáró is fura volt, de mindig vicces a szereplőket más szerepben látni.

Jó kritika. Várjuk az 5-6. évadot.

endel - 2009. 05. 18. 14:33

Évadra megy a 7/10, én simán el tudok rajtuk nevetgélni, és ezzel megfog.
A finálé nekem bejött, Sweets pedig egész jól tolja énekesként :D

Neyodalka - 2009. 05. 18. 14:36

sziasztok, tudom hogy ez nem ide kapcsolódik, de nagyon nagy örömmel írnék Family Guy és/vagy The Simpsons és/vagy American Dad összefoglalásokat mert láttam hogy még kiadók

Deino - 2009. 05. 18. 14:41

Nemtom, én nem éreztem az évadban a nagyon nagy felemásságot, simán jó volt végig, 7,5/8 a tízből. Pár 9-es résszel (Nagy-Britanniai kiruccanás FTW). Zack nagyon hiányzik a negyedik évadból, hiába jó arc Sweets, és hiába zseniális arc Clark, a gyakornokok némelyike nem a legjobb.

winnie - 2009. 05. 18. 14:47

Neyodalka: simpsons és family guy lett, de american dad jöhet, ha van kedved.

winnie - 2009. 05. 18. 14:47

megjegyzem, wtf. azt hittem, hogy zack sokat lesz, de ahogy megnéztem, valóban minimlisra vették a szerepét az ígéretek ellenére.

darkspell - 2009. 05. 18. 14:52

Azért suicidal csávó is ott van a szeren a finálé előtti részben, amikor ajánlgatja Brennannek azt a bizonyost :DD

Llew - 2009. 05. 18. 14:54

Szép dolog, hogy a tovább mögött vannak a spoileres dolgok, de kép is lehetett volna spoiler mentes, mert vonzza a tekintett és elő egy lényeges momentumot. A kritikát nem is olvastam el, mert még bele sem kezdtem a 4. évadba, csak jelezni akartam, hogy esetleg lecserélhetnétek a képet.

Sztike - 2009. 05. 18. 15:03

szerintem az évad remek volt . remélem az amnézia csak időszakos lesz és kihoznak valami jót a dologból. Zack nekem nagyon nem hiányzik! jobb a sorozat mióta nincs benne… Várom szeretettel a következő évadot! :)

Olman - 2009. 05. 18. 15:04

Legalább tudod, hogy nem kell nagyon remélni a 4. évadig az eseményt. :)

Ecca - 2009. 05. 18. 15:13

Nekem Sweets: “I am a bartender. I am basically a psychologist ” dumája ütötte a legnagyobbat :)
A Zackkes szál tényleg fura, h hanyagolva lett, reméletm, h még idén kihozzák az intézetből. Brennan családja annyira nem hiányzott, de Angel@Hodgins duóból lehetne már pár megint… de amúgy az utolsó mondat.. hát kész… Ja amúgy Greys finálé kritika van? arra jelentkezek szívesen :)

Kaktusz - 2009. 05. 18. 15:16

jó hosszú leszek, mert időközben sikerült nekem is összeszednem a gondolataimat:) az egész évad során én Zach miatt voltam a legmérgesebb, illetve amiatt, hogy miután végre megtudtuk, hogy valójában ártatlanul zárták be, csak úgy függőben hagyták ezt a szálat. végig azt vártam, mikor veszik már elő, de hiába. a másik karakter akit nagyon hiányoltam az Max. Roxytól kábé minden percben hánynom kellett (főleg az idegesített ahogy beszél…). de asszem ennyi volt, ami nem nagyon jött be ebből az évadból. nekem inkább a 3. tetszett kevésbé, a 4.-ben pedig sok nagyon erős rész volt. pozitívum Angela apjának a felbukkanása, igaz, kis fáziskéséssel:) Sweets és Booth családi hátterét már épp itt volt az ideje jobban megismerni, annál is inkább mivel Sweets az egyik legérdekesebb szereplő sztem. aztán… rengeteget fejlődtek a karakterek, itt főleg Brennanre gondolok, ami szintén nagyon tetszett. annyira jó jellemábrázolásokat követnek el a készítők, nekem ez az egyik oka, hogy egyáltalán nézem a sorozatot.

a finálé egyébként nekem bejött, nagyon fura volt hallani, hogy hogyan ír Brennan, mert bár már a legelejétől tudjuk, hogy krimiíró, még sosem “olvashattunk bele” a könyveibe. meg is lepett, hogy ennyire érzékeny és már-már szépirodalmi szövegeket alkot, tele tökjó képekkel és nem utolsó sorban pszichológiával (ez utóbbit most már nem tagadhatja le:P). jó volt visszakapni szinte az összes eddigi szereplőt, meg a két főbb ügyet és mindenkit egy teljesen más környezetben látni. sztem ez a rész egyébként akárhányszor végignézhető, és még századszorra is találhat az ember valami újat benne (pl ebbe bele se gondoltam h Zach valóban az az idióta aki magára vállalt egy gyilkosságot). mert ez az egész rész gyakorlatilag Brennan lelkivilága volt, oda-vissza lehet elemezni, hogy akkor most ki mit miért mondott vagy egyáltalán ki miért kicsoda.

a jövőre nézve pedig a legjobb hír a két évados berendelés:D szóval Hansonnak lesz ideje kibontakozni. remélem, nem kapkodja el. ami nagyon érdekes, hogy sztem pont az utolsó részre értek el a dolgok arra a szintre, pont mostanra építették fel annyira ezt a szálat, hogy Booth és Brennan tényleg összejöhettek volna. az utóbbi két részben éreztem először, hogy megérett a dolog, eddig még sosem. remélem azért nem húzzák el ezt az amnézia-dolgot, nem szoktam ilyet, de most reménykedek, hogy csak kamu-cliff volt, és egy-két részen belül megoldják. meg azt is remélem, hogy az időugrás nem most lesz, hanem az 5×01-02 között.

Eszter - 2009. 05. 18. 16:06

Nekem nagy csalódás volt a finálé. Átverve éreztem magam a nagy Booth és Brennan végre összejön hype után. Főleg, hogy Hanson azt nyilatkozta, hogy nem álom lesz az egész. Értem én, hogy megtörik a dinamika, ha egy pár lesz a két főszereplő, nem is számítottam volna ilyesmire, ha nem lengetik be a dolgot.

Az alternatív valóság néhány kisebb poéntól eltekintve nekem unalmas volt. A megoldandó bűntény is teljesen sablonos. Az évad egészéhez képest ez az utolsó rész szerintem kifejezetten ötlettelen és gyenge volt. A végén pedig az amnéziás cliffhanger. Hááát no komment.
A Brazil szappanoperák kötelező eleme ez az amnéziásdi. Remélem az ötödik évadra vissza tudnak térni az eredeti színvonalra.

garairem - 2009. 05. 18. 16:30

Én lecserélném a cikk kezdő képét. Meglehetősen spoileres.

winnie - 2009. 05. 18. 16:42

most, ha azt mondanám, hogy nem spoileres, az lenne a spoiler. (nem én választottam, de az nem spoiler, ha a kép arra utal, hogy összejöttek pedig nem is jöttek össze, nem?)

de rendben, akkor jöhet egy másik kép.

Llew - 2009. 05. 18. 16:54

winnie
oké, lehet, hogy nem az aminek tűnik, de mégis csak valami. Szerintem jobb, ha semmilyen nem buzdítja agyalásra a lemaradókat. Kösz, ha kicserélitek.

Llew - 2009. 05. 18. 16:54

szóval semmilyen módon nem akart lenni

joka - 2009. 05. 18. 17:03

Nem tetszett a finale. Szezon kozben meg elviselem az ilyen reszeket, de finalenak nagyon zavart. Interjukbol azert elore lehetett tudni, hogy nem lesz komoly a Booth-Bones duo egyuttlete, amit nem is banok. A keszitok is erzik, hogy az egy olyan irany lenne, ami biztosan megbontana a jelenleg futo sorozatok egyik legjobb chemistry-jet. Raadasul ott van Angela-Hodgins parosa mar, ket ilyen kapcsolattal szerintem unalomba fulladna a sorozat. A gyakornokokrol azt mondtak a keszitok, hogy egyszeruen annyira jol szerepeltek, hogy nem tudtak kivalasztani egyet. Nem lepodnek meg, hogy ha vegul a sokak altal hianyolt Zach venne vissza jol megerdemelt helyet. Egyebkent tenyleg eleg benan oldottak meg szegeny tortenetet. Brennanrol azt azert tudni lehet, hogy hajlando kuzdeni azokert, akiket tisztel es szeret, es Zach ebbe a csoportba tartozik. Egyszeruen nem illik a karakterhez, hogy csak igy annyiba hagyja kedvenc asszisztensenek ugyet. A hibakat rafogom a sztrajk utohatasara es varom a kovetkezo evadot, mert a sorozat azert meg mindig szorakoztato.

Annatar - 2009. 05. 18. 17:37

Kaktusz, attól még, hogy nem Zack követte el a gyilkosságokat, még nem ártatlan. Bűnrészességért pedig jár a börtön. Ha jól emlékszem, az enyhítést azért elintézték, de már rég volt az évad eleje.

Cirmoscica - 2009. 05. 18. 17:41

Nem nézem a sorozatot, csak néha pár részt megnézek, ha épp megy az rtl-en. Csak kíváncsiságból elolvastam ezt a kritikát, és kicsit elkerekedett a szemem, mikor a szexet meg a hallucinációt egy mondatban találtam, egy hete mintha már eljátszották volna ezt egy másik sorozatban… hmmm. Tudom, hogy nem spanyolviasz, amit ott csináltak, meg nem is pont ugyanaz volt a szitu. Mondjuk már talán ott is elcsépelt húzás volt, csak érdekes, hogy két sorozatban is eljátsszák ezt egy évadon belül. Vagy a Fox direkt rendeli meg ezeket a történetszálakat?
De most tényleg, a különböző sorozatírók összejárnak és ötleteket lopnak egymástól vagy csak simán ötleteket lopnak?

naughtyL - 2009. 05. 18. 17:43

Őőő.. én szeretem a sorit, semmi küli aranyos 42perc:)
Nah de ez az elvesztettem az emlékezetem sztori..jáááhj nemár, hogy ezt “mindenhol” el kelljen lőni:(
Meglátjuk mi lesz…

naughtyL - 2009. 05. 18. 17:44

Aki fél a spoiler-től az ne olvassa el, csak ha megnézte a részeket:)

Sztike - 2009. 05. 18. 17:47

igen Zach maga is mondta hogy nem akarja elmondani hogy nem ő követte el mert akkor menne a börtönbe amit Hogins szerint nem viselne jól… nem értem…. én teljesen lezártnak tekintettem az ő ügyét.. sajnálnám ha előrángatnák.. szeretem a tanoncokat :D

Kaktusz - 2009. 05. 18. 18:41

azt én is néztem, hogy a FOX-nál most nagyon ‘trendi’ úgy látszik néhány dolog:D nyilván nem direkt, de akkor is vicces:)

én pont ezért vártam hogy visszahozzák Zack-et, mert olyan jól elővezették, hogy akkor most ebből lehet bonyodalom, hogy valójában mégsem ölt. úgy értettem egyébként az ártatlant, hogy nem ő ölte meg, persze bűnrészes volt. de már nagyon várnám vissza, nagyon nem tetszett, hogy hanyagolták… hiába arcok a mostani segédek is.

Sztike - 2009. 05. 18. 18:44

el nem tudom képzelni hogy hozzák már vissza. most csak úgy felmenti biztos nem fogják…de majd meglátjuk :)

hát azért a House záró ha arra gondoltok :P egészen más volt :) de mindettő… khmm nem túl nézőbarát :D bár House folytatásra most kíváncsibb vagyok mi lesz ? :D

kicsit - 2009. 05. 18. 18:45

A szex nem hallucináció, hanem Csonti novellája. Szerintem. Nem sok újat tudok írni hozzátok képest, Zach hiányzott nagyon, a zárórész pedig beilleszkedik abba a sorba, mint pl. a cirkuszi, egyszerűen élvezik a szerepjátszást. A cirkuszi részben én jobban szerettem, ez a rész nem annyira a szívem csücske, s a zárókonfliktus – az utolsó mondat nagyot üt azért – bizonyára hamarosan megoldódik. Addig meg lesz időnk agyalni, hogy mi módon. Én továbbra is nagyon szeretem a sorozatot, remek karakterek, amik az olykor gyengébb forgatókönyv ellenére is működnek.

Kells - 2009. 05. 18. 19:03

Én ledöbbentem amikor Booth azt mondta Bones-nak hogy Ki vagy?
Tátva maradt a szám.

Sztike - 2009. 05. 18. 19:05

Kells : én is ledöbbentem de rögtön az X-akták villant be.. ott Mulder is eljátszotta… de ott csak viccelt.. most is el tudnám viselni ha itt is így történne :P

Kaktusz - 2009. 05. 18. 19:42

de pont ez benne a poén, h Bones írja a történetet, de Booth végighallgatja az egészet amíg kómában van, tehát gyakorlatilag mind a ketten benne voltak az egészben. Booth még meg is jegyzi, mielőtt egészen magához tér, hogy milyen valóságosnak tűnt.

kacsababa - 2009. 05. 18. 19:47

Sztem jó és vicces volt az évadzáró, csak nem épp évadzárós, kivéve persze, hogy egyfajta cliffhanger volt a vége…

Ami a cliffhangert illeti szerintem biza ebből akarnak kiindulópontot a köv évadra (vagyis nem vicc). És, hogy Booth továbbra is nyomozhasson szerintem csak az utóbbi pl 3-4 év eseményeit vesztette el (bár az ilyen ha jól tudom inkább pszichológiai eredetű emlékezetvesztéshez vezethető vissza, de javítson ki, aki tudja is :) és mondjuk 1-2 rész kivizsgálás és Sweets terápia után megy vissza nyomozni, csak éppen a szociális kapcsolataira van egy reset a csapattal.

Az évad tényleg felemás volt, így kevésbé is jó, mint a korábbiak, de azért biza voltak itt jó részek.

Magyarán nagyjából egyet is értek lazy & kabukival. :)

mignon - 2009. 05. 18. 20:57

sajnos nem csak ezt a hallucináljuk/nem is igazi a szex dolgot játszották ki több sorozatban, vegyük csak azt, hogy hány sorozat van, amiben egy szereplőnek valami “baj” van az agyával éppen, én hármat is tudnék így kapásból. Szerintem ez egy kicsit gáz, vagy ez lenne a new cool?

kabuki - 2009. 05. 18. 21:25

Azoknak reagálnék, akik szerint az első kép akkora spoiler, hogy le kellene cserélni.

Maga a rész kezdődik ezzel a jelenettel, sőt még a hivatalos promóban is benne volt, nem is említve a több hete (vagy hónapja) szállongó netes híreket. Ezeknél fogva nem tartjuk mi sem spoilernek, ezért került a kritika elejére is.

Kyra Emett - 2009. 05. 18. 21:34

Szerintem ez egy totál gáz, úgy, ahogy van! :-S Nézem, nézem, oké, a 3. évad lerövidült/összecsapták a sztrájk miatt; a 4-ben voltak jó-kevésbé jó részek, de ez a vége katasztrófa! Ez az utolsó két rész…. SPOILER!!!!
Hoppá, hirtelen gyereket akarok, hoppá, agytumorom van, hoppá, regényt írok, kitörlöm (ilyen szennyet! ebből lett olyan felkapott író?!), hoppá, amnéziás lettem!

Ez nemcsak, hogy gyenge lett, de még a kedvem is elvette az egésztől… :-(( Ami meg az együttlétet illeti: több olyan jelenet volt már, amikor illett volna továbblépni, és, mivel ez nem volt, az ember joggal gondolkodik el rajta, milyen pasi ez? Már az a beharangozott csók-jelenet is átverés volt, ez a mostani gurulunk-a-lepedőben… sajnálom, hogy ilyen elvont irányba ment el, nem is bánom, hogy most szünet lesz egy kicsit.

lazy - 2009. 05. 18. 21:38

Egyetértek azokkal, akik szerint béna az amnéziás szappanoperás fordulat, bár a szex-hallucináció egyáltalán nem olyan, mint abban a másik sorozatban, akivel egyébként Hanson nagggyon jóban van. :)

Elképzelem, amint egy sör mellett megbeszélik az évadfinálé nagy cliffjét. Biztos a Romantica channel ment a háttérben…

lazy - 2009. 05. 18. 21:41

Mármint a bizonyos másik sorozat készítőjével van nagyon jóban… :) a sorozatot magát nem tudom, hogy áll a kérdéshez. :)

No name - 2009. 05. 18. 23:09

Nem szeretnék vitába szállni senkivel, az biztos, hogy ez a finálé elég nagy felháborodást keltett :O

Mégis azt mondom, hogy nekem tetszett ez a rész. Oklé, finálénak talán gyenge volt. Főleg az a brazil szappanoperás fordulattal a végén. Igen, jobb lett volna ha Booth és Bones igazából gyűri a lepedőt, nem csak egy képzelgésben/álomban. Ettől függetlenül én élveztem a “szerepjátékot”, “párhuzamos világot”, “elképzelt világot”, vagy nevezzük akárhogy. Jó volt látni a szereplőket kicsit másképpen, Bones-t és Booth-t boldog és szerelmes házaspárként. Lehet, hogy ezzel tényleg én vagyok csak így. Ja várjunk? Nem, nem csak én :)

Azt aláírom, hogy aljas húzás volt a nagy beharangozás és még azt is képesek voltak elhitetni az emberekkel (mondjuk is ki…. hazudtak), hogy a BB-dolog meg fog történni a VALÓSÁGBAN. A védelmükben szóljon hogy ha meg lelövik előre a poént, akkor nem szólt volna akkorát. Igaz, hogy így negatívba mentek.

A remény hal meg utoljára, talán az 5. vagy 6. (hurrá!!!) évadban lesz valami Booth és Bones között. Mert már annyira nyilvánvaló a chemistry és annyian akarják őket együtt látni… hát ha választanom kéne az általam annyira nem favorizált Angela/Hodgins páros és köztük, azt hiszem egyértelmű, hogy ki nyerne :)

Csak Hart Hanson-t ne engedjék Shonda Rhimes közelébe, plíz :D

CalverKelevra - 2009. 05. 18. 23:20

finálé egészen az utolsó mondatig kurvajó volt. évad meg… eleje kicsit gyengébb (bár 4×01-02 iszonyat jó volt), később nagyon elvadult, a “king of the funeral!” és a hulla kivonszolása a temetésen még mindig olyan jelenetek amik ha eszembe jutnak hangosan felröhögök :D

zoey - 2009. 05. 19. 10:14

érdekes finálé volt, de ez a minden szappanopera elengedhetetlen kelléke amnézián kicsit kiakadtam. Sweets nagy kedvenc lett, pedig az elején nem nagyon bírtam.

zitty - 2009. 05. 19. 10:45

Már régebben volt arról szó, hogy néhány férfi-nő páros alkotta sorozatokban mennyire megölte a lényeget az, hogy összehozták őket a készítők. És már nem emlékszem, hogy ki írta akkor, hogy talán ezt nem (vagy egy jó darabig) nem teszik meg a Bones-szal, hiszen eléggé meghatározó Booth és Bones lelki, meg verbális csetepatéja a sorozat szempontjából. Nem lenne értelme kioltani. De mivel valóban minden szál arra utal, hogy ők ketten most már egy pár lesznek, de mégsem.

Én el tudom képzelni, hogy alkotók azért vetemedtek erre a megoldásra a végén, hogy ezt még elhúzzák pár évadig. Azt is el tudom képzelni, hogy Booth egy darabig amnéziás marad és újrakezdik Bones-szal az egészet, csakhogy Booth a bunkóbbik figurát venné elő és nem az empatikusat, ergo halálra szivatná Bones-t. Vagy Bones megszüli Booth gyerekét, és közösen szenvednek vele, beviszik a laborba, Max visszajöhetne dajkálni, stb.

Brennen nagyon racionális, nem hiszem, hogy kétségbe vonná a Zack-re kirótt ítéletet, ha tudni, hogy ártatlan sem biztos, hogy kihozatná, mert igen, mint olvashattuk feljebb, azért bűnrészes. Persze, hogy Bones szereti őt, de az apját is képtelen volt elfogadni.

Megint hónapokkal ezelőtt ezelőtt említette valaki a gyakornokok rotációját, merthogy House-nak bejött, szerintem itt is bejött. Mindenki asszisztált nekik, hogy tudják hozni a szerepüket, főleg Hodgins és Cam. Nekem az összes tetszett, szerintem működött az elképzelés.

A finálétól persze én is többet vártam, de akkor nem tudták volna tovább vinni a szálat. Ellenben ha nem tornásszák fel az évad végére, senki nem nézi. Az angol rész az elején tényleg jó volt, de semmi baj nem volt a többivel sem, bár ez a Roxy tényleg meredek volt, a koncepció azonban belefért. Mondjuk más lánnyal, de Angela meg az önmegtartóztatás se volt rossz. :-) Bár a gravedigger személye lehetett volna nagyobb durranás.

Azért az évad így is 8,5-9/10.

Kaktusz - 2009. 05. 19. 11:46

“Azt is el tudom képzelni, hogy Booth egy darabig amnéziás marad és újrakezdik Bones-szal az egészet, csakhogy Booth a bunkóbbik figurát venné elő és nem az empatikusat, ergo halálra szivatná Bones-t.”

na ez feldobná a dolgokat, az tutiXD
nekem egyébként tényleg nem volt bajom azzal, hogy valójában nem jöttek össze (és még mindig tartom magam ahhoz, hogy sokkal közelebb kerültek egymáshoz mint eddig bármikor, mivel nagyrészt Bones volt az aki egyszerűen nem akarta észrevenni a dolgokat, most meg hát…). ez az amnéziás dolog viszont nem annyira jön be. túl sokat kockáztatnak ezzel, vagy nagyon jól csinálják meg, vagy nagyon rosszul. sztem ilyenben középút nincsen. dehát úgyis csak pár hónap múlva derül ki.

viszont sztem azért (is) más Brennan viszonya Max-hez mint Zack-hez, mert az ő indítékát megértette, a saját apjáét pedig nem. mindketten a saját értékrendjük szerint cselekedtek, de sztem Bones-t senki nem tudta meggyőzni, hogy helyes volt, amit az apja szeretetből tett. ezzel szemben – ha nem is értett vele egyet – azt meg tudta érteni, hogy Zack a saját logikája szerint tette amit tett. mivel ő is racionális ember, sokkal könnyebben elfogadta Zack álláspontját. plusz, Zack-et ismerte és “jónak” ismerte, míg az apját nem, mert már kiskorában lelépett. az a kórházas jelenet a 3.évad végén az egyik legjobb sztem az egész sorozatból.

lazy - 2009. 05. 19. 23:50

Kedves zitty!

nem hiszem, hogy össze kellett volna hozni őket az évadzáróra, mert tényleg megvan a kockázata, hogy megöli a sorozatot, viszont az évődésük is unalomba fulladhat, ha túl sokáig húzzák.
ezért is írtuk, hogy a kevesebb talán több lett volna, mert azon túl, hogy én például jól szórakoztam az évadzárón, úgy éreztem, hogy kicsit túlzásba vitték a romantikázást. idegesítő, hogy eljutnak valahova, aztán kezdik elölről. A Mer/Der csiki-csuki miatt hagytam ott anno vagy 2 éve a GA-t is. untam.
nem baj az, ha megy a sárdobálás, és a rajongók átverve érzik magukat, mert ezt kapták, hiszen a tavalyi finálé után se pártoltak el a sorozattól a nézők, és ez a lényeg.

a gyakornokokat szeretem. de zack is elférne a stábban. depis srác rulez.

Daneee - 2009. 05. 26. 15:48

Jó írás! Köszönöm az egész éves fordító munkát… Zacknél én is felkaptam a fejem, remélem visszajön.

Dinka - 2009. 06. 06. 21:55

Azt lehet tudná már, hogy mikor indul az 5. évad?

Assassinate - 2009. 07. 14. 12:12

Most fejeztem be a 4 évadot.
Nekem ez az évad különösen tetszett, de télleg hiányzott brennan családja. A Stewie-s részen majd beszartam a röhögéstől:D

Kaktusz - 2009. 08. 18. 22:15

nagy nagy köszönet a kibeszélő elérhetőbbé tevéséért:) remélem így nagyobb lesz majd itt az élet, főleg szeptembertől. apropó: az 5. évad szeptember 17-én kezdődik

lula - 2009. 11. 29. 19:26

szerintem így, hogy már ugye megy az ötödik évad régóta, kerek történetet csináltak belőle a készítők, mert pl. az 5×07-ben már jóval közelebb vagyunk a BB-pároshoz mint eddig az összes évadban.. najó “3×09-csókjelenet” nem számít :D :D am. nekem az tetszik eddig a legjobban az ötödik évadban, hogy booth a lényeg gyakorlatilag XD :D

csillag - 2010. 01. 31. 14:54

nagyon tetszet nekem a 4. évad bár még csak bele nézegettem. nem tudjátok melyik az a rész amelyben brennam énekel mert még nem találtam meg mert ebben részben lövik meg booth.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz