login |

Gossip Girl: vége a 2. évadnak – írta szucsitg

2009. 05. 23. 14:57 - Írta: vendegblogger

66 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika,

Elérkezett ez is, hála a CW-nek 3 héttel később, mint egy éve remélhettük. Bár sokfelé olvasni hasonlót, amondó vagyok, hogy szerencsére nem esett meg sokak rettegett félelme, a sophomore slump.

02

Kedvenc Upper East Side-i tinijeinknek mozgalmas éve volt, ami simán szállította az elvárt szintet, a szkript még mindig tündököl, ezzel is bebiztosítva a helyét az egy percre jutó popkult utalások, nyelvi lelemények és karakter mennyiség szentháromság képzeletbeli toplistáján, valahol a dobogón a network tv-s cuccok között. Ezzel el is érkeztünk oda, hogy miért emelkedik ki az elmúlt évek tinisorozat felhozatalából, Josh Schwartz és Stephanie Savage közös gyermeke.

Mielőtt még belekezdenék a spoileres részek tárgyalásába, nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy mennyit fejlődtek a színészeink. Bár még mindig vannak gyenge teljesítmények (Vanessa – Jessica Szohr), de összeségében elégedettek lehetünk. Főleg az ifjú „Grace Kelly” tette magasra a lécet, hibátlanul hozta az angyalarcú evil bitch szerepét. Már amennyire ez így kijelenthető, mert a karakterépítésre rendesen rágyúrtak az írók, emberibbé téve és közelebb hozva hozzánk őket, az apró árnyalásokkal. És akkor most spoiler-özön, előbb egy kis évad összefoglaló benne pár kedvenc jelenettel, majd pedig a  kritika. A tovább mögött.

Az évad önmagában

Ki ne emlékezne az ominózus White Party-ra az évadnyitóból, és akkor félig lezártnak tűnő Blair-Chuck románcra. Blair lordja persze végül mégsem bizonyult tartós pótléknak, amibe egy részről Nate titkos kapcsolata és ennek az intimitását felfedező Vanessa kavarása szólt bele, másrészről viszont a lord „meghitt” kapcsolata mostohaanyjával, akit ugye Nate…

03

Az első akadályt még sikerült Blairnek leküzdeni egy apró kis trükkel, Chuck segítségével, de a végső konklúzió az arisztokrata család kiírásával az, hogy Chuck megunta Blair kergetését, és most Blaire-en a sor. Persze a szerelem nagy úr, így Blair eljutott előbb-utóbb addig, hogy kimondja azt a szót, amire Chuck várt, egészen addig hihettük ezt, míg az utolsó pillanatban a „magányos fiú” úgy nem döntött, hogy ez lesz a kicsinyes bosszúja (Blair lebeszélése) a legjobb barátját ért sérelmekért. A rész végi jelenet az évad egyik legjobban fényképezettéi közé tartozik, mikor is Blair és Chuck arra jut, hogy még nem lehetnek egymáséi, talán később, a jövőben.

Térjünk át egy kicsit a Humphrey család életére. Dan kitalálja hogy Chuck-ról ír sztorit, amihez egy későbbi fogdában történt beszélgetéssel sikerült mélységet adnia, később pedig céljául tűzi ki, hogy leleplezi a Bass-titkot, ami a legbiztosabb esélye lett volna a Yale-re. Jenny eközben megunja Eleanor parancsolgatását, és Willa Holland segítségével saját márkát kíván indítani, ami természetesen a gerilla divatbemutató sikere ellenére is kudarcba fullad.

Serena összefut gyermekkori szerelmével, akit először nem ismer meg, majd nem ismer ki, míg nem eljut a sosem létező kapcsolatuk „szomorú” végéhez. Azt hiszem, ezt senki sem sajnálta, mivel elsősorban a nézői visszhang miatt került kiírásra John Patrick Amedori karaktere.

08

Nate, mint az évad casanovája, az érett nők után, a jogilag tiltott kategória felé kacsingat, míg végül kiköt a korosztályánál, V-nél. Lily pedig Barton próbálna túllépni, küzdve a 20 éves szerelem által nyújtott kínokkal, és úgy dönt, hogy Rufus-t választja. Erről persze a Bass család azonnal értesül, legjellemzőbb családi vonásuk ugyanis, hogy gyorstárcsázáson van a magánnyomozójuk, ami végül Bart halálát okozza a limuzinjában, egy közlekedési baleset következményeként. Pedig végre kezdett kialakulni a kapocs a fiával. És mielőtt megfeledkeznénk kedvenc hajpántos szereplőnkről, édesanyját megkéri Cyrus, aki leginkább csak lelkileg lehet herceg fehérlovon, élőben nem sok hasonlóságot mutat Cary Granttel.

Közben persze Serena megint megpróbálkozik Dannel, hátha most jobban megy majd, de hogy ne legyen olyan egyszerű az élet, kiderül hogy Rufus-nak van Lilytől egy gyereke, akit anno örökbe adott. Ezt Serena honnan máshonnan tudhatná meg, mint a Gossip Girl-től, Lily-ék pedig tájékoztatásul azt kapják, hogy meghalt a gyermekük, ami persze nincs így.

Következett némi kavarás a Bass Vállalatok öröklését illetően, annyira nem fontos, ellenben ami igen, hogy D és S a Yale-en, B viszont nem. Serena lemond a helyéről, hogy B-nek valóra váljanak az álmai, de persze azért ifjú még a mi újkori Grace Kelly-nk, hogy bohó legyen és a szokásos kis aljas húzásainak egyikének következményeként fegyelmi tárgyalás elé kerüljön, és elbukja a biztos helyét a Borostyán Ligás egyetemek legfőbbikén. Hiába az 5,0 GPA és a sejtésének valódisága, mert közben Dan a tanárnőjével került bensőséges kapcsolatba.

06

Visszatérve a Blair-Chuck problémához, míg Chuck a luxusprostituáltak véletlenül felkínált szolgáltatásait élvezi, majd kergeti, Blairből a Yale elbukása kihozza a legrosszabbat. Közben Nate újraegyesül a családjával, V buzdítására, de úgy tűnik, nem ez volt a legjobb húzás a kapcsolatban, Nate a nagyapja irányítása alá kerül, lemondva egy gyakornokságért a nyári Eurotripet Vanessával. Ugyanezen a partin végül Blair megadja magát, és felajánlkozik Chuck-nak, de a srác nem erre a Blairre vágyik, így visszautasítja, ami következményként Blair és Nate közeledését hozza magával.

Mivel közeledünk az évad vége felé, így egyre élénkebb mindenki memóriája, a történések meg elkezdenek egymás mellett futni, így inkább csak címszavasan emelném ki, hogy mi történt: Serena és Gabriel, Dan nem kap ösztöndíjat a Yale-en, apja megpróbálkozik fizetni a tandíjat, egy Gabrielen keresztül intézett befektetéssel, akiről később kiderül, hogy szélhámos, Blair és Nate összejön, Blair egyezséget köt Nate nagyapjával, amivel később lebukik, Chuck elmegy Georgináért (Michelle Trachtenberg; akinek a visszatérését, szerintem nem egyedüliként vártam az egész évadban), aki megtért Istenhez, legalábbis úgy tűnik és vele próbálják tőrbe csalni Poppy Liftont, miután kiderül, hogy az egész szélhámos küldetés mögött ő áll.

Közben Chuck-Nate alfahím csata Blairért, Serena terve a pénz visszaszerzéséért ellenkezik az anyjáéval, aki ezért hogy védje. fogdába záratja, Blair pedig vajúdva a két férfi között megkérdezi Chuck-ot, hogy szereti-e, mert ha igen mondja ki, de C közli, hogy csak egy játék volt, mert úgy gondolja, hogy mellette nem lehet boldog B, így ez volt a jó válasz. Lily lebukik a befektetői pénzek visszafizetésével kapcsolatos tervével, Rufus-nak nem tetszik hogy a háta mögött akar neki pénzt adni, így a várva várt újabb eljegyzés elmaradt.

A spin-off, mint finálé felvezető

Sajnos tudjuk, hogy nem lesz belőle sorozat, de attól még az értékelés mellett nem mehetünk el. Amikor megnéztem napokig nem tudtam hova tenni az élményt, igazából tetszett, de nagyon nem volt GG-hangulata a résznek. Így 2 hét elteltével viszont már vártam a berendelés hírét.

07

Maga  a backdoor pilot jól lett felépítve, így nem volt kirivó a bemutatása. Serena fogdába kerülése miatt Lily-ben feltámadtak a fiatalkori emlékek, így értve meg a cselekedeteit S-szel szemben. Ami tény, költöttek erre a részre rendesen, és egy elég ütős színészi gárdát is sikerült összehozni (Brittany Snow, Cynthia Watros (Lost), Andrew McCarthy (Lipstick Jungle), Ryan Hansen (Veronica Mars).

Maga a plot elég gyenge volt, és igazából az érzésem szerint, kevesebb mint fél résznyi időtartam nem kedvezett a flashback-nek a történések elmélyítésében, így jó kreatív döntésként, csak felvázolták a rész végére az alap szituációt (Lily a nővéréhez költözik LA-be; látszott h a készítő duó írta a részt, a szkript remekelt), ami viszont rengeteg potenciált tartogatott magában.

Hiába vártam, helyette lehet nézni 90210 rebootot, Melrose Place remake-et (NOT!), és persze Privileged sem lesz. Értékelés: 7,5/10.
A jelenben a prom night mint kötelező tini sorozat kellék kihagyhatatlan volt, a hangulata megvolt, de B-N szakításon kívül igazából sok minden nem történt, így ez a fele a résznek nem kimondottan tündökölt, fináléra való felvezetésnek kimondottan gyenge volt. Főleg Georgina nélkül. És akkor jöjjön, aminek jönnie kell.

Finálé, avagy a gimi vége

Hol is kezdjem?! Nem kellett csalódnom. A finálé középpontjában Gossip Girl leleplezése állt, ami szép ívet adott a történéseknek, de ahogy várható volt, hiábavaló minden elkeseredett próbálkozás, ez nem történhet meg (titkon reméltem, főleg hogy a finálé forgatásán lefotózták Kristent). Ahogy ezt tisztába tették, úgy került ki minden elhallgatatott pletyka, ezzel duplán lezárva a gimis éveket.

01

A szerelmi szálakat végre elsimították, először a Lily-Rufus viszonyt, majd Vanessa-Nate következett, hogy az utolsó jelenetben, az évad nagy kérdése, hogy mi lesz a Blair-Chuck párossal is megnyugtató véghez ért. Legalább egy nyár erejéig. De bízom benne, hogy nem kezdenek bele még egyszer egy macska-egér harcba, az már túl sok lenne.

A Queen Bee hajpánt örökléséért folytatott harc viszont nem engedtette feledtetni, hogy még mindig ugyanazt a sorozatot nézzük, de azzal hogy Jenny kapta meg, érdekes évad elé nézhetünk ősszel, feloldva az első évad eleje óta feszülő ellentétet a brooklyni és az Upper East Side-i méhkirálynő között. Azért arról se feledkezzünk meg, hogy Serena elment megkeresni az apját, ahogy a féltestvére is hasonlóképpen döntött.

05

Szerencsére nem zárult minden ilyen happy enddel, az igazi cliffet tartogató jelenetet nem a végére rakták be, ami nem is baj, épp elég volt 1 perc Michelle Trachtenbergnek, hogy deklarálja:  the bitch is back. Szegény B, még nem is tudja mi vár rá, mikor legközelebb találkozunk, valamikor szeptemberben.

09

Azt hiszem, az évad bőven bővelkedett fordulatokban, így elégedett vagyok vele, sikerült felülmúlni az előzőt, simán megér egy 8/10-et. A finálé pedig egy 9-est.  Nem hiányzott belőle semmi, amiért szeretjük. Találkozunk ősszel. Most ti jöttök.

66 hozzászólás Ne habozz!

szucsitg - 2009. 05. 23. 15:12

azóta annyi a fejlemény, h _lehet_ lesz spin-off. várom szeretettel.

Deino - 2009. 05. 23. 15:17

Spinoff: hagyhatták volna jobban kibontakozni a történetet, mert így össze volt csak csapva az egész, nem lehet úgy hangulatot csinálni, hogy 5 percenként ugrálunk oda-vissza a jelen meg a múlt között… De mindegy, én élveztem, de azért nem fog hiányozni.

Összeségében: inkább 7/10 az az évad szerintem, pedig szeretem a GG-t. A vége felé már mindenkivel, Chuck ha még összehozná Serenát akkor kipipálhatna minden fontosabb szereplőt (még talán Jenny-t kéne, ha megüti a 18-at). Vanessa sztem jó volt, csak éppen az van vele is, mint a Nate+Jenny párossal is: nem tudnak mit kezdeni vele az írok, addig jó volt, amí volt saját száluk (Nate hímringyó és hajléktalan, Jenny feltörekvő művész majd hajléktalan-wannabe), de amint annak vége szakadt, már csak azért voltak szerepeltetve, mert muszáj volt. Holtsúly, ballaszt, vágtam volna mindkettőt a kukába.

Leighton Meester meg végig gyönyörű volt, imádtam, Queen B FTW!

Adäm - 2009. 05. 23. 15:37

Nagyon szomorú lennék, ha nem lenne spin-off. Lehet szemétség amit mondok, de remélem megbukik pár új sorozat, és akkor jöhet mindseason-re.
Kellene, nekem nagyon bejött a felvezetése :)

minase - 2009. 05. 23. 15:42

Serena spanyolországi fogása- már elfelejtettem a nevét – nekem az egyik legirritálóbb karakter ever. Iszonyat idegesítő a beszédstílusa. Annak ellenére mondom ezt, hogy ránézésre nagyon sexy.

Egyebkent Serena bír még ilyen idegesítő lenni, amikor úgy próbál beszélni, hogy közben mosolyog, de olyan hatást kelt, mintha valaki citrommal szájbaverte volna.

“The bitch is back” – nagyon várom már, hogy, mit kezdenek vele. Eddig naon bejött.

questionR - 2009. 05. 23. 15:50

lesz 3. évad?

winnie - 2009. 05. 23. 15:50

ott az utolsó előtti mondat.

Zsu - 2009. 05. 23. 15:51

Spinoff felvezetés sztm jól sikerült, és jól összehozták a múltat a jelennel. nem éreztem erőltetettnek.
Jó részletes bemutatás, és a kritika is tetszik, grat hozzá!

Élveztem az utolsó részeket. Nem bántam meg h anno nem canceleztem. (ami rávitt a folytatásra, az ugye a 2. évadnyitó rész kritikája volt;))
Nálam az évad 8/10 volt. Sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint az első évad.

Zsu - 2009. 05. 23. 15:55

jah és jó húzás volt sztm, hogy le akarták leplezni GG-t. Emlékszem a pilot után azt gondoltam ez lesz a lényege a sorozatnak, h kis is ő valójában. :D
miután folytattam rájöttem persze h lényegtelen.
de ennek ellenére, jót tett a résznek, h megpróbáltak ellene fordulni.

avada - 2009. 05. 23. 16:13

Csak nekem tűnt úgy, hogy mintha Kristen Bell ott lenne amikor mutatták a szobát a végzősökkel?

Csináltam képet. Bár eléggé hátul van szerintem simán lehet ő. Igencsak olyan formája van

http://spirted.com/images/zlrxk7j1b8wbdp2d5pcw.png

http://nfc-pichost.com/images/s6de81jvcln34kisabug.png

BlooW0 - 2009. 05. 23. 16:18

Nekem bárki bármit mond hogy így ugrál úgy ugráltak a jelen között nagyon bejött a Spinoff és szerintem kicsit jobb is hogy tudjuk hogy mi lesz ugyebár valahogy össze kell jönnie Lilynek van der Woodsennal. És engem az érdekel hogy nem emlékszem hogy kiderült volna hova megy egyetemre Chuck és hogy Serena hogy kerül majd be a képbe mert mindenki NY-ba fog egyetemre járni ő meg ugye a Brown-ra ( ami ugye Providenceben van ami kb 200km északra NY tól)

BlooW0 - 2009. 05. 23. 16:21

Ja és Chucknak meg volt Serena erre volt utalás a 23 vagy a 24 részben de még mielőtt mi bekapcsolódtunk volna a storyba.

Raisu - 2009. 05. 23. 16:26

Nagyon tetszett mind az évad, mind pedig a finálé, tűkön ülve várom a harmadik évadot. Csak azt sajnálom, hogy Georgina nem lesz állandó szereplő. :( Lehet köcsög vagyok, de titkon reménykedem benne, hogy megbukik a Mercy, vagy valami, és a bitch állandó karakter lesz a negyedik évadban (már ha lesz negyedik évad, de hát miért ne lenne?)^^”

Gizurr - 2009. 05. 23. 16:26

Nehany eszrevetel:
Ivy League-et nem hiszem hogy le kellene forditani magyarra.
GPA az maximum 4.0 lehet Amerikaban. :)

winnie - 2009. 05. 23. 16:31

érdekből szurkolsz ellene, nem azért, mert nem tetszik:)

a lost-rajongók is szurkoltak a cane ellen, hogy bukjon. nekik bejött:)

de megnyugtatásul, a mercy-nek vajmi kevés esélye van. bááár…, 4 szitkom és 2 reality ellen fog menni, semmi dráma nem lesz akkor.

szucsitg - 2009. 05. 23. 16:50

zsu: örülök ;)

avada: hasonlít, kétségkívül :P próbáltam megtalálni a több képet ami a finélékor készült on set, h milyen ruha volt rajta, de nem sikerült fellelni.

bloow0: annyi volt a hír, h ostroff tudja, h mit művelnek schwarzék, és állítólag jól oldják meg, h mindenki maradjon new yorkban.

gizurr: gpa-ben tévedtem, ez legyen a legnagyobb hibám. az ivy league-t meg a feliratban is fordítottam, és tudtommal itthon is ez van a “köznyelvben”, szal… érdemben vmi hsz?

matt - 2009. 05. 23. 17:00

kristen szerintem nem így néz ki hátulról, neki úgy konkrétan jobb segge van. :D
a részről meg… hát nem tudom. szerintem összességében az első évad agyonveri a másodikat, valahogy ez nekem nem jött be. az se nagyon, hogy most majd serena elmegy megint nyomozni, ami ugye már egyszer chucknál nem igazán sikerült, nem is értem itt miért erőltetik. a fináléban is tulajdonképpen egyedül georgina tetszett, na meg hogy little j átveszi a high school vonalat valamennyire. sőt, engem a chuck-blair szenvedés is inkább már csak idegesít.

avada - 2009. 05. 23. 17:18

“hasonlít, kétségkívül :P próbáltam megtalálni a több képet ami a finélékor készült on set, h milyen ruha volt rajta, de nem sikerült fellelni.”
Erre a pár másodpercre bármit ráadhattak. Meg gondolom nem a saját ruhájukban szoktak szerepelni.

“kristen szerintem nem így néz ki hátulról, neki úgy konkrétan jobb segge van.”
:D Érdekes meglátás. De szerintem mivel a ruhája miatt nem nagyon lehet látni, hogy milyen is az a segg abban a jelenetben.
Amennyit az arcából lehet látni abból teljesen elképzelhető, hogy ő. Meg a vádli is olyasmi, kicsit vastag, amit ki is emelt az egyik ferguson show részben. Ettől függetlenül ugyanúgy lehet egy hasonló felépítésű nő.

new-york-islanders - 2009. 05. 23. 19:34

Szerintem az évad vastag kliséhalmaz volt, amik kiemelték a középszerből (az előzőhöz hasonlóan) az ismét jól megírt dialógusok és a kiváló érzékkel válogatott zenék voltak – ezek meg még az eyecandy miatt az összkép azért pozitív, és bár továbbra sem feltétlen én vagyok a célközönség (bár a kereskedelmileg fontos kategóriába még vastagon beleférnék :) azért nem bánnám ha kicsit megpróbálnának más irányba vinni néhány karaktert (lám Georginát sem sikerült hosszútávra).

Zane - 2009. 05. 23. 20:53

Sok sok sok sok sok Georgina – Blair jelenetet akarok következő évadra, Leighton Meester és Michelle Trachtenberg mindent visznek, és nem érdekel, hogy Georgina szálát kicsit összecsapták.
Sokmindent lehetne írni amivel egyetértek és amivel nem de most csak annyit akarok, hogy Chuck/Blair összes jelenete az utolsó 3-4 részben zseniális volt, főleg a legvégén… szerintem még egyikőjük se mosolygott ennyire őszintén, mint ott.

Még mindig inkább guilty pleasure mint something good de mindenképp ott leszünk szeptemberben :)

L - 2009. 05. 23. 22:02

Egyben néztem meg az uccsó négy részt, és wow, azt kell mondjam, én is drukkolok, hogy bukjon valamelyik újonc, és spinoff-ot Lily-nek, jó volt a visszaemlékezős rész. S.-t meg legtöbbször szájba tudnám rúgni, irritál.
Georgina meg visz mindent, B.-vel együtt, már előre várom a közös jeleneteiket :D

Chris - 2009. 05. 23. 22:17

Arra csak én gondolok, hogy talán Georgina Gossip Girl?? Úgy értem beleillik a képbe, az 1. évad 16. részének végén még egy olyan mondata is volt Serena-nak, hogy Ő még azelőtt tudja, hogy mi történik a családjával meg a barátaival mint Ő… Meg ugye a narrálásban azt mondja, hogy találkoznak az egyetemen, ahova is Georgina is épp most csatlakozott (jó Blair miatt is…:P)Szerintetek?

U.I: Én is nagyon remélem, hogy megbukik a Mercy és Michelle-t sokkal többet láthassuk a GG-ben! :P

the_robbie - 2009. 05. 24. 13:08

Szerintem nem volt tul jo ez az evad, meg maga a GG sem. Elso evad dara volt nalam, aztan ugy harom hetente nyomtam le 3-4 reszt egyszerre, de nekem nem tetszett

MissDior - 2009. 05. 24. 15:47

Szerintem kifejezetten szar volt a finálé és az utolsó pár rész is. Nagyon összecsapottnak találtam, nem kaptunk értelmes válaszokat. Elöször a Blair-Nate-Chuck 3szög: a Seder Anything részben B még azon sírt hogy mennyire egy idióta volt hogy elárulta Natet, és hogy az életet így már semmit sem ér stb stb… a következő részben pedig mintha semmi sem történt volna, mintha már nem is lett volna a kibékülés olyan fontos, egyből visszaesett Chuckhoz, de mind2 fiúval nagyon hülyén viselkedett, egyáltalán nem volt Queen B-hez méltó szereplés… a másik dolog a Serena-Poppy-Gabriel dolog, a The wrath of con részben mindenki ezzel volt elfoglalva, ugyértem, hogy hogyan szerezzék vissza a pénzt, meg ilyenek de, a Valley Girlsben már senki sem törödött ezzel, még Dan sem! Nekem nagyon összecsapottnak, kesze-kuszának tűntek az utolsó részek, nem nyert semmi sem valódi értelmet… ja meg a Blair/Nate szakítás is nagyon összecsapott volt szerintem… remélem a 3.évad jobb finálét tartogat!

MissDior - 2009. 05. 24. 15:48

mellesleg én is nagyon sajnálom hogy nem lesz spinoff, én nagyon vártam, egyrészt mert nagyon szeretem a 80-as éveket, másrészt a characterek is nagyon jól szerepeltek, kifejezetten imádtam a bunyós részt, ugyhogy nagyon sajnálom hogy mégsem lesz belőle semmi… szerintem nagyobb sikert aratott volna, mint a GG

jude - 2009. 05. 24. 19:37

jojo volt , de ez nagyon light sorozat kategoriaba tartozik ,reszben az idohiany miatt csaptak ossze a jeleneteket (meg persze a forgatokonyvet) .
az igaz h juli 13tol jon az uj evad???mert lattam ilyen spoilert

anyesz - 2009. 05. 24. 19:56

ettől a sorozattól alapjáraton nem várok túl sokat, így nem mondhatnám, hogy pozitívan v negatívan csalódtam volna, megnéztem a részeket, gp-nek jó, de ha jövőre nem lenne, nem hiányozna különösebben. viszont volt két rész a vége felé, amikor folyamatosan a combomat vertem a röhögéstől, nagyon vicces jelenetekkel voltak tele: a 2×18, és a 2×21,

winnie - 2009. 05. 24. 20:01

“,reszben az idohiany miatt csaptak ossze a jeleneteket (meg persze a forgatokonyvet) .
az igaz h juli 13tol jon az uj evad???”

sem időhiány nem volt, sem júliusi rész nem lesz. ősszel folytatódik.

cherry - 2009. 05. 24. 20:33

avada: ennek a kommentnek nagyon megörültem, mert én is beflesseltem KB-t néhány jelenetben, de az nem az, mint a te képeden, hanem egy ilyen sötétkék ruhás csaj…

am nekem a finálé azért nem jött be, mert olyan szedett-vedett volt. sztem a forgatókönyvírókkal még mindig bajok vannak…

LittlePrincess - 2009. 05. 24. 20:34

:)
Nagyon szeretem a GG-t, komolyan, szerintem világbajnok sorozat! A kedvencem persze a Chuck/Blair szál, egyértelműen zseniális! Ők a legjobbak :D
Ó, olyan messze van még az augusztus 31… :D

em8ma - 2009. 05. 25. 00:30

Az első évadnak sajnos köelében sem volt. Bár minden héten kedd reggel első dolgom volt az új részt megnézni, nem hozta azt amire számítottam. Az elején a white party-n elindult összes szálból lehetett volna több, de a karakterek egyserűen kezdtek lenyugodni és helyrerázódott az életük. Értsd Chuck monogám lesz, Jenny sem csinál semmi őrültséget, Blair kevésbé számító bitch és Nate lakás pénz gondja is megoldódik. Az egész olyan túl happy endre sikerült, szinte minden szál elvarrós, ami meg nem az pedig kevésbé várós. Mégis ott leszek szeptemberben, ha másért nem a ruhákért és Chuckért :D

Dennis Moore - 2009. 05. 25. 08:28

A végén az a gyerek meg a Dan és Serena testvére volt nem? A kávézóban?

tamee - 2009. 05. 25. 12:46

Dennis Moore: igen, az a srác a testvérük!
én várom az őszi folytatást, teljesen beleszerettem a sorozatba már az elejétől! :D

thestud - 2009. 05. 25. 12:58

masodik evaddal kezdtem el nezni, nekem bejott nagyon egyelore.
mivel az elso kimaradt, hat nekikezdek, es oszig ledaralom (bar sztem max. nyar kozepeig kenyelmesen vegzek vele:-))

Jikatumo - 2009. 05. 25. 13:29

most nézetem meg a finálét és nagy nagy vigyor került az arcomra az utolsó jelenet miatt huhh :)
sztem remek kis évad volt ez, és tényleg észrevehető a fejlődés mindenféle szempontból. remélem ez a tendencia így is marad és a következő évadban hasonló izgalmak várnak!

avada - 2009. 05. 25. 15:46

“avada: ennek a kommentnek nagyon megörültem, mert én is beflesseltem KB-t néhány jelenetben, de az nem az, mint a te képeden, hanem egy ilyen sötétkék ruhás csaj…”
Legalább nem vagyok egyedül. :)

Ecca - 2009. 05. 25. 15:56

Nekem nagyon bejött a 2 évad, főleg a vége fele, Chuck@Blair hálistenvégre :)
viszont, amit most egyáltalán nem értek már:

ki hova megy egyetemere?
egyedül serenát tudom, Brown, és a Yale lett volna a Dan, de a többiek? Chuck, Nate, Vanessa?
Ja és akkor Blair végül N.Y.U? köszi :D

em8ma - 2009. 05. 25. 16:56

“észrevehető a fejlődés mindenféle szempontból”
Tényleg az egyik kedvenc sorozatom, de én nem vettem észre a fejlődést. Még az első évadon végigvonuló “serena valyon miért menekült el” szál nagyon jól ki volt dolgozva és az egész évadot tökéletesen összefogta, míg ez a második inkább csak csapongás volt…

Gabe - 2009. 05. 26. 09:22

Legnagyobb guiltypleasure sorozatom. Sőt talán az egyetlen. :D
Az első évadot imádtam, és az volt benne talán a legjobb, hogy majd minden részre jutott egy nagy társadalmi esemény ami kikerülhetetlenné tette, h egyes szereplők ne fussanak egymásba. Mi volt ehez képest a második évadban? Hát kb 50%-al kevesebb társadalmi esemény, de a szereplők valahogy mindig a jó helyen volt hol jó hol rossz időben… Kicsit a valóságérzetemet zavarta, nade nem is ezért szeretjük. Első évad: 8/10; második: 7,5/10
legjobb jelenet(szerencsére nem rontották el egy csoportos sírással): amikor kiderül, h ki is GossipGirl valójában :D

lilcso - 2009. 05. 28. 00:46

kívánság lista a 3. évadra:
– B és Chuck maradjanak most már együtt, mert ez kezd már átcsapni Ross-Rachelbe…
– SOK sok sok Georgina :P közös szoba yeah :D
– Serena ne rinyáljon annyit

amúgy a spinoff szerintem cool volt, csak lily szeme feltűnően kék volt 18 évesen, most így a 40-hez konvergálva meg már feltűnően barna…
remélem, valamilyen módon berendelődik :)

a GG leleplezés különösen tetszett, ebben a szembesítésben érezhető volt végre valami érettség.

lilcso - 2009. 05. 28. 00:55

Ecca:
Serena – Brown (de gondolom úgyis az NYU-n fog kikötni) :D
Blair – NYU
Nate – Columbia (remélem ő ott is marad…)
Chuck – ??? megy egyáltalán egyetemre? szerintem inkább átveszi az irányítást a Bass Inc.-ben
Vanessa – NYU
Dan – NYU

neloora - 2009. 05. 29. 21:58

phű, megnyugtató hogy folytatják :D én valahogy teljesen abban a hitben voltam h most h vége a giminek, és nem lesz nagy felhajtás a gossip girl körül (vagy legalábbis ezt sulykolták az utsó két részben), így nincs is értelme a további évadoknak.
de szerencsére nem :D

amúgy minden elismerésem a fordítóknak, volt h angolul néztem (vagyis próbáltam :D) és hát, nem semmi na :)
úgyhogy köszike mindenkinek akinek van benne érdeme :)

ancsie18 - 2009. 05. 30. 15:41

Hú, nekem ez az évad nem igazán jött be, elég nagy összevisszaság volt, semmi koncepció, viszont az utolsó előtti részben a spin-off felvezetés nagyon tetszett, amibe persze nem kicsit közrejátszottak az ex-Veronica Marsos arcok. Remélem mégis lesz belőle valami, nagyon hangulatosra sikerült.

Nan - 2009. 05. 31. 13:05

Nekem nagyon tetszett 1. és 2. évad is, 2. elején white party és Kathrine szereplése, viszont az utolsó két részt összecsapottnak éreztem. Benne voltak a fordulatok, események, de nem volt annyira átgondolt. Hozzátenném, h a többi sorozathoz képest még így is jó. Mondjuk Gilmore befejezése óta ez az egyetlen amerikai sorozat amit nézek. Úgyhogy várom a következő évadot!!!!
Tényleg annyi utalás volt h Chuck és Serena voltak együtt? Nem vettem észre, pedig nem egyszer néztem meg a részeket.
Blair és Georgina egy szobában?? A lesz valamiXDXD

danielherbst. - 2009. 06. 01. 15:41

hé lehet csak én maradtam le, de nem is leplezték le GG-t : D bár javítsatok ki ha tévedek. egyébként SzülFel évadzáróról kritika mikorlesz? annak ellenére is szívesen olvasnám, hogy kissé kritikán aluli volt…

Ecca - 2009. 06. 04. 13:12

Köszi Lilcso :)
szóval ezek szerint hiába lett meg a pénz, nem lesz yale dannek? :)

Firsh - 2009. 06. 08. 00:13

Csak én gondolom úgy vagy Serena tényleg furán beszél? Mintha valami lenne a szájában.

tévécaprica - 2009. 06. 22. 08:59

OFF

Vajon beindul a newlow blog a Leighton Meester-videó miatt?:)

hup - 2009. 06. 27. 11:06

Szálljatok le S-ről, abszolút favorit, Blair és Chuck végigszenvedték az évadot, ő legalább még változatosság volt :P
Nem mintha bajom lenne Queen B-vel.
Szerintem gossip girl-t csak Kristenre lehet ráhúzni, kizárt hogy a szereplők között legyen. A szinkront hogy oldanák meg?:P
Nekem mindkétt évad bejött, viszont eléggé különböző a kettő hangulata.
Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok hogy oldják meg a külön egyetemeket:)

d - 2009. 09. 16. 20:43

mikor fog kezdődni?

sááá - 2009. 09. 17. 14:09

Hétfőn volt az első rész, jó gyenge is volt.

sááá - 2009. 09. 23. 16:51

Meg a második is :)

Cirmoscica - 2009. 10. 22. 19:55

A 7. epizód nekem bejött. Hét idézetének mehetne szerintem az, amit Chuck mondott: “I’m not that kinda’ girl.” LOL Majd el ne felejtsem beírni jövő héten.

Cirmoscica - 2009. 10. 22. 19:57

Jah, bocs. 6. epizód, nem 7.

benceclick - 2010. 01. 03. 12:02

Valaki nem tudja h pontosan mikor lesz a GG 2. évada itthon a cool tv-n? (csak mert azthiszem azt olvastam itt a sorozatjunkie-n h 2010, de pontosabb dátum nem volt) köszi

Kiss Anna - 2010. 02. 02. 16:33

tényleg a harmadik évd az utolsó gg. évaad??????:|

winnie - 2010. 02. 02. 21:00

nem

Lnaughty - 2010. 04. 06. 20:29

nézi még valaki rajtam kívül??:D

Anthony - 2010. 04. 25. 21:09

én mostanig néztem (s3e17), de mostmár nagyon elegem lett. semerre nem megy a történet, tele van ordító hülyeségekkel, szerintem én itt kaszálom.

Dr. McSteamy - 2010. 05. 09. 17:25

@Lnaughty
Én nézem, kitartok mellette hűségesen! Végre kezdenek felgyorsulni a részek így finálé előtt.

Lnaughty - 2010. 05. 13. 17:16

ennek örülök, hogy nem csak én nézem:D

hát valamennyire elkezdtek alakulni a dolgok, de túl sok volt a kevésbé jó rész az évadban, remélem a finálé azért ütni fog valamennyire.

és Jeny meg nem tudom hova, de menjen nagyon messze, mert a karakter a színésznő és az egész története borzasztóan rossz.

még 1rész:)

em8ma - 2010. 05. 18. 11:31

utolsó rész SPOILER
A Georginás húzás már akkor ordított amikor a bundában megjelent, igazán csak azt nem értem miért Chucknál kezdte és Blairnél folytatta, hiszen a 8-9 hónapos terhesség nem olyan probléma amiben ők tudnak segíteni, vagy akár közük is lenne hozzá. Amikor szétnyitotta a végén a Dannek a kabátot, mondom jó én idáig néztem… -ablak váltás, elkezdek netezni- erre Chuck és tényleg oemdzsí, és hol van még a szeptember. Persze biztos nem írják ki, meg nagyon nem is szeretném, meg biztos újra összejön így Blairrel, de azért nem volt rossz húzás.

Dr. McSteamy - 2010. 05. 18. 18:03

A Chuchkos rész tényleg oemdzsí volt :)
Hát a Georginás… arról nem is érdemes mit mondani…
Az meg már tetszik, hogy Jenny eltakarodik, mert engem rohadtul idegesít. Mondjuk biztos visszahozzák majd…

moennig - 2010. 05. 18. 18:05

SPOILER

és magyarok ölték meg, észrevettétek?:D vicces…

eszti - 2010. 05. 21. 14:05

észre hát.. “kussoljál, mondtam már!” :D csak nem értem, hogy miért magyarul beszéltek, mikor prágában voltak…

littleGirl - 2010. 07. 14. 23:11

Sztem Nate és Blair össze illik…nem kell ide Chuck..

Fanncsi - 2010. 07. 16. 19:46

ááhh nehogy nekem kiírják Chuck-ot:Y :S
kedvenceem:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz