login |

Ghost Whisperer: vége a 4. évadnak – írta baxtiadam

2009. 05. 24. 19:00 - Írta: vendegblogger

36 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika,

A Ghost Whisperer, vagyis a Szellemekkel suttogó sokaknak ismerős lehet, nézőik is jó páran a TV2-ben a jelenleg folyó 3. évadot, azonban valamiért az amerikai adással párhuzamosan viszonylag kevesen csüngünk a sorozaton, melyben Jennifer Love Hewitt hétről hétre próbál segíteni a földhözragadt lelkeken, hogy azok a “fénybe léphessenek”.

ghost-whisperer-s4-4

A GW továbbra is kellemes kikapcsolódás maradt heti 40 percben, ráadásul a 4. évad plusz löketet is vitt a történetbe. A heti sírás, borzongás, és nevetés mellett sikerült az évad jelentős részét átívelő szállal dúsítani. Payne prof. ugyebár távozott a sorozatból (Jay Mohr a Gary Unmarried főszereplője lett), cserébe érkezett Eli, a pszichológus (Jamie Kennedy), aki egy baleset révén képes hallani a szellemeket, és beszélni velük – ideális segítő Melinda mellé. De aztán jött a sokkerről a tovább mögött.

Pár résszel később ugyanis meghal Jim, Melinda férje, és ez a halál hozza azt a bizonyos pluszt az évadba. Jim nem csak egyszerűen meghal, szellemként elfoglalja egy autóbaleset frissen elhunyt áldozatának testét, és mikor felébred, kiderül, hogy amnéziás, és nem emlékszik semmire korábbi életéből, még Melindára sem.

A rajongók egy része felháborodott ezen, másoknak bejött a húzás – én személy szerint az utóbbi csapatot erősítem. A készítők a Melinda-Jim románc közkedveltségét tekintve, egy újbóli egymásra találással akarták megerősíteni a kettejük közti szerelmet. Az évad további epizódjaiban hétről-hétre egyre közelebb kerül Jim/Sam és Melinda egymáshoz, mígnem a 18. részben egy halál közeli élménynek köszönhetően Jim visszanyeri az emlékeit, és kettejük szerelme erősebb, mint valaha. Közös gyermeküket várják, és az évad befejező részében össze is házasodnak, újra.

ghost-whisperer-s4-3

Mondhatni, boldogan élnek, míg meg nem halnak, de persze semmi sem ilyen egyszerű, főleg nem egy szellemek lakta kisvárosban. Az utolsó rész újabb átívelő szálat kezd felvezetni. Előkerül egy könyv, melyben eddigi elhunyt szereplők halálának pontos dátuma, és Melinda jövőbeli halálának dátuma is szerepel. A Figyelők egyik tagja elárulja, hogy Melindáék kisfia sokkal nagyobb dolgokra lesz képes, mint az édesanyja, és tanítani kell őt, mert könnyen felborulhat az egyensúly, és a kisfiú lesz a kulcs a megoldáshoz.

ghost-whisperer-s4-2

A szeptemberben kezdődő 5. évad várhatóan ezt a szálat fogja tovább vinni. Milyen egyensúly borul fel, és mi köze ehhez a kisfiúnak? Milyen képességgel lesz megáldva a gyermek? Milyen veszély leselkedik Melindáékra, és ki vagy mi a veszély forrása? A Melinda körül ólálkodó szellemek jók vagy rosszak? Mit akarnak? Folytatás ősszel, én biztosan ott leszek. Az évad számomra abszolút befutó, 10/10-ként értékelném saját magához képest, mert az átívelő szál most nem 2 részre redukálódott, hanem majdnem az egész évadra, és közben megmaradt az eredeti, „minden héten segítünk valakinek”-koncepció is.

36 hozzászólás Ne habozz!

bervik - 2009. 05. 24. 19:09

Szerintem a jó oldalt képviselik a fenti képen is látható szellemek, a részben Carl mondja is Melindának, hogy sok körülötte a “hálás” szellem, de elég egy porszem, és az egyensúlynak annyi

Shawn - 2009. 05. 24. 19:18

Én is hétrol hétre nézem, nekem az évad 8/10, de csak azért mert hiányoltam az elozo évadokból megszokott sotét részeket. Volt itt is, de kevesebb.
Ja és nagyon sajnálom, hogy a sorozat már nem az “eredeti” Grandview-ban játszódik, hanem a Gilmore Girls-os Stars Hollow-ban – a múlt évi tuz miatt az Universal stúdióiban.

SunyiMad - 2009. 05. 24. 19:19

Egy rész elkaptam egyszer a TV2-n, valami irtó gagyin kinéző koponyás csóka volt benne, meg egy autószerelő csaj, aki esténként illegális versenyeket szervezett, és egy éve egyiken megölte a pasiját, vagy valami ilyesmi. Mindenesetre nem nyerte el a tetszésemet.

Shawn - 2009. 05. 24. 19:22

SunyiMad: rossz részbe néztél bele. Az pont az egyik gagyibb rész volt.
Aki beakar szálni és biztosra akar menni az kezdje a 1×21-22 duplarésszel.

Ben - 2009. 05. 24. 19:29

Nekem ez az évadis is 10/10, hiszen benne van minden ami egy jó kis évadhoz kell. Most egy csomó mindenre probálok választ találni, de nem jővők rá.. Mindegy ugyis egyszer majdcsak kiderülnek azok is. Az amit Carl mondott, hogy Melinda gyermeke többre lesz képes, mint maga Melinda az nagyon felkeltette az érdeklődésemet. És ez a könyv, amiben benne van hogy ki mikor halt meg és hogy Melinda mikor fog azért az nagyon durva. Meghogy szeptermber 25-e lenne Melinda halálának a dátuma, pont akkor amikor megszülné a kisfiát, akkor ez azt jelentené, hogy meghalna a főszereplő? :S Azért az mondjuk nem hinném, hogy ezzel szúrnák el az új évadot.

Mindenesetre én már nagyon várom a szeptembert, hogy megtudjam mi is lesz a Szellemekkel suttogó legújabb 5.évadában. :)

JoHn - 2009. 05. 24. 19:32

Ezt speciel nem nézem, viszont így a postot olvasva, elég erős késztetést érzek, hogy párhuzamot vonjak a SupNattal. Persze csak a kiválasztott kisfiú(mint Sam) és az egyensúly(ld még SupNat S4) témájában.

Mekkora jó volna egy SupNat/GW crossover? Röhögnék:)))

Heroesfan - 2009. 05. 24. 20:14

Az 1×21-22. előtt is néztem a sorozatot, de az a 2 rész tényleg megfogott. És az előtte lévő részekben is érezni lehetett hogy jön valami, ahogy a 2.évadban is már az elején a fináléra készültünk( az 5jel), aki látta tudja miről beszélek. :)

Shawn - 2009. 05. 24. 20:30

Heroesfan: Pontosan! Az hiányzott nekem a 4. évadbol. Ilyen sotétebb felvezetés és drámai finále. De a 4. évados Happy End se volt rossz.

SzilviBarack - 2009. 05. 24. 22:52

Húha, ezt az évadot tényleg meg kell nézni, picit Charmed-feelingje lehet a “gyerek képességei” miatt.

bigyibogyo - 2009. 05. 25. 07:52

En ennel az evadnal szalltam ki.
A sotetebb reszek helyett abszolult csopogos lett, Jim halala es “feltamadas” tovabb rontott ezen. Teljesen szappanopera jellegu lett.

Helix - 2009. 05. 25. 12:34

bigyibogyo: szerintem a következő évad első részét mindenképpen próbáld majd be. Most ennek a Jim-es dolognak vége, és talán ezzel a könyves dologgal visszajönnek a sötétebb részek. Szerintem legalábbis így lesz.

gabella - 2009. 05. 25. 12:44

Az a baj,hogy már nem délutánonként van. Akkor többen néznék. Én már azóta nem is nézem,túl későn van nekem.Kár!!Amúgy nagyon jó film!

winnie - 2009. 05. 25. 20:54

hogy néznék már többen? ennél már csak az lenne rosszabb, ha naponta lenne.

boby - 2009. 06. 04. 15:52

Ha nem ide tartozik, akkor bocs…:

TV2 kicsit lopott az új szellemekkel suttogó rekllámban…

Ez az ők nem… ÉLNEK! es dolog egy nemsokára megjeleő film, a D9 promójában volt ugyan így megcsinálva (fehér-vörös betűkkel).

ha vkit érdekel, akkor d9.com

Réka - 2009. 07. 02. 17:38

Kérem legyen a Ghost whisperer-nek még sok évadja

Csajszi - 2009. 07. 04. 20:23

ami azt illeti bigyibogyoval ellentétben nekem tetszik az évad. Én továbbra is nézem. Ez az egyik kedvenc sorozatom és nekem különösen bejön h. jim meghal és egy halálhoz közeli élménynek köszönhetően visszatér az emlékezete. :D (L)

stargatelost - 2009. 07. 13. 17:39

Írok egy kis véleményt (bár magamat ismerve úgyis sok lesz :D ), ugyanis most végeztem a negyedik évad darálásával, bár nem hiszem, hogy sokan olvasnák a kommentemet, tekintve hogy két hónapja volt zárás….
Nos akkor negyedik évad:
Nagyrészben egyáltalán nem jött be. A harmadik évad végén az arcunkba kaptunk egy jó kis cliffet (4 árnyék), amiről én naív úgy gondoltam, hogy még akár egy brutál jó átívelő történetszál is lehetne, de hát nem… gondolom Mohr kiszállása közrejátszhatott…vagy nem…
Előre szólok, hogy negatív a kritikám, ami azonban nem jelenti azt, hogy nem szeretném a sorozatot, mert az első két évad nagyon jó volt és tetszett.
Szóval: a koncepció már elképesztően unalmas… nem is tudom miért nem kaszáltam még el. Ez mondjuk nekem nehezen megy elkaszálni egy sorozatot. Szóval a koncepció, hogy az elején van egy szellem, fel-fel tűnik, mond egy két szót, ad egy két jelet, aztán jön a háttérfeltárás, a szellem is jobban és többször megmutatja magát, majd a megoldás és végül a heppi heppi megyek a fénybe cucc, aminél az évad vége felé már csak röhögtem, annyira béna és erőltetett az a beállás, hogy állnak a családtagok, áll Melinda, meg áll a szellem egymás mellett, blah blah he/she sees the light aztán crossover…
Valamint néhány történet annyira nevetséges volt, hogy az hihetetlen.
Aztán ez a testbe belemegy a szellem is kérdéseket vet föl. Mér nem a saját testébe ment bele Jim? Oké, lehetetlen, hiszen már pár napja halott volt, nem térhetett volna vissza. De monnyuk mér nem teszik ezt a szellemek állandóan? ‘Jajj meghaltam, de hé már vissza is megyek a testembe, nembaj ha amnézia, élni fogok!’ Áh ez egyszerűen baromság.
Aztán ez, hogy a kisgyerekek látják a szellemeket dolog már az elején sem tetszett, ez is rengeteg kérdést vet föl. Baromság.
Aztán olyan gondolat is megfordult a fejemben, hogy ki ne szeretne szellem lenni? Ottmaradni, figyelni a szeretteinket, röhögni az ellenségeinken, kinek kell a fény? Mint pl az a hölgy a hajóról. Én simán maradnék.
Egy szó mint száz, szerintem a GW-nek tömény átívelő sztorira lenne szüksége, persze maradhatnának a ghost of the week dolgok, de masszív történetnek kéne lennie. (Ja erről jut eszembe, az első évados kalapos fickó meg a nevető fickó rohadt nagy ötlet volt. Ha jól emlékszem nem lett befejezve az a sztori, vagy csak rosszul emlékszem?)

Az évadra 3/10-nél többet sajnos nem tudok adni.
Nem is nagyon csigáztak föl, valszeg s5-öt is darálom jövő nyáron….

xHenix - 2009. 10. 17. 16:49

Szijasztok!
Énis nagyon imádom a GW-t,egyszerűen csodálatos a világ amibe belecsöppenünk 1-1 résszel. Ha nemis jut el a készítőknek,forgatókönyvíróknak,rendezőknek,és a színészeknek…..én köszönöm hogy egy ilyen élményben lehet/lehetett részem :)
Jim&Melinda4love <3

Zita - 2010. 01. 10. 14:43

Nagyon szeretem a sorozatot! Nagyon izgalmas és fordulatos ! nagyon tetszik az ötlet is!

nah - 2010. 08. 07. 17:30

nah baszki … bár egy éve már nem írtak ide …
de hozzáteszem hogy nagyon szép volt a 4. évad !!!
nagyon mérges voltam amiatt amit Jim-el csnáltak … de végül jól oldották meg !!
mindenhol csak kritizálták az évadot , pedig sztm ez a legjobb !!!
… de az 5. is nagyon jó !!!

jaj - 2010. 09. 10. 09:57

jaj…
miért nincs 6.??????
sztm is nagyon szép a 4.!!!
főleg az a rész amelyiket JLH rendezte !

amikor jim meghalt … jól hallottam h a háttérben mondják …20 perce halott…
de ez h lehetne ?
Remélem csak h nem figyeltem !

5.évad - 2010. 12. 20. 13:18

miért lett ilyen rossz az 5.évad ?
néha be lehet szarni az ijesztő jeleneteken,de semmi értelmük ! én legalábbis eddig nem látok értelmet (12.ep.-ig) a 4. a legjobb !!!
jim halálát már v 10x láttam ,és még mindig elsírom magam,annyira szomorú,és váratlan !!!

ghost - 2010. 12. 21. 10:23

am bassza meg !.miért lenne annyira szar az 5.évad ????
mert mondjuk fele annyira csöpögős,mint volt v mert jobb jelenetek vannak némelyik részben ,mint eddig az egész sorozatban ?
nekem igazán a 3.évad második felétől tetszik,mert azelőtt gagyik a ghostok !!!
azért nem lesz 6.évad ,mert nem tetszik a nézőknek hogy modernebb lett a sorozat..v ahogy olvastam ;egyre bonyolultabb lett a történet,és ez sok volt a nézőknek !(majdnem felére csökkent a nézettség amerikában)
pont egy ilyen jó évadnál hagyták abba !!!
aki nem érti valamelyik részt,az nézze meg többször,mert sztm van értelme !!!

XS én több mint fél évig reménykedtem a 6. évadban!!!
(kb 2,5 éve nezem a gw-t,és még akkor sem hagytam abba,amikor jim meghalt,pedig az először rohadtul kiborított,de az 5.évadra ezen a téren,már minden a régi volt !!!)

.ghost - 2010. 12. 27. 15:21

Az V/21-Dead Ringer ) a legeslegjobb rész !!!
na mindegy…
“jaj” jól hallottad asszem h ’20 perce halott’,de ezt csak a IV/7 elején lehet hallani!!!
“5.évad” ha nem tetszik az évad,akk miért lett az a neved???
Most jön h a legutóbbi véleményemet is kritizálom !!!!!:
A kedvencem az 5.évadban kb első 5 rész,aztán az a hülye “fejnélküli lovas”bigyó a kedvemet elvette a sorozattól,az azutáni rész nagyon jó volt,utána borzalmasan rossz,(…)hát ebbe is bele lehet unni,de a jó részekért érdemes megnézni,van egy jópár
(sztm best of IV.-V)
IV.1,2,5,6(!!!),7(vége),8,9,10,12.13(!!!),16,17,18(egyrésze),23
V.1(!!!),2,3,4,5,7,9,12,13,15,16,19,20,21-22(!!!)
Még a legjobb a III.évad 3 utolsó része!!!

ha senki sem olvasná el -tökmindegy- ez csak sztm!

az 5év alatt hatalmasat változott a sorozat,hol jó értelemben,hol nem,én annyit néztem h sokszor álmodtam is róla :D leírnám h miket,de ez az oldal nem rólam szól!!!

.ghost. - 2010. 12. 28. 12:27

V/19 helyett _a 18-ra gondoltam !!!(az jobb)

koala - 2011. 02. 16. 14:41

Ma lesz a
‘Sokkterápia’ és a ‘Vakhit’
c rész a tv2-n!!!

:( ezt vhogy le kellett írnom…
nagyon nagyon hiányzik a gw !!! :S
annyira szeretnék egy új évadot,új részeket…pedig azok már sosem lesznek !!!
‘ghost’nagyjából leírta melyik részek a legjobbak,de én hozzátenném,h melyek a különlegesek!!!
Firestarter – Payne elbúcsúzik :( ,de jön Eli!!!:D
Imaginary friends and enemies – Jim meghal :(
Heart&Soul – mert itt hirtelen minden megváltozik
Leap of faith – Jim visszatér
és a negyedik évadzáró: ‘The book of chages’
Berthday presence – mert imádom

am a Sokterápia kurva jó rész:) !!!

ahogy visszanéztem mostanában néhány résznek a bemutatóját…:
-Egy ilyen sorozatot elkaszálni!!!(baszd meg!)

I Miss the GHOST WHISPERER forever

koala - 2011. 02. 18. 22:08

szeretlek GW !!!

Csak a jó részekre fogok emlékezni,és nagyon nem bántam meg h néztem !

Goodbye Ghost Whisperer

koala - 2011. 02. 19. 17:24

Ma csinálam facebook-t
Melinda Whisperer
névvel !!!
Ezt am csak azért volt érdemes h valahova tegyem a sok kurvajó GWképemet (hehe !legalábbis sztm jók :P)

koala - 2011. 02. 19. 17:55

de ha vki megnézné…
Melinda Whisperer (kb 4 is van,én az vok amelyiknek az 5.évadból van egy kép,mel szomorúan néz)
LOL,de h írjam másh

koala - 2011. 02. 27. 21:28

:(
nagyon nagyon hiányzik a GW :(
Jim + Melinda
és Eli,na meg Payne már a 4.évadtól :(
(reméltem pedig h nem fog ennyire hiányozni :( )
vki írjon már vmi olyan jó hírt h :
-‘2011 szeptemberben kezdik a 6.évadot’

hiányoznak azok a részek,amiken sírtam (IV/1,6-7-8(…)),azok is amiknek örültem(III/16,IV/8,V/1)

sőt már lassan ott tartok h az unalmasak is hiányozni fognak!

:(

koala - 2011. 02. 27. 21:33

emlékszem,ma egy éve megtudtam,h tavaly márc 10-től új részek lesznek,és szó szerint mindenél jobban örültem neki!
febr 28-án van a szülinapom,és ennél jobb ajándékot nem is kérhettem volna :)
erre ma egy évvel később…
:(

each_other - 2011. 03. 01. 14:07

‘koala'(maci)
boldog szülinapot utólag !
én is nagyon sajnálom h ez így alakult: a hülye CBS-ABC !!!
jó hírt nem tudok mondani,de engem ez ‘megvigasztalt’ aránylag: azt hiszem ha lett volna 6.évad,abban Eli már sztm nem lett volna benne,(úgy veszem észre h te is szereted Eli-t :) )

facebook-n jelöltelek !(nagyon ügyesen válogattál képeket!!!!!!!)

és még ez is vigasztaljon: ‘5 évad és 100-nál is több ep.’,és ha igazán szeretted a sorozatot,akk sosem fogod elfelejti,h milyen jó volt új részekre várni !
:)

weenter - 2011. 03. 04. 17:18

each_other

…mert ha vkit (vmit) egyszer így szeretünk,az sosem úlik el ! egyre erősebb lesz ! (IV/7 :'( )

koala - 2011. 03. 05. 20:09

weenter

ez így van,és milyen hátborzongatóan igaz !

(nekem már csak a legjobb részek jutnak folyton az eszembe)
pedig nem is erőltetem !

6.évadot! :'(

koala - 2011. 03. 05. 20:11

each_other

köszönöm :)
és engem is folyton ez vigasztal :’)

(v ilyesmii..)

Fuckk_ - 2011. 06. 09. 16:08

nah szal alkalmazkodok az eredeti témához és az évad nekem 9/10 ,imádom és a kedvenc évadom ,de nagyon elszomorított amikor Payne professzor elment ,bárcsak maradt volna )’:

és akkor most itt is elköszönök a GW-től ,a végétől több mint egy évvel később :/
Nagyon ,nagyon hiányzik a GW :(

részemről csodálatos 3 év volt amikor néztem ,azt hiszem Melinda Gordon felől soha többet nem hallunk… de a szívemben örökké élni fog és sosem felejtem őt el!
és évekkel később talán már a sorozat pontos címére sem fogok emlékezni ,de arra fogok hogy mennyire szerettem (szeretem)
mert megpróbálni vkit elfelejteni ,akit egyszer szerettünk ,kb olyan nehéz mintha megpróbálnánk emlékezni olyasvkire ,akit sosem ismertünk…

GW<3

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz