login |

Criminal Minds: vége a 4. évadnak – írta Rusalka

2009. 05. 25. 13:45 - Írta: vendegblogger

24 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika,

Jó évadra tekinthetünk vissza, a Criminal Minds hozta a tőle megszokott színvonalat. A közelmúltban már született egy az évadot összefoglaló írás így én ezzel nem is húznám az időt rátérek az évadzáró epizódra: merész vállalkozás volt dupla epizóddal zárni, és az alkotóknak végül beletört a bicskájuk. A hibákat sajnos csak az utolsó jelenet feledteti, de azt nagyon hatásosan teszi, egy igazi WTF-momentummal.

criminal-minds-s4-01

Ez a záró rész egy erős 4/10 volt. Miért? A hihetetlenül durva nyúlások miatt. Tegye fel a kezét, aki nem látta hasonló köntösben megjelenni a sztorit! Nagy rajongónak vallom magam, de eddig az epizódig még nem volt arra példa, hogy az órámat bámuljam közben.

Egy szó mint száz nem ilyen fináléra számítottam, jól indult, csavartak a sztorin menet közben kétszer is, gyomorforgatásban messze felülmúlták magukat csak valahogy mégsem működött a történet. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

A legbosszantóbb az volt, hogy botrányos módon, hihetetlen szinten nyúltak le ötleteket az alkotók nem mástól hanem önmaguktól.

Egyszerűen elképesztő: perifériára szorult áldozatok, akik hiánya nem tűnik fel senkinek, csak egy embernek, aki a BAU-t ’hívja segítségül’. Két évaddal ezelőtt a 2. évad 22. részében ugyanezt láttam már, csak most a tettes motivációja más, de az áldozatok kiválasztásának indoka ugyanaz. Sőt még a számuk is nagyjából ugyanannyi, a gyilkos és segítője közti viszonyról nem is beszélve. Sőt, ott vannak a cipők, akkor is csupán ennyi maradt meg az áldozatokból mementóként és ezért már majdnem a képernyőt vertem, a helyett, hogy a sokktól az asztalom alatt fetrengtem volna.

Nem szoktam szőrözni sorozatnézés közben, de itt nem tudtam mást tenni, mert ami pedig az elrabolt lány és a szellemileg visszamaradott elkövető (3. évad 14. rész) közt lezajlott, az fizikai fájdalmat okozhat a következetlenségek miatt (pl. telefonos beszélgetés középhangerőn az erdő közepén 8 méterre az elrablótól, majd ugyanott üvöltözve keresni az áldozatot miközben tudják, hogy a tettes vele van stb.).

criminal-minds-s4-02

Ja, és az abszolút kedvencem: profilozók, akik beszélhetnének és megnyugtathatnák szerencsétlen Lucas-t, egyszerűen kimennek a végjáték kellős közepén, Morgan marad a háttérben bámészkodni, a kommandósok pedig… A végét már tudjuk. Pedig szegény Lucas-nak drukkoltam, hogy ne legyen a bátyjának igaza, de végül ezzel a lépéssel a csapat elvesztette a csatát az igazi gyilkossal szemben.

A főgonosz szellemi vezető egyszerűen valamiért nem működik. Vele kapcsolatban még csak annyit én is a terasznak támasztva szoktam letenni a puskámat, ha vendégségbe megyek valahová, ha pedig egy bűntett helyszínére, akkor meg pláne, hátha egy arrajáró bosszúraszomjas járókelőnek szüksége lesz rá. És itt abba is hagyom a szapulást, mert legalább 88 percen keresztül folytathatnám.

A finálé nagyon jól működött volna, ha 45 percben oldják meg, a fölösleges mellékjáratok és cipők nélkül. Vagy ha rendesen kidolgozzák a történetet, és nem kapkodtak volna ide-oda menet közben. Minek foglalkoznak az elrabolt lánnyal és Lucas-szal, ha végül nem kezdenek semmit a két karakter közt lassan kibontakozó kapcsolattal? Mondjuk ez is túlzás, mert a kapcsolatuk is egyirányú, Lucas táplál bizalmat az áldozat iránt, aki a ’gonosz’ bátyushoz hasonlóan kihasználja annak naivitását. Főleg akkor működött volna jól, ha nem évadzáró résznek szánják. Ráadásul a cliffhangert bármelyik rész után betehették volna.

criminal-minds-s4-03

Persze a rész erősségeit sem akarom elbagatellizálni, gondolok itt a malacok ebédjére. Értékelem, hogy az alkotók meg akarták mutatni, hogy igenis ezek az áldozatok is emberek és fontosak lehetnek valakinek, oly mértékben, hogy az képes elmenni a legvégső határig is értük. Ugyancsak jár a piros pont Garciáért a terepen, Rossi pedig végre mutathatott valamit magából: ilyen kikérdezési módszernél én egyből vallottam volna csak ne nézzen úgy rám.

Egy, a sorozatban gyakran megjelenő momentum sikeredett még jól: Lucas, az elkövető motivációjának bemutatása – amiből arra jutunk, hogy valójában itt ő is áldozat volt. Ezt az elemét a sorozatnak én is nagyon szeretem, mert megmutatja, hogy az éremnek két oldal van és ezeknek a szörnyeknek a többségét mi hozzuk létre, a környezetük, és valahol legbelül talán még ott van bennük az ember. Lucas-t sem tudtam teljes mértékben elítélni tetteiért, sőt végig drukkoltam hátha megtudják szabadítani ebből a pokolból, de ez sajnos nem sikerült, bár nem biztos, hogy egy elmegyógyintézetben jobb lett volna neki.

A részvégi cliffhangernél persze néztem egy jókorát. És ezért akár plusz 10 pontot is adnék, mert már biztos, hogy az 5. évad premierjénél ott leszek. De ha ezt tényleg meg merik lépni az alkotók:

  1. nagyon bátrak, de miért pont őt?!
  2. nagyon, nagyon dühös és szomorú leszek
  3. hogyan tovább?
  4. ha emiatt rengeteg magánéleti szálat hoznak be és végig lelkizik az 5. évadot lásd 2. pont.

Sokan valószínű nem értenek velem egyet, mert az előzmények ismerete nélkül biztos nagyon jól sikerült rész lehetett volna a 4×25-26, de a készítők ne bazírozzanak arra, hogy az elején említett rész már 2 éve volt, sok víz lefolyt azóta véresen a vén Dunán, úgysem emlékszik rá senki. DE IGEN, emlékszem! Remélem ez volt a sorozat egyetlen mélypontja, és ezután ott folytatják ahol múlt szerdán abbahagyták.

24 hozzászólás Ne habozz!

Lew Ashby - 2009. 05. 25. 15:03

mindennel egyetértek, én is emlékeztem hogy volt már ilyen. még csak annyit hogy Mandy Patinkin még mindig hiányzik nekem innen. bár lehet h ez csak az én fétisem… :D

de ha bejátszák a lelövős-felépülős sztorit mint Garciaval akkor még mérgesebb leszek mint te :D

Red Fox - 2009. 05. 25. 15:04

Brutális évad volt, nagyon komoly és kemény részekkel. Az évadzáró dupla rész pedig nagyon durva volt és nem az utolsó percekre gondolok, mert az várható volt, hogy lesz valami csavar, főleg, hogy annak a résznek nem volt teljesen vége.
Aki látta tudja mire gondolok :)

Red Fox - 2009. 05. 25. 15:17

Valóban volt már hasonló eset, de szerintem voltak már ennél sokkal nagyobb bénázások is ebben a sorozatban.
Nekem nagyon tetszett a záró dupla rész és én is biztos ott leszek a következő évadnál :)

koac - 2009. 05. 25. 15:20

Sajnos, nekem is erősen uralta a Déja Vu-érzés a szezonzáró duplát. Ennyire kiszámítható CM epizódot talán még egyet sem láttam :(

Egyedüli dolog ami váratlan volt, az a cliffhanger a végén. Kiváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki belőle az írók. Ha ugyanaz lesz, mint a második évad elején Elle-lel, akkor megint az önismétlés hibájába esnek az alkotók, ha meg nem, nos… abba jobb bele sem gondolni.

Eszty - 2009. 05. 25. 15:56

Nekem személy szerint tetszett az évadzáró epi.. A vége az ismétlés miatt nagyon nem. Igazából számítottam, sőt még vártam is, hogy Foyet visszajöjjön, mert az Omnivore nekem nagyon bejött. De én nem így csináltam volna.. Mert ugye Derekre is rászállt ez a Foyet, csak hát nem ölte meg. Én a BAU-ba tettem volna be Foyet-et.. a többit meg már meg lehetett volna csinálni. Mondjuk, hogy megint ne csak Hotchért izguljunk.
Az már alapból nagy fekete pont, hogy eljátszották megint! ezt az otthon lepuffantós dolgot. Ráadásul már most rengeteg teória kering a neten.. a legtöbben már el is temették Hotchot.. de van, aki meg nagyon nyugodt, mert ugye ha már Elle-effekt, akkor Hotchnak sem lesz nagy baja.
De közben.. a CBS szerződéseket újíttat meg, ami több változatot is jelent.. Már hónapokkal ezelőtt keringtek pletykák arról, hogy lesz némi személy-csere a teamben.. és az évadzáró utolsó egy perce láttán már én is azt mondom, hogy talán van benne igazság.
Szóval részemről 8/10 az évadzáró, és nagyon erősen remélem, hogy Thomas Gibsont nem rakják ki a sorozatból.. és persze a többieket sem!
Meta Golding esetében már bebizonyosodott, hogy a rajongók nem igazán kedvelik az új arcokat.. /mert Ed B. meg akarta őt hagyni a teamben.. és össze akarta őt boronálni Derekkel.. de a rajongók nem tetszését látva, amint AJ visszajött a szabadságáról, Jordan el is ment.. /
Egyébként az alapcsapat már rég nincs meg.. úgyhogy nem értem, hogy Ed B. fejében egyáltalán miért fordult meg a kósza gondolat, hogy felfrissíti a csapatot..? Két személycserét kibírt a sorozat, de szerintem ha Hotch esetleg meghal.. nem biztos, hogy a rajongók meg is maradnak a sorozat mellett. És akkor még a többieket nem is említettem..

Minden esetre az 5. évad első részénél (még) ott leszek, a többit pedig majd meglátjuk..

winnie - 2009. 05. 25. 16:03

“nem értem, hogy Ed B. fejében egyáltalán miért fordult meg a kósza gondolat, hogy felfrissíti a csapatot..? ”

a válságmiatt, ha valaki nem akarja “nem növelni” a fizuját, akkor ki fognak nyírni valakit, ez tuti.

de általában azért van annyira összetartó a csapat, hogy kibírják a fizuk befagyasztását.

Eszty - 2009. 05. 25. 16:10

“de általában azért van annyira összetartó a csapat, hogy kibírják a fizuk befagyasztását.”

Én is ebben reménykedem. Kár lenne megbontani ezt a csapatot..

Ja és én még mindig várom, hogy Hotch rátaláljon végre JJ-re.:)

Eszty - 2009. 05. 25. 16:15

“De ha ezt tényleg meg merik lépni az alkotók:

1. nagyon bátrak, de miért pont őt?!
2. nagyon, nagyon dühös és szomorú leszek
3. hogyan tovább?
4. ha emiatt rengeteg magánéleti szálat hoznak be és végig lelkizik az 5. évadot lásd 2. pont.”

.. bátrak.. Egy jó cliffhangert akartak, aztán szépen a saját csapdájukba estek. Ezzel az ismétléssel nem érték el szerintem azt a bizonyos pontot, vagy célt..amit kitűztek maguk elé. Nagy hiba volt ezt a jelenetet újra előhúzni a cilinderből.. És hát ugye pont Hotch.. az évad végén valahogy megint megtalálták szegényt.
A magánéleti szált én ugye hiányolom.. ezt a múltkori topicban már ki is fejtettem.. De ez még ugye nem azt jelenti, hogy SzülFel-hez hasonló sztorit akarok.. mert ha ez így lenne, én leszek az első, aki nem nézi tovább az egyébként nagyon imádott sorozatát! Úgyhogy remélem, hogy nem lesz felesleges lelkizés.

JoHn - 2009. 05. 25. 16:50

Nekem rohadtul bejött. Oké hogy ugyanaz a stori de teljesen más a feszültség benne, máshonnan fakad a dráma. A Puska nekitámasztva a balkonnak tényleg vicces volt, Lucast pedig sajnáltam, szíívből.Máshova ennek kapcsán valami ilyesmit habogtam össze a finálé sokkja után:

“Egyszerűen nem tudom összeszedni az állam pedig már vagy 10 órája, hogy befejeztem a dupla évadzáró nézését. Annyira durva volt, kezdve a Jane’s Addiction-nel feltüzelt montázzsal, majd a fordulattal és a személyes drámával, amiből előre sejthető volt, hogy ez is egyike lesz annak a résznek, amik – ahogy Hotch fogalmaz a végén – bár mindent jól csináltak, mégis úgy érezzük, hogy kudarcot vallotak/unk. A rész maga megdöbbentő és elborzasztó, ráadásul (félig- meddig) igaz történeten alapul, és lehet, hogy csak én vagyok ennyire érzéketlen, de engem nem fogott meg annyira. Ami mégis megfogott, az az a mértékű emberi konfliktus és vívódás, amely mindig is jellemezte ezt a sorozatot. A retardált testvér akit a lebénult bátyja irányít és olyan dolgokra kényszerít, amiket szegény visszamaradott nem is tud felfogni. S amint egyedül marad, bár megnyílik a túszának, de nem tud mit kezdeni így magányosan. A báty, aki miután tudja, hogy lebuktak, megpróbál mindent az öccsére hárítani s rávenni a BAU-t, hogy habozás nélkül lőjjék le. Képes lenne feláldozni a testvérét gondolkodás nélkül, azt az embert aki egyrészt nap mint nap vigyázott rá, másrészt szellemileg visszamaradott és tehetetlen egyedül. Mindezek után tudjuk, hogy a vég elkerülhetelen és a legszörnyűbb, hogy az ügynökök és mi is érezzük, hogy mi fog következni, mégsem tehetünk semmit, annak érdekében, hogy ezen változtassunk. A volt katona, aki magára vállalta e beteges testvérpár gyilkosságait, csak hogy valaki komolyan vegye, ha már a detroiti rendőrség elutasította az ügyben való nyomozást, hisz “ez az élet rendje”, miután megbizosonyodik, hogy a prostituált húga is az áldozatok között van és miután hallja, hogy nem is biztos, hogy egy ágyhoz kötött bénultat el tudnak ítélni, bár 89 embert meggyilkoltatott, a dühtől elvakulva mégis (hisz katona volt) nyugodtan s kimérten fegyvert ragad és megöli a szörnyű tettek kieszeléséért felelős testvért. A nagy darab szerencsétlen tehetlen kistesó, pedig miután fegyvert fognak rá a kommandósok, nem tudja kordában tartani dühét és sírva elindul; a kommandósok pedig kíméletlenül lőnek bele egy egész sorozatot, a fogyatékos túszejtőbe/gyilkosba. Mindenki érzi, hogy itt valami olyasmi történt, ami örökre megváltoztatja az életüket, amelyen nem lehet csak úgy átlépni, mint más “sima” eseteken. Ez valami olyasmi volt, amit nem lehet kezelni, az pedig, hogy így lett vége az ügynek, hogy az egyik testvért maguk a kommandósok lőttek le, míg a másikat meggyilkolta, egy volt katona, a testvérét megbosszulandó, egyenesen letargiába süllyeszt. A végén rendhagyó módon Hotch mond egy kimért monológot, mégis érezni: komolyan mondja, szívből beszél. Ez a monológ, tulajdonképp őt magát testesíti meg, így fog továbbbélni, bármi is történjék vele a következő évad első epizódjában. Hisz mikor hazaérkezik, az egy korábbi rész során kiszabadult Boston Reaper egész egyszerűen fejbelövi. Bár a lövést, csak hallottuk, nem láttuk, egyértelműnek tűnik a szituáció. Ez a rész életem egyik legnagyobb sorozatélményévé vált, míg az évadot, minden idők egyik legnagyobb, legjobb sorozatévadjának tartom. Gyenge pont nélkül. Hogy ezek után Hotch-al mi történik? Sajnos várnunk kell szeptemberig. Addig is bármikor szívesen újranézem e évad bármelyik epizódját. Ezt a duplarészt pedig még annál is többször. 10/10 – minden vonatkozásában.”

Squeegy Beckinheim - 2009. 05. 25. 21:20

teljesen egyetértek veled. nagyon untam ezt a részt és nem csak azért mert már volt hasonló sztori hanem azért mert simán belefért volna 45percbe is. nálam a cliffhanger sem javított rajta, persze azért idegesít, hogy most mi lesz. De nem ezek miatt fogok leszokni a CMről

misisipi - 2009. 05. 25. 21:44

Hát szomorú lennék ha kiirnák Hotchnert de mint mindig egy hasonló karakterrel lehetne potolni lásd Rossi. Jason Gideon helyett jött a sorozatba elöször fura volt de aztán szerintem igy visszagondolva jobban játsza a karaktert. Ha kiirják Hotch-ot biztosak lehetünk benne hogy egy jó szinész fogja helyetesiteni erre azért figyelnek majd. De várom már az 5.-et. Na üdv…:)

passatgt - 2009. 05. 25. 22:03

Csak én nem értek egyet? Rohadtul nem emlékeztem arra, hogy 2. évadban már volt hasonló szituáció. Teljesen rendben volt, részemről 8/10

joka - 2009. 05. 26. 08:04

En ugy tudom, hogy ezt a reszt egy konkret kanadai ugyrol mintaztak, ami nem reg tortent. Azzal egyetertek, hogy elnyujtottak. A cliffhangert viszont jol vezettek fel, Morganre fokuszaltak, aztan bumm. Mondjuk kicsit faraszto, hogy minden 2. sorozat ugy probalja megoldani az evadzarot, hogy valamelyik kulcsszereplo visszatereset bizonytalanna teszik.

berz - 2009. 05. 26. 11:57

A sztori jó volt, igaz elnyújtották, egy pici unalom is volt benne, de speciel én még eddig egy gyilkosnak se drukkoltam ennyire az életben maradásért mint Lucas-nak (már ezért is megérte).
A cliffhanger-ről annyit, hogy én meglennék Hotch nélkül. Rossi szerintem ebben a részben mutatta meg igazán mit is tudna, meddig menne el, ha akarna. A Hotch J.J. dologból úgyse lenne semmi mert J.J. (most pontosan nem tudnám megmondani) házas, gyerek várja otthon. Reed kell IQ-nak, Garcia kockának, Morgan terepezni, J.J. meg médiásnak, háttérmunkásnak. Hotch és Rossi eddig is ugyanazt csinálták, egyik tőlem mehetne. Direkt hagytam Prentiss-t a végére, mert vele se tudok igazán mit kezdeni a csapatban (tálán terepre ő is). Félreértés ne essen, szeretem a sorozatot, egyik kedvenc, meg bírom az összes karaktert, bírtam Gideon-t meg Greenaway-t is. De ha ritkítani kellene a karaktereket, akkor csak ez az egyetlen megoldás volt.
De kiváncsi vagyok mi lesz, ott leszek az első résznél, meg szerintem az egész évadnál is.
Jó évad volt, jó lezárással.

zoey - 2009. 05. 26. 14:13

Eloszor nem tudtam, hogy miért ismeros a szitu, azt gondolotam, biztosan láttam már hasonlót vmi nyomozós filmben. Aztán rájottem, hogy az is ez volt… Ez a tény egy kicsit lelombozott, de aztán ami az utolsó perc(ek)ben tortént…hát, az nagyon WTF volt. AZtán megint rájottem, hogy láttam már ilyet. De hol is?…

f.fredericks - 2009. 05. 28. 22:40

Jó kis rész volt, bár szerintem is elég lett volna ha egy szimpla részt csinálnak belőle. A cliffhengerrel az a bajom, hogy ha Hotch túléli akkor hiteltelen lesz az egész, mivel ha 1 méterről fejbe lőnek valakit, az nem nagyon éli túl a dolgot. Ami biztos, hogy továbbra is nézem, mert az egyik legnagyobb kedvenc.

Ms Phantom - 2009. 05. 29. 18:32

Én csak annyit mondok, hogy elsötétült a képernyő és hallottunk egy lövést.
Ki látta, hogy Hotch-ot lőtték le?
:-)

monti - 2009. 05. 30. 12:02

Abszolut egyet értek a kritikákkal. De a malacos sztory nem csak sorozatokban de filmekben is lerágott csont. Én személy szerint még örülnék is kicsit Hotch lecserélésének, de attól tartok nem fogják meglépni ezt a húzós lépést…A pár évad alatt valahogy nem nőtt a szívemhez…

mxr576 - 2009. 06. 06. 15:15

Én most néztem meg az évadzárót kis késéssel, de örülök, hogy nem olvastam el előre, hogy mi lesz benne! Már attól meglepődtem anno emlékszem, mikor letöltöttem, hogy dupla rész… Nah mondom ez fura lesz?! Nem lesz évadon átnyúló zárás, mint a 3. évad végén?! Emlékszem ott tűkön ülve vártam a 4×01-ben a folytatást!
Nekem rendben volt a sztori amúgy… gusztustalan volt ebéd után pont… XD de rendben volt! Igaz éb ritkán vok egy sorozatfikázós tipus!
Utolsó egy percben már vártam, h és akkor hol lesz a csattanó?! Hutch csak mondja a monológját… nem is valami idézettel zárul az egész… már itt fura volt! De mikor már belépett a házba… nah mondom itt a) dejavu és lelövi magát ő is! (AKKOR HAGYTAM VOLNA ABBA A SOROZATOT!) b) megfullad a piától vagy mi lesz?!:D Előző részből egy kis titkos antrax maradt a ruháján és csak most hat?!XD De ez a zárás… megnézzük mi lesz az 5×01-ben! De ami tény.. tényleg nem láttuk,h Hutchoz lötték le… ha le is lőtték, lehet túlélte, lehet elrabolják majd… szóval annyi meg annyi verzióját láttuk már ennek a megoldásnak, hogy kíváncsi vagyok itt melyiket sütik el!
Tény, h számomra ő esszenciális része az egész teamnek… sőt előző kinyírt barátunk is az volt a sorozatban, szóval ha már ő megy hova lesz az értelme az egésznek?! A többiek is fontosak, őket se cseréljék már le… DE pont Hutchot, aki az elejétől ott van és ossza az észt mindig?! NOOOOO!!!

Pontot nem adok rá… nekem bejött az egész úgy, úgy ahogy van! Következő évad első részénél tuti találkozunk még!:)

Efacska - 2009. 06. 06. 22:43

Nekem nagyon bejott az evadzaro dupla resz is (mint ahogy az osszes tobbi). Engem teljesen a Hannibal cimu filmre emlekeztetett… Ettol fuggetlenul nagyon ott volt. Hogy mi lesz Hotch-csal? Jo kerdes. Az teny, hogy nelkule nem lesz ugyanaz a sorozat, mint eddig. Kicsit fura volt, hogy miert visel a tamado alarcot, amikor a korabbi reszben mar lattuk az arcat, sot… Na mindegy, ez az o ugyuk. Eloszor azt hittem, h Hotch megteszi az elso lepest az alkoholizmus fele, es ugy lesz vege a sorozatnak, h reszegen fetreng… De ez totalisan varatlan volt, pedig ama bizonyos resznek a vegen meg gondoltam is ra, h vissza fog terni meg ez a csavo…

Szoval nalam tizbol 9!!!

brian - 2009. 06. 21. 23:32

Nekem Lucas karaktere egyből az Egerek és emberek című filmet juttatta eszembe, és onnantól éreztem, hogy jó vége itt sem lesz a dolgoknak. Sajnáltam, hogy biztosra lehetett venni, hogy az iraki veterán megöli Masont, de ezt egy ottfelejtett shotgunnal véghezvinni igen banális filmes eszköz…A vége igen el lett találva, meg is lepett, hogy nem idézet és észosztás, hanem abszolút Hotch-monológ jött. És remélem azért nem ez lesz az utolsó monológ Hotch-tól.

Hade - 2009. 06. 29. 22:55

Az évadzáró tényleg kicsit hosszúra sikeredett, bár engem messze nem háborított fel annyira, mint másokat:) Gyakori amúgy nálam, hogy nehezen bírom újranézni azokat a részeket, amikben az ártatlanság még benne van valamilyen okból a bűnösökben. Pld. amikor az okos kissrácot megalázták az iskolatársai, aztán lelövöldözte őket.
Hotch eltűnése azért is félő, mert lehet nélküle már tényleg nem lesz jövője a sorozatnak. Egyébként én a 4. évadnál szálltam be, tök véletlenül, és így alapból Rossit ismertem meg, és teljesen tetszett. Aztán amikor elkezdtem az elejéről, Gideon szintúgy, szerintem mindketten nagyon jól megcsináltak, mint általában a karakterek nagy része, részemről Elle-t kivéve.
Arra viszont kíváncsi lennék, milyen ötleteitek vannak, mi lesz Hotch-csal. Már amennyiben nem szimplán kivégzik. De mondjuk fura elképzelni, hogy az egészből egy másodpercet látunk, amíg eldörren a fegyver, ő meg összesik, enél még az áldozatok is több időt kapnak.
Az viszont nagyon jó, hogy nincs túl sok magánéleti kavarás, JJ-nek meg nagyon jófej a férje, maradjon:)A team pedig nagyon egyben van, voltaképp bárkinek a funkciója, valamilyen szemszögű szerepe hiányozna.

Woe - 2009. 07. 21. 03:19

Hi!
Mindenkinek feltűnt a hasonlóság, hogy már volt ilyen epizód. Ez nekem is feltűnt. Bár mondjuk én azt nem értem hogy ez már Gidionnal megtörtént, hogy rászált egy gyilkos majd megölte a “szerelmét” majd Gidion-t vette célba. Most akkor nem ez történt Hotchnerrel? Nem szökött meg “elölle” egy gyilkos majd végül Hotchner házában köt ki? Nekem mindenesetre ez nem tetszett. Hotch és Rossi szerintem egy kalap alá vehetőek sajnos. Talán ha Rossi valamilyen olaszos formát öltene akkor még egész jól kiegyenlitenék egymást. De lássuk be mindkettőjük vezetői alkat és alig van némi eltérés a két karakter szerint. Gidion-t viszont semmi pénzért nem tettem volna ki a sorozatból. Személy szerint ő volt a kedvencem, nem csak inteligens hanem művelt is volt. És szinte ő fejtette meg az összes ügyet, nélküle nem sikerült volna egyik sem.De az biztos hogy ha ezt a hibát rendbe hozzák, hogy Hotchot lelövik és meg hal. Akkor minden tiszteletem az íróké.

Azt hiszem a szőkésben ugyan ez volt hogy Sarah fejét levágták aztán jaj ne jött dobozba ajándékként. De hoppá még sem halt meg -.-
Ebben az epizódban tünt fel nekem a legtöbb lopás.
De ezektől eltekintve nagyon szeretem a sorozatot és remélem a jövőben is ezt a színvonalat tartják majd fent.

meroving13 - 2009. 08. 01. 14:06

Én azért nem írok soha kritikát, mert bár egyetértek veled abban, hogy nem volt jó rész az utolsó, klisés volt, és ismétlés gyakorlatilag, én ha elkötelezem magam egy sorozat mellett, akkor nem tudok rá rosszat mondani akkor se ha csak egy fekete képet mutatnak 40 percen keresztül. Persze ez az én baromságon, ezzel csak azt akartam mondani, hogy emiatt nálam semmit nem esett színvonalban a CM. Csatlakozom egy előttem szólóhoz, nemrég néztem újra az 1-2 évadot, csak azért, hogy láassam Gideont. Patinkin oltári színész, Victor Garber (Alias) mellett a kedvenc sorozat színészem, és Mantegna soha nem fogja betölteni az űrt. Igaz, ez egy jópont a készítők mellett, hogy nem is akarták Rossival helyettesíteni Gideont, de valahol tudatalatt részről részre egymáshoz hasonlítom őket.

Hotchner pedig nem fog meghalni. a 3. évadig azért küzdött Thoms Gibson, hogy ő lehessen úgymond a főszereplő. Hogy ne szorítsa ki őt Gideon, mint ahogy az történt az első két évadban. Most, hogy megvan neki mindez, plusz a főcím végén az ” and Thomas Gibson” felirat, biztos vagyok benne, hogy nem fog kiszállni. Ugyanakkor nagyon eredetien kell megoldaniuk az S05E01-et, mert én sem akarok egy szimpla felépülős sztorit mint Garcia esetében. Persze nyilván ez lesz, de ezt nagyon agyafúrtan kell megírniuk. Magasra teték a mércét, mégpedig nem másnak, mint sját maguknak az írók. Nálam gyakorlatilag midne résszel bizonyítanak (a jelenleg futó soroaztok közt ez a kedvencem), de ezt akkor is nehéz lesz ügyesen megoldani.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz