login |

Gary Unmarried: vége az 1. évadnak

2009. 05. 27. 04:11 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika,

Az van, hogy az újonc sitcomok közül magasan a Garry Unmarried volt a legjobb, egészen a Better Off Ted érkezéséig. Kicsit igazságtalan összehasonlítani őket, hiszen más formátumba készülnek, de közben meg humor mindkettő, mégiscsak egy a színtér valahol.

garybuktalesz

A Gary tipikusan az a sitcomfajta amúgy, amihez a CBS, és úgy tűnik csak a CBS ért. Aláröhögős, multikamerás, kevés helyszínes őslelet formátum, mégis legtöbbször sikerül nézhetőt hozniuk. A másik nagyágyújúkról (RoE) majd holnap, vagyis ma délután beszélek, most maradjunk a Gary-nél.

Néha csak nézek, hogy ilyen egyszerű témából mit hoznak ki. Pasi elvált, de a gyerekek miatt dumálnia kell volt feleségével néha, meg csajozik, plusz szobafestő cége van és ennyi. Nevelik a gyerekeket, a nő kontrolfreak, Gary meg lazulós csávó, akitől majdnem eltanultam a papírtányér dolgot a múltkor, amikor nagyon padlón voltam. A lényeg, hogy az alapfelállás teljesen tipikus, de egy jó castinggal megmentették a sorozatot.

Egyszerűen Jay Mohr még a gyenge jeleneteket is elviszi a hátán, ennyi a titok. Standupkomikus a csávó, meg volt már elmeroggyant sitcomja, ezt meg kell említenem. Szóval a háttér megvan ahhot, hogy még a kommersz útra térésbe is beleférjen néha egy-két tapló poén, olyasmi ami miatt a standupjai jók.

Mellesleg idén a Gary az, amin a legjobban megfigyelhető volt ahogy reagálnak a nézők visszajelzéseire. Na, nem olvasói levelekre kell gondolni, hanem kutatásokra meg mittomén, és pont emiatt vesztett a bájából a sorozat, ha fogalmazhatok így. Először is rágyúrtak a volt feleségre, kidobták annak új pasiját, kidobták Gary új nőjét, behozták a faterját, most meg a bátyját. Ebből az 5 húzásból leglaább 3 hülyeség volt, de azért becsületükre legyen mondva, megírták a szakításokat rendesen, nem csak hipp-hopp eltűntek a karakterek, mint néha szoktak a sitcomoknál. Komolyan.

Sajnos a végefelé esett kicsit a minőség, a törés a 19-es résznél figyelhető meg, így csak 7/10-et tudok adni neki, de még nézős rendesen.

14 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2009. 05. 27. 04:31

nocsak, valamiben nagyjabol egyetertek humannel :) jo kis evad volt, varom a kovetkezot. csak a ket kezdeti allando szereplo kiirasat fajlalom, meg az irritalo teso megjeleneset. elobbiekrol gondolom ennyit (bar a doki a finaleba beugrott azert), de jo lenne, ha a 2. evadra a teso se terne vissza…

az viszont eleg gaz, hogy ha nem mondja valaki, nem esik le, hogy jay mohr az actionben is foszerepelt. ok, hogy nem hagyott mely nyomokat a sorozat, sot, szerintem eleg gyenge volt, de ennyire? :)

Deino - 2009. 05. 27. 07:18

Nekem a Gary Unmarried hatalamas meglepetés volt, imádtam miden percét. A fater spec. elég jó karakter, Gary tesójában is van lehetőség. A dilidoki bácsi nagyon sajnálom, hogy kiírták, és Allison szülei is jöhetnének többet. A legjobb poén egyébként az évadban nálam talán a két orosz (orosz?) költő volt, Shova Sokinit, és a felesége, Often Izabitch. Azon sírva fetrengtem kb. :D Nálam simán 8/10.

Wade.W - 2009. 05. 27. 08:13

nekem pl jobban bejött a gary mint a better of ted. nézem azt is, jó is…csak nálam pont fordítva:) gary a király

Klunks - 2009. 05. 27. 09:21

Nekem is idei sitcomok egyik kedvence, de sajnálom, hogy kiírták a dokit, nagyon jó szituációkat építettek a személyére. A fináléban is hozta a formáját “pogányok! állatok!” :D

És egyet kell értenem, hogy leült a végére, éppen ezért lett nálam idén a Party Down a kedvenc.

Bruzsy - 2009. 05. 27. 10:51

Simán elvert nálam is mindenkit, év sitcommeglepetése lett. Ed Begley Jr-t viszont nagyon gyorsan hozzák vissza a második évadra, mert nagyon hiányzik. Tényleg leült a távozása után, és a tesó is eléggé idegesítő karakter lett, ezért nem tudom a 9 pontot tiszta szívvel kiosztani, legyen csak 8/10.

zdawg - 2009. 05. 27. 11:42

oriasi volt ez a szezon, humannel egyetertek amugy, ugyanis:
1. ed begley jr-t vissza, hatalmas arc az oreg
2. a teso gyenge szerintem
3. jaime king meg cuki volt szerintem, bar elneznem a sorozatot nelkule, szerintem meg volt siman kraft a karaktereben

RoE meg ez volt a CBS nyero nalam iden

balage - 2009. 05. 27. 12:39

Nagyjából egyetértek Human-nel. Nekem is az idei kedvencem sitcomok közül, a Better Off Ted-del nem nagyon tudom összehasonlítani, mindkettő nagyon jó, de különbözőek.
A karakterekről: Gary apja még elmegy, de Allison férjét (vagy leendő férjét, már nem tudom) nem kellett volna kiírni. Gary barátnőjének eltűnése annyira nem zavart. A tesó pedig azt hittem csak egy részig lesz… Remélem egy idő után ő is távozik, engem annyira még nem idegesít, de ha ezentúl minden részben szerepel, akkor az már túl sok lesz.

8/10 lenne, de a vége (+ Walter kiírása) miatt csak 7.5/10, mert 7-et adtam a TAAHM-ra, de ez annál mindenképpen jobb volt, ha csak egy hajszállal is. :)

joka - 2009. 05. 27. 13:22

Ez a sorozat tokeletes pelda arra, hogy legalabb a pilotot meg kell nezni, mert leirva az alaptortenet gyengenek tunik. Az evad kozepen realizaltam, hogy tulkep. allando programma valt.

Donnie - 2009. 05. 27. 15:02

Úgy tűnik én szakítom meg az eddigi pozitív sormintát, nem mintha különösebb bajom lenne Gary-val, de igazándiból a nézése mellett sem tudok érveket felsorakoztatni.
Pedig nem adtam olyan könnyem magam, többször is nekifutottam, de nem sikerült nézőssé válnia. Az alapvető problémám a Gary-Allison viszony volt, melynél nálam inkább az idegesítő, mintsem a vicces faktor jelentkezett. Mohr hozta ugyan magát, de még a remek Begley jr.-al kiegészülve is kevés volt számomra.

winnie - 2009. 05. 27. 15:28

én már hamarabb megszakítottam, de jokával egyetértek: ha megnéznék páran a pilotot, még többen rákattannának. de majd. idő van. a himym-et is a 3. évadban fedezték fel a népek:)

Quashie - 2009. 05. 27. 16:03

Alapból nem voltam elájulva, és a végefelé nekem nem kicsit esett a színvonal. Ettől függetlenül maradok, Mohr miatt. Az évad meg afféle 5.5/10-es, de szerintem jobb lesz.

(Én mondjuk a mai napig nem hevertem ki az Action! cancelt-t, legzseniálisabb insider sitcom, amit láttam, s minden Mohr-próbálkozást csak ahhoz tudok hasonlítani.)

Josh - 2009. 05. 27. 17:55

A poénok elég jók (Oftenizabitch :D), viszont a színészek nagyon idegesítenek, FŐLEG Jay Mohr. Valószínű, hogy ezzel egyedül vagyok, de nem halok bele.

Ha nagyon unatkozom, akkor néha megnézek belőle egy részt, de a Better Off Ted egyértelműen felülmúlja.

Nem egy rossz sorozat, de rengeteg ennél is jobb sorozat van, ezért elég kicsi az esélye, hogy nézni fogom a 2. évadot. (az elsőt sem láttam végig…)

betmen - 2009. 05. 27. 20:01

szerintem is kár, hogy az öreg (krandall) távozott, volt benne lehetőség bőven, imádtam, ahogy gary folyamatosan sz*patja

Zsu - 2009. 05. 28. 13:36

hamar megszerettem a gary unmarriedet. jó kis sorozat. még az uccsó kettő részt sajnos nem láttam, de eddig nagyon tetszett.
a doki kiírását néhány fentebb kommentelőkkel együtt én is sajnálom. bírtam a rá épülő szitukat.

2. évadra valószínűleg maradok :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz