login |

Supernatural: vége a 4. évadnak – írta Deana

2009. 05. 30. 17:50 - Írta: vendegblogger

74 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika,

AC/DC-vel kezdődik, és Kansas-szel végződik, mi az? Hát persze hogy a Supernatural! Ezen a héten negyedszer csendült fel a rajongók számára oly ismerős, már-már himnuszként tisztelt Carry on wayward son, jelezve, hogy újabb évad ért véget a sorozatban.

supnat-01

Ez az évad, a negyedik volt talán az eddigi leghullámzóbb a sorozat életében, de mégiscsak ez szállította a legtöbb váratlan fordulatot is, amelyek persze igencsak megosztották a a nézőket. De valószínűleg nem véletlen az sem, hogy maradt a jó nézettség, s ennek megfelelően a CW meglepően korán berendelte az ötödik évadot.

Volt a 4. évadban minden, ami szem-szájnak ingere: angyalok és démonok, visszapillantás a Winchester-szülők fiatalkorába, fekete-fehér kalandozás egy zakkant alakváltó filmvilágába, holmi macskák láttán hangosan sikoltozó Dean, szuicid teddy-maci, Sam démonvér-junkie lett, megtudtuk, mi történt Deannel a 3. és 4. évad között “ott”… folytatom a tovább mögött.

Szóval megismertük Dean pokolbéli létét és annak pár szereplőjét, kiderült, hogy Isten prófétájának lenni sem fenékig tejfel, felbukkant egy harmadik Winchester -bár nem maradt sokáig, bemutatták a Castiel által megszállt „szent könyvelőt”, Jimmy Novakot, végignézhettük, ahogy Sam és Dean teljesen elszigetelődtek egymástól, és gyorstalpalót kaptunk a Jelenések könyvéből.

A finálé a jól megszokott rövid, tömör, velős összefoglalóval kezdődött, amiben megjelenik az évad minden fontos szereplője, a jelentősebb mondatok, események. Váltás után máris 1972-ben találjuk magunkat, a marylandi Ilchesterben, ezen belül is a St. Mary kolostor kápolnájában, ahol baljós jelek mellett egy pap rendezgeti az oltárt. Egy rövid „Istenem” felkiáltás, és atyánk máris démonszállta, majd rég nem látott Azazelünk némi imádkozás után lemészárol nyolc apácát.

supnat-02

Ezután Sammy bánatosan ráébred, hogy talán mégsem volt minden jó úgy, ahogy ő csinálta, Ruby pedig eljátssza, hogy őt márpedig érdekli Sam lelkivilága, ráadásnak meg Dean is szomorú szemekkel köszönti a nézőket, hogy utána 2009 és 1972 között ugráljunk és közben előjelekkel szembesüljenek a szereplők.

Dean végre megtudta Castieltől, hogy Lilith halála az utolsó pecsét, és eljuttatja magukat Chuckhoz, akitől megtudják Lilith – és Sam – hollétét. A kolostorba Dean már egyedül érkezik, mivel a többieknek arkangyal-problémái támadnak, s ahogy az várható volt, Sam megöli Lilith-et, hogy megkapja azt, ami méltán kiérdemli az év hidegzuhanya címet: megtudja, hogy ő törte fel az utolsó pecsétet, és hogy Ruby végig ellene dolgozott.

supnat-03

A sokkból kilábalva megpróbálja megölni Rubyt is, de ehhez már nem elég az ereje. Ami egyedül nem ment, megy kettesben: megérkezik Dean, és belemélyeszti Rubyba a saját tőrét. Ez az igazi irónia… Ruby halálának akár örvendezhetnénk is, ha nem épp Lucifer ébredezne alig pár centinyire a Winchesterektől. Éles fehér fény kezd világítani, és ezzel ér véget az évad.

Bár nem volt nagy testvéri összeborulás a végén – nem is lett volna hihető, mondjuk -, de azért lehetett érezni, hogy Winchesterék rátaláltak végre arra az útra, ami a testvéri szeretethez, és főleg bizalomhoz vezet vissza. Reméljük, hogy nem is térnek le róla. Szó mi szó, az évad főleg Sam és Dean eltávolodásáról szólt, az angyalos szál is tartogatott bőven meglepetéseket. Castiel jellemfejlődése például valami hihetetlen, jókora a különbség a Lazarus rising-ban megjelent lelketlen, kifejezéstelen arcú Castiel, és a Lucifer rising együttérző, lázadó Cas-e között, aki végül Dean legnagyobb segítője lett.

A fináléra nem mondom, hogy a világ legizgalmasabbja volt, főleg annak nem, aki volt olyan türelmetlen, és promókat, egyebeket nézett a részhez (mint én), de egy 8/10-et mindenképp adnék rá, ugyanúgy ahogy az évadra is, mert bár eléggé hullámzott a színvonal, azért összességében meglepően kinőtte magát a sorozat.

supnat-04

Sikerült egy ütős alaptörténetet kialakítani, jól megírt karakterekkel, akiket tehetséges színészek keltenek életre: az évad mellékszereplői, mint például Traci Dinwiddie, Mark Rolston, Christopher Heyerdahl, Katherine Boecher, és persze Misha Collins hihetetlen sokat lendítettek a sorozat színvonalán a játékukkal, és bár Geneviéve Cortese-t sokan kritizálták, el kell ismernem, hogy belenőtt Ruby karakterébe, és imádnivalóan utálhatóvá tette Sam házidémonát.

74 hozzászólás Ne habozz!

Piemaker - 2009. 05. 30. 18:02

Hihetetlen,hogy mennyit fejlődött ez a sorozat az évek alatt.Nekem az abszolút kedvenc lett.Ami még eszembe jutott:Itt a 4. évadban már kevésbé érződik a road-movie hangulat.A rockzenékből sem volt már annyi mint a korábbi évadokban.Azért tetszik ez az új irányvonal amit gondolom az 5. évad is visz majd tovább.Jó példa a Supnat arra,hogy szűkösebb költségvetésből is lehet jó sorozatot csinálni.

winnie - 2009. 05. 30. 18:07

bár csak elvétve nézem, de valóban nagyon más lett: milyennek indult és lám hova futott ki – kíváncsi vagyok, mi lenne azok véleménye, akik annak idején elkaszálták maguknak.

ellenben a rockvonalat sajnálom, de ezt tudjuk be a csökkentett költségvetésnek.

123sawyer456 - 2009. 05. 30. 18:12

dean törte fel az első pecsétet sam pedig az utolsot ezt is milyen jol csinálták :D remélem majd jönnek a legerösebb arkangyalok segiteni lucifer ellen gabriel vagy samuel :D

Dohi - 2009. 05. 30. 18:23

a jo kis zeneket en is sajnalom. anno a freaks & geeks es az eredeti life on mars mellett az earl es a supnat volt a zeneileg legjobb cucc, aztan mindkettobol szepen eltuntek a muzsikak.

a 4. evad meg valoban hullamzo volt, de a korabbi evadokban is voltak gyengebb reszek boven, ez ilyen jellegu (sot, semmilyen) sorozatnal nem meglepo. viszont nekem a fosztori baromira nem tetszett, es a finale sem. viszont az 5. evadbol barmi lehet, akar normalis foszal is. csak rubyt ne hozzak vissza…

blabla - 2009. 05. 30. 18:23

Spoilerek is előfordulhatnak

nagyon jó évad volt, folyamatban van az újranézése. a supernatural nekem továbbra is a top2-3-ban, imádom. a roadmovie hangulatot is imádom, de végre volt itt minden. mellesleg az évad legjobb része az a rész, amikor az angyalokat gyilkolásszák. vitte a pálmát. volt mellette szokás szerint sírva röhögős rés is. nem tudok elfogulatlan lenni, minden évad nekem 10/10. :D

berz - 2009. 05. 30. 18:26

Ez az a sorozat, amiről egyszerűen nem tudok rosszat mondani. Az a minőségbeli, történetbeli, karakterbeli fejlődés ami az évadok során volt (ráadásul úgy, hogy milyen költségvetésből), valami hihetetlen. Mivel elvileg öt évadra tervezték, biztos nem fogunk panaszkodni jövőre sem.
Szoktam ismerősöknek ajánlgatni a sorozatot, de a TVben leadott részek alapján nem értik, mire fel nekem ez a hype.
Az meg hogy… SPOILER ON: most derült ki, hogy már Sam az elején miért lett kiválasztva, miért volt ott a sárgaszemű, valami döbbenet. SPOILER OFF.
Persze voltak gyengébb részek is idén (persze volt minden évben, de hol nem?), de maga a főszál miatt, meg a képi világ, meg a mellékszereplők (persze a főszereplők) miatt is nekem 9 pontos az idei évad (belegondolva mik is voltak még idén, tőlem csak ez az egy kapott ennyit).

djzsuzska - 2009. 05. 30. 18:40

Hihetetlen, mennyire más lett a sorozat az indulása óta. Évadról évadra jobb.

Nekem az évad 10/10-es a gyengébb részek ellenére is, mert utólag visszanézve azok is fontosak voltak. Nagyon eltalálták a fő szálat, minden részlet szépen ki volt dolgozva és a finálé szép keretet adott az egész évadnak.
Kíváncsi vagyok az 5. évadra és remélem, sikerül majd hoznia a Supnatnak a mostani színvonalat. :)

mindor - 2009. 05. 30. 18:43

Asszem ezt az összefoglalót azok akik nem szeretik a Supernaturalt kicsit részrehajlónak fogják találni, de én teljesen egyetértek! Az sorozat hihetetlenül kinőtte magát az egy hét egy démon stílusú kezdésből (a nyomozós sorozatok szoktak ilyenek lenni, tök mindegy mikor ülsz le megnézni egy részt, tudod miről van szó benne) és ez az évad még egy lapáttal rátett.
Castiel szerintem zseniális húzás volt, bár nem tudom eldönteni, hogy Misha Collins miatt, vagy bárkit ennyire megkedveltem volna a szerepben. (Akinek van 5 perce olvassa el Misha bejegyzéseit Twitteren, csak miatta csináltam egy accountot.) Az éppen aktuális női állandó szereplőket meg a fanok 90% semmiképp sem szereti, velük nincs mit tenni, bár Cassidy Ruby-ja nekem is szimpibb volt.

Az “imádnivalóan utálható” szókapcsolat pedig rulez. Ja igen, és apró hiba “Carry on my wayward son” a Kansas dal címe.

Dohi - 2009. 05. 30. 18:50

nem hiba, carry on wayward son a dal cime. a szovegben van my, a cimben nincs.

seven - 2009. 05. 30. 18:53

részemről ez volt eddigi a leggyengébb évad, pedig hogy indult…

amúgy egyáltalán nem éreztem hogy minden rész tett volna hozzá az átívelő szálhoz. Volt egy csomó standalone(főleg évad közepén) meg egy rakat komédia epizód.

még azt is mondanám, hogy a 3. évad feszesebb volt valamivel.

azért így is 7/10.

Desmond Wallace - 2009. 05. 30. 18:54

Szerintem ez volt az eddigi legjobb évad. Sokat fejlődött a sorozat. A finálé kiszámítható volt, hiszen nagyjából a Bibliát követik, de nem is vártam ennél többet.
A jó kis zenék nekem is hiányoznak. Az 5. évadot meg nagyon várom.

Khimaira - 2009. 05. 30. 18:57

Azért az valahol lol, hogy eddig sikerült minden (számomra) lost spoilert elkerülni és itt belefutok.

Amúgy SN: Nekem bejött az új vonal és az évad is, viszont a kedvenc részem ettől függetlenül a Yellow Fever :) 9/10

Shirin - 2009. 05. 30. 18:58

sztem a supnatre a legjobb jelző a badass, annyira elvan találva a remek alap történet szállal hogy a végén mindennek jelentése lesz szinte mint a lost), aztán a színészekre se lehet panasz, a zene az valami isteni kb mind sorozatot fellehetne azzal húzni hogy olyan rock meg metal számokat nyomnak benne mint a supnatban, és végül ami felteszi az i re a pontot az a humor, úgy tudott vicces maradni hogy egy percre se éreztem úgy hogy veszítene a komolyságából. röviden nálam az idén a supnat felnőtt a lost mellé

Lusankya - 2009. 05. 30. 19:06

Eddigi évadok is tetszettek, voltak rossz részek is (lásd tavalyi szezon ghostcallers vagy mi), ideiben hál isten olyan rossz rész nem volt, legjobb szereplő nekem Castiel és Anna lett. Valahogy nem tudtam megszokni Ruby színésznő váltását ami szerintem nagyon nem illett hozzá hál isten meghalt, nyugodjék örökre. Összeségében 8.5/10 az évadra és várjuk várjuk a következőt több Castiel és Annával

Rothrock - 2009. 05. 30. 19:08

én elfogult vagyok a SupNattal szemben – talán mert kevés más sorozatot nézek :) – de azt kell mondjam, hogy ez az évad a 3. után az egyik kedvencem lett. A finálé nem egy All Hell Breaks Lose, de mégis valahogy egész jóra sikerült! Urban Legendsről hirtelen átváltás a Biblia nevű könyvre elég merész ötletnek tűnt elsőre, de azt kell mondjam Kripkéék megcsinálták! Nem hiába mondták, hogy 5 évad előre meg van tervezve, és azt kell mondjam: látszik.

ó, és apró xtra adalék az igazi fanoknak: A Carry On Wayward Son az első évadban az uccsó előtti résznél csendült fel, a finálé összefoglalása a Triumph – Fight the Good Fight-ra ment. Ó, de nem szeretem amikor a költségvetés rovására se Styx, se Bob Dylan..

Andree - 2009. 05. 30. 19:11

Jó sokára sikerült feltenni ezt a kritikát. :)

Valóban jó rész volt, egyedül Ruby sztorijának lezárását éreztem kicsit hiteltelennek. Abban biztos voltam, hogy nem az emberiség javáért akarja Lilith halálát /mégiscsak démon/ de azért reméltem, hogy megvannak a saját céljai nem pedig szimplán Lucifer leghűségesebb szolgája. De még ezzel is lehetett volna kezdeni valamit, ha mondjuk következő évadra megteszik az egyik főbb ellenfélnek aztán rajta keresztül juthatnának el Luciferhez, vagy Sam levadászhatta volna vagy valami. De nem, ehelyett a sorozat legostobább halálát halta. Tudta, hogy Dean ott van kint, Sam meg bent erre ő ott ugrál örömében mint valami 3 éves kislány és kiabál, hogy “jajdejó, jön a főnök, háháhá becsaptalak Sam”, aztán meg hagyja magát leszúrni ahelyett, hogy fogta volna magát és lelép a jó francba. Na ne. No mindegy, ettől eltekintve jó rész volt, egy 7/10et megérdemel. Azért a 2. évad zárórészének szintjét még mindig nem tudták túllépni /bár gondolom ebben a költségvetés is ludas/.
Az évadra pedig összességében jár a 8/10. Az angyalok behozatala jól sikerült /pedig kezdetben féltem tőle/, Castiel pedig zseniális úgy ahogy van és az egyéb gyakran feltűnő mellékszereplők is jók, remélem látjuk még őket is sokat.

Pocok - 2009. 05. 30. 19:13

Ghostfaceeeeeeers :P

Ebben az évadban is voltak :P

Mellesleg a rész után úgy éreztem, mintha kaptam volna egy jó nagy pofont. Mikor is folytatódik? :S

Meg mondom őszintén, én nem repesek ezért az angyalos-démonos témáért. Elmegy.

A tavalyi évad jobban tetszett.

v0m1t - 2009. 05. 30. 19:15

Sose gondoltam volna hogy 2 sorozatnak képkockáról képkockára azonos vége lesz.

Sanna - 2009. 05. 30. 19:17

nagyon jó évad volt, habár a finálé csalódás, de így legalább a premier óriási lesz! Nekem nagyon bejön ez az angyal-démon történet. Zseniális, ahogy a főszálat felépítették, ahogy minden értelmet nyer. Egyetértek azzal, hogy a mellékszereplők is felhúzták a színvonalat, Misha Collins nagyon jól játszik, Christopher Heyerdahl által megszemélyesített Alastairtől a hideg ráz. Nagyon jól eltalálták őket! Nagyon várom az 5. évadot, remélem, hogy több nagy angyalt is szerepeltetnek majd, mint pl. Gabriel, Rafael
Várom nagyon :D

teleo - 2009. 05. 30. 19:26

9/10

gonoszkiralylany - 2009. 05. 30. 19:30

nekem nagyon tetszett ez az évad és az évadzáró is.
a 2. évad volt a kedvencem, de az utolsó 5-6 rész alatt már ez, na meg Supnat számomra a legjobb sorozat, a 4X16 óta. (pedig azt hittem h a Firefly/Veronica Mars-ot nem fogja felülmúlni)
és tetszik ez az angyal-démon szál is, főleg h látszik, nem csak légből kapott dolgokról van szó hanem követik a Bibliát.
váááá.
hol van már az 5. évad? :)

mindor - 2009. 05. 30. 19:37

Akkor elnézést kérek, direkt rákerestem, de ezek szerint ahol megtaláltam ott is rosszul tudták.

Eszty - 2009. 05. 30. 19:39

Részemről 9/10 az évadzáró. Őszintén szólva sokkal nagyobb csattanóra vártam, csupán ezért vagyok egy kicsit csalódott, mert kevesebbet kaptam, mint amit vártam.
De ezt a kis bakit leszámítva az egész negyedik évad – még az egy-két gyengébb epizód ellenére is – zseniális lett! Szerény véleményem szerint az eddigi évadok közül ez lett a legjobb!
Főleg, ha belegondolunk, hogy honnan indult. Az évad elején még tartották magukat a “fivérek szellemeket és egyéb gonoszokat üldöznek” történethez, de aztán ezt a vonalat úgy sikerült mellőzni, hogy nagyon fel se tűnt.
És hát azért ismerjük el, hogy nevetésben sem volt hiány, még ha kevesebb is volt a testvérek közötti szokásos “egymás cseszegetése”.
Szerintem mindenki emlékszik a Yellow Fever (S4E6) c. részre. Nekem ez az epi az egyik nagy kedvencem. Hasaltam a nevetéstől, és hát a végén az a Jensen féle “Eye of a Tigher” akció volt a legjobb.
.. és hát szerintem nagy ötlet volt behozni Castielt. Őszintén szólva nekem eleinte nem volt szimpatikus. Idegesített, hogy olyan érzéketlen papagáj.. De hál Istennek az évad végére legalább már lettek érzelmei. (Azért arra kíváncsi lennék, hogy szegénnyel mit műveltek az angyal-táborban.. ).
Ruby halálának szerintem 10-ből 9 SupNat fan örült. Pedig nekem nagyon szimpatikus volt az új Ruby.. és hát én is bekajáltam minden egyes szavát. Én is elhittem, hogy démon létére más..
Aztán persze ez az elmélet is megdőlt, látván, mennyire sunyin vigyorog maga elé, mikor Sammy – szó szerint – rácuppant a vérére.
Már nagyon – nagyon várom az ötödik évadot!
Lucifer jön, ez már biztos.. de most még halvány lila gőzöm sincs, hogy merre és egyáltalán hogy akarják tovább vinni a fonalat az alkotók.
.. és ha jól informáltam magam, még a hatodik évad sem elképzelhetetlen, persze ez csak attól függ, hogy nézettségben hogy teljesít a sorozat. Jensen és Jared még egy plusz évadban benne lenne, én legalábbis ezt olvastam.
Na, majd meglátjuk:)

Heroesfan - 2009. 05. 30. 20:16

Nem tudjátok hogy arról melyik részben volt szó hogy mi történt Dean-nel a pokolban? Mutatták is?

berc - 2009. 05. 30. 20:23

évadzáró kicsit csalódás, teljesen kiszámítható volt. De legalább Dean-Sam-Cas újra cimborák lesznek, testvéri összetartás meg megint legyen meg. A rész az eddigi leggyengébb záró volt szerintem, 6/10 mondjuk (bár volt benne pár jó jelenet, legjobb mikor a profétánk ráteszi Cas vállára a kezét, behaltam).
Az évad meg 8/10, rengeteg nagyszerű résszel (főleg a MoW részeket szeretem, Yellow Fever óriási). Kicsit sajnálom, hogy vége a roadmovies 1-2. évados hangulatnak, de muszáj volt kinőni abból is. Komolyodik a sorozat, az tény.

berz - 2009. 05. 30. 20:29

@Heroesfan
Néhány másodperces snittek voltak csak, hogy a semmi közepén láncokon lóg, semmi több. Gondolom spóroltak a készítők… Beszélni meg valahol az évad közepén beszéltek róla, megint csak néhány mondatban (4 hónap kínzás lent 40 évnek felelt meg, kb ez volt a lényege). De jobb is volt ez a sejtetős dolog szerintem.

hajnicka - 2009. 05. 30. 20:35

Heroesfan!

Dean szenvedéseit a Pokolban nem mutatták, a 4×10 végén számolt be róla

A véleményemet a 4. évadról már elmondták: nagy feljődés, hihetetlen alakítások, ütős párbeszédek
az eddigi legjobb évad
10/10 -> már csak a 4×16 miatt is

Bob Bauer - 2009. 05. 30. 20:57

Nekem továbbra is a harmadik évad marad a legjobb az eddigiek közül, bár ezt is nagyon élveztem. Sajnálom, hogy mindössze az első évadot adták ki dvd-n, persze tudom, Spanyolországból, horrorisztikus szállítási díjjal megfejelve meg lehetne rendelni magyar szinkronnal…

van egyébként arra esély, hogy valaha kiadogasság az elmaradt évadokat, hamár az elsőt piacra dobták?

Eszty - 2009. 05. 30. 21:11

Hát a DVD kiadásokkal szerintem sosem lehet semmit sem biztosan tudni.
Nekem a 3. évad megvan egy az egyben, szinkronosan. Úgyhogy én anno ezt az évadot két nap alatt bedaráltam, pár jelenetet meg visszanéztem a YT-on angolul.. mert hát kíváncsi voltam, hogy jobb e az eredeti.. és jobb..:D

LuPuS - 2009. 05. 30. 21:15

mindent megírtatok már,de egy valamire kiváncsi vagyok:
-Mi lesz ,ha Isten visszajön a borral?

Claire8310 - 2009. 05. 30. 21:17

Nagyon jó évad volt. Számomra is az eddigi legjobb.
Örülök hogy megismerhettük Castielt, és így Misha Collins (fantasztikus a fickó) Az évad rengeteg nevetéssel az elején (élveztem mindet, elengedték magukat, szerintem jó volt:)) 10. résztől picit leültek, de aztán 14-15 rendben volt és utánna az évad legjobb része… onnantól kezdve nem volt megállj.
Carry on Wayward son felcsendülése mindig nagy pillanat.
A finálé kezdése volt nagyon eltalált(A homályból fókuszáltak a srácokra), Plusz Cas és Chuck nagy jelenetei…(:)) 8/10-et a fináléra, 9/10 az évadra (de csak mert még előttünk az ötödik, és lehet, hogy ott még fentebb kell pontozni:))

cf - 2009. 05. 30. 21:17

A Ghostfacers???? zseniális! a legjobb Supnat részek között vannak az övéik! bár lehet csak nekem, elfogult vagyok, mert nagyon bírom A.J. Buckley-t!
Az évad simán 9/10, és remélem Katherine Boecher-t sem kell többé látnom. szerintem ő volt az egyetlen mellényúlás.

Eszty - 2009. 05. 30. 21:22

Katherine Boecher? Ő volt Lilith, ugye?
Na, hát az a nő.. már alapból az akcentusától a falra másztam.. a széles szája meg foga alapból idegesített.
Szerintem is ő volt a legnagyobb baki.. Pedig Genevieve Cortese-t is sokan kritizálták, de szerintem ő jobb választás volt.

Andree - 2009. 05. 30. 21:43

Nekem tetszett az új Lilith. Meg örültem, hogy végre nem kislány volt mert őszintén szólva ez a “nagy főgonosz egy kicsi lányban” az egyik legnagyobb klisé amit az ilyen stílusú sorozatokban el tudnak sütni.

Eszty - 2009. 05. 30. 22:01

Nem tudom. Nekem pl. tetszett, amikor a 3. évadban abba a kislányba beleszállt Lilith.. szépen kivégezte a nagymamit meg nagypapit.. meg a kutyát..
Ijesztő volt.. !! Sokkal ijesztőbb, mint a felnőtt és “dögös” Lilith.

Zsuzsi - 2009. 05. 30. 22:18

Gratulálok Deana! Nagyon jól összefoglaltad az évadot! Én azért egy 9/10-et adnék rá, mivel a fináléból több + infót vártam volna Luciferről és az arkangyalokról.

Sandormaster - 2009. 05. 30. 22:22

Végre évadfinálé írás a Supnatrol :)
Nálam a Lostot is üti ez a sorozat, a finálé sztem a várakozástól eltérően eléggé lapos lett, egy kicsit többet vártam volna, de lehet csak azért lett ilyen, mert a felvezető részekben túl sok mindent lőttek el.
Kíváncsi leszek mi lesz a köv évadban, vmi főgonosszal nyomják majd a harcot, esetleg lesz egy két elhullajtott szereplő(Boby?!)
Az elején nem örültem hogy a “régi” Ruby-t lecserélték, de most már látom, jó döntés volt, azt a szép szőkét nem bírta volna a szívem ha megölik :D

Dohi - 2009. 05. 30. 23:03

10/10 -> már csak a 4×16 miatt is

nalam az volt az evad legrosszabbja. sot, a sorozat legrosszabb epizodjai kozott is elokelo helyet foglal el. de legalabb ugy latom, rubyn kivul lilith-et se szerettek paran :)

Csipi - 2009. 05. 30. 23:05

egyik legodabaszósabb sori, eszméletlen jól kibontakozott, geccc jöhetne már az 5.évad

sangdulion89 - 2009. 05. 30. 23:11

Szerintem jó volt a főszál ebben az évadban, teljesen más szintre emelte ez az egész angyalozás dolog a sorozatot.
Viszont az évadzáró nem tetszett annyira. Vagyis a szokásos húzzuk-húzzuk, majd a végén egy kis csattanó, ha az akciót tekintjük. Leleplezések szempontjából viszont azért volt benne pár jó mozzanat, mint pl az angyalok igazi terve (sejteni lehetett, de most vált nyilvánvalóvá, nincs több találgatás), meg Ruby is meglepett. :) De ez a zárás… Kár, hogy előtte néztem meg a LOSTot, mert ahhoz képest ezt a fehér villanást inkább éreztem egy “Ejj… ezeknek nem jött össze” :S Vagyis ha nincs a Lostban az, akkor lehet másképp gondolnám, de ahhoz képest… És én egyáltalán nem úgy várom a következő évadot, mint a harmadik végén. Ott tényleg lehetett találgatni, hogy hogyan jön ki a pokolból. De itt? Mi volt ebben a cliffhanger? Tudjuk, hogy Lucifer úgyis előbújik, akkor miért nem lehetett már megcsinálni rendesen? Ááá, ez így nem az igazi szerintem, számomra bőven messze van a 8/10-től sajnos ez a rész.

las - 2009. 05. 30. 23:12

hát nekem a fiánlé 10/10 az évad meg 9/10
10/10 lenne ha nem lenne néhány elb*szottabb monster of week rész, bár a legtöbbje azoknak is jó volt.
nagyon várom az 5. évadot

AD-am - 2009. 05. 30. 23:16

Szerintem a leggyengébb finálé, és a road-movie és rockzene hiánya miatt a leggyengébb évad is, de csak SupNat színvonalon belül, ami számomra a legjobbat jelenti :-). A zenei jogok hihetetlenül megdrágultak, úgyhogy utóbbit értem, de jobban örültem volna, ha kihagynak 3 angyal csillogás-villogást, és megvesznek helyette egy jó számot. Szerintem eddig minden hírhez, ahol SNről szó volt, leírtam, hogy mennyire nem szeretem az angyalosdit, úgyhogy ezt most is megteszem :-D
Nem tudom hova mennek jövőre, de nekem az első két évad, ill. harmadik volt az igazi Winchester bro’ kaland…ez már nem annyira okos, hanem a rajongók elégedettségét tápláló mytharc, értsd.: szerintem kicsit elk*rvultak.
Évadzáró 7/10, évad így 8/10, a stand-alone részek most is fergetegesek voltak (After School Special, Yellow Fever, Jump The Shark stb.), és a főszálból az In The Beginning előtt le a kalappal.

Daneee - 2009. 05. 30. 23:18

9/10-et adok az évadnak… Várom a következőt :)

Ihi - 2009. 05. 31. 01:14

Írtátok, hogy mennyit változott a sorozat az elmúlt 4 évben, valóban így van, a fillerek színvonala a béka segge alá süllyedt, míg a fő sztorit mozgató epizódok rengeteget javultak. Ezért nehéz megmondani, hogy jó-e, ami a sorozattal történik, azt hiszem nekem jobban tetszett egy állandó alacsonyabb szint, mint ez a hullámzás.
Maga a finálé mondjuk megint nem volt egy 10/10-es epizód, talán egy 8-as sem, de voltak olyan dolgok (és az egész évadban is), amiknél csak lestem. Összességében azért megint csak meg kell hajolnom Kripke-ék nagysága előtt.

JoHn - 2009. 05. 31. 06:26

Barátommal ment a liveblog, abból egy kis szösszent:
            Rebuilding the Perfect Villain             (Supernatural.S04E22.HDTV.XviD-XII) says:
*még nem fejeztem be de: hogy megváltoztatták már a dean hangüzenetét a szemetek?
*
BoOoOoOm just sent you a nudge.
*
BoOoOoOm says:
*jaja
*para
*lesznek még vicces dolgok:D
            Rebuilding the Perfect Villain             (Supernatural.S04E22.HDTV.XviD-XII) says:
*aztakurva
*lilith is the final seal
*if sam kills her the end comes
BoOoOoOm says:
*:D
            Rebuilding the Perfect Villain             (Supernatural.S04E22.HDTV.XviD-XII) says:
*uhhhh
BoOoOoOm says:
*para
            Rebuilding the Perfect Villain             (Supernatural.S04E22.HDTV.XviD-XII) says:
*már csak 6 pervc van hátra az évadból:(
BoOoOoOm says:
*a végénm lesz még egy rubys csavar is
            Rebuilding the Perfect Villain             (Supernatural.S04E22.HDTV.XviD-XII) says:
*egyébként eén eddig azt hittem hogy a sztori az lesz hogy lucifer sammyt fogja megszállni
BoOoOoOm says:
*majd meglátod a végét
            Rebuilding the Perfect Villain             (Supernatural.S04E22.HDTV.XviD-XII) says:
*reméljük:D:D
*baaaaaahhhhaaqaaaaaaaaaa
*ruby mekkora egy köcsög
BoOoOoOm says:
*:D
            Rebuilding the Perfect Villain             (Supernatural.S04E22.HDTV.XviD-XII) says:
*a harmadik évados csaj még szép volt
*deez még ronda is
BoOoOoOm says:
*jaja az jól nézett ki
            Rebuilding the Perfect Villain             (Supernatural.S04E22.HDTV.XviD-XII) says:
*most egy másik sorozatban szerepel amit nézke
*harper’s island
*ott is elég jól tolja
*szívdobogás effekt rulez
*lilith is down
BoOoOoOm says:
*:D
            Rebuilding the Perfect Villain             (Supernatural.S04E22.HDTV.XviD-XII) says:
*you bitch!!! you lying bitch!!!
BoOoOoOm says:
*para!!!
            Rebuilding the Perfect Villain             (Supernatural.S04E22.HDTV.XviD-XII) says:
*tudom
*now ruby is down too
*w
*sammy: “i’m sorry”
*nyílik a kapu
*neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
*vége
*aztakurva
*mennyire jó votl
BoOoOoOm says:
*kibaszott jó!
*na most kíváncsi vagyok milesz angyaluralom avagy dean megoldja a problémát:D
            Rebuilding the Perfect Villain             (Supernatural.S04E22.HDTV.XviD-XII) says:
*:D
*hát először is
*castiel vs arkangyal mi letT?
*aztán deanék hogy menekülnek el?
*most hoyg lucifer itt van lesznek e még “sima részek”
*?
*mi van Istennel, hogy zakariás azt mondta amit?

Az évad amúgy nagyon bejött nekem 10/10 mert a stzámokon kívül(amik tényleg hiányoznak) annyit fejlődött a sorozat, hogy már nem nagyon tudom elképzelni, hogy a 5. évadban csak a ‘monster-of-the-week’-ekre koncentrálnak. Sok kérdés;sajnálatos, hohggy fél évet kell várnunk.

Kat - 2009. 05. 31. 13:40

Nagyon jó összefoglaló,lényegre törő! KÖSZI

Az évad nekem 9/10.Összességében az egész SupNat úgy jó,ahogy van.Jól megírt történet, jó színészi alakítások.Nekem Ruby és Lillith is tetszett, ők kellettek ide.
Várom a folytatást!

spedway - 2009. 05. 31. 17:45

A Supnat továbbra is top3 nálam, imádom, nem volt semmi bajom ezzel az évaddal sem, ugyanúgy izgulok-nevetek-félek mint az első évadnál.:))

Kár hogy a jó zenékből kevesebb lett, más negatív dolgot nem is tudok mondani.

Így tovább!

Nandi - 2009. 05. 31. 17:58

Szerintem király volt a rész 10/10
Az évaf is 10/10 :)

papoca - 2009. 05. 31. 19:02

Nekem 4 évad alatt abszolút kedvenccé vált a sorozat. Kifejezetten tetszik, hogy random szörnygyilok helyett van min agyalni is a részek után. Persze néha jól jön 1-1 “hagyományos” epizód is, de ezt a bibliai szálat igazán remekül eltalálták. Nekem ez az évad 10/10.
Várom nagyon a következőt, addig is nyáron asszem újra nézem az eddigieket:-)

Dodo - 2009. 05. 31. 20:09

Most jutott eszembe, hogy én mégsem értem, hogy Azazel miért keresett egy embert arra hogy feltámassza Lucifert? Mármint ha csak annyi volt, hogy az első démont, Lilith-et kell megölni miért nem ölte meg vmelyik démon vagy Azazel? Mármint egyszerűbb egy erőtlen embernek démon vért adni és erősebbé tenni, mint egy eleve erős démont vhogy még erősebbé tenni? Ezt a szálat elvarrták, én maradtam le vmiről?

AD-am - 2009. 05. 31. 21:38

Nekem van egy olyan érzésem, hogy Samnek teljesen más szerepet szántak a démon mumbo-jumbo-jával, csak így kellett alakítani a történetet, hogy mégiscsak beteljesíthessék a végzetét és továbbvihessék ezt a szálat, mint főmitológiát.

Claire8310 - 2009. 05. 31. 22:23

Szerintem ha igaz embernenek kellet feltörni az 1. pecsétet, valószínüleg az is le volt fektetve, hogy igaz, de legalábbis embernek kell megölni Lilithet. (Ezért kereste a legerősebb gyereket a látnok-táborban a 2. évad végén) Szvsz

zorrobomber - 2009. 06. 01. 01:38

“Ghostfaceeeeeeers” -> Az egyedüli részek amiket nem tartok kifejezetten jónak a sorozatban

ellenben a Lugosi Béla tribute cseszett jó volt!

Deana - 2009. 06. 01. 22:33

Hi!
Londonbol jelentkezek, ezert nincs ekezetem, sorry… Tul vagyok ket es fel fantasztikus napon Birminghamben, egyutt Jensennel, Jareddel, Mishaval es meg sok mas SN-es szinesszel. Roviden annyit, hogy mindenki, akivel talalkoztam egy-egy imadnivalo ember, csodalatos szemelyiseg es tokeletes convention-vendeg. Jaredben pozitivan csalodtam, Jensen a masodik napon nagyon elemeben volt, Misha meg mint a Duracell-nyuszi: folyamatosan nyomja a hulyeseget, ezert nagy dozisban egyenesen toxikus *lol* Otthonrol irok majd reszletesebb beszamolot, ha erdekel vkit. Ja, es be fogok rakni egy linket az eredeti irasommal, mert ennek bizony nem sok koze van ahhoz, amit elkuldtem, na mindegy.

SunyiMad - 2009. 06. 01. 22:55

hát nekem érdekes módon nem tetszik annyira a főszál, korábban se tetszett. nem tudom, nekem sose volt elég izgalmas. viszont a különálló epizódok terén ez a 4. évad nagyon magasra tette a lécet.
egyébként érdekes, mert pont a szerializált sorozatok mellett vagyok, de itt az epizódikus részek sokkal jobban lekötöttek.
azért nem volt olyan rossz, mondjuk egy 6/10-et adok a főszálra, 8/10 standalone epizódok.

Scoo - 2009. 06. 02. 13:39

Baromi jó volt ez az évad! Az angyalok behozatala nagyon jó ötlet volt és logikus is (elvégre, ha van pokol kell lennie mennynek is)
Kíváncsi vagyok, hogy fog majd Luci kinézni. Már ha mutatni fogják. Elvileg az angyalok igazi alakját se tudnák elviselni az emberek Luci pedig ugye egy bukott angyal.
Nagyon várjuk a következő évadot!

Deana - 2009. 06. 03. 20:49

Felraktam az írásom eredeti változatát, ha bárkit is érdekel még… A http után illeszd be ezt:
deanawinchester.livejournal.com/21728.html

calibos - 2009. 06. 04. 14:51

Itt majdnem mindenkinek bejött a 4 évad, de sajnos nálam a főszálas sztori elbukott. Túlkomplikálva,erőltetve, gyenge ötletek.
Negatív hangulat, mindenki gonosszá és kegyetlené vált. Hiányolom a road movie-t és a jó poénokat. Ellentmondásos az angyalok szerepe, néha az emberek érdekeit tartják a küldetésüknek máskor pedig rombolási vágyuk miatt egész várost pusztítanának el. Amennyire vagyok rajongója a sorozatnak, egyszerűen nem jött be az évad főleg a második fele és a befejezés.

norbucso - 2009. 06. 05. 14:00

Nekem a legnagyobb para akkor volt, amikor tavaly ilyenkor Dean kipurcant és mutatták a pokolban szegényt. Azt hittem kaszálni fogom, ha meghal végleg erre bumm, berántott a 4. évad, csak így tovább a készítőknek. Jó volt az évad.

Sammy - 2009. 06. 05. 16:34

Hát srácok.Elolvastam az eredeti írást és ezt.Azért ilyen szemétséget elkövetni…de nem is mondok inkább semmit.

lazy - 2009. 06. 06. 20:45

nem értem, mit kell ezen felháborodni. Deana eredeti írása egy leírás nagyrészt a részről, nem pedig kritika. ide azt rakták ki, ami kritikának minősíthető. jobb lett volna, ha Deana a véleményét írja le az évadról, illetve a végkifejletről, mivel a részt már látták azok, akik erre voltak kíváncsiak, nem egy újabb tartalmi összefoglalót reméltek.

winnie - 2009. 06. 06. 21:44

így van. mondjuk, ha elsőkommentes ír, akkor az embernek mindig egy dolog jut eszébe:)

írjuk mindig, hogy egy finálékritika erénye a pozitívumok, negatívumok kiemelése és a kérdések felvetése a továbbiakra vonatkozóan, valamint a sahét ötletek, fejtegetések. a történetet általában egy bekezdésre szoktuk szorítani, hiszen az az olvasót nem érdekli, mivel ő is látta a részt.

szóval, welcome to the real world. tippre már vagy 100 vendégkritika került ki, mindegyiket én szerkesztettem és eddig sosem volt panasz rájuk:)

spedway - 2009. 06. 12. 14:40
Fee - 2009. 06. 16. 12:47

Sziasztok!

Nekem a múlt héten és a hétvége folyamán sikerült egyszerre megnéznem mind a 4 évadot, és simán megérte (pedig most hétvégén még a nap is sütött…)!
Még régebben, egyszer elkaptam egy részt xy csatornán, ott ragadtam, de igazából nem fogott meg, inkább megállapítottam, hogy ez nem az én műfajom… hatalmasat tévedtem!! :) A sok szívroham és a gyomorforgató nyálkás, bogaras, hidegkirázós cuccok mellett rég figyelhettem meg ekkora jellemfejlődést a főszereplőknél, akinek a karakterét amúgy is nagyszerűen eltalálták. A sztori kreatív, fordulatos (de mégse követhetetlen, mint néha már a Lost), a zenéről is csak legekben tudnék beszélni. Igazából áldom a szerencsémet, h egyszerre tudtam megnézni az összes részt és nem kellett várnom heteket illetve hónapokat, mint sajna most kell… áááá már most türelmetlen vagyok… :(
Nálam is a 3. évad tarolt, de nem volt panasz a 4.-re se, sőt… ! igazából egy kicsit már zavart, h a gonosz oldal ott van teljes erőbedobással, a másiknak meg se híre, se hamva. De minden megbocsátva, mert kirángatták Deant a Pokolból és a főszálra is jó hatással voltak. :) Az egyetlen, ami nem tetszett ebben a vonalban, hogy angyalt csak angyal tud megölni, bezzeg a démonokra aztán minden hat a sótól kezdve Sammyig :) Na jó, mondjuk ott van a bürokráciájuk, ami elég gyilkos egy dolog és most már jön Lucifer is, aki ugyebár angyal, ha bukott is, tehát egyenlítődnek a sorok! ;)
Az utolsó részben nálam Ruby vitte el a pálmát, az a kifakadás tőle, hogy Sammy igenis a saját döntéseinek köszönheti az egész szituációt, nem pedig a démonvérnek…….. azért egy hatalmas 5 jár!!

raphouse - 2009. 07. 22. 13:48

rubyt ne hozzák vissza!! nem a karakterét utálom de sztem ez a szinésznő nem vmi jól játsza el amit a szőke és nem “mell”esleg szebb csajszi játszott. :)

Zsuzsi - 2009. 08. 14. 19:16

Sosem vártam még ennyire a szeptembert. És végre itt az új évad 1. promója!

Depi - 2009. 09. 11. 05:28

URAMISTEN O______O

Mia - 2009. 09. 11. 18:45

5×01 váááóóóóóóó!!!! O_O

Akit érdekel itt írtam róla:

http://supernaturalspoilerbymancs.blogspot.com/

Erősen spoileres, csak azoknak, akik már látták a részt.:D

berc - 2009. 09. 11. 22:01

ó dejovolt ez, nem annyira, mint a 4×01, de jó volt

zsemlye - 2009. 09. 11. 22:31

jó volt ez indításnak hét idézete hegyek pld “peanutbutter” vagy “not what I pictured”

Lucifernek meg kellett jelennie – az armageddon csak utána jöhet. Felvezetés nélkül bele a pokol közepébe az ellentmond a történetmesélés szabályainak. Castiel remek volt, Bobby is. Zakariás meg mindig egy geci ;)

las - 2009. 09. 13. 14:21

gondolom lesz róla írás a blogon, de vendégblogger fogja írni, vagy ti?

am nagyon jó volt az 5×01
8/10
a mihály arkanygalos cucc nagyon bejön

winnie - 2009. 09. 13. 17:43

vendég, most csekkolom a leveleket.

Venius - 2009. 09. 14. 22:36

5×01 megnézve.

Nekem kifejezetten tetszett a rész, felvezette az összes szálat, az érzelmis cuccokat meg az összes többit egyaránt. Az egyetlen, amit én feleslegesnek éreztem, az a fangirl-csaj bevonása volt, ellentétben például Cass visszahozásával meg az elejtett mondataival.
Ja, és Bobbynak mért nincs olyan tetkója, ami megvédi a megszállástól?

nahyl - 2009. 12. 28. 21:34

Hát…ugyan jócskán túlvagyunk az 5.évad premierén én csak mos kószáltam erre felé és egy két dolgot visszamenőleg megemlítenék. Az összefoglaló kritika nekem is tetszett szót se ellene. Ami a 4.évadot illeti kicsit hullámzós volt és én is hiányoltam jó pár dolgot belőle. Viszont ahogy Sam és Dean eltávolodására hangsúly került, teljesen más jellegett kezdett számomra felvenni ez a sorozat. Sztem nagyon jó irányba fejlődött ez a sorozat és jó volt látni h ezt az 5.évadra is meghagyták. Kiváncsi leszek a továbbiakra. Az évadzárótól nem dobtam el az a agyam de egy 7/10
et adnbék neki. Castiel nagyon jó húzás volt sztem és az angyalok felvonulata is. Az egyetlen nagy problémám csak az “új” Ruby volt.Én nagyon bírtam ezt a karaktert a 3. évadban és ahogy Cassidy eljátszotta nekem egy színesítő karaktere lett a sorozatnak.Azzal viszont h kinyírták és behozák helyette a barna törpillát szerintem elvesztették az egész karaktert vele. Nem is bántam h kiiktatták-de ha már benne volt én is sajnáltam h iylen klisés véget szántak neki, reméltem volna egy kicsit több érzelmi kavalkádot,nem pedig örömtáncos értelmetlen halát :S Mindenesetre nem semmi amit kihoztak ebből a történetből…egyértelműen fanatikussá tettek már nagyon régen.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz