login |

According To Jim: vége a 8. évadnak

2009. 06. 11. 19:05 - Írta: winnie

40 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika,

Aki nem olvasna túl sok külföldi tévés oldalt, kritikusi véleményt, annak elárulom, hogy az According To Jim létezését a legtöbben az egyik legnagyobb emberiség elleni bűncselekménynek tartották. És nem csak azért, mert az elmúlt években virtuálisan nulla nézettség mellett kapta az újabb és újabb és újabb és újabb évadokat az ABC-től, s ért el nyolcig, ami valóban csak a legnagyobb sorozatoknak adatik meg.

according-to-jim-cast

Pedig az According To Jim-mel, annak ellenére, hogy általános vélemény szerint mindent megtestesít, ami bűzlik a szitkomvilágban, szerintem nincs sok baj. Az itthon talán egy évadon át az RTL Klubon Papás-mamás címen futó sorozat igaz, hogy nem penge, nem kiemelkedő, de valljuk meg, hogy sem írói, sem színészi oldalról nem egyszerű olyan sorozatban közreműködni, amit a legtöbben eltörölnének a Föld színéről. (Ld. 7. évad elején, új írókat keresnek. Kezdőhöz a kérdés: “- Hé, jössz a Jim-be stábírónak? – Ööö, izé… Dilemma, mi?)

Épp ezért furcsa belegondolni, hogy az According To Jim még így is 8 évadon át biztosított remek megélhetést Jim Belushi-nak és Courtney Thorne-Smith-nek, vagy ha másik oldalról nézzük, akkor a sorozatnak hála ebben az évezredben szinte nem is láthattuk nevezett két színészt más tévés produkcióban, mert röghöz kötötték őket, s legalább agyalhattak, hogy mi a jobb, ha kapják a pénzt a gagyiért vagy ha önmegvalósítanak és jobb szerepet keresnek.

Egyébként, ha valaki nem ismerné, a Jim klasszikus családi szitkom, papa-mama-gyerekek felállásban, az ugyancsak nem szokatlan kövér, sóher, léhűtő apu – dögös anyu – okos gyerekek szitut megvalósítva, némi rokonsággal, legjobb baráttal kiegészítve. (A legjobb barátot alakító Larry Joe Campbell 8 évre történő forgalomból való kivonásáért azonban hálásak lehetünk a sorozatnak. Sajnos idén már pilotozott.)

according-to-jim-fin

A fillerszagú, de nem filler (és a flashback-ek ellenére nem is bottle) utolsó epizódot csekkolva, melyben Jim “meghal” és a Mennyben ítéltettetik meg az élete (ahoj, egyrészt sorozatzáró szaga volt, másrészt visszatért Dan Aykroyd, Lee Majors és megjelent Erik Estrada is) azonban továbbra is azt kell mondanom, hogy az According To Jim nem vállalhatatlan. Tipikusnak ugyan tipikus, de pár random rész alapján inkább nézném, mint a többség által jobban kedvelt és nézettebb Two and a Half Men-t, Gary Unmarried-et vagy akár a King of Queens-t.

Nem tudom, talán a szereplők miatt? Belushi mégis csak Belushi (még ma is kicsordul a könnyem, ha a zseniális Wag The Dog-beli albán cameo-jára gondolok), Thorne-Smith-t pedig az Ally McBeal és a Melrose Place után nem tudom nem kedvelni (emberek, belegondoltatok, hogy ő 17 éve, megszakítás nélkül folyamatosan sorozatos állandó szereplő? ki ilyen régi motoros még?), még így 40 fölött is aranyos, főleg ebben az anyaszerepben.

according-to-jim-cast-01

Szereplők alatt tehát a színészeket értem, mert a karakterek tényleg kliséhegyek, a sorozat sem érdemel 10/5-nél jobbat, de valamiért mégsem zavar, ha nézem, ellentétben mondjuk a már emlegetett Charlie Sheen-szitkommal. Így, alacsonyabb rendű sorozatként is ott lenne a helye a nézős listámon, ha nem lenne annyi minden előtte. De, ha elfogynak a kajás szitkomjaim, akkor tuti betárazok egy random Jim-évadot is, mert eddig csak pár 5. évados és 8. évados részt láttam.

40 hozzászólás Ne habozz!

Peet - 2009. 06. 11. 19:17

Courtney-t én is kedvelem, olyan kis aranyos:) A Melrose előtt hol volt látható, hogy azt írod, 19 éve? Amúgy meg tényleg sokkal inkább ez, mint a Two and a half men.

Oscee - 2009. 06. 11. 19:18

Én csak pár random részt láttam (talán 4-6 évad, de gőzöm nincs), azok speciel tetszettek, jókat nevettem rajtuk. Mindenképp szeretném legalább az első pár évadot megnézni, érdekelne eredeti nyelven is, szerintem bőven nézhető sorozat (még németül láttam pár jelenetet youtubeon).
Kreatívnak tényleg nem kreatív, de nem is nagyon láttam kreatív sitcomot az utóbbi években…

Amon87 - 2009. 06. 11. 19:21

csak a bevezető sorokból merült fel bennem a kérdés…hány sorozat van ami megért 8 vagy több évadot??? tényleg kevés?

duddits - 2009. 06. 11. 19:29

8év alatt a gyerekei semmit nem nőttek?

Zsu - 2009. 06. 11. 19:44

“kajás szitkom” ez tetszik. szinte nem is tudok úgy enni már, hogy be ne nyomnék vmi szitkomot. :) (8 simple rules, Rules of Engagnement, Jóbarátok stb.)

rml jól értelmeztem a “kajás szitkom” kifejezést =)

MissLobyt - 2009. 06. 11. 20:01

Jopofa kis sorozat és hát az ABC sz’tem sose a szitkomjairól volt híres, úgyhogy életben tartották, hogy nekik is legyen valami – mármint az újoncok mellett.

Lewis - 2009. 06. 11. 20:05

Ismét a szokásos kérdésem merült fel: Várható folytatás Magyarországon? Vagy legalább, hogy kiadják ebből is a DVD-t?

Dohi - 2009. 06. 11. 20:20

nalam meg mindig beprobalasra var, de valahogy nem akarodzik a 4. evadtol kezdeni, korabbiakat meg egyelore nem talaltam. pedig ha csak nezheto, maris hosszu idore meglenne a kajazos sitcomom. meg ugye courtney is alap.

TimDuncan - 2009. 06. 11. 20:37

Én pedig bevallom a kedvenceim közé tartozik, és TAAHM és HIMYM magasságokban tartom számon, ami lehet szentségtörés az alapján amiket olvastam róla.

Bár tudom Beluschi miatt vagyok elfogult főleg és a karakterével is tudok azonosulni. Végülis valamilyen szinten még változott is a téma ahogy a gyerekek nőttek és egy idő után ők verték át Jimet nem pedig fordítva. Na nem folytatom, szerintem jó és kár hogy vége, ennyi.

Ja és remélem Beluschi majd kap új sorozatot…

winnie - 2009. 06. 11. 21:10

8év alatt a gyerekei semmit nem nőttek?

kerek 8 évet nőttek. a lányok 4 és 6 évesek voltak, most meg 12 és 14 évesek.

mczolly - 2009. 06. 11. 21:40

Bezzeg a Knights of Prosperity egy teljes évadot sem élt meg, pedig az egyik legjobb nevettetős sorozat volt…

Mammut - 2009. 06. 11. 22:19

nagyon kevés sitcomot néztem, de ez volt az egyik, nekem nagyon bejött
teljesen véletlenül kapcsoltam át egyszer anno éjjel a csatornára, de ott is ragadtam, és mindig megvártam onnantól, kár, hogy nem adták tovább

winnie - 2009. 06. 11. 23:00

zsu: jól értelmezed:)

oscee: better off ted sem jött be kreatív szempontból? nekem abszolút.

“A Melrose előtt hol volt látható, hogy azt írod, 19 éve?”

sehol, nem tudok számolni:) 17.

tenorx - 2009. 06. 11. 23:40

Tényleg csak pár részt láttam RTL-en, azok bejöttek, jókat röhögtem, majd ha lesz időm letöltöm, de most Smallvile S1 :D

Legion - 2009. 06. 12. 00:02

Belushi alap, kutyám jerry lee mai napig a top 10 ben van(filmes). Ez a sorozat is csak miatta nézhető.

Llew - 2009. 06. 12. 08:58

Én is csak az RTL-en néztem hébe-hóba, de semmi gond nem volt vele. Jól szórakoztam rajta.

juhaszvik - 2009. 06. 12. 09:18

az biztos, hogy jobb, mint mondjuk a king of queens, a TAAHM-en már vitatkoznék. egyébként elütni az időt bármelyik jöhet, de ha humor, akkor inkább valami animációs (Simpson, American Dad stb.) vagy ütősebb sitcom (pl. HIMYM)

kaito - 2009. 06. 12. 12:02

előző két évadból mintavételeztem egy-egy részt, és iszonyat silányak voltak. (mostaniból azt láttam, amikor kiderül, hogy malacképű a zongoratanárnénivel kavar).

valaki ajánlhatna egy rész, mert lehet hogy pont rosszakat fogtam ki. az eddigiek alapján nálam egyik nézhető sitcom-mal sincs egy kategóriában.

Liu - 2009. 06. 12. 12:33

én teszek a nézettségre, a klisére .. szeretem :)
//olyasmi nekem , mint az, hogy itthon gagyisorozatok csúcsának tartják a májfévorit Doctor Who-t :)
nézem, szeretem , kész….;)

winnie - 2009. 06. 12. 13:14

kaito: nem hiszem, hogy rossz részeket fogtál volna ki, nem véletlenül kívánják a legtöbben pokolba a sorozatot. de épp ezért írtam, hogy én jóval előbb temetnék el más, sikeresebb sorozatokat:)

zdawg - 2009. 06. 12. 17:11

random módon néha elkaptam az rtl klubon és lefekvés előtt jó szórakozásnak bizonyult. bár nem hiszem, hogy valaha annyira rászorulnék a darálására, de még ez is benne van a kalapban. a gary-t, a king of queens-t nálam nem üti, a taahm-t viszont simán

FZoli - 2009. 06. 12. 19:36

Néha-néha elkapok egy-egy részt az RTL II-n, jókat derültem rajta.

TPoops - 2009. 06. 12. 19:49

“az biztos, hogy jobb, mint mondjuk a king of queens” Biztos, hogy nem.:-)

Mizchris - 2009. 06. 15. 09:45

Jó kis sorozat ez, én sem vagyok rendszeres néző, de alkalmanként belefutok. Jim Belushi nagyon jó, miatta mondjuk bármit megnéznék.

Toomy - 2009. 08. 18. 04:25

A sport- és családszerető férj, a totális ellentéte a feleség… Nálunk is így van itthon. :-) (pl.:Nemsokára kezdődik az NFL és a párom már előre utálja)
Belushi-t imádom. Kutyám Jerry Lee, Az új diri, és persze mindezek mellett: imádja a blues zenét.
Egy szó mint száz, nekem anno nagyon bejött a sorozat, és csak dühöngtem, hogy normális műsorokat (Eureka) éjjelre tesznek be, és igyekeznek rákényszeríteni, hogy ilyen barátok közt és egyéb szemetet kell(ene)jen nézni…

pacal - 2009. 10. 03. 20:44

Szerintem is egy remek sorozat, egy lapon említeni a TAAHM-el kegyetlenség, szerintem.
A TAAHM az igazi gagyi, klisé, olyanra formáljuk a karakter személyiségét, minden részben, amilyet a béna poén megkíván, szánalom sziget. A kritika nagyon jó volt, különösen élveztem a TAAHM szurkálást. :)

horas - 2010. 07. 01. 00:34

Hát nemtudom,engem nem érdekel,hogy a sznob világban és ami mindent lefikázós világban ez hol helyezkedik el.
Alacsony színvonalú és elcsépelt,de nem is vágyom este 8 kor semmi másra,mint könnyed röhögésre,mert Jim és Andy karaktere is marha viccesek,éa globálisan az egész.Én nagyon szeretem.
Szerintem a Két Férfi meg egy kicsi minőségibb,de Jim Belushi imádnivaló Charlie Sheen annyira nem,de az is nagyon jó sorozat szerintem,mindenesetre ezt én jobban szeretem.

oxigen - 2010. 08. 29. 20:46

En is szeretem, meg ha klise is (sokkal kevesbe, mint amennyire pl. Alan szanalmas a 2½men-ben. Egyszeruen nincs ember aki ennyire luzer mint az a karakter… faj nezni is…)
Szeretem, hogy szeretik egymast, es nem arra epul a sorozat, hogy jaj de utaljak egymast es hogy szurjanak ki egymassal (mint pl. rem rendes csalad). Szeretem, hogy Cheryl ugy csinos, hogy nem kell azt lesni, mikor buggyan ki a mellbimboja az ici-pici rucibol. Szeretem, hogy Jim probal a leheto legjobb apa lenni. Szeretem, hogy a gyerekek is jo fejek, ugyesek-okosak-furfangosak, es nem az a vicces, hogy milyen butak.
Nem mondom, hogy fenomenalis, de egy teljesen aranyos kis sorozat, szivesen nezem, ha szembe jon velem a tv-musorban.

Darkonech - 2011. 01. 11. 15:55

Én 6 évadot végig röhögtem. Szerintem simán megér a 10es skálán egy 6ost:P akinek tetszik nézze akinek nem hát az meg nézzen mást:D

bbbx16 - 2011. 02. 03. 19:31

Sziasztok!
Én imádom ezt a sorozatot, nem tudom sokan mért nem szeretik. Még ha többször is nézem meg, akkor is röhögök rajta, csak nem szeretem, ha tudom mi lesz :-)

Akinek meg nem tetszik, vagy ellenzi, az nézzen olyat, ami őt érdekli.

Piercinger - 2011. 03. 23. 14:28

Hali,

Én csak annyit tennék hozzá, hogy, aki ezt a sorozatot nem tudja értékelni és nem adná meg neki a 10/7,5 vagy 8-at annak vagy nincs boldog párkapcsolata, vagy csak szimplán nem érti azt, amit ez a sorozat közvetíteni kíván a családos vagy csak együtt élő emberek számára.

winnie - 2011. 03. 23. 15:28

vagy van boldog párkapcsolata és érti, mit akar közvetíteni és szimplán rossznak tartja. ezt kifelejtetted.

gabor - 2011. 05. 05. 10:27

úgy fikázni egy sorozatot, hogy a teljes 8 évadból csak párat lát valaki, az elég erős, ráadásul az olyan kitételek mint a “virtuálisan nulla nézettség” sem igaz, hiszem ez a sitcom volt sokáig az ABC legnézettebb sorozata 10 millió feletti nézettséggel, igaz ez az utolsó két évadban 5,5-re ment le, de ennél gyengébb nézettségű filmeket is életben tartottak már. A sorozat kifejezetten jó (nálam jobb mint a két pasi), Larry Joe Campbell Jimmel együtt viszi a hátán az egészet. Jó, hogy jön ki magyarul a 7. és8. évad is.

winnie - 2011. 05. 05. 10:58

ó, egyem a szívét a google-ös idetévedőknek:)) legalább olvasni tessék. vagy jókat írni a sorozatról, nem kell védeni, a 8 évad magáért beszél. vagy, ha már valaki besérül, akkor olvasson és értelmezzen.

hadd ne kelljen leírni, hogy mi van a fenti kritikában. például azt, hogy a kritikusok utálták. meg az, hogy szerintem nincs semmi baj vele.

“úgy fikázni egy sorozatot, hogy a teljes 8 évadból csak párat lát valaki, az elég erős, ”

láttál már olyan sorozatot életedben, ami nem tetszett? ami rossz volt? amiből elég volt 1 részt megnézned? az emberek zöme 1 rész alapján mondja meg egy sorozatról, hogy nem jó. aki pár részt lát, az már jóval előrébb van. de tetszik a logika. ha valaki véleményt mond, az nézze meg az összes részt. persze. csak az nézi meg, akinek tetszik, ergó akkor minden sorozatról csak pozitív vélemény lenne:))

“A sorozat kifejezetten jó (nálam jobb mint a két pasi)”

ez fent is le van írva, hogy jobb, mint a két pasi, de annál minden jobb, hiszen az valóban az egyik leggyengébb manapság, legalábbis a jelenleg adott 50 legjobb komédia sorozat közé nem fér be, hiába nézett.

“ez a sitcom volt sokáig az ABC legnézettebb sorozata 10 millió feletti nézettséggel”

természetesen sosem volt a legnézettebb sorozata. az utolsó 2-3 évadban pedig az egyik legkevésbé nézettebb volt, ezért műsorhelyek kitöltésére használták, mert nagyon olcsó volt, mivel sosem volt sikeres, ezért nem kellett emelni a főszereplők fizetését sem.

1. évad 10M néző, az 52. legnézettebb sorozat, az abc-n 9.
2. évad 10,6M néző, az 54. legnézettebb sorozat, az abc-n 8.
3. évad 9,9M néző, az 51. legnézettebb sorozat, az abc-n 11.
4. évad 10M néző, az 44. legnézettebb sorozat, az abc-n 12.
5. évad 6,7M néző, az 90. legnézettebb sorozat, az abc-n 19.
6. évad 6,3M néző, az 90. legnézettebb sorozat, az abc-n 21.

a 7-8. évadra pedig az első 100-ból is kiesett, ekkor volt általános döbbenet, hogy még létezik a sorozat.

a 10M nem rossz, bár már ma sem lenne jó, akkor meg, a sok 20M-s sorozat mellett csak közepes volt.

envagyok - 2012. 03. 10. 21:49

Szerintem zseniális sorozat. Van benne sablonosság: apu sumákol, anyu lebuktatja, majd a következő részben fordítva, ráadásul x évadon keresztül, tény. Viszont minden részben ott a levonandó tanulság is, amit szórakoztatva, itt-ott pedig könnyesre röhögve magunkat kapunk meg, így aztán egyáltalán nem unalmas. Szeretem benne, hogy nem áll messze a valóságtól (persze ízlések és pofonok). Pl ott a lusta gondolkodásmód, a “majd én túl járok az eszén” jelenség, és ott az örök favorit, a “lám, lám, lám”, ezek a dolgok életünkben is jelen vannak, más-más formában. Van olyan ismerősöm aki állítja, hogy nem szereti, de még egy teljes részt sem látott belőle, csak itt-ott 5-10 percet. Ez olyan, mint amikor valaki egy ételt nem szeret, pedig még soha nem is evett belőle…na mindegy. Tehát az, hogy “én láttam 10 percet valahol valamelyik részből, és jajjderossz” nem tekinthető igazán hiteles kritikának, szerény véleményem szerint… Ezeknek az emberkéknek javaslom, az 5. évad első részét, tetszeni fog. Persze az sem elfelejtendő tény, hogy az majdnem az összes sorozat első 1-2-3 évadja azért nem olyan jó mint a későbbiek, viszont szükséges megnézni ahhoz, hogy mindent értsünk. Félreértés ne essék, nem azt mondtam, hogy rossz, hanem egy 5. évad után nem olyan egy 2. évados részbe belenézni (annyira nem tűnik viccesnek). Az összehasonlításokról meg annyit, hogy én nem hasonlítanám össze sem a TAAHM-nel sem semmilyen más sorozattal sem, mert kategóriájában azért van eltérés, még így is hogy vígjáték mind2. Az egyik egy nagy teljes család köré épül, a másik egy szingli pasas minden irányból csonka családjára, így nem várhatjuk el ugyanazon súlyú poénokat sem, mert akinek a családi poénok bejönnek, lehet, hogy a szinglisek nem. Így máris rá mondhatjuk a TAAHM-re hogy rossz, pedig nem az, csak a nézőpont más. (Tudom mert azt is nézem.) Persze én csak egy sorozatkajáló szemével néztem most a dolgokat, ha esetleg valaki számára sértőt írtam, elnézést kérek. További jó Jim-ezést mindenkinek, vigyázzatok a JIM-Zillákkal, a Zöld-emberekkel, és HAJRÁ MEDVÉK! :)

winnie - 2012. 03. 10. 21:58

tök jó ilyen véleményeket olvasni, köszönet érte.

Roli - 2014. 03. 03. 13:13

Szerintem a legjobb sorozat ami végig néztem, a mai napig nézem!!!!Mellesleg Andy a legnagyobb (Larry Joe Cambell)

Gyurkó - 2014. 07. 31. 12:38

Szerintem is a világ legjobb sorozatai közé tartozik. Sajnos már a 6. évadnál tartok, és nem is merek arra a napra gondolni, amikor elérek az utolsó részhez. Aki a szidja, vagy próbálja lehúzni, annak fogalma sincs a sorozat lényegéről.

sclerosis - 2015. 04. 14. 15:03

Egy rém rendes család,Jim szerint a világ,”8 Simple Rules… for Dating My Teenage Daughter bármikor újranézős sorozatok.

actojim - 2015. 06. 08. 15:05

Egész egyszerűen imádom! A sorozat zenéit (According to Jim soundtrack), mondanivalóját, és bizony nagyon sokszor könnyesre nevetve nézünk össze párommal, hogy “ugye-ugye”! A sorozat mappánk szerves része, azok közé tartozik, amit nem fogok egyhamar törölni. Nagyon belopta magát a szívembe és ott is marad. Az esküvőmön a ‘Say I do’-ra fogok táncolni az biztos (Wedding bell blues rész)!
Meggyőzni nehéz lesz azt, aki nem szereti a műfajt, de azt mondom, ha van egy kis humorérzéked az élethez, akkor ezt a sorozatot tudod értékelni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz