login |

Pilot-mustra: Royal Pains – 1×01

2009. 06. 14. 13:14 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Na, most van gondban a zsűri. Egyet tudok csak biztosra mondani, hogy a Burn Notice-szal remek párost alkot a sorozat, itt is megvan a szánsájn-regi életérzés, holnap akár költöznék is ki a Hamptons-ba, mert az óceán akkor is óceán, ha nem Kaliforniában, hanem Long Island-en van. Amúgy mondtam már, hogy egy sorozat akkor esélyes a sikerre, ha egy mondatban JÓL körülírható a sztori? Akkor most mondom. A Royal Pains meg a gazdagokat gyógyító MacGyver története.

ROYAL PAINS – 1×01 – 6,5/10

royal-pains-hank

Oké, csak kvázi MacGyver, kicsit túl van spilázva a fene nagy párhuzam, ráadásul még annak is nevezik főhősünket az egy óránál is hosszabb pilot-ban, mely arról szól, hogy egy feltörekvő ifjú titán egy orvosi döntése miatt kirúgják kórházából és egész New York-ban fekete listára kerül. Ekkor, élete mélypontján, jön képbe egy Hamptons-beli hétvége a kókler öccsével, minek hatására a durvagazdagok házi orvosa lesz. Vagy nem.

Egy biztos, hangulata az volt a Royal Pains-nek. Akár a képi világot nézzük, akár a nagyon furcsa, de betaláló zenét (hangszeres és ismert számos egyaránt), afféle feelgood, jópofa sorozat érzését kelti a pilot, de nem szabad megfeledkezni, hogy mégiscsak orvosi drámáról van szó, élet-halál helyzetekről, satöbbi. És itt az első pont, ami nem tetszett szemet szúrt, a könnyedség miatt valahogy az ember nem érzi, hogy tétje lenne a gyógyításoknak, a necces szituknak.

royal-pains-cast

A másik fura pont a főszereplő, Mark Feurstein, aki tipikusan jófiút alakít, s ezért igazából nem nagyon lehet rétegeket hámoni róla, s megvallom kissé idegesítő volt, ahogy kötve az ebet a karóhoz tizedjére is elmondta, hogy ő nem lesz a gazdagok orvosa meg hazamegy meg minden. Szerencsére akadt néhány mellékszereplő, aki észhez téríthette, többek között a Joey-unokaöccs tesó, Paulo Costanzo és két eyecandy lány, akik fura módon nagyon odavannak a dokiért, így ha hódításra kerülne a sor, nem lenne nehéz hősünk dolga.

Egyelőre tehát még nem tudom, hogy mi sül ki a Royal Pains-ből. Egyik oldalról nem éreztem az átütő erőt benne és írástechnikailag, dialógok terén olykor furán bénácska volt, de mégis volt benne valami tényező, ami megfogott. Egyrészről nyilván a hangulat jött be, de amellett még volt valami más megfoghatatlan is. Ez utóbbi  miatt kíváncsi várom, hogy bepróbálhassam az 1×02-t. Az időzítés egyébként remek, igazi nyári sorozatról van szó. (Ej, de fényképeztem volna nagy felbontásban tájképeket, házakat…)

5 hozzászólás Ne habozz!

Sefi - 2009. 06. 14. 17:50

nekem nagyon bejöttek a sorozat eddigi részei, nézős. ha pontoznom kéne akkor 7/10

Dark Wolf - 2009. 06. 14. 18:51

Nagyon ellenszenves a főszereplő.

Kain_ - 2009. 06. 15. 03:46

Megnéztem az első kát részt, és ha továbbra is ilyen marad a színvonal, akkor nyárra már van egy szuper sorozatom:) Nagyon tetszik, hogy egybekötötték a Törtetőkös lazaságot a Houseos esetek megoldásával (House már kezd kicsit unalmas lenni számomra). A szereplők jól eltaláltak és szimpatikusak számomra. Ahogy látom főleg az egy rész egy beteg formula fog maradni, egy szerelmi szállal és egy kórházépítéses szállal. Nem is tudom mit írhatnék, én nem láttam korábban orvosos feelgood sorozatot, de ez bejön nagyon. Az első 2 rész 7,5/10 nálam simán.

SPOILER:
Azt nem vágom miért nem adja oda az arany rudat a csajnak, hogy kórházat építsen? Nekem tök logikus lenne (persze nem az életben, hanem a sorozat szempontjából :D ).

Kain_ - 2009. 06. 15. 19:10

Úgy látom ide már nem nagyon fognak írni:D Elé kár, mert szerintem nagyon jó sorozat, érdemes nyáron nézni. Remélem kint azért sokan nézik, és megér legalább egy teljes évadot ha többet nem is:)

zdawg - 2009. 06. 18. 22:10

megnéztem a pilotot, egész jó volt

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz