login |

Harper’s Island – 1×09 – Seep

2009. 06. 15. 22:59 - Írta: winnie

81 hozzászólás | kategória: kritika,

Az amerikaiaknak van egy betegsége: ha kérdeznek tőlük valamit, mikor már csak utolsó szavaik vannak hátra (halál, teleport, stb.), akkor képtelenek egyenes választ adni a kérdésre és elkezdenek rébuszokban beszélni. Esküszöm, a halálos ágyamon majd én is mondok valami fene kriptikusat, hogy aztán az utódok megpróbálják megfejteni.

harpers-island-1x09-c

De nem? Persze dramaturgia, tudom. Kell. Nem is zavar. Sőt. Amúgy a fenyegetés továbbra is jelen van, egyre inkább képzzelfoghatóvá válik, bár a cliffhanger-rel még nem tudok mit kezdeni, inkább tűnik félrevezetésnek, mint idő előtti coming out-nak.

El is kezdtem azon filózni, hogy mikor kell felfedni a gyilkost. Vagy gyilkosokat. Mindvégig titokban érdemes tartani, vagy az 1×11 környékén lerántani a leplet, hogy még nagyobb érzelmi töltése legyen a macska-egér játéknak? Vagy inkább az 1×13 utolsó perceiben kéne?

harpers-island-1x09-f

Nézzük csak, még mi volt az 1×09-ben. Vagy mi nem volt. Hiába klisé a kamu ijesztgetés egy horrorban, alkalmazni kell. Ezúttal egy béna, edényleverés volt, de azon kívül semmi. Ennyire nem kéne lustulni, mint ahogy az is meglepett, hogy ezúttal nem a menetrend szerint érkező gyilkosság volt a középpontban, hanem. (A képen kívüli megoldás mostanság a menő? Lehet, hogy nem véletlen?)

Az ijesztés mellett még olyan apróság szúrt szemet, hogy a vágás kissé szeleburdi volt, hisz két jelenetben is időt vagy teret ugrott egy szereplő: előbb Henry indult el, hogy azonnal meg is érkezzen, majd az autót ellopó karakter mondta, hogy “Oké, akkor nem.”, aztán meg már lépett is le a következő jelenetben. Azért, ha olyan jópofa karakter-biteket képesek írni, mint Shane ovis farigcsálása, akkor ilyesmire gyerekjáték lenne odafigyelni.

Amit sajnáltam, hogy az 1×09-ben nagyon beszűkült a játéktér, alig szerepelt a sziget, belső felvételek voltak inkább, sőt, a ház belsejére rátettek egy lapáttal, amikor szó szerint még jobban leszűkítették azt a bizonyos teret. Ettől függetlenül a mászkálás feszültségfaktorával, klausztrofóbiájával nem volt gond.

harpers-island-1x09-b

Bármennyire is klisés, de a horrorokban valamiért tök jó hangulatot tud teremteni pár hangjegy zongorán való leütésének ismételgetése. Itt is, ha véletlenül unnám magam, akkor a zene elringat, beborítja a képeket, sejteti a csúnya véget.

Ja, és még valami: Henry mióta badass és jól áll vajon neki? A Harper’s Island-del kapcsolatban azért egy valamiben nagyon bízok, örülnék, ha kiderülne a végén, hogy a kezdeti részekben is szórtak el jeleket, melyek előrejelzik a sztori végkimenetlét, esetleg a megoldást, jeleket, amik létére csak az 1×13 alatt fogunk rádöbbenni.

Nem osztályzok, mert felesleges. Vannak hibái a sorozatban, amikkel tisztában vagyok, de ettől még jó nézni. Nem is biztos, hogy “csak” guilty pleasure, lehet, hogy több annál, de az mindent elmond a tetszési fokról, hogy kifejezetten csalódott voltam, amikor péntek helyett csak vasárnap nézhettem meg az új részt.

81 hozzászólás Ne habozz!

Svityó - 2009. 06. 15. 23:16

Eddig nem tudtál mit kezdeni a cliffhangerrel… Végiggondolva, h merre járt a gyilkosságok során, nem lehet ő, vagy csak ő a gyilkos. Amúgy Henryn kívül kb. bejött eddig, hogy akiről azt hittük, ő az, a következő részben meg is halt:D Én már bárkiről el tudom képzelni, de ugyanúgy bárkinél meg is tudom cáfolni, hogy ő a gyilkos. Hajlok nagyon a külsős gyilkosra…

tenorx - 2009. 06. 15. 23:17

Én annak örülnék nagyon, ha
a. Lassan megtudnánk ki a gyilkos, és két szemszögből látnánk
b. 13-dik rész csak arról szólna, hogy hogy követte el a gyilkosságokat, a legelsőtől kezdve, az nagyon tetszene
a 9es rész nekem 8/10

eSboy - 2009. 06. 15. 23:18

Szerintem a cliffhanger csak félrevezetés, de azért érdekes volt :) Amugy meg úgy gondolom, hogy a leleplezés az 1×13 közepén lenne a legkirályabb, vagy az elején és akkor 1 rész alatt kergetik a csúnyabácsit :) Részemről simán volt egy 8/10, engem nem zavart, hogy ennyire leszűkült a tér, sőt, szerintem ez így nagyon is jó volt és helyén volt.

U.i.: Jha és mondtam már hogy imádom Chloe-t? :D

gaben - 2009. 06. 15. 23:19

szerintem is eddig az előző rész sikerült a legjobbra, de utána nálam ez a rész következik, ez is csak azért mert előzőben picit nagyobbnak éreztem a pörgést a hangulat meg a feszültség melett, itt kicsitt lassabbnak tűnt a dolog (bár a vágással szerintem próbálták felpörgetni a dolgoakt), de ettől a résztől jobban besz*rtam.
A kis Madison meg vagy egy mutáns vagy egy mutáns, de valamelyik mindenképp :).

gaben - 2009. 06. 15. 23:21

ja, én is annak örülnék ha mondjuk 12. részben kiderülni ki a gyilkos, 13. részben meg jól elmagyaráznának mindent, flashbackel mindennel, amolyan Poirotosan amikor a végén mindenki összegyűl (nyilván itt tülekedés nemlesz :D), és a nézőnek is elmagyarázzák mi hogy merre.

Desperate HOUSEwife - 2009. 06. 15. 23:31

Hú de vártam már ezt a postot, kb, ahogy hétvégén a rilízt. :) És ahogy mondod, ez sokat elmond a sorozatról, a tűkönülés-faktor nálam tökéletesen működik. Ez a rész is nagyon tetszett, suspense-ből csillagos ötös volt az alagutas storyline (ígérem, le fogok tudni egy mondatot írni idegen szavak nélkül is egyszer), a fokozás, ahogy szét kellett válni, majd mág jobban szétválni, majd kúszni, és elért oda, hogy azt se tudtuk, hol van éppen Abby, és közben mehetett az agyalás, hogy ki van nagyobb veszélyben, aki az alagútban kúszik, vagy aki kívül maradt, na az iskolapéldája volt a műfajnak. Ahogy már régebben is írtam, nagyon jól használja a sorozat a műfaji elemeket, és klisé vagy sem, de működnek.

Érdekes volt amúgy, ahogy feloldották az elmúlt rész cliffhangerét (?) Henryről azonnal elterelték a gyanú árnyékát, de csak ott vannak a vágások/karmolásomk a karján, illetve ha segíteni akart a tesójának, de nem tudott, miért hagyta egyedül akár egy pillanatra is (amíg Abby odaért hozzá)? Nem áll össze a Henry-dolog, nem mondom, hogy ő a gyilkos, de itt szándékodan lyukak vannak. Azt seem tudjuk, ki Wakefield gyereke, amennyire most ráhúzták Abbyre, anynira biztos vagyok benne, hogy nem ő az.

Ami a gyilkos személyét illeti, alibije most már csak annak van, akit szinte alig látunk, és ez nem jó, mert ez 2 személyre csökkenti a gyanúsítottak számát, ha a kislányt nem számolom, márpedig nem számolom, mert olyat országos tévé nem csinál. Csavar kell ide, továbbra is remélem, hogy hatásos lesz a megoldás. Nagyon várom a következő részt, az tuti.

Azon gondolkodtam én is, mikor érdemes felfedni a gyilkos személyét, Dexter első évadban is mekkora húzás már, amikor egy tök váratlan ponton felfedik, és utána azért izgalmas, mert TUDOD. De itt gyanítom, hogy az utolsó percekre hagyják, anynira nem érzem újítónak a sorozatot, hogy megtörje ezt a berögzült műfaji formulát. Pedig izgalmas megoldás lenne, ha mondjuk a következő részben kiderülne.

eSboy - 2009. 06. 15. 23:45

Azért élvezném ha a végén tíz kicsi négerest játszanának, ahogy még egyszer említette Winnie. Akkor gyakorlatilag akárki lehet a gyilkos :)

Aragorn83 - 2009. 06. 15. 23:58

Szerintem csak azért hagyta ott Henry JD-t, mert a gyilkos után rohant…
Valószinűleg tanúja volt annak, amikor halálos sebet kapott az öccse…

minase - 2009. 06. 16. 00:00

seep – és erre a szöszik életben maradnak (aminek persze örülünk de) ki nem szopta be, amikor azt a gázpalackot közeliben mutatták? idövel kialakul a kepesseged, hogy kiszurod az “ennek még jelentősége lesz” képkockákat. erre meg itt pont rájátszanak. ez nagyon tetszett. és a helyzet is annyira adott volt.. és bumm mégse

amugy tenyleg tele van buta vagasokkal, de igy legalabb lehet kifogas arra, amikor majd jonnek a reklamalok, hogy Ő nem lehetett, mert…

amugy az emlitett “badass” resznel nagyon szepen mozgott a kamera, csak tul rovidre vagtak a mozdulatokat.

Lyana - 2009. 06. 16. 00:06

Az ‘edényes’ rész szerintem nem volt szándékos, csak a felvett jelenetben véletlenül esett le a cucc, a színészek meg (ahogy látszik is) kicsit megkésve reagáltak rá, mintha a jelenet része lett volna. Legalábbis nekem teljesen ez jött le és természetesnek is vettem.

Jó pontot adok a sorozatnak, hogy az “én vagyok/lehetek a lánya” felismerést nem rész végi cliffhanger-nek tartogatták, hanem szépen lapozták. Így viszont fenn áll a lehetősége annak is, hogy valóban nem ő a lánya, illetve, hogy ikertestvére van, aki apja és anyja miatt bosszút áll a testvérén, Abby-n (hú, de jó lenne).

minase - 2009. 06. 16. 00:07

ja es Madison: nem eleg aranyos ahhoz, hogy igazan izgulni lehessen erte, szinesznek pedig pocsek. Es ezt azert merem mondani, mert (szerencsere) sok ellenpelda van. Meg is lepodnek, ha ezek utan viszont latnank valahol.

winnie - 2009. 06. 16. 00:07

“Az ‘edényes’ rész szerintem nem volt szándékos, csak a felvett jelenetben véletlenül esett le a cucc, a színészek meg ”

nem akartam írni, de abszolút ilyennek tűnt valóban.

Zitus - 2009. 06. 16. 00:19

ez az edényes nem rémlik, de őszintén sötétben nem biztos h meg merem nézni a részt… nem ilyen klausztrofóbnak való… rég rettegtem ennyire jó értelemben :D

Mammut - 2009. 06. 16. 00:30

az edényes nekem sem rémlik, fel se tűnt :D bár lehet, ez már immunitás
sztem ez a rész horrorisztikus elemek szempontjából főleg a szűk helyekre ment rá, és azt nagyon jól csinálta, nekem bejött

anno még a legelső rész után azt mondtam, hogy a kertész (mint mindig) vagy a seriff a gyilkos, és mivel a seriff több esetben sem lehetett az, lehet, a kertésszel dolgoznak össze, az a fickó veszélyesen fordult a múltkori részben is bokorbabrálás közben :D

atíla - 2009. 06. 16. 00:41

“örülnék, ha kiderülne a végén, hogy a kezdeti részekben is szórtak el jeleket, melyek előrejelzik a sztori végkimenetlét” én is pont ezen gondolkodtam, h biztos vannak nagyon durva utalások benne csak még senki észre se veszi őket. pl piros tinta a csaj szemében stb…

Smash - 2009. 06. 16. 00:52

Wakefield gyereke szerintem tuti Henry. Jimmyre is gyanakodhatnánk, de ha vmelyik Abby féltesója, akkor ez a tény valószínűleg közrejátszik a gyilkolásban, és mivel Jimmy 1-2 résszel ezelőtt megfektette Abby-t, ki lehet zárni, mert annyira csak nem beteg, hogy lefeküdjön a tesójával. Henryvel ezzel szemben nagyon testvéries a viszonyuk. nyilván nem véletlenül.

djzsuzska - 2009. 06. 16. 00:54

Nem volt rossz ez a rész, de nekem az előző jobban tetszett.
Jó volt, hogy a szereplők szétváltak, lehetett érezni, mennyire félnek. Az alagutas rész tényleg ijesztő volt (lehet azért, mert sötétben néztem meg ezt az epizódot :D ). Az edényes rész nekem sem tűnt fel, lehet újra kéne néznem ezt az epizódot.

“örülnék, ha kiderülne a végén, hogy a kezdeti részekben is szórtak el jeleket, melyek előrejelzik a sztori végkimenetlét”
Ennek én is örülnék. Meg annak is, ha nem az utolsó rész utolsó 10 percében lepleznék le a gyilkost. Kíváncsi vagyok, miért és hogyan követte el a gyilkosságokat. A miértről már van egy hangyányi fogalmunk, de nem szeretném, ha az összes gyilkosság randomszerű lett volna.
Egy Poirot-os befejezéssel szívesen kiegyeznék. :)

gaben - 2009. 06. 16. 01:03

Ti hozzáértők megmondhatnátok, arra mekkora az esély, hogy legyen még (néhány) évad ilyen formátumban figyelembe véve a nézettséget? Gondolom ha jó a nézettség lenne még hasonló, bár az lehet nem Harper’s Island néven futna.

v0m1t - 2009. 06. 16. 03:56

Túl sok volt a sirdogálás, de már csak 2 van a teljesen közömbös random megjegyezhetetlen szereplő nőkből akikből volt vagy 6 az elején, haladás.

SunyiMad - 2009. 06. 16. 05:43

minase már említette, nagyon tetszett megint ahogy a készítők húzták az agyunk. Úgy ültem neki, hogy na akkor gázszivárgás vagy elvérzés lesz, erre tök sejtelmesen mutatnak egy gázpalackot. Mekkora ugratás már.
Más: Dexter azért működik, mert ő egy pozitív karakter, akinél lehet izgulni, hogy ne bukjon le. De egy gonosz gyilkost szerintem nem lehet lebuktatni az elején, mert onnantól már csak üldözés lesz, és az unalmas. Így meg van puzzle, mistery, lehet izgulni ki lesz a gyilkos, stb.

Domcsi - 2009. 06. 16. 07:32

Madison nemhogy nem eleg aranyos, de annyira nem az, hogy azonnal lelonem :D
kar, h orszagos teven ez nem fog igy tortenni :(
amugy sajna egyre gyanusabb a ket alig szereplo karakter (Nikki, es a hotel vezetoje), pont azert mert tenyleg alig szerepelnek, igy barkit megolhetnek barmikor, nem lehet belemagyarazni, hogy “de az elobb meg a tengerparton volt a tobbiekkel..”, stb
de azert titkon tovabbra is remelem, h Henry az.
hja, es W gyereke tuti nem Abby.

BenceS - 2009. 06. 16. 08:58

“Henry mióta badass és jól áll vajon neki?”

Nekem is ez volt a rész egyik legfontosabb eleme…
És szerintem Igen, nagyon jól áll nekik, csak úgy csüngtem a képernyőn amikor összeverte azt az idiótát. :D

Glarion - 2009. 06. 16. 09:01

Jahh a cliff a végén engem is csak egy pillanatra fogott meg, aztán rájöttem, hogy a seriff nem lehet, legalább is egyedül biztos nem, de szerintem ez tuti félrevezetés. A hotelvezetőnő nekem most először lett gyanús, de nagyon. Sőt Henry is az lett egy picit, nekem az tűnt fel, hogy rögtön tudta hogy nyissa ki a “titkos ajtót”. Meg fura a szétválásuk is, gondolom ha Abby-t akarja a gyilkos, akkor mindenképp abba az irányba kellett mennie, mert ott volt a lecsukódó csapda. És a szőke srác mondta rögtön, hogy melyik irányba akar menni, és hogy Abby ne arra menjen. Meg ugye annak a csapdának valahogy le kellett záródnia, és mivel nem hiszem, hogy mozgásérzékelő, meg titkos kamera van a katakombákban (vagy mik ezek :D), így vagy Henry-nek vagy Jimmy-nek a megfelelő pillanatban szerintem meg kellett nyomniuk valami kapcsolót, mert csak ők látták, tehát az egyikük 100% benne van. És mivel én a sorozat eleje óta Jimmy-re gyanakodok, ez megint megerősített. :D
Egyébként a vágások engem most először zavartak, szinte mindenki amint elindult valahova, a következő jelenetben már ott volt.
Aki biztosan teljesen ártatlan nálam: az angol kölyök, Abby, Shane, Trish.

Neyodalka - 2009. 06. 16. 09:35

ezek a gyilkolások nekem már nagyon nem jöttek be:S…egyrészt már nem is mutatják ki mikor hal meg és hogyan, tehát bárki lehet, meg nem hiszem el hogy egyesek még mindig egyedül flangálnak mikor rohángál egy szadista gyilkos a szigeten

amugy könnyen lehet hogy wakefield életben van, mert mindig csak azt mondják h “the sheriff shot him”, de látni senkimás nem látta, tehát az is lehet, hogy még él, ja meg abby apja nagyon ellenkezett a sírásással kapcsolatban, mikor a holttestet követelték

winnie - 2009. 06. 16. 10:00

én is erre céloztam, hogy hirtelen jött 3 nem mutatott gyilkosság. wtf?

“mekkora az esély, hogy legyen még (néhány) évad ilyen formátumban figyelembe véve a nézettséget? Gondolom ha jó a nézettség lenne még hasonló, bár az lehet nem Harper’s Island néven futna.”

nulla, hivatalosan már kasza lett.

Adreee - 2009. 06. 16. 10:02

Én is örülnék neki ha legalább az utolsó 1-2 részre kiderülne hogy ki a gyilkos, hogy legalább kézzelfoghatóvá váljon a fenyegetettség. Az elmúlt két rész tényleg nagyon pörgős volt, de valahogy azt várnám a sorozattól hogy az utolsó pár részre mégjobban rákapcsol. Azt pedig nem lehet úgy hogy a gyilkos kiléte az utolsó pillanatig rejtély marad és csak néhány itt-ott megtalált hulla jelzi hogy mi is történik. Pl. tökre bírnám ha a gyilkos mondjuk hibázna egyszer és valahogy elmenekülne az áldozata és üldöznie kellene stb… Én akciót várnék az utolsó pár részre nem csak ijesztgetést.

Richiee - 2009. 06. 16. 10:34

A Henry-n lévő karmolás nyomokat (annak tűnik legalábbis) okozhatta az elrabolt Madison is (erre gondoltam először), de akár bármelyik más hölgy akit már eltettek láb alól.

De nagyon remélem nem Henry az, mert úgy elég béna lenne. Sheriff és Henry ne legyen túl evidens. (És ez vonatkozik a bárpultos csajra, Nikkire is.)

Mellesleg R.I.P. Harper’s Island , én nagyon örültem volna további évadoknak, ahol akár a megmaradt túlélőkkel folytatnák akár új Casttal, más címen, és a Horrorok más típusát elevenítenék fel mondjuk (bár kétségkívűl a misztikus sorozatgyilkosos a legjobb téma sorozatnak).

Azért még bízom benne, hogy esetleg csatornát váltva, vagy jó DVD eladásoknak köszönhetően látunk még részeket, én nagyon megszerettem ezt a sorozatot :) (Egy Heroes-t pl. porbaaláz :s)

atíla - 2009. 06. 16. 11:11

szerintem a seep nemaz oxigénpalackra utalt, hanem mikor katherine mögűl kiszivárgott lassan a vér.

Szabi - 2009. 06. 16. 11:14

Én azon gondolkodtam, h emberekre találgatással valszeg az életben nem fogunk rájönni, h ki a gyilkos, ellenben ha rájönnénk a motivációra, amiért akár lehetséges, hogy az ember sorozatgyilkolásba fogjon, úgy gyorsabb lenne.
Nekem elég új ez a műfaj (kb ez az első horror, amit nézek, leszámítva néhány hitchcockot), szal eleve el vagyok vetélve. Azoktól kérdezem, akik jártasak a dologban, miért szoktak ezek baszakodni tulképp?

Nekem ilyenek jutottak eszembe, hogy: Ha már Abbyről szól az egész, és őt nem nyírták ki (pedig amennyit járkál egyedül bőven lett volna rá alkalom), így akár őt akarja a végére hagyni, akár csak neki akar valamit “mondani”, mindenképp valaki iránta érző arc lesz. Trish lehetne féltékeny (de kizárható), henry lehet, hogy valójában őt akarja, (de tud a testvéri szálról, ha van ilyen), jimmy berághatott az otthagyásért, sheriff gyűlölheti, mer nem az ő lánya (ha így van). blabla. A többi karakternek nem igazán érzem a hozzáfűződést, hacsak nincs valami plátói vonal valamelyik fiúban. Ezzel már most 4re lehetett szűkíteni. Ha Wakefield az, akkor meg nyilván egyértelmű. Amúgy a félarcú pacák vakerjából (folyamatosan kamusozta a sheriffet), el tudom még mindig képzelni, hogy nem ő ölte meg. A cliffről annyit, hogy nyilván nem a sheriff az, ha így a szánkbarágják, viszont ha valaki rá akarja kenni, akkor az megint csak üzenet Abbynek. Mér akarhatja bárki is, h kakiban legyen a faterral? Ez megint vékfíld gyanús.

e - 2009. 06. 16. 11:29

most akkor én értettem félre? Nem az van, hogy a sheriff LECSUKATTA Wakefieldet, valami rendőrbántalmazásért??? Mintha ez elhangzott volna pár résszel ezelőtt…

Kata - 2009. 06. 16. 11:32

Szabi: A gyilkos a 25 ember között van, tehát ő nem Wakefield. A motiváció: wakefield gyereke – akit nem tudunk, hogy ki, beteljesíti apja revangát. Wakefield naplójába szerepel, hogy mindenki fizetni fog ezért, meg mindenkit hazugnak nevez, meg ilyenek. Illetve a jósnő is mondja, hogy he won’t stop, he wants you (Abby)…

Egyébként az “edényes” jelenet tényleg nagyon vicces, egyből az jutott eszembe, hogy “na ezen ti szereplők is megijedtetek”. Annyira kirí.

LuPuS - 2009. 06. 16. 11:48

Nos számomra ,az a biztos ,hogy semmi sem biztos

A hotel alatti csatorna rendszer ,ne hogy már senki se tudjon erről ott élnek a szigeten páran és még véletlenül sem talált erre senki csak a gyilkos aki,ha nem a szigeten lakik akkor is tudta ezt,
biztos leszedte a google mapsról,amit a Sziget lakók persze nem ismernek ,mert nekik az internet ördögi találmány

Szabi - 2009. 06. 16. 11:54

Mér van a 25 ember között? Ez nekem eddig nem esett le. Amúgy meg ha megállapodunk abban, hogy nincs természetfeletti cucc, akkor a jósnő is beépülten a környéken van, mer valszeg direkt akadt ki, mikor Abby-nek kellett jósolnia. Meg amúgy biztos jól szót ért a kiscsajjal is (mer nagy kártyás mind2), tehát lehet, h ő fűzte be a “játékba”.

e: azért ásták fel a wakefield sírt, h lássák, ottvan-e. Tehát most az a közhiedelem járja, h halott.

Kata - 2009. 06. 16. 12:02

25 suspects and the killer is among them….. Tehát akkor azt leszögezhetjük hogy 1 gyilkos van és a 25 tablón szereplő ember közül az egyik, nem?
Én csak azt nem tudom, hogy azt nem zártuk ki hogy itt természetfeletti erők is játszanak… megszállhat valakit valami..nem?

winnie - 2009. 06. 16. 12:05

ilyet ne szögezz le. nem írhatták oda, hogy 2 gyilkos, mert az spoiler lenne.

Kata - 2009. 06. 16. 12:05

Valaki írta, hogy milyen fura volt, hogy Henry tudta hogy hogyan nyilik a titkos ajtó…ezt én is néztem, meg amikor megtalálták Sullyék Beth holttestét, és mennek vissza Henryékhez, Henry kérdezni, hogy “How did…” és utána változtat hogy “What happened?” vagy valami ilyesmi, mintha azt akarná kérdezni, hogy how did she die…közben honnan tudná, hogy meghalt e vagy sem akkor még. De ez már lehet hogy csak belebeszélés:))) Igazából mindenki annyira gyanús és creepy, hogy simán mindenkire rá lehetne húzni vmit.

Kata - 2009. 06. 16. 12:07

Winnie : mért írnák azt hogy 1 killer, ha utána 2 lenne…az nem spoiler, hanem nagy átverés…

seven - 2009. 06. 16. 12:21

miért mondják a reklámban hogy az ariel mosópor ilyen jó mikzöben nem

winnie - 2009. 06. 16. 12:53

“Winnie : mért írnák azt hogy 1 killer, ha utána 2 lenne…az nem spoiler, hanem nagy átverés…”

mondom: írják azt, hogy 2 gyilkos van?:) inkább a spoiler, mint az átverés, szerintem. a szándék jó. de a marketing nem a sorozatkészítők feladata. a reklámokat, előzeteseket a csatorna csinálja.

eSboy - 2009. 06. 16. 13:40

Nekem így újranézve ez a Maggie a leggyanúsabb:

1. Először is, mert egyik gyilkossághoz nincs alibije…

2. Amikor kérdezi “nagy aggódva” Madisontól, hogy: “Where have you been?”, akkor a kisscsaj úgy beszar mintha ördögöt látna és egyből bújik oda anyucihoz…

Már csak az indíték hiányzik és akkor megvan minden :)

e - 2009. 06. 16. 13:58

Szabi: kiásták és látták, hogy van ott egy csontváz…de sajnos nem volt nekik zsebDNS tesztjük…asszem

Neyodalka - 2009. 06. 16. 14:17

bocsi elvesztettem a kommentem, de mégegyszer kérdeném, hogy honnan ismerte J.D. Cole Harkint?

e - 2009. 06. 16. 14:29

Gondolom amikor ott élt J.D. (nyaranta?) akkor még Cole Harkin a sheriff embere volt és mint ilyet, ismerhette.
Hogy honnan tudta azt, hogy MOST mikor és hová érkezett vissza (mikor még a sheriff se tudta) azt nemtom…

Neyodalka - 2009. 06. 16. 14:33

köszi e eszembe se jutott hogy régebbröl ismerték egymást

Qmy - 2009. 06. 16. 15:05

Badass ? Bármelyik másik férfi színész lenyomná a szépfiút. Én is kicsit hirtelennek érzem a váltást.

JoHn - 2009. 06. 16. 16:02

Már nincs meg az epizód, oszt erre az edényes jelenetre nem is emlékszem. Valaki röviden képbe hozna? Mikor és hol is volt ez?:)

köszi.

Egyébként Poirot-s befejezést bírnám. Az azért lenne jó, mert akkor már tulajdonképpen a 12. rész is egy finálé:))) Aztán jön valami FBI-os aki az esetről tart előadást és annak keretében tudunk meg MINDENt:) No ez tetszene.

passatgt - 2009. 06. 16. 16:28

Mondjátok már meg, melyik percben van az edényes jelenet, esküszöm nem láttam:D

gaben - 2009. 06. 16. 16:48

@passatgt

22:00-nál rugják be az ajtót, utána esik le az edény. (ha hd verziód van, akkor ott nemtom mikor van)

Wondorog - 2009. 06. 16. 17:11

“amolyan Poirotosan amikor a végén mindenki összegyűl (nyilván itt tülekedés nemlesz :D)” ezen mekkorát röhögtem
Remélem a 12. rész végén megtudják ki a gyilkos, de mi csak a 13. elején és tényleg ilyen flashbackes lesz gyilkolással, mindenkiderülőssel. És azt is remélem, hogy nagyon kevesen lik túl csak 1-2 ember, és Trish legyen köztük, meg Chloé :D

passatgt - 2009. 06. 16. 17:37

Tényleg, köszi

Kata - 2009. 06. 16. 17:40

Valahol olvastam, hogy mikor derül ki hogy ki a gyilkos, de ha elmondom ez is meg amit még tudok az spoiler lenne….:)

E - 2009. 06. 16. 17:40

Szerintem a brit srác az egyik gyilkos!Annyira a szigeten akart maradni ,meg ért a hullákhoz is! (:

Kata - 2009. 06. 16. 18:24

Neyodalka : volt utalás asszem az előző részben hogy JD látogatta a kórházban Harkint.

progabe - 2009. 06. 16. 20:13

biztos csak rosszkor néztem, de számomra ez volt az eddigi legrosszabb epizód. a rész gerincéért feláldozták az ésszerűséget, az értelmes történetvezetést

“előbb Henry indult el, hogy azonnal meg is érkezzen, majd az autót ellopó karakter mondta, hogy “Oké, akkor nem.”, aztán meg már lépett is le a következő jelenetben.”

ezek nálam kiverték a biztosítékot :) persze ettől még várom a következő részt, sőt, látni akarom, ahogy az eddigi legjobb epizóddal feledtetik ezt

amúgy nálam elérte a csatorna a célját, és elsősorban nem az érdekel, hogy ki a gyilkos, hanem hogy ki fog meghalni. nem azért, mert aggódok egyes szereplőkért, hanem mert erre egyszerűbb tippelni

egy flashbackes 13-ik részt én is szívesen vennék. amivel még ki tudnának lépni a klisék közül (pontosabban egy olyat használnának, ami elég ritka), az ez lenne: páran elmenekülnének, időugrás, mondjuk 5 év! újra találkoznának, na nem véletlenül, hanem évforduló miatt, és valaki meghalna. kiderülne, hogy a menekültek között van a gyilkos is…
mondjuk erre kéne 2 rész, de simán megoldható lenne

Kata - 2009. 06. 16. 20:22

“amúgy nálam elérte a csatorna a célját, és elsősorban nem az érdekel, hogy ki a gyilkos, hanem hogy ki fog meghalni. nem azért, mert aggódok egyes szereplőkért, hanem mert erre egyszerűbb tippeln” :))) ebben teljesen igazad van!!! már én is így vagyok vele.

szoszilany - 2009. 06. 16. 21:11

+1 Poirot-féle befejezés-óhaj :)

én éppen az olvasott Agatha Cristie-k miatt a kiscsajjal nem tudok mit kezdeni…valaki elvitte,és hagyja,hogy visszamenjen? túl fura, túl nyugodt…Abby megérkezik, és nyugodtan konstatálja, hogy itt van? Ha nem gyerek lenne, tuti rá gyanakodnék…sőt.így is egy kicsit, bár tudom, hogy lehetetlen :) bár,ezen a szinten már mindenképp olyan lesz a gyilkos,aki lehetetlennek tűnt,nem?!
Ja, és +1 szavazat arra, hogy nem Abby Wakefield gyereke!Shane szerintem épp azért kapta fel a fejét,mert ő az,és nem akarta,hogy kitudódjon,hogy köze van Wakefieldhez…

Smash - 2009. 06. 16. 23:27

Ha már az amcsik az utolsó szavai állandóan rejtélyesek, ha valaki hidegvérrel lemészárolja őket, megfigyelhető egy másik furcsaság is velük kapcsolatban. Ha látnak egy autót, ami nyilvánvalóan el akarja ütni őket egy erdős útszakaszon, akkor ahelyett hogy beszaladnának a fák közé, ahol biztonságos, valahogy mindig inkább úgy döntenek, hogy az úton maradnak és megpróbálják lesprintelni a több tonnás SUV-t:D

winnie - 2009. 06. 16. 23:33

engem még nem üldözött autó, de nem biztos, hogy tisztán tudnék gondolkodni vészhelyzetben:)

a sikolyban is elmondja sidney, hogy borzasztóan utálja a horrorokat, mert a nagymellő szőke mindig felrohan a lépcsőn ahelyett, hogy a házból kirohanna, de 20 perc múlva ő is a lépcsőn rohan fel a maszkos gyilkossal a nyomában.

akkor nem ér rá az ember helyzetet elemezni, előtte meg nem készít terveket, hogy mit tenne, ha egy autó üldözni kezdené:)

ampervadasz - 2009. 06. 17. 13:11

Szerintem én csukott szemmel nézem a sorozatokat, az életben nem tűnt volna fel az edényleverős dolog, ha nem írjátok :) Mondjuk így visszanézve nekem is úgy tűnik, hogy ennek a készítők sem szántak jelentőséget, valahogy olyan természetes volt az egész, hogy fel se tűnt. Az oxigénpalackos megvezetést viszont én is bevettem :)

winnie - 2009. 06. 17. 13:58

most mondjam azt, hogy így hirtelen nekem nem ugrik be semmi oxigénpalack?:) hol volt, mi volt? lehet, hogy észrevettem, csak nem rémlik már.

Kata - 2009. 06. 17. 14:05

én is ezt akartam mondni, hogy mi volt a félrevezetés a palackkal?
amikor a sheriffet ellátja cal, akkor mutatják, hogy ott van mellette az oxigénpalac. de a palacknak most még nincs jelentősége. de majd lesz:)

Kata - 2009. 06. 17. 14:07

akit érdekel találtam egy nagyon érdekes 9mp-es videot a you tube on… amiből kiderül vmi…akinek kell, mert nem tud várni, írjon emailt:)

ampervadasz - 2009. 06. 17. 14:55

“most mondjam azt, hogy így hirtelen nekem nem ugrik be semmi oxigénpalack?:)”
Úgy látszik teljesen más szemüvegen keresztül nézzük mi ezt :) Amikor a serifet ellátták, sejtelmesen rávezették a kamerát a mellette lévő oxigénpalackra, ami nekem (és más is írta, úgyhogy nem csak nekem) elég egyértelmű utalásnak tűnt, hogy annak bizony még szerepe lesz, mint az a bizonyos pisztoly, ha megjelenik, akkor el is sül, de nem.

winnie - 2009. 06. 17. 15:30

jaaa, emlékszem, megvan:)

Desmond Wallace - 2009. 06. 17. 20:52

“a sikolyban is elmondja sidney, hogy borzasztóan utálja a horrorokat…”
A Sikoly mestermű.

Ez a rész meg a sorozatból szintén nagyon bejött. Nekem külön tetszett, hogy szinte az egész rész csak a szállodában játszódott.

Maddox - 2009. 06. 18. 09:03

Abby skizofrén lett és a másik énje a gyilkos. Gondoljatok bele LA-ben is folytatódtak a gyilkosságok…

e - 2009. 06. 18. 12:16

Maddox: ugye nem?! Ha ez lesz a vége, feladom és nem nézek több (kitalálós)sorozatot…:(

Kata - 2009. 06. 18. 12:32

Maddox: ez nekem is pont most jutott eszembe… csak a másik fórumra írtam. Egyébként olvastam valahol, hogy 6 féle befejezést forgattak (azt inkább nem írom le miket:) ) és csak a legvégén fogják eldönteni melyiket használják. Hát remélem nem ezt az Abbys-et, mert az nagyon gáz lenne. Egyébként mind a 6 megállja a helyét, és valóban bármelyik lehetne. És vicces, mert a 6 féle befejezés mindegyikét leírtuk már itt mint egy teória. Lehet a producerek olvassák a fórumokat és így döntik el melyik a legjobb:)))

minase - 2009. 06. 18. 13:09

jaja gogle translate-be behuzzak a junke kommentjeit en is hallottam mar rola

Effie - 2009. 06. 18. 14:16

Nekem Maggie a leggyanúsabb perpill, de közben meg nem tudom elképzelni róla :)

battagergo - 2009. 06. 18. 23:33

OFF

sziasztok.

meg ne haragudjatok a kérdésért, de ebből hogy lesz most második évad? Vagy nem is lesz? :(

köszi

ON

Aragorn83 - 2009. 06. 19. 00:33

winnie azt mondta, hogy megerősítették a kaszát… :(

Gigi - 2009. 06. 19. 00:59

Nem hinném hogy lehetne húzni, egy évadra volt tervezve, ebben ennyi van… szerintem elég egyértelmű a dolog.

winnie - 2009. 06. 19. 01:28

nem csak én mondom, hanem a cbs is.

a 2. évad, ha lett volna, más szereplőkkel, máshol.

Aragorn83 - 2009. 06. 19. 11:09

winnie: Én így értettem, csak én konkrétan tőletek olvastam róla… :)

Gigi: Az te is gondolhatod, hogy ezt így nem lehet folytatni, de egy Tabula Rasaval, igen, vagyis új helyszínen, új szereplőkkel, új történettel. Csak az alapsztori lenne ugyanaz. Titokzatos gyilkos valamiért öli az összeverődött társaságot…

De ezt hányszor leírtam már…

Aragorn83 - 2009. 06. 19. 11:17

Épp ez az, hogy ebben a sorozatban lenne/lett volna a legtöbb potenciál, mert csak félig szérialzált. Csak egy évadon át ível a sztori…

Nem is értem miért nem kellett a nézőknek…. :(

jonkennedy - 2009. 06. 19. 19:52

Nem tudom miért nem írta senki, és miért nem találja senki sem kiábrándítónak és irreálisnak azt, hogy chloe-nak pont most jutott eszébe beindulni, amikor bárki, bármelyik pillanatban meghalhat.. És a készítők is így voltak ezzel, mert cal-on keresztül próbálták meg megmagyarázni a nézőnek, hogy ez miért lehetséges (poszt traumás stressz), de legyen akármilyen bevállalós egy csaj ezt akkor sem etetik meg velem… Az epizód ezen része nagyon szar volt szvsz. Henry igazi kocsmai verekedővé avanzsálódott, szolidan vadállat fejjel…nem volt semmi, engem is megrémített :D Trishnek is hihetetlenül fontos volt magánakcióba kezdenie, és elkötnie shane pick-upját…vártam volna egy “véletlenül pont most lett defektem” részt, de ez elmaradt. Helyette pont akkor nézett a jobb tükörbe shea, amikor a félhomályban sikerült észrevennie a mozgó kezet. Mintha csak érezte volna. Az alagútrendszer megmagyarázza, hogy hogyan tudott a gyilkos könnyen helyet változtatni a szigeten ez jó ötlet volt, ugyanakkor a laposkúszás a csövekben kifejezetten jót tett a klausztrofóbiámnak (Y) shane amugy hogy szabadult a cellájából? Ez a rész kimaradt nekem. Madison ahhoz képest egész nyugodt volt, hogy miujság…minden kizárja őt valahogy, de mégis annyira furcsa. Az a hihetetlen nyugalom, fel sem ébred az ajtónyitásra…egyáltalán eltud aludni ilyen helyzetben, teljesen irreális. Lecserélném egyébként Dakota Fanning-ra, aki a Hide and Seek-ben is játszott, ő hozzá jobban illene ez a szerep. Kathrin-nél az a vérlefolyásos jelenet nagyon hatásos volt, nagyon tetszett. Inkább most az apróságok voltak jobbak mint maga a rész. Poirot jó volna, csak nem illik a sorozat arculatához, nekem a sorozat végén is elég lenne egy 10 perc, végig flashbackel, hogy hogyan történtek a dolgok. De ez is jó ötlet: “Aztán jön valami FBI-os aki az esetről tart előadást és annak keretében tudunk meg MINDENt:) No ez tetszene.” Amugy papírforma szerint volt Beth az egyik áldozat, meg sem lepődtem rajta. Ha meg a végére érünk valahogy azt várnám, hogy a valódi gyilkost abby ártalmatlanítsa, úgy lenne hatásos.
furcsa ez a hotelvezetőnő is…becsukott minden ajtót, de beth már a titkosajtó előtt vérzett a hotelben, vagyis a gyilkosnak az épületben (is) kellett lennie, ígyhát mégis bejutott valahogy… jó mondjuk ennyi gyilkosság után bejutni egy zárt ajtón nem nagy ügy, csak írtam..

Aragorn83 - 2009. 06. 19. 22:15

jonkennedy: A 8. részben engedtek ki Abby és Jimmy, mikor a sheriffi hivatalban akartak segítséget hívni a rádión. De elkéstek, mert a gyilkos már szétverte a készüléket.

jonkennedy - 2009. 06. 19. 23:09

Köszi Aragorn a ki a gyilkosban közben már olvastam, valakinél szintén kimaradt ez.

Ryan - 2009. 06. 20. 00:37

De ahol Beth eltűnt, már az eltűnés is kicsit gáz, hogy nem tűnt fel senkinek, bár ahogy Mrs Wt is hátba szúrták, bár Shane ott volt, szóval az ajtó belülről volt bereteszelve. És elvileg ott csak a hűtőkamra van, akkor minek lett volna belülről zár.

Ryan - 2009. 06. 20. 00:41

Upsz, még se, csak Maggie lehetett vele, már Mrs Wvel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz