login |

I Survived a Japanese Game Show

2009. 06. 21. 22:47 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Majide!

Na, valaki? Megvallom meglep, hogy a nagy japánőrület közepette itthon sem a Wipeout-nak, sem az I Survived a Japanese Game Show-nak nincs különösebb visszhangja. Oké, én is inkább YouTube-sorozatnak tartom őket, de némi ismertető, egy kis videó és a nézőktől pár lelkesítő komment nem árthat.

Nyuszijelmezbe öltözve lövedékekkel el kell érni, hogy az ellenfél minél kevesebb kajásdobozt vogyen át egyik oldalról a másikra.

Nyuszijelmezbe öltözve lövedékekkel el kell érni, hogy az ellenfél minél kevesebb kajásdobozt vogyen át egyik oldalról a másikra.

Az ISAJGS (hadd ne írjam le még egyszer, magyarul azt jelenti, hogy “Túléltem egy japán játékshow-t”) a héten lépett 2. szezonjába, s az ABC-n szerdánként látható. A műfaja pedig (húú, jön a varázsszó, mindenki meneküljön!) reality, melyben 12 versenyző 2 csapatban részről-részre ütődöttöbbnél ütődöttebb japán ügyességi/erőnléti játékokban mutathatja meg, hogy mit tud – Tokióban, a toho Studios-ban, japán közönség előtt. (A győztes csapat jutalmat kap, a vesztes büntetést, plusz a tagok kijelölik két társukat, akik a kiesés elkerüléséért küzdhetnek meg… ismét csak egy ütődött játékban.)

Szóval az egész a klasszikus reality-formulára épül: előbb játék a jutalomért, majd játék a védettségért, majd a nyeremény és a büntetés megmutatása, s végül a kieséses játék. Első blikkre tehát sok reality-elem nincs is benne, félni nem kell a hater-bagázsnak, maximum a kiesésre történő kiválasztást lehet idesorolni. A lényeg úgyis az orbitális ökörség és ökörködés.

A körbe forgó, földön fekvő, idővel elszédülő embereket kioldva kell minél több dobozt felborítani.

A körbe forgó, földön fekvő, idővel elszédülő embereket kioldva kell minél több dobozt felborítani.

Eddig szól az ajánló, hátha valaki bepróbálja, de jön a kritika is. Az 1. évadot két rész után kaszáltam, de most a 2. évadnak megint adok egy esélyt (2×01: 5/10, mint nézős sorozat és 8/10, mint poénhalmaz). Maga az alapötlet poén, de tipikusan olyan, hogy társaságban, haverokkal együtt nézve üt, én maximum háttértévéként tudom elképzelni, mondjuk gyerekfelügyelet közben.

Mondom, tipikus YouTube-sorozat annak ellenére, hogy nincs benne sok üresjárat, de ha az ember a lényegre vágyna, akkor a teljes évad játékaiból venne egy-egy percet, összevágná montázsba és 10-20 perc alatt mindent látott volna a műsorból.

A teljes műélvezethez az kell, hogy a karaktereket megismerve létrejöjjön bennünk a szurkolás élménye és máris jobb lesz az összhatás. A gond ezzel az, hogy a 2. évad premierje után nagyjából 3-4 versenyzőt tudok visszaidézni a 10-ből. Így egyelőre nehézkes lenne a drukkolás. Arra viszont kíváncsi leszek, hogy mennyie újdonságot sikerül kitalálni a 2. évadra.

Persze mindettől még kellemes, agyatlan nyári mókáról van szó és az nem is igazi sorozatfanatikus, aki nem ismeri még Judge Bob-ot.

i-survived-a-japanese-game-show-judge-bob

13 hozzászólás Ne habozz!

hellboy321 - 2009. 06. 21. 23:07

Első évadot egy hónappal ezelőtt néztem meg, hát nekem nagyon bejött, ráadásul az nyert akinek szurkoltam is. Judge Bob meg hatalmas arc:)))
Wipeout ott meg igazából az első 15-20 perc ami nagyon tetszik, de például a final fournál mindig beletekerek, az már annyira nem nyűgöz le.

Dohi - 2009. 06. 21. 23:32

volt anno egy jatek hatarok nelkul cimu vetelkedo, geszler dori volt az egyik musorvezeto. nekem az ugrott be, jopofa volt. vetelkedok viszont nem jatszanak nalam, kiveve a talkin’ ’bout your generation, amit shaun micallef tesz kotelezoen nezosse.

FeGa - 2009. 06. 21. 23:35

Jatek hatarok nélkül, huh milyen fiatal voltam. De bírtam, nagyon. Gundel Takács Gábor volt a kommentátor. Régi szép idők…

kd - 2009. 06. 21. 23:49

Magyarul TEJJ!

kd - 2009. 06. 21. 23:50

Hogy ne legyek off (illetve de), a Játék Hat Árok Nélkült is megpróbálják újjáéleszteni idén.

zdawg - 2009. 06. 22. 01:07

én bizony ordítva szaladok általában a reality szó hallatán, de az első évadot ebből megnéztem tavaly nyáron. alig vártam az új évad kezdését, simán jó volt, ráadásul több a játék és kevesebb a duma. bobaloo óriási arc!

Lyana - 2009. 06. 22. 01:11

Én majdnem végignéztem az első évadot. A feladatok tetszettek, csak sajnos meg is mutatkozott, mi a különbség a japán meg nyugati államok közt: Japán élvezi amit csinál, a többi meg komoly pofával, nyerésre játszva végigizzadja és szenvedi az egészet. Szerintem itt bukott el az amerikai verzió is, ezért nincs akkora élmény a megtekintése, míg egy japán show megtekintésekor végig fülig ér az ember szája.

Flanker - 2009. 06. 22. 08:32

Noha ebből a Japanese-ből egy sort se láttam (és nem is fogok, nem fér bele időbe), mint nagy Wipeout rajongó jelenkezem..:) Na az nem reality, csak 42 perc tiszta röhögés..:) a 2. évad első része után kijelentem, a vetélkedő tovvábra is awesome..:) jó két műsorvezető dumája, az eyecandy harmadik, a direkt primitívre vett apró rajzok, a frissített akadályok, a régiek (sucker punch, a legjobb név ever, persze csak a spikes of doom után), a casting, a katapult a végén.. akinek a Japanese tetszik és még nem nézett Wipeoutot, pótolja gyorsan..:) És mindenki más is..:)

mirelitkacsa - 2009. 06. 22. 08:54

Most, hogy így emlékeztettetek, meg is nézem nyáron az első évadot. *Imádom az ilyen japán műsorokat XD*

Amúgy a Játék Határok Nélkül tényleg nagyon állat volt – bár még én is kicsi voltam akkor -, de élőben mindent vitt XD

winnie - 2009. 06. 22. 09:01

Flanker: reality is lehet röhögés, de az valóban nem az, hanem játék, vetélkedő, miegymás. ez is az lenne, csak ugye itt megvan a reality elem már.

thebEn - 2009. 06. 22. 10:00

Faterral tavaly végig néztük az első évadot kinn és szénné röhögtük magunk:D
Ennyi hülyeséget csakis a japánok képesek kitalálni. Szegény amerikaiakat nagyon szétszivatják benne megéri megnézni akár csak egy pár részt is:)

thebEn - 2009. 06. 22. 10:02

Ja és még annyit hogy amikor kiesik valaki és bejönnek az öltönyös napszemüveges ügynökök és a hátukon fogva elviszik az epic…

LSL - 2009. 06. 22. 12:01

kicsit off, de szerintem a wipeout abszolút nem youtube sorozat, a 40 perc korrekten kivan töltve, nagyon faszák a kommentátorok, végig jo, talán a legutolsó rész a wipeout zoneami kevésbé vicces de ott emg már komoly, meg az ember még izgulhat is, mert énha tényleg szoros

ellenben az angol verziója a Total Wipeout annyira nekem nem jött be
ugye nem 40 hanem 60 perces az epizód és a kommentátor sem a legjobb
pedig imádom a top geart, de richard hammond-nak ez nem ment valami jol

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz