login |

Cupid: vége az 1. évadnak

2009. 06. 23. 16:09 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika,

Sarah Paulson az igazi sorozatpestis? Amiben főszereplő annak nincs sok esélye mostanában a második évadra. Az új Cupid is így járt, az utolsó részt, a hetediket csak így nyárra tolva nézhettük meg. Az első rész utáni véleményt itt lehet elolvasni, ha valaki most kezdene a sorozatba a nyári pangásban.

cupidcupid

Úgy tűnik ismét elbukott a sorozat, ahogy azt 1998-ban tette, akkor 15 rész jutott neki, most csak 7. Hiába na, úgy tűnik Rob Thomas-nak szívügye a dolog, mert anno és most is ő volt a fő készítője a Cupidnak, de egyszerűen nem tudja úgy megírni, hogy nagy tömegek kapjanak rá. Vagyis inkább úgy mondom, hogy a csatorna nem tudta jól eladni a nézőknek, mert jó volt a sorozat, kommersz szinten is.

Ha összeadjuk a lepergett részek ideit, akkor 3 és fél romantikus filmnyit tett ki végülis, annyit meg simán megért. Nagy lezárás nincs, de nagy átívelő szál sem volt, szóval bármikor megnézhető könnyed kikapcsolódásnak. Most még egy picit dühöngök azon, hogy a Nász-ajánlat kaliberű vígjátékok sikeresek a mozikban, akkor ezt miért nem lehetett jól bereklámozni? Mert hogy a megvalósítás is teljesen filmes volt, nem lehetett érezni semmiféle spórolást. Ugye itt nagy trükkökre nem kellett költeni, csak néha kimenni helyszínekre, ez drágább picit, mint egy sima műterem, de úgy tűnik simán megtettek a forgatás során.

A történetre nem pazaroltam sok betűt, mert hát annyi, hogy Cupid minden részben összehoz egy szerelmespárt, és kész. A főszereplőt eltalálták, csak Paulsont nem annyira, bár földhözragadt pszichiáternek elment, csak a közte és Cupid között levő flörtölésbe tört bele a bicskája. Hát igen, aki olyan romantikus, mint a szerelem istene volt itt, azt lassan tényleg elmebajosnak nézik, kell neki a kezelés.

I guess the Beatles was right, All you need is… things in common?

Részemről simán 7/10 a sorozat, minden rész enyhe feelgood érzést hagyott maga után, kár, hogy nincs sok helye mondjuk 13 részes sorozatoknak, mivel a 22 szerintem is kicsit sok lenne. Talán Angliában kéne Robnak legközelebb remake-elni, ott évente 6 résszel simán lehetne siker, Cupid meg nyugodtan lóghat Londonban is ugyanúgy, ahogy New Yorkban.

18 hozzászólás Ne habozz!

kisgans - 2009. 06. 23. 16:18

Kár érte, nagy kedvenc volt. :S

Agi - 2009. 06. 23. 16:43

en meg csak 5 reszt lattam, de nagyon tetszik, mar az elso resz utani postban is leirtam, hogy Rob Thomas miatt kezdtem el nezni, es nagyon tartottam tole, hogy nem fog tetszeni, de nagyon bejott. Kellemes roamtikus sorozat par jo poennal, kar erte. Megprobalom megszerezni az eredetit is, sajnos nem lattam. Azt olvastam, hogy eredetileg, ha meg ert volna 100 reszt a sorozat (khm), akkor a 100. par a ket foszereplo lett volna.

Glarion - 2009. 06. 23. 16:52

Én még csak az első 3-t láttam, de az tetszett, gondoltam majd darálom nyáron. Hát nem lesz nagy dara. :( Kár érte tényleg.

bullseye - 2009. 06. 23. 17:30

nekem bejött az első rész, csak furcsáltam, hogy egyáltalán ki merik hozni, miután a Valentine 4 rész után kihalt, pedig abban – szerintem – több lehetőség volt az eltérő karakerek miatt.

winnie - 2009. 06. 23. 17:32

hasonló, de a röhej az, hogy míg ugyanaz a sorozat az egyik adód bukna, addig a másikon lehet, hogy nagy siker,.

Toymao - 2009. 06. 23. 18:08

Azért vicces, hogy Paula Marshall ugyanilyen showkillernek számított (talán a Garyig), mint most Sarah Paulson. :)

cat - 2009. 06. 23. 18:17

Megint csak azt tudom írni: nagy kár érte, sztem egy nagyon szeretnivaló sorozat volt. Aránylag kis mennyiségű klisével operált, nem dőlt belőle a nyál, a jó beszólások is megvoltak és sokszor elkapott az a feelgood érzés, ami az Entourage nézésekor :) Ráadásul tudta tartani az évad az első részben nyújtott színvonalat, igen, simán 7-8/10.

Nekem ez az egész sztori kicsit fura amúgy, mintha Thomasnak “jöttek volna eggyel”, hadd csinálja, ha annyira szeretné. Főleg, hogy az eredetije sem élt túl sokáig. Aztán kétszer vették vissza az epizódok számát és eltették este 10 órára (meghalni?). Nem volt benne vmi hű de nagyon nagy potenciál, de annyi simán, mint más hasonló, 3-4-5 évadot megélő sorozatokban.

Mindenesetre annak örülök, hogy leadták az utolsó részt, elég sokat kellett rá várni. És remélem, Bobby Cannavale-t látjuk még hasonló szerepben, nagyon jól állt neki ez a karakter :)

Lyana - 2009. 06. 23. 18:53

“Sarah Paulson az igazi sorozatpestis?”

Telitalálat.

Sőt, nálam egyéni szinten is. Nagyon tetszik az egész sorozat, szinte minden eleme, de egyszerűen nem tudom megtűrni ezt a borzadályt a képernyőn, így harmadik rész felénél sajnos cancel lett a sorozat.

Glarion - 2009. 06. 23. 19:07

Én bírtam benne Sarah Paulson-t. Biztos bennem van a hiba. :D

Biohazard - 2009. 06. 23. 20:50

Jopofa, mar-mar aranyos volt a sorozat. Valentine kb ugyanez. Nem tortem ossze magam,hogy azonnal megnezzem, de azert megneztem es nem bantam meg :)
Kar erte.

nyöffke : ) - 2009. 06. 23. 21:16

első két részt láttam, elsőt kétszer is, mert egyszeri megnézés után azt mondtam, ez a sorozat annyira aranyos, jópofa és annyira szép, hogy anyunak is látnia kell:) nagy kedvenc lehetett volna, kár érte…

első rész nálam 8/10, második 7/10.

kisgans - 2009. 06. 24. 02:06

Valentine nálam az ötödik másodpercben kasza volt. :D Amikor megláttam a Dexterből az angol csajszit. :)

mindy23 - 2009. 06. 24. 10:06

Nekem már az első rész után cancel volt, valahogy túl semmilyen volt, igazából az első részt is csak beletekergetve bírtam végignézni, pedig az ilyen ún. csajos sorikkal általában nincs gondom, de ezt egy picit gagyinak éreztem. Hát ennyi…lehet hülyézni meg minden :)

Kata - 2009. 06. 24. 10:14

Az első pár résznél még aranyos, de a 7.dik után az utolsó kettőt már csak a rend kedvéért néztem meg. Jöhet valami új!

Alex - 2009. 06. 24. 22:30

Mondjuk ez annyira nem volt jó, mint a Studio 60, de ez a kasza is vicc szerintem. Sokkal gyengébb sorozatok mennek folyamatosan. Kicsit lehangoló, hogy a “nem egyértelműen világsiker” sorozatoknál az idióta amcsikra vagyunk hagyatkozva. Még jó, hogy a birkák legalább a House-t elkezdték nézni…

Shawn - 2009. 06. 26. 14:42

Eddig 4 részt láttam, és tényleg feelgood. Nem világmegváltó sorozat, de minimum nyárra tokéletes kikapcsolódás.

zsemlye - 2009. 06. 30. 17:05

megszoktam, hogy a nekem tetsző sorozatok 2/3-a nem éri meg a második évadot..

Bobby Cannavale lubickolt a szerepben, Rick Gomeznek is örültem benne. Rögtön a pilot után Erik Palladino “romantikus hősben”. Kár érte, ez a sori az 1 epizódra beugró vendégszereplőkre lett kitalálva. ABC egy tatu…

Pedig nem egyszerű poénok voltak benne.
http://www.youtube.com/watch?v=zIdDpzyx2Kk
Ott volt ugye a hét idézete “Vénusz és Mars” de bőven akadt benne hasonló kaliber lsd pld.:
The Tommy Brown Affair
liftes jelenet 1’23”-1’43″itt:
http://www.youtube.com/watch?v=uUZyF0AKCqo
aka “I forgot the vax”

Valahonnan meg kell szereznem a sorozat régi változatát, ha már új részek nem lesznek.

Biohazard - 2009. 07. 05. 23:24

Tevedtem. Sokkal jobb,mint a Valentine. Vegig vigyorogtam az egeszet :)
Haat persze hogy elkaszaljak! Pedig a vegere kezdett igazan erdekes lenni. Es meg a ket foszereplo kozott is mukodott a dolog (kicsit Castle-re emlekeztet ebbol a szempontbol)..
Igazan kar erte.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz