login |

Fuller kiszállt a Heroes-ból. Megint.

2009. 06. 23. 02:32 - Írta: winnie

26 hozzászólás | kategória: hírek,

A hivatalos infó szerint Bryan Fuller két saját projektet is fejleszt az NBC-nek, így nem jutott annyi ideje a Heroes-ra, mint azt megérdemelte volna a sorozat, s ezért felmondott. (A rosszindulatú nem hivatalos infó természetesen az, hogy Fuller annyira átvette az irányítást, hogy Tim Kring ellehetetlenítette, ld. még kreatív nézetkülönbségek címszó.)

Mindegy, a lényeg a lényeg és azt jól tudjuk, hogy ha saját sorozatról volt szó, akkor Fuller eddig 3/3-as, hiszen mind a Dead Like Me, mind a Wonderfalls, mind a Pushing Daisies helyet fog kapni a sorozatpanteonban. Ettől még persze fura a távozás, hiszen a 3. évad vége fele érkezett Fuller tudta, hogy új projekteken IS fog dolgozni, most meg még távoli mentorproduceri állást sem kap?

Az mindenesetre biztos, hogy a 4. évad első fele még az ő közreműködésével íródott. (Az pedig ismeretes, hogy a többek között az 1×17-et, a Company Man-t író Fuller az 1. évadban még a Heroes-szal volt, de utána lelépett Pushing Daisies-ezni.)

fuller

26 hozzászólás Ne habozz!

JoHn - 2009. 06. 23. 02:58

Még jó hogy én a csalódást keltő első szezonfinálé után kiszálltam mert ez egy vicc. De annak is nagyon rossz. Mivel nem nézem már a Hősöket így nem én leszek az a nagyokos aki megmondja hogy mi a szitu, de azt önbizalommal telve jelentem ki:

Hajrá Fuller a két NBC-s projekttel.

Ui:

“Ettől még persze fura a távozás, hiszen a 3. évad vége fele érkezett Fuller tudta, hogy új projekteken IS fog dolgozni, most meg még távoli mentorproduceri állást sem kap?”

Erre te magad válaszoltál mikor azt írtad: “ld. még kreatív nézetkülönbségek címszó.”

Swarley - 2009. 06. 23. 03:30

Szerintem Fuller jól tette, hogy kiszált. Elhagyta a süllyedő hajót. Most minek adja a nevét a Heroeshoz, ha az már rég nem olyan, mint régen, meg már (az én szemeimben) feltámasztani sem lehet.

CyClotroniC - 2009. 06. 23. 07:03

Igazából az az aranyos az egészben, hogy Fuller letett 3 egyedi dolgot az asztalra, és hát epizódszámra se ért el egyik egy teljes szezonnyi adagot, ha úgy vesszük, szóval produceri szempontból mindenképpen megkérdőjelezhető, amit alkotnak, míg Tim Kring faszságai, logikátlansága és inkopetens karakterkezelése kap egy 4. szezonos berendelést, ráadásul a TV-s adatok mellett azért a NET-en is hozza magát a Heroes publicitásra. Jó utóbbi, nem meglepő, mert sok a comic book geek, de azért lássuk be, hogy ez az elbaszott Kring-féle Heroes univerzum is jobban eladható, mint Fuller eddigi 3 munkája együtt, ami azért egyszerre vicces, szomorú és elgondolkodtató…

HRG - 2009. 06. 23. 07:53

“Sorozatpanteonban” akar lenni gondolom :)

winnie - 2009. 06. 23. 08:03

“Szerintem Fuller jól tette, hogy kiszált. Elhagyta a süllyedő hajót. ”

amíg nem kezdődik az évad, nem tudjuk, hogy süllyed-e az a bizonyos hajó. meg aztán eleve süllyedő hajóra érkezett.

Malachi - 2009. 06. 23. 08:42

Ez a “Company man” szerepelt a 100 legjobb listában is, ott is írtam, hogy emlékezetes rész, annyira, hogy másra nem is emlékszem az első évadból szinte. Nem tudtam, hogy Fuller írta, ez komoly, hogy ennyire kilóg a sorból nekem. Talán ha az egész Heroest ő írja nem történt volna ez a régi kedvencemmel. Azért az az első évad odatett rendesen, volt benne kraft, hogy úgy mondjam.

winnie - 2009. 06. 23. 09:10

(az én egyik emlékezetes részem is az ő műve, a hiros találkozás a metróban az 1×04-ből, asszem.)

Wini - 2009. 06. 23. 09:10

Én csak a Dead Like Me ciműt láttam a háromból, de szerintem valóban jobb sorozat, mint akár a Heroes. Mégha sok vidám, vicces pillanat van benne, attól még az egész hangulata elég “keserű”. Kicsit nehezebben is eladható, mint egy sziruppal leöntött “american heros, USA rulz, anti-terrorist” tipusu sorozat. Félreértés ne essék, én is szerettem az első évadot a Heroes-ból, csak arra akarok rámutatni, hogy nem egy kategória a kettő, valamint tudjuk sokszor nem a jó/jobb sorozatokat rendelik be, hanem amit “néznek”, ami nem feltétlenül jó, lásd. Barátok Közt. :)

@CyClotroniC
Valóban, produceri szempontbol minimum erdekes.

Wini - 2009. 06. 23. 09:12

“valamint tudjuk sokszor nem a jó/jobb sorozatokat rendelik be, hanem amit “néznek”

Bár a Heroes se “nézett”, se jó nem volt a 3. évadban… :)

Wini - 2009. 06. 23. 09:13

Want To Buy edit gomb, 4. évad természetesen.

CyClotroniC - 2009. 06. 23. 09:14

winnie: “az ő műve” részről jut eszembe, hogy miért van az, hogy filmeknél egy alkotás megítélésénél (a színészi játékon kívül) először a rendezőt veszik elő, hogy mit alkotott, míg TV sorozatoknál a “dicsőséget” leginkább írók/alkotók aratják le, akiket filmeknél a közvélemény hajlamos elhanyagolni. Mindkét esetben mindkettőnek fontos szerepe van, de mégis csak érdekes ez a beidegződés.

sil - 2009. 06. 23. 09:29

Úgy látom ma megint a fikázók keltek legkorábban. :( Olyan jó lenne, ha azok az emberek akik már az első vagy a második évad végén feladták a sorozatot nem okoskodnának bele az ilyen postokba.

Brobee - 2009. 06. 23. 09:38

sil: Akkor beleokoskodik egy olyan, aki up to date, azaz nem szállt ki az első vagy második évad végén.

Kedves sil, a Heroes egy habzó fostalicska. Ezt állíthatjuk. Aki nem láttam az első két évadot, annak tetszik, a többiek kielégítetlenek. Sztem.

Malachi - 2009. 06. 23. 09:38

sil, de ne már. az is vélemény, hogy nem tetszik, nem fikázott itt senki.

FeGa - 2009. 06. 23. 09:45

pedig egy minden téren gödörben (nézettség ÉS minőség) lévő sorozatot feltámasztani szerintem a legnagyobb kihívás ebben a szakmában. szóval én arra szavazok hogy Kring féltette a pozícióját így kicsinálta. Ember embernek farkasa.
De hogy Fuller miért akar NBC-nél dolgozni az rejtély. Bár lehet hogy nem akar 7-8 évadon ugyanazzal a történettel foglalkozni, neki a 13 rész egy-egy mesére pont elég. Erre speciel tökéletes az NBC.

Wini - 2009. 06. 23. 09:53

@sil

Szerintem mindenki örülne ha ódákat zenghetnénk a Heroesról, de ez sajnos lehetetlen. Én az 5. évadot is nézni fogom, és a munkatársaim mind ugyanúgy röhögni fognak rajtam, hogy miert kinzom magam, de adja az Isten, hogy végre megint jó legyen.

@FeGa
Ahogy mondod. :)

sil - 2009. 06. 23. 09:56

Brobee: No comment.

Malachi: Akkor olvasd el az előtted szólót.

winnie - 2009. 06. 23. 10:01

CyClotroniC : nem annyira beidegződés, hisz a filmben a rendező, itt viszont az executive producer, az író az atyaúristen. a film a direktor, a sorozat a készítő víziója. előbbinél az író, utóbbinál a rendező csak szakmunkás.

yaze - 2009. 06. 23. 10:28

JAJJ nembaj a szezon eleje még biztos kurvajó lesz mert ott volt az isteni Fuller, utána meg nagyon rossz lesz mert elment.
Tartsuk fent a hypet a végtelenségig, bármi áron.

carlos - 2009. 06. 23. 11:31

Altalaban mar csak nagyobb adagokban nezem es drukkolok h jobb legyen.
Szoval ez most jo vagy rossz? ;)
(Tudom Tim Kring-re cserelve a nevet oromunnep lenne)

genius - 2009. 06. 23. 11:47

Egyáltalán nem fostalicska a Heroes. A 4. évad is szuper lesz, meglátjátok! Csak győzzem kivárni!

Csigusz - 2009. 06. 23. 11:53

de winnie, már régóta tudjuk hogy süllyed a hajó, nem kell megvárni a 4×01-et hozzá…
marad volna a Pushing-al :(

amugy OFF – de már kijött trailer a ‘The Pacific’-ről (Band of Brothers-spinoff). azzal nem foglalkoztok?

fv - 2009. 06. 23. 14:18

Kicsit OFF, de – winnie: “nem annyira beidegződés, hisz a filmben a rendező, itt viszont az executive producer, az író az atyaúristen. a film a direktor, a sorozat a készítő víziója. előbbinél az író, utóbbinál a rendező csak szakmunkás” – Majdnem igazad van, azzal a különbséggel, hogy az executive producer a gyártásvezető, és a “szerzői filmektől” eltekintve a filmekben a director is csak szakmunkás, és a producer a király.

ON: Nagy várakozással tekintettem a Heroes fulleres részeire, aztán amikor eljöttek, abbahagytam a sorit. Az utolsó két részt nem is láttam, nem is hiányoznak.

winnie - 2009. 06. 23. 14:59

OFF: erről már írtunk korábban, de a gyártásvezető nagyon nem jó szó, itthon sem véletlen, hogy exec. prod a tisztség filmekben, hiszen a gyártásvezetés szervező melót jelent, nem kreatívat. ekkor legyen itt ez és az, stb.

egy spielberg, tarantino meg ki tudja, kik voltak sokszor exec. producerek, nem gyártásvezetők, hanem partvonali ötletemberek.

Kaktusz - 2009. 06. 23. 15:52

én örülök a távozásnak, sztem Fullernek jobban megy, ha szabad kezet kaphat. az eddigi munkái is mind bejöttek nekem, sajnálatos hogy mindegyik csak annyi részt ért meg amennyit. de még így is örülhetünk nekik:))

fv - 2009. 06. 23. 21:15

OFF: Na – körbejártam a dolgot: a sorozatoknál van egy olyan, hogy creator (filmnél ilyen nincs) , aki általában író és ep. is.

SZERINTEM ep-ként gyárt, íróként ír, de lehet, hogy nem.

Viszont, ami biztos, hogy lehet úgy is valaki ep., hogy egyetlen sort se írt. Például McG – Supernat, Chuck (és T4 rendező).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz