login |

Harper’s Island – 1×11 – Splash

2009. 06. 28. 14:35 - Írta: winnie

95 hozzászólás | kategória: kritika,

Huhh, mekkora adok-kapok indult meg mindenhol a nézők között. Annyira akkor nem lehetett rossz döntés az, amit a készítők húztak meg az 1×11-ben. Mindenesetre tény, hogy sokan az eddigi legjobb résznek nevezik a mostanit, de legalább ugyanennyien zöldre színeződött arccal hánynak még a gondolatától is a Splash címet viselő epizódtól.

harpersisland-1x11-b

Egy közbevetés, van ez a promókép, amivel illusztráltam ezt a bejegyzést. Hadd jegyezzem meg, hogy az ilyet nem szeretem, főleg a “kiesős” műfajban. Mármint, hogy látok egy képet egy szereplőről és tudom, hogy amíg nem jön el az a jelenet, addig a szereplő biztonságban van. A premier előttről van a kép és a jelenet most jött el. (Ez volt a magyar Survivor-ben is, amikor ügyes kezek a főcímbe betettek egy snittet egy, mint később kiderült, finálébeli játékból, így tudtam, hogy amíg nem lesz “ejtőernyős” játék, addig nem esik ki XY. Mindegy)

Mivel nehéz lenne spoilermentesen írni tovább, így klikkelni kell.

“Legjobb!” vs “Leggázabb”. Röhej, de én a középúton vagyok. Slasher-rajongóként a Wakefield-féle darálásnak nem vagyok az elrontója, de a módszerek, az operatőri beállítások, a karakter viselkedése, mind a klasszikus horrorszörnyeket idézték, mondjuk a felturbózott Jason-t a Péntek 13-ból, nem pedig egy szociopatát.

harpersisland-1x11-d

Azonban amikor pár résszel ezelőtt felvetettem, hogy mi a jobb nekünk, ha előbújik a gyilkos vagy mindvégig rejtve marad, azt válaszoltam magamban, hogy nekem biztosan jobban bejönne a rejtve maradás biztosította hangulati elem továbbgörgetése, mert így valljuk meg, hogy valami elveszett a sorozatból. (Én speciel a folytatást várom legkevésbé az eddigi részek közül. Istenkáromlás? Lehet.)

Mondom mindezt még akkor is, ha a sejtelmesség, a borongós hangulat helyett kaptunk valami mást, mondjuk akciót és érzelmi töltetet, mert végre sajnálni is lehetett némelyik halottat, még akkor is, ha akadt meglepő, karakteridegennek tűnő húzás az eddigi ismerősöktől (nem Chloe ugrására gondolok) és Wakefield-től is.

harpersisland-1x11-c

Biztos van olyan oldal a neten, ahol az eddigi áldozatok fényképei megvannak, nem? Kéne egy olyan poszt, ha valakinek megvannak a képek.

Mindezektől függetlenül valóban voltak fura dolgok, mint például Trish fura menekülése Wakefield előtt, amit nem értettem, esetlen megoldásnak tartottam és hiszem, hogy jobban is meg tudták volna oldani, ha akarják. (Ez
a “jobban is meg tudták volna oldani” érzés egyébként is végigkísérte részemről a Harper’s Island-1×11-et.)

(Ja, aki kiakad, az remélem a sztori fordulásán teszi és nem olyasmin, hogy “persze, nem találták el”. Istenem, nem találták el. Gyengén lőnek, rosszak a puskák, mázlija volt/pechük volt, bármi szóba jöhet, bár valljuk meg, hogy ezt a húzást túl gyakran kapták elő és ez gyanús, akárcsak az, hogy Wakefield meg sem rezzent mikor rálőttek. Talán tudott valamit? Kik is lőttek rá? Megjegyzem engem sokkal jobban zavar, hogy most másodjára lett sötétből hirtelen világos. Ezúttal a templomban. Vagy csak én néztem be? Az ilyenre nyilván figyelnek, nem?)

harpersisland-1x11-a

Vajon ki lehet a másik gyilkos? Valóban Jimmy az? Vagy van harmadik rosszfiú is? Vajon mindenki halott, akit annak hiszünk? (Gondolok itt korábbi halottra vagy mostanira, akiről nem állapítottak meg semmit.) Vissza fog térni a suspense?

harpersisland-1x11-e

Egy biztos, dara ide vagy oda, remélem, még lesz meglepetés a továbbiakban, kizártnak érzem, hogy ellőtték volna a puskaport. S abban is nagyon bízom, hogy az “utolsó oldalra” is tartogatnak valamit és nem csak azt, hogy a halott gyilkos szemei felnyílnak.

95 hozzászólás Ne habozz!

tenorx - 2009. 06. 28. 14:40

Én azok között vagyok, akik szerint ez a legrosszabb rész.
Oké, egyszer mellélőnek, dehogy 3-4szer elsütni ezt a Wakefield nem fél semmitől, és sétálgat a puskák mellett poént… Tényleg, annyira logikátlan volt pár rész ( pl az ajtót lövik, de amikor tudják, hogy tényleg ott van, akkor már csak várnak ) Remélem a többi jobb lesz

Thomas Cook - 2009. 06. 28. 14:44

szerintem gáz volt Trish menekülése és az is, hogy mennyire nem tudtak lőni. oké, félelem és pánik játszik de akkor is, egy emberrel késsel leől mindenkit.. ez kicsit béna így. a részre 6/10 volt pár jobb szerintem.

seven - 2009. 06. 28. 14:44

vicces h az első részek közt mindenki azt várta, hogy jaj mikor lesz már igazi slasher hangulat

erre itt van, és mindenki, jaj de butaság

hát lol

JBG - 2009. 06. 28. 14:51

Nekem is ambivalensek az érzéseim, ugyanis, amikor Wakefield elkezdett a bálnanyúzóval királykodni, majd Shane a zsebkéssel elkezdett vele egy-egyezni, de úgy hogy előtte még kizavarta a szobából a kezében töltött puskát szorongató Trisht, aki meg ment is, na akkor éreztem, hogy törlöm az egész részt, elletve a lemezt, amire az eddigi részeket kiírtam is kihajítom a francba. Ez szerintem hülyeség, mert ott Trsih vagy lő (pár méterről csak nem hibázza el) vagy odahíjítja a puskát Shane-nek, de ez az elszaladás, utána meg a menekülés…gagyi volt.

Az, hogy W. terminátorkodik, nálam belefér, mert ez gyakorlatilag minden ilyen műfajú alkotásnak a velejárója, meg azért tegyük hozzá, nem egy 50 kilós csákóról van szó, feltételezhetően tud bánni a késekkel, bálnanyúzókkal, szóval oké.

A vége viszont zseniális volt, nekem az egész Chloe-Cal epizód odavert, a zene pedig az egészet úgy megfűszerezte, ahogy azt kell, a végét meg majd látjuk, hogy herring vagy sem.

DaveBrubeck - 2009. 06. 28. 14:58

fura hogy a vőlegény srác mindig visszatartotta a lövések elől a csajszit… még mindig hiszem hogy ő a segítő!!!

DaveBrubeck - 2009. 06. 28. 14:59

jah és szerintem Chloe még visszatér és ő fogja kinyírni Wakefieldet :D

berz - 2009. 06. 28. 15:01

Egyre jobban ábrándulok ki a sorozatból. Persze kell a durvulás, de valahogy az kezdeti hangulat eltűnt (a szép tájakkal, borongós hangulattal együtt). Ha nem két rész lenne belőle, be se fejezném (de be fogom, mert kompletista vagyok). De amennyire féltem az elején a kommentektől, most ha valaki megmondaná, ki-mit-mikor-miért csinál, ki marad a végére, meg ki segíti Wakefield-et (már ha van ilyen), lehet boldogabban nézném meg a maradék részeket. És bármennyire is tetszett, ebből lehetett volna csinálni egy 6-7 részes, ütősebb minit inkább (de természetesen, ez csak a saját véleményem).

Mammut - 2009. 06. 28. 15:05

nekem kifejezetten tetszett, és igazából már nincs szükség titkolózásra az utolsó részeknél, az ilyen “mert az apád volt szobatársának a kuzinja vagyok” dolgokat utálom a legjobban, gondolom, jimmy a fia, és ezzel rendezzék is le egy végső fightban/menekülésben

a sorozat nagyobbik fele így is a nagy talányról szólt, ideje volt a puszta slasher hangulatnak is

Nila - 2009. 06. 28. 15:22

Nekem bejött a slasher hangulat:), még Wakef keménykedése is, h nemfél a puskáktól. Azért nagyobb csalódás lenne, ha azaz ember aki 7éve megölt 6embert, meg most is jó párat egyszerűen elfutna pár rémült fegyverrel hadonászó emberke elől

SunyiMad - 2009. 06. 28. 15:25

számomra teljesen érdektelen innentől a Harper’s Island, ha nem csinálnak valamit. ez a rész ilyen “ez most mi” hangulatú volt végig nekem.
az h a mystery részét szinte teljesen kivégezték, csak 1 dolog, a gyilkos személye fantáziátlan, rendben. de ez még így slashernek is pocsék.
nem tudom mit akartak az írók ezzel.
de ahogy olvasgattam sokaknak bejön, végül is lehet velem van a gond, de nekem hatalmas csalódás.

Desmond Wallace - 2009. 06. 28. 15:35

Nekem tetszett a rész, a sok hülyeség ellenére is.
Először meglepett, hogy milyen sokan reménykednek abban, hogy Chloe életben maradt. Szerintem halott. Hazavágná a rész végi drámai pillanatot, ha mégsem halt volna meg.

LuPuS - 2009. 06. 28. 15:44

a legrosszabb rész:
-Wakefield leadta a fegyvert és csak a drámai hatás kedvért,pengét használ,
-Mindenki most felejtett el lőni, 3 méterről
-A kocsmában történt verekedés alatt miért nem lehetett lelőni W.-t?
-A még mindig idegesít,hogy a sziget lakossága közül csak a sheriff és az odalátogató W ismerte az alagútrendszert,senki sem volt gyerek ,hogy össze-vissza kóboroljon és gödrökbe meg csatornákba essen bele???
-Az indián totemre ,persze emlékezett Abby ,de az előtte levő 100 méterre,nem
-a végén történő drmai résznél W előnye nem volt 5km maximum 30 méter ,mégis mire odaértek Abbyék addig nyugodtan ,kellemes reggeli időtöltésként rendezte le Cal-t

Még kettő rész van hátra ,de a mostaninál remélhetőleg nem süllyednek mélyebre

Lalee - 2009. 06. 28. 15:50

Szerintem eddigi legjobb rész volt, a hibák ellenére is, mert én egy ilyet vártam az elejétől kezdve (persze csak, ha szemet hunyunk a rossz fegyverhasználat fölött). Ilyen formában nem érzem gáznak, hogy ellőtték a gyilkos kilétét, főleg, ha tényleg van egy segítője. Szóval fordulatra mindenképp számítok még, a Jimmy a gonosz témában is, meg én is arra tippelnék, hogy Chloe simán visszajön és kicsinálja.

balage - 2009. 06. 28. 15:52

Azokkal értek egyet, akiknek nem tetszett ez a rész. Számomra már ott kezdődtek a “gondok”, hogy megtudtuk ki a gyilkos, ezzel eltűnt a mystery factor. Na, és ugye a gyilkos személye szintén csalódás volt. Ezekután azt hittem még rejtőzködős marad majd Wakefield. Erre… hát, mindenki tudja mi történt, most nem írnám le még egyszer, mert már mások is leírták, de rettentes volt a rész szerintem. Egyáltalán miért rontott be csak olyan simán fegyvertelenül Wakefield a bárba? Akármilyen socipathic killer azért akkor is gondolhatna rá, hogy legalább 2-3 emberke mászkál ott shotgunnal. De minthogy nem értek a mentally ill emberkékhez, ezért ezt azért elfogadom. De azt már nem, hogy senki sem lőtte le (és nem csak a bárban)…

Jimmy meg ezek után szerintem senkinek se volt olyan nagy meglepetés, azért remélem mégse ő a segítő, vagy lesz 3. ember is, vagy valami WTF-et hagyjanak már a végére.

Lyana - 2009. 06. 28. 16:03

A hangulat jó volt, élvezetes volt a rész is, csak sok butaság volt benne, illetve pár snittben a zene nagyon rosszul volt szinkronizálva a képpel (ilyen az eddigi részekben is előfordult).
Ahogy már mások is írták, elég dühítő volt, hogy a rendkívül nyílvánvaló esélyeket, mikor lehetőség lett volna könnyedén kinyírni a fickót, az összes karakter elszalasztotta.

Kezdve a puskával meneküléstől a zsákutcába futáson át (híd/lejáró) a távlövészetig.

Az is vicces, hogy az első részben szinte mindenki agyaggalamb-lövészetezett igen jó eredménnyel, itt meg tíz méterről nem találják el. Ide tartozik még a technikai megvalósítása is a dolgoknak, felnevettem, mikor Cal alacsonyabb földszintről rálőtt Wakefieldre, a földbe meg úgy repült a golyó, mintha függőlegesen érkezett volna.

A “csavar” sem volt akkora meglepetés, miután megfelelő zárójelenet hiányában felrobbant Jimmy hajója az előző részben már lehetett tudni, hogy benne van a buliban.

Érdekesek lesznek az indokok. Magára a részre úgy 3/10-et adnék a már írt “érdekességek” miatt, de hangulatilag ez a rész volt az, ami nálam igazán a topon volt.

H5N1 - 2009. 06. 28. 16:07

Kellett volna egy olyan jelenet oda a kocsmás Vékfíld ajtóbetörős utánira,mint ami az Elveszett Frigyláda Fosztogatóiba volt.Ez e:
http://www.youtube.com/watch?v=GkLXdLgOybE

Nagyon komáztam vón.

Pocok - 2009. 06. 28. 16:15

Ha nem lenne márcsak két rész, kaszálnám.

Vannak a filmekben butaságok, ezeket általában elnézem. És van EZ A RÉSZ. Még azt csak elnézem, hogy az erdőben mellélőttek. Na dehogy bemegy egy szúró fegyverrel, és a kocsmában két fegyverrel rendelkező személy nem tudja/akarja lelőni … ennyi, elég. El fut a szobából kezében a puskával, amikor simán lelőhetné, és vége lenne a gyilkolásnak.

A hidas rész nagyon szomorú volt, a sorozat során először sajnáltam meg a halottakat.

A kocsmás jelent viszont az egyik legbugyutább jelenet amit láttam valaha és ezért megkapja a legszarabb rész díjat is.

endel - 2009. 06. 28. 16:23

a templomos rész elég érdekes volt, egyik pillanatban éjszaka, reklám után meg reggel :D
maga a rész bejött, nem volt unalmas, nekem ennyi bőven elég.

phalanx - 2009. 06. 28. 16:28

2 dolog ami engem földhöz vágott és még nem lett megemlítve:

már a rész legelején amikor a 2 ficsúr odér Abby-hez, W kb 4 méterrel jár csak előttük mégse lőnek/szaladnak utánna???

a másik pedig, hogy senkit nem zavar chloe halála!? 20 méterről beleugrik a vízbe és meghal.(?) mellesleg nézzétek még azt a jelenetet a halála előtt, ott áll a korláton kívül, de nehezére esne lehajolni és átbújni a rács alatt???? wtf! neeeeem ehelyett megpróbál körbemászni ott ahol a legszélesebb XD

na mind1 nem is idegesítem magam, ha nem 2 rész lenne hátra, tőlem tuti kapná a cancel-t a sorozat… a jó kis mystery hangulatát már úgyis elvesztette az 1×10 legvégén és átcsapott gyenge akcióba (W = Jack Bauer? :o)

Ihi - 2009. 06. 28. 16:38

Jó ötlet lett volna, hogy Wakefield előbújik, csak nagyon rosszul csinálták meg, engem is az az érzés kísért, mint winniet, jobban is meg lehetett volna oldani, illetve néhol csak jobban lehetett volna. Annyi lehetőségük volt megölni, de 3 méterről 5 méterrel mellé lő? Oké, nem is vártam, hogy megölik, egyértelmű volt, mert mi maradna a végére. Ahogy látom másoknak is ez szúrt szemet, nem is tudom mit gondoltak, lehet, hogy egy amcsinak ez nem gáz, de akkor is hülyeség volt.
Na mindegy, már várom a finálét, remélem mindent megválaszolnak, mert még van néhány tisztázatlan kérdés, amire nagyon kíváncsi vagyok.

Mammut - 2009. 06. 28. 16:39

nem nyírhatják ki wakefieldet olyan könnyedén, ha már leszerződtették callum keith rennie-t :D

junglegymer - 2009. 06. 28. 16:43

a templomos megvilágosodás nekem is feltűnt. a báros jelentről meg még annyit, hogy már az felháborító, hogy Trish kimegy a wc-be puskával a kezében és nem lelövi, az amúgy Shanenel elfoglalt Wakefieldet, de ha már elkezd menekülni, akkor mi a halálért várja meg Wakefieldet a wc-ben? simán lett volna ideje kimenekülni.
+miért kell az ajtóba lőni? wakefieldnek nincs puskája, ha meg van is, akkor simán odébbáll az ember és megvárja amíg átjut az ajtón és tisztán 2m ről lelövi. és miért kell már 20 m-ről lőni, amikor tudja, hogy úgyis felé fog menni? meg azt is tudja, hogy csak két tölténye van…áhh.

Analist - 2009. 06. 28. 17:06

Mikor az angol csávó, meg a csaja a végén bemenekült a zsákutcába, hangosan felröhögtem.

winnie - 2009. 06. 28. 17:46

pedig nem volt zsákutca, nem? át lehetett volna mászni a kerítésen.

Dattila - 2009. 06. 28. 18:43

Nem, rossz a sorozat de már az utolsó két rész óta azt érzem hogy totál szét van esve, 2 perc alatt odaérnek futva ahová eddig kocsival jártak, némelyik karakter mintha térben ugrálna. Hát Trish megmenekülése totál gáz volt. Jimmynél eléggé egyértelmű hogy valami nem tiszta..hopp itt is van egy sziget meg egy szobor:) Két félelmem van, vagy elviszik valami supernatural féleségbe, vagy olyan egyszerű a sztori mint egy darab szeg, Wakefield jön és hentel mindenkit mert szereti ezt a tevékenységet:)

Dattila - 2009. 06. 28. 18:48

ja így akartam kezdeni hogy nem rossz,…..:) így kicsit félreérthető:)

gonoszkiralylany - 2009. 06. 28. 18:53

nekem leginkább azért nem tetszett mert a kedvenc karakterem (Cal) meghalt :S
de egyébként is tele volt értelmetlen dolgokkal, ahogy mindenki írta is :) és sztem nem jó hogy már tudjuk, ki(k?) a gyilkos(ok?), sokat vesztett az izgalmából így az egész. szinte nem is bánom h most jön egy szünet…

Dattila - 2009. 06. 28. 18:58

Ja Cal-nak az akcentusát bírtam nagyon, kurva jól hangzik az az original british english:)

My Secret Friend - 2009. 06. 28. 19:08

Chloe egy angyal, tuti nem halt meg, tudom, gyenge vagyok….XDD
Amúgy rájöttem, hogy tényleg jót tenne ennek a sorozatnak, ha véget érne. Inkább egy Leslie L Lawrence regényt filmesítsenek meg.

berz - 2009. 06. 28. 19:15

Egyébként az, hogy az elején a csajnak tinta volt a szemében, meg volt ott egy kis szobor a szobájában, az csak valami misztikusnak látszó félrevezetés volt, vagy lesz még bármi jelentősége? Meg a táskányi pénz meg a stukker? Azt is hanyagolják. De a tarottkártyának sincs már semmi jelentősége (vagy csak én nem találtam)? Meg a szellemekkel suttogó kislány is csak valami kacsa volt? Meg anno Cal gonosz-elalvós feje (amit minek csinálhattak, ha már neki úgyis vége), meg Trish medencés izéje mire volt jó? Mert egyre gyűlnek az értelmetlen dolgok (legalábbis nekem). Vagy valaki szerint ez még összeállhat a végére?

Lyana - 2009. 06. 28. 19:20

“meg volt ott egy kis szobor a szobájában”

Abby meg Henry talált nagyobb változatokat most, hangyányi reményt fűzök ahhoz, hogy összekapcsolódjanak a szálak.

A. - 2009. 06. 28. 19:25

berz – 2009. 06. 28. 19:15
Madison nem a szellemekkel suttogott, hanem már az első naptól Wakefielddel, ez most mondta el.

A többire én is kíváncsi vagyok.

daybreakfan - 2009. 06. 28. 19:39

Pocok, Phalanx, junglegyer véleményével szinte teljesen egyetértek.

Az első 10 részt sikerült úgy néznem, hogy nem akadtam fönn minden apró marhaságon. Szórakoztató volt és nem éreztem a rááldozott órákat elpazarolt időnek. Elfogadtam dolgokat a szórakozás kedvéért, például hogy Trish faterjának, sikerült mértani pontossággal a csillár közepe alá állnia és még sorolhatnám.
Általában nem akadok ki minden apró hibán filmnézés közben, de amit ebben a részben előadtak az döbbenet volt.

Hacsak Henry nem játszik össze Wakefileddel, akkor egyszerűen nincs mentsége arra, miért nem lött rá az elején. Már ez idegesített. A vége felé mas volt, mert ha jól emlékszem, akkor többen is útban lehettek ha Wakefieldre lőtt volna.

Aztán a sokat emlegetett kocsmás jelenet alatt Trish viselkedése is megmagyarázhatatlan. Elszalad a puskával és otthagyja Shanet egy bicskával Wakefield ellen akinek egy méteres penge van a kezében.
Már azt se értettem miért nem ment ki ő is az ablakon (simán megtehette volna), de ha már egyszer maradt, miért nem adott magának egy fikarcny esélyt sem? Belelő a csukott ajtóba (esély a sikerre szinte nulla), ahelyett hogy megvárná, míg kinyitja Wakefield az ajtót és 1 méterről szétlőné szemtől szembe. na itt egy kis gondolkodási szünetet kellett tartanom, hogy folytassam e.

A másik érthetetlen dolog a templomos rész volt.
Kicsit furcsa volt, hogy senkinek sem működött a periférikus látása (1 méterre tőlük jobbra tűnik fel Wakefield), de ez még a sötétre és az érkező kocsi bevilágító fényszórójának számlájára is irható. Aztán 2 méterre mindenki háta mögött Wakefield, alias David Copperfield, Chloet egyszerűen kámforrá változtatja egy hang nélkül. Ezt mégis hogyan??

Az meg csak feltette a pontot az I betűre, hogy nem bírtak a hídon átmászni a kapu mellett, alatt a korlátba kapaszkodva. Döbbenet. De akár le is ugorhattak volna a vízbe, persze nem egy hátassal.

Jimmy, Wakefield általi megmentése a kikötői robbanás után, szintén teljesen logikátlan és értelmetlen, hacsak nincs valami közük egymáshoz.

Azt a tenyérbemászó retardált kiscsajt meg gyilkolják le, vagy legalábbis pofozzák fel, könyörgöm. Az elsö pillanattól kezdve irritál. Ha ez volt a koncepciójuk ezzel a karakterrel, akkor elérték a céljukat, gratulálok az alkotóknak és a kislánynak is :)

Persze voltak benne jó dolgok is. Leginkább Shane önfeláldozása, meg Cal. A hidas jelenet valóban megható volt a korábban említett hülyesége ellenére is. Nagyon sajnáltam őket. Valamint Wakefield nagyon badass, imádtam a fickót a Californicationben is. Nem néztem volna ki belőle egy ilyen karaktert az alapján.

Természetesen mindezek ellenére meg fogom nézni az utolsó 2 részt is, hátha értelmet nyer néhány olyan dolog, amit most értelmetlen ostobaságnak látok. :)

szoszilany - 2009. 06. 28. 19:42

alapból nem vagyok egy horror-rajongó, ezt csak a mystery vonal miatt követem…még mindig pislákol bennem a remény, hogy célzás volt az elején Wakefield mondata, amikor találkozik Abbyvel (“-Why are you doing this? -you don’t know?!”) és nem csak arra utalt, hogy azért csinálja, mert imád gyilkolni :) Calt sajnáltam, jól megcsinálták (mármint a zene ütött)…
ha nem az derül ki, hogy Jimmy ugyan Wakefield fia, de egyikük se tehet semmiről, hanem van az Igazi Gyilkos, akkor nagyot fogok csalódni…(pl. Jimmy azért is elveheti gonosz pillantással Trishtől a puskát,mert szerinte ő a gyilkos)…
persze elméletemnek ellentmond, hogy Wakefield az orrunk előtt gyilkolt le legalább 4 embert, tehát ártatlan bárányka mégse lehet, max az eddigiekről derülhet ki, hogy nem ő volt…
áh, félek, hogy utólag sajnálni fogom, hogy egyáltalán elkezdtem a sorozatot :(

Dattila - 2009. 06. 28. 19:52

Igazán badass a BSG-ben volt:) Kedvenc cylon ever.

daybreakfan - 2009. 06. 28. 20:23

BSG-ből semmit nem láttam, eddig kimaradt az életemből :) Most néztem imdb-n, hogy rengeteg filmben, sorozatban játszott már, amikből jónéhányat láttam is, de rá nem emlékszem, csak a Californication-ből. Az sem kizárt, hogy rengetegszer alakított már rosszfiút és csak nekem volt új ilyen szerepben, de én meglepődtem, hogy őt láttam meg Wakefield szerepében.

VR - 2009. 06. 28. 20:31

Beállnék a sugárban hányók sorába. Eddig tényleg el lehetett szórakozni rajta, de ez a rész azért kicsit sok volt. (Hozzátenném, voltak sokkal szarabb Heroes részek. :D)

sixx - 2009. 06. 28. 20:50

wakefieldet nem lehet kinyírni, ott a resurrection ship, jön vissza megint. DE! mi volt az a nóta a végén? miközben a békaszájú lány zuhat, megtetszett, bár ez a bungee kötéllel lehajítás elég kiábrándító volt.

JBG - 2009. 06. 28. 21:06

Sixx:

Civil Twilight : Letters from the sky

Jó zene, a jelenetbe is illett

cherry - 2009. 06. 28. 21:46

tényleg nem volt jó rész, de nekem eddig se volt hatalmas szám ez a sorozat, szóval elvagyok vele…én is néztem, h miért arra a hídra menekülnek, ahol már előtte se tudtak átjutni… amúgy meg az a rész, mikor meghaltak tényleg jó volt (sztem chloe is meghalt, oké, h mki reménykedik :D)
sokan veszik készpénznek, h jimmy a második killer, de minden rész végén nagyon terelték vkire a gyanút, ugyanígy, szóval remélem, hogy most is csak erről van szó… inkább henry a gyanús, én is ezt figyeltem, h többször is visszatartotta abby-t, mikor wakefield után akart menni, h megölje

djzsuzska - 2009. 06. 28. 22:22

A múlt hetinél jobban tetszett ez a rész, de hihetetlen, mennyi logikátlanság volt a mostaniban is.

Annyira vártam volna, hogy a kocsmában valaki eltalálja Wakefieldet. Valamelyik régebbi részben volt agyaggalamb-lövészet. Ha akkor a mozgó tárgyakat simán eltalálták (kb. ugyanolyan távolságból, mint itt), akkor most miért nem?
Shane magára hagyása: oké, hogy rajta kívül az összes pasi lelépett korábban, de tényleg semmi esélye nem volt itt a srácnak egy bicskával Wakefield óriási késével szemben. Trish meg puskával a kezében magára hagyja, áááá!
Templom: olyan sokan ottvoltak, hihetetlen, hogy nem hallották meg ahogy Wakefield elrabolja Chloet. A lány gondolom nem tűrte némán, hogy Wakefield magával vonszolja.
Meg amit még furcsálltam, hogy a sziget lakói közül szinte senki sem tudott a csatornarendszerről.
Jimmy, mint Wakefield segítője: azt sejtettem, hogy van egy insider, aki segít W-nek, de azt nem vártam volna, hogy őt is ilyen hamar leleplezik. Következő részbe inkább beleillett volna szerintem. De azért remélem, hogy nem ő lesz, valami csavart még várok W segítőjét illetően.

Ami viszont tetszett, az a hangulat, a rohangálás a gyilkos elől és a zárójelenet, amikor Chloe leugrik a hídról. Nagyon odaillett a zene. Sajnáltam, hogy meghalt az angol srác, de remélem, Chloe sem fog feltámadni, mert azzal nagyon elszúrnák ezt a záróképet.

dexter - 2009. 06. 28. 23:23

sztem a rész angyon jó volt. trish menekülése nagyon gáz volt. az, h. nem tudnak lőni az sztem részben azért van, mert a shotgunnal távolabbra nem könnyű célozni, mert bazottul szórja a töltényeket, tehát, ez még sztem kevésbé hihetetlen, h. wakefieldet senki se találja el. sztem jimmy is gyilkos, mégpedig azért, mert abby elhagyta, és ő is, mint wakefiled csak szerelmi bánatból támad, erre am akkor döbbentem rá, amikor eltűnt, aztán hirtelen visszajött, és átgondoltam a szitut, ill. az eddigi szerepléseit, és egyértelmű. majd a nyári dara után tán rá is jövök, h. kiket ölhetett ő meg, és kiket wakefield. sztem ez nagyon jó verzió am, h. egy gyilkos a csapatból, és wakefield is visszatért…

nagy hiba, h. kimarad 1 hét, de viszonzásul 2 rész lesz aztán.

nálam scakl emelkedik a sorozat színvonala, nem pedig csökken

nagy kár, h. amsiknak nem teccik… :S

Ryan - 2009. 06. 28. 23:33

Hát azt gondoltam, rosszabbat már nem tudnak csinálni, erre itt a teljesen kézenfekvő 2 gyilkos, már az előző részben sejthető volt, hogy Jimmy is sáros, de mikor nem ébredt fel, már egyértelmű volt, semmi csavar, és visszasüllyedtünk a B kategóriás filmek szintje alá, Nikki halála kabaré, Shane hadonászás szörnyű, Trishnél ott volta a puska, erre elfut, meg alapból, hogy nem vették észre sose, ennyire hülye emberek nincsenek, Cal és Chloe főleg, minek lőnek messzire, mikor úgyis közelebb fog jönni, nagyon gyenge volt minden ebben a részben, ha pontozni kéne 10es skálán 0-t kapna.

exile - 2009. 06. 28. 23:34

annyira nem volt para sztem, neho kicsit tenyleg wakefieldnel olyan untouchable erzes volt de sztem belefert. egyedul az emlitett dolog amikor trish toltott puskaval otthagyta a kiskeses shane-t az tenyleg WTF? raadasul shane pont az a karakter aki inkabb odament volna kiszedni trish kezebol a puskat es hasznalni, minth “hosnek” ott maradni. a masik amikor ilyeneket nezek eszembe jut h megprobalnam a kest dobni..

Aragorn83 - 2009. 06. 28. 23:43

Az anyaggalab lövészetet az oké, hogy emlegetitek, de a résztvevők közül már csak Henry él. Thomas Wellington és Richard már meghalt… A többiekről meg nem tudjuk milyen lövők…

Henry meg gyanús módon nem lőtt Wakefiledre…

Desperate HOUSEwife - 2009. 06. 28. 23:45

Én is középúton vagyok. Annyian tippeltek a Wakefield+Jimmy megoldásra (én is), hogy végig azon drukkoltam, ne következzen be. Csavart akarok! A műfaj kívánja, hogy legyen még a finálban valami csavar, és ne csak azon kelljen izgulni, hogy Abby vajon mikor jön rá.
És a karakteridegen dolgokat valaha megmagyarázzák majd? Gondolok itt a sherriff hazugságára Wakefielddel kapcsolatban, vagy hogy miért hagyta, hogy a lánya Jimmyvel járjon, sőt mondta, hogy legyenek boldogok, kielőtt Wakefield kirántotta, ha végig tudta, hogy Wakefield segédje? Vagy ez is egy újabb red herring, és a Jimmy-akták közt van olyan is, ami tisztázza őt, és a sherriff csak gyanakodott rá, de végül nem lett igaza? Csak agyalok, mert szeretném, ha a végén lenne értelme az egésznek.
Egyébként Trish is furcsa, pl. ahogy bealudt, meg a szétválások, meg Henry is miért akarta, hogy a menyasszonya külön úton menjen? Ok, ilyen szituiációban nehéz tiszta fejjel gondolkodni, de ha ott van életem szerelme, miközben egy gyilkos vadászik ránk, én el nem mozdulok mellőle egy pillaantra sem.
Szóval szeretném, ha lenne még meglepetés az utolsó részekre.

Téynleg megváltozott a hangulat, de nem lett kevésbé izgalmas, csak más. Egyébként Cal és Chloe voltak az első karakterek, akiket sajnáltam, most már nagyon a finisben vagyunk.

Ryan - 2009. 06. 28. 23:48

Több fajta fegyverük van, Henryé mintha nem hordana túl messzire.

Amúgy még van remény, hogy nem Jimmy a sáros, esetleg még a fia is, mert a Sheriff, ha őt tartotta gyanúsnak, akkor minek örült, hogy Wakefield elengedte.

ficka - 2009. 06. 29. 00:02

de ne már, hogy Jimmy tényleg sáros legyen… :(
Mi lesz így a hölgyrajongókkal, akik részben miatta ültek le hétről-hétre? ;-D

Desperate HOUSEwife - 2009. 06. 29. 00:10

Jimmy=Wakefield fia dolog szerintem megint nem olyan, amit meglép az amerikai network tv. Ahogy azt sem, hogy a kislány legyen a gyilkos, tippelgethetünk ilyen irányban, de ez a két dolog nem fér bele, a vérfertőzés azért elég nagy tabu.

the_robbie - 2009. 06. 29. 00:18

Jo resz volt, bar engem is zavartak a hibak amiket emlitettetek. Ezek ellenere nem nagyon foglalkoztam veluk es ha ti is ezt tennetek, akkor nektek is tetszett volna :)
Jimmy meg tuti volt… Mikor Madison bemondta h van valaki na akkor mar ezer szazelek. Megpedig miert? emlegettek ugye az elejen : hogyan teheti ezt EGY ember? elso indicio… Jimmy nagyon gyanusan menekult meg a marinabol is, ez ketto…(bar Jin és a LOST esete, hm hm :) ) Mi a faszomert hagyta volna elni, foleg ha a serif spanja volt. Ergo… ne ketelkedjunk abban h Jimmy badass.

Off

Aranygaluska - 2009. 06. 29. 01:09

Hát a kocsmás jelenet azért az eszméletlen béna volt, és ugy ahogy van fejbe vágnám azt, aki kitalálta, hogy ez így történjen!!! Beront Wakefield, Nikki az egyetlen akinek van annyi esze, hogy a puskához rohanjon, ez idő alatt a többi meg ahelyett hogy a másik puskával lelőné, végig nézik ahogy megöli, aztán trish még el is fut puskával…Ez a jelenet teljesen elvette a kedvemet.

passatgt - 2009. 06. 29. 01:12

Prison Break 4. évadát idézte ez a rész, sőt, még szarabb is volt…

szala - 2009. 06. 29. 01:18

Nekem tetszett. Jó kis sorozat ez ;)

ampervadasz - 2009. 06. 29. 03:39

Én nem szoktam fennakadni ilyen dolgokon, de ezt a bénázást ami itt volt, már én sem tudtam figyelmen kívül hagyni. Ez nagyon nem ment a készítőknek. Másrészt viszont hangulatteremtésben most is nagyok voltak szerintem, ezt viszont baromi jól csinálják. Így aztán winnie-vel egyetértésben én is középútra helyezkedem az epizód megítélésében.
Jimmy-vel kapcsolatban én nem hiszem, hogy gyilkos lenne. Szerintem azok a jelenetek/események, amivel gyanúsnak állítják be előttünk, csak megvezetés. Nekem nem áll össze, mégpedig azért, mert amire most a clifhangert alapozták, az az, hogy az aktája előkerült a serif papírjai közül. Na de ha az tényleg a bűnösségére lenne bizonyíték , akkor a serif miért is haverkodott vele? miért is akarta megmenteni? és miért is akarta összehozni a lányával? Valami titok van körülötte is, de az valami más lesz. Két hét múlva meglátjuk.

AbyssR - 2009. 06. 29. 08:31

Miután minden puskaport ellőttek, gyengécske meglepetésként még csavarintanak ezen a tettestárs dolgon, s úgyis Henry-t hozzák ki Jimmy helyett, s mindannyian majd jól ájuljunk el, hogy HÚHA, micsoda mindfuxking…
Egy sok potenciált tartalmazó, lehetett volna, de nem lett nagy durranás sori ez… kár érte. Ha már csavar, akkor az lett volna igazán, ha amikor W. beront a kocsmába, egyszerűen lepuffantják. Kész. S a következő gyilok után kezdhet mindenki töprengeni, hogy akkor most ki a tetves?

exile - 2009. 06. 29. 09:45

en azon gondolkoztam ha esetleg a nezettsege miatt meg elhetne a sorozat akkor ebbol h lesz 2. evad?

nolan - 2009. 06. 29. 09:46

kiràly rész volt pont :) henry csupàn azért nem lőtt vagy kiabált a végén mert belerondított volna a zenébe, ennyi. egyedül a kocsma meg a templom…ejjj

winnie - 2009. 06. 29. 10:00

exile: a terv más helyszín, más szereplők, más történet lett volna.

BenceS - 2009. 06. 29. 10:19

Én is középen vagyok.

Számomra ez az epizód szélsőséges volt, voltak benne pillanatok amik eszméletlenül tetszettek (Chloe leugrását pl. imádtam), viszont volt sok aminél azt hittem megöl a mindfuck. Zavart az operatőri munka, az alakítások iszonyat gyengék voltak, és akkor még nem is beszéltünk a logikátlanságokról.

És ne mondja nekem senki hogy egy izmos sportos csaj, és egy átlagos testalkatú férfi (akinél egy nagyszerű ütőszerszám van) nem tud közelharcban lenyomni egy ilyen fazont.

Wakefield pszihopata, nem szuperhős.

Az pedig már csak a személyes kudarcom, hogy a minap daráltam le a Californication második évadját….

ampervadasz - 2009. 06. 29. 11:41

Azért az tényleg vicces, hogy úgy menekülnek előle, és úgy is viselkedik, mintha legalább egy terminátor lenne :D

oziris - 2009. 06. 29. 12:02

Hát ez tényleg Heroes szintű semmi ész semmi logika rész volt!

Pedig nem szoktam fennakadni énsem ilyeneken hogy horrorban megbotlanak a lábukban miközben kergeti őket a gyilkos,vagy ők sprintelnek,a gyilkos sétál de mégis megkerüli az egész erdőt:)

Na de ez a kocsma jelenet ez bohózat nem slasher hangulat!Nem akarom ismételni leirtátok már a főbb hülyeségeket a szituban,plusz a kiscsaj is anyu anyu – majd később kicsim…. Nemám mondjuk aztakurva itt a gyilkos vagy valami:D csak anyu anyu naná

A két szerelmes menekülésénél igen mindenki a lezárt híd felé futott volna naná:D
Plusz Abbyék megálnak megbeszélni h ki kinek az utjában álljon miközben üldözik a gyilkost:D Hihetetlen!
Illetve Wakefield öregbácsis sétával simán lerázta Abbyéket és visszament kinyirta a szerelmeseket ,épp elötte mondta Abby h ismeri a helyet meert sokat jártak ide Jimmyvel ugy ismerte h tök másfele mentek:)

Sok filmben van , de ez a különválás dologból még sha se jött jól ki senki,hagyjuk már ezt mindenki aki valaha nézett horrort tudja h nem szabad különválni:D – A csatornában bezzeg maradjunk együtt, utána Cal menj szabaditsd ki Cloét(miközben azt se tudták hol van pontosan:D) mi meg megyünk üldözösdist játszani:)

Na jó hagyjuk még 2rész és elég is lesz bőven,pedig nagy kedvenc volt sokáig…

jonkennedy - 2009. 06. 29. 12:12

Amit AbyssR írt a végére, az tök jó lett volna, az passzolt volna az eddigi hangulathoz. Kár.

E - 2009. 06. 29. 12:26

Szerintem sz*r volt!Ahhoz már hozzászoktam,hogy “fogyatékos” emberek vannak a horror filmekben,de ez a rész vitte a pálmát!Csak gondoljatok bele Trish helyzetébe!Kinyírták a faterját, a fél baráti társaságát,és még az esküvőjét is elcseszték!Szerintem az lenne az első ,hogy beleereszti azt a maradék két töltényt W.-be ,nem pedig elrohan!Amúgy nem tudom miért nem lehetne kinyírni W.-t?Pl.:Én úgy oldanám meg,hogy kinyíratnám vkivel,és mikor már mindenki megnyugszik,hogy vége mindennek,akkor jönne Jimmy,vagy Henry,és ,mint W fia lemészárolná a maradékot,és csak Abby-t kellene kirángatni vhogy,mivel ő a fő mufti!!

winnie - 2009. 06. 29. 12:29

“!Csak gondoljatok bele Trish helyzetébe!Kinyírták a faterját, a fél baráti társaságát,és még az esküvőjét is elcseszték!Szerintem az lenne az első ,hogy beleereszti azt a maradék két töltényt”

belegondolok. labilis lennék ilyen helyzetbe, de embert akkor sem ölnék. azon sosem szabad kiakadni, hogy valaki nem lesz gyilkos. (a karosszékből könnyen mondjuk, de embert ölni elég nagy lépés.)

JBG - 2009. 06. 29. 12:44

A másik oldal,de szintén ez a fotelből könnyen beszélünk szituáció, meg amikor valaki írta, hogy Chloenak csak át kellett volna bújnia a rács alatt, de milyen hülye, hogy nem ment neki. Azért gondolom, ha az ember alatt ott van egy kb. 50 méteres mélység, plusz az ember élete szerelmét az orra előtt koncolják fel éppen, akkor annyira nem lehet egyszerű átbújni azon a rácson.

Kuresz - 2009. 06. 29. 13:05

Na ez volt az utolsó rész, amit néztem ebből a sorozatból, Cal és Chloe maradt már csak a szimpatikus szereplők közül, erre meghalnak. A többi sorsa valahogy nem hat meg, a többi karakter egyenesen ellenszenves számomra.

Bettyy - 2009. 06. 29. 13:40

Én azt tartom furcsának hogy oké rendben sejthető hogy Jimmy így vagy úgy de benne van a dologban mégis számomra az jön le hogy nem fekete. Végülis a sheriff szobájában találja meg a csaj a képet Jimmyről. szval akkor a sheriff nem tudna róla..(?) aztán elötte való rész végén pedig még ott ajánlgatja Abbynek a halála elött hogy ők teljes életet élhetnek meg legyen boldog vele csak ölje meg Wakefieldet.. szval Jimmy talán mégse bűnös, bár én magam sem tudom hogy miben reménykedem..

/egyébként időhiány miatt nem olvastam végig az összes kommentet, szval ha valaki ugyanezt leírta volna tényleg elnézést kérek:)/

same - 2009. 06. 29. 13:40

nekem a hídas jelenetről egyértelműen az utolsó mohikán vége jutott eszembe :D

phalanx - 2009. 06. 29. 17:02

JBG: nézd meg újra azt a jelenetet és gondold végig mégegyszer amit leírtál …

AbyssR - 2009. 06. 29. 17:03

Winnienek igaza van. Aki volt már ilyen v ehhez hasonló helyzetben, s nincs hozzászokva (pl: nem kommnadós az MI5-nál, vagy nem slasher véletlenül;) az ilyen jellegű stresszhez, nem feltétlenül ura önmagának. Ilyenkor az alapvető cselekvési ösztön is képes felmondani a szolgálatot. Nekem egyszer akarták elvágni a torkomat, meg géppityuval hadonásztak körülöttem hárman, s végül azt, hogy nagy gázzal kitörjek úgy, hogy az egyiket el kell, hogy sodorjam, erre iszonyat nehezen tudtam rávenni magam, pedig még 3an ültek a kocsiban, abból 2 családtagom volt. Szóval sztem nem kell tényleg azon meglepődni, hogy valaki nem mászik át egy kerítésen ilyen helyzetben, vagy nem lövi melkasba azt, aki amúgy veszélyezteti. Az ember mindig reménykedik, hogy van más megoldása is az adott helyzetnek, s nagyon nehezen látja be, hogy nincs.

phalanx - 2009. 06. 29. 17:12

AbyssR látom te se érted… neked is csak azt tudom tanácsolni, hogy nézd meg újra a szóban forgó jelenetet

mellesleg annyi ostobaságot csinálnak a menekülő emberek ebben a részben, hogy azt te sehogy se magyarázod ki a stresszel….

A. - 2009. 06. 29. 17:24

Ezek a hibák vagy ostobaságok (mellélő, elromlik, stb.) szerintem hozzátartoznak a műfajhoz. Hangulati elemek.

Maddox - 2009. 06. 29. 18:13

Jimmy nem lehet a segítő. Mert a seriff azt mondta Abbynek hogy élje le Jimmyvel az életét. És lényegében elcserélte a saját életét Jimmyére.
Ezt nyilván nem tette volna meg ha Jimmy gonosz. Márpedig az az akta a seriff holmijai között volt, szóval arról tudott volna.

JBG - 2009. 06. 29. 18:50

Phalanx:
“JBG: nézd meg újra azt a jelenetet és gondold végig mégegyszer amit leírtál …”

ehem…

Megnéztem többször is. Nem volt szükség arra, hogy újra átgondoljam. Ugyanis biztos vagyok benne, hogy egy átlagember ilyenkor olyan sokkhatás alatt van, hogy talán a legegyszerűbb mozdulatok, leglogikusabb lépések is nehezek. Vagy az adrenalin miatt egyébként átlagos szituációban kivitelezhetetlennek tűnő helyzeteket is megoldhat. De ez kiszámíthatatlan, hogy melyik verzió valósul meg, egyénfüggő, szituáció-függő, látatlanban, a monitor mögött ülve meg pláne eldönthetetlen. (mellesleg nem az epizód összes hülyeségéről beszéltam,, hanem egy konkrét jelenetről)
Persze téged nem ismerlek, de te nyilván egy kibaszott rambó lehetsz, aki ebben a szituban kifejeli Wakefield szemét, vagy átsasszézik a rácson, vagy fejest ugrik a vízbe, de élve megússza. Legalábbis a frappáns hangvételű hsz-edből ez jött le…

balage - 2009. 06. 29. 19:20

Most így a kerítéses (Cal and Chloe) jelenetet újranézve még logikátlanabb az egész. :)

Itt egy kép: http://kepfeltoltes.hu/view/090629/Harpers.Island.S01E11.HDTV.XviD-LOL00_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Két dolog látszódik rajta:
1. Wakefield rohadt messze volt tőlük. Idejük bőven lett volna átjutni, főleg mert W sétált.
2. Miért nem másztak mind a ketten egyszerre? Egyik a jobb oldalon, másik a bal oldalon átmászhatott volna.

Rendben van, hogy hangualati elemek, meg minden. De egy idő után besokall az ember. És ebben az epizódban volt épp elég, hogy ez megtörténjen.

jozsi4 - 2009. 06. 29. 19:29

Ez volt eddig a legrosszabb rész a sok logikátlansága miatt. A kocsmás jelenetben vmi hasonlónak kellet volna bekövetkeznie:
http://www.youtube.com/watch?v=GkLXdLgOybE

JBG - 2009. 06. 29. 19:51

:)

Na igen

szocsika - 2009. 06. 29. 20:31

Hihetetlen, hogy milyen komoly vitákat generáltok vélt vagy valós FILMBÉLI hibákról. :)

Amúgy ha felcsavarjátok a hangerőt 01×11-ben 37.28-nál meghalljátok mit suttog Abby Henrynek. Én annyit hallok ki belőle, hogy nyugi, van még 2 rész, hogy elkapjuk.
LOL

LaBaff - 2009. 06. 29. 21:33

Cal és Chloe a hídon, olyan volt mint Az utolsó mohikán végén mikor viszik az angol nőket és utánuk futnak. Azt a fiatalabbik mohikán neki áll harcolni a szerelméért…
Ez a jelenet az képekben kb. 1:26-tól
http://www.youtube.com/watch?v=N8pwTdYPQLo&feature=PlayList&p=F260DDAA1FC3EF96&playnext=1&playnext_from=PL&index=1

DICKtator - 2009. 06. 29. 21:49

Chloe tuti halott, ilyen magasságból, ha háttal esik a vízre, akkor összetörnek a csontjai. Max akkor élhette volna túl, ha függőleges testtartással talppal lefelé csapódik be – és persze ha elég mély a víz (ami nem tűnt annak). Ha visszahoznák, az azon túl, hogy újabb súlyos baki lenne emiatt, még a rész egyetlen jó jelenetét is elcseszné utólag.

Amúgy a véleményem a részről ez: (a kibeszélőből másolom ide, régebben írtam, így sok olyan dolog van benne, amit már itt is felvetettetek)

Hát ez a rész nagyon pocsék volt, az eddigiek teljesen bejöttek, de ez… Egyszerűen béna.
Wakefield terminátorkodása szimplán nevetséges, komótosan mászkál, szemrebbenés nélkül sétál a puskacsövek felé, egy vacak pengével bárkit lemészárol… Kár volt őt ilyen formában behozni, egyszerűen gáz. Csak nevetni tudok rajta, megijedni nem…
Az iq-bajnok szereplőkre is nehéz szavakat találni – könyörgöm, a kevés lőszert miért a zárt ajtóba kell belepuffogtatni? Mikor kinyílik az ajtó, lazán lelőhetnék szemtől szembe… Trish is jófej, hogy a puskával a kezében elszalad, aztán hagyja, hogy Shane a bicskájával bohóckodjon. Ennek ellenére nekem is tetszett Shane önfeláldozása, kár, hogy Trish hülyesége miatt volt rá szükség…

Egyébként itt jön be számomra a rész egyetlen pozitívuma: ezúttal tényleg szép halálokat kaptak a szereplők, Shane önfeleldozása, Cal és Chloe jelenete a végén tényleg megható volt.

A történetvezetésre legszívesebben nem is mondanék semmit… Hol vannak már a szépen megkomponált gyilkosságok? Átment az egész agyatlan mészárlásba, és ez nem tetszik. Wakefield meg a terminátoroskodásával röhejes – mintha valami gyenge paródia lenne… Jön-megy, mindenki összeszarja magát, kicsit keménykedik azzal az ásónyelű karddal, aztán felbukkan a sziget másik végén hipp-hopp.

Kár volt így elcseszni a végére. Azért még bízom benne, hogy a következő két részben valamennyit feledtetnek ezekből a bénázásokból.

A gyilkos segítőjére visszatérve: mivel én is a kezdetektől Jimmy bűnösségét hangoztatom, örülnék, ha igazam lenne, de Henry-nek is ugyanannyi esélyt adok a mostani rész után, sőt talán a nagyobb meglepetés kedvéért neki még jobban örülnék :)

battagergo - 2009. 06. 29. 21:55

off

van valamit hasonló mostani sorozat, tudtok ebben segíteni?

köszi

battagergo

ON

Drálisz - 2009. 06. 30. 01:17

Tuti Trish W mellett van mert ha nem akkor hihetetlen mi történt itt. Jó lehet nem akar egy embert megölni de a térdét legalább szétlőhette volna, vagy tényleg odaadja Shanenek a puskát.

jonkennedy - 2009. 06. 30. 08:55

Szerintem amugy mind a kettőtöknek lehet igazsága. Ez mondjuk nem reality, hanem film, viszont ha már ott tartunk mi a reális és mi nem (viselkedés szempontjából), akkor azért azt meg kell említsem, hogy kicsit keveslem a pánikot és a kétségbeesést. Mindenki hullik mindenhol, és többségében mindenki nyugodtan viselkedik, szerintem nagyon sokan, főleg a nők, ezt nem tudnák olyan higgadtan kezelni, mint a sorozat szereplői. De mondom azért nem kötök bele, mert ez nem reality, és ezért ezeket is csak zárójelben jegyeztem meg.()

viknabb - 2009. 06. 30. 11:51

Szerintem Maddison a szociopata,és nem pedig Wakefield…:)egyébiránt, hova a csudiba tűntek a városlakók????

Caiero - 2009. 06. 30. 15:43

Ez után a rész után csak azt tudom mondani:
John Wakefield must DIE!!!

Feddo - 2009. 06. 30. 20:43

Az eddigi legjobb résznek tartom, nagyon pörgős, izgis volt. Remélem az utolsó két rész is ilyen lesz! Szegény Cal és Chloe, őket tényleg nagyon sajnáltam. De azt fogom sajnálni, ha Trisht megölik. Ő a No. 1 a sorozatban. Inkább Abby mint ő! :D

Glarion - 2009. 07. 01. 13:11

Gyengébb rész volt, szerintem is vicc ez az egy tucat shotgun-os embert kinyírogat a ráérősen sétálgatós késes manus. Amúgy minden részhez beírtam, hogy szerintem Jimmy a gyilkos, és szerintem Jimmy a gyilkos. Végre konkrét bizonyítékot is kaptam, eddig csak a viselkedése volt fura.

Lina - 2009. 07. 01. 16:15

Szerintem sem volt vmi nagy rész,de….Nekem még vannak megválaszolatlan kérdéseim…Egyszer már megpróbáltak bevinni minket az “erdőbe” a gyilkos kilétét illetően.Ez a Jimmy-s dolog sántít picit,apuci miért halt volna meg érte,ha tudja,hogy ő is lehet a kaszabolós,de lehet csak én szeretném,ha nem ő lenne…
Chloe&Cal szomorú történet,de Cal-t ne hibáztassuk amiért átlőtt mellkassal nem mászott át azon a kerítésen vagy min…,de persze azért küzdött a sebesült oldalával rendesen,bár azt mondják halálfélelmében az ember csodákra képes :)

dzsiaj - 2009. 07. 02. 22:20

Tényleg mókás, milyen sokan beveszik, hogy tényleg Jimmy a másik sz*rkeverő. Emberek, ti még nem néztetek elég ilyen tematikájú filmet…
De akkor elárulom, hogy nem, 2 résszel a vége előtt ez nem megoldás, csak beetetés.
Abban gondolom mindannyian egyetértünk, hogy Wakefield mellett a fia/lánya a segítőtárs. Namost, ha Jimmy lenne Wakefield titkolt fia, arról azért Abby anyja csak tudott volna, lévén, hogy Jimmy is itt nőtt fel, mondhatni biológiai anyja szeme előtt, aki nyilván nem nézte volna vigyorogva az 1×07-ben, hogy két gyermeke együtt menjen “sátorozni”. Ergo ez csak egy bemártás, amit simán meg lehet magyarázni annyival, hogy anno a seriff gyanakodott Jimmyre, mint Wakefield esetleges utánzójára.

Gigi - 2009. 07. 03. 13:03

Nekem tetszett a rész, viszont biztos nem Jimmy a segítőtárs… Várom a finálét.

Byron - 2009. 07. 07. 19:14

Tulajdonképpen hány napja is vannak ébren? Kettő? Három?
Meg minek mindenkinek puska? Ragadjon be, vagy fogyjon el a golyó, de ez a rengeteg mellélövés már nagyon szar.
A másik nagy gáz, hogy végig húznak minket a fotókkal, erre amikor flesh&blood megjelenik Callum, egyszerűen semmit nem használnak a tehetségéből. Még az arcával sem játszik, nemhogy nem beszél… Komolyan, így építették fel ezt a karaktert? Botrány.

jAnO - 2009. 07. 08. 00:55

Jesz – engem is az ‘szott fel, hogy kiskéssel nekiáll a szigonnyal (?) hadonászó csávónak, persze, teljesen logikus, az is, hogy a csaj szépen kisétál a fegyverrel… az elől, aki lehentelte az apját, stb…!!! NEEE!
Ennnyire NE.
Az összes eddigivel nem foglalkoztam, tuti végignézem, de a ‘életbe, gondolkozzanak már el egy kicsit!

jAnO - 2009. 07. 08. 02:20

…fel van *** az agyam. Eljutottam addig, hogy már 2x rá is lőnek és nem találják el. Meg persze beragadnak a flinták. Nem bírom. Ezek amúgy nem repeszpuskák?! Tuti replikák. Így az amúgy szimpatikus angol csóka is megérdemli. Meg akkor kell megkérned a frissen kimenekített csajod kezét és dumcsizni, amikor ott a gyiloksrác. Jaja.

…és!!! a “fekete” csóka lesz a fia, tuti :)))

ooo - 2009. 07. 11. 12:07

ez valami kurva idegesítő rész volt, de nem írom már le, hogy miért, fentebb már említették… szerintem még benne van a pakliban, hogy a kiscsaj segítette Wakefieldet, csak nem tudott róla, hogy miben pontosan..

Réta - 2009. 12. 19. 18:27

Most darálom a sorozatot és minden részhez elolvasom a kommenteket. A fenti kérdések mellett bennem felmerült még egy pár. Hol vannak a városlakók? Ha ez egy nagyon-nagyon kicsi sziget, a hajók száma, meg a szálloda mérete és a kocsmában lévő emberek alapján, akkor is legalább 20 embernek kellene élni a szigeten. Arról már nem is beszélek, hogy minek három rendőr egy húszfős településre? Szóval mikor felrobbant a kikötő, miért nem csődült oda senki, hogy megnézze, mégis mi történt?
Az a két lelőtt hidroplános zsaru senkinek se hiányzik?
A kocsmai jelenet tényleg gáz volt. Nekem a fentieken túl az is érthetetlen volt, hogy minek másznak át a WC ablakon, mikor simán kiszaladhatnának a főbejáraton is, amíg Wakefield gyilkolászik.
A két szöszke szerelmest meg nagyon sajnálom, szép haláluk volt, de én titkon drukkoltam, hogy ők ketten éljék túl a vérfürdőt. Tök jó lett volna, ha a végén szépen elvitorláznak. Ha már gyilkolni kell én a kiscsajt, meg az anyját abszolút nem sajnálnám, remélem, a hátralévő két részben még kinyírják őket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz