login |

Pilot-mustra: The Philanthropist – 1×01

2009. 06. 30. 23:29 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Kettős érzések kavarognak bennem a The Philanthropist-pilot láttán. Egyrészről a sorozatban semmi extra nincs, semmi olyan, ami fene nagy hype-ot generálna (egy filantróp milliomos segít másokon, azt kapjuk, amit ígérnek, nincs csavar), ellenben a megvalósítás, a hangulat meg minden a pilottal kapcsolatban MÁS volt.

THE PHILANTHROPIST – 1×01 – 7/10

the-philanthropist-02

Más volt, mint megszokhattuk, épp ezért volt jó a pilot, s csak remélni tudom, hogy megmarad ez a további részekre. Más volt a zene (csak úgy sorjáztak a jobbnál jobb, de nem megszokott dallamok), más volt a helyszín (Afrika), más volt a fényképezés (nem semmi beállítások), más volt a vágás (bár nem tudom, hogy szerettem-e…), más volt az elbeszélés módja.

Ez utóbbi narráció, abszolút jópofa, a főhős meséli (sőt!) a sztoriját egy csapos lánynak, bár idővel ez a nézőpont elfelejtődik, igaz azt még nem döntöttem el, hogy ez jó döntés volt-e. Talán nem akartak önismétlők lenni vagy a pilot második felét nem akarták folyton megszakítani, nem tudom. Mindenesetre a védőoltást nigériai kisvárosba szállításának története valóban felpörög a végére, az egész pilot-on látszik, hogy igényes, hogy költöttek rá, bár a giccsre heveny hányingerrel reagálók kerüljék az első részt.

the-philanthropist-03

Egy biztos, nagyon jó volt nézni. Volt hangulata. Leginkább ezért a jó pontszám, nem azért, mert csavaros volt a sztori, vagy pengék a dialógok. Azonban valamiért van egy olyan érzésem, hogy a pilot és a folytatás között lesz némi szakadék. Nem hiszem, hogy tudnák folyamatosan hozni a színvonalat.

És ezt nem azért mondom, mert az eredeti készítők (az Oz-os duó, Tom Fontana és Barry Levinson) összekaptak a sorozat irányával kapcsolatban az NBC-vel, megvallom azt sem tudom, hogy ez mennyire lett az ő pilot-juk – ha jól rémlik ők inkább sötétebbre vették volna a hangnemet meg a figurát, kevésbé playboy-osra.

De amondó vagyok, hogy ha playboy is James Purefoy karaktere (remekül hozta, kudos), akkor az nem tűnt fel. Oké, fűz ezt-azt, de ott bujkál benne az irónia, a játékosság. Egyedül a személyes tragédiáját éreztem közhelynek, de jól vonták be a sztoriba, ezzel sem volt gond. És sajnos human már elszerette előlem az A.J.-t alakító Lindy Booth-t, de én is kiemelném, hogy mennyire emlékezetes tudott maradni egy mellékszerepben.

the-philanthropist-04

(Bónusz adalék, hogy 1. a pilot forgatása előtti távozását követően Tom Fontana visszatért a sorozathoz, 2. az eredetileg állandó szereplőnek tervezett Krista Allen (a feleség), Jesse L. Martin (az üzlettárs) és James Albrecht (Gerard) nem lesz állandó, ellenben Neve Campbell (az üzlettárs felesége) az lesz. Az lesz? Ő? Hmm.)

12 hozzászólás Ne habozz!

kiskiraly - 2009. 07. 01. 00:15

Nem láttam benne semmi pluszt, hogy rávegyem magam a következő részekre. Gondolom 1 epizód – 1 jótékony cselekedet lesz a helyzet.
Kiváncsi leszek hogy mitől fog különbözni az eddigi “Én csak segíteni jöttem” sorozatoktól. Mert ebből a pilotból ez nem derült ki.

Wynonna - 2009. 07. 01. 03:59

Én mindenképp maradok, nekem nagyon bejött.

LuPuS - 2009. 07. 01. 06:40

kiskiraly és Wynonna nézete között vagyok, majd 2 -3 rész után kiderül,maradok vagy hagyom a többieknek.

szeandi - 2009. 07. 01. 06:49

A 3 képet látva, azt mondanám tiszta Lost :)

My Secret Friend - 2009. 07. 01. 07:49

Én is nézem még tovább, kedvelem James Purefoyt, nekem a Rómában is nagyon szimpi volt, és tetszett az alakítása. Szerintem egy remek, élvezhető sorozat lesz. Végre egy nem nyomozós, korházas sorozat;)

kiskiraly - 2009. 07. 01. 09:23

“kiemelném, hogy mennyire emlékezetes tudott maradni egy mellékszerepben”

Sztem csak a vörös haja miatt volt ;)

balage - 2009. 07. 01. 10:14

Nem volt rossz. Majd meglátjuk több részen keresztül mennyire lesz élvezhető/unalmas a téma. Egyelőre a pilot egy olyan 6/10.

Ryan - 2009. 07. 01. 10:33

Hát nálam az egyik fő negatívum az üzlettárs volt, így ha többet nem lesz, akkor csak jobb, a másik a felesége, Neve Campbell, nagyon nem passzolt oda, nem tudom mit akarnak vele, de számomra nélküle is jobb lenne, én Lindy Boothot se bírom, benne volt, de szinte fel se tűnt, és bár 3szor láttam, de who the hell is Gerard kb, így ő se hiányozna. És Dex se alakított valami nagyot, ilyen alapon teljesen felesleges volt.
A két száll jó volt, a dzsungeles, és a Teddy és a pincérnő közötti csevej, meg Gloria Votsist amúgy is szeretjük.

Egyszarvu - 2009. 07. 01. 15:21

Azt hiszem meg fogom nézni, márcsak James Purefoy miatt is, őt nagyon imádom! :D

bree-gee - 2009. 07. 01. 17:26

Én is inkább a hangulat, mint a sztori miatt fogom nézi.Na meg James Purefoy miatt! :P
Sajnos biztos nem lesz hosszú életű. Ilyen sorozatra nem hiszem el, hogy hosszútávon van igény!

Lyana - 2009. 07. 01. 23:40

Ahhoz képest, hogy abszolút nem éreztem késztetést megtekintésére, így utólag boldogan megadtam rá a 10/10-et. Körülbelül annyira élveztem, mint Pushing Daisies pilot-ját, ezévben remélhetőleg ez a sorozat váltja majd fel a múlt évi kedvencet (bár szerintem még annál is rövidebb életű sorozat lesz).

Nálam eddig év meglepetése, pár érdekes/butuska részlettől eltekintve imádtam!

Nem HD-ben néztem, mert a gépem még az arra szakosodott lejátszókkal sem bírja vetíteni a képet, de amint lesz rá lehetőségem újranézem, mert a látványvilág sem volt utolsó.

Csodás meglepetés tehát, örülök, hogy ráakadtam!

cat - 2009. 07. 02. 15:00

Tegnap du. eljutottam addig, h megnézzem. Nekem sajna nagy csalódás volt. Két pozitívumot tudok kiemelni összvissz: a forgatási helyszínt mint látvány és az elején tetszett a szállodás-viharos jelenet. Ezt leszámítva semmi nem jött be, kezdve a koncepciótól a történeten át a színészekig/karakterekig. Sőt, pár dolog kimondottan idegesített benne. Sajnálom, mert amúgy látatlanban befutó volt nálam, de több esélyt a pilot után nem adok neki :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz