login |

The Philanthropist másodszor

2009. 07. 04. 02:21 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Az a helyet, hogy a szerdai Philanthropist-rész megtekintése után megint csak a fejemet csóválhattam, mert hát mi a fenét gondolt az NBC? Nyárra küldte a legegyedibb újoncát, ahelyett, hogy legalább tavasszal adott volna neki esélyt, a mittoménmije helyett, ami náluk midseason volt. Na a lényeg, de előbb egy előnytelen kép.

phillaa

Tehát, tévedtem, elismerem, akármi is volt az utalás, hogy Afrika lesz a helyszín végig, ez marhára nincs így. Ez természetesen jó hír, hiszen ha csak vágóképekben is, de marha jó, hogy kimozdulnak a sorozatokban megszokott amerikai nagyvárosokból. Ezúttal Burma belügyeibe merül Teddy, hiszen meg kell menteni egy kislányt, akkor is ha ehhez vöröskeresztes szépnőket kell meghúzni, hiszen ott csak szépnők dolgoznak. Ennyi volt a playboy jelenjére való kitérés, mert közben a lelkiismerete sodorja a fura kalandokba.

Tehát, a lényeg, hogy még több az akció, “Omar” is bizonyíthat picit, de tényleg csak picit, plusz maradt a narráció. Nem tudom, hogy oldják majd meg sok (5 lesz összesen?) részen át, de az elsőben maga a főszereplő mesélt egy pultoslánynak, most meg egy vállalatvezetők tanácsának lett előadva, hogy mit variált Burmában. Egyelőre működik a koncepció.

Mivel a minőség maradt, plusz a helyszín ezúttal nem a tipikus Afrika, így nekem jobban tetszett mint a pilot. Pontozni nem akarom, de ha ezt tartják, akkor maradok a dicstelen végig.

13 hozzászólás Ne habozz!

Cancellara - 2009. 07. 04. 02:48

Az nem lehet, hogy ez után berendelik főszezonra is?
Ha jól tudom, akkor így volt a táncikálós műsorral is.

Wynonna - 2009. 07. 04. 02:52

Bár néha nagyon nem bírom a lelkizést benne, James Purefoy miatt és a kivitelezés miatt mindenképp folytatom :) Azt a néhány csöpögős jelenetet el lehet viselni, mivel a többi része nagyon tetszik.

Lyana - 2009. 07. 04. 03:36

A “csöpögős” jeleneteket általában én is kerülöm, de én úgy éreztem, hogy itt nagyon jól beépítették az eddigi részekbe ezeket, megfelelő mennyiségben kaptunk belőlük, s szerintem nagyon sokat adnak ezek a jelenetek az összhangulathoz is.

spoileres lehet picit

A bányából való kijövetel, az elzárt hősnővel való beszélgetés, az asztal alatti jelenet, megfűszerezve a nagyon jó zenei betétekkel nekem rendkívül tetszettek.

Már most sajnálom a folytatás esetleges hiányát, az eddig látottak alapján akár a kedvenceim közé is bekerülhet.

human - 2009. 07. 04. 03:47

na jó, a kingsük volt midseasonben, de az is bukott.

Shawn - 2009. 07. 04. 09:17

8 rész…

winnie - 2009. 07. 04. 09:29

röhej, hogy közel nem volt a 10/10, talán még 7/10 sem volt, de annyira, de annyira MÁS, annyira friss a tipikus téma ellenére, hogy muszáj nézni.

le a kalappal.

Deino - 2009. 07. 04. 12:46

Egyre inkább hajlok rá, hogy bepróbáljam, mert nagyon áradoztok róla.

Donnie - 2009. 07. 04. 14:02

Kings, Southland és PyRex – bőven próbálkoztak midseason-ben (utóbbi kettő élte túl, de sovány eredménnyel), és mivel ez is bukó (sőt) év volt az NBC-nél, még simán belefért volna a Philantropist is. Ráadásul a tavalyi upfronts-on is midseason-re hirdették meg, aztán szép lassan áttolták nyárra…

Az alapötlet és a megvalósítás is tetszik, néha ugyan valóban csöpögős, de ezt valamelyest az alapsztori is megkívánja. Purefoy remek, a cast többi részére sem lehet panaszunk, mindenképp maradok még a maradék 6 részre. Jövő héten Párizs, majd visszatérünk Nigériába.

Cancellara: ha a pilot eredményét nézzük, akkor lenne rá némi sansza, de az 1×02 eredménye már nem sok jót ígér. Minimális esély van rá.

winnie - 2009. 07. 04. 14:08

amit nem értek ez az állandó, nem állandó szereplő mizéria.

szerintem jesse l. martin (üzlettárs) teljesen használható, jó arc, jó ellenpólus. lehet, hogy persze minden részben ott lesz vendégként, de szegény lindy booth, most kábé egy jelenetet kapott, ellenben neve campbell (lehet, hogy csak állandó gázsiért vállalta?) szerepe teljesen nélkülözhető tűnik. oké, a sztori alapját ő adta, de csak azért, mert nekiadták. egyébként a karakterében egyelőre semmi nincs, ami a többi részre muníciót adna. (ha esetleg a végén rámászott volna james purefoy-ra, de így. jobb is, hogy nem tette, persze:)

Yeto - 2009. 07. 05. 10:22

A PyRex a Parks & Recreation akar lenni?

A Phil Marcus Aurelius meg a téma miatt mindenképp nézős, csak érjek már haza… Ha már midseason, most daráltam le a Southlandet és nem rossz. Nem egy Wire vagy egy Shield de nem kell hozzájuk hasonlítani és akkor nincs baj. Kellemes GTA SA és Street Kings emlékeket idéz.

balage - 2009. 07. 05. 20:47

Teljesen egyetértek humannel. Ugyanez a véleményem. Nekem az első is tetszett, de ez sokkal jobb volt talán a helyszín, meg a több akció miatt. Kíváncsian várom a többi részt is. Tényleg jó lett volna nem nyárra tolni…

Kvikveg - 2009. 07. 05. 22:26

Szerintem teljesen lapos es hiteltelen.
A kisfiarol szolo bevagasok egyre jobban irritalnak.
A savanyu fejet pedig nem birom.
A katasztrofa az, hogy ami a legjobb volt benne, az a kollegaja kiallasa mellette a resz elejen. A tobbin csak asitoztam.
Az asztal alatti kirakatkolyoknel es a fenyegetonek latszani akaro katonaknal mar fontolgattam a harakirit.
Kar.

FeGa - 2009. 07. 06. 22:53

Nekem az első rész jobb volt, ebben kevés volt Lindy, nagyon! Viszont annyira sajnálom, hogy az eredeti sorozatok nagy százalékban kerülnek NBC-re…(nem mintha máshol jobban életben maradnának!)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz