login |

So You Think You Can Dance

2009. 07. 06. 15:19 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Nemsokára top10 lesz a top20-ból, keveredni fognak a párok, nem a zsűri fog dönteni, ráadásul ma lesz a hazai premier, így illene szólni a So You Think You Can Dance-ről.

sytycd-logo

Igen, ez az a reality, amit majd ősszel mindenki utálni fog, mert a FOX elfoglalja vele a kedd és szerda estéket. Bááár, fura módon eléggé leesett a nézettsége az 5. évadnak. Eddig numero uno nyári program volt a fiataloknak, de ez a szezon valóban szürkébb… Mindenesetre mondok valamit: nekem sem tetszik, hogy a nyári kiadás után már itt is van ősszel a következő évad, bár azt hiszem, attól nem kell félni, hogy a táncos alapanyag meg fogja sínyleni.

Reality-k terén mindenevő vagyok, de megvallom, még én is kiröhögtem volna azt, aki olyasmit állít pár éve, hogy én a So You Think You Can Dance-et, az “amerikai Megatáncot” nézni fogom. Annak idején a 2. évadot láttam valameddig, de utána nem erőltettem, mert előjött az Idol-szindróma, miszerint 10*1,5 percért minek 90 percet nézni.

so_you_think_you_can_dance_ver7_xlg-kisso_you_think_you_can_dance_ver5_xlg-kisso_you_think_you_can_dance_ver3_xlg-kis

(A műsor szerkezete egyébként egy az egyben Idol: meghallgatások a nagyon jókkal és bénákkal, Las Vegas-i forduló, majd a 10 legjobb lány és fiú egymással fellép hétről-hétre fix párban, mindenféle műfajban és 1-1 kiesik. Eleinte a 3 legkevesebb szavazatot kapóból a zsűri választ, majd tisztán a közönség.)

A 3. évad ki is maradt, de tavaly, a 4.-nél valami elkapott és hirtelen stabil nézővé tett, ráadásul már nem háttérzajként figyeltem a történéseket, mint az Idol esetében, hanem fotelből, fülhallgatóval, odafigyelve. Most komolyan: én és a tánc? Se csinálni, se nézni. Legalábbis azt hittem, de van valami a SYTYCD-ben, ami megfogja a nézőt.

Először is a gigantikus tehetségek, olykor eszméletlen arcok vannak benne. Másodszor egy nagyon jó fej, szomszéd csaj műsorvezető, Cat Deeley, aki angol és az 1. évad babát váró műsorvezetőjét váltotta le – örökre. Harmadjára pedig az Idol-hoz képest olykor hihetetlenül (- ide kéne valami jó szó, az olykor komoly, olykor idétlenre -) bugyutácska zsűri, akiket meg kell szokni vagy el lehet szökni.

so_you_think_you_can_dance_ver6_xlg-kisso_you_think_you_can_dance_ver4_xlg-kisso_you_think_you_can_dance_ver2_xlg-kis

Affene tudja, hogy itthon valaki néz-e ilyesmit, így nem fogom (egyelőre) spoiler-ekkel kitárgyalni az 5. évadot, mely fura, de hiába van tele tehetséggel és jó táncokkal, valahogy szürke maradt nekem. Tavaly simán fel tudtam volna sorolni egy csomó versenyzőt a top20-ból, de idén alig akad, akinek a nevét rögtön fejhez tudom párosítani. (Lehet, hogy azért, mert idén nincs nagy hiphopper, mint Joshua vagy Twitch?) Passz, de mint írtam, a nézettségen is látszik egy fura csökkenő trend, ami eddig baromira nem volt jellemző a SYTYCD-re.

Ami pozitív, hogy idén az előző évadokból akadtak nagy visszatérők, volt, aki bejutott, volt, aki nem (durva volt…), jó volt ismerős arcokat látni. Az eddigi kiesők pedig úgy ahogy elfogadhatóak, bár szokni kell, hogy hiába istenít valakit a zsűri szerdán, csütörtökön már nyugodt szívvel dobják ki, ha a közönség nemet mondott rá. (Bár volt néhány fix top10-es, közönségkedvenc tippem, de a legutóbbi adásban az egyiket meglegyintette a kiesés szele, így talán mégsincs “lezsírozva” a döntő. Főleg, hogy az American Idol-ban is erre számítottunk, aztán mi lett…)

12 hozzászólás Ne habozz!

cserno - 2009. 07. 06. 16:02

En allando nezo vagyok :)
Az amerikai evadok kozul legjobban a 3. tetszett. Jok es szimpatikusak voltak a karakterek, es meg a tancon volt a hangsuly. Erdekes modon annyira a 4-es nem tetszett, mert nekem mar tul sok volt a resztvevok szemelyisege…
Amugy erdemes beprobalni az Ausztralia 2 szezonjat is. Sokkal profibban van megcsinalva. Nagyon jo a zsuri (igenis hozzaerto kommentekkel, es nem csak az allando eltetes ment), jok a tancok es nagyon jol megvannak a reszek szerkesztve.

FuriousEd - 2009. 07. 06. 16:06

Én mindenképp csekkolom majd este! Nagy THX az AXN-nek, hogy elhozta nekünk! (:

winnie - 2009. 07. 06. 16:07

bevallom a külföldieket nem láttam, így akkor legalább megvan, hogy melyikkel kezdek:)

ausztrália, kanada, skandinávia, asszem ezeket láttam elérhetőként. hmm, anglia hirtelen nem rémlik, nincs is?

Thomas - 2009. 07. 06. 18:18

Az ausztrál tényleg nagyon jó:) Már csak Rihannon miatt is megéri a ráfordított idő:)
http://i135.photobucket.com/albums/q136/throng-nz/rhiannon-villareal.jpg

Angolt még én sem láttam, ellenben ukránt igen:)

Sz. - 2009. 07. 06. 18:45

Szerintem is a 4. évad volt eddig a legjobb… abból a csapatból majdnem mindenkit szerettem, meg ott alapból mindenki egy külön személyiség volt. :) Meg is értem, hogy miért csökkent az 5. évad nézettsége, itt most valahogy olyan “semmilyen” mindenki, meg eddig szerintem nem is nagyon volt emlékezetes tánc. (bezzeg a 4.-ben: Bleeding Love, No air és még sorolhatnám. :)

Sz. - 2009. 07. 06. 18:49

Ja, amúgy meg Mary Murphy amilyen nagyképű volt az első évadban, olyan jó fej lett a 2.-tól kezdve… a sikolyai és röhögése nélkül nem is lenne ugyanaz a műsor. :)))

mullerhun - 2009. 07. 06. 19:17

Az összes évadot láttam, imádom!

Aki teheti nézze és szerezze be az összes évadot!

Sajnos, MO-n csak a szombat esti gáz-ra van igény:)

jessy - 2009. 07. 07. 01:28

“Affene tudja, hogy itthon valaki néz-e ilyesmit”
Naná magyar rajongói honlapja is van meg minden(jó egy darab, de akkor is:). Kedvencem amikor 4. évadban travis női ruhában ment el a meghallgatásra:) Ja és kb. 4 reality műsorvezető van akitől nem akarom fejbelőni magam és Cat közéjük tartozik, úgyhogy ez egy jó pont.

Lia - 2009. 07. 07. 15:45

Imáááádom:D Láttam minden évadot, plussz az ausztrálból a 2.-at. Szerintem amugy nem rossz az 5.évad, mondjuk tény, hogy a 4. sokkal jobb volt, de szerintem ez nemcsak a kiemelkedő egyéniségeknek volt köszönhető, hanem a koreográfusoknak is. Mia Michaels pl. még csak egyszer koreografált ebben az évadban a 4.-ben pedig sokkal többet..az ajtós az egyik kedvencem:) de még rengeteg klassz koreográfiát csinált..Tabitháról és Napóleonról nem is beszélve..Szóval remelélem azért ebben az évadban is lesznek emlékezetes koreográfiák és táncosok:D

winnie - 2009. 07. 07. 15:55

koreográfia akadt jópofa. 1-2 lassú, a bábus vagy a láncos akár.

maminti - 2009. 07. 07. 19:20

Én a 3. évadnál kapcsolódtam be. Szerintem bár 4. évadban tényleg sok volt a szerethető szereplő az 5. évad is hozza a színvonalat. A top 20 bemutatkozása például sokkal erősebb volt, mint a 4. évad eleje. Bár tény, hogy Mia csinálhatna több koreográfiát. Eddig a fenék középpontú a kedvencem az ideiek közül :)

Meya - 2009. 07. 07. 20:52

Én is mindíg nézem. Most megy az 5. évad. a második volt a kedvencem. /Benji, Heidi és Travis/ . annó még oldalam is volt http://www.sytycd.try.hu nagyon imádom ezt a showt. ha tehetitek nézzétek!!!! – ez azoknak szol akik még nem látták

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz