login |

Pilot-mustra: 10 Thing I Hate About You – 1×01

2009. 07. 09. 23:15 - Írta: winnie

30 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ááá, de nagy gondban vagyok… Most nagyon gáz volt vagy teljesen aranyos? Majd kiderül, de addig is: 10 dolog, amit utálok benned. A film mindenkinek megvolt? Nem tudom, miért, de nekem anno nagyon bejött a modernizált Shakespeare-darab, a Makrancos hölgy tinifeldolgozása, DVD-n is bezsákoltam. És ebből készült most sorozat. Egy valami eddig azonban nem esett le: a 10 Things I Hate About You egy szitkom. Illetve egy 20 perces sorozat, melynek a premierje 26 perc volt az ABC Family-n.

10 THINGS I HATE ABOUT YOU – 1×01 – 4/10

10-things-kat-2

Sokkal szívesebben beszélnék az 1999-es filmről, amely alapsztoriját a sorozat is továbbvitte: egyedülálló apa, két tinilány, költözés után, új suli előtt, plusz persze a szabály (amit azonnal megemlítenek, majd elfelejtenek), miszerint a népszerűséget hajukurászó fiatal lányka csak akkor randizhat, ha az alteros idősebb is járni fog valakivel. Naná, hogy Bianca-nak az a célja, hogy Kat-et bepasiztassa, de mondom, a pilot nem erről szól.

I’m sorry that girl sucks. She’s a teenage Kim Jong-Il.

Ej, micsoda szereplőgárdája volt a 99-es filmnek. Mármint sorozatszempontból (bár azt sem feledjük, hogy az volt Heath Ledger első “igazi” filmje). Oké, Julia Stiles sajnos még nem szerepelt igazán tévében (hiányzik is…, pedig a mozi nem megy neki most), de a többiek! Bianca ugye Larisa Oleynik volt, maga Alex Mac. Ő például a 3rd Rock From The Sun-ban is együtt játszott Joseph Gordon-Levitt-tel (Cameron). Cameron stréber haverja az a David Krumholtz volt, aki most a Numb3rs Charlie-ja, de játszott még a filmben Allison Janney a The West Wing-ből és Gabrielle Union is (Life, például).

De vissza a sorozatra, ugyanis van a kettő között összekötő kapocs (azon kívül, hogy a pilot végén megszólal az “I Want You To Want Me“): hál’istennek az apa személy, ugyanis Larry Miller ismét belebújt Walter Stratford bőrébe (ő az – kép). Ezért nagy piros pont, viszont a többiek… Bianca-val nincs gond, Ethan Peck, az új Ledger is elfogadható (uhh, milyen hangja volt!), de róla később döntünk, alig szerepelt. A főszerepre az Aliens in America nővére, Lindsey Shaw teljesen jó, mint ahogy a pompomlány-főnök Chastity-re is tuti Dana Davis (Monica a Heroes-ból), de WTF lett a Cameron-Michael duóból?

Lehet, hogy én nem értek hozzá, de ez a két szerencsétlen akkora miscasting-ot kapott, hogy a teljes pilot sínylette meg: az egyik gigantikus gyépés lúzer, másik meg egy gnóm lett – utóbbira rá is tesznek egy lapáttal, hogy folyton felülről fényképezik…

10-things-gnom

Szóval, ritka az ilyen nálam, de miattuk egyszerűen nem tudtam élvezni a 10 Things I Hate About You pilot-ját, ami mint írtam szitkomszerű, kvázi komédia, de nem az a röhögős fajta, hacsak apu sziporkáit nem számítjuk. De ez nem is baj, mert én valójában csak egy klasszikus, amerikai klikkes, őrületesen guilty pleasure, de egyébként mindenféle szubsztancia nélküli kliséhalmazt vártam és…, majdnem meg is kaptam.

How do I look?
– Shallow
– Thank you!

10-things-bianca

Üssetek, de én szeretem a jól elkészített “új lány a gimiben” sztorikat. Ez nem az volt, sok helyen gázos lett, de mégis… volt benne valami. A lúzerek vagy stréberek klikkjének mindig jó szurkolni, mint ahogy a menő lány első percben sejthető bukása is mindig felvillanyoz, még ha itt tiszta karikatúra is Chastity (de majdnem az összes karakter), de előre tudom, hogy jó nézőként élvezném a szenvedését, az általa bekapott fricskákat látni.

10-things-chastity

Azonban nem tudom, hogy látni fogom-e, mert a pilot, bár tök ártalmatlan és amolyan letagadnivalóan infantilis, de a fent említett két idétlen miatt nem igazán lehetett teljesen élvezni, így a “közepes, de nézős” értékelésből egy “elsőre elszalasztott lehetőség, de azért maradok, hátha” lett.

30 hozzászólás Ne habozz!

lynx - 2009. 07. 09. 23:25

Ez a 10 dolog amit utálok benned akar lenni?

naughtyL - 2009. 07. 09. 23:26

Nekem is nagy kedvenc volt anno a film:)

egyébként Joseph Gordon-Levitt és Larisa Oleynik az űrbalekokban is együtt voltak ha jól emlékszem:)

És nem David Krumholtz volt az aki Lucyt meg Cartert leszúrta Vészhelyzetben?

Dohi - 2009. 07. 09. 23:29

ez bizony lindsey shaw (aliens in america rulz!) meg a potencialis guilty pleasure miatt belenezos. meg hirtelen azt hittem, larisa oleynik is szerepel benne, aztan vegigolvastam a mondatot :)

winnie - 2009. 07. 09. 23:31

“Ez a 10 dolog amit utálok benned akar lenni?”

ezt most nem értem. 2. sor?

“egyébként Joseph Gordon-Levitt és Larisa Oleynik az űrbalekokban is együtt voltak ha jól emlékszem:)”

a 3rd rock az, csak menőzök az angol címekkel:)

payskin - 2009. 07. 09. 23:32

Ugh, iszonyú rossz volt, helyenként kínszenvedés volt nézni… nyúltam az egér felé, de aztán kibírtam végig. De soha többet egy pillanatot sem.

naughtyL - 2009. 07. 09. 23:44

aztaa, nem is tudtam, hogy az angol címe 3rd rock:)

Akkor én meg a magyar címmel menőztem:)

Bruzsy - 2009. 07. 09. 23:50

na, akkor ellenvélemény: élveztem minden pillanatát, nálam nagyon feelgood volt, pedig ez egyáltalán nem az én stílusom (szucsitg is megmondhatja).

8.5/10 a pilotra, nálam minden nyári újdonságot levert eddig. a HUsáNG pilotot előtte néztem pont, semmi se volt ehhez képest.

Bruzsy - 2009. 07. 09. 23:52

bár azt hozzátenném, hogy a srácok tényleg eléggé gyengék voltak, de hát remélem kezdenek velük majd valamit.

naughtyL - 2009. 07. 10. 00:02

nekem joey meg mike nem jött be. őket talán meg lehet szokni..

OMFG milyen hangja van már a srácnak, remélem többet fog beszélni majd:)

kíváncsian várom a 2.részt!

djzsuzska - 2009. 07. 10. 00:02

“a “közepes, de nézős” értékelésből egy “elsőre elszalasztott lehetőség, de azért maradok, hátha” lett.”

Teljesen egyetértek ezzel az értékeléssel. 15 perce fejeztem be a pilot megnézését. Alapvetően nem volt rossz, de teljesen nem nyűgözött le. A következő részre még maradok, meglátjuk, milyen lesz.

Ihi - 2009. 07. 10. 00:21

Ha hallok jókat a későbbiekről, akkor lehet még megnézem, de ez így kevés. Az apán lehet röhögni, de a többiek elég nagy klisék, sőt némelyikük kimondottan bosszantó. LEhet, hogy a casting, lehet, hogy maguk a karakterek, de engem taszít. Csak azért néznék bele később, mert anno a film tetszett.

Santa - 2009. 07. 10. 00:52

nagyon szimpi, szerintem bepróbálom! :)

btw: az apuka a DHW 2×07-ből a perverz férj, aki felveszi a dugásukat a feleségével, mert mindig rendező akart lenni :D

lilly - 2009. 07. 10. 10:01

Imádom a filmet, ennek az első része is tetszett.
Heath szerepére pedig tökéletes választás volt Gregory Peck unokája.

len90 - 2009. 07. 10. 11:59

Nekem nagyon bejött!!! Tökéletes guilty pleasure & uborkaszezon sorozat!!! Szerintem a casting tökéletes, igen, a karakterek klisések, de ezek direkt ilyenek akarnak lenni, pont mint a tinifilmekben. Szerintem a gnóm csávó kifejezetten tökéletes választás, akárcsak Bianka, a főszereplőcsaj vagy a Heath Ledger szerepét játszó fiú (bocsi, nevekkel egyelőre nem vagyok jóban). A tolókocsis “büntetés” is telitalálat, örülök, hogy nem próbálták el megint elsütni a “hasas” poént (bár szerintem a következő részekben még visszaköszönhet), de ugyesen visszacsatoltak rá. A bulis jelenet is nagy volt szerintem, de remélem a későbbiekben jobban el fognak szakadni az eredeti filmtől, mert ez így hosszú ideig nem húzható. Egyébként valaki tudja, hogy hány részes lesz az 1. évad?

winnie - 2009. 07. 10. 12:29

10 részes.

wraithland - 2009. 07. 11. 14:07

Szerintem borzasztó volt!!! Nekem hatalmas kedvenc volt/most is/lesz is a film!!! Iszonyat jó szereposztással meg minden. Itt viszont a Patrick-et alakító srácon és az apán kívül szarul játszanak a színészek. Camaron és Mike iszonyat gáz. Kate barátnője förtelmes. És még sorolhatnám!!! Annyi helyen elrontották ezt a hatalmas, szuper alapötletet, hogy vérzett érte a szívem!!! De durván. Egyetlen jó poén az első részben a kerekesszékes cucc volt. Az viszont nagyot talált!!! Ezt leszámítva gááááz az egész!!!

len90 - 2009. 07. 11. 15:03

Egyébként nekem a filmből nem az “I Want You To Want Me”, hanem a “Cruel To Be Kind” maradt meg a fülemben úgy, hogy ha a filmre gondolok, egyből az ugrik be, remélem később majd itt is felhasználják…

willy - 2009. 07. 12. 19:34

Ethan Peck Gregory Peck unokája. Remélem örökölt valamit. A hangja tényleg állat.

Alice - 2009. 07. 13. 17:45

A film nálam is nagy kedvenc, mindenképp belenézek a sorozatba, bár kicsit én is tartok tőle. Meglássuk.

hpeszti - 2009. 07. 19. 17:00

Az a helyzet, hogy én egy hatalmas sucker vagyok a filmért, mai napig megnézem ha adják valahol,szóval alig vártam a sorozatot,és abszolút helytálló volt a comment mert ez a Cameron-Micheal páros nagyon gyenge. Pont az volt az alapkoncepció a filmben, hogy ugyan nem túl popular volt a Cameron, de azért egész jól nézett ki, itt nevetségesen idiótán néz ki. Micheal-el még nem is lenne problémám, mert jó midget-et csináltak belőle, de amúgy is ő bohóc, tehát egyedül magában még jó is lenne. Cameron a nagyon szomorú…Szóval én nem tudom kinek-a-ki-e, hogy felvették de azon kívül hogy a színésznek 3 arckifejezése van, és gnóm nagysága, ezen kívűl még nem is jóképű(buta feje van).ejnye bejnye. maga a sorozat amúgy szerintem 7/10 de én hard-core 10-T.I.H.A.Y. junkie vagyok, és ha őket kevesebbet mutatják még egész jó kis sorozat lehet belőle

zsemlye - 2009. 07. 22. 16:45

Ethan gyerek szemöldöke és hangja a nagyapó génje ;) Milyen jó, hogy a “bébi”kori szárnypróbálgatásait még Gregory is megélte. Ha nem lenne ilyen kölök még rajonganék is csúnyán.
2 rész után tutti nézős köszönhetően neki és Lindsey Shawnak, na jó kicsit Larry Millernek is.

Mondjuk hogy rá lehet-e fogni a dologra, miszerint köze van az egyik kedvenc színdarabomhoz, az egy jó kérdés. Két egyező lánynév ehhez nekem kevés, vö. a Kiss Me Kate ami tényleg egy modernizált Shakespeare.

Alice - 2009. 08. 02. 21:04

Megnéztem az eddigi 4 részt, nekem nagyon bejön, remekül elheherészgetek rajta. Guilty plesure, naná. És Kat a legjobb :)))

Én ennél több történetszálat vártam a filmből, egyelőre híre-hamva sincs az ottani lefizetős sztorinak, de javában építgetik anélkül is. Sok új ötletük tetszik. A castinggal én sem vagyok teljesen kibékülve, de idővel javultak a benyomásaim. A régen látott eredeti filmet is előástam, megnéztem pár feledhetetlen jelenetet.

Bruzsy - 2009. 08. 31. 17:19

najó, pörgessük már fel egy kicsit.

1×09-es trailer, kicsit se ígérkezik jó epizódnak.

http://bit.ly/FO1Un

cyborgwings - 2009. 09. 17. 18:22

ja, hogy gregory peck unokája… baszki, milyen hangja van! *18-as karika be* felér egy többmenetes orgazmussal. ahogy néztem imdb-n, négy évvel fiatalabb nálam a srác. az már nem pedofilizmus, ugye? :D *18-as karika ki*

a sorozat amúgy állati rossz lett szerintem, de ethan miatt muszáj nézni. pedig a pilot első jelenete után törölni akartam a gépemről, de aztán később megszólalt a fiatalember és úgy maradtam.
persze, könnyed nyári limonádé… csak nekem kissé túl cukros lett.

Wixy - 2009. 11. 06. 02:55

Nos igen :) Patrick Verona szerepére méltó utód Heath Letger után Ethan Peck :) nagyon állat :) télleg böszme jó kis búgó hangja van :P És nem utolsó sorba eléggé jó pasi :))) Sztem Joyet alakító srác nem az igazi… túl meleg…:) túl jó fej… :) Cameron és Michael is eléggé gáz… :S De leginkább Cameron :D Nah és Mandella (Kat barátnője)… Juhjj… :D Nagyon nagyon szar választás :) Hol a Shakespeare imádat…? Hiányolom… :P Nah mind1 :)De a Kat-et alakító csaj 100x szimpibb mint Julia Stiles… meg persze azért a többieket jól eltalálták… és én nagyon bírom a kis perverz kínai csávót… Kat rajongóját :))) Őt nem hagyhattam ki… :) Várom a többi évadot… Még több röhögés és sexy búgó ágyba csalogató hangú Verona :P

clark - 2010. 03. 09. 12:59

egész jó kis sori,feel good!várom a 2.évadot!:D

BoGy - 2011. 03. 09. 21:32

Az én vélemény szerint ez egy nagyon jó sorozat és azt mondom még sokáig menjen… ez egy tipikus tini sorozat.
Nem tudja valaki hogy hány évadja van. Nem lehet vége a 20. epizódnál hisz az a csúcspont!

winnie - 2011. 03. 09. 21:35

a 20. résznél lett vége.

BoGy - 2011. 03. 09. 21:38

És nem is lessz több??

winnie - 2011. 03. 09. 21:49

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz