login |

Harper’s Island: vége az 1. évadnak

2009. 07. 11. 23:17 - Írta: winnie

95 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika,

Megvolt. Most kéne okosnak lenni, elemezni, veregetni az írók vállát, hogy kaptunk flashback-et arról, hogy mi történt az első napoktól kezdve. De nem leszek okos, nem megyek bele nagy elemezgetésbe és nem veregetek vállakat, mert nem kaptunk olyan flashback-et, csak pár mondatot. Meg amerikai szokás szerint túlhúzott befejezést. Ettől még az összkép korrekt volt, a pozitívumok ellensúlyozták a negatívumokat, de ezt lehet, hogy csak a fanboy mondatja velem.

harpers-113a

Korrekt volt az 1×12, mert leírva minimális történés zajlott le benne, de mégis sikerült visszacsempészni a korai részekre jellemző hangulatot és szerintem baromi feszült lett maga az epizód is, bár a végén a csavart, nem tudom, talán drámaibbra vettem volna. Hmm, lehet, hogy ezért is ült annyira a gyilok? Mert nem volt szanaszét zenélve, közelizve, hanem inkább hűvösre vették a stílust?

És korrekt volt, mert lehet, hogy kitalálható volt a gyilkos. Hiszen akadt a fórumon olyan, aki beletrafált, bár nem tudom, hogy végig kitartott-e tippje mellett vagy ingadozott ide-oda két rész között. Arra voltam kíváncsi a gyilkossal kapcsolatban, hogy milyen klisét húznak elő a személyével és a motivációjával kapcsolatban. (Mert valljuk meg, forradalmat motiváció és tettes témakörében ma már meglehetősen nehéz lenne csinálni.)

Persze az is érdekelt, hogy az írók a hepiendet vagy a nem hepiendet választják, s sajnos szerintem rosszul döntöttek. Bár az utolsó percre húztak egy jót, de azzal sajnos nem tudták meg nem történtté tenni az 1×13 második felét. Pedig olyan jól indult a záró epizód, továbbvitte a Harper’s-hangulatot, de után túlságosan meglódult a monológ- és dialógírók keze.

harpers-113b

Az az igazság, hogy már kezdetektől fogva nem voltak nagy elvárásaim a sorozattal kapcsolatban, csak az, hogy lekössön. Ezt abszolválta is, így én nem leszek azok között, akik esetleg az 1×13 végén csalódottan, kérdésekkel telve állnak fel a fotelből. Nálam a Harper’s Island a jobb-rosszabb részek ellenére mindvégig tartott egy színvonalat szintet és jó menet volt: minimum 7/10 jár a sorozatnak (fanboy vagyok, mínusz kettővel értendő) és DVD-n megvevős lesz.

Azonban azzal is tisztában vagyok, hogy mindez nem a penge párbeszédeknek, a lebilincselően eredeti történetnek vagy a döbbenetesen jó színészi alakításoknak köszönhető, ergó tudom, hogy sokak fintorogva fogják ott hagyni a sorozatot. Nálam egy volt a fontos: a Harper’s Island 13 részen át hozott egy hangulatos, izgalmas és mindenek felett rejtélyes horrorsorozatot. Nékém teccétt.

95 hozzászólás Ne habozz!

Dream - 2009. 07. 11. 23:34

Folyamatosan olvastam a kritikákat, bár nem emlékszem annál többre, minthogy mindig az izgalom volt a fő téma. Beszereztem mind a 13-at, mert úgy gondoltam, hogy egyben lesz ez jó, meg volt eddig mit darálni. Szal rászánok majd egy napot a jövő héten.

Mammut - 2009. 07. 11. 23:48

á, nem tudom, bármi lehetett volna, csak ez ne, ehh (nem a személyre gondolok, a miértre és ahogy)

nálam az első pár résztől eltekintve, amik még közepes felett voltak csak kicsivel, végig topon volt a sorozat, nagyon bejött

de ez az utolsó két rész csak közepes… a 12-esnél már elszakadt a cérna, hogy eljátszották ugyanazt, amit egy korábbi részben, és ott ugyan szemet hunytam felette, másodjára azért már nem kéne

a magyarázat meg szimplán nem volt jó nekem

ha átlagolom, nálam is nagyjából 7-8/10 maga a sorozat, de az évadzárás nem jött be

endel - 2009. 07. 11. 23:51
G@bee--> - 2009. 07. 11. 23:51

az utolsó két rész nagyjából rendbe tette a 11. csúnya foltját, a lehetőségekhez mérten ügyesen lezárták. Sully halála a sorozat legjobb és legdrámaibb jelenete nálam, Christopher Gorham de legfőképp Matt Barr rettentő jó volt itt. a végére csak előjöttek a “szerethető” és “lehet értük izgulni” kategóriás figurák, Calt, Sullyt, Dannyt, Trisht, és a végén Henryt is sajnáltam. jó kis sorozat volt ez.

G@bee--> - 2009. 07. 11. 23:59

az írókra viszont abból a szempontból nagyon haragszom, hogy Madisont nem vágták ketté ÉS mártották savba ÉS temették el ÉS rúgták fel a napba, de ettől függetlenül tisztázták, hogy Henry bizony megtette volna. kár érte. :(

Lalee - 2009. 07. 12. 00:02

Nekem semmi bajom nem volt a zárással, mert erre számítottam már egy ideje. Gyilkosnak is Henryt vártam, meg kb túlélőknek is ezeket az embereket. Monjduk Jimmyt nem, szóval lehet túl happy lett így, de összességében egy 7,5-et simán kaphat a sorozat.

DICKtator - 2009. 07. 12. 00:16

Na, már éppen máshova készültem írni, erre kinézek a főoldalra, aztán meg is jött a kibeszélő poszt :)
Vártam már ezt a finálét nagyon, és bevallom le is kötött, csak kár, hogy a klisék és a sablonmegoldások teljesen eltüntették a wtf pillanatokat – én személy szerint egyet sem véltem felfedezni ez utóbbiból.
A jófiú a rosszfiú (kipipálva) Mindenki meghal csak a két főszereplő meg a gyerek nem (kipipálva) Elcsónakázás a távolba (kipipálva) stb, stb

Az egyetlen pozitívum, hogy nem Jimmy, hanem Henry volt a másik gyilkos, gratula annak, aki már az elején kitalálta, de a legutóbbi két rész után azért már nagyjából csak kétesélyes volt a dolog (Jimmy vagy Henry mondjuk 55vs45% eséllyel. Bevallom őszintén, én kezdetektől Jimmyre gyanakodtam, így legalább egy mini-wtf-ot átélhettem :) )

A motiváció bár úgy-ahogy megáll, de azért necces. Lelkisérült srácnál egyszercsak működésbe lép az apucitól örökölt sorozatgyilkos-gén, aztán beindul a hentelés. Eredetibbet is kitalálhattak volna, bár eredeti megoldás amúgy sem nagyon akadt.

Volt már erről szó, de nekem továbbra sem bírja bevenni a gyomrom, hogy elkapják a gyilkost, aki a családtagjaikat és a barátaikat öldökölte, aztán nem lövik agyon gondolkodás nélkül (lehet, velem van a baj, és nem véletlenül Dexter a kedvenc sorozathősöm, de ez akkoris gáz). Utána meg persze, hogy kiszabadul (bár először aszittem Madison tesz rossz fát a tűzre ismét, de legalább most kivételesen nem ő volt :) Fontos tanulsága a sorozatnak, hogy a gyerekeknek meg kell tanítani: ne álljanak szóba idegenekkel! ;) )
Sully volt az egyetlen normálisan gondolkodó ember a csapatban, az ő halálát sajnáltam a legjobban – megérdemelte volna, hogy túlélje…

Szerencsére Trishnek úgy tűnik a sok viszontagság között maradt még ideje befesteni a lábkörmét, ez azért megnyugtató… Legalább ennyi vigasza maradt, ha már olyan csúnyán átb***ták…

A flashbackből kiderült legalább, hogy Harper’s Island egykor egész barátságos hely volt, ahol sütött a nap és csiripeltek a madarak, ez a fránya klímaváltozás nem tett túl jót a szigetnek, de legalább ideális horrorhelyszín lett belőle :P (bár magukra vessenek, amilyen bazi pickupokkal mászkáltak, meg is érdemelték :D )

A végét szerintem egész jól megcsinálták, bár az a hosszadalmas Abby-Henry hozavona lehetett volna sokkal-sokkal rövidebb is, de sebaj. Az utolsó rosszpont, hogy amikor már kezdtem azt hinni, hogy bejön a kedvenc befejezésem (azaz mindenki meghal), mégis előkapták a sablont, így keserű szájízzel néztem az egyébként valóban szomorú záróképeket.

Függetlenül a sok bénaságtól, én is csak azt tudom mondani, hogy megadta, amit vártam tőle – könnyed szórakozást, mélységek és forradalmi megoldások nélkül. 6/10-et adnék, ha osztályzatra kerül a sor, és bevallom, sajnálom, hogy nem lesz második évad…

U.i. Csak a gyenge angolom miatt nem jöttem rá, vagy tényleg nem tudtuk meg, hogy MI LETT A SZIGETLAKÓKKAL?

Grongos - 2009. 07. 12. 00:28

“U.i. Csak a gyenge angolom miatt nem jöttem rá, vagy tényleg nem tudtuk meg, hogy MI LETT A SZIGETLAKÓKKAL?”

én úgy értettem mintha a rendőr azt mondta volna hogy egy maroknyi helyi lakoson kívül senki nem élte túl a szigetet.(vagy valami ilyesmi).

Egyébként nekem tetszett a sorozat, meg a zárás is. Túl sok wtf nem volt, de szerintem ez a sorozat nem is arra játszott. Inkább volt benne bőven “hú a szemét rohadék” meg “na, ez brutális” moment. Pl az egész Henry karakter… és szerintem ezzel a teljes elmebeteg énnel nem is lőttek nagyon mellé, amúgyis nagyon mű volt a srác, és jó is volt hogy még azután is játszatták kicsit hogy mi már tudtok hogy gyilkos, ez egy ilyen kis utalás volt hogy nem csoda hogy nem gyanakodott rá senki. Az utolsó 10 perccel se volt bajom, az már tényleg csak a hátborzongatás és bámulás része volt az egésznek.

Nila - 2009. 07. 12. 00:36

12.rész hozta a megszokott hangulatot, de az utolsó…jobban örültem volna, ha ott ahol a rendőrség közli Shea-val,h mindenki meghalt a templomtűzben,majd mutatnak pár képet a szigetről ott vége is van.:D Lehet velem van a baj, de ami azután volt azaz utolsó 19 perc, vhogy rontott a sorozat összképén.

A rendőr hapsi mondja Shea-nak, h ő Madison((de ő miéééért élte túl? kis creepy -.-)) és néhány helyi lakos a túlélők. De, h most szigetlakók is haltak e meg az nemtudni. Illetve, aztse h hol voltak a robbanásnál, h nem tűnt e fel nekik, hogy nincs áram stb. Erről valami halvány infot adhattak volna :/

Thomas Cook - 2009. 07. 12. 00:42

szerintem rendben voltak a részek, ami nagyon nem jött be, Henry motivációjs.. whatever 6/10

Nila - 2009. 07. 12. 00:47

Kár, h nem lesz folytatás. Pedig egy 10-15évvel később játszódó 2.évad amiben Madison a killer, nah az ütne:))

Szabi - 2009. 07. 12. 01:03

Nekem baromira bejött a vége. Úgy értem értelme nem volt, de ha 12 részen keresztül találgattuk, hogy a ki a gyilkos, akkor szerintem nyugodtan adhattak a “szerencsés nyertesnek” egy fél részt, ami tényleg csak arra játszik, hogy mennyire beteg. Lehetett tőle félni, nevetni rajta, épp idegállapottól függ. Lényeg a lényeg, ha csak ezt a részt láttam volna, nem lennék kíváncsi a sorozatra, de így meg úgy érzem nekem (nekünk, akik végikövettük) szólt.

Eleinte a gyűrűk urának uccsó fél óráját is utálatos szellemi maszturbációnak láttam, most ez itt ugyanaz, de sokkal jobban esik.

hades - 2009. 07. 12. 01:19

Én vegyes érzelmekkel vagyok.
Összességében az évadot átgondolatlannak és sokszor randomnak és összecsapottnak éreztem, mindamellett hétről hétre vártam és néztem.

A bajom az, hogy csalódtam, mert elég nagy volt a felhajtás körülötte és akárhogy nézzük nem hozta azt a színvonalat. Vagy csak én vártam sokat?

A vége nagyon sablonos volt. Épp ezt mondtam, hogy csak ne ez legyen a magyarázat. A bajom ezzel csak annyi, hogy gyakorlatilag bárki lehetne ilyen erővel a gyilkos.

A másik problémám meg ez a sablonos dolog, hogy a gyilkos a lebukás után megőrül és degenerálódik.
Szerintem ez hülyeség meg bosszantó is.
Az elején tök normális, utána meg pszicho szinten megőrül és mint Norman Bates az anyját úgy simogatja Abby-t?!

Az összkép az, hogy bár átgondolatlannak és összecsapottnak érzem az egészet és ésszel tökéletesen megértem, hogy nem tér vissza, viszont mégis szeretnék egy újabb évadot látni belőle.

Ja és a legbosszantóbb karakter egyértelműen Madison. Egyet értek G@bee-val:)

Pocok - 2009. 07. 12. 02:21

Nem akarok felvágni, vagy megmondtamozni, de én tudtam (sejtettem) hogy ki lesz a társa :P

Leszámítva a 11es részt, jó volt. Le volt zárva 6.5/10

endel – 2009. 07. 11. 23:51
Ez a kép nagyon jó!

naughtyL - 2009. 07. 12. 03:13

HáH mióta mondtam,hogy Henry:D

szórakoztató volt hétről hétre és nem csalódtam, nekem nagyon bejött, az utolsó 2perc, sztem jó húzás volt, még egy lapáttal rá a drámára!

Arra viszont kíváncsí lennék,hogy ha újra végignézi az ember valóban talál jeleket, már az elejétől kezdve, hogy Henry a gyilkos??

tenorx - 2009. 07. 12. 03:43

Nekem bejött, jókis creepy cucc volt, 8/10

ampervadasz - 2009. 07. 12. 03:48

“a Harper’s Island 13 részen át hozott egy hangulatos, izgalmas és mindenek felett rejtélyes horrorsorozatot.”
Ennyi. Ez a lényeg, sokmindent nem tudok hozzáfűzni. Alapból én nem szeretem a horrort, de ennek valahogy kezdettől fogva beszippantott a hangulata. Attól tartottam kicsit, hogy elszúrják a végét, de szerintem az is korrekten sikerült. Jó volt, tetszett.

agisn - 2009. 07. 12. 07:51

Szerintem az egyik jel az lehetett, amikor megölté JD-t és Henrynek véres volt a keze, de biztos kimagyarázta (már enm emlékszem), és nem gyanakodtak rá.

Nekem tetszett a sorozat, asszem, csak én vagyok az egyetlen aki nem gyanakodott Henryre, és aki nem utálja Madisont. Én örülök, hogy ő túlélte. 8/10

Qmy - 2009. 07. 12. 08:43

Ha én írtam volna a befejezést, akkor így nézne ki:

Mikor Henry kettesben marad Abbyvel és magyarázza neki csillogó szemekkel, hogy szereti meg miatta csinálta az egészet ott egy kis fordulatot vesz a történet. Abbynek elhomályosodik a tekintete, Henry nyakába borul. “Örökké a tiéd leszek.” Háttérben elmebeteg hegedűtépés. Jimmyt megetetik a halakkal, családot alapítanak (beltenyészet) és a degenerált család gyilkolászik tovább a szigeten :)

Sorozat nálam összességében 7.5/10 a szép helyszínek miatt. Kellemes szórakozás volt.

naughtyL - 2009. 07. 12. 08:53

agisn: igen az is,de az első részekre gondoltam,mert bár én tényleg az elejétől őt tartottam a gyilkosnak/segítőnek, nem volt bizuonyítékom.
Talán amikor Trish apja meghalt akkor vágott olyan fejet amire felkaptam a fejem, meg amikor a szarvas (vagy milyen állatka) fejét és a vért takarította akkor volt kicsit creepy..
meg persze amikor azt kérdezte, hogy halt meg, nem azt, hogy meghalt-e a csaj(nem tudom a nevét, akit szétvágtak)
Bár mondjuk az alapból fura volt, hogy Trish apját elvisel..

A. - 2009. 07. 12. 10:43

Nagyon korrekt kritika! Nincs is mit hozzátenni.

Qmy:DDD

Wini - 2009. 07. 12. 10:44

Mar a legelső részben gyanus volt Henry, aztan meg is erősödött bennem a tudat, hogy ő lesz a gyilkos. Mikor előkerült Wakefield, akkor azt gondoltam, segítőnek még jó lehet, egyáltalán nem lepődtem meg. Olyan creepy volt végig az egész karakter.

Christopher Gorham végig idegesített, nem tudom azért e, mert jó szinész, vagy azért e mert nem, de nekem előre lelőtte a poént a játékával.

A sorozat összeségében 7/10. Pont azt adta amit akartam, könnyed szorakozást.

Madisonra ráeshetett volna valami műhold, vagy ürállomás a csonakban, bár Sheat sajnaltam volna.

naughtyL - 2009. 07. 12. 10:54

‘Madisonra ráeshetett volna valami műhold, vagy ürállomás a csonakban, bár Sheat sajnaltam volna.’

Wini:vagy egy orosz űrállomás wécécsészéje:D

Sanna - 2009. 07. 12. 11:30

Igazából én inkább azt vártam, hogy nő W. segítője, Trish esetleg Shae, dehát így sem lepődtem meg ám, de nagyon nem. Az indíték amiért kinyírta az élete összes barátját + néhány szereplőt, nagyon erőltetett és annyira beteges, hogy arra már nincs is szó.

Több fórumon is olvastam, hogy milyen szomorú a vége, ami hát valljuk meg igaz, hiszen egy ilyen traumát feldolgozni nem lehet könnyű és talán sosem lehet, illetve, hogy mennyire sajnálják Henryt, meg hogy Abby még meg sem siratta, mikor átdöfte barátját, hát bennem a sajnálat egyetlenegy szikrácskája sem merült fel, inkább szánalmas volt a marhája, igaz valszeg W. jól teletömte a fejét, és egy kegyetlen gyilkost csinált belőle.

Az egész sorozat végére a legkedvesebb karakter számomra Cal mellett Sully lett, nagyon nagy kár, hogy nem élte túl, megérdemelte volna. Ahogy a végén bevágták a köszöntő vagy üdvözlő videókat, nagy ötlet volt, de hasonlóval is találkoztunk már, és hát igencsak emelt a drámaiságon. Néhány rész valóban olyan összecsapott volt, és következetlen, a lezárás meg olyan amilyen, de én jól szórakoztam rajta és nálam a sorozat egy 7/10 simán.

szoszilany - 2009. 07. 12. 11:55

endel tablójához: végül tényleg lett jelentősége, hogy kik néznek felfelé?! Érdekes módon csak a túlélők és a gyilkos…Shea a kivétel…gondolom már ez is jel volt…?

DICKtator - 2009. 07. 12. 12:14

szoszilany: Igen, ez tényleg érdekes. Shea lehet, hogy azért nem néz fel, mert neki nem kellett volna túlélni, ő a kakukktojás, teljesen lényegtelen szereplő, csak azért maradt életben, mert Madison mégsem csónakázhatott el egyedül.

Dodo - 2009. 07. 12. 12:24

Nekem igazából tetszett a vége, mert kb. nem is vártam többet, csak pont ennyit. Be kell vallanom én már régóta Jimmyre gyanakodtam (csak amikor a sorozatban is nagyon ráterelődött a reflektorfény akkor bizonytalanodtam el), de végül rájöttem, hogy eleve nem lehetett ő. Mármint valszeg nem hagyta volna Abby anyja, hogy járjanak tizenévesen, ha mellette tudja, hogy ő is az ő pici fia (de persze ez már csak akkor támpont, mikor biztosan megtudtuk, hogy Wakefieldnek és A. anyjának van közös gyereke).

Amúgy meg egy csomó hibát kiküszöbölhettek volna, ha nem happy endesre csinálják a végét (de gondolom a tévében ez kevéssé elfogadott dolog). Mondjuk mindenki meghal kivéve Henryt, aki sejtelmes tekintettel eltűnik, vagy vmi!:-)

Jimmy túlélésének meg örültem (mert jó volt nézni) de kicsit fura, hogy őt ölték meg a sorozatban a legtöbbször és mindig feltámadt!

Nah hát ennyi!

Dodo - 2009. 07. 12. 12:50

Még csak most nézem a 12. részt, mert nem bírtam tegnap megállni. Vki kérdezte, hogy hogyan lehet Henryből egyik részben még hűséges barát, másikban meg pszichopata. Igazából most ezt a részt nézve, teljesen megfelel. Elnyomja magában, meg jópofizik, de vannak pillanatai, amikor ijesztő. Szrintem ez jól beleillik egy ilyen jellegű fószer jellemébe!

seven - 2009. 07. 12. 12:54

kiszámítható volt az egész, de jó volt. a vége tényleg túl volt húzva, és az én “ideális” befejezésem tényleg az lett volna hogy abby & henry forever :)

összesen kb 6/10 a sorozat, de az utolsó pár rész 8/10 volt.

djzsuzska - 2009. 07. 12. 12:59

Na, végre letudtam a két zárórészt.

Nem követtem a kitalálósdit, hogy ki lehet a gyilkos de sejtettem, hogy Harry lehet W. segítője. Jimmy azért nem lehetett, mert az első részben uncle Ben-t csak az köthette a hajó aljára, aki a hajón tartózkodott. Jimmy eközben végig a szigeten volt. :) (Mindegy, ez csak úgy eszembe jutott.) Naszóval örülök, hogy nem Jimmy volt Wakefield segítője.
A motiváció elég beteges. Egy gyermekkori traumáért leöldösni a barátaidat? WTF? Annyira drukkoltam Abby-nek, h. ölje meg Henry-t, örülök, hogy megtette.
A sorozat zárása: bennem kettősséget hagyott. Örülök, hogy Jimmy és Abby túlélték (közösen hagyják el a szigetet, bla-bla…), de rengeteg szerethető karakter volt a soriban, akiket megöltek. Sully-t nagyon sajnáltam, mint ahogy az angol srácot és Chloe-t is.

“a Harper’s Island 13 részen át hozott egy hangulatos, izgalmas és mindenek felett rejtélyes horrorsorozatot.”

Ugyanezt tudom elmondani én is. Összességében tetszett a sorozat, hangulat szinten abszolút azt hozta, amit vártam tőle. Az utolsó két rész szerintem szép lezárás volt, de a korábbi logikátlanságok miatt csak 7.5/10-et adok.

minase - 2009. 07. 12. 13:46

nagyon sajnálom, hogy nem lesz folytatás. azért az durva jó lenne ha minden nyáron elfogyna egy csapat. azért remélem, hogy a formátum felhívta magára a figyelmet és lesz valami hasonló még.

a befejezés: ha már Henry-t mutatták utóljára a videón, mondhatott volna valami creepy-bbet is, amiből kicsit következtetni lehet a szándékára.

abby alakítása először tetszett igazán, ahogy szégyenlősködött a kamerának.

sajna nincs már meg az első rész, de rémlik valami kamerázás. ott is mutatták ezeket?

amugy az már nagyon durva volt, hogy Madison elfelejtett közölni mégegy “apró” infót…

lehet, h én ilyen kis naiv vagyok, de engem jonéhányszor megvezettek a gyilkos kilétét illetően. ami jóóó

Aragorn83 - 2009. 07. 12. 15:02

A tabló frissítve az utolsó két rész alapján…

http://images.netbag.hu/20090710/17141782080.PNG

Aragorn83 - 2009. 07. 12. 15:09

Egyébként én akiket igazán sajnáltam az Beth, Trish, Cal, Chloe és Sully. :(

A végén pedig azok a jókívánság videók is nagyon szomorúak voltak… :(((

Aragorn83 - 2009. 07. 12. 15:18

“Pocok – 2009. 07. 12. 02:21

endel – 2009. 07. 11. 23:51
Ez a kép nagyon jó!”

Köszönöm! :) Én csináltam ugyanis…

agisn - 2009. 07. 12. 15:31

“A befejezés: ha már Henry-t mutatták utóljára a videón, mondhatott volna valami creepy-bbet is, amiből kicsit következtetni lehet a szándékára.”
ezzel egyetértek.

ooo - 2009. 07. 12. 15:41

Nekem nagyon adta ez a sorozat, 10/8 simán mehet. bár tény, hogy az utolsó két részben annyi balfaszság volt, hogy megfordult a fejemben, hogy abbahagyom. kb. 5ször tudták volna simán lelőni Wakefieldet, de egyszer se tették.

Az elején nem gondoltam, hogy Henry lenne a gyilkos, de úgy a 10.-nél megfogant bennem a gondolat, hogy nem akar hozzámenni Trishhez és átmegy Dexterbe.

xberniex - 2009. 07. 12. 15:54

az kifejezetten jó húzás volt, hogy nem csak egy túlélője maradt a mészárlásnak. és a “gratulációs videó” lejátszása is sokat javított a befejezésen, olyan volt, mintha a szereplők elköszöntek volna a nézőktől. Jimmy megkötözése… hát ezt nem értettem, hiszen így borítékolható volt, hogy kiszabadul… viszont, ha Henry megöl, akkor egyedül maradt volna Abby-vel.

Neyodalka - 2009. 07. 12. 16:17

nem volt jó sztem henry mint gyilkos…..mikor ugye a sorozat megkivánta magátol, hogy jimmy-t higgyük annak, neki nem volt gondja a gonoszfej vágásával, de henry maradt ugyanolyan gyerekefejű aranyos….

a motivációja se volt egyébként sztem normális, egyértelmű és kielégítő…..ha abbyvel akart volna lenni, akkor felhivja odahaza, és elhivja radnira, nem pedig összehoz egy esküvőt ahol megöl mindenkit, többeközt a barátait, akiknek a szörnyü előéletéhez közük se volt stb…..

az az egy wtf moment volt jó, hogy megölte az apját, na azt nem láttam előre:D

ja és shea megmenekülésének megint nincs sok értelme részemröl…..az drámaibb lett volna ha shea meghal, és trishel marad madison vagy ilyesmi

geo - 2009. 07. 12. 16:30

Wakefieldnél ugye a szokásos kliség kellettek, hogy ne lőjék le, meg ne figyeljen rá senki. Egy foglyul ejtett gyilkosnál az a minimum, hogy a két lábát ellőni, ne nagyon ugráljon utána, de akkor persze nincs sztori.
A fordulat tetszett, hogy Henry végül az apját is kinyírta, de a “motivációja” olyan szintű tettetést követelt meg, amit sok korábbi jelenetbe nem lehet belemagyarázni. Új fogalmat ad a pszichopatának, hozzá képest Wakefield maga érdektelen gyilkológép volt csak. Az viszont nem tud érdekelni, hogy ilyen sorozatgyilkosok próbálják megindokolni a tetteiket, csak azt várom mikor verik már péppé.

Folytatás nem baj, hogy nincs, mert biztos kitalálnák, hogy Wakefield túlélte a szívenszúrást is, hogy szakadna meg.

Glarion - 2009. 07. 12. 17:22

Egyetértek a többséggel, kaptunk egy helyenként jó, helyenként kissé gyengébb sorozatot, amit azért én végig élveztem, és végig izgultam, és figyeltem ki hogy viselkedik, és próbáltam kitalálni ki a gyilkos. Engem lekötött nah. 10/7

Domcsi - 2009. 07. 12. 18:32

bar mar az elejetol kezdve Henryre tippeltem, azert vmi jobb befejezest vartam a storynak… valami normalis indokot.
na meg ez a Norman Bates-es tapizas, ez tenyleg ultragaz volt… kinyuvasztott X embert, de vegig normalis maradt, csak akor borult el az elmeje, mikor Abbyvel maradt kettecsken. gaz.
es csak egyeterteni tudok abban, hogy 1)Madisonnal vesznie kellett volna :D 2)az eskuvoi videon Henry lehetett volna creepybb… :S

DaveBrubeck - 2009. 07. 12. 18:34

nekem nagyon tetszett, mert az egyetlen elfogadható indíték a gyilkolásra az hogy valaki skizofrén-szociopata… Henry karaktere erre alkalmas volt, és a nagy terv gyakorlatilag annyi volt hogy lemészárolnak mindenkit! Semmi pénz, se világuralom csak a gyilok. Külön megfűszerezte hogy a végén mutatták az ide-oda váltást Henry szempontjából hogy a vérben forgó szemekből átvált hirtelen a vőlegénnyé! Ilyen helyzetben biztos hogy Sully reakciója volt a legigazibb, az hogy már csak akkor esik le neki amikor egy-az-egyben kimondják! Szerintem jó sori volt, jöhetne az a bizonyos “Harper’s Safari”

dzsiaj - 2009. 07. 12. 18:43

Már Jimmy életben tartásának motivációja is ótvaros baromság volt, hiszen ha Henry úgy tüntette fel a nyomokat, hogy mindenki halott, akkor nyilván W. segítőtársa is…szóval ez eléggé erőltetett volt.

És igen: idegesít, hogy Jimmy életben maradt. Az még okés lett volna, hogy Abby túléli, de ez azért így már nagyon happy end. Pedig annyira tudtam, hogy ilyesmi vége lesz. Ha a hollywoodi játékszabályokat ismered, akkor tudod, hogy gyereket nem ölünk, azt is tudod, hogy valakinek maradnia kell a gyerekkel, mert a sok érzelgős jótétlélek azon kezd el nyavalyogni, hogy mennyire egyedül marad most, és kell egy csaj meg egy pasi, akik mindenképp legyenek szerelmesek: kész is a túlélőlista, bár én Trisht hagytam volna meg Shea helyett.

JBG - 2009. 07. 12. 20:12

Ne vagyok a műfaj negy rajongója, nem vártam túl sokat, de azt nálam is maradéktalanul hozta, hogy hétről hétre várjam, és teljes odafigyeléssel végignézzem.-

Persze, voltak gagyi vágások, elbagatellizált jelenetek, sablonok és logikátlanságok, de ezek egy kivételével nem zavartak.

összességében tehát remek szórakozás volt ez a 13x kb.41 perc.

A végén személyszerint “sad end”-et vártam volna, kb. azt, hogy mindenki meghal, Henry pedig ott tartja Abby-t a házban, kvázi egy életre szóló börtönben lelkiterrorral, vérfertőzéssel és egyéb nyalánkságokkal, de mindegy, ezt nyilván nem tehetteék meg ilyen konstrukcióban.

A legvégének valami üzenet-értéke lett volna, ahogy Henry ott vigyorog a videón ?(szerintem pocsék színész egyébként ez a fickó ) Az, hogy bármelyik mosolygó, megnyerő külsejű és modorú emberben ott lappang a pszichopata aberrált gyilkos?! Végül is, gondolom, ez így van.

oooo - 2009. 07. 12. 20:59

Maradtak megválaszolatlan kérdések, Madison misztikus hülyeségét lógva hagyták, nemtudni Richard miért mondta neki hogy hazudjon a seriffnek.
Plusz engem még soha nem idegesített senkinek a színészi játéka, de most Madison annyira felb****tt hogy az hihetetlen:D 10méteren belül találok jobb szinészt..

oooo - 2009. 07. 12. 21:02

Maradtak megválaszolatlan kérdések, Madison misztikus hülyeségét lógva hagyták, nemtudni Richard miért mondta neki hogy hazudjon a seriffnek.
Plusz engem még soha nem idegesített senkinek a színészi játéka, de most Madison annyira felb****tt hogy az hihetetlen:D 10méteren belül találok jobb szinészt.. ottvolt a “Kis Abby” színésze, ő teljesen jól játszotta és elpazarolták arra a pár jelenetre, míg madisonnal az egész sorozaton át idegesitettek ésmég megsem halt.. amúgy egyértelmű volt sajnos hogy Henry, annyira kiszámítható az egész. Jimmy halálát nem mutatták, tudni lehetett hogy kamu, aztsem hogy lelöki Trisht, aztis tudni lehetett hogy nem ő, plusz Wakefield végig “child”-ot mondott, így benne számomra egyértelmű volt hogy Henry a gyereke, ha egyértelmüsíteni akarták volna hogy Abby az akkor “daughter”-t mond

naughtyL - 2009. 07. 12. 21:31

Azért az durva volt,ahogy Henry leszúrta Trish-t az esküvői ruhában..

sam - 2009. 07. 12. 21:51

Én most kezdtem el nézni 1×01 első öt percnél járok, a sztorival képben vagyok…
DE HÁT NEM ÉRTEM HOGY JACK 2.0 ÉS A SENTINEL MELLETT, HOGY VAN ESÉLY E A GYILKOSNAK? :-)))
N

You Know Who - 2009. 07. 12. 22:41

Szerintem jó sorozat volt, arra pedig tökéletes, hogy nyári uborkaszezonban legyen mit nézni. Azt én sem értem hogy minek kellett mindenkit megölnie Henrynek csak azért mert Abbyre mérges volt. Max Trish apját megöli mert utálták egymást. De hogy mindenkit. Végül kiderült h miért nem ölte meg serif Wakefieldet anno? Mert mondták h lelőtte de nem találta testét stb. Sztem Abby anyja és Henry nevelőanyja tudták hogy kié Henry mert olyan furcsán néztek egymásra. Színész sztem jól hozta a játékát és alapból pszicho feje van.

Adreee - 2009. 07. 12. 22:43

Nekem tetszett a vége, bár tényleg kitalálhattak volna azért ennél kreatívabb befejezést is, de nem ez a lényeg. Így csinálták meg, és sablonos sztori ide vagy oda, amit kihoztak belőle az szerintem jó lett.. Én egyvalamit kiemelnék amivel különösen elégedett voltam: Az életben maradtak személye.

Nagyon nehéz egy ilyen témájú sorozatnál ahol az utolsó pillanatig lényegében csak szörnyűségek történnek, szép befejezésről beszélni, mégis úgy érzem, az íróknak sikerült egy kis igazságot belecsempészniük a végére. Nagyon megható lett és a sok szimpatikus karakter meggyilkolása után legalább az jó érzéssel töltött el, hogy végül azok maradtak életben és azok maradtak meg egymásnak akik a legtöbbet veszítették. Az íróknak ez a húzása és az ezzel közölt mondanivalója számomra teljes mértékben szép és korrekt volt.

Nagyon örültem hogy Jimmy életben maradt, mert igazságtalan lett volna Abbyvel szemben hogy azok után, hogy az anyja után elvesztette az apját is, és sorra hullottak el a barátai, még a szerelmét is elveszítse. Sokan mondták hogy hát milyen giccses már ilyen happy enddel zárni. De ez abszolút nem mondható giccsesnek, sem happy end-nek. Egész egyszerűen ennyi kijárt neki. Azok után amiken keresztülment muszáj volt hogy megmaradjon neki valaki akiért érdemes volt ezt az egészet végigcsinálnia. És ez így volt jó.

A másik pedig, ami ugyanennél az oknál fogva szintén elégedettséggel töltött el az az, hogy anya- lánya életben maradtak. Ugyanaz a helyzet mint Abbyéknél: ez a két ember vesztette a legtöbbet a sorozat folyamán. Shea-nek és Madisonnak nem csak a barátaikat ölték meg, hanem az egész családjukat is, mindenkit akit szerettek. Shea úgy ment el a szigetre hogy volt apja, mostohaanyja, férje, testvére és úgy jött el hogy senkije nem maradt a lányán kívül. Madisonnal pedig, bármennyire idegesítő volt a kiscsaj, ugyanez a helyzet. Igazságosnak érzem hogy legalább ők életben maradtak egymásnak.

Úgyhogy mégegyszer mondom, én ebben a tekintetben megemelem a kalapom az írók elött. Ennyi igazságtalan, értelmetlen, szomorú és kegyetlen halál után, ennek a két párosnak az életben hagyásával sikerült a végére egy picit helyrebillenteniük az igazságérzetemet.

Jó kis sorozat volt, hiányozni fog..

passatgt - 2009. 07. 12. 22:53

Amikor az ágyban felébredt Abby, csak én féltem tőle, hogy az egészet álmodta?:D

BenceS - 2009. 07. 12. 22:54

Tetszett. Jobban örültem volna nemheppi endnek, de relatíve tetszett. Mondjuk erről főleg a helyszín és a stílus tehet.

A gyilkos terén meg mindig mondtam hogy ő lesz, s lám… :)

Viszont jól esne ha a közeljövőben jönne valami hasonló sorozat, ez fedezte a heti borzongás szükségleteimet.

Aragorn83 - 2009. 07. 12. 23:03

Tényleg jól esne egy másik ilyen műfajű sorozat…

Ha tehetném kötelezőve tenném a 4 nagy tévéadó részére, hogy minden évben gyártsanak le egy ilyet… :D

Egyébként utólag visszagondolva, minden szereplő milyen jól nézett már ki nem? Minta épp egy divat bemutatóról jöttek volna el a hajóra.

Újra fogom nézni hamarosan. Figyelni fogom Henry-t hátha észre lehet venni jeleket már az elejétől. Másrészt elég szomorú lesz látni a csapatot, már a nyitó jelenettől, a hajós résztől, ahogy boldogan, mit sem sejtve tartanak a végzetük felé… :( Itt már tudni fogom ki kicsoda, nem úgy mint az elején, hogy alig győztem kapkodni a fejem… :)

ab_aevo - 2009. 07. 12. 23:14

Nekem mindent egybevéve nagyon tetszett a sorozat. Ami kár, hogy csak a 6. résztől kezdett el pörögni a sorozat ami tekintve, hogy 13 részes eléggé hosszú bevezető. 11. rész után tényleg kétesélyes volt a dolog Jimmy és Henry között de mivel valószinüsiteni lehetett, hogy a 11. rész vége megint csak csőbehúzás, hogy legyen még egy fordulat, ezért rendesen benne volt a pakliban hogy Henry is rossz fiú. Nekem abszolút tetszett a befejezés, mármint az alapgondolat. Ami zavart Danny halála ott tényleg 2x játszották el ugyanazt, ráadásul ő is kiküldte a másik kettőt a lakásból…illetve az, hogy Trish meg Abby nagyon hamar elhitte, hogy Henry a gyilkos (nem mint Sully), én nem hinném el ilyen hamar a legjobb barátomról. Mondjuk Henry-nek nem állt jól ez a szerep szerintem, a jófiú jobban passzolt hozzá. Nekem tetszett a sorozat, nem szoktam osztályozni de szerintem olyan 7.7/10 :D

Wertux - 2009. 07. 12. 23:14

Én nem írtam eddig egyik részhez sem véleményt, mert inkább így a végén szeretek értékelgetni. A sorozat eleje nekem nagyon tetszett aztán kezdett ide-oda ugrálni volt jó rész volt rozs/11:S/. Sokáig gondolkodtam ki lehet a 2.ik gyilok és én nem Jimmyre tippeltem, mert már az első részben a hajó alatt is volt egy gyilkolás és azt nem hittem , hogy W. vagy valamelyik szigetlakó csinálta hanem valamelyik utas, de nem henryre gondoltam én:P
Az idegesítő kiskölyöknek nem örültem, hogy tulélte és sajnálom Cloet, Calt és Sullyt, de ez van.
Az egészet nézve/mert én szeretem ha nem “egysíkú” egy film. ismerjük a gyilkost-nem ismerjük a gyilkos film/ szerintem egész jó lett ez a sorozat 8/10

Ihi - 2009. 07. 12. 23:36

Jó volt ez. :) Voltak negatívumok, amiken sokat mérgelődtem, de összességében nézve lekötöttek az epizódok és kellemesen szórakoztatott.
Az utolsó epizódban volt néhány dolog, amin nagyot néztem (na nem azon, hogy ki halt meg és ki maradt, azt már 3-4 résszel ezelőtt tudtam nagyjából). A legvégét elszúrták, nem szeretem az ilyen nagyon tipikus happy endet és ezzel már legtöbben így vagyunk szerintem. Henryre egyáltalán nem gondoltam korábban, szóval azt jól megoldották, de kicsit sok volt a terelés, annyi embert gyanusítottak, hogy az ember 3-nál már tudta, hogy olyan lesz, akit nem gyanusítanak majd.

Egynek jó volt, de több évadot szerintem nem néznék meg belőle. Mondjuk nem is igazán lehetett volna több, más sztorival elveszti az értelmét, ha tovább húzzák meg sokkal rosszabb lett volna.

Aragorn83 - 2009. 07. 12. 23:47

Miért vesztené el az értelmét?

Új helyszín, új csapat, ugyanaz a szituáció… :)

svencsike - 2009. 07. 13. 00:37

Hát,érdekes volt. A több flashback tényleg jobb lett volna,de ez van:) Amúgy nekem se voltak hatalmas elvárásaim a sorozattal, de egynek jó volt-olyannyira,hogy a következő részekig alig tudtam várni. Amúgy én Henryre tippeltem a legelején is,de aztán a vége fele elbizonytalanodtam, mikor már olyankor történtek gyilkolászások mikor ő is ott volt(ugye mint kiderült apuci volt).
Na de mindenesetre a közeljövőbe mégegyszer biztos átpörgetem a sorozatot, hátha vannak elejtett dolgok,blablabla:)

JuhG - 2009. 07. 13. 00:58

Nem volt rossz, csak az fáj, hogy lehetett volna sokkal jobb… Motiváció nagyon gyenge. Egy random Agatha Christie sokkal jobb, nem is értem, miért nem bírnak egy ahhoz hasonló szintű sztorit összehozni annyi pénzből, amennyibe ez a sorozat került.
Amikor a rendőr meséli Shea-éknek hogy senki sem élte túl, valahogy reménykedtem valami jó befejezésben meg flashbackben, de ez így nem nyert.
Ilyenkor azon gondolkozok, hogy ha leülnék, én is jobb történetet találnék ki, mint hogy egy pszihopata az apjával legyilkol huszonakárhány embert bosszúból, majd az apját is, csak hogy gyerekkori szerelmével lehessen, akinek azt, hogy szereti, addig meg se mondta, míg az egész sziget el nem néptelenedett(kivéve persze a helyieket, akik egy hétig ki se mozdultak a házból). Írók, akiket ezért fizetnek, miért nem tudnak jobbat kitalálni jobbat? Nem értem. Megvalósítás jó volt, pont ezért fáj.
Én maradok az Agatha Christie könyveknél…

SunyiMad - 2009. 07. 13. 01:20

Brrr, nekem nagyon nem tetszett a 13. rész vége. (A videotape előtti rész). Ha azt nézem, hogy a sorozat elején milyen jól szórakoztam, akkor többet adnák rá, de sajnos ez a vége marad meg bennem, így 5/10.
Madison-t nem tudom miért kell utálni, szerintem jó színész, és a rádiós jelenete valami fantasztikus volt. Számomra a finálé legjobb pillanata:
Madison: What’s that?
Sully: It’s a radio.
Madison: Pretty smashed up.
Sully: I can see that.
Madison: Maybe it needs some batteries.
Sully: Yeah, it needs batteries and a tuner, a transistor, maybe some wiring. Yeah.
Madison: You just need a new one, I think.

Lex - 2009. 07. 13. 08:03

nem jött be az, hogy meghúzták a happyendet. meg az sem túlságosan, amekkora őrültet gyilkos2-ből csináltak a végére. meg úgy általában, sok kérdést hagyott a finálé. nem azt mondom, hogy ez egy lost, vagy akármi, de azért ennél is számítottam volna a válaszokra… így egy 6/10 a sorozat, mert előtte elég jó volt, és tudtam, hogy jól döntenék, ha nem nézem meg a finálé 2. felét…

Adreee - 2009. 07. 13. 08:32

Szerintem az a creepy Henry videóüzenetében, hogy ha jobban belegondoltok valójában nem is Trish-hez, hanem Abby-hez intézte azokat a szavakat..
“… I love you. And I am going to treat every moment with you, as if it were my last…”

balage - 2009. 07. 13. 11:14

Hát, én is csak azt tudom mondani, hogy elfogadható volt. Nem tetszett olyan nagyon, de azért hétről-hétre vártam. A végén már elég két esélyes volt a dolog: vagy Jimmy vagy Henry. Ráadásul az 1×11-ben voltak is Henry-re utaló jelek, pl. amikor nem hagyta Abby-t, hogy Wakefield után menjen. Azelőtt még biztos voltak Henry-re utaló jelek, de voltak mindenki másra utalók is.

Henry motivációja egyrészről rettentes. Mármint az oké, hogy azért “ideges”, mert a “szülei” átverték és csak Wakefield mondta meg neki az igazat; vagy, hogy Abby-vel akar lenni. Ha van benne sorozatgyilkos gén, akkor “oké”, hogy ezért megöli mondjuk pár családtagját; vagy mondjuk Trisht. De, hogy a barátai, meg összes ismerősének megölését is ezzel magyarázza az már vicc. Másrészről, meg ennél sokkal jobb motivációt nem lehetett volna kitalálni, szóval efelett elnézek.

Egyébként engem nem idegesített Madison, én annak örültem volna, ha inkább Shea-t ölték volna meg. :P Ő volt idegesítő nagyon. Madisonnal semmi gond nem volt. :)

ampervadasz - 2009. 07. 13. 12:03

“Másrészről, meg ennél sokkal jobb motivációt nem lehetett volna kitalálni, szóval efelett elnézek.”

Sokan felróják neki, de erről nekem is az jutott eszembe, hogy mi lehet az a motiváció, ami egy ilyen mészárlást indokolttá tesz? Persze, hogy beteges, egy sorozatgyilkos gondolkodása ilyen, egy egészséges ember számára érthetetlenek a motivációi. Voltak benne hibák szép számmal, de ezt én nem tartom annak.

Adreee - 2009. 07. 13. 12:14

Sokan értetlenül állnak elötte, hogy ha Henry ennyire bepöccent a valódi szülei körüli kavarás miatt akkor miért kellett kinyírnia a barátait is, ahelyett hogy csak az ügyben érintetteket ölné meg.
Viszont ha megfigyelitek a házbéli monológját, erre Henry, a maga őrült és gyilkos látásmódja szerint, megadta a magyarázatot.
Egy célja volt: Ő a szigeten akart élni, Abbyvel kettesben, örökkön-örökké, ahogy azt gyermekkorukban megálmodták. Az apjától örökölt gyilkos hajlamait pedig arra használta, hogy ezt az álmát valóra váltsa, bármi áron. Ezért találta ki az esküvőt, mert tudta hogy Abby akkor biztosan visszamegy vele a szigetre. De az esküvővel ugye együtt jár az egész pereputty, baráti társaság stb akiket nem lehet otthonhagyni. Szerintem nem akarta őket alapból megölni, de mivel ott voltak, el kellett őket távolítani ahoz hogy kettesben élhessen Abbyvel. Mikor Abby kérdezte hogy a többieknek miért kellett meghalniuk, Henry szemrebbenés nélkül közölte hogy az “Utunkban álltak!”
Úgyhogy ha lehet ez valamennyire magyarázat erre, akkor őt ez motiválta. Nem érdekelte hogy ő hívta a szigetre őket, nem érdekelte hogy a barátairól van szó, egy cél lebegett a szeme elött: Abbyvel lenni, örökre, amihez még az apját is képes volt átverni hogy véghezvigye. Az egész násznép számára csak járulékos veszteség volt, egy akadály, amit csak az apja segítségével tüntethetett el az útból. És egy Henry típusú elmebeteg gyilkosnak pedig mindegy hogy ehhez kettő, három, vagy huszonöt embernek kell meghalnia. Szerintem..

winnie - 2009. 07. 13. 12:35

volt már szó arról egyébként, hogy trish medencés merénylet hogy jön a képbe?

Adreee - 2009. 07. 13. 12:44

Azt Richard intézte úgy, nem? Hogy Trish a lekötelezettje legyen és ne fecsegjen az apjának a Mrs Wellingtonnal folytatott viszonyáról..

Adreee - 2009. 07. 13. 12:58

… vagy Henry egy kicsit korábban akart végezni a menyasszonyával csak Richard beleköpött a levesébe. Bár ezt kevésbé tartom valószínűnek. Szerintem Trisht direkt hagyta a végére.

JBG - 2009. 07. 13. 16:02

Vagy az Wakefield volt, Henry tudta nélkül.

Amy88 - 2009. 07. 13. 17:19

Szerintem az Richard volt es egyszeruen csak ra akart ijeszteni Trish-re hogy ne beszeljen.

Nusi - 2009. 07. 13. 23:32

Én sem írtam még eddig inkább csak így a végére hagytam a kommentet. Szerintem nagyon jó volt, pedig én sem szeretem a horrort.

Persze Sullyt,Calt,Calliet én is sajnáltam, de végülis ettől volt olyan jó,nem?Váratlan,drámai. Legalább ez nyomot hagyott bennünk.Sok sorozat nem teszi.

A végére nagyon sajnáltam volna ha Jimmy meghal.Meg hát ez Amerika,kell a love.Henry meg megkapta amit megkellett.A vége videón pedig tényleg nem mondja Trish nevét szerintem is ott Abbyre céloz. Madison engem is megőrjített.Egyszer kirázott tőle a hideg másszor meg adta a normálist.Vagy ez vagy az.

Egy plusz dolog.

Olyan nagyon fájt volna JD-nek ha utolsó mondata az lett volna hogy “hey Henry az.Wakefield kölyke.”bumm.
(tudom h ott vége is lett volna a sorozatnak,de akkor is logikátlan és bosszantó)

Na mindegy.A színvonalat tényleg hozta,nekem nagyon tetszett 8/10 úgy összre.:)
(remélem a magyar szinkront majd nem fogják elszúrni vele)

Lily Aldrin - 2009. 07. 14. 01:23

na most néztem meg 2 nap alatt, egyetértek winnie-vel, lekötött, hangulatos volt, a helyszínt az isten is horrorfilm készítésre teremtette. tipikus darálásra való sorozat, agyalni nincs idő, csak szájat tátani, és akkor meg lehet lepődni még Henry-n is. minden trendi elvárással szembemenve én meg vagyok elégedve a befejezéssel, hagy csónakázzon el szegény szerelmespár, úgyse lesz egy nyugodt éjszakájuk a rémálmok miatt. Madison szerintem is halál idegesítő volt, mondjuk az anyja se kevésbé. viszont jót mulattam az olyan jeleneteken, amikor a szőke csaj simán besétál a sötét erdőbe egyedül a kutyi után, az ilyen meg is érdemli a sorsát, és hány ilyen volt, bújjunk be a legszűkebb csatornába, váljunk szét minél kisebb csoportokra és szaladgáljunk sokat az erdőben, lehetőleg éjjel. és ne, az istenért ne lőjük le a gyilkost ha a kezünk közé kerül! :) Abby is nyafoghatott volna kevesebbet, de azzal a végső döféssel azért kihozta pozitívra a végeredményt. btw az egyetlen, akit igazán sajnálok, és akinek a sorsa sajnos bizonytalan, az a kis fehér öleb, szegény azóta is ott kószál csapzottan… :)
el se tudom képzelni, hogy lehetett volna ezt folytatni, kár is lett volna. nekem baromira bejönne ez, mint formátum, 12-13 rész, befejezett, lezárt történet, nem kell izgulni a kaszán, a félbemaradt sztorin. Daybreak ugrik be hirtelen, milyen jó volt úgy, ahogy volt. még több ilyenre vevő lennék.
8/10 mert azt kaptam, amit vártam, de egyszer pont elég volt, soha nem nézném meg újra, akkor csak a hibáit látnám.

e - 2009. 07. 14. 11:19

winnie:
engem is érdekelt. ez a kérdésed: http://twitter.com/kylereading/status/2621897471

kattintásra kapsz választ ;)

Carlisle - 2009. 07. 14. 12:20

aki fanyalog:
ha hülye, és nem tudja felfogni az apró részleteket, azoknak az értelmét, akkor ne nézzen ilyen sorozatot, erre csak ezt tudom mondani. akinek persze nem inge, ne vegye magára.
összességében szerintem egy jó kis sorozat volt, én az elejétől mindig szajkóztam, hogy Henry az, de a környezetemben senki nem hitt nekem:P
Trish megölése tetszett, de nagyon sajnáltam. Ötletes volt, hogy menyasszonyi ruhában odahúzták az oltárhoz. Bár az nekem is feltűnt, hogy szegénynek azért ha másra nem is, azért egy kis sminkre és körömlakkozásra volt ideje két kettyintés között Henryvel..-
nekem tetszett a sorozat, jobbat nem lehetett volna kihozni szerintem, szuper volt 8/10

Carlisle - 2009. 07. 14. 12:22

szerintem teljesen egyértelmű volt, hogy a végén kihez beszél Henry. ezt direkt így csinálták. gratulálok annak, aki büszke a nagy felfedezésére pár nap után…

LostForLife - 2009. 07. 14. 15:11

passatgt: az szép lett volna… :)

Én az első rész után megtippeltem, hogy Henry a gyilkos, és lám, bejött! :) mondjuk, volt néhány olyan rész amikor Jimmy-t gyanúsítottam volna, de végülis eltaláltam :)
Összességében nem volt egy rossz sorozat, de nem is volt világmegváltó. Kevesebb főszereplővel, jobb színészekkel, és jobb forgatókönyvírókkal simán 10/10 lenne, de így csak 7/10.
Az utolsó jelenetet nagyon eltalálták, viszont a Jimmy & Abby-s részt nagyon nem. Bár volt benne fantázia, hogy a pszichopata Henry kettesben él Abby-vel, az nagyon nem tetszett, hogy Jimmy túlélte a zuhanás után. Várom a 2. évadot :D Jó lenne az a Harper’s Safari, mondjuk Madison-nal a főszerepben :D

Rókamóka - 2009. 07. 14. 15:11

hol vannak azok,akik szerint Booth volt a gyilkos oxigénpalackkal a föld alatt ?:DDD

nagyon jó kis kis sorozat volt, de éppen elég volt belőle ez az 1 évad, a szereplők játéka, a történet maga nem ér többet

nem is volt kedvenc szereplőm, sőt a sok hülyeség,bénáskodás miatt mindegyiket lehenteltettem volna , Abby-t főleg,nagyon idegesített a buta karaktere, csak akkor jött rá mindenre,amikor a szájába rágta Henry részletesen, addig pedig mindent úgy alakított,hogy a kezükre játsszon

Madison vazz, az egyik fán meglógathatták volna igazán

E - 2009. 07. 14. 17:32

Semmi bajom nem volt magával a sorozattal,de a mellékszereplők lehettek volna egy kicsivel agresszívabbak is!Ilyen puhány társaságot még életemben nem láttam!Jah ,és a végére én már Shea-t is csipáztam!

Desmond Wallace - 2009. 07. 14. 20:01

Jó kis nyári szórakozás volt ez. Nekem az utolsó két résszel se volt bajom.

Aragorn83 - 2009. 07. 14. 20:27

Még egyszer elmondom, remélem utoljára…

Folytatás csak úgy lehetett volna, hogy MÁS helyszín, MÁS szereplőgárda, MÁS történet de ugyanaz a szituáció. Ennyi… Sajnos a gyenge nézettség miatt nem lesz több évad… :( Pedig el tudnék viselni, minden nyáron egy ilyen tipusu sorozatot. Bár egyébként Battle Royale c. könyv ilyesmi, csak ott egymást kell megölniük, szóval aki még nem olvasta, annak csak ajánlani tudom…

Booth és az oxigénpalack…
Nos az oxigénpalackos hülyeséggel én nem foglalkoztam, de az én fejemben is megfordult anno, hogy túlélte és ő a hunyó. Mivel lehetett látni olyan promó képet amin ő szerepel, ami Jimmy hajójának robbanásakor
készült. De az mint kiderült az unaired pilotban szerepelt amikor még Henry-t, Trisht, és a Sherrifet pl más játszotta…

redbaron - 2009. 07. 14. 21:16

Szerintem vérgagyi lett a finálé.Wakefield megjelenése és ámokfutása hazavágta a sorozatot.Henry a “gyilkológép”? Neemá!
A szuper kezdés után lett egy “B” kategóriás befejezés.Kár érte…

Swarley - 2009. 07. 15. 04:09

Egész korrekt volt, amíg nem derült ki, hogy Wakefield-nek van egy fia..onnan meg már lejött ki lehet az. Pedig teljesen kikapcsoltam az agyamat közben, azt akartam, hogy üssön. Viszont Medisont tényleg tejbe apríthatták volna…
A kedvencek meg egyértelműen Cal és Chloe volt, a legszimpatikusabbak voltak, bár a kötelező feka srác, meg Sully sem volt rossz.

toopee - 2009. 07. 15. 09:50

Az utóbbi évek legjobb “mini” sorozata volt.Végig elgondolkodtató volt a gyilkos kilétét illetően.Azért én a Trish-t sajnáltam,mert már a Supernaturalban is odavoltam Katie Cassidyért. :) Kívánom legyen még pár ilyen jó sorozat.

2ndSkin - 2009. 07. 15. 10:58

A vége picit nekem is leült, ennek ellenére a végeredmény tetszett. Mellesleg az Abbey-t és a Trish-t játszó színésznők testvérek, vagy ez a Cassidy olyan vezetéknév, mint nálunk a Kovács és társai? (Hehe, az imdb-s tallózások legnagyobb érdekessége nekem kétségkívül az volt, mikor megláttam, hogy Abbey volt Lydia a Másvilágban.)

Dark Wolf - 2009. 07. 15. 12:44

A Harper’s Islandet kb. úgy néztem végig, h nem tudtam eldönteni, minek tartom: jó vagy rossz sorozatnak. Végülis a kettő között maradtam, és egy 5/10-et adnék az egészre.

A kezdéssel nem voltak túl nagy problémáim, tudtam, h majd beindul a történet, és tetszett a helyszín hangulata. Aztán jött az 1×04, ami botrányosan rossz és béna volt, az egyik legröhejesebb alakítással, amit kb. valaha láttam sorozatban. Kicsit meginogtam, de nem adtam fel, és fokozatosan egyre jobb részek jöttek, a 7-10. részt kifejezetten élveztem.

A 11. rész után viszont elég csalódott voltam. Végig voltak sutaságok, melyek hol jobban, hol kevésbé zavartak, de a “hülyének nézzük a nézőt”-mentalitás betetőzött ekkor, pl. a Jimmy-dologgal. Arra gondolok, h annyira kilométerekről előre látható “fordulat” lett volna, h Jimmy a másik gyilkos, h két lehetőség volt: az epizód cliffje tényleg az, aminek látszik, és akkor ez egy nevetségesen egyszerű és béna megoldás (+ hülyeség) – ez szar lett volna, vagy pedig az írok csak etetni akarnak minket – és ez is szar, mert nagyon átlátszóan csinálják. (Hát persze, h csak etetni akartak.) Az is pont ilyen béna etetés volt, amikor arról volt szó, h a seriff a gyilkos.

Nem túl nagy kedvvel kezdtem neki az utolsó 2 résznek, de alapvetően nem voltak rosszak. Az, h Henry a gyilkos, engem meg tudott lepni, mivel nem találgattam szét magam, h ki lehet a segítő, meg nem olvastam a “ki a gyilkos?” kibeszélőt se. A motivációk és a showdown elég so-so volt, de fogjuk rá, h elmegy. A közepesnél rosszabb értékeléstől végülis az utolsó 2 rész tántorított el. Szóval 5/10, goodbye, Harper’s Island.

ampervadasz - 2009. 07. 15. 17:52

2ndSkin:
“Mellesleg az Abbey-t és a Trish-t játszó színésznők testvérek, vagy ez a Cassidy olyan vezetéknév, mint nálunk a Kovács és társai?”

Nem testvérek, arra se találtam utalást, hogy rokonok lennének, úgyhogy valószínű csak névrokonság.

i1988 - 2009. 07. 16. 14:35

Nekem nagyon bejött a vége… főleg az utolsó 3 perc. Nagyon megható volt újra látni a szereplőket és visszagondolni az elmúlt 14-15 hétre(1-2 hét szünet volt valamikor) és ahogy a gratuláló videón lévő szereplők sorra elhaláloztak.
Meglepődtem én a Henry-n… nagyon jól nyomta a hős szerelmes szerepét.

8/10 a sorozat nekem mindenkép béke… és Harpers Island POWA

i1988 - 2009. 07. 16. 14:39

ja és legjobban Trisht, Chloet és Calt sajnáltam. De így volt jó a sorozat.

jonkennedy - 2009. 07. 16. 22:35

Én is a többséghez tartozom, nekem is tetszett, inkább az elejét éreztem vontatottabbnak, de később jobb lett. Ennyi gyilkosságot nehéz lett volna másképp magyarázni, végül is a befejezéssel is elégedett vagyok. Nekem Henry akkor vált furcsává először, amikor a többiekkel megtalálta Hunter holttestét a hajós jelenetben. Akkor tényleg furcsa volt, tipikusan olyan arcot vágott, hogy “apa ezt aztán elintézted, vagy hú ennek már nem is kéne itt lennie bazz..” vagy ilyesmi. Persze aztán sok jelenetben tisztázta magát (nem is lehetett a gyilkosság helyszínén abban az időpontban), meg aztán akkor még azt sem tudtuk hogy wakefield él-e, úgy ahogy azt sem hogy Henrynek a 8.rész után mondták el hogy ő lesz a gyilkos…-újranézés kizárva, nincs értelme emiatt. Na mindegy, ennyit erről, nekem tetszett, a hülyeségeket leszámítva jó volt.
Amit mindvégig hiányoltam, és amit akkor is fontosnak tartok megemlíteni, ha tudom hogy ez nem egy ideglelés szerű film: egyszerűen harmatgyenge volt a pánik bemutatása, vagy inkább be nem mutatása. Az egyedüli pánikhelyzet Wellington papa darabolása volt, akkor éreztem hogy itt most tényleg beszart mindenki, amugy nem volt ilyen helyzet sosem, mindenki könnyeden kezelte a dolgot. Chloe még ráadásul be is indult és akkor jutott eszébe milyen jó lenne összebújni Cal-al amikor épp a nagy menekülés közben volt már a csapat.
Madisonról meg annyit, hogy beteg az a gyerek úgy ahogy van, nincsen mit szépíteni. Ha engem bezárnának és fogva tartanának egy föld alatti alagútrendszerben eleve kikészülnék kb, nemhogy még el is aludjak, és ébresztenie kelljen bárkinek is…ne vicceljünk már. Semmi trauma ezek után, semmi para.. Meg amikor a 2 utolsó rész valamelyikében menekülnek, és madison szól Shea-nak, hogy gyerünk, vagy valami ilyesmit mondott, és mentek ott a hegyoldalon…kb úgy mondta ezt, mintha azt mondta volna, “anya nézzük meg még azt a kilátót is!”…szóval ezeket nem tudtam hova tenni, és ezért is volt idegesítő a lány.
Nade a lényeg a lényeg jó volt, én hetes pontszámmal zárom a soraimat. (Y)

craig - 2009. 07. 16. 22:47

hú, ez de rossz lett a végére. kár érte, pedig nagyon jól indult, de ilyen szappanoperás befejezést a végére… fujj

Desperate HOUSEwife - 2009. 07. 18. 12:06

Most néztem meg, nekem is tetszett. Az biztos, hogy újranézős sorozat lesz, és ez jó. Én elégedett voltam a megoldással, mert kitalálható volt ugyan (a 11. résztől kb. biztosra lehetett venni), de jól működött. Szerettem volna az elején egy “OMGeztnemhiszemelhogyőaz!!!” élményt, de a műfaj már eljutott arra a szintre, hogy nincs olyan megoldás, amire ne gondolnánk, így ezt szinte lehetetlen lett volna hozni. Voltak jelek, volt értelme, és ez tetszett.

A happyenddel sincs bajom, mert ez a két karakter volt az a végére, akiknek igazán lehetett drukkolni, hogy ússzák meg (miután beáldozták Calt és Chloe-t, már csak ők maradtak), bár érdekes lett volna egy mindenki meghal-űberdepresszív befejezéssel is. Nem forgattak hozzá alternatív befejezést véletlenül? ;)

Összességében elégedett vagyok pont azért, amit írsz, végig hangulatos és rejtélyes tudott maradni.

Cubehor - 2009. 07. 18. 13:22

Egy korábbi post kommentjei között írta valaki, hogy 6 különböző befejezést forgattak.

Aragorn83 - 2009. 07. 18. 18:17

Remélem fenn lesz a dvd extrái között ezek az alternatív befejezések… :D

meroving13 - 2009. 07. 20. 21:52

nem volt világmegváltó sorozat, de volt fílingje, szerethető karaktereket, és néha odab**ós részeket hozott. kár , hogy vége, és kár, hogy nem lesz season 2. bár nem tudom mit tudtak vna abból kihozni…
DVD megvevős.

dia - 2009. 12. 11. 23:01

Nekem nagyon tetszett az összes eddigi rész..
éés meglepődtem henryn.. nem rá gondoltam!
9.5/10 márcsak azértis :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz