login |

Pilot-mustra: Sons of Tucson – 1×00

2009. 07. 14. 13:33 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Huhh, meg sem merem nézni, hogy mennyire vártam a Sons of Tucson-t, de tippre simán 50% felett? És erre mit kaptam? Tömény csalódást. Pedig nem azon csúszott el a pilot, hogy egy sidekick (Tyler Labine) kap egy szitkomot, hanem… Tényleg, min csúszott el?

SONS OF TUCSON – 1×00 – 4/10

sons-of-tucson2

Amit nem szabad feledni, hogy unaired pilot-ról van szó, így még változtathatnak 1-2 dolgot, mire lemegy a tévében a premier, de tippre csak zenecsere lesz benne, hiszen az eredeti számok human-t is eléggé felhúzták, de még az én botfülem is olykor viszketett.

A történetet már leírtuk (3 gazdag gyerek a sittre került apu helyett pótaput keres és egy trógert talál jó pénzért), s már abból is kiderül, hogy hiába lesz a Sons of Tucson Tyler Labine sorozata, ott van még három gyerek, akiket valahogy érdekessé kell tenni. És ez nem sikerült.

Fura az összhatás ugyanis, a gyerekek között van okoskodó, durcás és érzékeny is, ők hús-vér szereplők, talán épp ezért minimum egyharmaduk inkább idegesítő. Viszont a többiek, élükön a főszereplővel és egy-két mellékalakkal, inkább rajzfilmfigurák. És valahogy ez a kettő nem jön össze. Vagy a srácokat kellett volna komolytalanul eltúlzottra venni vagy a többieket valóságosabbra, de így fura katyvasz lett a végeredmény.

– We could have gone with the biker guy I picked out.
– He was black, Brandon.
– And you can’t get past that?

Nem mondom azt, hogy a pilot-ban nem voltak poénok, mert voltak, de mintha nem lett volna normális üteme, mintha nem tudták volna, hogy milyen szitkommá is akarnak válni, több dologba is belekaptak, de egyik kísérlet sem sült el tökéletesen. Az mindenesetre biztos, hogy a SoT nem tipikus szitkom lesz, így érdemes bepróbálni.

Vannak olyan “pilot 6/10”-ek, amikor tudom, hogy a folytatás nem érdekel, nem fog bejönni, mert annyira konvencionális. Ez egy olyan (jóindulatú) “pilot 4/10”, amikor tudom, hogy a folytatás érdekel és akár be is jöhet, csak a kezdés döcögött. A potenciál benne van, Tyler Labine is, szóval 2-3 részt tuti fog kapni. De attól még nagy csalódás.

Ja, még két dolog. Lehet, hogy azért nem jött be, mert én sosem voltam Malcolm in The Middle-párti, ha már onnan van az egyik készítő. A másik meg, hogy hiába szimpatikus a női állandó szereplő, az ő jelenléte miatt úgy sejtem, hogy a sorozat nem az általam preferált irányba fog elindulni. De majd meglátjuk.

1 hozzászólás Ne habozz!

JoHn - 2009. 07. 14. 14:20

“konVencionális” nem szőrszálhasogatás, scak észrevettem :)

Te és human kritikája alapján nekem nagyon bejön, már így látatlanban is.

Egy kérdés: nem lehet, hogy mivel unaired ezért cserélnek még gyerekszereplőt?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz