login |

Leverage: kezdett a 2. évad

2009. 07. 16. 19:47 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: kritika, merre tovább,

Huhh, de furcsa volt a sorozat ennyi kihagyás után! Nem igazán sikerült az első évad nagy részének pótlása, így halasztottam, de a második évadba belevágtam. Mindent a Junkie-ért. Meg a junkie-kért. Abban bíztam, hogy ide is írhatom, hogy aki nem ismeri a Leverage-et, az most csekkolja a 2×01-et és menten le fogja darálni.

leverage_cast-hq-kis

De sajnos nem írhatom ezt, mert nem vagyok benne biztos, hogy egy újoncnak bejönne, hiszen a felvezetés, az előző évad fináléja által előidézett szitu elvarrása, kissé esetlennek tűnt mind színészi, mind írói szempontból: fura volt a játék és fura az egésznek az üteme.

– We’re investigating your colleague, Matt Kerrigan’s.. “car accident”.
– So you don’t think it was an accident?
– Of course not. She did the finger thing. You got that, everybody gets that.

Meg maga az első rész is, mintha amatőrszagot árasztott volna magából, de az az igazság, hogy az ilyesmit már fel sem vittem idővel, hiszen, mint heist-rajongók és mint olyan, aki kedveli a sorozat karaktereit (kit nem lehet?), csak hátradőltem és végigmosolyogtam az egész 2×01-et, annyira élvezhető volt. (A történet annyira nem fontos: összejött megint a csapat és ismét segítenek a szegényeken a gazdagok pedig póruljárnak.)

leverage-2x01-a

Emiatt egyébként nem is tudom azt mondani, hogy jó a sorozat, inkább csak afféle guilty pleasure-ként kezelném, de nagyon guilty-ként, kötelező néznivalóként a 2×01 jóindulatú 6/10-e ellenére is. Fura egyébként így, pár rész ismeretében véleményt mondani, de szerintem most még tudok elfogulatlan lenni, mert ha 6-7 rész elteltével beindul a rajongás, akkor egy ilyen sorozat (értsd: átverős-flashbackes) 7-8/10-nél gyengébb részeket nem fog hozni fanboy szemeimben.

Oooh, they’ll probaby shoot Nate in the face.

Pár érdekesség: miután a pilot Chicago-ban, az 1. évad meg Los Angeles-ben fogott, a 2. évad Portland-be költözött, így újabb város fogja Boston-t alakítani. A készítők a kedvezőbb feltételek miatt több külső felvételt ígérnek, valamint az már most is látható volt, hogy két új, állandó díszlet is készült: Nate lakása, valamint a kocsma.

Mindent egybevetve nem az osztályzat számít, hanem a szórakozásfaktor. A Leverage ebben pedig nagyon ott van.

16 hozzászólás Ne habozz!

johndoe - 2009. 07. 16. 20:12

Az autós ütközés nagyon megijesztett, hogy mi történt ezzel a sorozattal, és sokszor mocorogtam a székben, hogy “valami nem stimmel”. Azért remélem visszatér a minőség is a részekbe, mert ez…. kevés volt. Ha ez lett volna a legelső amit látok, akkor én hagyom az egészet.
Bízunk a jobb folytatásban.

winnie - 2009. 07. 16. 20:17

uhh, az durva volt, el is felejtettem:)

Koimbra - 2009. 07. 16. 21:10

A Leverage azon kevés sorozatok egyike volt, amelyet kedveltem. A második évad természetesen jöhet.

JoHn - 2009. 07. 16. 21:12

Most őszintén? Számítanak a pontok? Azon kívül, hogy nyilván jó volna, ha többen néznék, de szerintem ezt nem pontozni kell, hanem élvezni. Én nekem az első évad minden része az aznapi legelső néznivaló volt és ez most sem fog változni :) Óriási sorozat, nagyjából egyesít mindent amiért rajongok :))

2×01 8/10 – annak ellenére, hogy ha objektívan nézném, természetesen én is “észrevenném” azokat a hibákat, melyek tényleg jelen vannak :)

(Ui: Félve kérdem: utólagos első évad+finálé kritika lesz? :P :))

fm! - 2009. 07. 16. 21:25

Hát nem tudom. A Hustle-t imádtam, de a 4. évad közepén már nem bírtam folytatni, belefáradtam. Lehet, hogy ezért nem jött be ez a sorozat se, 3 v. 4 részt bírtam belőle, tök ugyanaz van minden részben.

bullseye - 2009. 07. 16. 21:36

Hustle S4 azért nem volt jó mert nem volt Mickey, meg a kis mentalista lett a főnök, + behoztak egy feketét cserének, nehogy leszólják őket, de nem írtak neki karaktert… de a legutóbbi évad megint nagyon jó volt, főleg az utsó rész…

Ihi - 2009. 07. 17. 02:40

Túl sok idő ment el a csapat összehozására és nem maradt elég az átverősdire, így az szerintem elég összecsapott lett. Összességében hozta azokat a dolgokat, amikért nézem, a karakterek még mindig nagyszerűek és a színészi játékra is kevés panasz lehet. Lenne min javítani a sorozatban, pl ez az autós dolog az elején vagy az első évad repülős eőizódja… de ettől függetlenül kellemes szórakozás.

Jamesch - 2009. 07. 17. 04:22

Ez az epizód tényleg kicsit gyengébb volt mint a korábbiak, de le kellett kezelni a 2 évad kezdést.

Amugy én a guilty pleasure-böl nem feltétlenül a guilty-t emelném ki, mert annyi erénye van a Leveragenek hogy jók a karakterek és a színészek. Sok sorozat ezzel sem büszkélkedhet.

Alex - 2009. 07. 17. 05:19

Tényleg ritka az ilyen sorozat, ahol szinte minden karakter kedvelhető. :) De azért Hardison a legnagyobb. :D

sliderz - 2009. 07. 17. 07:03

Hát az autós baleset eléggé rátette a minőségre a bélyeget, de aztán lassan visszakúszott Leverage szintre.
Évadkezdésnek lehetett volna jobb is, valami nagyobb csavarral, de “sima” részként nagyon jó lett. Az utolsó jelenet meg mindent vitt!

Alex - 2009. 07. 17. 07:37

Jézusom, ez az autós ütközés tényleg ultragagyi volt. Ezeket kérjük mellőzni. A rész kicsit nehézkesen indult, de szerintem utána belelendültek azért.

Hardison mekkora király már, megvette az épületet. :))

Alex - 2009. 07. 17. 07:54

– I bought the building.
– You bought the… You are my landlord?
– YEEAAH

Hát ezen beszarok továbbra is. :)

berz - 2009. 07. 17. 13:59

ELkezdtem az első évadot, megnéztem vagy 4 részt, és nem rossz. A karakterek is jók, meg az esetek is. Valami miatt ezt mégis két hét alatt sikerült összehozni. Persze van most más is a listán amit nézek, de amikor leülök, sose ez az első, amibe belekezdek. Nem tudom megmagyarázni miért, de ez van. Mindenesetre tuti befejezem az évadot, félbe nem hagyok semmit, csak hogy ez mikorra lesz meg…

payskin - 2009. 07. 17. 17:05

Kicsit döcögős volt az eleje, de aztán egész jó lett.

Viszont a vége volt ultragáz ezzel az alig pár centiméteres fal- akarom mondani funérkivágással. Szerintem azon Kane magától is átjön, nem kell hozzá semmilyen segédeszköz. :-P

M76 - 2009. 08. 07. 22:16

Hm, én úgy érzem ez a levereage ellőtte minden puskaporát az első évadban. Most már 4 rész után vagyunk és még mindig nem talált magára sorozat. Már kezdek kételkedni, hogy egyáltalán magára fog. Az ügyek pitik, a con-ok gyengék, sőt 4. részben nem is igazán volt con. Kér lenne pedig érte ha kaszálnom kéne.

Deana - 2009. 09. 09. 23:28

M76, így 6 rész után kénytelen vagyok egyetérteni veled… valahogy nem az igazi most már, nincsenek meg azok a sírvaröhögős poénok sem, amikkel tele volt az első évad, amit két nap alatt daráltam le. Most két napig kell győzködnöm magam, hogy egyáltalán az aktuálisan elkészült felirathoz tartozó részt megnézzem…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz