login |

Harper’s Island

2009. 07. 21. 18:33 - Írta: human

40 hozzászólás | kategória: kritika,

Tudtam, úgy tudtam! Na nem a gyilkos személyét, hanem azt, hogy darálva ez egy egész jó sorozat lesz, ellenben heti szinten úgy felhúzott volna némelyik túlnyújtott rész, hogy nagyon. Bizony, befejeztem én is a Harper’s-t, aki követ twitteren az tudja, hogy vasárnap-hétfőn csúsztak le a részek, némi anyázással tarkítva.

harpers-mennek

A történet ismert, jó kis embervadászos…, hát majdnem azt írtam, hogy horror, de inkább legyen thriller a Harper’s Island. Egy esküvőre érkezik csomó ember A Szigetre, ahol már vadászott egy gyilkos régen, aztán elkezdenek hullani a vendégek. A 13. rész végén lezárt történet, és meglepő módon a CBS rendelte be, akik néha próbálnak nem nyugdíjas adó lenni, de ez sem jött be nekik nézettségileg, így több évad nem lesz belőle.

A kötelezőn átvágva tényleg csak azt tudom mondani, hogy egész korrekt élmény volt. Bár néhol érezni lehetett, hogy 9 részbe sűrítve jobban ütne, de azért az első hulla megtalálásától egész rendesen pörgött a sorozat, csak néha akadt meg a folyam, olyankor, amikor a részre szánt pénzt elköltötték egy hatalmas robbantásra. De komolyan, robbantottak, aztán a szereplők kénytelenek voltak 30 percet elütni egy kocsmában, a legrosszabb bottle epizódok hagyományait felidézve. Aztán szerencsére visszatért az (ilyen slasher-szinten) az egész fordulatos terepre a cselekmény.

Most lelövöm az egyik fordulatot, ha még nem láttad esetleg a sorozatot, akkor csak ezt a bekezdést ugord át. Szóval előjött itt is az, amiről már a nyomozós sorozatoknál regéltem: ismert színész feltűnése olyan szerepben, ami látszólag kicsi. Konkrétan a BSG-ben Leobenként tökre megkedvelt Callum Keith Rennie-re gondolok. Biza, amikor mutatták az elvileg halott sorozatgyilkos fotóját, és ott nézett komoran Callum, akkor nyilvánvaló volt, hogy nem két képre szerződtették, tehát vissza fog térni. Mondjuk előtte is lehetett sejteni, de azért mégis zavaró, plusz csomó jelenet így órát nézős lett, pl. a sírásás, meg az előtte levő feszült drámai pillanatok.

Sajnos azért akadnak hatalmas baromságok is a sorozatban. A legnagyobb talán, ami rengeteg embernek szúrta a szemét, az egy olyan jelenet, hogy feltűnik a gyilkos (ez nem spoiler, slasher filmekben meg szokott jelenni idővel), aki a példához most mindegy kicsoda, és van mondjuk két ember a szobában, egy férfi és egy nő. A férfinél kés van, előrántja és meg akarja védeni a nőt, időt biztosítani neki, hogy elmeneküljön. A gyilkos elmosolyodik, a nő meg felkap egy puskát és elmenekül, otthagyva a késes csávót hősködni. A vastagbetűt így kiabálva képzeljétek el most, mert valami iszonyat baromság volt. Még akad pár hasonló dolog, de csak kicsit rontják az élményt.

Ami viszont legalább egy pontot levont nekem a végére, az az utolsó 30 perc. Ülnek az írók a szobában:

– Srácok, bármit csinálunk, a történetet nem tudjuk tovább húzni, ott vége kell legyen.
– De még van harminc perc, mivel üssük el?
– Hát ez nagy baromságnak tűnhet, de van egy ötletem. Legyen az, hogy…

Valahogy így tudom elképzelni a sorozat vége utáni vég megalkotását. A 4-5 részes setupért nem is haragszom annyira, de az biztos: örülök, hogy daráltam. Ez heti adagban nekem nem lett volna élmény, így meg két napnyi szórakozást hozott simán. Összesítve egy 6/10-et adok neki szerintem, de mint látszik, semmiképp sem bánom, hogy megnéztem.

40 hozzászólás Ne habozz!

fallen - 2009. 07. 21. 18:45

Jópofa volt, de a végét valóban húzhatták volna rövidebbre. Számomra a legidegesítőbb karakter a kislány volt, bár tudtam, hogy nem így lesz, de azért drukkoltam, hátha ez egyszer ki lehet (ny)írni egy gyereket is a tévében.

berz - 2009. 07. 21. 18:48

Darálva nekem is 6 vagy 7 pont lett volna, de mivel hetente néztem, így 5 pont. Amennyire törekedtem arra az első 7-8 résznél, hogy ne fussak spoilerbe, amíg el nem készül a felirat, a végén már ugyanennyire nem érdekelt. Az utolsó két részt már minden infó tudatában néztem. Egyszerűen elmúlt a varázs. Aki még nem látta, az a lehető legrövidebb idő alatt tegye. A hibák ellenére is ajánlós, mert ilyet azért csak nem minden nap kapunk.

Oldern - 2009. 07. 21. 18:51

Én a Történetek (és néhol a történetek) nagy kedvelőjeként azt nem értettem az egészben, hogy hogyan lehet hihető egy olyan sztori, ahol megannyi felnőtt, sorssal, múlttal, célokkal és jövővel rendelkező ember cafatokra hullik anélkül, hogy magukat egy picivel is ésszerűbben akarnák megvédeni.

Az első pár epizód gyilkosságai még viszonylag okék voltak, pontosan azért, mert még senkiben nem volt veszélyérzet.

Aztán jöttek a fent emlegetetthez hasonló banalitások, az ész nélküli szétválások, a szabadba menekülések, az “it is all because of YOU” szövegek (ami nagyjából annyit jelent, hogy van egy betépett pszichopata, akinek a fejébe beégett egy szöveg, és ezért ilyet csinál?), és néha a tényleges unalom.

Szóval a kiindulási pont imho remek volt, a végére “kit öljünk meg legközelebb” sorozattá degradálódott (szerintem degradálódott, lehet gyilkolni ésszel, hihetően , meg így : ), ami azért élvezhetőnek élvezhető volt, így csak az utolsó pár résznél éreztem picit elvesztegetett időnek a 40-40 perceket.

Qmy - 2009. 07. 21. 18:54

Nekem meg kifejezetten tetszett az utolsó 30 perc leszámítva a sablonos kivonulást. Persze kicsit erősebb színésszel (nem a vigyori szépfiúval) jobban ütött volna. Ha lett volna jobb ötleted a befejezésre, kíváncsian várom. Én írtam egyet az előző Harper’s témához, nézd meg hátha bejön :D

Ezt a képzelt párbeszédet meg valószínűleg indulatból írtad, felejtsük is el gyorsan.

fisherman - 2009. 07. 21. 18:55

Én is a hétvégén daráltam le!Nem volt rossz igy darálva tényleg, de én sem ájultam el!
A nő meg felkap egy puskát és elmenekül rész engem is nagyon kiakasztott!Az volt talán a legnagyobb baromság az egészben!
Meg valahogy a végén éreztem, hogy ki lesz a hunyó és nem volt az a huuuu az annyát feeling!

szala - 2009. 07. 21. 19:13

Jobb befejezés: Madison és anyja felrobban a csónakkal, Henry megöli Jimmyt majd véletlenül Abbyt ezért öngyilkos lesz és így mindenki meghal :D kb ez lett volna a méltó befejezés hozzá. Szerintem.

winnie - 2009. 07. 21. 19:19

“A nő meg felkap egy puskát és elmenekül rész engem is nagyon kiakasztott!Az volt talán a legnagyobb baromság az egészben!”

kérdem én: mi az alternatíva? az ember általában a tévé előtt könnyen öl embert, de a valóságban akkor sem biztos, hogy ilyesmire vetemedne, ha rossz ember áll vele szemben.

dzsiaj - 2009. 07. 21. 19:20

szala: azaz lopjuk el a Tíz kicsi néger koncepcióját, hm? De a legszörnyűbb az egészben, hogy igazad van: tényleg így lett volna a legjobb, habár egye fene, Madison és Shea jussanak ki, nem olyan fontosak. Mindettől függetlenül nyilván sejthető Hollywoodból kiindulva, hogy ilyen vége nem lesz egy sorozatnak.
Habááár….Mortal Kombat Conquest, valaki?

bela35nj - 2009. 07. 21. 19:23

a család nálunk egy 8ast szavazott.

szala - 2009. 07. 21. 19:58

dzsiaj én nem vágom mi az a 10 kicsi néger szóval ez saját ötletként jött volna :D

Pocok - 2009. 07. 21. 20:00

“kérdem én: mi az alternatíva?”

Így kapásból nem tudok semmi jót, viszont ha van kis időm, ki tudok találni sokkal jobb jelenetet is helyette… P

Mi is volt a Mortal Kombat Conquestben? Nem vágom hogy lett vége

Maala - 2009. 07. 21. 20:06

Erre a postra vártam már rég. :D Kb. múlt hét szerda óta. :-P

Spoiler: Engem az érdekelne, ti hogy haladtatok a gyilkos-kitalálással. :D Persze John Wakefield adta magát, de a társ… :) Engem először Henrytől eltántorítottak, a ‘majdnem lebuktam’ epizódzárással, majd Jimmy robbanós-túlélős része is eltántorított, és persze a sheriff sniperkedése is elhárította róla a gyanút. Az egyik fake volt. Szerencsére az uccsó 3 rész előtt tartottam szünetet, így aznap éjjel átgondolva a dolgot előtörténet híján maradt Henry, Sully és Jimmy… Bár utóbbinak volt bátyja, amit ki is fejtettek viszonylag részletesen, de nem aggódott nagyon az elvesztése miatt Shade. Sully totál homály volt a haláláig, lehet, lemaradtam valamiről az elején…

Jah, és Abby, Trish, meg a pultos csaj (szégyen a halála), az eyecandyk. Főleg utóbbi kettő… Jól feledtették a látványukkal az unalmas perceket, mert bizony óranézős-ásítós mozzanat nálam is volt bőven. :)

De egy 7/10 nálam is megvan.

LuPuS - 2009. 07. 21. 20:29

Ha már az utolsó 30 percre koncentrálunk ,azért anyuka és kicsi leányát is öljük csak meg( ha valamit csinálsz ,csináld rendesen)

Nos az érzelgős részre a végén ,azért csak le kellett volna erőszakolni Abby-t Jimmy előtt és utána elvágni a torkukat.
Tudom most,így elsőre egy kicsit sok ,de vége amint ott 3an szerencsétlenkednek, az már tapéta,felvitt ragasztó,vakolat,majd blokk tégla kaparó volt

Kis hibákat leszámítva(szerencsétlenkedés,idő múlása,…) 7/10 vagy 7.5/10

Hannah Montana - 2009. 07. 21. 20:34

szala: Agatha Christie egyik leghíresebb regénye, ahol 10 ember kerül egy lakatlan szigetre. Elkezdenek hullani és a gyilkos természetesen köztük van.

SPOILER

Ennek a könyvnek lett vége úgy, hogy végül tényleg mind a tizen meghalnak, bár Christie annyira meggyűlölte ezt a befejezést, hogy mikor színpadra alkalmazta a könyvet, annak már hapy end lett a vége, mint ahogy a regényből készült mind a négy filmváltozatnak is.

SPOILER VÉGE

pocok:

SPOILER

Az összes főszereplőt kivégezteti a császár. Az persze már egy másik kérdés, hogy egy esetleges második évad során ezt a cliffhangert nyilván feloldották volna.

SPOILER ÉS KOMMENT VÉGE

dzsiaj - 2009. 07. 21. 20:35

Úgy maradt a nickem, vazz.

sam - 2009. 07. 21. 20:38

Én is 3 nap alatt daráltam le, nekem bejött 7/10.
Mivel horrort nem nézek, bár szerintem ez nem is az egy kis változatosságnak jó volt.

Engem is idegesít a “szétválás az erdőben, bemászok a szűk kis csatornába, mikor na csaj lelép a puskával stb.” De azt nem szeretném megtudni, hogy az életben , hogy reagálnék egy ilyen szituációban :-))

Pítőr - 2009. 07. 21. 21:03

Lehet sejteni, hogy mikorra várható itthon a sorozat?

David - 2009. 07. 21. 21:09

Spoiler

amior abby nem nyirta ki wakefieldet hanem inkabb bezartak, az nekem meg falkaparosabb volt mint a puskas.

Megneznek egy hasonlo sorozatot pchichopata de nem gore gyilkossal, mint az orveny volt regen. Es kicsit jobb szineszekkel.

Cubehor - 2009. 07. 21. 21:10

Ősszel érkezik a TV2-re.

rio - 2009. 07. 21. 21:23

dzsiaj, hát igen, a Mortal Kombat sorozat utolsó része mindent ütött! Mai napig emlegetem a leesett államat, hogy meg merték lépni :) Így kell lezárni egy sorozatot, bár a Harper is ugyanígy egy kerek egész történet lett, egy kicsit több túlélővel, mint kéne… :)

fisherman - 2009. 07. 21. 21:56

Nem tudom winnie lehet igazad van!
De valahogy a rész akkor is olyan hülyén jött ki szerintem!Olyan idöhúzós szaga volt!
De nem fikázni akarom a sorozatot mert különben élveztem!
Tényleg ritkán kapunk ilyet!

Dream - 2009. 07. 21. 21:56

SPOILER!!!
Hát 4-5 rész után szépen lassan ki tudtam következtetni, hogy henry az egyik gyilkos.
Wakefield egyértelmű volt a seriff titkolózásából.
Nekem végig Sikoly-feelingem volt, ezért is esett le rögtön, hogy két gyilkos van. A végén a happy end nem kellett volna, én max abbyt hagytam volna életben. Daráltam 2 nap alatt, és úgy mindenképp jó volt. Nem archiválós sorozat, de nem volt rossz.

Maala - 2009. 07. 21. 22:45

Jaja, Abbyt életben hagyni, becsavarodva, terhesen, szép kilátások egy második évadra. De nem lett/lesz egyik sem. :D

E - 2009. 07. 21. 23:12

“kérdem én: mi az alternatíva? az ember általában a tévé előtt könnyen öl embert, de a valóságban akkor sem biztos, hogy ilyesmire vetemedne, ha rossz ember áll vele szemben.” Igazad van,hogy a képernyő előtt könnyű beszélni,de szerintem ha már vki kezében puska van ,és az egyik ismerősét akarják kinyírni,akkor reflexszerűen belelő egy tárat az ellenségbe,legyen az az az illető nő, vagy férfi!Az előzmények meg pláne indokot adnak ilyen cselekedetre!Amúgy az lett volna a legnagyobb poén,hogyha Trish tényleg meghúzza a ravasz csak két balkezes,és nem Wakefieldet,hanem Shane-t lövi le! (:

superr0x - 2009. 07. 22. 00:30

Én tökre el tudnék képzelni egy gimis/kolis sorozatot Cal, Danny, Sullyval
a végére nagyon meg lehetett őket kedvelni
esküszöm még shane-t is sajnáltam :(

Maala - 2009. 07. 22. 00:48

‘Trish tényleg meghúzza a ravasz csak két balkezes,és nem Wakefieldet,hanem Shane-t lövi le!’

Trish is tud lőni, hála az agyaggalamblövészetnek.

Jamesch - 2009. 07. 22. 02:55

Én hetente néztem, de igazából szar volt, és a darálás se hiszem hogy sokat javitott volna.
Bár talán az elején tetszett és a végét már csak a beleölt idő miatt néztem. Lényeg hogy lebeszélném rola az embereket inkább.
Alapvetöen egy hosszu klisés film volt nem ttul jo karakterekkel. Volt pár aki szimpatikusabb volt a simán ellenszenvesnél. Végülis semmi egyedit nem hozott és még oltári butaságok is voltak benne
Nem is tudom miért néztem

Balee - 2009. 07. 22. 07:53

Leültem tegnap délután (első részt tegnap előtt láttam) és hajnali 4 órára vége lett. Felkelt a család úgy anyáztam…

Nekem tetszett a film első 10 része kb. Aztán jött a gyilkos. Persze sejtettem, hogy nem halt meg a faszi, de reménykedtem benne, hogy nem ilyen egyszerűen vezetik le a végét. Aki már az elején kitalálta, hogy Henry a gyilkos annak gratulálok. Én nem, pedig mindenki utál velem filmet nézni, mert az első 10 percben elmondom a végét általában. Ennek a filmnek egy baja van: seggfej volt a forgatókönyvíró. Komolyan át tudtam volna menni sorozatgyilkosba egy két jelenetnél, annyira dühített. Ha 30 szellemi fogyatékost kitettek volna a szigetre, jobban megvédik magukat. Egy lényeges dolog, ha az ember életével szaroznak az egy dolog, de ha a családjáéval, az más tészta. Az egyszerű jámbor ember is vérengző vadállat lesz. Említettétek a kocsmás jelenetet, hogy elszalad a puskával. Na az volt a tetőpont.

Nem értettem a motivációt. Mert Wakefieldnél ez annyit jelentett, hogy azért ölök, mert csak. OK én ezt elfogadom. De a Jóképű gyereknek volt családja, akik bár nem voltak a sajátja, de tisztességesen felnevelték és ő nem tudott róla, hogy adoptálták. Erre találkozik egy sorozatgyilkossal és ránéz és Isteni sugallatra tudja baszki, hogy neki ehhez köze van. Meg a sorozatgyilkos is tudja bazmeg és nem vágja ott helyben ketté. És előtte kereste de fingja nem volt róla, hogy ki a dákó a fia. A kisgyerek meg apuci nyomdokába lép, mert elvették a játékautóját és legyilkol egy egész násznépet. De ha neki fájdalma van meg egyedül akar lenni, mi a dágványos kurva anyjáért kell neki násznépet meg vadidegeneket odavinni a kibaszott szigetre. Menjen oda vágja le az ott lakókat. Apropó, hol a picsában van a kisváros lakossága? Óvóhelyen? Vagy 5 ember lakik a városban? A házak meg csak úgy vannak dísznek? Na mindegy kusza az írásom mert nem sokat aludtam, de akkora buktatók vannak a filmben, hogy nem lehet elmenni szó nélkül mellettük. Én egy darabig azt hittem, hogy tényleg a seriff a gyilkos és az előző 6 gyilkosságot is ő követte el, amit rákent egy ártatlan faszra és hősként lelőtte. Na egy olyan véggel még kibékültem volna. De ez egy faszág. Kurva nagy betűkkel. A kislányt meg én magam lőttem volna agyon bazmeg. És vigyáztam volna csőre töltött puskával arra a kurva Leobenre, mert tudtam volna, hogy aki már elkaszált vagy 20 embert az ki tud szökni egy retkes börtöncellából bazdmeg. Na délután még jövök, mert ezt ki kell beszélni. Ez akkora baromság.

Mammut - 2009. 07. 22. 08:39

“kérdem én: mi az alternatíva? az ember általában a tévé előtt könnyen öl embert, de a valóságban akkor sem biztos, hogy ilyesmire vetemedne, ha rossz ember áll vele szemben.”

odamegy és a puskatussal üti hátulról, teljesen mindegy
és kétszer is eljátszottak hasonlót

Balee - 2009. 07. 22. 15:15

Kb a 10. résznél jutott eszembe egy film címe: Taken. Nem kifejezetten erről szól és a csávó is profi, nem pedig egy civil, de ott is a családjával szarakodnak. Odamegy , kideríti ki tette, megkeresi, lelövi. Nincs szarozás. Egyébként sokat változott a világ. A média, a filmek, sorozatok áradata átalakította a társadalmakat erősen. Ma már el tudom képzelni, hogy egyszerű emberek, akik csak tv-ben láttak gyilkolászást meg tudnak ölni szó nélkül valakit, ha az életük forog kockán. Eltűnt a tabu.

Ez a film egy fércmunka, hál istennek nem fogják folytatni. Pedig lett volna benne valami. És drukkoltam is neki, de felháborított benne sok dolog.

Maala - 2009. 07. 22. 17:07

Balee. Bár egyetértek veled, de azért van, amire nem figyeltél sztem.

Wakefieldet otthagyta Henry/Abby anyja, és eltűnt, új családot alapított. Wakefield tudta, hogy gyereket vár a nő, és elkezdte keresni. Mikor megtalálta, a nő férje, aki Sheriff a szigeten, rács mögé juttatta, ha jól emlékszem, 10 évre. A sztori ennyi. Ehhez hozzáadod egy pszichopata természetét, meg elfogadod, hogy nem minden ember olyan jámbor, mint egy bagzó nyúlpár, és kész is a Chocapic.

A ‘nagy találkozást’ én sem értem, hogy élhette túl Henry, de bele lehet erőszakolni azt is akár, hogy anyuci pletykált, mielőtt a fára kötötték. Meg fényképet is adott róla, amit a hónaljszőrében őrzött… LOL. Haladjunk.

Ha valaki megtudja, hogy életének egy egész fontos részéről hazudtak nekik sokáig, elég labilissá válik, nem véletlenül nem mondják el az örökbefogadottaknak sokáig az igazságot… És ezt Wakefield ki is használta, együtt gyakoroltak, stbstb. De a sorozatgyilkosok belső lelki világáról már megy valami dokureality, asszem Dexter a címe vagy valami ilyesmi. :)

Mindenesetre Wakefield nagyon pikkelt Abbyre (nagyszerelme másik porontyára), és valahogy haza kellett csalogatni; egy kölyökkori barát házassága elég nagy balhé ahhoz, hogy visszacsalogassa egy ennyire gyűlölt helyre… (Miért éppen ez a hely? Pár éve már bejöttek ott a gyilkosságok, a bevált recepten nem illik változtatni) Legalábbis úgy tűnik. Ha meg nem jött volna, éli életét szépen Trishhel… Nem is járt volna rosszul. :-P

kyra - 2009. 07. 23. 02:29

“Jah, és Abby, Trish, meg a pultos csaj (szégyen a halála), az eyecandyk. Főleg utóbbi kettő… Jól feledtették a látványukkal az unalmas perceket, mert bizony óranézős-ásítós mozzanat nálam is volt bőven. :) ”

Az istenért sem kötözködnék de Abby eyecandy? Az összes fentebb felsorolt gyengesége mellett az volt a legnagyobb szívfájdalmam, hogy ezért a csajért kéne izgulnom, mikor borzalom, hogy mennyire nem szép.

Viszont Trisht még órákig elnézegettem volna, nem vagyok biztos benne, hogy ha ő nincs akkor is végigszenvedtem volna az összes részt.

Csigusz - 2009. 07. 24. 21:32

nah én most végeztem vele, szerdán kezdtem.
nekem onnantól lejtmenet a sorozat, hogy felfedte magát Wakefield. addig jobban örültem az egyenként el-el tűnögető vendégekre.
sőt a One by one, főcím már szánalmasan mosolyogtatóan hatott az utolsó 3 rész alatt.

és igen Abby eyecandy, láttad azokat a melleket? :D najó meg szép a szeme is a csajnak.
meg Trish, Nikki és Chloe is megérte.
szal ha belegondolok a csajok miatt megérte végigszenvedni :D
de én az utolsó 3 részt kukáznám és újraíratnám valami tök másra.

winnie - 2009. 07. 24. 23:37

hehh, mennyire ízlések és pofonok.

“Viszont Trisht még órákig elnézegettem volna, nem vagyok biztos benne, hogy ha ő nincs akkor is végigszenvedtem volna az összes részt.”

nekem trish teljesen átlagos (bár látom, hogy őt kedvelték sokkal többen), ellentétben abby-vel, aki non plus ultra:)

HI - 2009. 07. 25. 11:55

Ha már erről van szó,szerintem Abby eléggé csúnyácska,olyan malacfej… Viszont Trish Chloe,na ők tényleg bombázók.És a pasik közül is volt 1-2 helyes. Persze normál esetben egy sorozatot és filmet nem a szereplők szépsége miatt kellene nézni…Viszont itt a szépség felülmúlta a sorozatot,persze “csak” az utolsó három részt. Vicces milyen bénaságok születtek és milyen nevetséges lett a befejezés.

slukk - 2009. 07. 25. 13:03

Hali!
Na én is ennek a post-nak köszönhetően nekiültem és ledaráltam, annak ellnére hogy anno az első rész után cacel volt.
Megérte, tetszett.8/10.
Alternativ befejezésnek ez is megfordult a fejemben: mikor közlik a nővel meg a gyerekkel mikor kijutottak a szigetről, hogy mindenki meghalt, azt gondoltam, hogy csak Henry maradhatott életben, és miután kijönnek az örsről ott várja őket a parkolóban és csattan a csók. Majd kiderül, hogy a kis köcsög adams femilibe illő gyerek a pszihopata henry kislánya….

berc - 2009. 07. 28. 03:02

na ledaráltam, így összességében nekem is 6/10 volt. A első részek között volt néhány még kiugróbb, a végén már kevésbé – az uccsó harminc perc hát tényleg, nem is tudom, de a legvégén a videós bejátszás nagyon tetszett.
Trish meg gyönyörű. (bár Abby is eyecandy szerintem…)
Legjobban meg két jelenet csapta ki a biztosítékot nálam, az egyik, mikor életben hagyták Wakefieldet (meglepődni nem lepődtem meg mondjuk, volt még hátra pár rész…), de mikor Trish elment a puskával és otthagyta Shanet, hát akkor 5 percig erősen fogtam a fejem. Legalább lőtte volna lábon, abba bele sem halt volna.
Jah, és mégvalami, a Wakefield meg a feka csávó közti bunyó nagyon tetszett, látványos volt

dvcs - 2009. 10. 11. 14:54

Trish es foleg Chloe annyira plazacicak :)
Abby az igazi :)
Na komolyra forditva, az elso 9 resz baromi utos volt. Aztan ahogy wakefield elojott, az egesz ment lefele 100-zal, anyaztam is mint a jofene. A logika halala…

bo - 2009. 10. 20. 02:09

SPOILER

Na most sikerült kivégezni. Nekem iszonyat nem tetszett a vége, legyen valaki gyilkos úgy hogy gonosz, nem úgy, hogy elmezavarodott. (Mert ez így nem félelmetes és nem is izgalmas, sokkal inkább szánalmas volt.) Ennek a csávónak ráadásul még túl aranyos feje is volt ehhez. Most nem kezdem el leírni, de számtalan jobb verzióm lett volna a végére – persze ezek többsége lehet csak nekem tetszett volna – de azért: csak a nő és Madison élik túl, és azt is a végére tettem volna ; aztán van egy olyan hogy mindenkit megölök:D meg olyan is hogy csomó mindenkit életben hagyok (nagyon fájt a szivem Calért és Chloe-ért és nagyon rossz volt a Sully halála) Stb, stb. Na mindegy nem is ez a fontos. Maradok a 10 kicsi négernél.

Viszont KÉRDÉSem az van: Csak nekem maradtak olyan elvarratlan szálak mint pl az, hogy a Trish anyukájának a teásakármija összetörik Madison előtt a kiscsaj meg azt mondja, hogy nem ő volt?

Réta - 2009. 12. 20. 09:03

Most daráltam le és közben részről részre olvastam a posztokat és a kommenteket. Többen írtátok, hogy ez darálásra való sorozat és teljesen igazatok volt, mert én nem bírtam volna heteket várni a következő részre.
Ami nekem nagyon tetszett az idilli helyszín, gyönyörű szereplők és az esküvőhöz kapcsolódó események, amik éles ellentétben álltak a gyilkolászással.
A fent említett logikátlanságok miatt néha én is fogtam a fejemet,de összességében szerintem jó kis sorozat volt.
A hullák közül a szöszke szerelmespárt sajnálom csak, a többiek annyira nem szerettették meg magukat. Azon viszont nagyon jól szórakoztam, hogy mindenki a kislány halálát kívánta. Bevallom őszintén én is így voltam vele, nagyon ellenszenves volt. Éppen ezért el tudtam volna képzelni egy második évadot, ahol ő a gyilkos, mondjuk a saját esküvőjén, mert megzakkant a gyerekkori trauma miatt.
Én Henry motivációját valahogy nem igazán értettem, de persze egy pszichopata gyilkos tetteiben ne keressünk logikát. Viszont, ha már így foglyul ejtette Abbyt, akkor mást is csinálhattak volna fogócskázáson kívül, így kicsit komolytalan volt az egész.
Jimmy nagyon jóképű, örülök, hogy túlélte, nekem bejön a Happy End. Az utolsó pár perc meg tényleg nagyon ütős volt.
Örülök, hogy nem engedtem a kíváncsiságomnak és csak időrendben haladva olvastam a kommenteket, mert látom, hogy páran lelőtték maguknak a poént, így azért nem lehet olyan nagy élmény.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz