login |

Pilot-mustra: Drop Dead Diva – 1×01

2009. 07. 22. 19:44 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(WTF van? Shaun Cassidy, az Invasion készítője az ABC Family-re készít tiniszitkomot Ruby & The Rockits címmel, Josh Berman, a Vanished kreátora pedig idős nőknek egy Drop Dead Diva-t?)

Jajj, Lifetime-sorozat, ergó illik tisztában lenni vele, hogy a 38-59-es női korosztály vagyon megcélozva, de ki tudja, itt is akadhat kakukktojás, ld. ABC Family és a The Middleman. A Drop Dead Diva persze nem kakukktojás, hozza is (meg nem is), amit egy Lifetime-sorozatnál kvázi elvár az ember, s ha be is jön valaki korosztályon kívülinek, akkor csakis guilty pleasure-ként fog.

DROP DEAD DIVA – 1×01 – 4/10

drop-dead-diva-01

A történet: sekélyes, butaszőke fotómodell meghal és a lelke beleköltözik egy túlsúlyos ügyvédnőbe. A hozzávalók: a sekélyes, butaszőke fotómodell, túlsúlyos ügyvédnő, az ügyvédnő titkárnője (Margaret Cho, szeretjük), az ügyvédnő előítéletes főnöke, a bitch ügyvéd kolleganő vetélytárs, a sekélyes butaszőke fotómodell életben maradt ex-e, a sekélyes butaszőke fotómodell sekélyes butaszőke barátnője (aki tud a testcseréről) és a Mennyországból szalajtott őrangyal.

Fat things should not happen to skinny people.

Ja, és persze a csavar, hogy a butaszőke az okos testben bár totál amnéziás, de olykor (értsd: amikor kell) eszébe jutnak törvényrészletek, ergó fog neki menni az ügyvédkedés. A leírásból is kitűnik, hogy komolytalanka sorozattal állunk szemben, amit érzelmi húrok pengetésével próbálnak drámaivá tenni, s mindvégig ezt a két tónust váltogatják, miközben mellékesen, de főszálként a háttérbe be-beúszik egy-egy jogi eset, ami megoldásra vár.

drop-dead-diva-02

Persze azonnal jelentkezik a gond, miszerint idétlenséggel kiváltott elnéző nézői mosolyokat nehéz mázsás érzelmi töltettel rendelkező könnycseppekké változtatni, így marad a karakterekre való koncentrálás, ami be is jöhet, hiszen nagyjából szerethető gárdát sikerült összehozni, élükön a kvázi nulla IMDb-kredites Brooke Elliott-tal, aki persze, hogy lubickol a szerepében, bár kissé sztereotípre veszi a figurát.

Az az igazság, hogy a Drop Dead Diva bár bugyutácska, de tud aranyosan bugyuta lenni és, ha bejön valakinek a főszereplő(k) játéka, akkor simán magával ránthatja, főleg, hogy nem semmi vendégszereplő hadat verbuváltak a széria mellé.

drop-dead-diva-03

Tipikus nyári filler, limonádé dramedy-ről van szó, amin lehet mosolyogni, de sok nyomot nem hagy az emberben és az osztályzat ellenére is csak azt tudom mondani, hogy kellemes meglepetés, sokkal rosszabbra számítottam. (Persze az élvezethez nem szabad törődni a testcsere által lyukakkal teleaggatott alapszituációval, el kell fogadni annak, a sorozatban felállított “törvényeit”.)

9 hozzászólás Ne habozz!

Dohi - 2009. 07. 22. 20:23

en is rosszabbra szamitottam, de az elso resz utan igy is elkaszaltam.

a butaszoke csaj butaszoke baratnoje pedig kandi a twomenbol, ez azert erdemel egy emlitest, noha az itteni karaktere nem egy nagy kaland.

Shawn - 2009. 07. 22. 20:37

Nekem bejott. A pilot olyan 5/10 de a 2. rész már 6/10 volt. Nekem férmi létemre valahogy tetszenek az ilyen nocentrikus komédiás drámak.
Brooke Elliott amúgy Brodway-színészno csak hogy tudjátok.
Margaret Cho-t meg remélen megdobják Emmy vagy Golden Globe díjjal a mellékszerepéért.

Bruzsy - 2009. 07. 22. 21:40

ha ez 4/10, akkor mit adnál a Rubyra?

amúgy tényleg limonádé sorozat, abszolute nem nekem szól, így ennyi volt a történetünk. de simán lehet benne potenciál.

kisgans - 2009. 07. 23. 00:56

Úgy álltam neki a pilotnak, hogy könnyű szívvel kaszálhatom el ~10 perc után, ehhez képest pozitívan csalódtam. Nem egy színvonalas sorozat, még csak a célcsoport sem vagyok, de könnyű kis limonádénak tökéletes a nyári sorozatínségben.

A főszereplő színésznő kiválóan játszik, miatta érdemes belenézni. Ez a LEGELSŐ sorozatos szerepe, és kiváló kritikákat kapott. Valószínűleg sokat hallunk még róla.

Ha pontoznom kéne, akkor 5/10. Ha nem nyár lenne, akkor kaszálnám, így egyelőre nézem tovább.

zoey - 2009. 07. 23. 09:43

Csakis Margaret Cho miatt, de bepróbálom.

Réta - 2009. 07. 23. 19:35

Jó kis sorozatnak tűnik, én nézni fogom, ha hozzájutok.

lol - 2009. 08. 06. 16:11

Szerintem jó.. túl finnyások vagytok y’all.

NekoK - 2009. 09. 08. 19:30

Az alapsztori nekem is nagyon taszító volt, de két-három rész után beleszerettem a sorozatba. Lőjetek le, de szerintem Brooke egyszerűen fantasztikusan hozza a szerepet! Margaret Cho, még nem találkoztam vele, de az biztos, hogy ebben a sorozatban (is) rendkívül jól játszik.

A jogi esetek érdekesek, de az eddigi mindig-a-jó-győz végeredmények már unalmasak így 8. rész táján. Alig várom, hogy a főszereplő Jane-nek egy olyan esetet kell megnyernie, ahol ügyfele igenis bűnös bűnös bűnös.

Katey - 2009. 09. 21. 21:17

Nekem nagyon bejön ez a sorozat, sztem aranyosak a karakterek…és bejön az őrangyal csávóóóó

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz