login |

Warehouse 13-kibeszélő

2009. 07. 26. 15:22 - Írta: winnie

45 hozzászólás | kategória: merre tovább,

Ez egyrészt egy teszt is lesz, hogy egy kisebb, nem sokak által nézett sorozatnak mennyire van értelme kibeszélőt csinálni (lelki szemeim előtt persze minden sorozat minden részének lenne kibeszélő, de ilyemit blogeszközökkel nehéz lenne), másrészt pedig bármennyire is elkaszáltam az eheti rész után a Warehouse 13-t, kíváncsi vagyok, hogy van-e értelme az átívelő szálnak.

Magáról a sorozatról írtunk már, a véleményem nem változott, korrekt, de semmi extra, lightos, vicces, keressük meg a hét varázstárgyát típusú móka csipkelődéssel (Tricia Helfer és Lindy Booth után most volt a vendégszereplő), s miközben nyomoznak az ügynökök, a prof a raktárban tevékenykedik: most épp egy hacker szívózik vele éppen. S megvallom ez az átívelés izgat valamennyire, épp ezért, ha kiderül valami infó, talán majd ide is be fog kerülni. Ki tudja?

warehouse-13-knock

És, ha már itt vagyunk, egy kép az elmúlt hetek új sorozatainak egyik legmeglepőbb állandó szereplőjéről. Ha azt nézzük ugyanis, a Warehouse 13 három állandó szereplővel is működne. Oké, a felső vezetés szál még produkál kettőt, ők is beleférnek, de a titokzatos Leena (Genelle Williams) jelenléte tuti, hogy jelentőséggel fog bírni.

genelle-williams-warehouse-13

45 hozzászólás Ne habozz!

rhynn - 2009. 07. 26. 16:12

Hasonló gondokkal küzdök. A Pilot egész jó volt, a 3. rész után viszont elment a kedvem. Max dara lesz belőle :)

ISN - 2009. 07. 26. 16:25

Nálam is hasonló a helyzet, ha nem lenne ez a szál (knoc-knoc) tuti nem nézném tovább. Ha jövőhéten nem lesz valami érdekes, valami frappáns akkor már tényleg kukázom a sorozatot. Majd jó lesz a tv2-n nézni :) (már ha ők adják majd)
A képen szereplő hölgynek tuti van valami adottsága, ha más nem akkor az, hogy a raktárház tulajdonos asszonyának a lánya. (Neveket nem tudok ezért nem írtam azokat :D )

Mirdin - 2009. 07. 26. 16:44

sztem igy nyáron pont kellemes kis sorozat. Nem kell rajta gondolkodni, csak beülni a fotelbe és megnézni egy fröccs társaságában. De gyanitom “évközben” egy percig se gondolkodnék hogy elkaszáljam e….

winnie - 2009. 07. 26. 17:01

“Ha jövőhéten nem lesz valami érdekes, valami frappáns akkor már tényleg kukázom a sorozatot”

akkor majd kérem a tájékoztatást, hogy hogy alakul a sztori:)

“sztem igy nyáron pont kellemes kis sorozat. Nem kell rajta gondolkodni, csak beülni a fotelbe és megnézni egy fröccs társaságában.”

ezzel a jellemzéssel tökéletesen egyetértek.

Felipe - 2009. 07. 26. 17:07

Kicsit Euréka, kicsit Elveszett ereklyék fosztogatói hangulatvilágú. Ha nincs más nézem, de nem fogott meg igazán. Bár szerintem egyértelműen nem arra törekszik a sorozat, hogy lerágják a körmüket izgalmukban a nézők vagy esetleg halálra járassák az agytekervényeiket:)

zajec - 2009. 07. 26. 19:57

Euréka még mindig a favorit, egyelőre ezt is nézem.
Abszolút lightos, de az uborka szezonban elmegy…

Várom az SGU-t, és a Sanctuary-t :)

zajec - 2009. 07. 26. 19:59

És az a rohadt uborka egybe van a szezonnal :D

bullseye - 2009. 07. 27. 01:50

pont most olvastam, hogy jön egy hacker csajszi a csapatba, úgyhogy bővülget a stáb…

Golem - 2009. 07. 27. 08:38

Nem szabad leszólni! :)

Zseniálisan betölti azt a szerepet, amit egy esti vacsora alatt nézett filmtől elvárok: nem vonja el az energiáimat az evéstől.
Archie karaktere jól eltalált. Kedvelem. Ráadásul nincs az az érzésem sem, hogy bár a nő sem egy kifejezetten “liba”, azért nem a férfi ügynök a tehetségtelen kis mitugrász.

Az ötlet nagyon jó, a limonádé kategóriában 7,9/10. A megvalósításban leginkább az éppen divatos steampunk beütés tetszik.
…még mondja valaki, hogy Nikola Tesla nem volt egy zseni!!!

ISN - 2009. 07. 27. 09:24

“akkor majd kérem a tájékoztatást, hogy hogy alakul a sztori:)”

Majd megírom, megnyugodhatsz :) Ja és kb. ennyire van értelme neki kibeszélőt csinálni… Alig írunk ide, bár az is igaz, hogy nem kell elvenni a lehetőséget azoktól akik majd később csatlakoznak. Évente kétszer megér egy postot.

Samott - 2009. 07. 27. 11:32

Kicsit olcsonak erzem a megvalositast, az otlet jo, a fobb szerelok rendben vannak, de valahogy nagyon B mozi erzesem van kozben.

blade78 - 2009. 07. 27. 17:47

Alakul a sorozat, de az átivelőszál szinte testetlen…még A történetek az leletekkel kapcsolatban egész türhetőek.

Shawn - 2009. 07. 27. 20:22

Az 1×04-ben említik Magyarországot… 03:20 korul…

gta9star - 2009. 07. 27. 23:39

Én egy vmi miatt nézem majd:
Az ugynök csajszi – nem a fenti aranyoska – annyira nem tud jatszani hogy ki lehet rohogni :(
szomoru de ossze lehet szamolni hany db arc mimikát tud kb 2-3-t
meg hány szem düllesztést ‘…crazy’
meg az a szandekos eleses a raktarban amikor lilában fürdenek, na az volt a buké
ott jött ki igazan hogy a sracnak van szineszi képessége de a csajnak…
kiváncsi leszek kap-e citrom dijjat a lany vagy málnát ?
Vagy a lány nagyon kezdő akkor meg minek rakták be.. ?
Én cserélném a dolgot, a szallos aranyoskát raknám ügynöknek a srac maradhat akkor talán a prof is maradhatna.

Nickey - 2009. 07. 28. 19:38

Hát én a két főszereplő miatt kezdtem nézni, mert minkettőt imádtam előtte, de főleg Joanne Kelly-t, akit még a Jack Hunterben szerettem meg, azóta is vadászom miben játszik, és amikor megláttam hogy együtt Eddie-vel és még pluszba ereklyék is, mondom ez tök jó, és nem csalódtam, nekem nagyon tetszik. A lazasága, a karakterek, és eddig az összes részt imádtam, vicces és érdekes. Már alig várom a mai részt, egyész héten csak ezt vártam…

Tudom, én fordítva vagyok bekötve, de nekem ezek a fajta sorozatok tetszenek, amikben nincs sok izgalom, én a nyugalmat szeretem, és könnyedséget, na meg a humort!!! Ez mind megvan benne…

ISN - 2009. 07. 30. 12:10

Nos, nehéz helyzetben vagyok. A rész jó volt, nem a legjobb, de sokkal jobban hozott, mint az eddigiek.
Artie egy rég elveszett ismerősét hozták vissza. A történet jó volt, de valszeg ezek a szereplők itt fognak ragadni és a raktárban dolgozni, vagy Artie megöli őket :)

Többet nem írnék, hátha valaki majd később nézi meg.
Szívem szerint még egy esélyt adnék neki, de inkább mégsem. A csúcson kell abbahagyni :D
Majd az évadzárót meglesem, hátha valami jó lesz.

winnie - 2009. 07. 30. 12:15

ide bármikor jöhet spoiler, hiszen kibeszélő:) aki erre jár, tisztában van vele.

ISN - 2009. 07. 30. 14:10

Tehát, adott egy csaj, akinek a bátyja 12 évvel ezelőtt eltűnt, amikor egy tárgyal szerencsétlenkedett.(Artie is ott volt természetesen.) A csaj most nagy és betört a raktárházba, elrabolta Artie-t hogy közösen vissza tudják hozni közénk a szellemként megjelenő nagy-bátyót. A két ügynök látványos hülyeséggel kideríti ki rabolta el az öreget (valami szerkezettel megnézték mi történt a raktárban /öt órát lehet vissza tekerni az adott helyszínen, hang nélkül/). Kiderült ki az, akit keresnek. Közben artie dob egy hívást hogy jól van nem kell aggódni, majd hazamegy. Az ügynökök kiderítik közben, hogy a csaj bátya nem olvasta el a “használati utasítását” annak a tárgynak és azért ragadt egy másik síkon. Az utasítás természetesen latinul szerepel a dobozkán.
A lényeg hogy sikerül visszahozni közénk a csávót, és mindenki életben van. A végén jön a magas labda Ms Frederic-től (asszem így hívják a raktárház úrnőjét), hogy akkor most mi legyen ezekkel az alakokkal. Mert veszélyt jelenthet az aki betud törni a raktárba…

Kb. így ennyi lenne. Reggel néztem meg, de már most alig emlékszem rá :D Szóval biztos kuka. Ez a rész ért el nézettségi rekordot kábelen? Na jó, mondom meglehet nézni, de tovább már biztos nem.

ISN - 2009. 07. 30. 14:11

nagy-bátyót = tesó
félre érthető, bocsi.

winnie - 2009. 07. 30. 14:14

köszi. ahogy nézem az új csaj marad is állandó szereplőnek.

ISN - 2009. 07. 30. 14:29

Lehet marad, de engem már nem érint :D

RolloJuve - 2009. 08. 04. 18:24

Igen ahogyan Bullseye is említette feljebb, ő lesz majd a “hacker csaj” aki jön. Engem a Wasabiból emlékeztet Jean Reno lányára. Most csekkoltam le kisebb kihagyás után a 4-5-öt, maradok végig, így már tuti, bár nekem a 3-as rész is tetszett, csak a pilot nem nagyon.

Kjubi - 2009. 08. 11. 00:07

Úgy veszem észre, hogy lassan összehozzák az egész Jack Hunter stábot( ugye a főszereplőnő, aztán a mentős az egyik részben ) :)

grongos - 2009. 08. 12. 10:16

ahogy látom eléggé egyedül vagyok a véleményemmel, de nekem pont a pilot volt uncsi, mostmeg egyre jobban tetszik :) Kezdem megkedvelni a karaktereket, nem is tudnék olyat mondani aki idegesít, az új csaj meg egyenesen zseniálisan passzol a képbe. Ez mostmár a hetente azonnal nézős kategóriába jutott.

Fishy - 2009. 08. 13. 18:32

Nem vagy egyedül a véleményeddel, az elejét én is szenvedve néztem, aztán a 3-4. rész körül úgy döntöttem, hogy maradok. Nem tudom hogy miért, és hogy meddig, de egyelőre tuti. Talán az új csaj miatt.

winnie - 2009. 08. 13. 18:41

ha még hallok pár ilyen jó véleményt, akkor lehet, hogy vissza is szállok:)

Leslieke - 2009. 08. 14. 08:36

Na, akkoraz én véleményem:

Tegnap egybedara volt az első 6 rész. A pilot kicsit nehezen indult be, a legfőbb problémája szerintem az volt, hogy amikor már a raktárban voltak, akkor se vitték túlzásba a dolgok megmagyarázását, Artie folyamatosan titokzatoskodott.
Másik probléma, hogy Myka túl könnyen feladta, hogy ez a meló nem érdekli és vissza akarja kapni a régit

De amúgy a misztikus-sci-fi sorozatok közt megállja a helyét, talán kicsit több pörgés kéne bele..
Osztályzat: 6-7/10, a hasonló sorozatokat kedvelőknek ajánlott. Javasolt megtekintés: több rész egyszerre, úgy jobb, szvsz.

schray - 2009. 08. 14. 12:04

No, ez a legutóbbi rész amit láttam (Elements) nagyon a helyén volt. Tényleg, minden rendben volt vele: nem éreztem azt a vontatottságot amit a pilotban, volt elég esemény, jók voltak a mellékszereplők, a történet, a tárgyak… Egy dolgot sajnálok csak, hogy nem kerekítettek főszálat belőle, pedig ez a történet nagyon remek lett volna hozzá. Az öreg jó főgonosz típus volt, az indián cuccok pedig nagyon stílusosan voltak megcsinálva és sokkal többet ki lehetett volna hozni belőlük. Az előző átívelő szálat lezárták, szerintem gyenge volt (nem is volt főszálnak nevezhető, csak pár résszel korábban elkezdtél a felvezetést), viszont az epizodikus részek jók, sőt, egyre jobbak!

Grongos - 2009. 08. 14. 15:59

csak azért hogy winniet visszarángassuk: egy haveromnak beajánlottam a sorozatot, ledarálta egy nap alatt a részeket, és az apjával együtt teljesen rákattantak a sorozatra :D

Jah, még egy hülyeség eszembe jutott a legutóbbi résszel kapcsolatban. Lehet azt bírom ebben a sorozatban, amit akkor szúrtam ki, amikor pete-re ráragadt az elektromos ereklye. Nem jött elő a hősi kőkemény tekintet ahogy szenvedett, hanem vicsorogva kapálózva futkosott idiótán, ami bénának tűnik így leírva, de mégis olyan hihetőbb a dolog. Szóval attól függetlenül hogy sci-fi az egész, a karakterek sokkal életszerűbbek mint sok sorozatban.

alexiom - 2009. 08. 15. 20:38

én csak azért fogtam bele, hogy vhogy kibírjam addig, amíg jönnek a “nagyok”. de ha így haladnak valszeg megmarad a többi mellett egy kis lötyögésnek. és ha belelendülnek a készítők, szerintem még egész jó kis sorozat is kiforrhat belőle.

Vadnyul - 2009. 08. 17. 20:10

Nem rossz, nem rossz, de a Myka(?)-t nagyon gyorsan ki kéne írni valahogy. Rettenet az a nő(?), semennyire sem tud játszani.

A sorozatban lenne potenciál, de semmi átívelő történet nincs, és túl sablonosra csinálták az egészet.

schray - 2009. 08. 29. 23:45

Egyre jobb. ÉS végre van új átívelő szál ami nem is rossz… :)

Baró volt a láthatatlanná tevő kard. :D

winnie - 2009. 08. 30. 01:41

mi ível át most?

snipp - 2009. 08. 30. 11:52

hat sztem semmi sem ivel at.per pillanat.
am tenyleg nagyon jo sorozat.
eloszor azthittem h ien elveszett ereklyek szeruseg de ez vmi sokkal plussz. az elso reszek tenyleg docogtek, de a 7-8-9. resz mar teljesen jo es szorakoztato volt. Myka-val enis eszrevettem h vmi furcsa van a “megjeleneseben”.. a szerepjatszasaban, de mar mondhatni h megszoktam es mar nem zavar.:P
amugy pete karaktere vmi oltari jo. :))

grongos - 2009. 08. 31. 20:24

hát ez az utolsó rész megint poén volt ^^
kaptunk egy kis dögös myka változatot is, de a rész legjobbja szerintem a legelején, amikor beindul a diszkógömb, és claudia egy “sick!” felkiáltással előugrik táncolni :D
örülök hogy nem kaszáltam el az első rész után, nagyon rákapós.

schray - 2009. 09. 01. 16:41

Dehogynem ível: a rossz útra tért ex-warehouse ügynök, aki “have a plan”, no meg Artie és a sötét múltja (gondoljunk csak a “jó okom volt rá” sejtelmes utalásra).
Klisének klisé, de a warehouse koncepción belül lehet vele pár csavart alkotni.
A negatív figuránkból nem sokat láttunk, de kb olyan karakter, mint akire az indiános résznél azt mondtam,hogy jó főgenya lenne. A kardos rész végén meglépett és az ügylet -természetesen-kudarccal zárult, de megjegyezték, hogy tuti vmi komoly dologhoz kellett a kard és még majd hallunk felőle.

A legutóbbi részt még nem láttam, nemtom, h abban haladt-e ez a történetszál, de azt hiszem a syfy hagyományai (eureka,sanctuary) alapján nagyon komótosan fogják ezt a szálat kicsomagolni, az évad végére majd egy kicsit felgyorsul de nem kell egy BSG évadzáróra számítani. :)

grongos - 2009. 09. 14. 23:53

tényleg ennyire nem megy itthon a sorozat?
pedig én teljesen rákattantam, a legjobban várt sorozat mostmár hétről hétre.. de sajnos már csak egy van.

Azoknak akik nem nézik: a fentebb lévő ívelő szál bizony fokozatosan haladt a részeken át, és most a legutóbbiban egy kellemes felvezetést is kapott a nagy összecsapás azzal, hogy megtudtuk, ettől a fazontól még a főfejesek is tartanak.

Az évadzáróban biztosan jön a leszámolás :)

grongos - 2009. 09. 16. 06:45

huh, szerencsére a számozás elcsúszott az én.. sorozat forrásomon. A mai még csak az utolsó előtti rész:)

schray - 2009. 09. 17. 21:00

Én most láttam azt a részt melyben a bizonyos főfejesek szerepeltek és sztem zseniális volt.(breakdown) :D Komolyan,eddig messze kiemelkedő a többi rész közül, pedig akadt pár ami tetszett.
Nem volt terepmunka meg műtárgy amit be kell gyűjteni, helyette volt egy kis felrobban a világ parti a raktárban, kiderült egy két dolog a háttérről és a színészi alakítás amikor a főfejesek tárgyalnak az nagyon helyén volt. Kegyetlen nagy respekt Mark Sheppard-nek. Nem volt annyira sziporkázó a szerep mint a BSG-ben,de nagyon hozta a figurát.
Na, megyek berakom a következő részt. :D

schray - 2009. 09. 17. 22:30

Megnéztem a köv.részt: Nevermore
Ez elég darkos volt. Hiába na, E.A.Poe a sötétség istene. :D Nagyon pörgették, klassz volt, átjött a novellák hangulata, de nem volt a sorozattól idegen sötét, véres dolog a részben, meg tudták oldani a megszokott környezetben. A főgenya egyre szimpatikusabb (mmint főgenya valójában egyre jobb)

Azt mondom a hezitálóknak, hogy érdemes bekapcsolódni a sorozatba, mert részről részre egyre jobb, kezdi kinőni a hibáit és ahogy kinéznek a dolgok még cliffhanger is lehet -akár- az évad végén, ami a beígért második évad fényében és a mostani részek után egészen ígéretesnek tűnik. :)

Hunnenkoenig - 2009. 09. 25. 03:48

Hm… feltetelezem, hogy a 13. resz volt az evadzaro, mert eleg cliffhangeresen vegzödött.

schray - 2009. 09. 27. 20:03

Méghozzá egy állat wtf évadzáró volt :D
Megkavarták nagyon, marha sok kérdést nyitva hagytak… Amolyan igazi “hanging on the cliff, stay tuned, to be continued” vége volt.
Az én szememben simán kinőtte magát a Sanctuary szintjére a sorozat. :)

Fishy - 2009. 09. 27. 20:59

Amilyen gyengén kezdődött, annyira felpörgött a 4-5. rész körül. Évadzárónak jó volt a 13. rész, várjuk a folytatást.

DelMare - 2009. 09. 29. 01:30

nos így a pilóta után nekem bejött, végigvigyorogtam, bár a duplarész picit sok volt.

kíváncsi vagyok meddig bírom, de mondom a pilot tetszett!

DelMare - 2009. 09. 30. 00:56

khm, asszem ezt darálom, e08 után egyre jobb. nem fogadtam volna rá. knock-knock.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz