login |

Samantha Who?: vége a 2. évadnak. És a sorozatnak is.

2009. 07. 27. 22:35 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika,

Pedig milyen jól kezdődött annak idején a sorozat… Nem elég, hogy a pilot jópofa volt, még a nézettség is az egekben a Dancing With The Stars-nak köszönhetően. Más kérdés, hogy a pilot után sokkal kevésbé nézős folytatás következett és az egy ideig a Two and a Half Men-t is verő nézettségről is hamar kiderült, hogy felvezetés nélkül nagyon gyenge.

samantha-who-00

Van egy olyan érzésem, hogy a pilot okozta bennem a félreértéseket, mert a Samantha Who? egyáltalán nem a harsány komédiaként folytatódott a pilot után, a készítők vagy maguktól, vagy az ABC utasítására inkább a romantikus, keveset nevetős stílus felé vették az irányt, s tették ezt kevés sikerrel, mint a kasza is mutatja.

Érdekes volt a második évad premierje után a finálét megnézni a többi rész kihagyásával: végre láttam, hogy kit is játszik a sorozatban Billy Zane (:ásít:, romantikus szál), láttam visszatérni a mindig zseniális Rick Hoffman-t (Chase Chapman FTW!) és láttam szegény Tim Russ-t (Frank), aki megint minimális szöveget kapott. Azért bízom benne, hogy akadtak részek, amikben kibontakozhatott.

samantha-who-02

Egyébként az itt-ott esküvős sztori, a szerelmi csikicsukik működtek valamilyen szinten, de mivel nem ezt vártam a Samantha Who?-tól, ezért nem különösebben villanyoztak fel, semmilyennek véltem a részt, ami nálam nem a közepes 5/10, hanem inkább a 4/10-es kategóriába esik.

A saját tetszési indexemet nézve sajnos a sorozat igazi lejtmenet volt, a készítők későn jöttek rá, hogy csapdába írták magukat az amnéziával, hiszen minden részben említeni kellett, valahogy beleírni a történetbe, mert ha az is elveszett volna, akkor a Samantha Who?-nak végképp odalett volna a karaktere. (Megjegyzem nem tudom, hogy mennyire szőtték ezt bele a sztoriba. Ha nem tették meg, akkor gáz, ha megtették, akkor remélem kreatívabban, mint a fináléban…)

samantha-who-01

(A nézettség mellé, mely jelzi, hogy sokszor mennyire nem a műsor érdekli Amerikát, muszáj kiemelni Hollywood mániáját, hogy az épp menő újonc sorozat színészét el kell ismerni: kíváncsi lennék, hogy a tavaly Emmy-re jelölt Christina Applegate és a tavaly Emmy-t nyert Jean Smart valóban annyival rosszabb lett volna idén? Költői a kérdés. Heidi Klum-mal élve a válasz: “One day you’re in, the next day you’re out.”)

7 hozzászólás Ne habozz!

Ati - 2009. 07. 28. 01:27

szerintem voltak benne egészen érdekes megoldások is. nem volt az az egetrázó poénzuhatag de 20 percet mindenképpen megér rászánni. plusz a színészek is jól alakítottak szerintem

winnie - 2009. 07. 28. 01:43

jaja, velük semmi gond nincs, szinte mindenki kedvelhető, épp ezért sem értem az emmy-t, hogy ha tavaly jók voltak nekik, akkor most miért nem.

mondjuk én eleve jennifer espositot jelöltem volna első helyen.

zzEPG - 2009. 07. 28. 09:14
zzEPG - 2009. 07. 28. 09:15

Kicsit furán működik ez a linkelés, nem tudom miért fogta be az egészet.

pater - 2009. 08. 03. 06:23

a sorozatot most fejeztem be. szerintem zseniális. a színészek, a könnyed történetek, amik erős színészgárda nélkül nem lennének ilyen élvezhetők. a műfajában remek.
az amnéziával pedig operáltak a készítők minden egyes részben. christina applegate pont egy olyan epizódért kapott idén is jelölést, aminek a fele flashback.

nagyon sajnálom, hogy vége.

winnie - 2009. 08. 03. 06:46

“az amnéziával pedig operáltak a készítők minden egyes részben. ”

értem. erre mondom, hogy megvolt kötve a kezük,mert kénytelenek voltak, ha olykor erőltetve is.

Eny - 2014. 09. 05. 08:39

nekem tetszett :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz