login |

Hell’s Kitchen: Indult a 6. évad

2009. 07. 28. 17:23 - Írta: winnie

94 hozzászólás | kategória: kritika, merre tovább, pilot-mustra, reality,

Fura reality a Hell’s Kitchen, hiszen a Survivor-rel ellentétben, amikor nincs, akkor sosem hiányzik, amikor megy, akkor sem nézem gyakran, csak darálom, de ha egyszer belekezdek, akkor azonnal rájövök, hogy még mindig ez a(z egyik) legjobb és A legdinamikusabb kompetitív, versenyzős valóságshow. (S mint ilyen, akár még beszálló reality-nek sem utolsó, bármelyik évaddal lehet kezdeni.)

hells-kitchen-6x01-c

És nem csak azért jó, mert jön Gordon Ramsay és káromkodik, dehogy. Persze a stílus hozza az említett dinamizmust és feszültséget, de ha a 6. évadot nézem, már megint sikerült olyan karaktereket összeszedni, akik percek alatt megkülönböztethetőek és azonnal el lehet kezdeni szeretni vagy utálni őket.

Egyébként kész röhej, hogy a reality még a 6. évadban is működik annak ellenére, hogy teljesen ugyanaz a felépítése, mint az elején. Oké, nyilván akad ilyen-olyan csavar, változik az étlap is, de megint a kék csapat a férfi, a piros a női, megint a rájuk jellemző étel elkészítésével mutatkoznak be a versenyzők és megint totálisan esélytelenek, hogy gond nélkül lehozzák a z 50 vendéges vacsorát az első pár részben. (Kezdőknek: a HK szakácsreality, minden részben kiesik a leggyengébb láncszem és a végén a győztes pénzt meg durva jó állást kap.Ö

hells-kitchen-6x01-a

Minden ugyanaz, Ramsay is, csak a karakterek változnak – talán épp ez a siker titka és talán épp ezért volt a dupla nyitó epizód (valójáben két külön rész) minimum 8-9/10. Ráadásul a 6×02 elég durván ért véget, nem úgy ahogy szokás, hanem ritkán használt cliffhanger-rel, nem is lövöm el. Ez és persze a részközepi Jean-Philippe-jelenet hozzájárult ahhoz, hogy valóban helyt álljon az “eddig legsokkolóbb epizód” kitétel a FOX részéről. (Ld. még a “hogy lesz a legszimpatikusabból két rész alatt a legtaplóbb” címszó alatt.)

Lehet, hogy egy újoncnak talán sok is lesz (látta újonc?), lehet, hogy érdemesebb a 1-2-3., lazább évaddal kezdeni, de majd kiderül. A Hell’s Kitchen-re amúgy is jellemző a “túlhúzás”, de ezt meg lehet szokni, sőt. (Ez az a reality egyébként, ahol szerintem emberfeletti melót végez a műsorvezető és a készítők, hiszen nem csak utólagosan kell összerakni, hanem helyben is rögtönözni kell, alakítani a műsormenetet. Ha belátnánk a színfalak mögé, hiszem, hogy oda is lenne a varázs.)

hells-kitchen-6x01-b

(Ja, két visszatérő is volt a 6. évadban. Egyrészt a 2. évad győztese lett az egyik sous-chef, másrészt egy 5. évados versenyző kapott egy újabb lehetőséget.)

94 hozzászólás Ne habozz!

novi - 2009. 07. 28. 17:42

zsír volt tényleg. (elnézést a bújtatott gasztro szóviccért:)

fején találtad a szöget, tényleg a karakterek egyből elkülöníthetőek.

deer in the headlights kép lol. durván sokszor vágott ilyen fejet a csaj.

FeGa - 2009. 07. 28. 17:46

most épp nem nézek semmi realityt szóval elkezdem. De melyikkel érdemes? az elsővel? vagy voltak gyerekbetegségek amik későbbre eltűntek?

winnie - 2009. 07. 28. 17:50

nekem régen voltak ezek, így passz. szerintem, emlékeim szerint legalábbis nincsenek. viszont ha minden évadot betervez az ember, akkor egyrészt az évad 1. részben lehet, hogy említik az előző nyertest, másrészt majd minden évad legvége felé feltűnik az előző nyertes. (a 6.-ban például eleve az egyik volt nyertes a sous chef, így ellő egy poént. nem mintha gond lenne, én is tudtam anno, ki fog nyerni az s1-ben, de az élvezeti értééket nem csökkentette.)

anno a 2. évaddal kezdtem, majd a 3. után láttam az 1.-t, de rég volt, így passzolom a kérdést.

először, mivel ez valahol mégis rétegreality, szerintem érdemes akár a 6×01-et csekkolni, hogy bejön-e a stílus, addig nem érdemes agyalni. (alert, a 6×01 egy durva spoileres évadelőzetessel indít, áttekerendő:)

annyiban érdemes korábbival kezdeni, hogy minél tovább mennek, annál durvább határok vannak, amiket átlépnek a készítők. ez, az évadok sorrendben nézésével remekül felépül és hordoz meglepetés faktort. viszont, ha mondjuk a 4. évaddal kezdesz és abban látsz egy “hú, de durva” kiesést, akkor a 2. évadot később nézve megnő az ingerküszöböd és a sima kiesést más szemmel fogod nézni. (nem tudom, ez mennyire érthető.) ráadásul máskor is ellőtték, hogy a “legdrámaibb ez és az ever” és visszafele nézve ez nem fogja megállni a helyét.

a 6. évaddal kapcsolatban, hogy üssön a 6×02 JP-jelenete, például érdemes ismerni kicsit JP-t:)

Qwertre - 2009. 07. 28. 17:51

Mondjuk meg csak 2 resz volt hogy megismerkedjunk a szereplokkel, de az elozo evad jatekosai nekem sokkal szimpatikusabbak voltak. Ott mar a vegso 5-nel azt mondtam, hogy barki is nyeri, csak orulni tudnek neki, kivetel talan az a no aki vegul nem lett dontos.
Itt eddig alig van 1-2 aki nem hogy szimpi, de legalabb normalis. Roberten kivul talan a szoke csaj meg 1-2 hapsi a csendesebbek kozul.

Qwertre - 2009. 07. 28. 17:54

Fega, minden evad szinte detto ugyanaz csak mas szereplokkel, de mind szinvonalas es elvezetes. Barhonnan is kezded, ha megtetszik, ugyis megnezed az osszes tobbit is.

winnie - 2009. 07. 28. 17:54

“evad jatekosai nekem sokkal szimpatikusabbak voltak.”

így van, erre direkt nem értem ki, de valóban nem feltétlenül szimpatikusak az arcok, de egyelőre ez nem zavar.

FeGa - 2009. 07. 28. 17:58

huh, köszi mindenkinek a választ :) azt hiszem csekkolom az 1×01-et az lesz a legjobb :D

moszi - 2009. 07. 28. 18:12

..Kisebb SPOILEREK talán..

Én nagyon örülök, hogy van megint.

Nekem az 5. évad szereplői közt is sok volt az ellenszenves. Ami miatt kiemelkedett, hogy az a gárda volt eddig a legtehetségessebb. Épp az ő első estéjük pl, ha jól emlékszem kevéssé volt katasztrófa.

A mostaniak közt mintha kevesebb kiemelkedő lenne és több pojáca..

Persze ez nem befolyásolja az évad minőségét.. Ramsay bárkiből kihozza az állatot.

Tamass - 2009. 07. 28. 21:03

Nagy kedvencem, pedig realityt nem nezek altalaban… de ezt szivbol tudom ajanlani

Es a Kitchen Nightmarest is – foleg a brit verzot

Tamass - 2009. 07. 28. 21:06

Kedvenceim, amik nelkul nincs evad:

You filthy pig!

You stupid donkey!

Es az orok klasszikus – It is f-ing raw!!

bullseye - 2009. 07. 28. 21:24

kitchen nightmares-re már rákattantam, most asszem ez jön… viszont ez 6×02 ending nem stimmel. ehhez tudtommal le kell vetközni meztelenre… vagy az egy másik reality volt?

Lily Aldrin - 2009. 07. 28. 21:59

engem újoncként megfogott, csak Ramsay miatt hagytam magam rádumálni, mert amúgy a realityk minden percét elvesztegetett időnek tartom magamra nézve. jól szórakoztam rajta, csak volt egy furcsa mellékhatása, a két rész után úgy keltem fel, hogy bennem volt az ideg, gyerünk gyorsan, csinálni most azonnal valamit vagy legalább hagy ordítsam le valaki fejét :) Ramsay előtt le a kalappal, hogy bírja szusszal. ahogy sejtettem, egy nagy pankráció az egész. bepótolni nem fogok, de erre az évadra maradok, fene azt a cliffhangert :)

Sook Jai - 2009. 07. 28. 22:04

Ez most kellett, mint egy falat kenyér :) De tényleg nagyon feszes, főleg a két részt egymás után nézve.De nagyon is hiányzott az ordítás!

Qwertre - 2009. 07. 28. 22:10

Műv jor áhsz!

Sook Jai - 2009. 07. 28. 22:13

ja és JP beszólása “Ladies first”

Lyana - 2009. 07. 28. 22:17

Az amerikai verzió első évadát elkezdtem nemrég, de egyszerűen nem tudott lekötni.

Túlontúl színpadias volt Ramsay játéka, az egészről valahogy látszott a megrendezés (be vannak állítva a játékosok, most jön a ‘nézz mérgesen és mondd a szöveget’ részek), valahogy nem illett az összképbe, s főképp Ramsay-hez nem.

Az esti rohanós műszak utáni perceket rettentően unalmasnak és érdektelennek találtam, egyszerűen nem érdekelt… érdekes módon a rewardjáték és az utána következő öröm-búslakodás képsorokat sem tudtam szeretni, számomra nem tudták izgalmassá tenni…

..lehetséges lenne, hogy a rengeteg The Apprentice epizód (ott a műsor igen nagy hányada szólt erről) és sok más reality után megfakult az ezen jelenetek iránti érdeklődésem?

belegondolva talán jobban élvezném az egészet, ha az egész az esti rush-ról szólna, a végén egymondatban elintézve, hogy ki megy.

Még igyekszem ráerőltetni magamat, mert jó lenne 6 évadon át újabb valamivel lekötni magam, sajnos nem sok esélyt látok a maradásra.

winnie - 2009. 07. 28. 22:27

“Az esti rohanós műszak utáni perceket rettentően unalmasnak és érdektelennek találtam, egyszerűen nem érdekelt…”

akkor a reality elemek (sorozatban ez lenne a karakterizálás:) nem jönnek be. az 1. évadban mások voltak az arányok? a 6.-ban a 36-37. percig tart az esti rush és utána 5-6 perc a végéig, szóval hamar lerendezik a dolgot.

“Még igyekszem ráerőltetni magamat, mert jó lenne 6 évadon át újabb valamivel lekötni magam, sajnos nem sok esélyt látok a maradásra.”

ha az apprentice bejött és nem tudom, hogy valóban megfakulásról van-e szó, akkor érdemes bepróbálni vaéamelyik másik mesterséges, mármint foglalkozásos reality-t: top chef (hogy témánál maradjunk), project runway, the shot, top design és tsai.

rhynn - 2009. 07. 28. 22:33

Nekiálltam. Sajnos nem követtem együtt. Néha bele fogok nézni, idő sajna nem nagyon van rá :(

“I am not an animal.”

“I was thrown in a kitchen with a bunch of circus clowns!”

rhynn - 2009. 07. 28. 22:48

Hogy ezek (főleg a nők) mennyire buták basszus. élvezet nézni :D

Lyana - 2009. 07. 28. 22:57

“akkor a reality elemek nem jönnek be”
Úgy látszik itt valamiért tényleg nem.

“érdemes bepróbálni vaéamelyik másik mesterséges, mármint foglalkozásos reality-t”
Megmondom őszintén ezt is elsősorban a kaják miatt kezdtem el, naívan azt hittem, hogy itt azért a karakterek által készített ételek is főszerepet kapnak és csodálhatom a remekműveket:P

winnie - 2009. 07. 28. 22:59

a kaják inkább a top chef-ben, itt azok valóban nem annyira.

zsemlye - 2009. 07. 29. 13:09

alig várom az estét – vár otthon a 3. rész
JP korrekt volt, de az a csávó sem volt semmi, akivel összeugrott.
És az első kieső ;) mikor az elején láttam, hogy milyen vicces pofákat vág a “signature dish”-nél, éreztem, hogy ő lesz az

pici pontosítás: a 6/1-ben nemhogy jók voltak az első szervíznél, hanem a HK történetében először be is tudták fejezni a vacsoráztatást rendben. A visszaesés utána jött.

Lyana – azért érdemes nézni én aszem az s4-ből tanultam meg csirkét 8 egyelő darabra csapni ;) De tény, ha “főzni” is akarsz tanulni, akkor f word vagy Gordon Ramsay: Cookalong Live.
A Top Chef azoknak jó igazán, akik komolyabban foglalkoznak a témával, mert a tényleges főzési rész nagyon rövidre van vágva a résztvevők nagy száma okán.

Top Chef Masters -t nézitek? Annyira nagyvonalúan tudnak veszteni a sok michelin csillagos nagyágyúk. Persze ott is, akad, aki a lelkére veszi ;)

zsemlye - 2009. 07. 31. 16:39

6/3 SPOILERHEGYES

– no amikor bejöttek a biztonsági őrök tetszett, hogy látszott a kamera meg a stáb a háttérben. Ami nem tetszett, hogy közéjük álltak – boldogabb lettem volna, ha Gordon bevállalja a gyere ki a hóbant. Elvégre 6 évada beszél mindenkivel úgy, hogy azért utcán pofon jár
– tűzriadó az első pillanatban látszott, hogy kamu
– Én emlékszem rosszul, vagy Robert (a nagy ;) visszatérő) tényleg nem volt benne az 1. rész főcímében még?

winnie - 2009. 07. 31. 17:01

én is roberten gondolkodtam el, hogy minntha nem lett volna, de a kunszt, amit csinált, az mintha lett volna. nem tudom.

a HK-ban mindig jó elkapni a stábot, viszonylag kis helyre vannak beszorítva, így néha sikerül, de egyébként olykor megdöbbent, hogy hogy sikerül nekik elbújni egymás elől:)

zsemlye - 2009. 07. 31. 21:55

visszanéztem a főcímeket – az elsőben tényleg nem volt Robert :) a másodikban már igen

FeGa - 2009. 07. 31. 22:15

1×01, remélem nem gáz, hogy ide írom. 9/10 simán. Ez az én realitym. Köszi winnie a tippet.

zsemlye - 2009. 07. 31. 23:03

FeGa most irigykedem csak a s2, s4, s5, s6- hoz jutottam csak hozzá

zsemlye - 2009. 07. 31. 23:04

magyartalan szerkezetért bocs – fáradok

Pocok - 2009. 08. 01. 22:19

“Lehet, hogy egy újoncnak talán sok is lesz (látta újonc?), lehet, hogy érdemesebb a 1-2-3., lazább évaddal kezdeni, de majd kiderül”

Az írásod után belenéztem a 6×03-ba. Nagyon tetszett, szeretem a realityket. Nagyon lehetett érezni a feszültséget. Nagyon jó volt.

Most elkezdtem az első évadtól és már a második évad 3adik részénél tartok. Azt kell hogy mondjam, hogy lehet letaszítja nálam a TAR-t a ranglétrám tetejéről. Nagyon bejött első évad. Alig várom, hogy lássam többi évadot is.

Volt egy beszólás ami nagyon tetszett… azt mondta a csaj, hogy azért kezdett el hideg vizet forralni a meleg helyett, mert szerinte az gyorsabban forr! :P

Mégegyszer köszi winnie.

zsemlye
pedig az első is fenn van, csak keresni kell.

marcilu - 2009. 08. 03. 16:25

off
A hideg víz tényleg hamarabb forr fel, mint a meleg. Fordítva is: A meleg hamarabb fagy meg, mint a hideg.
on

A kedvcsináló nálam is elérte a célját. Régen valamelyik évadból láttam a nyitórészt még angol tévén, és már akkor magával ragadott. Ezt az évadot most végig is fogom nézni.
Amit bírok benne: Sosem tudom, hogy mit főznek. Nem értem ezeknek a fantörpikus tengeri herkentyűknek a nevét, meg a ritka zöldségekét se, de nem is számít. A “bloody disaster”-t megértem… :)

zsemlye - 2009. 08. 03. 18:15

Pocok, :o) – annyira nem is kellett keresni

Nekem az s1 nem jön be túl sok benne a civil. Nem kötött le. Jobb szeretem, ha profibbak bénáznak – mikor Ramsay átlagembert anyáz le az nem szórakoztat. Az első részt megnéztem, aztán ugrottam egy nagyot a pótlásban a s2e1re.

A hétvégi darában az s2, s3 viszont a szokásos élvezet lett volna, ha nem tudom előre a nyerteseket, ami sokat rontott a műélvezeten. Persze ez nem az én hibán, az s4,5,6-ban rendszeresen feltűnnek a korábbi ászok.

Néznivaló hiányában kénytelen leszek legyűrni az utsó kimaradt évadot is, ami tehát estemben az első :D. Aztán megint lehet malmozni a heti adásnapig.

picit SPOILERes lehet:
jut eszembe s3-ban milyen sokkoló volt nekik – nekem ez sem, mert ugye már volt a a S4 vagy 5-ben is, – “belsőséges” ebéd.
Ezek a barom amcsik nem esznek se pacalt se zúzapörköltet se szalontüdőt (Ugyanezt a csontot a Top Chefben is párszor lerágták.)? Egy magyar disznótorba mit csinálnának? Meg ha kapnának reggelire egy kis füstölt marhanyelvet. ;)

Pocok - 2009. 08. 04. 00:57

marcilu ezt nem tudtam, azt hittem hogy hüyeség, csak akkor azt nem tudom, hogy Gordon miért csóválta a fejét erre.

Szerencsére én nem tudtam a győzteseket, így nagyon izgultam, most fejeztem be az s3at.

Azt kell hogy mondjam, hogy minden percét élveztem :P Nagyon nagyon sok dráma van, érdekes és meglepő helyzet. Bár tudom, hogy megjátszották (szerintem) amikor a vendégeknek is beszól, de ezek is nagyon bejöttek :P

SPOILER SPOILER

s1ben szerintem a másik érdemelte volna meg a nyereményt. De persze van a nyertes fiatalabb, és még sokra viheti

s2ben a legvégén rontotta el a csapat választásnál. És az a szöveg, hogy azért választotta őket, mert ők a gyengébbek :PPP Ezen bukott el :S ÚÚÚ a hazudós csajt hogy rüheltem… Sarah… aki elején lapult amikor az ő hibája volt.

s3ban. Az nyert, akinek kellett… nagyon boldog voltam. HELL’S BITCHES OOO YEA!!!! :P

bocsi ha offnak számít, csak leírtam a véleményemet, mint egy “újonc”.

marcilu - 2009. 08. 05. 17:14

Ha már kibeszélő:
A 6×4 is odatette magát.
Mostanra elég egyértelműen kialakultak a kedvenceim: Amanda, Ariel, Dave, meg a texasi, meg persze a szörnyen idegesítő figurák is: Robert meg Suzanne, Lovely már nem… Még sosem láttam hells kitchen epizódot, amikor befejeztek dinner service-t. Kellemesebb látvány, mint az első részek.
Tudja valaki, már ha van itt valaki, hogy mit jelent a kifejezés, amit Suzanne mondott Ramsey-nek: ‘can i get a play by play?’
Csak így tovább, kíváncsi leszek, mi az a nagy rendkívüli esemény, ami a következő vacsoránál vár rájuk…

redc - 2009. 08. 05. 19:11

Play by play: részletezni, hogy mi is történt. Kb. mint egy meccsen a kommentátor. Ramsay szépen “részletezte”. :D

Suzanne-tól már én is a falat kaparom. Meg se kell szólalnia. Robert enyhén idegesítő volt – mint egy kattant óriás Energizer nyuszi 10 Redbull után. Azt hittem, a végén felrobban. Sajna nem.

Jean Philippe még mindig rulez. Nagyon nagy figura. Csini volt abban a bajoros beütésű szerkóban+kalapban. :D

marcilu - 2009. 08. 05. 19:32

Köszi, redc
JPről jut eszembe, hogy ő ment a lányokkal a jutalom-partyra, és nem Ramsey. Mikor az első részben ő ment a fiúkkal ebédelni, azt hittem, mindig ott lesz ő is, lesz egy kis barátkozás, mentorkodás, valami. Ehhez képest az volt az egyetlen alkalom. Lehet, hogy elriasztotta, hogy az a gyökér Joseph már akkor is argesszorkodott vele?

redc - 2009. 08. 05. 20:38

Szívesen.

Szerintem csak frissíteni akartak egy kicsit a formulán. Ugye általában JP szokta a büntetésben lévőket felügyelni/idomítani, GR pedig megy lazítani a nyertesekkel. Most fordítva volt (azt hiszem a show történetében másodszor), de nem hiszem, hogy így is marad. Bár egy darabig maradhatna, mert szegény JP ritkán élvezheti a műsor napos oldalát. Amikor kiszabadul az étteremből, akkor is mindig vagy felszolgál vagy boxzsáknak használják vagy bedobják az óceánba. :D GR nem kíméli egy percig se, az tény.

Ha a fiúk nyertek volna, szerintem tuti nem JP ment volna velük – nem amíg Van is köztük van. Mióta Joseph lelépett (hála az égnek), ő a No. 1 paraszt a bagázsban szvsz, és ha van valami, ami JP-t kihozza a sodrából, az a Van-féle tahó viselkedés. Balhé (nem csak műbalhé) lett volna abból, ha ezek ketten huzamosabb ideig egymás közelében vannak az éttermen kívül.

marcilu - 2009. 08. 05. 21:17

Az igaz, hogy JP és Van tűz és víz. Én személy szerint Van-t jobban bírom, igazi seggfej, de olyan, akit lehet bírni ezért, mert annyira zsigerből jön neki az egyenesség. Őt nem tudnám elképzelni hátbatámadós szituban. Ő face to face fog még pár embert elküldeni a halálba… :) Hogy főzni tud-e? Az más kérdés, még nem sikerült rájönnöm.

redc - 2009. 08. 05. 22:02

Na igen, erre még nekem se. De nem csak Van esetében. A többiek se tűnnek túl biztatónak, de ez adja a műsor alapját. :)

annyira zsigerből jön neki az egyenesség. Őt nem tudnám elképzelni hátbatámadós szituban. Ő face to face fog még pár embert elküldeni a halálba

Pár szűrő hiányzik az agya és a szája közül, az tuti. Titokban áskálódni/szervezkedni valaki ellen összetettebb gondolkodást igényel és kevésbé látványos, mint szimplán leordítani a fejét, szóval tökéletesen igazad van. Eddig még én is jókat szórakoztam a hülyeségein, de remélem azért nem szalad el vele a ló. Ha esetleg eljut odáig, hogy a hot plate-nél átveheti GR helyét, jól jön majd neki ez a nagy hangerő. :)

zsemlye - 2009. 08. 13. 13:51

Ez még előző évados hír. Kíváncsi vagyok, hogy lesz e végül:

http://www.digitalspy.co.uk/tv/a147507/ramsay-signs-mini-me-for-us-show.html?imdb

winnie - 2009. 08. 20. 00:17

ramsay-t egyszer még le fogják fejelni. a castingosok meg nagyon a végletek között válogattak:)

redc - 2009. 08. 20. 20:49

Ha hagynák, hogy lefejelje valaki, akkor már tényleg csak pár lábas választaná el ezt a Jerry Springer Show-tól. :) Bár amikor Joseph belesétált az arcába, egy kósza mp-ig azt hittem, GR lesz az, aki lefejeli.

Azért a mostani rész se volt drámamentes. A nagy ordibálás közepette Tenille-nek még a szája is habzott – szó szerint. Ez új volt. A Robert-mindjárt-beadja-a-kulcsot rutin már kevésbé. A múltkor pedig panaszkodtam, h JP nem élvezheti a műsor napos oldalát, erre most kiküldték a strandra labdaszedőnek. Helyes! :)

Sook Jai - 2009. 08. 21. 16:39

btw tegnap kezdte adni a viasat itthon az első évadot. Fura volt szinkronnal, főleg JP. Kíváncsi vagyok, az itthoni nézőközönségnek mennyire fog bejönni.

marcilu - 2009. 09. 03. 15:50

CSUPA SPOILER A 6×8-BÓL:

Sajnáltam Amandát, de egyet kellett értenem Ramseyvel, tényleg nem való főszakácsnak. Igazából sok szempontból kedvemrevaló volt ez az epizód: Dave volt a legjobb szakács, Andy megint elbukott. Bíztam abban, hogy Ramsey, nem törődve azzal, hogy a lányok vesztettek, mégis őt küldi haza. Az meg, hogy Suzanne kiessen, egyelőre igen esélytelen. Majd, ha négyen maradnak: Suzanne, Ariel, Dave és Kevin, akkor lesz mindenki veszélyben. Szerintem ők a legerősebbek, és nem hiszem, hogy akár egy gyengébb teljesítmény is veszélybe sodorná bármelyiküket, mert ők még nem nagyon hibáztak. Kár, hogy Van nincs köztük, mert ő nagy kedvencem.

winnie - 2009. 09. 03. 16:12

amanda jófej volt, de tényleg érett a távozása. andy-n én is filóztam, de nagyon nem lenne fair, ha győztes csapatból kivágták volna. na, nem mintha eddig nem léptek volna át mindenféle határt:)

a négyes valóban kiemelkedik, de mindig szokás favoritot kiejteni, suzanne nem volt messze tőle. azért remélhetőleg lesz fekete ló a legjobbak között. meg aztán ki tudja, ha egyesül a csapat, akkor változhatnak az erőviszonyok.

marcilu - 2009. 09. 03. 21:08

Nekem ez az első évadom, de már ebben is volt, hogy Ramsey sz*rt a világra, és kivágott olyan embert, akit a kutya nem jelölt. Eddig ez volt az egyetlen dolog, ami nem tetszett.
Ha fekete ló jelölés van, akkor “Hajrá Dan!!!”

marcilu - 2009. 09. 03. 21:09

i mean: Van

redc - 2009. 09. 04. 17:04

Én mindig bírom, ha GR “derült égből” stílusban vág ki valakit. Nem fordul elő túl gyakran, de amikor igen, akkor szvsz jogos.

Ezt a kóstolós mókát bírom. Néha hihetetlen, h miket nem képesek felismerni, pl. répa vagy sárgadinnye. :D Élvezet nézni, amikor a sok egóhuszár ilyen és hasonló apróságon elvérzik.

Az a kajaösszeturmixolós bünti nagyon nagy volt! A pohármosós résznél pedig már vártam, h mikor bukkan fel JP, h ugyanazt a poharat 20× is elmosassa velük, mert talált rajta pár, normál emberi szemel nem is látható foltot.

A vaksötétben való evést én is kipróbálom már egyszer. Klassz lehet és még energiatakarékos is. Kár, h itthon nem tudok “véletlenül” belebotlani GR-be, h egész véletlenül megtapogassam. :D

Már kezdtem örülni, h Suzanne is lelép (hihetetlen, mennyire irritál a feje), de túl szép lett volna azután, h Robert is kiesett végre. Sebaj, amíg GR őrjöng az előtérben, addig bárkit elviselek a háttérben. Bár ebben a részben GR valamiért természetellenesen sokat mosolygott… amíg el nem érkezett a vacsora ideje :)

Sook Jai - 2009. 09. 09. 13:22

Ne máár!
Pedig úgy drukkoltam, hogy Suzanne menjen haza. Teljesen megértem a többieket,legszivesebben én is lecsapnám.

Viszont a jövőheti beharangozó durva volt. Remélem, nem a “várható” lesz,és ez csak amolyan “idegesítsük a nézőt” húzás volt…

JP-ből meg igazán kaphantnánk többet.

redc - 2009. 09. 09. 16:36

Looks like a plate of diarrhea.

Hát tényleg úgy nézett ki. :D Nagyon tetszett ez a rész! És valóban minden olyan könnyűnek tűnik, amikor GR csinálja, de ha te kezdesz neki, a végén mindenből lesz mindenhol – de megéri a harcot. Személyes tapasztalat. :)

Úgy tudtam, h Suzanne a kékekhez megy és nem haza! Sebaj, mindig kell egy, akit midenki utál. Minél tovább marad, annál nagyobb élvezet lesz nézni, amikor tényleg elmegy. Megnyerni tuti nem fogja. Ha mégis, akkor hogy Robertet idézzem, én is elmegyek crack whore-nak.

JP-ből meg igazán kaphantnánk többet.

Ámen. Mivel ez szakácsokról szóló műsor, persze, h ő elég kevés mozgásteret kap, de ha egy kicsit többet mutatják az átlagos 10 mp-nél, az nálam mindig nagyot dob az összképen (mint pl. a 6×09-es esetében). Nem tehetek róla, imádom a fazont. Szerintem legalább akkora karakter, mint GR, csak sokkal csendesebb. Igazán adhatnának neki egy saját műsort is. Valami spin-off szerűséget Hell’s Dining Room vagy hasonló címmel, ahol JP idomítja a pincéreket, a távolban pedig néha mutatják, ahogy Ramsay tombol a konyhában. Lehetne borkóstoló párbaj, hogyan kezeljük a bunkó vendéget ill. hogyan működjünk együtt egy őrült konyhafőnökkel ötletbörze, terítésverseny, etikett quiz, stb. Én biztos rendszeres néző lennék. :)

Sook Jai - 2009. 09. 09. 17:18

JP spin-off :))

Végülis, ha akar, tud ő is ordítani, mint GR, és még a feje se vörösödött bele.

marcilu - 2009. 09. 09. 17:22

Aztamindenit!
Ez mekkora rész volt már! Dave szende mosolya, mikor GR extra bókkal illette a rizottóját. A pantomimes jutalom is ötletes volt. Suzanne-t ebben a részben néhány pillanatra szinte megkedveltem. Mikor a többieknek mindent a keze alá tett a challenge-nél, egy kicsit megsajnáltam “Nézd már, hogy igyekszik!”-gondoltam, aztán rájöttem, hogy persze, hogy igyekszik, nagy a tét. Csodálom, hogy eddig nem alakoskodott a cél érdekében, erre számítottam tőle.
A fordulatok engem most tényleg megleptek. 1: hogy 3 embert felzavart a lakásba, és ez után a többiek milyen szépen befejezték a service-t. 2: Suzanne kék csapatba tétele. Ez baromi bölcs döntés volt, és tetszene, ha ott még egy kicsit szárnyra kapna. Persze csak egy kicsit.

redc - 2009. 09. 09. 21:06

Végülis, ha akar, tud ő is ordítani, mint GR

Tud bizony. :) Amikor GR-t utánozta valamelyik évad elején, azon szakadtam. Mondom, spin-offot neki!

Suzanne-t ebben a részben néhány pillanatra szinte megkedveltem.

Én képtelen vagyok. Az a csaj egy vegytiszta egoista zéró önkritikával (és az az irritáló arcberendezés se lendít rajta sokat szvsz). Az, ahogyan a mostani rész végén a chopping blockon viselkedett, mindent elárul róla. Nem ő a leggyengébb szakács, azt aláírom, de messze nem a legjobb, és ezt képtelen belátni, ezért nem is fog sokat fejlődni.

Pocok - 2009. 09. 09. 21:29

A HK mindig is tudta, hogy kell izgalmas beharangozót csinálni :P

J volt a rész tényleg. JP spinoffot :P

marcilu - 2009. 09. 11. 10:00

Tegnap fejeztem be a 3. évad darálását. Most már tudom, mi az a “hot plate”. Jó kis évad volt, főleg a karakterekben volt nagy nekem a különbség. A 3.-ban furcsák, igazi realitybe-valók voltak, de a mostani játékosok nekem szerethetőbbek.

redc - 2009. 09. 12. 15:04

A 3. évadból nekem legjobban Aaron maradt meg, aki egyfolytában bőgött. Én meg szakadtam a röhögéstől. Na meg Melissa, aka “jumped-up little cave woman”, aki a végére szerintem teljesen megzakkant. Minél ziláltabb lett a haja, annál jobban szórakoztam rajta. De Jen kukás spagettije és JP “parade gay” nemezise, Francisco se volt semmi. :D

Jó kis évad volt, teljesen egyetértek.

marcilu - 2009. 09. 13. 09:58

Egyetértek veled az emlékezetes pillanatok tekintetében. A sorba illik még nálam Josh időnként ritka ijesztővé váló arckifejezése. Mikor GR ordít vele, úgy néz, mint aki mindjárt belévágja a nagykést. Ehhez képest a 6. évad Joseph-je semmi…

marcilu - 2009. 09. 16. 19:07

A fenébe, ezen a héten nincs rész…

redc - 2009. 09. 18. 16:44

Nem baj, a jövő héten duplát kapunk!

marcilu - 2009. 09. 23. 15:47

A jövő hét eljött.
Bye-bye Van… Egyik kedvencem alaposan megdolgozott azért, hogy GR kitegye a szűrét. Komolyan mondom, annyit kellett szurkolnom neki ebben a 2 részben, hogy már fájt. Végülis megérett neki a távozás. Remélem, az utolsó részben benne lesz, és ott kitesz magáért (mondjuk Dave csapatában, de jó is lenne).
Most végre elmesélhetem, hogy milyen hülye voltam. Múlt héten, mivel annyira hiányzott az új rész, belenéztem az előzetesbe, amiben drámaian előadták Dave újabb sérülését. Persze tudtam, hogy mindig nagyobb vihart kavarnak a jó vágásokkal, mint ami valójában van, mégis elég ideges lettem. Szóval jó lecke volt, továbbra sem fogok előzetest nézni.

redc - 2009. 09. 23. 22:41

Tennille has a beautiful-looking dish. Unfortunately, she doesn’t have a clue what it is.

Komolyan, néha a narrátornak vannak a legjobb beköpései az egész részben. :D Az még rátesz egy lapáttal, hogy teljesen komolyan mondja, ezért nekem olykor fel se tűnik, amikor elereszt egy poént.

Dave monotonja is kezd egyre viccesebb lenni. Az a srác olyan, mint a szövegfelolvasó a gépemen.

Sabrina távozása időszerű volt. Már kezdett irritálni. Mindent agyonkritizált, de amikor neki kellett volna csinálni valamit, akkor semmi különöset nem tudott felmutatni. Az nagy volt, mikor mutatták a pörgő őrületet a konyhában, majd hirtelen jön ilyen kis tündi-bündi zene, és ott van Sabrina, a lassított felvétel, ahogy egy hússzeletet bökdös nagy nyugalomba. Basszus! Ehhez képest Tennille söprögetése lófütty. Rajta legalább látszott, hogy tudja, hol van.

GR hogy belecsapott már a halibutba! Aztaq*va! :D Vagy 5× visszanéztem, ahogy a haldarabkák repültek mindenfelé. :D A kukarugdosás már a múlté. Az étel ilyen szintű zaklatása sokkal viccesebb. Annyira fura volt, amikor kivonult egy időre a konyhából. Szabályosan hiányzott az ordibálás. Olyan kihalt lett az egész konyha.

Van után nem fogok sírni, az biztos. Eleinte még elszórakoztam rajta, de ebben a két részben végleg egy retardált, nyivákoló-toporzékoló 5 éves szintjére süllyedt. És már másodszor hívta JP-t whistle britches-nek! Hiába na, szar dolog a karma.

JP viszont még mindig olyan… édi. Egyszerűen nem tudok kigyógyulni belőle, pedig próbálkozom. Még jó, hogy egyelőre nem jön vissza Európába, különben komoly késztetést éreznék, hogy átruccanjak Londonba bekapni valamit vacsorázni. :)

És Suzanne: wow! Ez a csaj akkora barom, hogy már fel se tűnik neki, hogy az. Mekkora öröm lesz nézni, ahogy kipenderítik. Tuti pezsgőt bontok. Vagy falat, ha esetleg mégis megnyeri.

továbbra sem fogok előzetest nézni

Én a legelső résztől kezdve megnéztem az előzetest, de én is hamar rájöttem, hogy semmit sem szabad az alapján várni. Még spoilernek is alig-alig számít, hiszen ált. csak nagy feneket kerítenek egy apróságnak – de tény, hogy azt profi módon teszik ;) Az egész műsorhoz hasonlóan ez is mesterien (olykor pofátlanul) fel van pumpálva.

Sook Jai - 2009. 09. 24. 21:03

Eddig is neki drukkoltam, de most a 2 rész után absz eldőlt, hogy Dave-nek drukkolok.
Ha végigcsinálja – törött karral, fájdalmakkal – teljes mértékben megérdemli. Alig hibázik.

Tennille nagy arcát egyre kevésbé tudom elviselni, Suzanne-t szinte az elejétől utálom,Ariel a “princess”, Kevinben nem bízom…

Van-t sajnáltam, rendesen rosszul esett, hogy GR ennyit ordított vele.

Azért fura, hogy annak ellenére, hogy itthon is megy, (lehet a szinkron, és az időpont miatt), kevesen kattantak rá realtime. Pedig sztem ez az évad a legfeszesebb.

Pocok - 2009. 09. 25. 12:32

Neee Van ment :S Pedig bírtam a stílusát. Bár igaz eléggé nyivákolt az utolsó részekben.

Tennille -t viszont ki nem állhatom, egyszerúen a beszédstílusa meg a hangja borzalmas. Remélem hamar kiesik, mert nem sokáig tudom még bámulni.

Nem tudom ki fog befutni, remélem Dave, vagy Kevin.

Ildikó - 2009. 09. 25. 19:59

Sziasztok!

Én most fedeztem fel a Hell’s kitchen sorozatot, és eddig nagyon bejött. Kár, hogy nem magyar sorozat. :D
Nem tudom, hogy ki szokta nézni és ki nem, de a Viasat-on most adják a 3. évadot. :) Az első kettőt már leadták és itt fedeztem fel, hogy van ilyen műsor.Remélem az összes évadot leadják.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a viasaton ugyanúgy adják le a műsort, mint Amerikában? Vagy ez hogy van? Mert több dolog is van, amit nem értek. Pl: az évad utolsó részeiben összefoglalják az egész évad történését és ott hetekre bontva mutatják. A Viasaton viszont minden hétköznap van egy rész, ahol valaki kiesik. Akkor valójában minden héten kiesik egy, vagy naponta? Meg a harmadik évadban minden rész után mutatnak olyan történéseket, amik az adásban nincsenek benne. Ez is hogy van? Egy csomó részt kihagynak és csak a kihívást meg az esti műszakot mutatják?
Na, meg Amerikában tart még a sorozat vagy már vége van?
Egyébként nekem bejön Gordon stílusa, bár én már elsírtam volna magam, ha így kiabálna velem. :D De legalább van tekintélye és nem pofáznak vissza neki. :)
Na, jó bonyolúltan írtam le a kérdéseimet. Remélem valaki érti és reagál rá. :)

Pocok - 2009. 09. 26. 20:00

Én ha elkapom nézem TVben is. Illetve első évadot családdal megnézettem :P Úgy tudom 3 v 4 évadot ad le egymás után a viasat.

Egy rész, egy hétnek számít, mivel amerikában hetente van egy rész. A viasat viszont nem hetente ad le egyet, hanem minden hétköznap. És minden részben (héten) kiesik valaki.

“Meg a harmadik évadban minden rész után mutatnak olyan történéseket, amik az adásban nincsenek benne.”

Szerintem te a “következő rész tartalmáról” beszélsz. Adnak egy kis ízelítőt mi lesz következő héten, ez esetben következő munkanap.

Egy részt leforgatnak egy, vagy két nap alatt, és azt vágják össze úgy, hogy egy részbe beleférjen. Amerikában is így adják le, mint nálunk.

Jelenleg a 6 évad 11edik részénél tartanak Amerikában. Márcsak pár játékos maradt.

Ildikó - 2009. 09. 27. 14:38

Pocok!

Köszi, mostmár nagyjából értem. :)

“Meg a harmadik évadban minden rész után mutatnak olyan történéseket, amik az adásban nincsenek benne.”

Ezt arra értettem, hogy a 3. évadnál minden adás végén ki van írva,hogy “hungry for more?”
Vagy valami ilyesmi, nem emlékszem pontosan, azt sem tudom mit jelent. :) És ebben mutatnak pár dolgot, pl. a legutóbb az volt, hogy Gordon Bonnie-val beszélgetett az irodában.

De mindegy végülis. Jó lenne megszerezni az összes évadot magyarul, mert nekem csak az első van meg. :)

Még egyszer köszi a tájékoztatást. :)

Pocok - 2009. 09. 28. 07:57

Ildikó!

Az szerintem valami extra lesz, azt nem tudtam, hogy azokat is leadták a viasaton.
Egyszer láttam egy ilyet valamelyik rész végén, amit a netről töltöttem le. Gondolom a többiből kivágták, mert nem lényeg, csak ilyen bonúsz lehet, mint pl. a DVD extrák.

Ildikó - 2009. 09. 28. 14:22

Köszi, Pocok! :)

Mostmár világos!

Alig várom a ma esti adást. Gordon meg tényleg dögös. :D

Amúgy nem tudjátok, hogy GR járt-e már Magyarországon?

Pocok - 2009. 09. 28. 14:50

Remélem nem gond ha ezt belinkelem:
http://comment.blog.hu/2009/08/26/gordon_ramsay_jobban_fozok_anyamnal
Olvasd el Ildikó, benne van a válasz.

Ildikó - 2009. 09. 28. 20:16

Júúj, köszi Pocok!!!!! ::D:D
Jó interjú, én sosem találom meg az ilyeneket. :D
Köszikeeeee.

Norbi - 2009. 09. 29. 01:04

Én is köszönöm Pocok! Nagyon bírom Ramsay-t. Egyszer azt mondták h olyan vagyok mint ő! Életem legszebb bókja volt:D Szakács vagyok és ő a példaképem:)

marcilu - 2009. 09. 30. 17:45

6×12:

Lehet örülni, egy újabb bosszantó kis mindentudóval lettünk kevesebben. Azt hiszem, Suzanne távozását senki sem sirattta meg…
Az az érzésem, hogy ha Ariel is távozik, és egyelőre neki áll a zászló következő körben, nagyon csúnya dolgok fognak történni. Tanille-lel mindenki össze fog még veszni párszor, a fiúk meg alapból igen céltudatosak.
Ebben a részben azért gyönyörű volt, ahogy Kevin nagyon átlátszóan próbálta rábeszélni Dave-et, hogy adja fel. Nem barátok a fiúk, nagy összeborulások eddig sem voltak, ezután sem lesznek.

redc - 2009. 09. 30. 18:25

It’s a pan seared um… yellow um… red and yellow… um… The sauce is actually a… is-is… is a… plum um… … Any questions?

Na ennél a résznél majnem kicsusszantam a fotelből, annyira röhögtem. Ez a műsor néha köröket ver a legtöbb szitkomra. Dave kajájának neve pedig örök rejtély marad. :) Nem baj, attól még szeretjük őt. Ha nem esik le időközben a karja, jó esélye van nyerni, de pár beszédóra azért ráférne, mert azon könnyen elvérezhet. A nyertesnek sok ember fog a keze alá dolgozni, akiket irányítani kell + néha-néha beszélni is hozzájuk – és még sok mindenki máshoz, olykor “tömegekhez” is. GR az ilyesmire is nagyon odafigyel, nem csak a dolog főzős oldalára.

“I’m not a convict. I’m a chef and I can’t stand looking like I just got out of L.A. County.”

A jutalom standard issue volt, de a büntetőfeladatokkal néha nagyon kreatívak tudnak lenni. A múltkori turmixolós húzás király volt, és ez a rabos-közmunkás formáció is nagyon bejött. A szenvedő alanyoknak persze már kevésbé. :) LA is jó szutykos, az tuti, de náluk legalább van más is.

“Man, Chef was on Kevin like white on risotto.

Tennille: szeretet-gyűlölet érzésem van iránta. A kiabáló-monoton beszédstílusa Irritáló nagy i-vel, de a játékosok közül szerintem neki vannak a legjobb beszólásai. Kevin meg hiába jó szakács, valahogy nem tudok neki szurkolni. Szeret sunyiban lefikázni másokat, de ő se volt képes az egyik legegyszerűbb dologra: rendesen megfőzni a rizst. Ariel pedig szép csendben ellötyög a konyhában, de valahogy nem tűnik nyertes anyagnak.

“Oh, f**k me. F**k me. F**k me. F**k me. F**k me.”

Azt hiszem, ennyi f**k még nem hangzott el egyetlen dinner service alatt sem. :D Szegény Gordon. Meg van áldva ezekkel a szakácszsenikkel. Ezen a szinten így teljesíteni tényleg elég nagy égés az összes versenyzőnek. JP gondolom túlórázik ilyenkor, annyi vandégtől kell bocsánatot kérnie. Ha rangsorolnom kéne őket esély szerint, jelenleg Kevin/Dave, Ariel, Tennille lenne a felállás.

Suzanne-tól végre búcsút vettünk. Ebben a részben nem idegesített, talán ezért nem okozott akkora eufóriát a távozása. De azért sírni se sírtam, az való igaz.

Ildikó - 2009. 10. 01. 15:42

Én most nézem a Viasaton a 3. évadot. A tegnapi adás vége kicsit megdöbbentő volt. Kicsit meg is könnyeztem, amikor Julia-t küldték haza. Szerintem sokat fejlődött és maradhatott volna még. GR még meg is ölelgette és személyesen be fogja íratni egy szakácsiskolába(már biztos meg is történt), úgyhogy van neki szíve, csak a konyhában üvöltözik. :)
Josh-nak jól kirakta a szűrét.

Ica - 2009. 10. 05. 17:52

Szerintem Remsi egy hihetetlen “bunkó”,de hatalmas tehetség!Nagy szakács koponya.Csak jót lehet tanulni tőle.
Előfordultak a sorozatban olyan szakács jelöltek akik tényleg megérdemelték a kemény kioktatást.A Viasat-on most futott rész szakácsai kiváló és látványos változáson mentek át.Az utolsó négy kiesett “versenyző” nagyon jó lehetőségeket kapott.Itt látszik az,hogy Remsi nemis olyan “bunkó”.

lili - 2009. 10. 05. 18:00

Megvan a véleményem Remsi-ről. A konyhában nagyon szigorú, nem tetszik neki ha a dolgok nem klappolnak. Igen mogorva az alkalmazottaihoz. Bár néhányan meg is érdemlik, hogy Remsi kiborítsa a bilit. Remsi-től sokat tanultam, és a tanoncok bakiaiból is.

Pocky - 2009. 10. 06. 21:52

Ki nyert végül Bonnie vagy Brok?

Ildikó - 2009. 10. 06. 22:16

Rock. :)

Pocok - 2009. 10. 07. 16:53

Na végre kiesett a fekete csaj annyira irritált engem a hangja. Amúgy milyen rész volt :P Hogy kicseszett Ramsey a többiekkel :P

Dave-t meg ki kellene rakni, a keze miatt… én simán adnék még esélyt kövi évadban is, ahogy Robert is kapott. Egy kézzel is meddig eljutott le a kalappal…

Sook Jai - 2009. 10. 07. 19:18

Semmiképpen nem raknám ki Dave-et. Pont, hogy megérdemli, hogy ott legyen, egy kézzel. Csak gondoljunk bele, hogy két kézzel a másik kettő idáig jutott, mit csinálna ez a srác a fájdalom nélkül, és teljes értékűen?
Ha lehet kérni, akkor Dave+Ariel döntőt szeretnék, Dave győzelemmel :)

marcilu - 2009. 10. 07. 22:05

Sook Jai, csatlakozom. Dave-Ariel döntő, Dave győzelem. Elképesztő a srác. Bár ma eszembe jutott, hogy a sérülése nélkül lehet, hogy nem lenne ennyire perfekcionista. Bár az is biztos, hogy egy életre megtanulja – ha most képes ilyen teljesítményre, bármikor képes lesz. És ez a lényeg. Ahogy elnéztem Ramsey korábbi döntéseit, mindig olyan emberbe fektetett több energiát, és választott szoros helyzetben, akiben hosszú távon lehet fantázia. Dave egyszer felépül, és akkor kivételesen erős szakács lesz belőle. A béna kommunikációjával legfeljebb nem lesz médiaszemélyiség, de GR azt úgysem akar konkurenciának. Ezzel kapcsolatban mondjuk még sok múlik azon, hogy hogy teljesít majd a hot plate-en, ettől kicsit tartok…
(Dave különszámunkat olvashatták… :))

Pocok - 2009. 10. 07. 22:36

“Ezzel kapcsolatban mondjuk még sok múlik azon, hogy hogy teljesít majd a hot plate-en, ettől kicsit tartok…”

Hátha odáig eljut, ott már nem kell mindkét kezét használni, csak a száját… bár azt sem szokta :P

Azért még Kevin is ott van, ő is jól csinálja, jobban mint a csaj szerintem, na majd meglátjuk. Ha a csaj kiesik akkor onnantól mindegy ki nyer :P

marcilu - 2009. 10. 08. 06:46

Most sírni fogok: Nem bírom Kevint, és elszomorít, hogy semmi esély arra, hogy kiessen. A múlt heti túlfőzött rizsen kívül soha nem hibázott…
A hot plate-et pont azért említettem, mert a sérült keze ellenére nagyobb kihívást jelent Dave számára a beszéd, mint a főzés…

naughtyL - 2009. 10. 08. 14:20

Csatlakozom:Dave nyerjen!! Én Kevint is nagyon erősnek érzem, nem tudom mi lesz még itt..
És jaja igazad van Marculi:Dave-nek az nagy kihívás lesz!!

marcilu - 2009. 10. 14. 13:46

Most olvastam a hírekben, hogy ma már finálé lesz (volt)! De hiszen még hárman vannak! Ugye nem Dave drámai, soron kívüli kiesése kavarja a szálakat???!!!

Pocok - 2009. 10. 14. 15:39

marcilu: Duplarészes a mai.

Innentől meg csak aki látta…

Sejtettem, hogy ő nyer. Megérdemelte, fél kézzel elbánt a többiekkel :P

redc - 2009. 10. 14. 16:33

I’m nobody’s bitch.

Remek volt a rész végén ez a kis kollázs/montázs. :D Számomra főleg az extra JP-s jelenetek miatt. Ilyenkor eszembe jut mennyi ehhez hasonló finomság végzi a vágószoba padlóján. Összegyűjthetnék őket (mint Dave a múlt heti részben az édességet :) egy “Hell’s Kitchen Uncut” csokorba – én vevő lennék rá, az fix.

Ami a kihullási sorrendet illeti, egész jól bejött a 2 héttel ezelőtti jóslatom. Szerintem is az nyert, aki megérdemelte. Örültem neki, bár a legelső hot plate-es megmozdulásainál kb. a fejemet fogtam. Borzalmas volt azt az aggresszív nyomulást nézni. Tudom, hogy GR-t akarta utánozni, de azért ő még messze van attól a tekintély-szinttől és szaktudástól, hogy az ilyen viselkedést eltűrjék tőle + GR konyhai jelenléte nem pusztán ordibálásból, káromkodásból, kukarugdosásból és mások zaklatásából áll. Ezeket az “előjogokat” ki kell érdemelni. Ez a látványos fele, de nem ettől lesz valaki jó főszakács. Amint Dave az elhibázott minőségellenőrzések után rájött erre, rögtön jobban ment neki a dolog.

Jöhet a következő évad! Már alig várom.

Sook Jai - 2009. 10. 14. 18:31

:))))

öröm és bódottá.
Az ilyen reality évadokat szeretem: mikor az győz, akinek drukkoltam az elejétől.

Jó volt, így, a vége is, és az egész évad is összességében.Tényleg durvább volt az eddigieknél, ami felveti a kérdést, hogy vajon a következő milyen lesz? Lehet ezt még fokozni?

Az Araxi tényleg a lehető legjobb séfet kapta – majd egy év múlva érdemes lesz csekkolni, hogy a a győztes mire vitte. (pl az első évad nyertese amennyire lehet tudni, szinte semmire…)

JP-s extrákat még!
és jöhet a következő évad :)

marcilu - 2009. 10. 14. 21:12

Ezek a kis szösszenetek a végén nagyon jók voltak! I’m nobody’s bitch!
Dave nyert, megérdemelte, más győztesek 2 kézzel is többet hibáztak, mint ő 1-gyel. Bár már az utóbbi részekben kezdett feltűnni, hogy amilyen gyengédséggel néz rá Ramsay, az már szinte büntetendő – a kis részrehajló.
Érdekelne, hogy miért nem volt ott Tanille az utolsó service-en. Mégiscsak ő volt a 4. helyezett.

Azt kell mondjam, nekem ez az évad tetszett a legjobban. Volt benne csúcskategóriás irritáló figura (Suzanne + Robert), vicces (Van), idegbeteg (Tanille és megint Robert), de a legfontosabb, volt nekem fő-fő kedvenc, aki ráadásul nyert is. (Az olyan évadokat volt a legrosszabb nézni, amikor senkit sem tudtam igazán kedvelni.)

zsemlye - 2009. 10. 15. 11:15

Jó volt a bloopreel a végefőcím alatt.

…Francba én Kevin párti voltam… Lehet, hogy Davenak jobb az ízérzéke, de szerintem Kevin az, aki biztosan el tud vinni egy éttermet.
Hiányzott, hogy idén kihagyták az étterem megtervezését/kialakítását, az az egyik kedvenc momentumom. Persze érthető, mert Robert miatt lett egy extra rész.

Mini Ramsay gáz volt, nagyobb a kölök híre, mint a lángja pfff.

Heather – az, hogy most a showban sous chef nem azt jelenti, hogy ő alkalmatlannak bizonyult azóta, mikor megkapta a pozícióját?

Ildikó - 2009. 10. 15. 17:00

Egyre jobban kezdek kiábrándulni ebből a műsorból. :(
Kezdődött azzal, hogy valaki írta, hogy az egész műsor csak meg van rendezve.
Most meg olvasom, hogy a játékosok nem is kapják meg a nyereményüket. Vagyis nem úgy, ahogy beharagozzák a műsorban. Azt mondja Gordon a műsor elején, hogy aki nyer, az lehetőséget kap, hogy vezessen egy éttermet Vegasban, x millió dolláros fizetéssel…de ezek szerint csak egy évig volt érvényes ez a nyeremény? Mert valaki írta, hogy Heather csak egy évig kapott szerződést. :O
Azért a műsor során sokat szenvednek, fejlődnek, kidolgozzák a belüket, és igazán megérdemelnék, hogy saját éttermük legyen és ne csak 1 évig.
Az első évad nyerteséről úgy tudtam, hogy saját étterme van, de ezek szerint ez is csak kamu?
Akkor magyarul megnyerték azt az évadot a nagy semmiért?

redc - 2009. 10. 15. 20:31

Francba én Kevin párti voltam… Lehet, hogy Davenak jobb az ízérzéke, de szerintem Kevin az, aki biztosan el tud vinni egy éttermet.

Kevin már szinte tökéletes lett volna, ha nem botlik el a saját egójában. Kellene a francnak olyan főnök, aki a világ közepének képzeli magát és csak ordibálva vagy leereszkedő módon képes kommunikálni a beosztottjaival. Hosszú távon ez nem működne. Plusz a vége felé kezdett egyre nagyobb görény lenni. Minden áron keresztbe akart tenni a többieknek, ráadásul ilyen sunyi, alattomos módon, amit én hatványozottan ki nem állhatok egy emberben. Az efféle viselkedés egyáltalán nem profizmusra vall, köv.képp semmi keresnivalója egy profi konyhában. Ha valaki jó, akkor tiszta küzdelemben is képes nyerni. Dave-nek fél kézzel is sikerült, ezért hiszem, hogy ő kétség kívül megérdemelte. Kíváncsi leszek, meddig bírja az új helyen.

Akkor magyarul megnyerték azt az évadot a nagy semmiért?

Azt azért nem mondanám, hogy semmit sem nyernek azzal, hogy a műsorban szerepelnek. Tapasztalatot mindenképp. :) És esélyt is arra, hogy egy nívós étteremben dolgozzanak – hogy meddig, az szerintem végső soron rajtuk múlik. Azt senki se garantálhatja, hogy életük végéig biztos helyük lesz valahol, ha egyszer pl. nem tudják teljesíteni az ottani elvárásokat. Pontosan nem emlékszem, de azt hiszem, úgy harangozzák be a nyereményt, hogy a győztes állást kap X. étteremben. Azt megtartani (a “próbaidőn” túl) már az ő felelőssége, és nem a nyeremény része. Gondolom én. Ha akalmatlannak találnak, kirúgnak pont úgy, mint minden más helyen.

De őszintén szólva a fene se tudja, mi zajlik pontosan a háttérben. Engem nagyon nem is izgat addig, amíg a műsor szórakoztató. És ez az. :) Azt hiszem, le is darálom újra a 4. évadot a jövő héten. Petrozza és a tökös csirkéje mai napig képes hosszú percekig tartó röhögőgörcsöt kiváltani belőlem. Meg úgy ez az évad egészében is. :D

zsemlye - 2009. 10. 16. 14:35

;o) Petrozza – igen!
az egy jó évad volt – én akkor kattantam rá

Ildikó - 2009. 10. 16. 15:40

A 4. évadot most adják a Viasaton. :)

Ildikó - 2009. 10. 19. 21:30

Az jó volt, mikor Gordon belökte JP-t a tengerbe. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz