login |

A Defying Gravity kezdete

2009. 08. 03. 22:15 - Írta: human

22 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Szóval van ez a srác, oké? Kavar azzal a jól kinéző csajjal, de közben messziről imád egy szőkét. Ez utóbbi viszontimádja, de nem akar semmit mert az agya ellenkezik. Aztán mindez egy Naprendszer körüli űrút kiképzőtáborában történik. Ejj.

azurben

Olvastad az első két mondatot és csak néztél, hogy mi a fene van, hogy jön ez a képhez? Nem vagy egyedül. A sorozatot úgy jellemezték előzetesen, hogy Grey’s Anatomy az űrben, csak azt nem tették hozzá, hogy rögtön a szarabb évadjai a Grey’s-nek, ami amúgy az első évadában még teljesen elment. Hát, a Defying már két rész alatt messze jutott a minőségtől. Ja igen, azért ilyen a cím ott felül, mert két részt adtak le, nem pedig a pilot volt másfél órás. Mindkét 42 percet lezárták, volt két nagy probléma, meg súlytalanságban dugás.

Amúgy a történet annyi lenne nagy vonalakban, hogy 6 éves utazás a Naprendszeren belül körbe, jóval azután a jövőben, hogy a Marson már jártunk két lábbal. Most a nagyobb bolygókat érintik majd, elvileg a Vénuszon is le fognak szállni. A gondja az volt a készítőknek, hogy ebből miképp csináljanak több évados sorozatot akár. Hát flashbackekkel!

creepygirlcreepy

Tehát akkor a részek ténylegesen abból állnak, hogy elindul a nagy utazás, közben pedig flashbackekben bemutatják a kiképzést, ahol mindenki lefekszik mindenkivel. Meg van valami nagyobb dolog is, de arra csak utalgatnak végig. Mintha egy felsőbb erő választaná ki, hogy kik kerülnek ténylegesen fel arra az űrhajóra, de egyelőre csak sejtelmes félmondatokat ejtenek el erről, a nagy felfedés majd valamikor a jövőben lesz, amit én már valószínűleg nem fogok látni.

Miért is nem? Mert tele van időhúzással, és az a baj, hogy nem is a flashback részekre gondolok. Konkrétan a kiképzés az érdekes az egészben, nem pedig maguk az űrben játszódó részek.

Elmondom, mi a gond: a második rész nagy problémája, hogy letesztelenek egy űrruhát, de a nő kivágodik vele a vákuumba, aztán vissza kell húzni. Erre miképp lehet elsütni 40 percet? Majd meglátjátok, ha eljuttok addig. A másik komolyabb gond, hogy többször is betolják a nyálas zenét, és nagyon át kéne éreznünk a szomorúságot vagy feláldozást vagy akármi, de helyette azt nézzük, hogy merre juthatunk ki a giccsfolyóból. A zenei szerkesztőnek szerintem hatalmas mínuszpont.

A kivitelezés mellett viszont nem tudok elmenni szónélkül. Tévés szinten egyszerűen remek a CGi. Komolyan mondom, lehet országos tévén is lesz idővel rendes űrhajós cucc, mert láthatóan már nem olyan drága mulatság, bár a súlytalansággal meg kell szenvedniük a készítésnél azért.

Végül csak egy 5/10-et tudok adni. A minap a Virtuality is ennyit kapott, tudom, de egyszerűen egyikben sem vittek ki minket a végtelen határok közé rendesen. Viszont a kettő közül a Defyingnak van több esélye arra, hogy bekajálja a közönség, ez tény. A nézettséget figyeljük majd holnap reggel jrosszul.

22 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2009. 08. 03. 23:09

“A nézettséget figyeljük majd holnap reggel jrosszul.” ez mi akart lenni?

Amúgy mindeképp ennek van több esélye a folytatásra (sajnos). Mondjuk amikor megláttam a promónál a GA-s szöveget, tudtam, hogy ez nem nekem készül. Pedig jó lenne egy sorozat még amiben jó a CGI. :S

Lily Aldrin - 2009. 08. 03. 23:12

egyetértek teljesen, nyáltenger, picsogás, unalmas sztori.
viszont a látvány, és nemcsak a CGI, a belső díszletek is 10/10. tetszik ez a tiszta, kék-fehér világ. űrhajózás-sucker vagyok meg Ron Livingstone is a jópasi listámon van, de vérzik a szívem az elpazarolt lehetőségért. kitartok, (hosszú életet ugyan nem jósolok) de az ujjam a gyorstekerés gombon fogom tartani…

Lily Aldrin - 2009. 08. 03. 23:14

(ajj természetesen Livingston, e nélkül)

Mann - 2009. 08. 03. 23:45

Livingston miatt még bepróbálom a 3ikat is, de nem fogott meg, a plot nagyon hasonlít a Virtualityre, ellenben az nekem nagyon bejött…

Lyana - 2009. 08. 04. 01:00

Ouch, szomorú vagyok, hogy ilyen lett a színészek miatt egyik legjobban várt sorozat. Flashbackeket utálom, felesleges csöpögést szintén. Azt hiszem jegelem és elfelejtem az egészet egy ideig, aztán majd ha esetleg kap második évadot és mndenki áradozik a pálfordulásáról, akkor belekezdek.

LostForLife - 2009. 08. 04. 10:13

muhaha, komoly 3 milliós volt a nézettség :D

kaito - 2009. 08. 04. 10:16

igazából kb ennyit vártam ettől a sorozattól, mégis kicsit csalódás. a pilot rész még vmivel jobb volt, a második viszont elég béna, mondjuk 6/10 és 5/10. “daisy adair” se tetszett, pedig dlm-ben szerettem.

SeSam - 2009. 08. 04. 12:44

Dasiy ftw

Trisztin - 2009. 08. 04. 14:53

ohohoh…csak méribeszlúiszhácsinzon van a képen?:)
tőlem most kapta meg az esélyét a sorozat ;)

winnie - 2009. 08. 04. 15:00

:)

most képzeld magadat a helyünkbe. leírjuk hírben, kirakjuk a promót, kirakjuk a promóképeket is – mindegyikben ott van, de csak most esik le?:) valamit másképp kéne csinálunk.

acu - 2009. 08. 04. 19:43

nekem ez nem jött át, egy rész is sok volt. talán mert sose láttam még grey’st? mindegy, próba cseresznye mindig. az űrhajó díszlet és a látvány azért nem volt rossz.

Trisztin - 2009. 08. 04. 21:32

bevallom nem adtam esélyt a promoképes posztnak,mivel cetlinszakítós-exBerger-feje elriasztott… azóta bepotoltam minden irásotok a sorozatról ;)

m76 - 2009. 08. 05. 08:45

Erre csak egyet lehet mondani: What were they thinking?

Ki az aki ezt berendelte? El kéne küldeni a bányába dolgozni.

zseb - 2009. 08. 06. 09:15

Félig off: Sosem gondoltam volna, hogy ezt lesz alkalmam valaha, akármilyen módon, “élőírásban” használni: Grey’s Anatomy… IN SPACE! (És ezen most elröhögcsélek egy fél órát, tökmindegy, hogy nyilván mennyire nem nekem jutott eszembe először.)

On:
Ahhoz képest, hogy az ajánlók alapján milyen jónak tűnt (Ron Livingston! KözelJÖVŐ! Űrállomás! Egyáltalán: ŰR!!! *Fél* sci-fi!), nekem még két mondat sosem vette így el a kedvem semmitől, mint ahogy ennek a kritikának a kezdősorai.
A negyedik bekezdés táján arra jutottam, hogy talán jobb és költséghatékonyabb lett volna az egész fordítva (a kiképzőtábor jelenében flashforwardokkal), de akkor még az “IN SPACE!”-rész is eltűnne félig…

Csakazértis bele fogok nézni. Ekkor képtelenséget azt hiszem, nem lehet kihagyni.

Orionk - 2009. 08. 07. 17:43

Szerintetek a néger csávó miért nyitotta ki az ajtót az űr felé?, és ez miatt repült ki az űrhajóból a szőke csajszi?

M76 - 2009. 08. 07. 22:26

Nekem valami nem esett le, hogy az első részben úgy volt, hogy a két veteránt nem válogatták be a programba, akkor a 2. részben miért vannak ott amikor szkafandereznek? Vagy az is csak flashback volt?

bodzasfanta - 2009. 08. 10. 19:21

most igyen van, HD-ben az elso harom (1+1 pilot + 1) resz az itunesban. gondolkozok rajta, hogy megnezem de lehet nem kene erre pazarolni a savszelt

roller88 - 2009. 08. 12. 21:44

Orionknak: igen azért repült ki!

Nem az a nagyon pörgős science fiction sorozat az tény, de nem rossz én eddig 2 részt láttam és most valószínűleg megnézem a 3. részt is.
Az, hogy csak 3 milliós nézettsége van az sok mindenre vezethető vissza. A sorozatot nem promótálták annyira nagyon bárki bármit is mond, mert nem volt így. A műfaja nem tömegműfaj, hanem rétegműfaj, ezért eleve sok néző ki van zárva, illetve ne feledje senki, hogy nyár van, és a nyár Amerikában az a kábelcsatornáké, akkor megy a legtöbb kábeles sorozat, szóval ilyenkor a nagyok csak ismételnek. Ráadásul Vasárnap este 10/9 c-kor adják, ez már nem is prime time hanem félig night time. Illetve egy sci-fi talán a fiatalabb közönséget jobban leülteti a képernyők elé, de Vasárnap nyáron este nem hiszem, hogy olyan sokan vannak otthon, meg általában ilyenkor az amerikaiak is nyaralnak. Szóval én azt mondom, hogy a 3 millió nem rossz, lehetne jobb is, de nem rossz. Talán, ha a Syfy adná a tavaszi programban akkor jobb lenne, illetve ez nem amerikai sorozat, hanem inkább kanadai. Minden ország a sajátjáét szereti jobban. Bár én nem az ABC-re tettem volna a sorozatot, hanem máshova.

Bujtor - 2009. 09. 06. 18:31

Nekem tetszik.

Necros - 2009. 09. 14. 14:34

nagyon tetszik a sorozat. Az első epizóddal már megfogtak, plusz Ron Livingston az egyik főszereplő, benne van Christina Cox és Florentine Lahme és Karen LeBlanc, három gyönyörű nő, de Laura Harris, Paula Garces és Maxim Roy is szépek. :)
Engem érdekelnek a kapcsolatok is, ebben nem olyan unalmasak, a színészek jók, az effektek szintén és Béta miatt is nézem, mert kíváncsi vagyok, mi a fene lehet az és mik a szándékai. Remélem, folytatják és meglesz az a 3 évad.
Nálam olyan 8-9/10 a sorozat.

SPOILER!
A legújabb rész végén már mindenki meglátta Bétát, így talán a következőben több is kiderül róla. Nagyon várom a szombat hajnalt. :D

Ateszimosz - 2010. 02. 17. 21:21

Ízlések és pofonok. Akinek nem tetszik nem nézi. Ilyen egyszerű.

A sci-fi kedvelőinek bejöhet ez a sorozat a “Földhöz ragadtabbaknak” nem. Nekem nagyon bejön. Tetszik a sztori bár az elején kicsit a Lost-ot éreztem benne. Az első 4 rész lapos de utána beindul a sztori és látszik hogy ezt nem egy évadra írták. Sok az elvarratlan szál, amiből később akár 3-4 évad is kikerekedhetett volna. Számomra érdekesen keveredik benne a tudomány a misztikummal. A szereplők karakterei eltérőek azonban mindegyik tud mesélni. Összesítve én megadnám a 8/10 értékelést.

Sajnálom, hogy nincs folytatás.

winnie - 2010. 02. 17. 21:28

“Sok az elvarratlan szál, amiből később akár 3-4 évad is kikerekedhetett volna. ”

egy későbbi posztban leírtuk, hogy mi lett volna a sztori iránya, hogy mi lett volna a 2-3. évadban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz