login |

Melrose Space Defying Gravity – 3 rész után

2009. 08. 13. 17:02 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: kritika, merre tovább, pilot-mustra,

Na, szerializált sorozatok rajongói, mindenki látta már az új scifit? Jelentem, továbbjutottam, mint human, bevállaltam a Defying Gravity 3. részét is, főképp annak köszönhetően, hogy nem tartottam annyira gáznak a pilot-ot, no meg kíváncsi voltam a folytatása. Azonban a folytatás sajnos nem győzött meg, így ez a poszt marad a nézők számára kibeszélőnek, mint a Warehouse 13 esetében, én pedig a fináléra lehet, hogy visszanézek.

defying-gravity-01

Szóval a 2052-ben élő, 6 éves Vénusz-utazásra induló asztronauták kalandjainak az első része minimum volt egy 5/10, mert gördülékeny volt, mert sok infót hordozott, mert megjelentek az obligát rejtélyekre utaló jelek és, mert a giccszene ellenére is bejöttek a flashback-ek. (Mikor nem jönnek be nekem, kérdezhetném.) Ráadásul a folytonos Grey’s Anatomy-zás is megtette hatását, s kellemes meglepetésként ért, hogy egyáltalán nem vitték túlzásba a viszonyokat, az enyelgést. (Le az eufemizmusokkal!)

A második rész után kicsit alábbhagyott a lelkesedésem, megnőtt a GA-faktor mennyisége is, de még tolerálható volt, azonban, miután a harmadik részben kiderült, hogy 1. még egy, addig fel nem fedett kapcsolat van két “űrhajós” között, 2. hogy másik két űrhajós is összejött egymással a kiképzés alatt, akkor azt mondtam, hogy csak akkor folytatom, ha adnak a rejtélynek is egy kis teret. Nem adtak.

defying-gravity-02

A rejtély annyiból áll, hogy a főhős űrhajósnak fura álmai vannak egyik társa haláláról, valamint, hogy egy másik űrhajós fura hangokat hall az Antares-en, plusz egy furcsa egészségügyi zavar üti fel fejét és ezért cserét kell eszközölni a személyzeten, plusz valaki megbetegedik az űrhajón, plusz elhangzik a kulcsmondat is: “Szerinted, hogy ha tudnák, mire vállalkoztak, akkor is benne lennének?“, ami arra utal, hogy itt bizony folyik valami a háttérben (Béta), hogy egyes résztvevők nem véletlenül vannak a hajón.

De sajnos, miközben a kiképzés alatti barátkozásokat és feladatokat nézhettük, kiegészítve az apró, de megoldható kellemetlenségekkel a hajón, sajnos a rejtély nem sokat haladt a 3. részben, sőt, maga a történet sem, bár nézhető volt az epizód, de úgy érzem, hogy aki nem látta, az is simán folytathatná a 4. résszel a 2. után, ergó a történések jó része nem mozdította előre a sztorit, inkább csak habzott a szappan.

(Mennyire mélypont az a sztoriszál, hogy a libidócsökkentő HALO-tapasz hatékonyságát tesztelni akarják a kadétok és a fiúk fogadnak a lányokkal, hogy tapasz ide vagy oda, ők “kemények” lesznek? Ráadásul a jelenet egy sztriptízbárban eszkalálódott, miután az egyik kadétlány kicsit nekivetkőzve egy kollegája ölében kezdett táncolni.)

Olvastam valahol, hogy az a legnagyobb gáz, hogy a két fő karakterpáros között nincs semmi kémia, hogy nem tudják eladni kapcsolatukat. Ebben is lehet valami. Engem pedig az is kissé zavar, hogy hiába járunk 2052-ben, igazából csak az utazás ténye utal arra, mert olyan kütyük és megoldások tűnnek fel a sorozatban, amikről simán elhinném, hogy ma is léteznek.

defying-gravity-03

Annak ellenére, hogy az effektek valóban teljesen korrektek, az űrhajós szett is pofás, részemről passzolós lesz a sorozat, nem igazán érzem, hogy valami újat tudnak kihozni belőle a végén, s inkább megkímélem magam a várható súlyos csalódástól, ami akkor érne, ha a végső válasz reményében nézném csak végig a 13 részt.

(Alapból azt mondanám, hogy a nézettséget elnézve nem lesz folytatás, de a Defying Gravity is olyan sorozat, mint a már bemutatott Mental és a bemutatásra váró Persons Unknown: olcsón, külföldi koprodukcióban forgatták, így nem csak Amerikától függ, hogy lesz-e 2. szezon. A DG speciel Kanadában készült, német és angol tőkéből.)

22 hozzászólás Ne habozz!

vape - 2009. 08. 13. 17:04

Első kép alapján azt hittem, hogy Winnie a Medicopter 117-ről ír :D

Dohi - 2009. 08. 13. 17:18

lassan en is belenezek majd, de gyanitom, winnie-hez hasonloan nalam is kaszat kap, mint a wh13.

Shawn - 2009. 08. 13. 17:48

Nekem ez nagyon nem tetszik, a Whouse 13 meg fordítva, nagyon tetszik…

SeSam - 2009. 08. 13. 18:30

Mindkettőt néztem, de engem a Warehouseban sokkal jobban zavartak a meglehetősen igénytelen trükkök, összeszedetlen/logikátlan történetszálak, és a hiányzó chemistry. Persze lehet csak azért, mert nem tudom elképzelni, hogy lehet Laura Harrist nem szeretni. ;]

vicvega - 2009. 08. 13. 19:08

vívódom, hisz’ benne van ‘Daisy Adair’

Tamass - 2009. 08. 13. 19:22

A harmadik resz teljesen kesz volt… a story teljesen elakadt, a ki kibe szerelmes es ki kivel fekudt le a kikepzes alatt pedig nem az en zsanerem

Dark Wolf - 2009. 08. 13. 19:47

Melrose Space, LOL.
Livingstonnak mért kell ilyen nyominger fejeket vágnia minden képen, amit eme sorozatbeli szerepéből láttam?

Waldi! - 2009. 08. 13. 20:57

A legnagyobb eufemizmus erre urhajos-baszos sorozatra azt mondani, hogy sci-fi :D Bar az az erdekes, hogy kivancsibb voltam a 3. reszre, mint az Eurekara es a Warehouse 13-ra.
Ok, egy valosagshow-ra meg bevalogathatnak Mr. “Bemosok a fonokomnek is ha kell” American Hero “Megolted a tarsaidat” fazont, na de egy 6 eves expediciora? Minek porognak a porgo dolgok, ha a nanoize miatt nem kell mesterseges gravitacio? (Vagy ott vannak az uveghazak?) Meg mindig real-time tarsalognak, amikora a Venusz tavolsagaban mar tobb perc akar tobb tizperc amig a radio jel oda es vissz er?
50 ev mulva a buszon meg lesz mozgasserult jel? Lesznek meg mozgasserultek? Pfff.

Remelem megjelenik vegre amit irok :(

bullseye - 2009. 08. 13. 21:13

annyi jó színész van ebben, ne legyen már gyenge…

Olman - 2009. 08. 14. 10:11

“nincs semmi kémia” – kísérlet egy amerikai kifejezés magyarítására?

winnie - 2009. 08. 14. 10:15

nem kísérlet, már szoktűák használni, de nem véletlenül írtam dőlt betűvel.

Reneewaldorf - 2009. 08. 14. 19:02

Fájdalom, de a 3 részt úgy, de úgy untam, mint a fene- *ásít* – talán adok még egy esélyt neki. Talán. De aztán kaszakapanagyharang.

Reneewaldorf - 2009. 08. 14. 19:03

I mean harmadik részt untam… az első nagyon jó volt, a második enyhén felejtős, a harmadik meredek zutty.

yippyupp - 2009. 08. 14. 20:16

Sci-fi sorozat?
Ez?
Kasza azonnal 3 rész után. De el sem tudom hinni, sokáig gondolkoztam egy közeljövőben játszódó sci-fi ötleten. Mármint, hogy mit adnak majd elő, de a Simpsons in space jobban bejött volna mindenkinek, mint a DG.
Nem érdekel, hogy mi az a nagy titok, ami majd 6(HAT) éven keresztül érdekessé teszi az egész DNS manipulációt.
A Vénusz leszálló öltözékről ne is beszéljünk… Majd kijavítjuk, ha az űrben ereszt.
Volt értelme egy ilyen közeljövőben játszódó scifit megírni? – Igen. De így-e?
És tényleg nincs igazi scifi sorozat manapság sajnos, de majd a Star Wars odavág, remélem!

yippyupp - 2009. 08. 14. 20:23

ŰRISTEN, inkább költötték volna a pénzt más sorozatra…

Waldi - 2009. 08. 18. 09:25

Je, ezek olassak a gondolataimat :D
Megmagyaraztak a nem lebego haj problemat es a porgo bigyok mesterseges gravitaciojarol is szot ejtettek.
Ha arrol is lesz szo, hogy 2050-ben miert csupa osszeferhetetlen, antiszocialis, hormontultengeses alakot kuldenek egy expediciora, akkor lehidalok. Mar csak azt kene megmagyarazni, hogy 6 millio kilometerrol hogyan kommunikalnak realtime.
Ez ilyen egyevados minisorozat, vagy tobb evadot akarnak(tak) csinalni belole?

winnie - 2009. 08. 18. 09:36

a készítő 3 évadban gondolkodik.

Bujtor - 2009. 09. 09. 09:59

5 rész után még mindig tetszik :).

Kanda - 2009. 09. 13. 22:47

Nekem nézős. Látom ugyan a hibáit, de a guilty pleasure kategóriába simán belefér.

Necros - 2009. 09. 14. 14:32

Waldi, a készítők egyszerűen figyelmen kívül hagyják azt az “apróságot”, amit én meg is értek, tényleg csak lelassítaná a sorozatot. Én a többi kisebb butaságot is elnézem tudományos téren, mert nem zavar, hiszen nagyon tetszik a sorozat. Az első epizóddal már megfogtak, plusz Ron Livingston az egyik főszereplő, benne van Christina Cox és Florentine Lahme és Karen LeBlanc, három gyönyörű nő, de Laura Harris, Paula Garces és Maxim Roy is szépek. :)
Engem érdekelnek a kapcsolatok is, ebben nem olyan unalmasak, a színészek jók, az effektek szintén és Béta miatt is nézem, mert kíváncsi vagyok, mi a fene lehet az és mik a szándékai. Remélem, folytatják és meglesz az a 3 évad.
Nálam olyan 8-9/10 a sorozat.

Julius Bond - 2009. 09. 14. 22:15

a 3-ik részt megnéztem angol felirattal. A 6-ikat már nem tudom…megvárom a magyart….
aztán vagy a forgatás áll le hamarabb, vagy a nézésem.

DelMare - 2009. 09. 20. 01:20

nos nálam még csak a pilot volt vacsira, de az első 20percet leszámítva elvoltam. kíváncsi vagyok mi lesz a 3ik után. mindenesetre winnie meterológiája gyanúsan sanszos.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz