login |

True Blood – az első évad

2009. 08. 14. 20:31 - Írta: human

53 hozzászólás | kategória: kritika,

Alkonyat után belédkóstol, reklámozzák a könyvet a metróban, és bevallom, hogy nem értem. Vámpír-vámpír, egyre megy, vagy miről beszélnek? A Twilight egy tinifilm/könyv (pár felnőttnek is tetszik, ez most lényegtelen adat) a másikban meg fröcsög a vér. Az ilyen keverések és félrecélzások miatt nem találja meg igazi olvasó- és esetleg nézőközönségét semmi. Akkor most kanyarodjunk a mozgóképre, ami a könyvből készült.

atharapjaatorkat

A sorozat felütése szerintem marha jó, tulajdonképpen amiatt kapott tőlem még egy esélyt, pedig anno a pilotot 20 perc után átlőttem egy ezüsthegyű nyílvesszővel (winnie is jól lehúzta). Nyugi, mondom. Tehát onnan indul az egész, hogy a vámpírok köztünk vannak, kisebbségként, és szeretnék, ha az emberek valamennyire elfogadnák őket. Igen, jól érted, a nyilvánosság elé jöttek, tévében szerepelnek, modern világ, meg minden, na meg szeretik a drága kocsikat. Ilyen vámpíros film vagy sorozat nekem egyáltalán nem rémlik, alapvetően jó az ötlet.

De hát a vámpíroknak vér kell, hogy szerzik be legálisan? Nem sokat tökölnek ezen kérdés feloldásával. Egyrészt van egy új cucc, Japánból, a Tru Blood, ami szintetikus vér, mindenféle vércsoportban gyártják, ezt ihatják. Aztán meg a törvénynek semmi gondja nincs azzal, ha valaki beleegyezik, hogy egy kis vért leszívjanak tőle, felnőttek már az emberek, dönthetnek ahogy akarnak.

A másik ami nagyon tetszik, hogy az egész olyan, mint egy jobb könyv. Lassan, részletesen bontják ki a cselekményt, merülünk el a fősztoriban egyre mélyebbre, hogy az első évad végére megoldódjon az átívelő ügy. Nyugisan mutatják be a karaktereket, a közöttük lévő viszonyokat és azok átalakulását. Mindezek mellett, a nyugis fősodor közben, a részek utolsó 3-4 percében szinte mindig olyan cliffhangert vetnek be, hogy a falat kaparod a következő epizódig. Kivéve, ha egyben nézed az évadot, mert okos voltál. Egyszóval írásilag (Alan Ball – Sírhant művek) többnyire nincs gond a sorozattal.

harmadikmuszakbolwirebol

Mielőtt még nekiugranátok, egy figyelmeztetést muszáj eleresztenem: a tanyasi szövegelés és akcentus néha borzasztó. Én például emiatt is hagytam félbe régen a pilotot. Szokni kell, nem olyan, mint amikor egy brit sorozatot nézel és csak másmilyen (vagyis hát eredeti) az angol, hanem ilyen “Hö, Hé,” meg mittomén, valami utált magyar tájszólást képzeljetek ide.

Lassú tempó, akcentus megvolt, akkor térjünk rá még egy apróságra: hierarchia a vámpírtársadalmon belül. Ez is tetszett, az öregebb, elvileg bölcsebb vámpírok többre vannak becsülve, mint az újoncok. Mindenki felelős a körzeti seriff felé, a seriff is felelős a földrész főnöke felé, és így tovább. Kvázi van rendőrségük is, még az egyik vámpír sem gyilkolgathatja halomra a társait, mert elkapják és jól elítélik. Természetesen az 1. évad során itt is történnek fennakadások idővel.

Amúgy az első évad során az a főszál, hogy egy kisváros lányait valaki gyilkolgatja. Meg az, hogy Sookie Stackhouse, akit a szerethető Anna Paquin alakít, összeismerkedik egy vámpírral, bizonyos Billel. Aztán bele is szeret, a kapcsolatuk pedig okoz némi bonyolodalmat, főleg azért, mert Sookie sem átlagos ember, tudniillik gondolatolvasó a kislány. (Plusz elejtik ám, hogy más legendás lények is léteznek.)

Az első évadra simán elmegy egy 8/10, az HBO tényleg kezd visszatalálni a minőségibb sorozatok ösvényére? Viszont akinek nem jön be 2-3 rész után, az ne erőltesse szerintem, végig olyan lesz a sorozat, érhetően nem mindenki kenyere a lassú tempó.

53 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2009. 08. 14. 19:55

jajj, human elesett, fene a nyári darálásokba:)) sixx, te hogy állsz?

nekem biztos, hogy nem a lassú tempóval volt gondom, nagyjából a 3 kritikámban kifejtettem, hogy miért volt gáz, miért nem tetszett (nagyon!) az a 4 rész, amit láttam, de a siker vitathatatlan, ajánlós sorozat, mert a kritika is szereti, a nézők száma döbbenetes mértékben gyarapodik (és ez nem (csak) a twilight hatás, nyugodtan el lehet hinni), ráadásul a hazai letöltések is beindultak (kell még egy kis löket és az élvonal mögé érhet), plusz azt sem hittem volna, hogy a kibeszélő ki lesz használva, s lőn.

rettegve várom, hogy mi lesz human következő darája:)

Qwertre - 2009. 08. 14. 20:54

Pont tegnap este fejeztem be a darat a legutobbi resszel es osszesegeben pozitiv a velemenyem rola.

Nem tetszik, hogy vampirokon kivul mas termeszetfeletti lenyeket is bevonnak, sokkal tobbet ki lehetne hozni a vampir-hierarchia/torvenyrendszer dologbol ha csak arra fokuszalnanak.

Meg kicsit sok az ágyjelenet. Nem a meztelenseg zavar, hanem hogy idohuzas… szinte mindet attekertem egy ido utan. Jo ivosjatekot lehetne beloluk rendezni.

Nemgyóezígy - 2009. 08. 14. 20:55

off
csak nekem tűnt úgy első ránézésre, hogy egy női nemi szervet és egy férfit látok a képen ?:)
bocsi, de első ránézésre… XD

Gaben - 2009. 08. 14. 21:00

nem kötekedésként, de a sztori szerint a vámpírok pont azért jöttek elő, mert Japánban felfedezték a szintetikus vért és ezért nem kell tovább rejtőzniük, hiszen gyilkolás nélkül is tudnak élni. Elvileg. :) Én nagy fan vagyok, de elfogulatlanul mondom, hogy messze itt a legjobb a vámpírábrázolás, pedig már jópár hasonló filmet (Alkonyattól pirkadatig trióliga) vagy sorozatot (Moonlight) láttam.

SunyiMad - 2009. 08. 14. 21:00

Szerintem nem zavaró az akcentus, én például alig hallom meg 1-2 mondatban az egész részben. Engem sokkal jobban szokott idegesíteni a brit akcentus. Attól a falat kaparom néha.
Amúgy én az első évaddal úgy voltam, hogy részről-részre kevésbé tetszett. A második évad eleje is döcögősen indult, de mostanra egészen megkedveltem.

winnie - 2009. 08. 14. 21:03

akcentus: engem hihetetlenül zavar. ha szinkronosan néztem volna, tuti jobban bejön. szerencsére sokan nézik úgy:) (és mint írtam a kritikámban, az, hogy mindenki tőle idegen beszédstílust kényszerít magára, mármint a színészek, kiemeli, hogy ki tehetségtelenebb.)

Zsolti86 - 2009. 08. 14. 21:09

Egyetlen téma van, amit nem tudok filmben elviselni, a vámpíros-zombis dolgok. Lerágott csont, buta és halálosan untat, pedig amúgy a horrorral nincs bajom. De hát HBO… és hát az a főcím… ájj, érzem, ezt előbb-utóbb be kell próbálni! :)

hades - 2009. 08. 14. 21:12

Az egészben az akcentus a lényeg:)
Egyedül ezt a nagyon erőltetett tanyaiságot hagynám ki.
Viszont aki nagyon bosszant, az a főszereplő csaj, minden alkalommal mikor meglátom a fejét, olyan düh fog el:)
Nem tudom miért, lehet a szerep ennyire tenyérbe mászó, vagy a színész lehet a probléma? A könyvet nem olvastam, így sajnos nem tudom, hogy a karakterrel van e bajom, vagy csak a színészi játék az, ami kikészít.

Az első évad olyan volt, hogy kellett egy fajta általános unalom és sorozatéhség, hogy rákényszerítsen a végignézésére. Nekem csak a vége fele indult be.
Bár be kell vallanom, hogy minden részben történt valami, és végig arra gondoltam, hogy az egészséges epizódszám/évad tényleg 12-13 körül lehet, mert így nincs annyi felesleges nyújtás.
Ennyi pont elég volt.

Maga a sorozat nem annyira rossz. De nem tudom, hogy megállná e a helyét, ha nem élnék a vámpírok reneszánszukat.
Most minden boldog, boldogtalan vámpíros story-t csinál.
Engem kicsit arra emlékeztet, mint amikor befutott a Da Vinci kód és utána naponta jöttek ki a kódfejtő könyvek.
Persze nem tudom, hogy ez mennyire volt az elsők között, hiszem a könyv gondolom már régebben kint lehetett a piacon.

minase - 2009. 08. 14. 21:15

eddig senki sem emlitette, hogy az évadzáró botrányosan banális lett?

a pozitivumai ellenére nem jön be, hogy 50 perces részenként. csomó kivágható dolog bennemarad.

rogan - 2009. 08. 14. 21:30

Első évadot majdnem kaszáltam. Kicsit vontatott volt, kicsit kisvárosi sorozatfílingje vámpírokkal feldobva.

human - 2009. 08. 14. 21:40

a második véadról lesz külön írás a végén (meg most is van a kezdőrészről), én is most láttam a részeket és direkt csak az elsőről írtam, maradjunk a kommenteknél is ott.

vmars - 2009. 08. 14. 21:44

Nekem tökre bejön az akcentus (elején mondjuk idegesített, de mostmár nem), kivéve a brit. Na attól télleg falra mászok. Jóbarátokban is Emily azzal az akcentussal annyira idegesítő…
Itt a True Bloodban Sookie hangja volt nagyon fura, olyan fontoskodó, meg maga a csaj is elég bénán játszott, de már megszerettem. Egész sorozat nagyon jó, tényleg nem lehet kivárni hétről-hétre…

tenorx - 2009. 08. 14. 22:17

Én vagy 3 hete daráltam le, hát nem mondom, hogy rossz, de olyan húde húde nagy valami se, jókis darálós, átlagos sorozat számomra

RolloJuve - 2009. 08. 14. 22:41

Nézem, most jön majd az 1×5. Szinkronnal, a Sookie magyar hangja elég furcsa néhol. Már nem kaszálom el, megnézem végig, nem olyan rossz ez, meg eddig még egy vámpíros sorozatot sem néztem. (Buffyt sem :D)

Komolyan mondom, néha megijedek, mennyien néznek “darálva” sorozatot. Annak úgy tényleg van feelingje, vagy csak arra megy ki az egész, hogy ez is kipipálva? Nekem az az elvem, hogy egy sorozatból egy nap max 2 rész, ritka esetben, meg ha épp annyi van hátra az évadból akkor három. Régebben volt olyan sorozat amit “daráltam” pl SG1, West Wing, de így utólag nem örülök neki.

Áruljátok már el, mi a dara mögött rejlő filozófia, mert ha jól értelmezem az egészet, akkor a “darálósok” egy adott időszakban nem néznek csak egy adott sorozatot, amit addig néznek, míg végig nem “darálták” az egészet. Ha egy sorozat nagyon bejön, akkor végigmegy az én metódusommal is 1 vagy 2 hét alatt (~13 vagy ~24 rész), ez mennyiben lehet másabb vagy jobb/rosszabb?

djzsuzska - 2009. 08. 14. 22:47

Első évadot nemrég daráltam le, hogy felhozzam magam a 2. évadra. [Azt most hetiben követem.]
A pilot megfogott engem, nem volt kérdés, hogy folytatom-e a sorit.
Nekem a déli akcentus kifejezetten tetszett, jó ilyent is hallani. A főszállal sem volt semmi bajom, feldobta az évadot szerintem. A vámpírtéma meg alapból jó téma, mert sok mindent ki lehet belőle hozni.

Pontszámot nem adok a pilotra, de a sori nálam jelenleg a 2. számú kedvenc, hétről hétre várom az új részeket.

hannah - 2009. 08. 14. 22:52

Ez az Alkonyat után beléd kóstol-dolog…amikor egy könyvvel akarnak reklámozni egy másikat. Ahogy említettétek, a különbség elég jól érzékelhető a két történet között, de mivel az Alkonyat a sláger, ezzel el lehet adni bármit.
Na, mindegy, a sorozat nálam is várólistán van. Amint lesz egy kis időm, rávetem magam én is. Pláne egy ilyen elemzés után:)

human - 2009. 08. 14. 22:57

RolloJuve: szerintem van a darálásról poszt, de egyáltalán nem arról szól, hogy pipa, mert minek beleölni 13 órát valamibe ha nem tetszik, van elég néznivaló bármi helyett. Inkább sokkal intenzívebb az élmény így, legalábbis én azért szoktam darálni (már amivel ki tudom várni).

g.h.xx - 2009. 08. 14. 23:03

pont most néztem meg az 1X01-et és az 1X02-t és nekem bejött. nővérem beszélt rá…a főcím pl nagyon megnyerő, bár az első rész kicsit hatásvadász (szerintem), viszont örülök, hogy HBO sorozat, mert így sok minden lehet benne, ami máshol nem nagyon lehetne… a főszereplő csajt imádom, régebben csak miatta akartam belenézni. déli akcentus sem zavaró, a brit engem is jobban idegesít. egyenlőre mindenképpen folytatom, aztán később meglátom mi lesz belőle.

winnie - 2009. 08. 14. 23:12

dara OFF: valóban van poszt, én is hasonlót írtam: http://www.sorozatjunkie.hu/2006/09/29/alapveto-fogalmak-daralas/

azért másképp néz ki a dara egy olyan sorozatnál, ahol egybefügg a sztori, mert az olyan, mint egy hosszú film és másképp egy epizodikusnál, bár az meg olyan, mint több film egymás után. én eddig csak damages-t daráltam, ami ugye hosszú sztori, de ilyen a 24, vagy akár a true blood s2, ami pár nap alatt játszódik, azt hiszem.

RolloJuve - 2009. 08. 14. 23:15

Human: lecsekkoltam, végülis kinek hogy.

A brit akcentusnak szerintem meg stílusa van. Eszméletlen jó angol/skót filmek vannak. Szinkronpárti vagyok, de ezeket általában felirattal nézem.

Chris - 2009. 08. 14. 23:36

Én 2 napja fejeztem be a sorozat darálását (szinkronosan), és jelenthetem nagyon-nagyon bejött, és ugye így az akcentus sem zavart…! :P Most töltögetem a 2. évadot, akkor majd kiderül, hohy zavar-e. :) Azóta megvettem könyvben is, és mit ne mondjak, tényleg hasonlít, nem csorbították meg úgy, mint egy filmet, bár ez valahol ugye érthető is, lévén, hogy sorozatról beszélünk… Nam mindegy is, nem okoskodok tovább, lényeg, hogy nekem nagyon tetszett, ajánlom azoknak akik szeretik a vámpíros történeteket.

jellycat - 2009. 08. 15. 00:00

Azért viccesnek találom, hogy annak ellenére, hogy mennyire le volt húzva régen,hányan rákattantak azóta… :)

winnie - 2009. 08. 15. 00:02

ez is mutatja, hogy a lehúzás nem árt feltétlenül. de ha magamat nézem, akkor nem kattantam rá, és a lehúzók zöme sem hiszem, hogy rajongó most.

Biohazard - 2009. 08. 15. 00:03

Brit akcentusnal mar csak a kemeny ir akcentust szeretem jobban :) (es most nem ironizalok)
Szoval nekem semmi bajom nem volt az akcentussal..elvegre delen vannak es tenyleg mindenki igy beszel!

Vampiros temaban ez egy nagyon eredeti felutes. Persze nincs uj a nap alatt..a temaban mar rengeteg konyv szuletett World Of Darkness vilaga ala es azon belul is a vampirokhoz. Magyarul is van par regeny, de az angol az igazi. (Varos Hercege erdemes olvasasra). Meg peresze eleve egy szerepjatekrol van szo :)

Nem vagyok meztelenseg ellenes…a masodik evadra jutottak el oda, hogy Sookhie mutogatasa mar nem hoz izgalomba :(

Egyebkent nagyon kellemes kis sorozat!

winnie - 2009. 08. 15. 00:07

egyébként érdekes, engem sem zavar soha az akcentus, legyen német, francia vagy skót, ír, de általában azok az akcentusok hitelesek. nem, nem azt mondom, hogy itt nem, nem vagyok déli akcent szakértő, de hiszem, hogy más a hatás, ha egy “normál” beszédű színész rá van kényszerítve, hogy “mucsai” legyen:)

scout - 2009. 08. 15. 00:54

Őszintén szólva én már csak azért is kezdtem el nézni, mert mindenhol True Blood-ot látok boltban,tv-ben,interneten, s gondoltam ha ennyire reklámozzák annyira nem lehet rossz. Nem is olyan rossz, gondoltam elmegy nyári “nincsmitnéznijóleszezis” sorozatnak, úgyhogy ledaráltam én is. Érdekes hogy mennyire népszerű lett a vámpír téma ismét (Kezdve Vámpírok bálja, Alkonyat, s most ez).Az akcentus tényleg zavaró eredeti nyelven,de engem csak Tara karakterében zavar.

Lidi - 2009. 08. 15. 01:03

Az első évadot darálva néztem, és azt hiszem jobb is volt így, mert nem zavartak az “üresebb” részek, amik nem voltak olyan eseménydúsak, hiszen rögtön nézhettem utána a következőt. Alapvetően tetszik, a déli akcentussal sincs problémám, érdeklődéssel hallgatom.
Pótolta számomra az elkaszált The Tudorst, még akkor is, ha csak a nagy mennyiségű ágyjelenet a közös bennük. :)

paulkemp - 2009. 08. 15. 01:41

ha valaki még nem írta volna:

Feltehetőleg van a sorozatnak irdalmi előzménye, vagy legalábbis kísértetisen emlékeztet az alapszitu Lauren K. Hamilton regényeire, melyek az Agave kiadó gondozásában már egy ideje magyarul is hozzá férhető

az első könyv: http://www.agavekonyvek.hu/ism_ham.html

Bojcsi - 2009. 08. 15. 01:47

Hát azért annyira nem emlékeztet, különösen, hogy Anita halottkeltő, itt meg ugye ilyen nincs.

Az meg, hogy vámpír+ember love van, hát istenem…

Wynonna - 2009. 08. 15. 01:57

Az első évadot daráltam, és nagyon bejött:))

Ha hazamentem elolvasom a könyvet is.

Maniac84 - 2009. 08. 15. 02:21

Én az első évadot is részről részre követtem, a 4-5. rész környékéig rendesen cancelhatáron is mozgott. Aztán pár rész múlva meg már a napi adagból ezt néztem elsőnek (a Dexter előtt!). Nagyon jó kis sori lett belőle az első évad végére.

Lidi: a legjobb tudásom szerint a Tudors nem lett elkaszálva, még vmikor 2010-ben jön a 4. záró évad.

Denisa Wry - 2009. 08. 15. 07:14

Mint vámpírfannak ki kellett próbálnom. A 2. rész után kihagytam pár hetet nem fogott meg, de aztán ledaráltam, elég jó lett a végére.7/10
A két főszereplő nem a legjobb választás, Anna néha kimondottan idegesít, a Bill-t játszó pasi meg öreg, ronda és csöppet sem szexi, bezzeg Eric…
A kiejtések nem zavarnak de Taráé tényleg fura.
Én is érzek hasonlóságot Anita Blake könyvekkel főleg ahogy felépül a vámpírtársadalom, nyilván a női főszereplők eltérő karaktere miatt nem lehet teljes párhuzamot vonni, a Twilight-hoz viszont semmi köze.
Összeségében a 2. évad jobban bejön eddig.

almamag - 2009. 08. 15. 08:01

most kezdtük el párommal, és csak az tart vissza a gyors tárhelynöveléstől, amit Ti ‘itten irtok. meglátjuk mi lesz egyenlőre nagyon hiteltelen színészi alakítást látok csak. vagy nem is az, hanem a viselkedésük annyira nem életszerű, ahogy reagálnak az eseményekre. no mind1 a sztori is ugye kicsit elrugaszkodott (remélem). A.

gonoszkiralylany - 2009. 08. 15. 08:22

én is vmikor múlt héten daráltam, igazából egy barátnőm ajánlotta :) így egyben bejött, lehet hogy hétről hétre lassúnak fog tűnni (most vagyok szinten a második évaddal).
a főszereplő csajtól mondjuk engem a hideg ráz ki olyan idegesítő, de vannak nagyon jó szereplők. meg maga a sztori is bejön.

azért nem ez lett a kedvenc sorozatom, de tetszik :)

HRG - 2009. 08. 15. 08:37

Engem elsőre megfogott, részenként követtem, és úgy tényleg durvák voltak a rész végi cliffhangerek :)
Az akcentussal nincs problémám, de nekem a brit akcentus is bejön, még jobban, mint cajun :) Ízesebb, különlegesebb, autentikusabb, patinásabb, mint ahogy az amik beszélnek. Lásd Gaius Baltar :)

winnie - 2009. 08. 15. 09:17

“a főszereplő csajtól mondjuk engem a hideg ráz ki olyan idegesítő, ”

ezekkel az annákkal csak a baj van. anna paquin, anna torv:)

gonoszkiralylany - 2009. 08. 15. 11:25

anna torv engem nem zavar ennyire :)

Maniac84 - 2009. 08. 15. 12:39

Engem meg pont Anna Torv zavar nagyon :)
A töbséggel ellentétben nekem semmi bajom nincs Anna Paquin-nal.

akh - 2009. 08. 15. 13:04

Nekem egyik Annával sincs semmi bajom.
Lehet hogy a magyar szinkron miatt?
:-)

Lidi - 2009. 08. 15. 13:41

Maniac84: Köszi, tudom, kicsit félreérthetőn fogalmaztam, a lényeg az volt, hogy én kaszáltam el a Tudorst a harmadik évad felénél. :)

Off vége.

Liliv - 2009. 08. 15. 14:18

Én a könyveket olvastam először, úgyhogy elég fura volt a sok mellékszál:S
A reklám meg… azt hittem eldobom az agyam, amikor megláttam. Ott kezdődik, hogy ez a könyv-sorozat jóval előbb kezdődött a twilight-okhoz képest és mind a kettőnek egész már a hangulata. Twi az olyan elmegy nyáron limonádéval, de a tru az igazi vámpíros könyv:)
Tudom nem ment le még a 2. évad se, de már nagyon várom a 3-at. Ha tarják vmennyire a történetet, akkor az a szál a kedvencem^^

Killjoy - 2009. 08. 15. 17:02

Én az utolsó mondattal vitatkoznék. Én az első évad 5. részéig szenvedtem, nem akart igazán bejönni a sorozat, de nem volt szívem elkaszálni sem. És a harmadik haláleset után jött valami változás. Elkapott a hangulat és gyakorlatilag két nap alatt végeztem ki az évad maradékát. És látom, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek abszolút World Of Darkness szagú volt ez is (ahogy a Twilight is, bár ott a könyvet nem olvastam, de már az első részben is erősen gyanús volt az indián srác, a második rész előzetesében pedig el is lőtték a poént), főleg amikor kiderült, hogy vannak az embereken és a vámpírokon kívül még mások is az éjszakában.

KICSIT OFF! Viszont amitől most sugárban tudnék hányni, az a könyvesboltok kínálata. Kezdetben vala H.Potter úr, majd hirtelen mindenki rájött, hogy mennyire buli egy a mágikus világ, és a HP farvizén mindenki misztikus gyerekregényt írt. Na aztán jött a Twilight és most egy kisebb skandináv falu teljes évi fűtését fedezné az a rengeteg papír, amit most a szerelmes-vámpíros könyvek nyomtatására elhasználnak. Egyszerűen hihetetlen.

Anthonz - 2009. 08. 16. 10:38

nekem sem annyira jön be ez a vámpírosdi de az Anny Paquin miatt mindig megnézek még 1 részt :D
A főcím az meg olyan gusztustalan.

Babapiskóta - 2009. 08. 16. 11:55

Nekem a kedvenc sorozatom…imádom az igazi vámpíros sztorikat,ahol lehet borzongani,meg félni a filmen :) ezt a tinifilmeken nem lehet….
valaki meg tudná mondani,hogy a hbo-n itthon mikor óhajtják már végre adni a 2.évadot?nem mintha vágynék a szinkronra de szivesen végignézném úgy is.

winnie - 2009. 08. 16. 12:18

végre? még be sem fejeződött amerikában, az 1. évad meg valamikor tavasz környékén volt, szóval még bőven ráér, de nemsokára jönni fog.

Orionk - 2009. 08. 18. 17:08

Hy!

Én most daráltam le az első évad első 10 részét. Egy dolgot nem értek:
Minden vámpiros történetben vannak változások, lásd. twilight, amiben más dolgok is vonatkozna a vámpirokra.
Viszont most a True Blood ben hogyan működik ez a vámpir átváltozás? Más történetekben az van, hogy ha valakit megharapnak a vámpirok, akkor az vámpir lesz. Most Szuki(tudom, hogy nem igy irják) -t is megharapta Bill vámpir, de nem lett vámpir. Mi kell ez a történet szerint ahhoz, hogy valaki vámpir legyen?

kösz

Killjoy - 2009. 08. 21. 14:24

Hát szerintem te valamit félreértettél, vagy nem tudom milyen vámpíros sztorikat néztél eddig, de a vámpírrá válás egyik alaptételét eddig szerintem minden komolyabb filmben meghagyták: inni kell a vámpír véréből, hogy vámpírrá váljon az áldozat. A megharapás/karmolás inkább a vérfarkasoknál szokott átváltozást okozni.

Cyberbird - 2009. 08. 22. 19:43

jaja, pontosan.
Ebben a sorozatban egyébként, meg kell harapnia a vámpírnak, majd az áladozatnak inni kell a vámpír véréből, ezután vele kell feküdnie (a földben?). és ennyi máris kész az új vámpír, akit már csak meg kell tanítani az élet véres oldalára.

De tény hogy eddig minden komolyabb, a témával kapcsolatos filmben/sorozatban inni kellett a vámpír véréből is hozzá.
Viszont tetszik itt ahogy kidobtak a kukába egy csomó dolgot, pl kereszt,szenteltvíz, stb stb :)
Rá is cupppantam, két nap alatt kivégeztem az első évadot, és nekem bejöttek az akcentusok is, úgy illett a feelinghez, a főcímet meg eleinte áttekertem, de mostmár végignézem, nagyon hangulatos.

Balázs - 2009. 08. 28. 11:42

Hali

Valaki megtudná mondani, hogy kapható-e az első évad dvd-n, szinkoronsan? Mert valahonnan van egy dvd borító a gépemen ami magyar, de nem láttam eddig sehol ahonnan meg lehetne rendelni.

Endroo - 2009. 08. 29. 11:47

Hi

Én most tartok az első évad 10. része környékén. Alapvetően gyűlölöm a vámpíros történeteket, elvből nem nézek ilyet:D De mivel ez HBO-s sori, így muszáj volt bekóstolni. És egyelőre vegyesek az érzéseim. Nagyon bejön a hangulat és a déli akcentus, a karakterek, a poénok, meztelenség, káromkodás. A vámpírokkal még mindig nem vagyok kibékülve, de a megközelítés az tetszik, főleg mert a szereplők is úgy állnak hozzá a vámpírokhoz, mint én, én is ezeket kérdezném egy ilyen lénytől, pl miért nincs tükörképed, miért nem változol denevérré…stb:)…nade sajnos az utóbbi pár részben nagyon előjött a többi vérszívó és kezd nem tetszeni a sztori, meg eddig szerintem Jason volt a legjobb karakter, de ő is megváltozott…na mindegy, végig nyomom, aztán kasza, ha nem hoz lázba a vége.

Réta - 2009. 11. 26. 19:33

Vámpíros Kisvárosi Gondolatolvasós – ezzel a három kulcsszóval keltette fel az érdeklődésemet.

Már egy ideje betáraztam a sorozatot, de vártam, míg a második évadot is be tudtam szerezni, így folyamatosan tudom darálni a kettőt. Szerintem az alkotók is darára szánták, hiszen az első évadban ugyanazzal a jelenettel folytatódik a következő rész, ahol az előzőt befejezték.

A Twilight rajongás miatt mostanában minden vámpíros könyvet és filmet ezzel állítanak párhuzamba, pedig a tengerentúlon már jó tíz-húsz éve jönnek ki a vámpíros filmek és könyvsorozatok. Azok a magyarul most kiadott vámpíros romantikus könyvek, amikkel Dunát lehet rekeszteni, nem az utóbbi egy-két évben íródtak. Szerintem a Twilight írója is belőlük meríthetett ihletet a nagy műhöz. Én személy szerint imádom a könyvsorozatokat és nagyon bejön a műfaj is, úgyhogy örülök ennek a divatnak.

Nem tudom, hogy nektek mi bajotok van Anna Paquinnal, szerintem nagyon beleillik a szerepbe. Egyszerre tud ártatlan és csábító lenni. Törékeny kislánynak látszik, de valójában erős nő. Én olvastam a könyvet is és ott azért jobban kibontják a karaktert. Tetszett, hogy a film nem egészen ugyanolyan, mint a könyv, de talán kicsit túl sok mellékszál van benne. A totális függőség jele azonban,hogy már Tara és Lafayette karakterét is megkedveltem, pedig kezdetben inkább taszítónak, idegesítőnek találtam őket.

Incsyyy - 2009. 12. 16. 21:34

Én úgy bukkantam rá erre a (először) könyvre, h. nézegettem a neten vámpíros könyveket-mert mindig is rajongtam a természetfeletti dolgokhoz-és egyszercsak megláttam a True Blood-ot. Azonnal megtetszett és meg is rendeltem..” hét alatt elolvastam, minden nap egy keveset. Majd megláttam a sorozatot és az is nagyon megtetszett.Sztem jók a szereplők , csak egy gondom van, a főszereplő csaj, Sookie magyarhangja.Ezt az egy dolgot nem csípek,, jobb lett volna vki más hangja. Egyszerűen nem illik a csajhoz.
Amúgy vki megtudná mondani, h lehet-e kapni a az 1. évadot Dvd-n?????És ha igen, akkor hol???
köszi

Alexa - 2010. 09. 20. 15:40

Az első évadot az AXN-en láttam (volna ha nem alszom el mert 23 órakor kezdődött!) először. Sajna az első pár rész kimaradt ebből kifolyólag nagy állatságnak gondoltam miután egy árva szót sem értettem belőle! Első nekifutásból agy Twilight utánzatra gondoltam. Hát köze sincs hozzá!!!! Hála égnek. Az első évad kicsit bizarr volt számomra, de a függő végektől a falra mászom, tehát néztem folyamatosan, még ha sz..nak is gondoltam. Hátha kihoznak belőle valamit. Érdekes! Így tudnám jellemezni. Aztán letöltöttem 1-2-3 évadot és újra kezdtem nézni. Na így már sokkal jobb volt, bár az 1 évad még mindig elvont egy kicsit szerintem. Olyan szinten lettem odáig a sorozatért, hogy még elolvasni is képes voltam könyvben mind a 10 kötetet. Igen 10 kötetből áll a sorozat! Bár eltér a könyv a filmtől (A mellékszereplők kaptak több lehetőséget és egy kicsit összefolynak a kötetek) nem vészes az eltérés. A lényeg benne van!
A szereplők szerintem nagyon jól el lettek találva. Szinte mindenkire illik.
Maga a történet sem elcsépelt ilyen még nem volt, tehát sikerült egy egyedi sztorit találni. Bár Sookei helyében Bill-t és Eric-et is megrugdostam volna, de hát akkor hol lenne benne a szerelem!
Már alig várom a következő évadot, évadokat. Kíváncsi vagyok milyen pasira osztják Quinne (vértigris- aki majd Sookie pasija lesz legalábbis a könyv szerint) szerepét. Magas, kreol bőrű, kopasz, izmos leírás szerint. Úgyhogy van mit várni a következőkben is!
Tehát azt tudom javasolni, hogy olvassátok el könyvben is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz