login |

Pilot: Community (Preair)

2009. 08. 17. 14:34 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: 2009/10, kritika, pilot-mustra,

Egy dolog biztos, ezt rögtön így az elején leírhatom: a második részre mindenképp maradok. Mindezt úgy, hogy néhol baromira döcögős volt az egész, na meg a főszereplő színészi képességeit gyorsan fel lehet sorolni, tessék: .

mynameis

A sitcom, mert hát erről van itt szó, alapfelállása annyi, hogy a főszereplő ügyvédről kiderül, hogy a diplomájával gondok vannak. Be is vonják az engedélyét gyorsan és kénytelen újra főiskolára menni, megtanulni pár dolgot. Tehát van ez a nagydumás, intelligens csávó, aki tulajdonképpen még életében nem tanult, és természetesen csalással képzeli el a mostani helyzet megoldását is. Ami már a címből is látszik, olyan főiskolára megy, ami marhára nem elit, szóval olyanokkal van tele akik máshova nem juthatnak el, vagy már mögöttük van pár év a felnőtt életből, de jobb végzettséget akarnak. Mint a Gábordénes itthon? Rossz példa?

A lényeg, hogy a mindent elkerülni próbáló főszereplő tökre Van Wilderes. Bármiből kidumálná magát, ha épp bármi keveredne. Arról már nem tehetnek a sorozat készítői, hogy nem találtak Reynolds-kaliberű színészt, így kénytelenek voltak Joel McHale-lel beérni. Tisztában vagyok vele, hogy sok mindenben szerepelt már a srác, plusz a Soupban egész jól megy neki a cinizmus, csak ez utóbbi ugye show, nem pedig színészet. Amikor csak dumál, akkor itt sincs baj, amikor valamit el kéne játszania, akkor már annál inkább.

– You remind me of myself at your age.
– I deserved that.

De ahogy az elején is mondtam, tuti maradok a második részre, mert hát marha jól volt megírva az egész, na és a mellékszerepekben hatalmas figurák vannak. Konkrétan a Daily Show-s csávó visz mindent, aki az iskola nem is tudom, mije, talán tanít, vagy csak pszichológus, valami ilyesmi. Ő sem színész, de a tipikus vicces figuráját simán hozta.

Megértem, hogy az NBC tolja a Community szekerét előre, mert van benne simán az esély, hogy a csütörtöki vígjáték blokkuk újabb ékköve legyen, de azért még kell fejlődni itten. Azt már csak úgy mellékesen teszem hozzá, hogy Chevy Chase tévében, nyomják a reklámban meg minden, aztán alig van a részben.

Kezdetnek ez 6/10, a ritmus messze volt a tökéletestől, meg a többi, na és hogy később lehessen feljebb pontozni.

ui: a nyáron egyszer a Rescue Me, és most ez érte el azt, volt benne olyan poén, hogy muszáj volt leállítani a lejátszást picit, annyira röhögtem.

9 hozzászólás Ne habozz!

arathon - 2009. 08. 17. 14:42

nekem nagyon tetszett, volt benne pár héidézete duma, amin szakadtam

i’ve been divorced seven times. sometimes i think i’m doing something wrong

noone - 2009. 08. 17. 15:11

jo volt, no meg Rescue Me FOREVER

supy - 2009. 08. 17. 15:33

nekem 30 rockban volt megállítós de többször is

Thrasher - 2009. 08. 17. 20:02

kíváncsi vagyok, melyik poén volt az? amit idéztél?

Abed vicces, Gillian Jacobs istennő, McHale tényleg gyengusz, az írók helyében jóóócskán eltolnám a hangsúlyt a későbbiekben a többiekre. mondjuk Chasere, meg Abedre.

Yeto - 2009. 08. 18. 00:35

Gábordénes :-)

Köszi az ajánlást, ránézek.

Mat - 2009. 08. 18. 18:38

nezos sorozat lesz

mikortol fog menni?

Fishi - 2009. 08. 19. 23:50

Sikerült rendesen elvigyorodnom néhány poénon, nálam is abszolút nézős a folytatás. Szerencsémre a botfülem mellett “botszemem” is van, csak a tényleg nagyon mesterkélt játék szokott feltűnni/zavarni, szóval ez nálam most nem volt zavaró tényező. 8/10

Domcsi - 2009. 08. 23. 17:24

szoval szerintem egesz jo volt, az egyetlen param az, h vajon h fog eletben maradni a sorozat a konyvtarba zarva?..

LostForLife - 2009. 09. 20. 14:08

szerintem is jó, tuti nézős. Abed & Pierce rulz! :)
7,5/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz