login |

Ruby & The Rockits – 4 rész után

2009. 08. 19. 15:55 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika, merre tovább, pilot-mustra,

Ki hitte volna, hogy a Ruby & The Rockits Shaun Cassidy-nek, az Invasion készítőjének új sorozata? Nem írtam pilot-mustrát az ABC Family szitkomjáról, melyet a csatorna a 10 Things I Hate About You mögé pakolt be, de különösebben nagyon nem is lehetett volna elemezni a főként pretini lányoknak szóló sorozatot, max úgy, hogy nálam ez lehet guilty pleasure és nem a 10 Things, nagy sajnálatomra.

ruby-02

Maga a sorozat egyszerű, mint a faék, mint a főcímből kiderül, nagyjából a Hannah Montana-ra adott válaszként lehet felfogni, hiszen együttes is van benne meg énekes apuka, a címszereplő Ruby is elég muzikális ahhoz, hogy minden részben dalra fakadjon, sőt, más sem veti meg az éneklést.

A (szerencsére halványodó) dalos száltól eltekintve azonban tipikus családi szitkomról van szó, ahol egy lányka (Alexa Vega 21 éves középiskolás) felkeresi rég nem látott apját, majd beköltözik apja testvérének családjához, ti. apu elég tróger, nemtörődöm és hajdan volt zenész hírnevét akarja visszaállítani, ezúttal szólóban és nem a tesójával, aki már megállapodott.

ruby01

A cikis zenészmúlt persze lehetőséget kínál halál gáz, mégis jópofa és önironikus flashback-ekre és egyéb alázó poénokra, de mivel családi műfajról van szó, minden egy bizonyos határon belül marad és a részek végén kötelező az összeborulás és egymásra találás.

Bármennyire is Ruby sorozatáról van szó, szerencsére a többiek is kapnak szerepet és többek között a család kisebb fiának szerepére kiválasztott srác lendíti a sorozatot a humoros irányba (5,5/10), de persze a szimpatikusan kétdimenziósként  jellemezhető többiekkel sincs baj, kivéve az apát játszó David Cassidy-vel, aki meglehetősen irritálóan tenyérbemászó, de ha egyszer a szerepe ezt kívánja meg…

5 hozzászólás Ne habozz!

Bruzsy - 2009. 08. 19. 17:37

végignézted az első négy részt? elismerésem. én 10 percig bírtam :-D

Grongos - 2009. 08. 19. 20:07

” a család kisebb fiának szerepére kiválasztott srác lendíti a sorozatot a humoros irányba”

hogy megmondtam már az előzetes után is ^^

korovjov - 2009. 08. 19. 22:18

Lehet felőlem guilty pleasure, de nekem ez 9/10. A legjobban várt sorozat hétről hétre. xD Mindezt úgy, hogy a 10 Things első 1,5 perce után krónikus hányingerem támadt. De Ruby fantasztikus, és a karaktereket is nagyon bírom. Tuti nézős az egész évad.

Binky - 2009. 08. 20. 01:29

Én is megnéztem az eddigi részeket, és nagyon tetszett. Nekem mindig bejöttek a zenés filmek, sorozatok, úgyhogy ez is várós volt, és be is jött. A kisöcsi tényleg jó, és a fater engem is nagyon irritál. Először azt hittem transzfesztita, olyan érdekes a szemöldöke… Továbbra is nézni fogom.

new-york-islanders - 2009. 08. 20. 11:57

A Ruby első része számomra kínzással ért fel (dobtam is a szériát), viszont a Make It-et követem hétről hétre :)
Tény, hogy nem én vagyok a célközönség (és még sorolhatnám az okokat arról mondjuk társaságban miért nem vallom be, hogy én “ezt” is nézem), de uborkaszezonban elmegy.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz