login |

Project Runway: kezdett a 6. évad (+ a Models of the Runway)

2009. 08. 23. 02:50 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika, reality, ,

A Hell’s Kitchen mellett visszatért és 6. évadjába lépett a másik alapnak számító, de itthon nem túl hype-os reality, a Project Runway. Alap a sorozat, de a HK-val ellentétben már nem ajánlom mindenkinek. Bár, ha azt nézem, hogy én sem hittem volna, hogy divattervezős valóságshow-t fogok DVD-n rendelni… (A junkie-lét átka. Divattervezős reality pipa, táncos reality pipa, és akkor a fodrászosról, a Shear Genius-ról nem is beszéltem. Minden csak megvalósítás kérdése.)

heidi-klum-project-runway

Nem mellesleg, épp ideje volt a visszatérésnek: a reggeli hírekben sokat írtunk anno arról, hogy a Bravo legnézettebb reality-je 5 évad után hogy váltott csatornát a Lifetime-ra. Pereskedés, miegymás jött, de végül a tavaly ősszel forgatott 6. évad csak képernyőre került. (Érdekes, hogy mint a Hell’s Kitchen esetében, a Project Runway-nél sem láttam még az 5. évadot.)

A csatornaváltás készítő- és szponzorváltással is járt, de szerencsére Heidi Klum (műsorvezető, zsűri), Tim Gunn (mentor), Nina Garcia (zsűri) és Michael Kors (zsűri) megmaradt, viszont a helyszín New York-ről Los Angeles-re cserélődött, minek köszönhetően tele lehet hollywood-i arcokkal a vendégzsűris szék.

Hiába a készítőváltás, a Project Runway maradt szinte teljesen ugyanolyan, mint volt: ugyanazok az alapok, ugyanaz a zene, ugyanúgy affektálnak és sírnak a férfiversenyzők, ugyanolyan lazák a lányok, ugyanaz a felépítés, ugyanaz a magas minőség, bár nem emelkedett ki a rész, de hozta a biztos 7/10-et.

project-runway-s6-cast

Egyedül azt sajnálom, hogy a 16 versenyző miatt, vagy 6-8-at alig hallottunk/láttunk munka közben – tök véletlenül azt a hatot-nyolcat, akik a középmezőnyben végeztek… Azért ennél illene jobban titkolni a végét. Amúgy a pörgés megvolt, aki nem hallgatott Tim Gunn-ra, az megint megbánta és, tudtam, hogy szinte bárki esik ki, hiányozni fog vagy a személyisége vagy a stílusa miatt. A PR már csak ilyen, ide nem nehéz excentrikus alakokat castingolni.

Models of The Runway: Ó, még ilyen insider-t nekem! Ez pedig ugyebár a PR modelljeiről szól heti 20 percben. Bár az egész MoTR iszonyatosan girlie-girlie reality, mégis jó látni, hogy a PR-ban csak pár percre látható modellek is emberek, sőt. Ezúttal összeköltöztetik őket, tipikusan reality-momentumokat kapunk, plusz sok színfal mögött pillanatot és véleményeiket a tervezőkről.

models-of-the-runway

No, meg a legfontosabb: a “kiszavazás”, ahogy nézem, elvileg ebben a műsorban lesz majd a “tervező modellt választ” szegmens, ami nekem mindig is kedvencem volt, így meg főleg az, hogy előtte-utána látni és hallani a modelleket. A tartalom semmi extra, max 5/10 volt, de az insider-faktor miatt sima 10/10, kötelező néznivaló. Remélem nem megy el szappanos irányba.

(A gigapremier 3,5 órás műsort jelentett, hiszen a PR és a MoTR előtt volt egy régi jó arcokból álló Project Runway All Star Challenge, de azt nem csekkoltam még.)

4 hozzászólás Ne habozz!

FlasH - 2009. 08. 23. 11:12

jaj winnie, egy tweetedből kiindulva nekiültem a Hell’s Kitchennek, meg ennek, és mit mondjak, eléggé elkaptak. ennél most tartok a harmadik évadnál és szerintem a kurvajó casting miatt, de elég intenzíven darálom. valahogy én sem hittem volna, hogy divattervezős reality tetszeni fog, de a zsűrik, Heidi meg Tim Gunn, a casting, és néha maga a challenge miatt nagyon megyszerettem.

Kriszti - 2009. 08. 23. 11:26

Ismét az a reality, amit darálok :) Ramsay és Tim, a két kedvenc.

len90 - 2009. 08. 23. 16:48

Én az előző 5 évadot nem láttam, de a cikk hatására megnéztem a 6×01-et, eddig semmi extra, de azért egyelőre úgy néz ki folytatom, de engem a Models of Runway jobban érdekelt hallás után lévén nagy Topmodell franchise fanatikus vagyok (ANTM 12 évad, AusNTM 3 évad, BNTM 1 évad, CNTM 1 évad, MMASM US 2 évad, MMASM AU 1 évad), de köszönöm, abból többet nem kérek, nekem az így már sok volt…

winnie - 2009. 08. 23. 19:05

neem, ezen nem is csodálkozok. a models of… tényleg csak hardcore-oknak afféle kiegészítő. abszolút nem fogható fel modellversenyként.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz