login |

Pilot-röpkék

2009. 08. 25. 18:04 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, röpke-kritika, , ,

The Cube – 1×01 – 7/10: Angol vetélkedő, melynek lényege, hogy a játékos bemegy egy nagy, hi-tech, plexi kockába és feladatokat old meg, amiket “a kocka ad neki”. Igen, kvázi személyiséggel ruházzák fel a kockát, amiben ügyességi és koncentrációs feladatok várnak a játékosra, akinek 9 élete van (plusz két segítsége: egyszerűsítés és próba). A feladatok egyszerűek (menj végig egy sávon csúkott szemmel, dobj be egy labdát a kosárba, szedj össze időre 25 golyót, ejts bele egy golyót a csőbe), azonban a “kockában minden nehezebb”.

Sima ügyességi vetélkedőről van szó, egy csavarral, sok szuperlassítással, meg Mátrixos 360 fokos, kameraforgatásos fényképezéssel. Látványos, de lassú a játék, hisz a versenyző két feladat között kijön a kockából, hogy csevegjen a műsorvezetővel, így az első adás két játékosa 45 perc alatt kábé 6-7 feladatot oldott meg, igaz azoknak sokszor nekimentek. Fura koncepció, itthon szerintem drága lenne, de játékosként jó poén lehet. Nézőként viszont lassú, idővel feladatokra kezdtem tekerni. (Pénz: 1000 font – 2000 – 10000 – 20000 – 50000 – 100000 – 250000 – hét próba és tied a főnyeremény.)

So You Think You Can Dance Canada – 2×01 – 5/10: Nekem ez még nem megy, szokni kell. Már korábban is elmerengtem azon, hogy sok reality-nek van külföldi verziója, így logikus lenne egy Survivor-rajongónak az angol Survivor-t is néznie, hiszen a játék alapjába véve ugyanaz. És mégsem nézem. A külföldi Top Model-eket sem (még), mást sem.

Pedig egy tehetségkutatóműsornál végképp nem lehet sok különbség, csak annyi, hogy Kanada, Ausztrália vagy Anglia legjobb hangját vagy táncosát keresik (egész évben lehetne Idol-okat nézni). De a SYTYCD Canada akkor sem jött be. Fura, hogy lassú, hogy annyit beszélnek, s hiába volt benne vendégzsűriként Mary Murphy, fura, hogy az amerikai verzióban “csak koreográfus Jean-Marc Généreaux a nagykutya. Szóval olyan kanadai narancs volt az egész.

Dragons’ Den – 7×01 – 6/10: Majd írok a Shark Tank-ről, az amerikai verzióról is, de itt is rám tört, hogy mennyire másabb a kivitelezése az angol produkciónak, mint az amerikainak. Ennyire amerikanizálódtam volna? Sokkal bőbeszédűbb az angol, műsorvezetője van, aki szánkba rág mindent narrációjával (“XY befektető, hogy azon rágódik, hogy jó-e az ajánlat.” Erre XY megszólal: “Azon rágódom, hogy jó-e ez az ajánlat…”) – na, őt ki kéne vágni a francba.

Hiába letisztult, sallangmentes az egész, hiába volt ez jóval hamarabb, egész egyszerűen nehezebben fogyaszthatóbb, statikusabb, mint az amerikai verzió. Túl kommersz vagyok. Ja, és a szerkesztés nagyon kiismerhető volt.

3 hozzászólás Ne habozz!

danton - 2009. 08. 25. 19:51

azt hittem már az első sor láttán, hogy a film adaptációja. kár hogy nem.

Thomas - 2009. 08. 25. 20:07

…mint ahogy nézek is Idolt és Dance-t egész évben:)

sixx - 2009. 08. 26. 05:44

pedig topmodellből az auszi messze a legjobb!!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz