login |

Pilot-mustra: Reality Hell – 1×01

2009. 08. 27. 17:54 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, reality,

Gondolkoztam, hogy kis kritikát kapjon-e a Reality Hell, de megérdemli a nagyot. Nem azért, mert annyira jó, hanem mert szeretem a koncepcióját. Hoax-reality-ről van szó (még ma megírom az alapfogalmat), átverős valóságshow-ról, ahol egy embert bepaliznak azzal, hogy reality-ben fog részt venni – és bár részt is vesz, de mindenki színész körülötte, így hajszolva őt képtelen helyzetekbe.

REALITY HELL – 1×01 – 5,5/10

reality-hell

A Reality Hell alapjába véve semmi extra műsor, olyan mintha valami kandi kamerás szitkomféleséget nézne az ember, olykor vannak poénok, melyeket egy mit sem sejtő ember produkál. Lehet, hogy csak ennyi van a formátumban, talán a megvalósítás is lehetett volna jobb, de egynek elmegy, heti 20 percet rá lehet szánni.

realityhell2

Az első részben egy tipikus szőkét hívtak egy modelles reality-re (a’la America’s Next Top Model), s őszőkesége miatt simán túl lehetett játszani mindent, csak bólogatott a kamu “világhírű modellre” és fotósra,a sok reality-panelre, simán lement (szó szerint) kutyába és észre sem vette, hogy szívatják (sőt, még meg is ideologizálta), és persze neki is ment társainak.

Mondom, olyan mint egy kevésbé érdekes szitkom, amit az ember poéntól poénig néz, kettő között meg unja magát, szóval mindig várja, hogy mikor nevethet legközelebb – és az 5,5/10 is ezért érvényes, mert bár vannak hihetetlen nagy pillanatok a pilot-ban (LJ vagy a villamosszék), de azok csak addig ütnek igazán, amíg először “megjelennek”, utána 1-2 percig csak túráztatják a poént, több-kevesebb sikerrel.

realityhell

Persze, az ember szokás szerint gondolkozik, hogy nincs-e megjátszva a dolog, hogy az utolsó részben nem derül-e ki, hogy minden átverés a néző átverése volt és még a játékos is színész, de ez szokás szerint nem érdekes. A lényeg a szórakozás, plusz hiszem, hogy az emberi butaság sokkal kreatívabb, mint a forgatókönyvírók.

Egyébként az 1×02-ben a feleségcserés reality kapja meg a paródiáját (itthon: Anyacsavar, odakint: Wife Swap), de lesz minden, párválasztástól kezdve főzőcskés valóságshow-ig.

6 hozzászólás Ne habozz!

harrygabi - 2009. 08. 27. 18:23

Biztos érdekes lehet azon röhögni hogy hogy beleélik magukat,aztán meg pofáraesés. :)

winnie - 2009. 08. 27. 18:44

inkább az emberek reakcióin a váratlanon

False - 2009. 08. 27. 18:55

a csajt kb én is leküldeném kutyába,de ennyi :)

Feddo - 2009. 08. 27. 20:29

Most néztem meg, és tetszett, jó volt. ‘facebook me.’ :D

nemetha - 2009. 08. 27. 22:31

nekem a vége nem tetszett, nem lepődött meg a csaj, hogy jéé átvertek… lehet, h sokadszorra vették fel az utolsó jelenetet, vagy a csaj nem vágta, hogy mi van, de ez eléggé elvette azt az illóziómat, h itt a szőke csaj nem volt szintén színész…

cat - 2009. 08. 28. 11:24

Nem szoktam ilyeneket nézni, mert nem az én műfajom. Valószínű azért, mert ezeknél a műsoroknál engem iszonyú nehéz lenne meggyőzni arról, hogy az átvert nem beépített szintén. Innentől kezdve pedig a nézőt verik át :) Erre lehetne mondani, h mit számít, ha jól szórakozom, csakhogy a magam részéről utálom, amikor hülyére vesznek :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz