login |

Pacsi a Monk-nak

2009. 09. 02. 15:26 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Tudjuk, hogy utolsó az évad, tudjuk, hogy az utolsó 5 részben kezdődik el a Trudy-szál végleges felgöngyölítése és azt is tudjuk, hogy az előző évadban már észrevehető volt a fáradtság egy-két jele.

monk-stottlemeyer

Mégis, a 8. évad eddigi 4 részében (Monk kedvenc sorozata, Monk és a külföldi ember, Monk és az UFÓ, Monk valaki más) sikerült visszarázódni és több rész bár nem a klasszikus Monk-sémát követte, mégis kifejezetten minőségi módon szállította a humor – dráma – rejtély szentháromság általunk megkedvelt jegyeit.

Azzal, hogy az esetek zöme nem tipikus volt, az írók frissen tartották a sorozatot, remélhetőleg a lendület kitart a továbbiakban is. Bár, amellett a negatívum mellett nem mehetünk el, hogy a 4-ből 2 részben kvázi nulla szerepet kapott a Stottlemeyer-Disher duó. (Persze ez még mindig jobb megoldás, mint az amivel majd két tucat rész óta szenved a Psych: ott sokszor látványosan nem tudnak mit kezdeni a Juliet – Lassiter nyomozópárossal.)

Ja, és még valami. Bár szokás szerint ismert színészekkel volt tele az eddigi pár rész (Rena Sofer, Daniel Stern, Elizabeth Perkins, Eric Balfour, Eric Balfour kalapja, Kelly Carlson, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Edgar a 24-ből, Radzinski a Lost-ból), a legjobb pillanatokat a “kis” szereplők jelenetei szállították, ld. az autószerelő vagy a hűtőgépes pali.

A péntek 8×05-ben pedig Monk a tanúk padjára kerül és érkezik Jay Mohr. (Monk-kibeszélő itt – későbbi alkalmakra.)

12 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2009. 09. 02. 15:36

csak ezeket a részeket nem adta még le a tv2 vagy van további hiányosságai is (értem ezalatt: nem adta le az egész 7. évadot?)?

Trudy sztorira kiváncsi vagyok… (persze ki nem az)

123sawyer456 - 2009. 09. 02. 15:46

ha jól tudom leadta a 7. évadot a 8. mivel most megy amerikába még jó h nem megy itthon is párhuzamosan

JoHn - 2009. 09. 02. 15:59

Tényleg sikerült visszatornászni a hanyatló – igen magas – minőségét a sorozatnak. Ami különösen bejött, hogy a – gondolom komoly és drámai – trudy szál előtt lazára veszik a dolgokat. Az UFO-ban pl nulla rejtély volt. Egy embert lehetett a gyilkos és ő is lett. Voltak dolgok (sheriff meglövése) amiket – bár egyértelmű – nem magyaráztak meg. Cserébe annyi humort tettek bele mint egy jobb szitkomban. A szerelős kezdész pl 3x néztem végig mielőtt hagytam hogy menjen tovább a rész. És a kezdő beszélgetés a kocsiban is zseniális volt.

Bár a Monk valaki más picit randomnak tűnt pár helyen, a földobott magas labdát kegyetlenül lecsapták – minden szempontból. A hűtőgépessel a szempárbaj pl tökéletes volt, főképp ahogy összekapcsolták a résszel és a Stottlemeyer-Monk párharccal. Ahogy pedig előadta magát az több, mint vicces volt – gondoljunk csak a csókra vagy a kezdésre mikor megállás nélkül mindent elmondott a mikrofonba.

Az évad eddig összességében viccesebb kevésbé a krimin van a hangsúly, de ilyen jókedvű final season miatt 8/10-nél kevesebbet nem tudok adni rá. Remélem a színvonal marad, Disher még bead pár aranyköpést és a Trudy szál pedig váratlan és megható lesz.

Csak így tovább, Adrien!

winnie - 2009. 09. 02. 16:01

azért volt rejtély, például, hogy akkor most mi van az ufóval:)

Tonyfan - 2009. 09. 02. 16:04

hát igen elég magasra rakták a lécet az első négy epizóddal, de azt hiszen lesz még olyan rész ami bőven átviszi majd azt, gondolok itt a kempinges vagy a kutyás részre, nem is beszélve Sharonáról és a sorozat fináléról :)) nekem nagyon tetszettek az eddigi részek, eddig az UFO-s rész a favorit :)

Sotyi - 2009. 09. 02. 16:58

Nagy taps részemről az íróknak, hogy ennyi év után is tudnak új dolgokat kitalálni a sorozatba.Nem tudom miért, de nekem a 7. évad részei kevésbé jöttek be, mint a 8. évad részei.Ezalatt nem azt értem hogy rossz, hanem nem ütött akkorát.Ma láttam a 8×04-et és azt kell mondanom, hogy talán ez lett a favorit rész.”Meleg jeges tea”XD

bikkbakk - 2009. 09. 02. 18:28

Igen, idén egyértelműen jobb eddig a Monk, a Psychnál, pedig alapból azt jobban kedvelem.

Pocok - 2009. 09. 02. 18:30

Nekem kis hiányérzetem van. Eddig volt 4 rész és abból csak 1ben volt olyan rejtély (külföldi ember), a többit azt simán ki lehetett találni.

Szóval itt hiányolom a csavaros megoldásokat, rejtélyeket.

Viszont a monk érzést hozta nagyon! :P Pl amikor a kocsiban megvannak kötözve… és kérdi hogy bele tud e nyúlni a zsebébe… :P

Aztán meg…

-Mi ez égett szag?
-A bőröm.
-Büdös.
-Bocsi :P

Remélem évad során egyre jobbak lesznek a gyilkosságok!

danton - 2009. 09. 02. 19:59

nyilván elfogult vagyok de nekem eddig az évad 10/10. elképesztő mennyire összekapták ezt az évadot, pedig idáig is elképesztő magas volt az átlagszínvonal. kevés ilyen jó négyrészes évadnyitást láttam eddig.

dap - 2009. 09. 02. 23:47

A legutóbbi rész cold openje nálam tuti az idény legjobbja lesz. amúgy Disher-Stottlemeyer-duóról nekem is pont ez volt a véleményem, remélem lesznek rájuk koncentráló részek is

JoHn - 2009. 09. 03. 00:10

@dap: bizony azt ki is felejtettem a mondanivalómból. Junkiera nem kerül ki Best Cold Open of the Year-ként délelőtti videónak? :DD

Csak így néztem, hogy most ez mi. És utána (sajnos??) megnéztem a címét a résznek közben és értettem mindent. :'(

winnie - 2009. 09. 03. 00:14

áh, sajnos a kép (a méretezés, a feltöltés), de főleg a videó, utóbbinak főleg a kivágása iszonyatos idő, ha összeadom, de egy ideális világban tuti kint lett volna a helye, mint más sok más dolognak is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz