login |

Az NCIS: Los Angeles nulladik része

2009. 09. 06. 23:19 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, ,

Igen, az NCIS dupla részéről van szó, mely a 6. évad vége fele került adásba, s mely felvezette az NCIS: Los Angeles-t, nagyjából úgy, mint anno a JAG az NCIS-t vagy a CSI: Miami a CSI: NY-t, vagyis pár ismert karakter átrándul a megismertetendő új közegbe.

Nos, mivel is érdemes kezdeni egy ilyen kritikát? Mondjuk azzal, hogy a rész élvezetéhez nem szükséges előtudás, de aki tervez az NCIS: Los Angeles-szel, annak nyilván nem árt az NCIS – 6×22-23-at csekkolni. Még akkor is érdemes, ha, mint utólag kiderült, a Macy-t alakító Louise Lombard repül a sorozatból (nem hullatok könnyeket) és jön Linda Hunt.

ncis-los-angeles-02

Én, mint az NCIS-t nem különösebben kedvelő kocanéző ezért az epizódért sem volt oda, de nem azért, mert annyira NCIS-es lett volna, hanem egyszerűen mert unalmas volt. Nagyon. A történet egy meggyilkolt tengerészről szól, az ügy szálai Los Angeles-be vezetnek, mire Gibbs és McGee felpakolnak, hogy találkozzanak az ottani kollegákkal, akiknek a látókörébe korábban bekerült a halott.

A találkozás során megismerjük az új sorozat fő karaktereit, a Gibbs-szel közös múlttal bíró morcos főnöknőt (ő távozott), a csapat alfahímjét (Chris O’Donnell, dettó közös múlt Gibbs-szel, de baromira nem hiszem el neki a kölyökképe miatt, hogy 18 évvel ezelőtt volt egy közös bevetésük), még három terepen dolgozó ügynököt, a szokásos geek-et (teljesen háttérbe szorulva), plusz  az emberekben remekül olvasó pszichomókust.

NCIS: Los Angeles

Első blikkre soknak tűnik ez a hét karakter, de ami a legfontosabb, azt fentebb már említettem. A tengerészeken (és a személyes kapcsolatokon) kívül az NCIS: Los Angeles-nek nincs sok köze az NCIS-hez. Az NCIS: LA hivatalosan NCIS: OSP, vagyis Office of Special Projects, s sokkal kevesebb volt benne a karakterizálás, viszont több az akció és még több a hitech kütyü és gizmó. Utóbbiakra nagyon ráfeküdtek a készítők, s el is mondták, hogy az NCIS: Los Angeles nem (csak) arról fog szólni, hogy gyilkosság-nyomozás, hanem sokkal inkább a megfigyelésről és a beépülésről.

A “nulladik rész” nálam csak 4/10 lett, viszont azért jár a pacsi, hogy nem teljesen külső ügy volt benne, hanem a történések az eredeti NCIS-be simultak bele. Mint ahogy korrekt volt a tessék-lássék felépített cliffhanger is, más kérdés, hogy annak végkimenetelét mindenki tudja. Kérdés, hogy az NCIS-nézők mennyire voltak oda az újakért. (Az viszont az év bombameglepetése lenne, ha az NCIS: LA nem lenne nagy siker.)

ncis-los-angeles-03

Ja. Az nem érdekel, hogy nem voltam oda az epizódért, hiszen ez NCIS-rész volt hivatalosan. Ki tudja, lehet, hogy az NCIS: Los Angeles – 1×01 csont nélkül bejön.

14 hozzászólás Ne habozz!

naughtyL - 2009. 09. 06. 23:29

jéé JAG, az jó volt:),de azóta sem néztem ilyen nyomozósokat, és valamiért már kinéztem magamnak ezt az NCIS:LA-t,jó tudni,hogy van még mit megnézni gyorsan előtte..

Monoton - 2009. 09. 06. 23:32

Nekem pont ez a hitech kütyü dolog nem jött be, de egyébként vevő vagyok a sorozatra. :)

v0m1t - 2009. 09. 07. 00:04

ez nem valami hajós sorozat?

winnie - 2009. 09. 07. 00:05

hajós?? nem.

Yeto - 2009. 09. 07. 00:09

a magyar címében benne van (volt?) hogy tengerészeti, attól lehet az asszociáció.

winnie - 2009. 09. 07. 00:12

az igaz, de ettől még nem hajós:) mondjuk direkt kitérek rá: “A tengerészeken (és a személyes kapcsolatokon) kívül az NCIS: Los Angeles-nek nincs sok köze az NCIS-hez.”

JoHn - 2009. 09. 07. 00:47

Ezek után újra szeretném nézni a JAG-et. Egyébként rajtam kívül más is volt aki a JAG-et imádta, de aztán az NCIS nem hogy nem jött be de *idemostmajdnemvalaminagyoncsúnyátírtam*?

Mert a JAG-et végignéztem és nagyon jónak tartom, míg az NCIS-ből két részt szenvedtem végig meg egyet megnéztem a tv2-n valamikor de nagyon egyértelmű kasza volt….

Nbazs - 2009. 09. 07. 07:03

JAG-et én is imádtam anno. (Jó lenne valahogy hozzájutni egy újranézésre.) Aztán az NCIS is bejött, igaz abból már kevesebb részt láttam össze-vissza a TV-ben. De megvan egy darálásra az összes, csak időt nem nagyon találtam még rá. LA is várós így látatlanban, főleg a beépülős-kémkedős-megfigyelős sztori miatt.

Mammut - 2009. 09. 07. 10:14

ll cool j-t lehet, megnézem benne, mit alakít, lehet, másban is láttam azóta (ahogy elnézem imdb-t, több mindenben is), de én mint papagájjal szájaló szakács emlékszem rá :)

kockaftc - 2009. 09. 07. 11:51

Nekem nem jött be annyira mint a Ncis de azért egynek jó lesz. Egyébként én a JAGtől felfutótt a szőr a hátamon de a NCIS az benne van a TOP 3 ban.

Seeley Booth - 2009. 09. 07. 11:53

engem sem a hightech cucc fogott meg..viszont Chris Odonell, hmm, nem hittem volna hogy a Grész klinikás limonádé után így kikupálódik és ilyen tökösgyereket fog hozni…nézős.

Steve - 2009. 09. 07. 13:53

Most fejeztem be a két fentebb említett NCIS rész megtekintését. Nem kötekedésként, de ha jól emlékszem, sehol nem említették benne, hogy Gibbs és Chris O’Donnell 18 éve dolgozott volna együtt. Sőt… Chris karaktere legalább kétszer megkérdezte az öreg fazont, hogy miért nem bírják egymást elviselni a főnöknővel (akivel valóban 18 éve volt egy “közös ügyük”).

Szerintem Callennek és Gibbsnek ugyan van közös múltja, de az nem esik egybe Gibbs és Macy közös múltjával.

De az is lehet, hogy ökörségeket írok, mert se előtte se utána levő részeket nem láttam NCIS-ből, ez a 2 volt az első és nagy valószínűséggel az utolsó is. Viszont NCIS: LA-re maradok ;)

Pityuerez - 2009. 09. 07. 16:58

Én nem bírtam annyira a JAG-et, de az NCIS nálam is TOP3! A Siker biztosnak tűnik, szerintetek több nézője lesz mint az “anyasorozatnak”(bár, ha ez lehetséges)?

Tas - 2010. 06. 16. 18:27

Szerintem nagyon jól össze tették a 2 NCIS -t ahogy a mult és jelent keverik föleg G nek a életével és Hanna ügynökével nagyon hasonlit gipszéhez.nálam az NCIS-LA top1 és remélem hogy a nagy nevek nem mennek el a sorozatbol ahogy Linda Hunt ös sem: a JAG nem láttam de belenézek majd külön grat winnie-nek a szövegért
“SOROZATJUNKIE” “erről nehéz leszokni”

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz