login |

A soha meg nem született Gossip Girl-spinoff

2009. 09. 07. 22:27 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Az NCIS mellett a Gossip Girl is megpróbálkozott egy spinoff készítésével, csak itt nem dupla részben, hanem egy részbe (2×24) integrálva, hiszen a spinoff alapötlete az volt, hogy Lily van der Woodsen (alias Lily Rhodes) karakterét visszaviszik a 80-as évekbe, bemutatják, hogy milyan volt anno. Az NCIS-nek bejött, a Gossip Girl-nek nem, de igazán nem tudom, hogy mi az oka.

gg spinoff 01

Aki olvas minket, az tudja, hogy nem vagyok Gossip Girl-rajongó, megvallom, most is fájdalmas volt nézni a GG-sztori zömét (ennél a Nate-nél sótlanabb karakter nincs is), viszont a spinoff történetére kíváncsi voltam, hiszen egyrészt a régi időkbe helyezett téma gyakran bejön nekem, plusz szeretem a flashback-et, azt, ha a néző tudja, hogy kiből mi lett és csak az utat kell szemlélni. (Hehh, vicces is lett volna, ha 20 évadon át tart a spinoff, mert valamikor át kell váltani a Gossip Girl színészeire.)

A nagyjából fele-fele arányban osztozó sztorik olykor elég bénán lettek egymásba kötve, de a lényeg Serena letartóztatása volt, miután Lily-nek kellett kihoznia a lányát, s erről eszábe jutott saját rendőrségi jelenléte fiatal korában. Tipikus lázadó jó lányos a “régi” sztori, nem érdemes vele sokat foglalkozni, elég csak hátradőlve élvezni és hallani a zenéket, látni a sok ismerős arcot és a már akkor is gáz zenés montázsra való ruhapróbálást, ami nyilván kikacsintás volt. (Persze a ruhák ettől még büntettek.)

gg spinoff 03

A színészek közül nem volt semmi gond Brittany Snow-val, bár nyilván nem tudom, hogy mennyire hiteles, mint a sorozatban megismert Lily, de nem lehetne a meg nem valósult spinoff-nak egy spinoff-ot csinálni? Mondjuk Carol-nak, Krysten Ritter karakterének. (Miért nem tudtam, hogy a.) a Breaking Bad 2. évadban visszatérő karakter és b.) a Til Death-ben is volt párszor?) Na, nem mintha a többiekkel (egy kivétellel) gond lett volna, de ő mégis csak ugyanazt a belevaló karaktert hozta, amit az Egy boltkóros naplója című Isla Fisher-romkomban.

A rész csak úgy tudom osztályozni, hogy a Gossip Girl erős 2/10 volt, de a (legyen) Valley Girls minimum 7/10 (amikor így nevezték őket, harsányan felnevettem). Nem azért, mert kiemelkedő volt, hanem egyszerűen megvolt benne egyfajta hangulat, ami az ellazuláshoz és mosolygáshoz kell. Annyi, de annyi lehetőség lett volna a témában, sajnálom, hogy nem lett belőle sorozat. Aranyos volt…

13 hozzászólás Ne habozz!

FeGa - 2009. 09. 07. 22:41

Ha valamit nagyon sajnálok. De ha be is rendelik ugyanúgy nem a számai tartják életben hanem a közönsége (paradoxon? :D) mint az anyasorozatot.

Morph - 2009. 09. 07. 23:05

Egyetértek, valóban aranyos volt az egész és szerintem működött is volna. Kár érte (de még valamikor elvileg megvalósulhat, vagy már nem?)

winnie - 2009. 09. 07. 23:10

meg, nem véglegesen halott, de azt mondták, hogy ha lesz, akkor nem ebben a formában. sajnos, mire lesz lehetőség, szerintem a színészek már máshol lesznek.

phantom - 2009. 09. 07. 23:32

Nem értem amúgy, miért nem rendelték be, magasan a legjobb dolog volt a GG történetében ez a vonal.

Na jó értem én, hogy a GG számai is elég határesetnek minősülnek, aminek nyilván csak egy része lenne vevő a spin-off-ra is, de hát nem azt nyomja Dawn Ostroff főp……a, hogy úgyse a nézettségekből élnek, hanem a clothing line-okból meg sorozatos ereklyék eladásából ? Mert lássuk be, Gossip Girl nézettséget gyakorlatilag a Veronica Mars is produkált anno, mégis kaszát kapott.

minase - 2009. 09. 07. 23:41

üditö volt benne a dancing with myself. viszont gossip girl mercevel is zsirparaszt amit a “jelenben” alkottak. szo szerint at kellett szenvedni. engem az erdekelt volna, h eljutnak e odaig, amikor a Guns n Rosesbol Slash sunazza Lilyt mert emlitettek h vele is “randizott” anno.

nodaba - 2009. 09. 08. 01:29

És,hogy Sárközi sz rul csokol.

Anthonz - 2009. 09. 08. 07:48

Nem tudom, olyan gagyi volt az egész. Meg én nem láttam benne sok fantáziát, gg lett volna csak 20 évvel korábbi környezetben. De 1-2 részt biztos megnéztem volna még.

winnie - 2009. 09. 08. 09:05

gg? semmi gg-s nem volt pedig benne. nem iskolások, nem trendik, nem kőgazdagok, sima tinisorozat volt, amire címkét nem lehet ráhúzni, de a gg-től messze állt. szerencsére:)

Nikolka* - 2009. 09. 08. 11:53

“gg? semmi gg-s nem volt pedig benne. nem iskolások, nem trendik, nem kőgazdagok, sima tinisorozat volt, amire címkét nem lehet ráhúzni, de a gg-től messze állt. szerencsére:) ”

Hm.Akkor ebbe pont az nincs amiért a GG nem jön be.Vagyis ez tetszett volna.Kár érte.

jessy - 2009. 09. 08. 16:59

Kár érte. Főleg így, hogy felcsigáztak vele. Ha mást nem Brittany Snow miatt néztem volna legalább az első évadot. Mondjuk még egy olyan jó sorozata, mint az American Dreams nem hiszem, hogy lesz(R.I.P.) :) Az egész GGben Kelly Rutherford a legjobb, én miatta nézem még(nyári dara).

Lidi - 2009. 09. 08. 20:19

Én is sajnáltam, hogy nem lett belőle sorozat. Arra a részre még mindig emlékszem, miközben az évad szinte teljes egészében kiesett. :)

fanasonique - 2009. 09. 08. 22:55

Krysten Ritter szerepelt egy másik GG-ben is egy évadon át, csak azt Gilmore Girls-nek hívták. :D

winnie - 2009. 09. 08. 23:04

azt tudom, de az, meg a VM nála gondolom mindenki előtt ismert:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz