login |

Pilot: Modern Family (Preair)

2009. 09. 08. 16:20 - Írta: human

30 hozzászólás | kategória: 2009/10, kritika, pilot-mustra,

Haragszom az idei nyárra, hogy senki nem szivárogtatott semmi pilotot, így a szeptember-október időszak nagyon durva lesz. Pont ezért kell minden alkalmat megragadni még most, amíg nincs semmi komoly a tévében, hogy jobban szétszórodjon a sok első rész, eldönthesse az ember, érdemes-e áldozni a folytatásra. Hát, röviden, a Modern Family nem győzött meg arról, hogy ez nekem kell. Mivel sitcom-sucker vagyok, így tuti nézek második részt, de lehet csak télen. Mondom is, miért.

ModernFamily

Könnyen lehet, hogy egész egyszerűen nem én vagyok a célcsoport. Három családot látunk, azt, hogy mi köti össze őket, és mindenkinek gyereke van meg hasonló problémák. Maga a Modern Family azt jelenti jelen esetben, hogy az egyik párban a férfi sokkal idősebb, a másik pár meleg, a harmadik meg a babyboom generáció végéről szivárgott a képernyőre, és a gyerekeit azoktól a hibáktól félti, amiket ő is elkövetett. Például a 15 éves lányát a 18 éves sráccal való kamatytól.

Egyszerűen egyik család sem lett elég érdekes és/vagy beleélést kiváltó, ezen úszik el nálam az egész. Hiába a remek szereplőgárda, mert azért azt simán elismerem, hogy Julie Bowen meg Ed O’Neill jó választás volt, nagyon kevés az élvezhető poén. Többnyire csak olyasmi, hogy: ja, oké, rendben, ez is közepes hangulatú volt, félmosoly. Az egyedüli aki tényleg vicces néhol, az a babyboomos pár apukája, aki a gyerekek haverja akar lenni, és saját bevallása szerint érti a csíziót, a modern tinibeszédet, textel meg minden. Használja a LOL-t, tudja mit jelent, használja a WTF-et, tudja, hogy ennek a rövidítése: why the face. Itt vigyorodtam el egyedül, meg a pisztolyos jeleneten.

Lehet, nem mondtam, de az általános történések mellé, ami single camera comedy módban készül rendesen, interjús részeket is kapunk, ahol a párok beszélnek a párságukról a lencsébe bámulva. Sajnos ez sem ad sokat az élményhez.

Pontozni? Hát, mondjuk adok neki egy 5/10-et, de nagyjából hidegen hagy, semmi extra nincs benne igazán. Főleg így, hogy rengeteg családos komédia jön ősszel meg midseasonben, elég csak azt a napot megnézni amin a Modern Family van. Négyből három… Itt nagy kaszálások lesznek, ennyi hasonló téma nem élhet meg, ugye?

Mellesleg bárki megnézheti féllegálisan, tegyetétek meg amíg lehet.

30 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2009. 09. 08. 16:31

lelomboz az első vélemény, remélem nem koppanok a hype miatt akkorát, mint a community esetében, szerintem csütörtökre én is megírom. mindenesetre én sokat várok a doksis megoldásoktól.

Seeley Booth - 2009. 09. 08. 16:34

nyugi, én láttam majd összes pilotot (igaz, még a recastingos előttiek…) amik érdekeltek..de sokkal nem vagyok beljebb. Sok a jó újonc és régi kedvencek is erősen térnek vissza…ezek a hónapok sűrűek lesznek :-)

szerencsére sitcomok ellen engem beoltottak, ezek nem villanyoznak fel, de az Accidentally on Puropse kellemes volt..
(ez legyen a legnagyobb gondunk :P)

muforlife - 2009. 09. 08. 16:43

én is hasonló véleményen vagyok, egyik család se annyira érdekes, egyedül a “cool” apuka tetszik eddig, de ő nagyon. Viszont nekem a többi poén is bejött, plusz a Bundy-féle család se volt annyira rossz szerintem. Mondjuk a meleg párnál egyszer nem nevettem, de hátha azok is belejönnek majd. Összességében egy 8/10, de ez főleg az utolsó pár-perc miatt, ha az nincs, valószínűleg nincs ennyi pont, és nem is érdekelne a folytatás annyira.

Pocok - 2009. 09. 08. 18:08

Sejtettem, hogy nem lesz ez egy nagy szám, noha még nem láttam, megnézés előtt megvárom winnie mit ír róla.

Amúgy csak rá kell nézni a képre, nagyon rosszak az arányok, majdnem annyi a gyerek szereplő, mint a felnőtt.

harrygabi - 2009. 09. 08. 18:52

Meleg pár?már itt kiesős a dolog..

JoHn - 2009. 09. 08. 19:11

Hát ez szerintem k*rvajó! Szakadtam Bundyék kamerába beszélésein a “Why The Face?” meg akkora hét szövege, mint a ház. 8/10 nézem tovább és tovább ls tovább – remélem nem kap kaszát :)

Luke - 2009. 09. 08. 19:50

Én Ed O’Neill-on röhögtem a legtöbbet, már az elején, mikor a fia fociedzésén próbál felállni a székéből, aztán mikor a plázában be akarják őt állítani a kocogó nyugdíjasokhoz, aztán, mikor felveszi a “Younger Clothes”-t:D Én már csak miatta is nézném. De a srácok apja is nagyon nagy forma, mikor elkezdte sorolni a rövidítéseket, meg a jelentésüket. Mondjuk kicsit aggódni kezdtem, hogy bejön a nagyobbik lányuk, utána meg is néztem imdb-n, de már 19 éves, úgyhogy megnyugodtam:D
Egy szó, mint 100, szerintem ez olyan 7-8/10, ennél már csak jobb lesz szerintem.

BWA - 2009. 09. 08. 21:49

Elso benyomasom nagyon pozitiv, de nem neztem meg vegig a “twitteres” verziot csak az Act 1-et, mert egybol rajottem, hogy miert nemtetszik PL Humannak es a tobieknek a dolog es abba is, hagytam nehogy engem is befolyasoljon. Ez kozeltsem a vegleges verzio szerintem mivel hianyoznak a hangefektek, zenek es a belekacagas. Tudom, hogy mindenki azt gondolja magaban, hogy neki nincs ra szuksege, hogy megmondjak mikor kell kacagni, de hidjetek el hogy tudatalatt sokkalinkabb pozitiv a dolog ha belebele kacagnak ;) Szal megvaroma a vegleges verziot es majd akkor megirom, hogy mi a vegeredmeny nalam ;)

human - 2009. 09. 09. 00:03

hidjük el? Ne is haragudj, most nem a helyesírásodba kötök, hanem abba a baromságba, hogy hiányzik még a sorozatból a kacaj, amikor ez nem aláröhögéses lesz, hanem ún. egykamerás sitcom.

winnie - 2009. 09. 09. 00:50

ez hivatalos screener ráadásul, nem a csatornának előzetesen készített, szóval a végső verzió.

CyClotroniC - 2009. 09. 09. 00:54

Ekkora ziccer karakterekből/családokból és a dokus extrából szerintem nagyobb művészet lenne szart csinálni, mint nézhetőt. Majd a hivatalos pilotot checkolom, nem mintha ezzel bármi bajom lenne, de még le kell tudni egy-két néznivalót a szezonkezdésig :D

BWA - 2009. 09. 09. 09:23

rendben van… nemtudtam, hogy ez a vegleges verzio, csupan remeltem, hogy nem marad ennyire lapos es olyat felteteleztem, amit inkabb csak remeltem. Nemtudtam, hogy magyaroran vagyok, bocsika. Ja es bocsi, hogy nem voltam tisztaba, hogy letezik alarohogeses illetve egykameras szitkom (szamomra eddig nem is letezett, s nem is fog ezutan sem, ha ennyire monoton, az egykameras szitkom, eppenhogycsak a csendet torik meg 1-2 poennal)

winnie - 2009. 09. 09. 09:29

nem a poénok számától lesz egykamerás a dolog, csak a nevetőseket színpadon, közönség előtt játsszák, így ott felvezetik a poénokat, hatásszüneteket tartanak, itt viszont a szövegbe rejtik el, sokkal nehezebben esik le, sokkal körmönfontabb a poénkezelés. érdemes megnézni pár alapvetőnek számító egykamerásat, mint a scrubs, arrested development vagy a better off ted.

BWA - 2009. 09. 09. 09:50

Scrubsot neztem, es szerettem de abba kozeltsem volt ennyi csend, volt hatterzene votlak hangefektek amik szinesebbe tettek az egeszet. Ebben nemtalaltam egyet sem, mondjuk lehet csak atsiklottam felettuk, de megnezem ujra es majd elvalik. (koszi az infot)

avada - 2009. 09. 09. 12:35

Mellesleg bárki megnézheti féllegálisan, tegyetétek meg amíg lehet.

Úgy látszik már nem lehet… :(

CyClotroniC - 2009. 09. 09. 15:14

BWA: A The Office-t szerintem messzire kerüld el, mert az kifejezetten a csendre játszik rá, mint humor eszközre, elvégre az is vicces, ha csak te nevetsz a saját vicceden.

zsemlye - 2009. 09. 09. 23:07

háát WTFnál szerintem jobb volt a cool apuka büntető lövéssorozata de ezzel együtt is csak 3/10.
Fájt.

Avada
van egy másik magyar soris oldal – újság crossoverre a törzshelyünk előtt dobja ki a gugli (én érzem róluk csak, hogy másolják a junkie-t?) náluk 5 perce nézhető volt még.

FlasH - 2009. 09. 24. 23:55

fu, metacritices scoret lattatok? azigen.

egyebkent nekem teljesen bejott. viszonylag eredeti a megvalositas, van par jo karakter, jo poenok, es kb annyit nevettem rajta, mint az eheti hetfoi szitkomblokkon osszesen. egy 8/10 lazan.

Feddo - 2009. 09. 25. 17:22

Nekem is nagyon tetszett, habár még a Cougar town-t nem láttam, de a Communitynél jobb. A kedvenc minden bizonnyal az apuka, de a spanyol csajszi is vicces! :D

Amy88 - 2009. 09. 25. 17:32

Amikor elkezdtem nézni egyáltalán nem jött be ez az egykamerás, dokumentumfilmes jelleg de örülök, hogy végignéztem mert voltak benne nagyon vicces jelenetek. A vízipisztolyos apuka mindent visz. Mondjuk az biztos, hogy nem fogom minden héten nézni hanem majd valamikor egyszerre megnézem a már leadott részeket ha lesz időm.

ch6 - 2009. 09. 25. 20:11

Cougar Town után nekem ez gyenge volt. Egy részre még maradok, de nem nevettem egyszer sem a rész alatt. Ez nálam ritka…

teddyrush - 2009. 09. 28. 23:32

Nekem bejött. Azon vettem észre magam, hogy jó pár poén megmaradt bennem. Deee tényleg nem árt ha résen vagy. Az “egykamerás módszer” nem mindig hagy elég időt arra, hogy végleg földet érjen minden poén. A legnagyobbak nekem azért odaba…csapnak. Pl: írjuk be a naptárba mikor lövöm le a fiam nevelési céllal, WTF=Why the face, “tudom az összes dalt a HSM-ből”+tánc, “te csak ismerkedsz vele, de hagyod, hogy a szemed üzenjen neki”, “…ez egy fontos lecke, amit meg kell tanulnod. És apa miért mosolyogsz?”, Lion king-es felvezetés a nem drámázós pasitól (5x tekertem vissza).
Láttam rosszabb pilotot is. Jók a kitalált karakterek, de nekem Ed O’neill nem sokat rak az egészhez.

Nekem 7/10

Malik - 2009. 09. 29. 21:45

Két mosoly villant csak a rész alatt, de amúgy semmi, a poénok rosszak, sőt nem is voltak. Ennél sokkal többet vártam, ez nagy csalódás, talán még pár random részt megnézek. Talán.

2\10

Feddo - 2009. 10. 11. 18:37

A harmadik rész nagyon jól sikerült, poénos volt. Az utolsó fél perc ütött. XD

Thrasher - 2009. 10. 29. 22:15

hát ez nekem egyre jobban tetszik.
Boo Boo Bearen, meg Cameronon a végén sírtam.
a rész végi érzelgősködés nem kéne, és még jobb lenne.
plusz Ed O’Neill még mindig nem lubickol. :(

Feddo - 2009. 10. 30. 18:23

Coaldigger.XD Elsőnek nem esett le, hogy mit jelent.XD

JoHn - 2009. 11. 22. 04:58

Hát Edward Norton zseniális volt ezzel az angolos akcenttel. Megkérdezte az albumcímet, meg hogy hümmögje el a számot a phil *hahahaha*

Mondjuk Phil is hozta magát, “sorry for this language” és néha már mindenki Al Bundyja is a poénra megy rá. “This is how is met for the first time with phil.” Nem biztos, hogy ponn így mondta, de ahogy lazán gyalogolt el a képból, mint valami horatio – hát nagyon nagyvolt !!!

CyClotroniC - 2009. 11. 22. 20:49

Le se írom mégegyszer, amit JoHn is írt, csak úgy hozzácsapnám, hogy hihetetlen milyen szinten tudják színezni az alapfelállást az írók. Persze könnyű mert adva van 10 remek karakter, de akkor is, kurva jó pénok, utalások, és végig valahogy hihetetlenül okos az egész. Persze ez is csak azt bizonyítja számomra, hogy sitcomoknál minden a karakterektől függ. Ha azok ki vannak találva rendesen és megfelelő emberhez kerül a szerep, akkor onnan már nagyon nehéz elszarni az egészet :O Modern Family eddig stabilag inkázik a 7-8 pontok között nálam. Respect.

Thrasher - 2009. 11. 26. 12:26

ááá, a 09, tejóég…

“i’m the ass-kicking clown that will twist you like a balloon animal!
“my dog is still in there!”

Carmen - 2010. 03. 10. 12:39

Nagyon bejövős a sorozat, a Glee mellett ez lett a kedvenc :-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz