login |

Pilot: The Vampire Diaries

2009. 09. 11. 16:55 - Írta: human

118 hozzászólás | kategória: 2009/10, kritika, pilot-mustra,

A vámpírláz elérte az országos tévéket is, ez van. Az biztos, hogy a The Vampire Diaries nem veszi el a koronát a True Bloodtól, hiszen sokkal tinibb az egész, de annyira nem lett szar, mint amire számítani lehetett. Konkrétan, ha csak a CW másik újoncához, a Melrose Place-hez viszonyítjuk, akkor teljesen nézhető.

shooooot

Nem tökölök, a legnagyobb negatívummal kezdem: mi a fenének szól folyamatosan valami abszolút közepes, lift-rock? Jaj, tinisorozat, kell a zaj vagy akármi. Tudom, öregemberes ez a beszólás, pedig még nem is vagyok az, plusz egy jól eltalált darab még ebben a pilotban is akadt (Placebo), de egyszerűen a jó elvész a zajban. Olyan mint egy blogban a túl sok kiemelés, aminek az eredménye az, hogy semmi nincs kiemelve. A fele számot kiszórták volna, akkor most semmi gond nem lenne.

Amúgy egy jó kis átlagos vámpírtámadással indul az egész (már amennyire a tv-14 besorolás engedi), aztán feltűnik az új fiú a suliban, van lány aki ráhajt, plusz van lány, aki nem hajt rá, és persze ő kell a srácnak. Az újfiú persze vámpír, a napon pedig nem azért tud mászkálni, mert az UV sugarak nem jutnak át a felhőkön vagy ilyesmi, hanem van egy varázsgyűrűje. Meg egy gonosz testvére. A lényeg, hogy az újfiú, vagy nevezzük nevén mostantól, Stefan, jó útra tért, állatokat eszeget meg küzd a sötétsége ellen, de a tesó gondoskodik arról, hogy ne legyen nyugi a kisvárosban.

Ami viszont tuti, hogy a modern vámpírok már ködgéppel mászkálnak, nem szaroznak. Vicces volt, ahogy üldögél a lány a temetőben, mert ott tud igazán naplót írni és amúgy is szomorú (:(), erre megjelenik egy holló plusz még hirtelen el is kezd ködösödni a talaj. Úúú. Igazából ez már szerintem a túlzás kategória, de valahogy mégis rendben van.

azujsracbemutatkozik

A szereplőgárdáról annyit, hogy a naplót író vámpírt, tudjátok, az újfiút, Paul Wesley alakítja, aki tökre hasonlít Ivan Sergeire a Jack és Jillből. Legutóbb a 24-ben láthattuk, 27 éves, szóval simán elmegy még középiskolai tanulónak. Da valójában a hölgyeknek szóló eyecandy-nek mégiscsak Ian Somerhaldert szánhatták. Ráadásul gonoszat is alakít, igazi rosszfiút.

Rajtuk kívül természetesen a lányok is szépek, csak ott nincs nagyon ismertebb név, esetleg a Degrassiból ide főszereplőnek érkező Nina Dobrev, aki 20 éves, szóval senki sem pedo akinek tetszik. Áh, hagyjuk is a neveket már. Néhol túljátsszák, néhol meg abszolút klisés dolgokat kell mondaniuk, szóval a megszokott középszert kapjuk színészileg.

Pontozni kéne? Hát, a Vampire Diaries eddig egy egész nézhető tinisorozat, de összességében a sok merengős naplóírás (első érzelmi kapcsolódás közöttük “húú neked is van blo naplód”) miközben szól az érzelmes zene, picit betette a kaput és az ajtót is. 5/10, de bevizsgálom a második részt, mert hiába írtam esetleg nagyon rosszakat is, a pilot elment.

118 hozzászólás

naughtyL - 2009. 09. 11. 17:13

Háh, nekem is pont ez jutott eszembe, hogy nem is volt Annyira rossz..

Ian Somerhalder, pedig kitűnő választás:D

még a 2.rész meglesz aztán, ki tudja, mit hoz a jövő..

Mil - 2009. 09. 11. 17:23

Vámpíros sorozatok mindig jöhetnek…ez is abszolút nézhető volt. Két-három részig még biztos maradok.

Ez a Nina Dobrev meg valóban szép lány…amikor megláttam azt hittem, hogy az Entourage-os Emmanuel Chriqui húga. Kicsit hasonlítanak.

Deana - 2009. 09. 11. 17:26

Bevallom nőiesen, nekem bejött a rész, és szerintem be fog jönni a sorozat is. A sok zene egyébként engem is zavart, amit ezekre költenek, adnák inkább az SNnek zenére, de nem… Várom a második részt :)

pannibaba - 2009. 09. 11. 17:27

Szerintem jó lesz ez, olvastam a könyveket, amik az alapjául szolgáltak, részről részre, mondatról mondatra lettek jobbak. A Damon-t játszó színész srác nagyon jó, azok a szemek, brrrrrr, vonzó és ijesztő egyben, mint a könyvben! Én biztosan maradok pár részig:)
human, természetesen igazad van, a True Blood poros lába nyomába sem érhet ez a sorozat, de egynek jó:)

Biohazard - 2009. 09. 11. 17:31

Ismet nem en vagyok a megcelzott korosztaly..
Toljak-gyomoszolik az ember arcaba, hogy ‘tini’ es ’14’. Szornyen bugyuta az egesz. Idiotizmusba csuszo ‘gonosz testver’; nagy bociszemeket mereszto leanyka, aki majd jol beleszeret a titkozatos uj sraccba, akirol jol kiderul hogy vampir es ez bizony igen megviselo a bociszemu lanyt, de vegul csak egymasra talalnak. Latnok vagyok fekete-lany es szoke, engem-senkisedu..szeret cicamica :)
Elcsepelt, bugyuta es atlagon aluli az egesz. Az ujdonsagnak vagy egyedisegnek meg csak a szikrajat sem lehet felfedezni. Ha nem varmpiros tortenetrol van szo, meg se neztem volna..es nem veszitettem volna semmit.
A kovetkezo reszt meg fogom nezni, de ha az is ennyire unalmas, akkor meg lesz az idei elso kasza.

muforlife - 2009. 09. 11. 18:01

nekem is 5/10, de Ian Somerhalder-ből lehetett volna több, szerintem is nagyon jó választás volt

Ulquiorra - 2009. 09. 11. 18:05

Nemismerem az alapsztorit azért kérdezem hogy a könyv is ilyen vagy lebutították tv-14 re (amit a True Blood hálistennek meegúszott)?

Hero - 2009. 09. 11. 18:08

Pont befejeztem!:)

Voltak benne jelenetek amik annyira Twilightosan rosszak voltak, h inkább befogtam a fülem és letakartam a szemem.

Viszont az a kép Elenáról, na az tartja bennem a lelket a következő részre. Plusz Boone(nekem már csak Boone marad:P) , őt nagyon bírom.

A néger csaj viszont vegyen vissza magából mert az “úgy érzem ez még csak a kezdet” mondata majdnem kaszát ért:/

Biohazard - 2009. 09. 11. 18:09

Meg az elozohoz: ha mar vampiros temat valasztanak, legyen dekadens, misztikus, horror, perverz, intrikus, dramai, elgondolkodtato..vagy valami! De ez, igy egy nagy semmi.
Anno a Moonlight is kiverte a biztositekot, de sikerult alulmulni azt a ‘remekmuvet’ :)

phantom - 2009. 09. 11. 18:18

Mindent elmondtatok. Jobb, mint amire számítottam, de az egy nagy nulla volt, úgyhogy nem volt nehéz felülmúlni. A testvérek castingja sztem teljesen rossz, a gonosznak jó feje van, a jónak meg gonosz, és persze mindkettő legalább egy tizessel öregebb a karakterénél.A lány szép és nem is teljesen reménytelen, de egyelőre elég sablonos karakter. 10/4. Hacsak nem bukik be még néhány várt újoncom (a’la Melrose Place), nem hiszem, hogy érdekelni fog a folytatás.

winnie - 2009. 09. 11. 18:20

biohazard: persze, hogy nincs újdonság, hiszen egy 90-es évekbeli könyv az alap:) nem mellesleg, én jól megvagyok a “régiségekkel”.

phantom - 2009. 09. 11. 18:27

Éés, a nézettsége is befutott, ami igen-igen durva. Úgy látom lesz lehetősége kinőni magát egy kicsit, ami ha megtörténik, folytatom majd pár rész erejéig.

evergo - 2009. 09. 11. 18:32

Hát nem tudom, a CW csatorna nem nyitott valami fényesen a héten. A Supernatural 5. szériakezdése olyan ásítós volt, tudnak ezek a srácok ha akarnak, de ez most nem látszott. Volt persze ACDC feszes ütemre vágott entré, meg sok villanás és “jaj, csalódtam benned, Sam”, de ezzel együtt is kevésre sikeredett, remélem az évad folyamán belehúznak azért.

Meg itt van az új vámpíros sorozat is, a Vámpír naplók. Hát megint csak nem tudom. Mármint, hogy miért kellett ezt a sorozatot berendelni. Oké, idén a vámpír brand eladható, de a szerzők körülnézhettek volna a piacon, a konkurens csatornánál a True Blood megy. Nem kell megpróbálni felülmúlni, de azért nem ártott volna valami kicsit eredetibbet kitalálni. A pilotot Human nagyrész kielemezte, egyetértek, azzal a kitétellel, hogy nálam most kapta meg a sorozat a kaszát. Mi nem tetszik benne a felsoroltakon kívül? Szomorú barna szemű, titokzatos vámpírfiú és a szülei halálát gyászoló tinilány? Meg a kisvárosi gimi intrikái. Látom, ahogy a szerzők bementek az “Amerikai kisvárosi gimis sorozat” feliratú raktárba, leakasztottak néhány sablonos karaktert, aztán kigyűjtötték a korábbi gimis filmek szövegkönyveiből a legelhasználtabb kliséket és kész volt a forgatókönyv. Talán egy használható poén volt a filmben – amikor órán lealázza a tanárt helyi történelemből, ez is mindössze egy mosolyra volt jó.
Ez a pilot a vámpírtörténetek Defying gravity-ja, pasztell-színű ködösítés, egy középszerű (vagy annál is silányabb) próbálkozás, hogy megint valami trendi tinidolgot nyomjanak ki.

Engem nagyon nem vett meg a Vámpírnaplók pilotja. Tessék rendes sorozatot készíteni rendes forgatókönyvvel, karakterekkel, dialógusokkal. És hogy ne érhessen a vád, hogy bántom a gimis tinis filmeket: Veronica Mars minden izében tökéletes volt, és persze ha már vámpírok meg gimi, akkor Buffy. Legalább olyat vagy jobbat kellett volna.

Maniac84 - 2009. 09. 11. 19:11

Nálam a vámpíros sztorik alapból plusszal indulnak, emellett ez egész nézhetőre sikerült. A szereplőkkel se volt nagyobb bajom, mondjuk én a Twilight-ot is simán végig tudtam nézni, kb. annak a színvonalát hozzá ez a pilot is. 6/10

nabuk77 - 2009. 09. 11. 19:20

Háááát… Még 1 pár részig nézős, annyira nem nyálka mint a Defying Gravity, meg valamelyest van sztori is. Igazából nem hozott semmi újat, de ki tudja még lehet belőle valami:) Egy próbát megér;)
Ian Somerhalder jó választás, de nem erre a szerepre… Szerintem is felcserélhették volna a két testvért, Boone lehetett volna a vonzó szépfiú. Bár így beárnyékolva is elég szép:)

acu - 2009. 09. 11. 19:24

izé, hát. ez nudli. jah, nem vagyok 14 éves visítozós lányka. de vámpír srác fejét mintha baltával faragták volna. és egy ideig meg se bírtam különböztetni a fejét a 3 másik sráctól. de komolyan, nekem egyforma volt mind. meg a szétszűrőzött kaliforniai napfény, hogy úgy tűnjön mekkora darkos az egész, ciki. Füstköd akkora “over the top” cucc, a legjobb az egészben. még ilyen hülyeségeket, aztán nézhető is lesz. egyébként dögunalom.

nem is csak az idegesítő, hogy folyton szól valami, hanem ahogy összevágták az egészet. Hangos zene ki – kuss és hullaszag 5 másodperc – következő szám be… hangulatromboló enyhén. (running up the hills? Daybreakers trailer hehh? :D )

blade78 - 2009. 09. 11. 19:50

Tetszett a leirás nekem nézös lett… azon lefordultam a székröl mikor a temetőben irós dolgot emlitetted…

cyborgwings - 2009. 09. 11. 20:32

a hétmérföldes sablonok, a semmitmondó dialógusok és a szerintem egyáltalán nem szép szereplők (mondjuk ez a legkevésbé fontos kitétel nálam, de azért ha már állítólag mesegyönyörűek azok a vámpírok, akkor na.) ellenére is kíváncsi vagyok a folytatásra. hiába, a határtalan idealizmusom rabja vagyok – hátha kihoznak belőle valami nézhetőt.

amúgy a végén damon feje felért egy pedofil papéval, baszics. értem én, hogy sokaknak tetszik meg rajonganak érte, de szerintem kissé csúf a fószer.
igazából az volt a poén az egész ködös-hollós marhaságban, amikor stefan beszól a tesójának, hogy némiképp elvetette a sulykot ezzel a műsorral.

mivel az imdb-n azt írták többen is felháborodva, hogy a könyvekhez képest ez egy nagy szar, ezért mindjárt le is töltöttem őket. hiába, az idealizmusom… ja, ezt már mondtam.

mmonitor - 2009. 09. 11. 21:09

Én azt sem vágom, hogy mi a fasznak jár egy vámpír iskolába…?

Skate - 2009. 09. 11. 21:15

Hogy oltsa a szomját fiatal tinilányok vérével.:DDD

korall - 2009. 09. 11. 21:20

Látom nemcsak nekem nem tetszett, h Ian Somerhalder lett a gonosz…Szerintem pont, h fordítva kellett volna kiosztani a szerepet a fiukra.

zsemlye - 2009. 09. 11. 21:32

…lassú volt, nagyon lassú és lightos
Még 1 egy rész esélyt kap, de csak vámpírsucker húgom miatt.
20. senki szerepében Michael Trevino – ahogy nő a kölök egyre vonzóbb

Panni – ez a könysorozat is csak angolul hozzáférhető?

Biohazard - 2009. 09. 11. 22:14

cyborgwings:
“..hiába, az idealizmusom… ja, ezt már mondtam.”

Marmint optimizmus? Bar ez mar athajlik hurra-optimizmusba :)

A kovetkezo resz tartalmabol: a fohos vampir (hogyishivjak?) bevallja, hogy vegetarianus es mostantol csak extra szuz lanyok…akarom mondani napraforgo olajat hajlando inni. Ugyanakkor a gonosz testvererol kiderul, hogy etkezesi tanacsado, ezert agal annyira a helyes etkezesi szokasok mellett.
A fekete csaj bevallja, hogy egy ideje mar a multat is latja, nem csak a jelent. A szokerol meg kiderul, hogy barna!
Es ne felejtsuk: a drogok es az alkohol rossz es ol..meg tonkretesz! Mi lesz itt, ha szoba keveredik a sex?! A 12 eves gyerek testeben rekedt tobbszaz eves vampir akkormost nagykoru, vagy sem?!

Stay tuned for more shocking revelations! :)

zsemlye - 2009. 09. 11. 22:47

biohazard@ LOL

Kissur - 2009. 09. 11. 22:56

A zenében egyetértek, hogy sok volt, és hangos. A szereplőcsere is jó ötlet lenne, de ki tudja? Lehet, hogy 5 rész múlva kiderül, hogy mégis a jó a rossz, és a rossz a jó! :)
Én ennek a korosztálynak a végén vagyok, és a gimi hangulat tetszik (pláne, hogy én is gimis vagyok), de mondjuk valami misztikusabb zene jobb lett volna mondjuk a temetőbe, hogy fenntartsa a feszültséget a nézőben.
Én inkább az akciót hiányoltam belőle. Oké, hogy az elején volt egy kis akció, meg a csajt is elkapták, de az utóbbit nem is mutatták. Később meg a testvérek találkozásánál meg, puff nekivágja a falnak, fölkel, csúnyánnéznek egymásra és vége.
Több akciót akarok, és akkro maradok nézője!! Így csak 7/10 és akkor még én voltam a legelnézőbb sztem! :)

elizabeth - 2009. 09. 12. 01:12

Hello!!!!
Valaki tudna segíteni??Mi a film alapjául szolgáló könyv címe és írója?A film témája megfogott, és imádok olvasni!!!Köszi!!!

DICKtator - 2009. 09. 12. 02:27

Hmm, ezt sem fogom megnézni, True Blood után kiábrándító lenne.
Nálam már ott elszakadt a cérna, mikor a varázsgyűrű szóbakerült… Ez ultragagyi – ha meg szépen akarjuk mondani, akkor “nem én vagyok a célcsoport”
Pedig a cw tud igényeset is alkotni hasonló témában – lásd Supnat – kár, hogy ritkán teszik.

zoey - 2009. 09. 12. 02:32

Most fejeztem be tanulást, most fogom csak elkezdeni nézni. Remélem, nem lesz nagy csalódás….bár nem várok sokat tőle, szóval….

Ja, van benne Placebo??? Whoa. Megyek, hallgatom..izé, nézem :)))

andras123 - 2009. 09. 12. 07:54

A “nézős”-“nem nézős” kérdést ez alapján a rész alapján képtelen voltam eldönteni, de azok a füstök nagyon nem kellettek volna, vagy legalábbis nem úgy kellettek volna. Mikor egy egy helyszín a talajból elkezdett füstölni, majdnem lekapcsoltam a filmet. Rossz kivitelezés és elég idegesítő. Ráadásul a támadásoknál a legdurvább köszhelyeket használták:
“Egyedül éjjel az edőben”, “Éjszakai autózás a főuton”, “Temető”. Ezek mind egy-egy fejezet a “Csinálj tucathorrort” című könyvben.
De az eyecandy-k jók, a történet kevésbé és egyelőre kis esélyt látok arra, hogy sokáig fogom nézni, de a második rész dönt majd el mindent és a ködgépek :D.

Alice - 2009. 09. 12. 08:59

Kíváncsiságból megnéztem az imdb-n fent lévő képeket. Ezt a Paul srácot én az Everwoodban láttam, különösebben nem szimpatikus. Szerintem nem hasonlít Ivan Sergeire :)
Talán egyszer bele is nézek, hogy milyen, ha lesz már néhány rész.

Ákos - 2009. 09. 12. 09:52

Én bepróbálam a pilot-ot, nem volt rossz de nem is volt jó. Csak egy 10 erces szünettel tudtam megnézni mert eléggé untam. Főleg hogy a Supernatural után néztem, jobban kivoltam éhezve egy keményebb vámpíros sorozatra. De ez van, a 2. részt még biztos megnézem., de utána nem valószínű a dolog mivel nekem a True Blood is a 3. rész után abbamaradt mert sok volt a romantika. :)

Ákos - 2009. 09. 12. 09:53

A kedvenc szereplőm a varjú lett. Nagyon beleéli magát a szerepbe. :D

cyborgwings - 2009. 09. 12. 15:29

elizabeth: l. j. smith írta a könyveket, a címe ugyanaz, mint a sorozatnak. magyarul még nem jelent meg – legalábbis én nem találtam ilyen infót.

biohazard: ne tessék megkérdőjelezni a barátaim által rámaggatott főidealista jelzőt. :D

Gigi - 2009. 09. 12. 16:32

A Twighlightot úgy utálom ahogy van, ezt most mégis megnéztem. Hát, még egy résznyi esélyt adok, de ez főleg “Boone” szereplésének köszönhető. Volt néhány mondat, aminél majdnem leállítottam, de azokon átlendülve nem volt annyira vészes… Hát, hosszú távon csak akkor van esélye nálam , ha idén kevés jó új sorozat lesz.

zenoli - 2009. 09. 12. 16:48

Végre én is megnéztem, és nem tartom rossznak, bár egyértelműen a Twilight őrületet akarja meglovagolni. Bár míg attól majdnem behánytam, ez meglepő módon kellemes csalódás volt. Egyszer sem akartam leállítani, míg ez pl. a True Blood esetében az első rész 20. percében megtörtént. Ott valahogy nem tudtam szimpatizálni a szereplőkkel, ellenszenvesnek találtam egytől-egyig mindet, különösen az a Sookie csaj blöáááá.
Persze ha lesz egy kis időm adok annak is még egy esélyt, mert sok jót hallottam róla, és annak az erőszakosabb világa jobban be is jön, csak majd lendüljek túl a kezdeti nehézségeken.
Visszatérve a VD-hoz: engem még a zenék sem zavartak annyira benne, bár érezthető volt, hogy a készítők beleraktak mindent a 40 percbe, ami csak tellett tőlük, talán ezért volt a túl sok zenei aláfestés. Mindenesetre én maradok tovább, mert ebből még kisülhet bármi…

human - 2009. 09. 12. 16:51

még jó, hogy a könyvek a twilight előtt íródtak.

Kiscsijag - 2009. 09. 12. 17:07

Hát én nem tudom…ez nekem 100%-kal jobban bejött mint a True Blood – abból 2 és fél részt bírtam eddig megnézni, valahogy nem csúszik – pedig már én sem vagyok tini. Lehet azért mert az Alkonyat is bejött és ez inkább hasonlít rá, mint a TB. Én biztos maradok nézője….

Fuller - 2009. 09. 12. 18:00

A “zajok” engem is zavartak, de a Placebo miatt + pont :D
Amikor először hallottam a szereplőkről én is úgy gondoltam, hogy Ian ‘szépfiú’ Somerhaldert a jó szerepben látnám, de amikor megjelent a sorozatban, hát… igencsak megöregedett :/ Végülis nem volt rossz, várom a 2.részt.

Desmond Wallace - 2009. 09. 12. 19:06

Jobb volt, mint amire számítottam. Néha untam, de pár részre még biztos, hogy maradok.

Skate - 2009. 09. 12. 19:45

Többet nem kaptam, ami várható volt különben maradtam volna a következő részre is. Jobb volt a tuer blood getto stílusánál, kétségtelen. Plusz a twilight-nél jóval nézhetőbb volt, mert nekem az a 2 óra kinn szenvedés volt. Nálam a pilot 5/10-nél többet nem ér. Egyelőre parkoltatom és talán egy nyári darát kap. Meglátom, hogy majd az Anita Blake Tv-film tavasszal hogy szerepel és ha sorozat lesz belőle felülmúlja ezeket a jelenlegi könyvből adaptált szériákat.

zoey - 2009. 09. 12. 21:33

Jó is, hogy nem voltak nagy elvárásaim. Kissé gagyi, de lehet, hogy még kap esélyt. Placeboért plusz sok-sok pont, Ian-ért meg pont annyi mínusz. Nah, majd meglátjuk.

én meg így fordítanám - 2009. 09. 12. 21:51

Nem volt ez olyan rossz. Nálam 6/10 – bejött a sok zene is ^^. Még két részt adok neki. Egyébként a néger csaj, “ez még csak a kezdet” beszólásától én is idegbajt kaptam… Sőt, mivel az benne volt, így csak 5/10.

ampervadasz - 2009. 09. 12. 22:26

Nem volt ez olyan rossz, az előzetesek alapján sokkal rosszabb is lehetett volna. Elég lightos, de abszolút nézhető. A következő néhány részre még mindenképpen maradok, ez innen még egyaránt elmehet jó és rossz irányba is, kíváncsi vagyok merre viszik tovább.

Biohazard - 2009. 09. 13. 01:19

“..A következő néhány részre még mindenképpen maradok, ez innen még egyaránt elmehet jó és rossz irányba is, kíváncsi vagyok merre viszik tovább..”

Probaltam optimista (mondom, optimista! Nem idealista :) ) modon elore tekinteni. Ha igy nezem, csak jobb lehet ezekutan. Ennel csak jobb lehet a tortenet, csak fejlodhetnek a karakterek es a hangulatot sem lehet hova rontani. Amig nem indul be a teljes sorozat szezon, addig elnezegetem. Max majd ide orjongok, amikor mar nyuszitek a fajdalomtol :D

zafrinaz - 2009. 09. 13. 09:09

Hát nálam egyelőre az “elmegy” kategóriában van..De már csak röhögés szempontjából jó nézni..Az a naplóírás a temetőben.. Meg ahogy elzavarja a madarat! XD (azt a rész vagy 3x visszatekerük a barátnőimmel, úgy röhögtünk rajta). A könyvet viszont bepróbálom,mert tapasztalatokra alapozva, azok általában jobbak,mint ami belőlük készül.

i'm_rick_james - 2009. 09. 13. 11:29

evergo – 2009. 09. 11. 18:32

Meg itt van az új vámpíros sorozat is, a Vámpír naplók.

na, pont ezért fordítják a legritkább esetben tükörben a sorozatok címét (csak ott, ahol evidens), mert ez is rém szerencsétlenül hangzik, hogy vámpírnaplók.

eddig engem nem vonzott a sorozat, lehet, hogy majd bepróbálom.

egyébként tényleg érdekes, hogy miért 30 éves színészek játszanak 14 éves gyerekeket mindenhol.

mert végülis tök hihető, hogy amerikában már minden 14 éves srácnak bozontos szakálla, és kockásra gyúrt hasa van, egyik sem 150 magas, és 40 kiló, illetve minden lánynak 90 DD-s a mérete, és úgy egyébként is bomba a teste.

Desmond Wallace - 2009. 09. 13. 12:01

Remélem a későbbi részekben lesznek majd visszaemlékezések. Kíváncsi lennék rá, hogy mi volt 100-150 éve.
Bízom abban is, hogy nem csak 2 vámpírt látunk majd 22 részen keresztül.

Csigusz - 2009. 09. 13. 16:38

azta, 100%-ban egyetértek human kritikájával, ilyen is rég volt :)
tényleg zavaró a sok zene is, tényleg túl tini, viszont a csajok annyira dögösek benne hogy lehet maradni fogok mégis. főleg a főszereplő csajszi.
amugy viszont tényleg nemvolt nagy eresztés.

és könyv ide, könyv oda, hiába készültek előbb mint a Twilight egyszerűen világít róla hogy annak a hatására készült, és azt akarja meglovagolni.

North15 - 2009. 09. 14. 01:16

A Twilight hatás miatt (csak a könyveket olvastam) mindenképp be akartam próbálni. Az itteni kritikák kicsit elkedvtelenítettek, de végül megnéztem.
Szerintem teljesen nézhető volt, nekem bejön a könnyedebb stílus, egy cseppet sem hiányolom se a vért, se a borzongást. A vámpírság nálam itt plusz, de nem a lényeg. Egy 7/10-et simán megért kezdetnek. Lehet hogy lelövöm pár rész múlva, de egyelőre tutira maradok.

Ami negatívum nálam, amit valaki mintha már említett volna, hogy borzasztóan hasonlítanak egymásra a férfi szereplők. Legalábbis a sötét jeleneteknél bajban voltam, hogy ez akkor most kinek a kije és kire hajt igazából. Emellett a jó testvért nagyon egyarcúnak érzem, és egyszer húztam a szám, amikor a vége fele a pár másodperces kórházas jelenet volt.

A főszereplő csaj viszont gyönyörű. Nem csak az a dögös eyecandy, hanem tényleg szépség. Miatta is megér a sorozat nálam még pár részt.:)

Denisa Wry - 2009. 09. 14. 07:35

Negatívum: nagyon uncsi volt, tényleg sok a zene, tinisorozat (már öreg vagyok :))
Pozitívum: szimpik a főszereplők ami már jó pont főleg ha azt nézem hogy a True Bloodban pont Bill-t utálom. Tetszik a képi világa, a vámpír-klisék is jók én nem szeretem a túl darkos sztorikat főleg sorozatban.
A Moonlight első része sem tetszett anno de aztán mégsem bántam meg hogy kapott még esélyt az egyik kedvencem volt anno.
Ugyhogy a második részre még benevezek.

Dru - 2009. 09. 14. 11:33

Nos…lehet, hogy csak a nosztalgia beszél belőlem, de ennél még a Buffy is mérföldekkel jobb volt. Nincs olyan kínzás, amivel rávehetnének, hogy megnézzem a 2. részt(Pedig én még a Defying Gravityre és a Heroesra se nyomtam cancelt). Amikor megláttuk a gyűrűt Stefanka kezén, már egyértelmű volt, hogy lesz egy jó vámpír meg egy rossz vámpír…szóval a sztori kissé kiszámítható. A köd meg a holló pedig olyan idiótán pozőr, hogy az már fáj.

Mann - 2009. 09. 14. 19:21

Nekem is Defying és Twilight feelingem támadt, ami nem túl jó szájízt adott, viszont a főszereplő srácot nagyon bírom a Wolf lake és a Fallen óta, valamint a negatív főszereplő is jó választás volt. Remélem tudnak Supernatural-szerűen picit távolodni a tini témától, bár nem sok esélyt látok rá.
De bizakodom. :)

S - 2009. 09. 19. 09:27

Az első két résznek adtam egy esélyt, hátha bejön .. Egyik legrosszabb vámpíros sorozat eddig amit láttam! A főszereplő csaj idegesítően szép,és bután néz a srác meg nagyon nem illik a képbe. Gagyi effektek, a zenék jók, de gáz hogy ilyenekkel kell hatni a nézőkre. Nagyon tini sorozatos, zenés nyáladzós szarság így elsőre azt mondom. Egy részt még megnézek, de ha abban sem történik valami értelmes..akkor “kasza”.

Bella_21 - 2009. 09. 20. 20:02

Biohazard… én asszem h téged ismerlek :D Van egy közös ismink… T…e ugye? :D

Esetleg ha valaki tudná a könyv szerzőjét és címét, az feltehetné, szívesen elolvasnám … nah… ennyi :)

Nita - 2009. 09. 24. 22:14

Nos… szóval akkor már megint vámpírok…
Én személy szerint imádom őket, de tényleg és elolvasok mindent meg megnézek mindent attól függetlenül, hogy ma már az írók nem fogják fel, hogy egy vámpír Nem Megy Ki A Napra!
Na de nem ez a lényeg… ez hót unalom az egész… ennél még az Alkonyatból készült film is jobb (pedig egy jó kis könyvből egy rettenetes rendezővel, forgatókönyvíróval és pocsék szinészekkel egy annál is pocsékabb film lett). De a legrosszabb az egészben, hogy az amerikaiak még mindig cska azt az egy gimis-stílust ismerik ami abszolút nem valós, vagy csak minket magyarokat csesztek el ennyire, hogy egy gimis élete nem annyira lebutított, agyongyötrött semmi. Már egy idő után nagyon unalmas.
Én azt mondom, hogy kitartó vagyok és ha már belekezdtem és ha eljutnak az első évad végéig akkor megnézem, de nem nagy reményt fűzök hozzá, vettek már le műsorról jobb, értelmesebb sorozatot is…

Jah és am nemsokára megjelenik a Vámpír naplók első része magyarul, de már nem tudnám megmondani melyik kiadónál, de talán még így október-novemberben…

Én - 2009. 10. 04. 00:55

Nekem tetszik (20 éves fejjel). Megnéztem az eddigi részeket, és alig várom, hogy jöjjön a többi. Szerintem adjatok neki egy esélyt. A zene meg nekem fel se tűnt. Na jó, ez rossz megfogalmazás… Inkább úgy mondom, hogy nem volt zavaró. Nem tudom, melyik sorozatnál, de valahol biztos megszoktam. :D
Szóval eddig látottak alapján nekem 10/10.

Andi - 2009. 10. 04. 20:57

4 részből 4 és jóó nagyon jóó! Tetszik, vehető vagyok a többi részre is, az biztos. :) Sőt már a könyvet is várom, ami pontosan nem is tudom mikor adnak majd ki de várom!

dömper - 2009. 10. 11. 15:52

sztem eddig zseniális az egész, igaz hogy a 4ik rész kicsit olyan semmilyen volt de most hogy kezdenek beindulni a történések imádom..nekem 10/10
és nekem pont azért tetszik ennyire mert mégsem folyik az egész annyira mint a twilight
a true bloodhoz meg nincs viszonitási alapom mert nem is nézem, annyira nem keltette fel az érdeklődésem

Becky - 2009. 10. 18. 10:19

Szerintem is jó sorozat. Nem értem miért hasonlítjátok a True Blood-hoz, teljesen más dolog a két sorozat, attól függetlenül hogy vámpíros. Én nem vagyok elájulva a True Blood-tól, nekem túl sok.
Én biztos nézni fogom a további részeket, és ha a könyv a hónap végén megjelenik magyarul el fogom olvasni, mert általában a könyv mindig többet ad vissza mint a film.
És azért valljuk be, hogy minden részben a “rossz” zenéből legalább egy szám igen is jó.

winnie - 2009. 10. 18. 10:36

“Nem értem miért hasonlítjátok a True Blood-hoz, teljesen más dolog a két sorozat”

most komolyan, mégis mihez lehet hasonlítani, ha nem a true bloodhoz. eleve egy sorozatot lehet akármilyen máésik sorozathoz hasonlítani, műfajtól függetlenül, de ott állna meg azt hiszem a világ, ha egy vámpíros sorozatot nem lehetne a jelenleg futó talán egyetlen másik vámpíros sorozathoz.

Rebeca - 2009. 10. 18. 21:37

Persze így is nézhetjük, Nekem a két sorozat azon kívül, hogy vámpírokról szól minden másban eltér. De lehet, hogy csak én gondolom így, ezért nem hasonlítanám egymáshoz.

Yuukii - 2009. 10. 22. 05:46

hát nem tudom mit vagytok úgy oda a True Bloodtól eröltetett, unalmas, csöpög a romantikától az akció jelenetek is eléggé elcsépelt ki nem állhatom Bill-t Nekem az Eric a kedvencem benne visszatérve a Vámpír Naplókhoz ezerszer jobb, mint a True Blood az alkonyat és a Moonlight együttvéve tehát nekem *10/10 én imádom ezt a sorozatot és nézni fogom meg visszatérve nem az első rész megnézése után kéne véleményezni mert még ott nem indulnak be a cselekmények. meg volt valaki aki azt írta hogy milyen dolog az hogy a vámpírok a a naptól se riadnak vissza tehát nyugodtan kint mászkálhatnak a napsütésben. Istenem senkinek sincs fantáziája hol van az leírva hogy a vámpírok csak este jöhetnek ki. Sehol! Meghát ha nézitek tovább a sorozatot megtudhatátok hogy Stefanék a gyűrű miatt lehetnek kint nappal ha nem lenne a gyűrű kezükön akkor ők is csak éjszaka jöhetnének ki (bocsi a spoiler miatt) zenére rátérve én észrese vettem hogy sok bene a zene de komolyan :D én nem arra figyeltem Én elmontam a véleményemet így is már egy regényt írtam :)

Yuukii - 2009. 10. 22. 05:53

Ja egyébként a true Bloodot nézem és nézni is fogom mert én olyan vagyok ha már valamit elkezdtem befejezem csak azért írtam le hogy ne legyen annyira ködös az egész Eric 4ever XD imádom azt a faszit :D ő a legjobb
a Vampír Naplókban Demon a favoritom :D na jó meg egy kicsit Stefan ;)

pöttyösrudi - 2009. 10. 23. 23:41

Nos én a mai nap kezdtem el nézni a Vampire Diaries-t és szerintem mindent elmond, hogy a délután alatt végignéztem mind a 6 fennt lévő részt.
A nyáron a True Blood-ot is végignéztem. Akik azt mondják a True Blood-ra, hogy szar és vontatott és csöpögős stb… annak csak annyit üzenek, hogy jusson el az első évad második feléig.Be kell valjam, az első 5-6 rész nekem is nyögvenyelősen ment, de mondta haver, hogy az évad vége és a második nagyon ütős lesz. Hát igaza lett!!! Összehasonlítani a kettőt össze lehet, de nem érdemes egyenlőre.Majd ha befejeződik az évad, ki tudja mit hoznak még itt is ki, boszorkány, vérfarkas, esetleg itt is feljön majd a pokolból Luci:) sose lehet tudni.
A vampire diaries-re visszatérve, igen egyenlőre tinisorozat! de ki tudja? nekem a supernat is annak indult, aztán életem egyik legjobb sorija lett belőle.
A zene néha tényleg idegesítő, de a Green Day az kellett:D már csak a rammstein-pussy hiányzik a köv részből!:D:D Én úgy gondolom, hogy itt is fognak fejlődni a karakterek, bár nem annyira mint a TB-ban.Nekem abszólút tetszik (23éves vagyok) a főszereplő hölgyemény szemet gyönyörködtető.Én egy 8/10 et adnék de lesz ez még jobb is.
ui: ja igen, itt legalább nem kellett 2-3 résznél tovább várni vmi komolyabb fejleményre mint a TB-ben.

Gabica - 2009. 11. 08. 17:43

Szerintem nagyon jó.. MOst néztem meg a 8.részét é snekem nagyon tettszik.:D

beyuska - 2009. 11. 24. 09:56

szerintem egyre jobb..

Candace - 2009. 12. 06. 14:36

Megnéztem a pilotot és nekem tetszett. (Bár elég sok Twilight áthallás van benne, de tudom, h a Vampire Diaries könyv előbb volt.) A Running Up That Hillért meg plusz pont, mert imádom azt a számot. :)

Ors - 2009. 12. 12. 02:34

Megnéztem mind a 10 részt ami fent van, és ugyan az eleje tényleg nyögvenyelős lett, igy az évad vége felé várom hogy mi lesz máááár?? :) Sajna jövő évig várhatok is…
Viszont hogy a könyv(ek) mennyivel másabb(ak)! Belenéztem a Wikin a tartalmukba, lehet elolvasom, bár tuti bekavarom magam vele, annyira átirták a filmhez. Megjelent egyáltalán már magyarul vhol? Nem találtam.

Ors - 2009. 12. 12. 02:37

Jah, a szinészgárdáról meg annyit, hogy a Twilight-os alakitások még mindig a béka segge alatt vannak, még EHHEZ képest is. Néha azért a kis Elenát fejbevágtam volna, de a fiúk…nyamnyam.

beatrix - 2009. 12. 30. 13:29

Hát szerintem elég jó, nekem legalábbis nagyon bejött. Az eleje tényleg kicsit unalmas volt de a 4ik résznél kb beleszerettem. És ez tényleg marhaság egyébként h a vámpirok nem mászkálhatnak a napon. Itt találjátok meg a kreativitást a VD-ben a gyürüvel. A Twilightot utálom, nekem túl nyálas, az Újhold is de ez nekem nagyon bejön. És szerintem jó választás volt Ian a gonosz szerepére. Jól áll neki.Megnéztem az első 10 részt és most majd meghalok a kiváncsiságtól hogy miután Elena karambólozott ki az aki rátámadt…és sose irjatok le egy sorozatot az első része alapján. Ha minden megtörténne az első részben akkor mi lenne a többiben???

beatrix - 2009. 12. 30. 13:32

P.S: lehet hogy szép Elena de igy női szemmel nézve egy kicsit butuskának es bambának találom. Mindig veszekszik Stefannal hogy szeretlek de nem lehetünk együtt a köv. részben meg kérlek ne hagyj el, a másiknak meg már lefekszik vele.MI VAN? Csajszi el kellene már dönteni végre hogy mit is akarsz
A csávók meg abszolut jól néznek ki, főleg Damon és még talán Jeremy is jól néz ki

Ramona - 2010. 01. 08. 22:00

Huu én is megnéztem az első 10 részt ..:) Mindkét srác baromira helyes … basszus azt hittem már minden renben aztán meglátta a képet Elena és aztán a karambol és ki volt az aki megtámadta ?

Amugy vki nem tudja magyarországon melyik adón fogják adni és mikor ? :)))
Köszi

arwen - 2010. 01. 23. 23:46

Megnéztem a 11. részt… a promo jobb volt.
Maradok team damon. Nem tudom szeretni Pault Stefan karakterében.
A negyedik részben tetszett, ahogy fikázzák a twilightot (spoiler?).
A true blood sztem egész más téma. Ott valószínű Godric mondja ki a kulcsgondolatot, hogy valójában miről volna szó (a vámpírnemzedék lelkileg továbbfejlődhetne + társadalmi konfliktusok).
Itt szimplán, gimisen, love 4ever. De kell ez is.
Jó újra tininek képzelni magam. Bár sosem volt ilyen könnyed a gimis korszakom, és a srácok rondák és pattanásosak voltak, és egész sokáig 12 évesnek néztek ki. Aztán beszőrösödtek. :)
Kíváncsi vagyok, hogy a VD írói mennyit vesznek át a könyvből. Várom a következő részt.

Bloodberry - 2010. 01. 31. 14:36

Engem érdekelne a könyv… De magyarul ugye még nem jelent meg és a neten sem találom sehol…

Ha valaki esetleg meg tudna dobni egy linkkel vagy valamivel, akkor a bloodberry@citromail.hu címen megteheti, előre is köszönöm. :D

lela - 2010. 02. 01. 12:04

A könyv ha jól tudom áprilisban jelenik meg magyarul. Én is láttam a 11. részt, és maradok team stefan. Lehetett akár az új tanár is, aki megtámadta Elenát. Bár ki tudja. Várom a követekező részt. XD

ReRo - 2010. 02. 05. 09:34

Nagyon rossz kritika szerintem…. a True Blood szerintem sokkal de alatta van. Az már túl fantasy!!! És valljuk be őszintén az ember nem szereti a túl csicsázott dolgokat az eleje jó amikor jön a vámpír iszogatnak kis művért még az alakváltó srác is bele fér de amikor megjön a nem tom hány 100 éves kiéhezett jótét lélek nő aki arra élvezkedik hogy tömegszexeket rendez a kertbe….(számalom) plusz a bikafejű nem tom én mi. A the vampire diaries az legalább jó egy szálon meg az egész, meg van az alaptörténet és azon fut végig az egész sorozat. Nincs túl spirázva extra lényekkel meg semmi… Én szeretem… És ez a cikk vagy nem is tudom mi amit írt a fiatalember eléggé durva lett nem hinném hogy meg is nézte volna a többi részt (mind 2 sorozatból) és nem kell 1 részről már az egész sorozatot fikázni. És a temetős részhez visszatérve: meghaltak a szülei nincs senki akivel beszélhetne ezért elmegy a sírjukhoz és naplót ír, mert úgy ki tudja önteni a szívét. Jó az a rész mert legalább megmutatja a fiataloknak hogy nem kell azért rossz útra tévedni mert a szülei meghaltak ( mint ebben az esetben az öccse). Véleményem ennyi. Lehet vitatkozni ha valaki akar :D

winnie - 2010. 02. 05. 09:59

“és nem kell 1 részről már az egész sorozatot fikázni. ”

amikor a post íródott még csak egy rész volt, épp ezért az írás csak az első részről szól. ne zavarjon, hogy másnak más a véleménye.

ReRo - 2010. 02. 06. 00:52

Jó de akkor mért kell már az egész sorozatot leírni valami szarnak? Engem nem zavar ha vkinek nem tetszik nem azt mondtam, de 1részből nem lehet megtudni milyen lesz az egész sorozatot és a történetet!

winnie - 2010. 02. 06. 07:28

ki írta le az egész sorozatot szarnak? van fent egy kritika, ami közepesnek, “elmegy”-nek írta le az első részt. más szerint szar volt. szerinted jó. de nem a sorozat, hanem az első rész. mert az ember az első rész után dönti el, hogy nézi-e a sorozatot. biztos nálad is volt már olyan, hogy megnézted valaminek az első részét, de a többi 21 részt nem nézted meg az évadból, mert sz-r. itt éppenséggel nem ez a helyzet.

GOD - 2010. 02. 07. 14:01

Sztem marha jó ez a sorozat én 10/10-et adok neki.. Mindig is imádtam a misztikus sorozatok és ez sztem a twilight-et is űbereli…

Angel - 2010. 02. 09. 22:47

Szerintem nagyon jóóóóóó ez a sorozat! 10/10!
Az első rész szerintem picit furi, meg vannak benne gagyi dolgok pl. a köd, meg az a madár.. De aztán ezek elmaradoznak és beindul az egész! A 10. rész meg már annyira izgi, hogy egyből meg kellett néznem a 11.-et :) Alig várom a következőt!!!

Noth - 2010. 02. 14. 20:44

Szerintem is az első rész elég rossz volt, én is azt gondoltam előre ,hogy na ebből se lessz semmi, de most alig várom a köv részt. Tényleg úgy a 8. résztől kb. egyre izgisebb és egyre több minden derül ki. Imádom :) 10/10

Andris - 2010. 02. 16. 01:05

Hát nem tudom. Nekem mindenesetre nagyon tetszik ez a sorozat. A 14. részt is láttam már és alig várom a 15.et engem nagyon megfogott:) üdv: Bandi

ettyke - 2010. 02. 17. 19:16

Sztem egy nagyon jó sorozat….igaz,hogy az alkonyat egy film de ez akk is sokkal jobb nála. Persze mkinek más tetszik, nekem nagyon bejön személy szerint!

Alexandra - 2010. 02. 20. 19:45

A The Vampire Diaries egyértelmű fellélegzés ként szolgált nekem az alkonyat és az újhold után.Bár tény és való,hogy az alkonyatból mind a könyv és mind a film is egész jó lett(a könyv kicsit jobb),de a második rész már a halálom volt.-.-Az egész egy melankólikus,unalmas, 5 percenként póló dobálos maszlag lett,és mind tudjuk ,hogy a szereplőgárda is százszor jobb a the vampire diariesben.Bár még mindíg bizakodom…hátha a vámpír románc harmadik részében végre lesz bármi vámpíros(merthogy a szemfog és a vér stb oly ritka mint a fehérholló bőrgatyában xD).Mindenesetre a The vampire Diaries-be beleszerettem és bár a True Blood-hoz nem hasonlíthatom(mivel még nem láttam,de majdcsak arra is sor kerül ),de már most többet ér mint az alkonyat és többet is fog azt hiszem.De majd meglátjuk.Nagyon várom már a követlező részét a vámpír naplóknak,bár most kicsit szünetel,de állítólag lesz majd magyarul is.(remélhetőleg épkézláb szinkronhangokkal XD)Szóval nekem a the vampire diaries 10/10 (de csak mert több nem lehet.)

Lindy - 2010. 02. 22. 10:38

Véleményem: első négy rész hulladék,nyálas és gagyi (egyetértek a véleményező human-al), de tilos abbahagyni, az első évad 14. részénél járok és alig várom a 15.-et. Meglepő, hogy mégis sikerült “várat” építeni. Ajánlom mindenkinek!!

Lindy - 2010. 02. 22. 10:42

(True Blood-dal is ez volt a helyzet, első részek gyengék, aztán pörgött fel a dolog. Mondjuk a TB szinkronosan nézhetetlen, én csak angol nyelven tudtam végignézni)

winnie - 2010. 02. 22. 10:55

“Mondjuk a TB szinkronosan nézhetetlen, én csak angol nyelven tudtam végignézni)”

pedig pont fordított a helyzet. magyarul nézhető, az eredetiben pedig csak azt hallani, hogy néhány szereplő, mileyen bébán nyomja d éli akcentust.

lili - 2010. 02. 26. 02:36

ha Paul Wesley, akkor nekem Wolf Lake — húúú, de hiányzik egy hasonló sorozat+milyen nagy kár érte
a vámpírok cseppet már unalmasak
jó volt anno Buffy, majd Angel … de rég’ volt-de jó volt!

Lujz - 2010. 03. 14. 11:00

Egyet kell értsek azzal, hogy az első pár rész nem volt jó…megnéztem az első négyet és elkaszáltam, mert nagyon “gagyi amcsi” volt. Aztán pár hónappal később megpróbáltam a többit. és örülök, hogy nem mondtam le róla végleg!:) Tényleg jó kis sorozat kerekedett ki a végén.
Nálam 10/8

CC - 2010. 03. 18. 08:25

Limonádé sorozatnak elmegy…korán reggeli szenvedésemet segíti az elalváshoz… az első részeknél tartok csak egyelőre… de eddig nem vészes=)…

Beatrix - 2010. 03. 19. 23:40

Elolvastam a kommenteiteket, és hat beleneztem a TB-ba, úgymond megnéztem az első 10 reszt, de az nekem nagyon nem csúszott. Ott a szex korul forog az egész film. Az alkonyatot simán lepipázta a VD (hala az égnek xD), az Ujhold egyenesen szar, én elaludtam rajta, kesz unalom. Az alkonyat meg az Újhold dedós film, 10-14 evéseknek ajánlom, azok meg talán elvezik, a VD mar izgalmasabb, a szereplők is aktívabbak, na meg jobban néznek ki (pld. Damon es Stefan xD). Ja és az elején az a hollós dolog benne van a könyvben is és fontos szerepet tolt be azért tettek bele a filmbe is. En napról napra egyre jobban imádom a VD-t és egyre jobban ábrándulok ki a Twilight-saga-bol.

U.I kaptam egy linket ahonnan az első 2 könyvet ingyen le tudjatok tölteni: http://www.mertjooo.eoldal.hu/oldal/l_j_smith

jó olvasást =]

x - 2010. 03. 28. 12:56

Hát a True Blood egy nagy szar ehhez képest:)Kb. a 10résztől nincs is benne naplóírás;)

Ale - 2010. 03. 29. 02:59

én eddig mind 15 rèszt megnèztem. Okè kicsit ijeszto, hogy ezt egy nap alatt produkàltam, de èn elobb kapok elmebajt a Twilighttòl, mint ettol a filmtol (bocsi nincs csak pàr èkezetem)
Legalàbb a foszereplo làny nem akar folyton ongyilkos lenni, ès magàba sullyedni.
Szerintem èrdekes sorozat, ès tobb èrtelme van, mint a Twilight Saga-nak

Zati - 2010. 04. 10. 16:34

Szerintem ha tiniknek szánunk egy romantikus csöpögős sorozatot, amiben elég sok jó poén is van, mégis milyen zene legyen alatta?:D szégyen gyalázat 21 éves vagyok és teljesen megfogott, pedig inkább az igényes Dexter-Lost féle sorozatokon érlelődtem mégis, lány vagyok, bejött. Szerintem remekül eltalálták.

Zati - 2010. 04. 10. 16:35

ja és igen, én is csatlakoznék ahhoz hogy ehhez képest a true blood egy nagy nulla,és számomra az teljesen mű. És igen láttam belőle jónéhány részt, teret adtam neki,de akkor is tré az egész alapsztori.

babaa - 2010. 04. 19. 15:47

imádoom *.*
jo lenne ha MO-n is játszanák vmeik csatornán… :P
Csak a hülye Twilight lekoppintotta az egészet…. ez könybe is elöbb volt mint a Twilight szal… ez kicsit gáz… :D
de nem lénmyeges.. sokkal sokkal jobb mitn a twilight *.*

cinti0929 - 2010. 04. 29. 16:46

amugymeg az eleje uncsimég de utána beindul csak előbbmegkéne nézni és utána pofázni mer kikurtjóó sorozat(LLLLL)MINDEN KOROSZTÁLYNAK!!!!énmár láttam mind a 19rész és várom a folytatást.. csomó váratlan fordulat van benne és a vámpírosság is megjelenik szal ijesztó is kicsit de bejövőőős:)amugy meg a True Blood egy nagy rakás szar ehhez képest.Jó monyuk azt is néztem.. de az első rész abba is tejoisten..annyira röhejesxD meg am aza csaj is tiszta nyomoréék.. a pasi se egy álompasi de azmég elis megy.. ebbe meg gyóóhh:O Márcsak Ian miatt is megéri nézni őrület jópasi:P(L)

normalka - 2010. 05. 03. 18:28

haat szerinetm marha jo ez a sorozat..hat damont alakito srac egyszeruen fantasztikus es meg jol is nez ki..csak figyeljetek meg egy kicsit jobban a szereploket es maris jobb lesz..es egyre izgalmasabb..lesz 2. evad is??

winnie - 2010. 05. 03. 18:43

lesz, de nézz körül az oldalon, még bőven van írás a sorozatról: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/the-vampire-diaries/

makeria - 2010. 05. 15. 10:20

rémes, h ezen az oldalon szinte minden sorozat levan fikázva….

Desmond Wallace - 2010. 05. 16. 11:22

Minden sorozat? Ez például le van fikázva? Ha a pilotról írt kritikákra gondolsz, akkor az elején még tényleg nem volt túl acélos a sorozat, így jogos volt human és winnie kritikája is.

winnie - 2010. 05. 16. 11:59

“rémes, h ezen az oldalon szinte minden sorozat levan fikázva….”

rémes, hogy szegény nem olvasta el a többi sorozatról szóló kritikát. és rémes, hogy miért olvas kritikét, ha besérül, ha valakinek más a véleménye. és rémes, hogy egy 5/10-es kritika neki már fika. ejj, ha minden sorozat 5/10-es lenne…

Angel - 2010. 05. 17. 21:23

Hihetetlen, hogy ebből a sorozatból mit hoztak ki, komolyan mondom az első néhány rész tiszta gagyi, de utána, annyira izgi!!! A legjobb sorozat, amit eddig láttam!!! True Blood az semmi ehhez képest! Remélem lesz 2. évad!!!!!!!

Nickol - 2010. 06. 23. 16:04

Az utóbbi napokban kezdtem el nézni és már a 18. résznél tartok! Le kell szögeznem, hogy az első két rész még kicsit gagyi volt meg minden..de aztán tényleg beindult és izgis meg minden. Olyan dolgok történnek benne, hogy csak kapkodom a fejem, hogy mi van…jaaah és felirattal nézzétek, ne szinkronosan, ahogy most indul majd pénteken, mert ahogy néztem, hogy kik lesznek a magyar hangok…hááát. =/ és különben is Damon hangját semmilyen magyar hang nem tudja vissza adni, ahogy ironizál.hmm..
jah és sokkal jobb mint a twilight…ebben legalább nem gagyi pasik vannak..:P

szotya - 2010. 06. 25. 22:49

Hello. Nem tudjátok véletlenül, hogy a sorozatban melyik banda számai hallhatóak? Mert éncsak 1-et ismertem fel, ami viszont Katy Perry szám volt, viszont a többit valami banda játszhatja…

annitzy - 2010. 06. 26. 00:05

szerintem qwa jo ez a sorozat :X
a kod meg a hollo szerintem is tulzas de ezeket eltekintve szzerintem nagyon jo …es csaj az mongya h szar aki amr latta az egeszet mert szerinte nagyon jo …mar alig varom a tobbi resz is magyarul :D

habcsok - 2010. 07. 02. 00:13

Én…szokásomhoz híven nem tudtam várni, fogtam magam és végig néztem az egész évadot, neten…nehéz nekem olyan filmet-ebben az esetben sorozatot-találni, amelyik bejönne…és ez bejött. Komolyan, pedig ez nagy szó. Furcsálltam is.

barbibaba - 2010. 07. 02. 22:03

tök jó lesz ez a film még csak az 1 ső részét láttam de má alid várom a következőt na puszika

lilcsi1000 - 2010. 07. 21. 03:21

Nos, az én véleményem meg ez:
Tényleg nem egy eget rengető, sorozat az biztos. De szerintem jó. Mármint nekem nagyon tetszik. (Ebben Ian(L) nem tehetek róla, de főszerepet játszik, mármint abban h. nagyon tetszik, és alig várom a folytatást!) De a TrueBlood-ot simán veri! Én olvastam a TrueBlood könyvet 1-7 ig, és elvergődtem a 2. részéig is. De onnan tovább nem voltam képes nézni. Rohadt szarul lett megcsinálva! Nincs is a könyvben annyi perverzség, mint amit a film előad. És mindegyik része azzal kezdődik h. vki éppen vkivel d**. Ami nagyon fárasztó, uncsi, lehangoló, és perverz. Mármint nekem nem jön be ez a vámpír pornó, mert igazából a TrueBlood-ból ezt csinálták.(Majd vmikor megpróbálom tovább nézni, amikor már nagyon uncsizok,de lehet még akkor sem.) Ennyit a True Blood-ról.
Visszatérve a Vampire Diaries-re. Abban igazad van h. tényleg sok benne a “Kedves Naplóm” blablabla. Az tényleg uncsi, de a zenékkel nekem nincs is nagy bajom. Lehet tényleg sok, de nekem tetszettek:D A szinkronról: egyszerűen gáz! Ian, meg mindegyik handja kicsit nyomorék.(Bár Ian hangjával senki nem veheti fel a versenyt) A fordítás meg… egyenesen katasztrófa! Hát basszus! Nem is az van mondva, ami eredetileg van. Mert én először magyar felirattal néztem meg mind a 22 részt, utána meg elkezdtem a magyar szinkronost (mert már az is fenn van a neten). De mondom, példának ott van az 1.részben Bonnie üzenete az órán. Amikor törijük van, és Stefan meg Elena szemezgetnek(az picit nyomi,de sebaj!), nah szóval, a szinkron szerint Bonnie vmi ilyesmit küld h.: Ne légy olyan szomorú. Az eredeti fordításban meg: Az új cuki fiú téged néz! (Nem szószerint van, már nem emlékszem h. volt, de ilyesmi volt a story.) Hát ez enyhén szólva gáz volt! Hogy lehet ennyire félre infózni? A többiről nem is beszélve. Matt hangja meg olyan, mintha ráléptek volna a lábára! Szörnyű. Ian hangja meg az eredetinek a halvány képmását sem éri utol. De mindegy.
Ja és arról meg h. semmi egyedi nincs benne, ha valaki vámpíros könyvet akar írni, akkor valószínűleg valahol Drakulánál vagy a Twilight-nál köt ki, mert már nem lehet semmi újat írni. Azzal is bajod volt hogy a ,,modern vámpírok ködgéppel mászkálnak”. Ezt tök jól kitalálta az írónő, és a filmesek csodák csodájára ezt nem cseszték, el erre neked ez meg már ,,túlzás kategória”. Akkor most túl sablonos, vagy sok az újítás? Nem értem. Egyik véleményed üti a másikat. De hagyjuk. Nem veszekedni jöttem.
Az meg szerintem, ha nincs nagyon ismertebb név,az egyáltalán nem baj. Sztem senkise örülne neki, ha minden filmet csak olyan színészek játszanának, akik előtte 20 ismertebb filmbe alakítottak. Az már olyan unalmas lenne, ha mindenhol ugyanazok a fejek lennének. Nekem tetszenek a színészek(már amelyik, nem mindegyik) mindegyik jól alakította, épp amit alakítania kellett. Itt is csak Ian Somerhalder-t tudom kiemelni, hisz ő volt a legjobb.:) Persze sokan tudnának vitatkozni velem. Ha valaki végig olvassa ezt az eszméletlen hosszú vélemény kifejtést, annak köszi!

bubu - 2010. 07. 23. 11:42

Hali!
nos, tényleg nem ez lesz a világtörténelem csúcs sorozata, de pörgős a cselekmény, izgalmas és figyelem felkeltő. ami külön tetszik, az Ian játéka. olyan mintha zsigerből lenne ilyen mocsok :D
nagyon eltalálták, jól hozza a figurát.
sztem vannak benne nagyon jóó zenék, a sok lötyögős semmit mondó muzsika mellett.
én magam nem rajondok a vámpíros sorozatok/könyvek/filmek halmazáért, de ezt tuti h nézni fogom, ha másért nem háát Ian beszólásaiért :D

Timi - 2010. 07. 23. 13:16

én láttam az egész évadot és nekem nagyon tetszik és várom a második évadot… :D

Bells - 2010. 08. 05. 20:30

Szerintem a film tok jó. En magyar szinkronnal néztem meg és nagyon tetszett. Mar alig varom a következő évadot.

Aryll - 2010. 08. 07. 21:29

sziasztok!

Szerintem teljesen igaz minden sorozatra, hogy egy részből még nem lehet megítélni hogy milyen lesz a teljes évad. A VD első részeiben nekem sem jöttek be a lassú jelenetek, köd, varjú és a semmitmondó klisék. Aztán egy ismerősöm rávett hogy nézzem csak tovább, mert nagyon fel fog pörögni-bonyolódni a cselekmény. Megtettem és nem bántam meg!!! Egyszerűen lebilincselő volt. Az utolsó 22-ig mindet megnéztem és nagyon várom a folytatást. A zenét kb. a 10 résznél vettem észre, nem tartottam soknak vagy bántónak.

Véleményem szerint amerikai filmeket/sorozatokat nem jó szinkronizáltan nézni, mert lebutítják és rosszul fordítják a szöveget vagy éppen várunk egy hasonló szinkronhangra és meg se közelíti azt. Ezért jobb feliratozva nézni és nem ér csalódás;)! A szereplőgárda teljesen jó, bejönnek a srácok, szinte mindegyik:) a csajok nem túl sziruposak, egész életszerűek. Párszor kiszámítható hogy mi fog történni pl.: végig van utalás a farkasokra, (a suli logóját nézzétek meg). Várható volt Katherin debütálása az utolsó részben. Tetszik hogy boszik is vannak, nem csak a szokásos vérfarkas vs. vámpír felállás.

A TB-t szerintem nem lehet összehasonlítani egy gimis VD-vel teljesen más a környezet és a cselekmény. Ami hasonlít a vér, a vámpírok és a szerelem. Ok, az tény hogy a TB tele van szexel, de nem hiszem hogy ez gond lenne. A sztori ott is lebilincselő volt kb. a 3. résztől. Történetesen nekem mindkettő tetszik. Főleg hogy mindkét sorozatban fejlődnek a karakterek, illetve hogy direkt úgy fűzik a szálakat hogy a részek végére, tutira oda ülj majd izgatottan a következőhöz!!! :))

A twilight meg sem közelíti már önmagát. A 3. rész kifejezetten szar, uncsi, depis és felesleges tépelődés azon, hogy Bella kit is szeret jobban és hogy vámpírrá váljon-e vagy sem. Ez már erőltetett és idegesítő! Bella nyomasztó lett és felesleges.. nem tudom mit lehet kihozni belőle?

Elena legalább hasonlít Katherinre és tudja kezelni a két srácot, ráadásul vámpír anyja van, ergo ebből még sok minden lehet.
Sookie önfejű, merész, hisztis és van a gondolatolvasáson kívül más képessége is, ebből is lehet még bármi.

várom a következő évadot a VD-nél a TB-ot pedig követem online feliratozva!

Eszti - 2010. 09. 20. 20:53

Ez nagyon jó sorozat nekem nagyon tetszik!
És pont jó szereplöket választottak :P
éljen a vámpír naplók!!!!!!!!!!!! :P

viktoria hajduova - 2010. 10. 25. 15:46

tok jo szerintem nagyon klasz :)
tokre jo sorozat ….nekem a
22-rész tecet . nagyon klasz :)
beszarás olyan kiraly…. :)

violetbaby - 2012. 01. 13. 17:01

Atrublood egy szar a nyomaba se er a gagyi effecteivel …. a vampirnaploknak

violetbaby - 2012. 01. 13. 17:03

A paaik is jobbak